Dört ayrı mahalle.. Küçük bir kasabanın dört ayrı mahallesi varmış. Birinci mahallede 'Evet ama' lar yasıyormuş. 'Evet ama'lar her zaman ne yapılması gerektiğini bildiklerini düşünürlermiş. Yapma zamanı geldiğinde ise 'evet, ama' diye yanıtlarlarmış. Yanıtları hep yanlış olurmuş.Suçu başkalarına atmakta da ustaymışlar.
İki...nci mahallede 'Yapıcam'lar yasarmış. Ne yapacaklarını bilirlermiş. Kendilerini yapacakları şeye adim adim hazırlarlarmış ama yapacakları sırada şanslarını kaçırdıklarının farkına varırlarmış. Bu mahallede insanların dizleri dövülmekten yara bere içindeymiş. Yasamı ertelemek için verdikleri kararı bile ertelerlermiş.
Üçüncü mahallede yasayan 'Keske'cilerin hayati algılama güçleri mükemmelmiş. Neyin yapılması gerektiğini daima en isabetli şekilde bilirlermiş ama... Maalesef her şey olup bittikten sonra. 'Keske'cilerin de başları hep kanarmış, duvarlara vurmaktan!
Kasabanın en yeşil bölgesinde, en güzel evlerin olduğu mahallede ise 'Iyi ki yaptim'lar otururmuş.
'Keske'ciler bu mahallede yürüyüşe çıkar, etrafa hayranlıkla bakarmış.
'Yapicam'lar 'Keske'cilerle birlikte bu mahallede yürüyüşe çıkmak ister ama bir türlü fırsat bulamazlarmış.
'Evet ama'lar ise mahallenin güzelliğini görmek yerine, ağaçların gölgelerinin yeterince geniş olmadığından, günesin daha erken saatte doğması gerektiğinden şikâyet ederlermiş.
'Iyi ki yaptım' mahallesindeki insanların kusuru da beyinlerinde mazeret üretme merkezlerinin olmayışıymış. Bu yüzden yasadıkları ortam her zaman güzel, düzenli ve huzurluymuş.
Bu hafta hep birlikte 'Iyi ki yaptım' mahallesine taşınmaya ne dersiniz?
Sevgi ve dostlukla kalın!
Anlaşılan okuma sorununu çözen arkadaşlar siteye uğrama gereği duymuyor.Aşkolsun!!!!!!
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
tesekkur ederım hocam.darısı olmayanlara daha ıyılerı sızlerın olsun ınsallah.henuz telefonu cozmeye calsıyorum.tatlı meselesıne gelınce telefon tatlısı da olsun bakalım...hadı yıyelım afıyetle...madem hayal anca hayalle yıyecegız..
araba almak ıse bıraz uzak.ama guzel araba degıl mı...
slm arkadaşalar.. bu hafta sonunu köyde geçirdim.. sınıfı temizledim..tahtanın çizgilerini çizdim.. (bu arada siz ne ile çiziyorsunuz, benim çizgiler bir ayda kaybuluyorda) doyaları falan düzelttim.. ama siz bana bakmayın siz gezmenize bakın :)... iyi gezmeler..... yarın görüşmek üzere...
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
Ben etk eklemeyi beceremiyorum.Yaptığım bir alıntıyı paylaşıyım. Bunu pzt. türkçe dersinde uygulamayı düşünüyorum.
Sevgi ve dostlukla kalın!
Adı:Tarih://20.
TURAN
Benimadım Tombiş.Ben çok şişman bir çocuğum.Onuniçin bana bu ismi verdiler.Aslındabenim adım Turan.Tombişisminiban teyzem verdi.O zaman ben birinci sınıfa başlamıştım.Okuldabana herkesTombiş diyor.
1.Turan’akimtombişadınıvermiş?
.
2.Tombişnasılbirçocukmuş?
.
3.Turan’aniçin tombişisminivermişler?
.
4.Turan’anezamanTombişisminivermişler?
.
5.Turan’abaşka neredeTombiş diyorlarmış?
.
6.Tombiş’in gerçek adı neymiş?
.
Hazırlayan arkadaşa bir kez daha teşekürler!
11
Düzenleyen sbizimbeycur - 21-Subat-2010 Saat 16:52
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
ben hergün nerdeyse bakıyorum siteye ama uğrayan olmayınca okuyup geçiyorum.
sbizimbeycur hocam bu velilere ne yapsanız az gerçekten insanın zoruna gidiyor sonuçta çocuklarınız için herşey
neyse bende toplama ile cebelleşiyorum 6-7 öğrencim üzerine saymayı yapamıyor.çıldırmak üzereyim .metin hocamın dediği doğruymuş nede olsa tecrübe tabi.okumaya geçince asıl sorun.12 öğrencim güzel okuyor.1 tanesi ile 3.gruptayız diğerleri heceliyor.zamanla aşarız umarım.hergün okuma ödevi ve tekerleme ezberleme veriyorum.
[QUOTE=tbatikan]sınıfı temizledim..tahtanın çizgilerini çizdim.. (bu arada siz ne ile çiziyorsunuz, benim çizgiler bir ayda kaybuluyorda)
sayın hocam ben ttt sene basında cıvı ıle kazıyıp tebesırle cızgının uzerınden gıtmıstım.zaten yazıp sıldıkce tebesır tozları ıcıne doluyor ve o cızgı omurluk oluyor.ben hala kullanıyorum kaybolma olmuyor.sız de deneyın bakalım.once cızgılerı belırleyıp cıvı ıle kazıyoruz uzerınden tebesırle gecıyoruz.bu kadar kolay gelsın.
ben de etkınlık paylasacagım ama once namazımı kılayım ütümü yapayım kardesıme ders calıstırayım.yarına hazırlık yapayım.oooo ne cok ısım varmıs ya..hadı bana kolay gelsın.bırazdan yolluyrum...ıyı aksamlar mutlu yarınlar...sevgı dolu hayatlar dılıyorum.her zaman kıymetlılerımız yanımızda olsun.allah cekenlere artık cektırmesın....oyle dua edesım geldı...
Genç bir çocuk heyecanla annesine gelir ve aşık olduğunu, evlenmek istediğini ve sevdiği kızı tanıştırmak istediğini söyler. Ama, sadece eğlence olsun diye eve 3 kız getirecektir. Annesinin evleneceği kızı tahmin etmesini ister. Ertesi gün 3 güzel kızla eve gelir. Otururlar, bir süre sohbet ederler. Bir süre sonra çocuk heyecanla annesine sorar: "Tahmin ettin mi?" Anne duraksamadan cevap verir: "Ortadaki kızıl saçlı." Oğlan hayretle annesine sorar: "Inanılmaz, nasıl bildin?" Anne cevap verir: "Bir tek ondan hoşlanmadım..."
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen hızlandırma çalışmaları ve kısa dikte çalışmaları yükledim arkadaşlar umarım işinize yarar.[/QUOTE]
harunhocam ben de baktım calısmalara uygulayabılır mıyım bılmıyorum ama begendıgımı soylemelıyım umarım uygulayabılırım ve uygularsam da umarım etkılı olur..
adalet hocam sanırım bu slayt ısınıze yarayabılır..nurhan hocamıza tesekkurler.emegıne elıne saglık.calısma kagıdı olarak da neye ıhtıyacınız varsa belırtın bulmaya calısırım ve paylasırım...
harunongel ve hatice öğretmenim gönderilerinize teşekkürler.
Hızlı okuma teknikleri derken, Ziya Baran'ın okurken uygulanan tekniklerden bahsediyorum. Ben eğitimhane sitesinden bu etkinliklerle ilgili çalışmalar buldum.7 bölümden oluşan bu çalışmaları düzenli olarak uygulamak gerekiyormuş.Ayrıca göz ekzersizleri yapılmalıymış. Ben velilerimden istekli olanlar ile bu çalışmayı başlatıyorum.28 kişilik sınıftan 18 kişisi istekli. Ben başlıyorum.
Bu gün çocukları zaman tutarak okuttum.En yüksek okuyan 49, en düşük okuyan 16 kelime/dakika. Ortalamaya bakınca 25 kelime .Bundan sonra ne kadar olur, bakacağız.
yaaa arkadaşlar ben meb kaynaklı net kullanıyorum o yüzden çoğu paylaşımlarınızı indiremiyorm... şu mebi anlamak zor hemen hemen bütün dowland sitelerini yasaklamış.. hayla öğretmenlerine güvenmiyor.. fakat ne tuhaftır ki geleceğide bize emanet ediyor.. sanırım bu tür şeyler anca Türkiyede olur .. :)....Yİnede paylaşmanın çok öenmli olduğuna inanıyorum... Teşekkürler...
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
tbatikan hocam bildiğim kadarı ile okullarda var olan internet kotalı oluduğu için ondan indirme pragramlarına kısıtlama getirilmiştir.Aynı durum görüntülü msn de de aynı durum söz konusu olsa gerek...
slm arkadaşlar benimkilerin 2 tanesi okuduğunu anlayabiliyor sanırım heceleyerek okumalarından kaynaklanıyor okuma için günde en az 3-4 ders aırıyorum gönderdiklerinizi uygulamaya calışacağım eminim etkili olacaktır...
arkadaslr bu dönem foruma cok girip çıkamıyorum özel hyt ile ilgili sıkıntılar var biraz pek keyfim yok anlıycagınız..insallah kısa zamanda aranıza dönerim..hepinizie basarılr diliyorum...
zümremin çocuğu hasta 2 gündür 2 sınıf idare ediyorum çok yoruldum.onluk ve birliklere geçtim.bu aralar yazı okuma ve dikte üzerinde biraz daha durayım diye düşünüyorum.müfettiş amcalar teftişebaşlamışlar bizim bölgede 3 okula gelmişler birde evrak kısmı var tabi
hayırlısı bakalım sağlık olsunda...iyi akşamlar herkese
arkadaslr bu dönem foruma cok girip çıkamıyorum özel hyt ile ilgili sıkıntılar var biraz pek keyfim yok anlıycagınız..insallah kısa zamanda aranıza dönerim..hepinizie basarılr diliyorum...
hocam umarım bahsettiğiniz sıkıntılar umarım bir an önce hallolur her sey gönlünüzce olsun Aramıza en yakında dönmeniz dileğiyle....
Hocam öncelikle tebrikler.. Allah analı babalı büyütsün.. İnşallah kısmeti bol olur...harika bir duygu olsa gerek . Yakında İnşallah bende yaşayacağım bu duyguyu..
Arkadaşlar heceleyerek okuyanların daha hızlı bir şekilde seri okumaya geçmelri için neler yapılabilir.. Türkçe kitabını yazdırıyorum okutuyorum, ve zaman zaman dikte çalışmalrı yaptırıyorum... Değişik fikirleri olan varsa..
KOLAY GELSİN
Hocam Tebrikler; sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum hepinize.
"Hoş geldin bebek
Yaşama sırası sende" Senin yolunu sevgi, dostluk, kardeşlik ve barış çiçekleri süslesin...
Diyorum oğlunuza.
Biyoloji dersinden yapılacak sınav için sınıftaki herkes acayip çalışmış, notlar fotokopiler havada uçuşmuş. Daha sonra sınavın yapılacağı gün gitmişler bir de bakmışlar, ortada kağıt kalem yok sadece sıra sıra mikroskoplar. Hocada başlarında bekliyorken demiş ki, "Bu mikroskoplarda lam'da bir böceğin bacağı var, sınavınız bacağından böceği tanımak" Tabi hemen itirazlar, ama fayda etmemiş, hoca dediği dedik. Öğrenciler mikroskopların başına geçmiş. Ama bir şey yapamıyorlar. En sonunda biri dayanamamış, kapıyı çarpıp çıkmış. Hoca arkasından seslenmiş :
''Kimsin ulan sen, kapıyı çarpıp çıkıyorsun?" Kapı hafifçe aralanmış ve bir bacak uzanmış : "Tanısana hadi, tanısana kim olduğumu"
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma