Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

I. Sınıflar Bu gün Okulda Neler Yaptım

Nereden Yazdırıldığı: Ilkokuma Yazma Ögretimi Sitesi
Kategori: Günlük
Forum Adı: 2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
Forum Tanımlaması: 2009 -2010 Çalışma Günlüğü
URL: http://www.sinanuzun.com/forum//forum_posts.asp?TID=3732
Tarih: 29-Haziran-2025 Saat 08:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.05 - http://www.webwizforums.com

Konu: I. Sınıflar Bu gün Okulda Neler Yaptım
Mesajı Yazan: sinanuzun
Konu: I. Sınıflar Bu gün Okulda Neler Yaptım
Mesaj Tarihi: 04-Eylül-2009 Saat 17:29
Sevgili dostlar sınıfınız içerisindeki çalışmalarınızı okulda neler yaptığınızı burada paylaşabilirsiniz.

-------------
Yaşarken alabileceğim en güzel hediye için sonsuz teşekkürler. Kıvanç UZUN Dünyaya gözlerini Açtı...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: maviii35
Mesaj Tarihi: 05-Eylül-2009 Saat 13:54
okul açılsın yazarız elbette:)

Mesajı Yazan: hatice21
Mesaj Tarihi: 06-Eylül-2009 Saat 15:09
neler yapabılırım kı fıkırlerınınz nelerdır
ılk gun naSIL GECMELICry

-------------

Mesaj Tarihi: 06-Eylül-2009 Saat 15:11
CALISMALARINIZI NE ZAMN PAYLASACAKSINIZ HOCAM.BEN PAYLASMAYI BILE BILMIYORUM ILK YILIM

-------------

Mesaj Tarihi: 08-Eylül-2009 Saat 12:01

mrb yazı defterlerı buyuk mu olmalı 1.sınıf ıcın.daha mı rahat olur.bırde cocuklar kıtapları nasıl ayırt edecekller.farklı kap falan ya da bı ısaret olabılır bence.kolay gelsın.

-------------

Mesaj Tarihi: 08-Eylül-2009 Saat 12:02
hala kımse bısey yazmamıs en azından fıkırlerımızı paylasabılırız

-------------

Mesajı Yazan: talhabora
Mesaj Tarihi: 08-Eylül-2009 Saat 15:48
arkadaşlar ilk gün öğrencileri şeker  ve çikolata ile karşılamayı düşünüyorum ayrıca sınıfa geldiklerinde tanışma etkinliği yapcağım. bir arkadaşımın tavsiyesi öğrencilere yaka kartları hazırlamam yönünde sanırım bunuda yapacağım. öğrencilerin isimlerini yazıp yakalarına asacağım hem isimlerini öğrenmek kolay olacak.. hem de arkadaşımın dediğine göre çocukların çok hoşuna gidiyormuş.

bir de parmak kası gelişimi için makarnayı ipe dizme çalışması yaptıracağım, evde boyasınlar..

biraz heyecanlıyım... güzel olur diye düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz....

Mesaj Tarihi: 08-Eylül-2009 Saat 15:51
bir de okul müdürümüzün tavsiyesi ile ilk gün velileri okula çağıracağım ve bir toplatı yapcağım.. onalara eğitim sürecinde ailenin önemi ile ilgili bir şeyler anlatmayı düşünüyorum..
aslında işi baştan sıkı tutmaya niyetim var...

Mesajı Yazan: gergin68
Mesaj Tarihi: 08-Eylül-2009 Saat 20:28
hocam teşekkürler bana fikir vermiş oldun ben de ilk defa 1. sınıfı okutacağım.ben de ilk gün senin gibi yapıyım.

Mesaj Tarihi: 08-Eylül-2009 Saat 22:53
I.Sınıf Öğretmenleri için öneriler:

1.İlk gün çocuklar ailelerinden ayrılmak istemeyecektir.Anlayışlı olunuz.
2.İlk gün için şekerlemeler, kolonya tutabilirsiniz.
3.Okulu gezdirip, tanıtabilirsiniz.
4.El kas hareketlerinin gelişmesi için düdük makarnayı ipe geçirtip kolye yaptırabilirsiniz.
5.Çocuklarınıza yaka kartları hazırlayabilirsiniz.İsimleri ile çağrılmak hoşlarına gidecektir.
6.Onların katılacağı bir masal anlatın.Mesela
"Bir orman varmışş.Bu ormanda kuşlar cıvıl cıvıl ötermiş.(çocuklar kuş sesi çıkarsın) Sonra bir rüzgar esmiş(Rüzgar sesi çıkartsınlar) ..."
Devamı sizin hayal gücünüze kalmış,kurbağalar,aslan tüm hayvanları katın.
7.Okulların ana sınıflarında kukla materyalleri genelde olur.Ama eğer yoksa basit parmak kuklalar ya da resimlerle okula gitmekten korkan bir çocuğun öyküsünü anlatabilirsiniz.
(Bunlarla ilgili ayrıntılı dökümanları paylaşacağım...)
8.Çocukken en sevdiğim oyunlardan biri harflerden yada rakamlardan değişik şekiller yapmaktı.Bunu daha sonra öğrencilerimle oynadığımda da çok eğlendiklerini gördüm.Sizde e harfini verdikten sonra kulak yapıp tavşana , daireye tamamlayıp içini  boyayıp top vs yapabilirsiniz.Öğrenciler bu konuda olağan üstü yaratıcılar siz bile inanamayacaksnız, ortaya çıkan eserlere:)
9. Yeteneklerinmi gösterme fırsatı verin ama ısrarcı olmayınız. ŞArkı söylemeyi özellikle kız çocukları çok severler. Bu konuda teşvik edebilirsiniz.
10. İlk hafta 2. ya da 3. gün sevdikleri oyuncakları getirmelerine fırsat veriniz. Onları tanımanıza nelerden hoşlandığını anlamanıza yardımcı olur.
11. Çocuklara isimlerinini yazılı olduğu bir kağıt verin. Ailelerinin resimlerini çizmesini isteyiniz. Eğer anne yada babasının ağzını yuvarlak çiziyorsa ona bağırıldığını gösterir. Evden dışlarda bir baba ya da anne çiziyorsa ilgisizliğin göstergesidir. Basit çizimler olduğu için aileyi tanımanız açısından size yardımcı olacaktır.
13.Hepimizin bildiği baş parmağım nerdesin oyunu  parmak hareketleri ile 1. hafta için iyi bir seçimdir.Çocukların parmak kasları çalışacaktır.
14. Benim en sevdiğim ve öğreciyi ve veliyi tanımada en çok yararlandığım  ise mektuptur. Velilerime öğrencilerimi anlatan bir mektup yazmalarını isterim. Onlar için önemini, çocuğun nelerden hoşlandığını, neleri sevmediğini anlatan sayfa sınırı olmayan bir mektup. Ben çok yararını gördüm:)
15.Oyun hamurları da ilk hafta için el kaslarının güçlenmesinde yararlı bir aktivite olacaktır.

alıntıdır..

Mesajı Yazan: semaörtmen
Mesaj Tarihi: 08-Eylül-2009 Saat 23:03
Ben de yarın sınıfımı süslemeyi düşünüyorum.Sınıfım 12 kişilik olduğundan u oturma planını uygulucam.sıraların alt bölümüne de resimler yapıtırıcam.

-------------
"Bir dünya ilmin olacağına bir avuç edebin olsun" Mevlana
Edep YA Hu

Mesajı Yazan: faruk_09
Mesaj Tarihi: 08-Eylül-2009 Saat 23:19

tecrübeli arkadaşları bekliyoruz yorumlarını :)

-------------
sınıf öğretmenii

Mesajı Yazan: ahu30
Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2009 Saat 08:55
member_profile.asp?PF=4723&FID=114 - talhabora  Hocam teşekkürler.etkinliklerinizi bekliyoruz....

Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2009 Saat 13:55
gercekten hos seyler ortaya cıkıyor

-------------

Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2009 Saat 17:43
arkadaşlar, bir arkadaşımın da yardımıyla topladığımız kaynakları belirli bir dosya içerisinde topladık.
şimdi sizlerle o dosyayı paylaşıyorum..

http://ul.to/abcp4b - http://ul.to/abcp4b

sitesinden indirebilirsiniz. umarım işineze yarar..

not: dosyadaki benzer etkinlikleri daha önce görmüş olabilirsiniz. etkinlikleri çeşitli sitelerden toplayıp belirli bir düzene göre sıraladık...

Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2009 Saat 18:30
teşekkürler hocam.

Mesajı Yazan: otpb
Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2009 Saat 23:20
Tüm  dostlara  başarılı  bir  yıl  olması  dileğiyle  ......

-------------

Mesaj Tarihi: 09-Eylül-2009 Saat 23:52
arkadaşlar paylaştığımız etkinlikler hakkında ki yorumlarınızı da bekliyorum..

şu şekilde olsa daha iyi olur. yada ben onu şu şekilde kullanmayı düşünüyorum gibilerinden..

ve sizlerde elinizdeki etkinlikleri paylaşırsanız mutlu oluruz..

yeni yılda herkese önce sabır sonra başarı diliyorum...

Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2009 Saat 00:04
arkadaşlar

yine farklı kaynaklardan derleme yaptığım Eğitsel Oyunlar diye bir klasör var..

aşağıdaki linkten indirebilirisiz...

http://ul.to/kk2aze - http://ul.to/kk2aze

Not:bu dosya içerisindekiler farklı kaynaklardan aldığım derlemelerdir.  tekrar söyleyim de fikir yada eser hırsızlığına girmesin.

İnşallah ilerleyen günlerde kendi oluşturya çalıştığım etkinlikleri de paylaşacağım..

şimdilik sizlere fikir vermesi açısından paylaşıyorum....

kolay gelsin...

Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2009 Saat 00:34
Hocam emeğine sağlık.

-------------
Yaşarken alabileceğim en güzel hediye için sonsuz teşekkürler. Kıvanç UZUN Dünyaya gözlerini Açtı...

Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2009 Saat 00:45
hocam sizin yaptılarınız yanında bizim yaptıklarımız devede kulak kalır..

arkadaşlara yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..

asıl sizin emeğiniz için kocaman teşekkür ederim....SmileSmile

Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2009 Saat 00:48
emeğinize sağlık hocam.teşekkürler.

Mesajı Yazan: dilsel
Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2009 Saat 11:40
kaynak olarak çocuklara afg nin setini alacağım içinde çocuklar için küçük boy tahta var ilk alıştırmalarını orada yaptırmayı planlıyorum
ilk gün hediyesi olarak da boyama kitabı ile boya vereceğim
sınıfa yazıcı alacağım sınıf mevcudum az olduğu için yararlı olacağına inanıyorum
sınıfı elimden geldiğince renklendireceğim
birde harfleri doğru yazmaları için güzel yazanlar 1 sayfa çirkin yazanlar 2 sayfa yazacak şeklinde tehditvari söylemlerde bulunacağım
defterleri küçük boy aldıracağım
okumaya geçene kadar ders kitaplarını sınıfta muhafaza edeceğim
her günün ilk saatini önceki günün tekrarına ayıracağım ve dikte defterimiz olacak onlar sınıfta kalacak
birde 1. yada 2. grup harflerden sonra kalan tüm sesli harfleri vermeyi düşünüyorum sizce etkili olur mu ayrıca yapmayı düşündüklerim arasında ters tepecek olanlar var mı sizce
şimdiden herkese teşekkürler özellikle SİNSN UZUN hocama....

Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2009 Saat 11:59
hocam yeni farkettim kusura bakmayın isimde yanlışlık yapmışım tekrarlıyorum
şimdiden herkese teşekkürler özellikle SİNAN UZUN hocama.....

Mesajı Yazan: kaya7
Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2009 Saat 16:51
paylaşım için teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2009 Saat 17:03
Orjinalini yazan: hatice21

batmanın köyünde falansanız umarım ilk yılınızda çocuklara Türkçe konuşmasını öğretmekle geçmez,okulun fiziki durumu da cabası olmasın:)
benim yaptıklarıma yapacaklarıma gelince,iç anadoluda tam orta yerinde bi yerde kasabada sınıfı boyalamaya başladık,boyayı boyacıdan zar zor alabildik :)
bu sene 123 birleştirilmişe yine devam,1.sınıf mevcudum 1 kişi(sadece bir),kırmızı halı döşeyecem yoluna çiçekle karşılayacam:)
bep öğrenci sayım geçen sene 3tü bu yıl 2ye düştü çok sevinçliyim çooook:)
sınıf öğretmenliği herşeydir,herşeyi bilmek zorundadır,hayırlı olsun ne diyeyim.
Eğitim -öğretim mi Sinan Hocamı takip edin,en iyisi ve uygununu bulacağınızdan eminim.

Mesajı Yazan: 35pap35
Mesaj Tarihi: 10-Eylül-2009 Saat 23:37
arkadaşlar merhaba ben 2007-2008 eğitim öğrteim yılında bir köy okulunda 1. sınıfları okutmuş ve Sinan Öğretmenimizin sitesinin çok faydasını görmüştüm bu sene ilçe merkez bir okulda yine 1. sınıfları okutucam ilk kez okutacaklara naçizane tavsiyem asla ama asla korkmayın güvensizlik yaşamayın olmuyor işte yapamıycam demeyin umutszluğa asla kapılmayın oluyor çünkü mutlaka oluyor belki istediğiniz zaman ve sayıda olmuyor ama enin de sonunda oluyor siz yeter ki işi sıkı tutun gevşemeyin endişelenmeyin ama 1. sınıf okutma heyecanınızı da kaybetmeyin ilk zamanlarda belki çok sıkıntı yaşayacaksınız ama sonunda işte bu bunu ben yaptım diyeceksiniz ve bütün bunlara değdiğini göreceksiniz herşey gönlünüzce olsun yeni eğitim öğretim yılımız herkes için içok güzel geçsin :)

Mesajı Yazan: fctnky
Mesaj Tarihi: 11-Eylül-2009 Saat 00:25
merhaba 13 yıllık öğretmenim.Bu sene yeni sistemle okuma yazma öğreteceğim.Şu anda sanki yeni öğretmenliğe başlamış gibi heyecanlayım önümde zevkli ve zor günler olacak ama ....1.sınıfı okutmak  öğretmenliğin en güzel zamanlarından diye düşünüyorum sevgili arkadaşlar
Hepinizi yeni eğitim ve öğretim yılı güzelliklerle ve sağlıklı günler ile geçsin

Mesajı Yazan: mavisumor
Mesaj Tarihi: 11-Eylül-2009 Saat 18:57

ben daha yeni öğretmen olacağım bu yıl.tüm terübeli hocalarıma çok teşekkür ediyorum.sormak istediğim ilk gün ne yapmalıyız.velilerde girecekmiş galiba sınıflara.neler yapmalıyım vakit nasıl geçmeli yardımcı olursanız çok sevinirim

Mesaj Tarihi: 11-Eylül-2009 Saat 20:11
merhaba
ewet batmanın bır ılcesının koyunde calısıyorum.17 tane 1.sınıf ogrencım vaar.ama ılk kez 1.sınıf alıyorum.bıraz hatta bırazdan fazla heyecanlıyım.bakalım gayırloısı olsun.kolay gelsın.ıllakı set aldırmalımıyım kı.koyluler 25 tl veremezlerkıı.bılemıyorum.kolay gelsın

-------------

Mesaj Tarihi: 11-Eylül-2009 Saat 20:14
hocam sen ilk önce rahat ol.
sonra da ilk gün tanışma faslı olur velilerle. bence sen ilk gün öğrencilerden çok velilerle konuş. onlara velinin eğitim öğretimde ki yerini anlat. ilkokuma yazmanın sadece öğretmeninin çabasıyla değil velinin de katkısıyla olması gerektiğini anlat. hatta "Eğitimde velinin rolu" hakkında bir konuşma yada slayt hazırlaya bilirsin daha etkili olacaktır.

şimdiden kolay gelsin.. başarılar dilerim..

-------------
köy öğretmeni

Mesaj Tarihi: 11-Eylül-2009 Saat 20:16
Orjinalini yazan: kaya7

Orjinalini yazan: hatice21

batmanın köyünde falansanız umarım ilk yılınızda çocuklara Türkçe konuşmasını öğretmekle geçmez,okulun fiziki durumu da cabası olmasın:)
benim yaptıklarıma yapacaklarıma gelince,iç anadoluda tam orta yerinde bi yerde kasabada sınıfı boyalamaya başladık,boyayı boyacıdan zar zor alabildik :)
bu sene 123 birleştirilmişe yine devam,1.sınıf mevcudum 1 kişi(sadece bir),kırmızı halı döşeyecem yoluna çiçekle karşılayacam:)
bep öğrenci sayım geçen sene 3tü bu yıl 2ye düştü çok sevinçliyim çooook:)
sınıf öğretmenliği herşeydir,herşeyi bilmek zorundadır,hayırlı olsun ne diyeyim.
Eğitim -öğretim mi Sinan Hocamı takip edin,en iyisi ve uygununu bulacağınızdan eminim.
merhaba hocam.ewet batmanın bır ılcesının koyunde gorew yapıyorum.17 tane 1.sınıf ogrencım var.bıraz heyecanlıyım bakalım hayırlısı olsun.ama set aldırsam mı dıye dusunuyorum.ama koyluler 25 tl veremezler.pekı ıllkı set aldırmalımıyımm??ne dussunuyorsunuz.

-------------

Mesaj Tarihi: 11-Eylül-2009 Saat 20:17

1. Sınıf Öğrencilerimizin  İhtiyaç Listesi 

1. Küçük boy klavuz çizgili el yazısı defteri ( 2 adet 40 yapraklı): Defter en sade olanından olsun, öyle kenarları renkli, resimli, süslü olanlardan değil. Süslü çocuğun dikkatini dağıtarak asıl konuya odaklanmasına engel olmaktan başka bir işe yaramıyor inanın.

2. Kareli defter küçük boy ( 1 adet 40 yapraklı): Matematik dersi için kullanacağız.

3. Kurşun kalemler ( Kalemler belli bir kalitede olmalıdır. İyi bir yazı için iyi bir kalem çok önemlidir. Adi kalemleri çocuklar açarken bile uçları kırıldığı için. Çok kısa sürede bittiği gibi çocuk zamanının çoğunu kalemi açmak için harcadığından derse konsantresi daha zor oluyor.

4. Silgi ( kokulu olmamalıdır, kaliteli olmalıdır.)

5. Kalemtraş (çöpü içinde biriktirenlerden olsun ki çocuk ikide bir kalemini açmak için çöp kutusuna gitmek zorunda kalmasın. Oyuncak sınıfına girebilecek görünümdeki kalemtraşlar da sınıfta çocukların dikkatini dersten oyuna çekmekten başka bir işe yaramayacağı için asıl amacımıza hizmet etmeyecektir.)

6. Kırmızı- Mavi   kalem (1 adet tahta kırmızı-mavi  kalem)

7. Resim defteri ( Küçük boy cırtlı,rahat yırtılan telli de olabilir)

8. Kuru boya kalemleri ( 12’li Faber castel)

9. Pastel boya

10. Abaküs ( Sayı boncukları)

12. Ataç

13. Oyun hamuru

14. Manyetik içi demir tozlu yazı tahtası

15. Ürün dosyası (içinde kendinden şeffaf dosya yaprakları olan - mavi)

malzeme  listesi....

-------------

Mesaj Tarihi: 11-Eylül-2009 Saat 20:19

SAYIN  VELİ  ,

Sabah  kahvaltısı  yada  beslenme  için  aşağıdakine  benzer  yiyecek  ve  içecek  maddeleri  yollamanızı  rica  edeceğim .  Böylece  sınıf  daha  tertipli , düzenli  olur  ve  kolay  temizlenir. Çocuklarımız  iyi  ve  sağlıklı  beslenmiş  olur .

MENÜ    ÇEŞİTLERİ:

• ŞOKELLALI EKMEK-SÜT
  • POĞAÇA-SÜT
  • FR.KAŞARLI EKMEK-SÜT
  • KAŞARLI SİMİT- MEYVE  SUYU
  • AÇMA-SÜT
  • PEYNİRLİ POĞAÇA-SÜT
  • CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KEK-SÜT

Yiyecek  listesi  ile velilere  dikkat  çekilebilir...

-------------

Mesaj Tarihi: 11-Eylül-2009 Saat 20:21
Öğrencilerinizle  mutlaka  masallara  katılmalarının  sağlayarak  iletişim  kurunuz.Siz  masal  anlatırken  onlar  sesle  katılabilirler..

-------------

Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2009 Saat 00:05
ıllakı set aldırmalımıyız arkadaslar.ben koy ogretmenıyım.velılerın pek yanasacagını dusunmuyorum.sız ne dusunuyorsunuz set konusunda_?

-------------

Mesajı Yazan: gokderya
Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2009 Saat 00:10
ben zambak yayınlarını aldıracgım kolaylık oluyor katkı saglıyor tavsıye ettıler bende ederım...kolay gelsın

-------------
dergök

Mesajı Yazan: gokderya
Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2009 Saat 00:16
ben eskı sıstemde 1.sınıf okutmuştum ... bence okuma yazma öğretildikten soonra kapının önune koyun sandalyenızı bakın keyfınıze baharda butun dersler disarda daha zevkli olur...bu sene 14 öğrencim var yeni sistem ama kaynaklarım hazzır olaya korkmadan kendinize güvenerek başlayın gerisi gelir ... Ben de bazı endişerim var özellile el yazısı konusunda ama eşimde 4 yıldan beri 1.sınıf okutuyor onun yardımlarıyla ve sızlerlrın bızlerın paylaşımlarıyla bu işi halledeceğiz hayırlısıyla..herkese kolaylıklar dilerim..

-------------
dergök

Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2009 Saat 01:08
hatice21 hocam

bende köy öğretmeniyim ve set aldıramayacağım. set olsa güzel olur mutlaka daha yararlı olur ama şartlar böyle.

bence illaki set gerekmiyo.. velileri çok fazla zorlamasanız iyi olur diye düşünüyorum...

-------------
köy öğretmeni

Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2009 Saat 11:02
Farklı  yayınlarının  seti  ekleri  ile  güzel  ama  28  tl  değeri  var. Veliler  karşılayabilirler mi  .Bakmak  gerek  bence  en  iyisi  fotokopi.Çünkü  öğrencinizin  durumuna  göre  düzenleme  yapmak  olası....

-------------

Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2009 Saat 21:04
tesekkurler
setler ates pahası.ucuzlarda gzel degıl
velıler zaren vermez.ben kendım karsılamayı dusunmustum ama benı de actı nereyse 300 tutuyo.vazgectım

-------------

Mesaj Tarihi: 13-Eylül-2009 Saat 00:49
slm hatice 21 hocam,
ben afg set aldıracam 25tl. zorlanacaklarını biliyorum ama inanın sene içinde sizin mali yükümlülüğünüz daha fazla olacak. benim 5.yılım ve her yıl böyle oldu ama hiç gocunmazsınız emin olun çünkü çocukları öyle benimsiyorsunuz ki...
ben de köy öğretmeniyim sınıf mevcudum 13 olacak. sizinde o civarlarda olursa lazer yazıcı ve kağıt alırsınız sitedeki etkinlikleri verirsiniz çocuklara. ama fazla yığmayın sonra ne çocuk yapıo verdiğinizi ne de siz takip edebiliyorsunuz. telaşa kapılmayın sakın. ben ilk senemde bitlisin hizan ilçesinin köyünde 1.sınıfları okuttum 24 öğrencim vardı. çok zor geçti.sistemin ilk yılıydı ortada doğru dürüst kaynak yoktu. herşeyi kendim hazırladım. nisanda patır patır döküldüler yani okumaya başladılar. bırak geç olsun ama güç olmasın. ben ilk dönem okuma-yazma, resim, beden, müzik dersleriyle geçireceğim. matematiğe fazla ağırlık vermicem hayat bilgisi de günlük konuşmalarımızda yaşantımızda geçio zaten.size ve bana kolay gelsin.
buarada çocuklara ilk gün hediyesi boyama kitabı ile boya kalemi verecem yiyecek bişeyden daha uygun ve makbul olur die düşündüm. ilk hafta 3er saat olacak ya dersler 1 saat boyama 1 saat müzik 1 saat oyun diye planlıyorum farklı düşüncesi olan varsa sevinirim.

Mesajı Yazan: cannas
Mesaj Tarihi: 13-Eylül-2009 Saat 19:54

ilköğretim genel müdürlüğü birinci sınıflar için örnek  uyum  programını yayınladı.. incelemenizi tavsiye ederim.

http://iogm.meb.gov.tr/pages.php?page=haber&id=307 - http://iogm.meb.gov.tr/pages.php?page=haber&id=307

Mesaj Tarihi: 13-Eylül-2009 Saat 19:59

deneyimli bir arkadaşımın önerisini paylaşmak istiyorum. 1. sınıf öğrencilerinde söz alarak konuşma davranışını geliştirmek için söz alarak konuşanların  işaret parmaklarına tükenmez kalemle gülen surat simgesi çizmek öğrencilerin hem hoşuna gidiyor hemde onları parmak kaldırarak söz istemeye motive ediyormuş.

Mesajı Yazan: ilkimnur
Mesaj Tarihi: 13-Eylül-2009 Saat 21:04
merhaba vanın muradiye ilçesinde 2 yıldır görev yapıyorum. bu yıl 1. sınıfları okutucam. ama veli konusunda sıkıntılıyız çoğu yerde olduğu gibi.okulumuz büyük.135 öğrenci var sadece 1. sınıfta.ben kendimie güveniyorum ama çocuklara güvenmiyorum.aile desteği hiç yok.çevre zaten çok kötü.set aldırma imkanımız da yok.set diyorsunuz da biz fotokopi için kağıt bile getirtemiyoruz nerde kaldı set alacaklar.inşl başarılı oluruz.yardımlarınıza ihtiyacım var açıkçası.ilk gün için hiçbirşey düşünmedim ben.çikolata şeker şarkı müzik eğlence hepsi aklımda ama doğaçlama olacak herşey.zaten ağlarlar diye şüpheliyim.inşl sorun çıkmaz

Mesaj Tarihi: 13-Eylül-2009 Saat 23:47
hocam siz siteyi takip edin. inşallah istediğiniz desteği fazlası ile bulacaksınız.. görünen o ki işiniz epey zor. ama kendinize güveniniz tam.. :)

başarılar dilerim...

-------------
köy öğretmeni

Mesaj Tarihi: 13-Eylül-2009 Saat 23:59
ben set almaktan vazgecctım
ogrencı sewıyelerını bılmıyorum
sonucta koy cocugu.zaten elımde bırcok etkınlık ornegı var cogaltıp dagıtacam.cunku bız 1tl bıle toplayamadıgımız zamanlar oldu
velılere teklıf edıcem ama zorlayamam.allah yardımcımız olsun

-------------

Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2009 Saat 00:13
dılsel ve talha bora hocam

-------------

Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2009 Saat 01:13
hocam bencede en iyisi.. benim bu öğretmenlikte en nefret ettiği iş para toplamak.. yanlış anlaşılmalara sebep oluyor. bir de köy yerindeyiz zaten aileler çocukları çok umursamıyor.. her şey yine bize kalıyor.

bende sizin gibi elimdeki etkinlikleri kullanmayı düşünüyrum.

-------------
köy öğretmeni

Mesajı Yazan: fidan87
Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2009 Saat 14:16
Ben de düşünmüyorum set aldırmayı kendime kaynaklar topladım.Bu kaynaklardan ve bu siteden yararlanarak işi yürütmeyi planlıyorum.Ben de bu yıl ilk defa birinci sınıf okutacam ve öğretmenlikte de ikinci yılımİnşallah başarılı bir yıl olur.Tüm arkadaşlara kolay gelsin diorumm.

Mesajı Yazan: idilim
Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2009 Saat 15:28
merhaba ! Ben de bu yıl birinci sınıf okutacağım. Sinan bey ve diğer deneyimli öğretmenlerimizden yardımlarını bekliyorum
Ben hiç birinci sınıf okutmadım ve 8 yıllık öğretmenim inanın ki çok korkuyorum.
Hepimize başarılar dilerim....

Mesajı Yazan: idilim
Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2009 Saat 15:45
Bugün okulda öğrencilerimle tanıştım. Onlara okulu tanıttım, şarkılar söyledik, onlara balonlar ve şeker dağıttım. Evde boyamaları için 1 çalışma kağıdınızı verdim. Son olarak ta onlara iki masal okudum.  Hem birbirimize ısındık hem de hepsi neşe ile yarını bekliyor.

Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2009 Saat 17:15

gelen öğrencilere çikolata verdim. çok hoşlarına gitti. hatta biri ağladı,anne sende gel sınıfa diye ama çikolatayı görünce hemen sustu. benim öğrenciler geçen yıl ana sınıfına geldikleri  için hepsi bir birini tanıyor zaten. onlara yazın ne yaptıklarını anlattırdım. masal okuldum. oyunlar oynadık. ilk güne göre çok zekli geçti...

-------------
köy öğretmeni

Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2009 Saat 22:10
oulumuz taşımalı eitimli olduğu için sanırım 5 öğrencim geldi zaten mevcudum 13. onları çikolata ile karşıladım kendimi tanıttım onlardan ad ve soyadlarını söylemelerini istedim. muğlada öğretmenlik yapıyorum ege şivesi ço yoğun olan bi çocuğum var çoğu dediğini anlamadım ama gülerek ya öylemi evet gibilerden onun mimilerine göre cevap verdim boyama yaptık ders esnasında ellerim çocuklarımın kafasında omzunda gezdi çııkışta bunun olumlu sonuçlarını gördüm. ben bu seneden çok umutluyum birlikte başaracaz.

Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2009 Saat 12:55

birşey sormak istiyorum hocalarım.ben yeni atandm istanbula.set aldıralım diyoruz ama bunun yasak olduğunu söylediler bana.öğrencilere belli bi yayın aldırmak yasak dediler.doğru mu acaba

Mesajı Yazan: güliz007
Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2009 Saat 13:29
merhaba arkadaşlar
öğretmenlikte 3.yılım ve ilk defa 1.sınıf okutacağım, ilk gün bir öğrencim devamlı ağladı çok üzüldüm, ama bugün oyun hamurlarıyla ve şekerle susturmayı başardım:) umarım bu yıl çok güzel geçer.. kitap ve defterler için yapıskanlı renklı kağıtlardan yıldız, kalp, çiçek gibi şekiller kesip kitaplarına yapıştırmayı düşünüyorum. aklınızda olsun sizinde..şekilli etiketler pahalıya gelir yoksa..

Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2009 Saat 14:01
hocalarım ben yeni atandım malum daha okulum yeni belli oldu.ama bana 1. sınıf verdiklerini öğrendim.ne yapacağımı bilmiyorumm.daha acemiyim okullar zaten açıld biz göreve bile başlamadık.napacağım ben :(

Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2009 Saat 14:32

mavisumor hocam sen hiç kaygılanma yeni atanan öğretmene genellikle birinci sınıf vermezler. çünkü birinci sınıflar dün itibariyle göreve başladı. yani birinci sınıfları okutacak öğretmenler çoktan belli oldu.. sen rahat ol.. mesleğe  bir merhaba de bunları sonra düşün....

hocam set aldırmak yasak değil ama senin okula set getirtip bunu veliye satman suç.
sen velilere dersin ki şu yayın evinin setinden alacaksınız. onlarda istedikleri yerden gider alırlar.. o zaman hiç bir şey olmaz. hele bir de veli toplantısı yapıp velilerle konuşup onlarda tamam alırız derlerse hiç bir şey olmaz..

mesleğinde başarılar dilerim hocam..

-------------
köy öğretmeni

Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2009 Saat 15:01
çok teşekkürler talha hocam tavsiyeliriniz için.müdürle konuştum ben 1. sınıfmış.bende vermezler diyordum.istanbulda yapacağım birde 50 kişilik bir sınıf bekliyorum artık karşımda

Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2009 Saat 15:19

Sevgili  http://www.sinanuzun.com/forum/member_profile.asp?PF=24644&FID=114 - mavisumor  neden tedirginsin ki kendini üzme inan Bende şuan tekrar 1.sınıf okutsam bende tedirgin olurum bu heyecan hep olmalı olmazsa kendimizi yenileyemeyiz inan. Zevki çıkmaz işin. Senin şöyle bir avantajın olacak çocuklarla öğreneceksin bu işi. Sitemizi takip et arkadaşlarla ve benimle problemlerini paylaş. Ben eminim ki bu yıl çok güzel işler başaracaksın.

Bu araya bu linkleri bir incele sana yardımcı olacaktır.

http://www.sinanuzun.com/forum/forum_posts.asp?TID=1020&get=last#23193 - http://www.sinanuzun.com/forum/forum_posts.asp?TID=1020&get=last#23193
http://www.sinanuzun.com/forum/forum_posts.asp?TID=1061&PN=1 - http://www.sinanuzun.com/forum/forum_posts.asp?TID=1061&PN=1

-------------

Mesajı Yazan: güllüzar
Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2009 Saat 22:08
ben de geçen 1,5 yıllık öğretmenim.Dördüncü sınıflarla başladım,5'ten mezun ettim,çok bağlanmıştım çocuklara,dün de 1lerle başladım ve hepsi o kadar küçük,o kadar güzel göründüler ki bana.Okula gitmeden önce ciddi kaygılarım vardı ilk günle ilgili;ama onların ışıltısı beni rahatlatmaya yetti.Öğrencilerimin çoğu ana sınıfına gitmiş,boyama yapmaktan sıkıldıklarını fark ettim,paylaşımlarınızı takip ediyorum ve bu da beni rahatlatıyor,hepinize teşekkürler.Hepimiz alnımızın akıyla bu yılı bitiririz umarım.

Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2009 Saat 23:16
bugün ilk çalışmalara başladık. hepsi anasınıfından gelme oldukları için baya bir rahattım ilk güne göre. tek etkinlik yaptırdım. zorlanmasınlar diye.. benim öğrencilerde anasınıfında boyama çok yaptıları için tek etkinlikte bile biraz sıkıldılar. oyunlar oynadık şarkılar söyledik.. ilk çalışmaya göre çocuklar gayet iyiydiler...

-------------
köy öğretmeni

Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2009 Saat 23:34
Ah  ah  keşke  hepsi  ana  sınıfı  görmüş  olsalar  ne  hoş  olur..Karışık  sınıf  bazen  sıkıcı  oluyor....

-------------

Mesajı Yazan: denizim48
Mesaj Tarihi: 15-Eylül-2009 Saat 23:42
arkadaşlar mrb.1.sınıflar okula başladı ama benim sınıfım yeni belli oldu.1.sınıf okutacağım ve ne yapcağımı bilemiyorum.ne yapmalıyım.şimdiden teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2009 Saat 04:03
bende bugun tanıstım ogrencılerle.100 e kadar sayanlar bıle var.bız de tanıstık sonra oyun oynadık bende balon ve seker dagıttım..1 ogrencım okumayı da yazmayı da bılıyor.ama cok tatlılarrr ve saf...umarım ıyı olur.yarın makarnayı ıpe dızme ve boyama yapacaz.herkese kolay gelsın

-------------

Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2009 Saat 04:04
talhabora hocam kac yıllık ogretmensınız
ve nerede calısıyosunuz merak ettım

-------------

Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2009 Saat 04:09
ayrıca sınan hocam.bır harfın ogretılısı vıdeosu acılmıyor.bılgılerınıze sunarım.kolay gelsın

-------------

Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2009 Saat 12:40
youtube üzerinden çalışmakta video bilgilenize.

-------------

Mesajı Yazan: denizim48
Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2009 Saat 13:48
merhaba dilsel hocam.2 yıllık öğretmenim.ilk defa 1.sınıf okutacağım.ilk dersi bugun yaptım.bana da geldi afg'nin seti.sınıf mevcudum 12 kişi.afg setini bütün öğrenciler mi almalı yoksa sadece bende mi kalmalı?
   öğrencilere hangi defterleri aldırmalıyım?difte defterleri ayrı mı olmalı?okul açılana kadar ne öğrencilerle ne yapmalıyım?ne yapacağımı bilmiyorum.öğrenciler okula gelirken bişey getirmemişti.yardım eder misiniz.

NOT:DİĞER ARKADAŞLARA DA SESLENİYORUM.1. SINIF İLK DEFA OKUTACAĞIM.SİZLERDE YARDIM EDER MİSİNİZ.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2009 Saat 14:09
youtube uzerınden de gıremedım sınan hocam.zaten sayfası bıle acılmıyor.saygılar

-------------

Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2009 Saat 15:41
çok teşekkürler sinan hocam ve talha hocam yardımlarınız için.ben yeni mezun oldum öğretmenlik tecrübem stajlardan ve okuldaki bilgilerimden sadece.bu yüzden biraz stres yaptım galiba.1. sınıflar çoktan okula başladı ama ben daha göreve başlayamadım :) sitenizi takip edeceğim sık sık.

Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2009 Saat 18:43
denizim48 hocam önce bir sakin olun..

ben set aldırmadım ama setler öğrencide kalsa daha iyi olur diye düşünüyorum.. ben öğrencilere 2 güzel yazı defteri, bir çizgili defter, bir de kareli defter aldırdım.
öğrencilerle boyama etkiliği yapıyorum. makarnayı ipe geçirme etkinliği yaptırabilirsiniz.
eğer öğrenciler anasınıfından gelme ise çizgi çalışması bile yapabilirisiniz..

hikaye okuma, şarkı söyleme, oyun oynamada diğer farklı etkinlikler olarak yapılabilir.

-------------
köy öğretmeni

Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2009 Saat 19:29

BİR HARFİN ÖĞRETİLİŞİ VİDEOSUNU İZLEYEMEYENLER;

http://ul.to/0c2ttl - http://ul.to/0c2ttl
linkten indirip. flv uzantılı video oyantıcıda izleyebilrisiniz....

-------------
köy öğretmeni

Mesajı Yazan: emelcelik
Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2009 Saat 19:45
1.sınıf konusunda tecrübeli olan sayın meslektaşarım bana da yardımcı olursanız sevinirim....hangi harfi hangi hafta ne kadar sürede vermemiz gerekitgine dair bir plan var mı? varsa elinizde paylasırsanız sevinirim...bide matematik dersine nerden başlamak daha mantıklı?? gaeometrik cisimler mi doğal sayılar mı?farklı planlar elime geciyor kararsız kaldım...şimdiden teşekkurler

Mesajı Yazan: emelcelik
Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2009 Saat 19:46
talha hocam sizin hazırladıgınız etkinlikleri de indirdim ve inceledim...gercekten faydalı olacak bize..emeginize saglık

Mesajı Yazan: yakli68
Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2009 Saat 23:56
arkadaşlar ne yaparsanız yapın sakın panik yapmayın.göreceksiniz. öğretmenliğin en kolay ve zevkli sınıfı birinci sınıftır. kendi programınıza uyun panik yapmadan gidin

Mesaj Tarihi: 17-Eylül-2009 Saat 21:03
SmileEvet YAKLI68  haklı. Herkese  sabır  ve  başarılar...

-------------

Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2009 Saat 01:10
bugun cızgı calısması yaptırdımçgayet ıyıdı.yapabılıyorlar.ama bır ogrencım hem buresella hastası.hemde anasınıfına gıtmemıs.kalemı tutarken elı acayıp derecede tıtrıyor.ona once boyama verdım.bakalım surec nasıl ılerleyecek.ama dıger kardeslerı cok zekı.o da aynı sekılde bır cevher.neler onerırsınız acaba.ama ogrencelıer cızgılerı yapabıldıkce ben daha cok mutlu oldum.asına oldukca kendıme olan guvenım daha da arttı.ınsallah meyvelerımı alırım.guvenım bosa cıkmaz.hadı hayırlısı.herkese basarılar.ınanınkı eger kendımıze guvenırsek yapılamıyacak bısey yokk.

-------------

Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2009 Saat 15:03

bugün sınıfım belli oldu ve 1saat derslerine girdim.sınıfım 61 kşi ve hiçbiri anasınıfına gitmemiş :( veliler ilgisiz.olan velilerle toplantı yapayım dedim 20 kişi anca katıldı.sınıfımda perde masa örtüsü en önemlisi tv veya projeksiyon yok.harf sunuları izletmeyi düşünüyordum nasıl  izleteceğim bilmiyorum.müdür onlar velilere aldırabiliyorsan aldır dedi.ama zaten düşük bi semt,olan velilerin çoğu yanaşmıyor para vermeye.ne yapacağım bilmiyorum.

ilk haftasadece boyama kalem tutma çalıştırmalarıyla geçip,çizgi çalışmalarına bi sonraki hafta geçmyi düşünyüorum.doğru mu sizce?

Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2009 Saat 18:39
Mavisumor,,
Önce  bol  bol  boya  yaptırın derim.Sonra  serbest çizgi  çalışması , daha  sonra  düzen  alıştırması  çizgileri...Sonra  kolay  gelsin....

-------------

Mesajı Yazan: kaannazzz
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2009 Saat 22:30
 merhaba arkadaşlar ben de bu yıl yeni sstemde 2.kez 1.sınıf okutacağım ilk kez okuttuğum yıl ben de çok telaşlanmıştım ama görecksiniz yeni sistemde 1. sınıf okutmak hem çok kolay hem de çok eğlenceli zaten kılavuz kitaplarımız gayet açıklayıcı sizlere yardımcı bir kaynak (herhangi bir set) tavsiye ederim çok faydasını göreceksiniz hepinize yeni dersyılında başarılar dilerim sadece biraz sabırrrrrr.

Mesajı Yazan: sevay
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2009 Saat 03:06
arkadaslar bu sene bende ilk kez 1. sınıf okutacağım 1 yıllık oğretmenım doğubeyazıtta çalısıyorum sınıf mevcudum belli değil am yaklasık 50-60 kısı olacak ne yapacağımı bılemıyorum velıler cok ılgısız ve maddı durumları kotu:(

-------------
ayse

Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2009 Saat 20:12
simdiden iyi bayramlar.daha nice güzel ve neşeli  bayramlar dileğiyle...
inşallah bayramdan sonra sıkı bir eğitim dönemi bizi bekliyor.allah yardımcımız olsun arkadaşlar

-------------

Mesajı Yazan: kaannazzz
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2009 Saat 21:03
tüm akadaşlara iyi bayramlar

Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2009 Saat 23:47
herkese iyi bayramlar

Mesajı Yazan: yakli68
Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2009 Saat 00:10
arkadaşlar herkese iyi bayramlar, bayramdan sonra tempolu çalışmaya başlamaya hazır olun

Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2009 Saat 09:43

Bayram  sevincini  yaşayacağınız  güzel  günler  geçirmeniz  dileğiyle.....

-------------

Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2009 Saat 17:21
slm arkadaşlar adobe readerdan çıktı alamıyorum yardım ederseniz sevinirim.
teşekkürler

Mesajı Yazan: erkanerbas
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2009 Saat 23:29
Orjinalini yazan: dilsel

slm arkadaşlar adobe readerdan çıktı alamıyorum yardım ederseniz sevinirim.
teşekkürler

Sayfa açıkken klavyeden crtl P basın. Gelen sayda yazdır sekmesine basın.
Hata alıyorsanız ne tür bir hata aldığını belirseniz daha detaylı yardımcı olabiliriz.

-------------
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam

Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2009 Saat 23:55
teşekkür ederim erkan hocam yarın denicem olmazsa tekrar yazarım

Mesajı Yazan: teacher86
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2009 Saat 00:07
merhaba siteyi yeni keşfettim..ben de bu yıl yeni sistemde 2. kez 1. sınıf okutacağım...heyecanlıyım...çoğu arkadaşımız panik yapmış...hiç endişelenmeye gerek yok.oldukça keyifli geçecek bu yıl..isteyerek yaapalım yeterki...
endişe etmeyin herşeyin çorap söküğü gibi ilerlediğini göreceksiniz.bu arada ben bu yıl 4 . senemi çalışacağım...başarılar..

Mesajı Yazan: cugkul
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2009 Saat 18:48
ben de siteye yeni kaydoldum 1. sınıf okutacagım .. ilk günler ilr ilgili oyun ve müzikler lazım arastırıyorum baska seylere odaklanıp bulamıyorum ... yardımcı olur musunuz ?

Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2009 Saat 17:13
hocam aşağıdaki linkte etkinlikler var bir bakın derim...

http://ul.to/kk2aze - http://ul.to/kk2aze

-------------
köy öğretmeni

Mesajı Yazan: ebruhoca
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2009 Saat 20:03

arkadaşlar herkese ii akşamlar öncelikle..ben sizler gibi pek şanslı değilim,ben kadro bekliyorum 2. atamalara inş.ama o atamalara kadar ücretli öğretmrnlik yapacağım ve daha okula başlamadım sizler gibi.ve ilk yılımda 1. sınıf verdi müdür bey.ben ne yapmalaıyım ne yapmamalıyım bilmiyorum ..ne düşünüyorsunuz bu konuda ? şimdiden teşekür ederim.

Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2009 Saat 21:00

hangi müdür bilmiyorum ama ilk yılınızda ve ücretli size neden 1.sınıf verdi anlamış değilim,yanlış bir uygulama sizin atamanız başka bir okula olduğunda o müdür 1.sınıfları öğretim yılının yarısında bırakacak ve çok kötü sonuçları olacaktır,bulunduğunuz okulda 2-3-4-5.sınıflarda kadrolu/sözleşmeli yok mu?en azından bir yıl o okulda görev yapacak bir sınıf öğretmeni...bence müdürünüz birkez daha düşünsün...

Mesajı Yazan: kunefe
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2009 Saat 21:38
ebruhocam
şuan benim de en büyük korkum bu. önümüzdeki atamalarda gideceğim inşallah. ücretli için bekliyorum ve umarım 1.sınıf vermezler. korkum yapamayacağımdan değil kasımda ya da şubatta gidrsem çocuklara çok yazık olacak sadece bunu düşünüyorum. müdürünüzle bu tarzda bir konuşma yaparsınız elinden geleni yapar umarım.

Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2009 Saat 23:09
ebru hocam siz hiç kendinize sorun yapmayın.. sitemizi takip edin.. etkinlikleri inceleyin.. gerekli açıklamaları ve yardımı sitemizde fazlasıyla bulacaksınız... Eminim ki size verilen bu görevi en güzel şekilde yerine getireceksiniz..

kunefe hocam sizde hiç kaygılanmayın.. eminim sizde en güzel şekilde yapacaksınız..

-------------
köy öğretmeni

Mesajı Yazan: ebruhoca
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2009 Saat 23:41
arkadaşlar  çook teşekür ederim , neden 1. snf verdiği ben de anlamsız buluyorum,yeni atanan öğretmen arkadasa da aynı şekilde davrandı ve başından açıkcası savurdu bizi.bu da beni gerçekten çok ama çok gerdi.yarın sınıfa girdiğimde ne yaparım bilmiyorum,sşırı derecede tedirginim.
 kaya hocam haklsınız ama işte dediğim gibi başından savdı resmen beni:(

kunefe sizin gibi düşünüyorum öğrencileri ve aynen ben de çok üzülüyorum nabıcaz:(
talhabora sizin bazı yolladığınız linklere de baktım gerçekten işime yarıyacaktır emeinim:)

tekrar teşekür ederim...

Mesaj Tarihi: 24-Eylül-2009 Saat 00:29
Haydi öğretmenler , okula! :)
 aksiliklerden uzak, başarı ve mutluluklarla dolu bir yıl bizlerin olsun tüm zümrelerime başarılar dilerim!

Mesaj Tarihi: 24-Eylül-2009 Saat 12:39

arkadaşlar akşam oturdum etkinlik hazırladım. sabah olmasını bekliyorum.. okula gidince şok oldum. geçen hafta tümü gelen sınıftan, 2 kişi geldi.. o kadar yaptığım hazırlık güme gitti. şimdi yarın geleceklermi diye bakıyorum.. gelmezlerse pazartesiye kaldık iyi mi :)))

-------------
köy öğretmeni

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info