İlkimnur hocam canınızı sıkmayın.Siz vali sor. açacak md. kızacak onları boşverin.Akşam eve döndüğünüzde bugün elimden gelenin en iyisini yaptım diyorsanız tamamdır.Gerisi inanın boş.Forumdaki arkadaşlara bilir daha önce yazdım ben 12 yıllık öğretmenim.Tam5 ayrı ilde 8 ayrı okulda çalıştım .Neler neler gördüm,yaşadım.Öğretmenlik vicdan işi.Ben vicdanen rahatsam tehdit ,ödül boş.Sizinde elinizden geleni yaptığınıza inanıyorum.Kolay gelsin.
TÜM ARKADAŞLARA SELAMLAR!
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
arkadalar sole bi baslık altına pazartesi okulda yapcaklarımızı yada planladıklarımızı yazsak. belki yaptıgımız etkinlikler bir baska arkadasa yardımcıolur ve fikir verir ne dersiniz?
pazartesi günü r sesini vereceğim.ilk önce cuma günü işlediğimiz yada yazdığımız okuma parçalarını okutcam sınıftaki herkese.Sonra önceden hazırlamış olduğum r yazan kartonu alıp dışarı çıkaçam ve kapıyı açıp çoçuklar bugun yeni bir misafirimiz var acaba tanışmak istermisiniz diyeceğim.Sonra sınıfta r sesini gezdircem gezdirirende tek tek her çoçukla tanışmasını istiyecem.Örnek ben mustafa diyecek öğrenci bende kğıdı tutup bende rrr diyecem ve bölece tüm sınıfı gezdircem.Sonra prokejsiyon aletini açıp r sesi ni diger sesler arasından seçip ayırmayı sağlayan oyunu açaçam ve her bir çoçuk seçeçem ondan sonra ayaktaki sınıftan birini seçeçek böylece tahtaya kalmak herkes için ulaşılmaz bişey olcak.ardından sesin yazılışını tahta da göstercem ardından sırayla hepsinin tahtaya yazmasını istiycem.Sonra defterlerine 2 satır yazmalarını istiycem ve bölece öğle tatili olcak.5. ders er ar ir or re ra ri ro hecelerinin olusunu anlatcam son dersde herkese kucuk kucuk kagıtlar verip çoçukların en sevdiği oyun olan dikte çalışması yapcam.Dikte çalışması nasıl oluyor derseniz.Çocuklar önce herseyi kapatıyorlar birbirlerini kusuyorlar dediğim kelimeyi her kes kucuk kagıdına yazıyor dogru olan tahtaya cıkıyor yanlış yapan ise yanlış diyorum duzeltmeye gidiyor ve en sonunda tahtada olan herkese sırayla yıldız atıyorum.çoçuklar bu kağıtları saklayıp zaman zaman sayıyorlar benim çok yıldızım var diye inşalah pazartesiyi böle geçirçem sizler nasılgeçireceksiniz.
arkadalar sole bi baslık altına pazartesi okulda yapcaklarımızı yada planladıklarımızı yazsak. belki yaptıgımız etkinlikler bir baska arkadasa yardımcıolur ve fikir verir ne dersiniz?
ilk ben başlayım isterseniz....
Değerli hocam zaten bu formun başlığı bu..
Geçmiş sayfalara şöyle bir bakarsanız görürsünüz..
Bende bugün *c* sesini verdim..
Pazartesi 2 adet *türkçe*matematik* kısmetse performans görevini okulda yaptıracağım..
[QUOTE=adayöğretmen]pazartesi günü r sesini vereceğim.ilk önce cuma günü işlediğimiz yada yazdığımız okuma parçalarını okutcam sınıftaki herkese.Sonra önceden hazırlamış olduğum r yazan kartonu alıp dışarı çıkaçam ve kapıyı açıp çoçuklar bugun yeni bir misafirimiz var acaba tanışmak istermisiniz diyeceğim.Sonra sınıfta r sesini gezdircem gezdirirende tek tek her çoçukla tanışmasını istiyecem.Örnek ben mustafa diyecek öğrenci bende kğıdı tutup bende rrr diyecem ve bölece tüm sınıfı gezdircem.Sonra prokejsiyon aletini açıp r sesi ni diger sesler arasından seçip ayırmayı sağlayan oyunu açaçam ve her bir çoçuk seçeçem ondan sonra ayaktaki sınıftan birini seçeçek böylece tahtaya kalmak herkes için ulaşılmaz bişey olcak.ardından sesin yazılışını tahta da göstercem ardından sırayla hepsinin tahtaya yazmasını....
çook güzel tebrik ederim hocam deneyeceğim.. ben de pazrtesi z sesini vereceğim... matematikten de onluk birlik...
öğrencilere sesler yazıp boyunlarına asıyorum örneğin birine e sesi diğerine s sesi sonra omuzlarına ellerini atıyorlar -sarılın diyorum- öğrenciler okumaya calışıyor... umarım yardımcı olmuşumdur...
[QUOTE=deep dark]!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen hatice21 hocam sizden ilham aldım sınıfım için yaptımmm... fikir için tesekkürler [/QUOTE] guzel olmus hocam ellerınıze saglık.fıkır verıp sıze ve arkadaslara yardımcı olma duygusu cok hos gercekten...begendıgınız ıcın tesekkurler ayrıca...
öğrencilere sesler yazıp boyunlarına asıyorum örneğin birine e sesi diğerine s sesi sonra omuzlarına ellerini atıyorlar -sarılın diyorum- öğrenciler okumaya calışıyor... umarım yardımcı olmuşumdur...
bende buna benze bi çalışma yapıyorum ama daha orjinal birşeyler istiyorum.yinede çok teşekkürler..
ama hocam kullandığımız teknikleride yazarsak daha faydalı olmaz mı ?Kusura bakmayın yeni olduğum için pek bilmiyorum formu..
Ne demek hocam..Ne varsa gençlerde var Bizden geçti ..
Bu gün *c* harfini verdim..
Çocuklara diyorum ki bahçede tavuk var çağırın..
Hepsi gel cü,cü,cü... diyorlar. Tavuğun yavrusuna ne denir.. civciv..! Evde anneniz yoğurt ve salatalıkla ne yapar.. Cacık.. vs..
Sonra sesi anlatıp,(prejeksiyona fazla gerek duymuyorum bazı harflerde) tahtaya yazıyorum. Afişinide asıp.
Sonra tek tek tahtada yazıyoruz.
Fotokopiden boyuyoruz. Sınıfta adı C ile başlayanların adlarını yazıyoruz.(tabii bazen yardım ediyorum) sonra anne-baba adlarına,akraba adlarına..
Bundan önce ise;
ca-ce- cu-..... ac-ec-uc.. cam- cem-can-
(CİN.. )Bu saatte..
DİYELİM Kİ *U* HARFİNDE SORUN OLMUŞTU..
*C* HARFİNİ VERİRKEN İÇİNDE *U* OLAN KELİME VE HECELERİDE BASTIRARAK VERİYORUM Kİ,BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURAYIM..
Cumhur cuma eve gel. Cuma ucuz tuz al. Cumhuriyet çok yaşa. gibi..
bende buna benze bi çalışma yapıyorum ama daha orjinal birşeyler istiyorum.yinede çok teşekkürler..
hımmm beğenmediniz galiba farkındayım cook bilinen bi yöntem eh daha orjinalleri sizin olsun inşallah...
öğrencilere sesler yazıp boyunlarına asıyorum örneğin birine e sesi diğerine s sesi sonra omuzlarına ellerini atıyorlar -sarılın diyorum- öğrenciler okumaya calışıyor... umarım yardımcı olmuşumdur... bende buna benze bi çalışma yapıyorum ama daha orjinal birşeyler istiyorum.yinede çok teşekkürler..
hımmm beğenmediniz galiba farkındayım cook bilinen bi yöntem eh daha orjinalleri sizin olsun inşallah...
yanlış anlamayın lütfen ..sadece daha etkili bir yöntem arıyordum..
sanemd ve talhabora hocalarım cok tesekkur ederım....
bende her cakşam çalışma kagıtları okuma kagıtları hazırlayarak gıdyorum ve kıtabın yeterlı olmadıgının farkındayım ama bunu karsıdakılere anlatmak zor..en guzelı çaktırmadan dedıgınız gıbı bılınen yoldan şaşmamak olsa gerek:))))
ii geceler arkadaşlar! sorum konumuzla ilgili değil ama sitede bir bilenin olabileceğini düşünerek size danışayım dedim.. benim pc'mde bazı resimler falan açılmıyor,resmin kenarında bir çarpı işareti çıkıyor,bunun ayarını nereden yapacağım? nedeni ne olabilir?
ii geceler arkadaşlar! sorum konumuzla ilgili değil ama sitede bir bilenin olabileceğini düşünerek size danışayım dedim.. benim pc'mde bazı resimler falan açılmıyor,resmin kenarında bir çarpı işareti çıkıyor,bunun ayarını nereden yapacağım? nedeni ne olabilir?
hocam resimlerin uzantısı ne ona bir bakın... bir de yeni bir resim proğramı yükleyin..
adayöğretmen hocam ve yeni gelen arkadaslar için guncellenmıstır.adayogretmen hocam emınım ısınıze yarayacak cok calısma vardır.tekrar emegı gecen arkadaslar tesekkurler...metin hocama ayrıca tesekkurler
pazartesi ı sesini veriyorum.14 ocakta yeni görev yerinde başlayacakmışım heralde 1 vermezler dönem ortasında.diğer sınıflarda da yardımınızı bekliyorum hocalarım
gidene kadar haftasa 2 ses vermeye karar verdim.bol bol ödev veriyorum hergün çalışma kağıtlarınızdan faydalanıyorum düzenliyorum ertesi gün ödev veriyorum.
55 kişiden 20 kişi kadar dışında mantığı kavramış gibi.3 öğrencimin hiçbir şekilde hevesi yok ne yapacağım bilmiyorum velisi de aynı şekilde evde de ders yapmıyor zorla yaptırıyoruz diyor.harleri ayırt edemeyen öğrencim bile var.ne yapacağım bilmiyorum.yeni gelen öğretmen bu nasıl sınıf demez inş...
arkadaşlar forumda komik harfler vardı.. aslında şu an tam dosya adını hatırlayamadım ama. sanırsam komik harflerdi. şimdi bana lazım.. bulamadım. elinde olan arkadaşlar göndere bilir mi aceba?
sınıfta öğrenci bırakmak için ne gibi evrak doldurmak, nasıl bir yol izlemek lazım?
eewt hocam ben de 1 kız ogrencımı bırakmak zorundayım ama nasıl olcak.ve ya son rasında ne olacak bılemıyorum bılgısı olan arkadaslar bızle paylasırsa ben de sewınecegım
mavısumor hocam nereye atamanız cıktı.umarım memnunsunuzdur coook hayırlı olsun.ınsallah bulundugunuz yerden daha da ıyı bır yerde olursunuz...
arkadaşlar forumda komik harfler vardı.. aslında şu an tam dosya adını hatırlayamadım ama. sanırsam komik harflerdi. şimdi bana lazım.. bulamadım. elinde olan arkadaşlar göndere bilir mi aceba?
ewet sayın hocam ben de vardı ama baktım bulamıyorum bulursam en kısa zamanda gondermeye calısacagım
sınıfta öğrenci bırakmak için ne gibi evrak doldurmak, nasıl bir yol izlemek lazım?
eewt hocam ben de 1 kız ogrencımı bırakmak zorundayım ama nasıl olcak.ve ya son rasında ne olacak bılemıyorum bılgısı olan arkadaslar bızle paylasırsa ben de sewınecegım
mavısumor hocam nereye atamanız cıktı.umarım memnunsunuzdur coook hayırlı olsun.ınsallah bulundugunuz yerden daha da ıyı bır yerde olursunuz...
hocam sene sonunda siz,md yrd. ve müdür bir tutanak tutuyorsunuz.. öğrencinin bir üst sınıfa geçmesi halinde zorlanacağı diye ki.. bunu müdür bey biliyordur.. yani idarelik bir iş ama siz şimdiden doldurduğunuz formlarda ona en düşük puanı verin...elinizde bir kayıt olsun..
Evet talha hocama katılıyorum.Ek olarak veli görüşme tutanağı hatta veli ev ziyareti tutanakları, aylık olarak çocuktaki izlemler rapor haline getirilerek yıl sonunda ŞÖK'e iletilir ve kurul kararı ile kalabilir.
arkadaşlar benim öğrenciler çok seviyorlar kayuyu. belki sizin öğrenciler de seviyordur diye .. boyama resimlerini gönderiyorum. kayu boyama resimleri...
Evet talha hocama katılıyorum.Ek olarak veli görüşme tutanağı hatta veli ev ziyareti tutanakları, aylık olarak çocuktaki izlemler rapor haline getirilerek yıl sonunda ŞÖK'e iletilir ve kurul kararı ile kalabilir.
Çocuk özel eğitime gidiyorsa sınıfta bırakamıyorsunuz..!!
Ayrıca özel tutanakları ve aylık özel çalışmalarıda var..
Yani bırakmayın..Geçirin gitsin çooookkk sorunlu değilse..
VE ASIL ÖNEMLİSİ (BU YAZIMI SAKLAYIN) BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ÇOCUKLARI BİR SÜRE ELLEMEYİN,PAAATTT DİYE OLMASADA MART-NİSAN GİBİ OKUDUKLARINI GÖRECEKSİNİZ,..
hocam ben bu bırakma işini rehber öğretmenime sormuştum mart gibi çalışmalara başla,kılavuz kitapa arkasındaki formları,harf gözlem formlarını falan mutlaka doldur şimdiden demişti.
şimdi ist sultanbeylideydim hocalarım artık ist sancaktepedeyim. bi farkı olmadı ama mevcudum düşecek 35-40 kişi falan olacak heralde.bu bile iyi benim için :)
arkadaşlar benim öğrenciler çok seviyorlar kayuyu. belki sizin öğrenciler de seviyordur diye .. boyama resimlerini gönderiyorum. kayu boyama resimleri...
selamlar .benım bır sorumun var arkadaslar.ben sımdıye kadar cocuklara hecelerı verırken n a n a bırlestır na dıye vermıstım ama sanırım yanlıs vermısım.dogrusu soyle ımıs galıba nnnnn aaa na yanı ayırmadan uzatarak soyleyıp bırlestırmekmıs.nnaaallll mesela.ben na l bırlestır nal seklınde yaptım.bu yanlısımı nasıl duzeltebılırım ya da duzeltebılırmıyım acaba.yardımlarınızı beklıyorum.
metin hocam tesekkurler fıkrınız ıcın...bır de arkadaslara soralım bakalım...
öğrencilerinize ne gibi ödül ve cezalar uyguluyorsunuz merak ettim..
Ödül olarak çikolata veriyorum.. Tahtaya çıkıyor, o gün başkan oluyor,öpüyorum,alkışlatıyorum,defterine stikır yapıştırıyor yada yıldız yapıyorum,öğretmen oluyor,afferim diyorum..
Ceza mı.. Ceza sevmem, eğer kızarsam ya sınıftan atarım,yada sınıfta bırakırım
Alın size bir FIKRA;
Yarın ilk derste lazım olacak..!!
Saatler
Dursun saatlerin geri alınacağını duyunca evdeki tüm saatleri toplayıp saatçi Temel'e gitmiş ve
"Ula Temel, bütün saatler geri alınacakmış, biz de evdeki saatleri senden satın aldığımız için sana getirdik. Bunları geri alacaksın." demiş.
Temel gayet kendinden emin bir tavırla;
"Öyle yağma yok. Ben de duydum ancak, sadece 1 saat geri alınacakmış. Bir tanesini alırım gerisini almam." demiş.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma