Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Üçüncü Sınıflar İçin Materyaller
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Diğer Sınıflar İçin Materyal Paylaşımı | Üçüncü Sınıflar İçin Materyaller
Mesaj icon Konu: 2008-2009 3.SINIF GÜNLÜĞÜMÜZ Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   5 Sonraki >>
Yazar Mesaj
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 409

Aldigi Alkis: 1280
%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2008 Saat 22:28
hayat bilgisinde acil durumun etkinliklerini yaptık. Matematik dersinde ise Onluk bozarak çıkarma işlemini ile ilgli alıştırmalar yaptık. Türkçe dersinde ise Atatürk'ün hayatı etkinliklerini yaptık. Resi dersinde ise Atatürk'ün albümünü çalıştık. Rehberlik dersinde ise 3 haftadır çarşamba günlerimiz güme gittiği için bu hafta snell göz testini uyguladık.
IP  Tesekkur Et
aytengazi
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı aytengazi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasim-2008 Saat 17:11
StarSmileLOLClap bugün çok eğlendik öyle eğlendikki inanamazsınız okulda voleybol oynadık çok eğlenceliydi çocuklarda aşağı katta oynuyorlardı ne güzel oldu
aaaaaburaaaaaaayaaaaaaaaa
IP  Tesekkur Et
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 60

Aldigi Alkis: 11
%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasim-2008 Saat 20:33
bugün hayat bilgisinde trafik işaretlerini işledik. matematikten yavaş aama sağlam adımlarla gitmeye çalışıyorum,sıvı ölçüleri ile ilgili problemler çözdük. Türkçe den gennel tekrar yaptık. bu hafta canmatematiğin denemesi olacaktı,elimize ulaşmadı. bizde bol bol konu tekrarı ve 5n1k yaptık. biraz gerildim. zambak denemesi yaptık. 16-17 yanlış çıkaranlar var. 0-1 yanlış hiç yok. aslında okuma problemi olan bi sınıf için mükemmeli beklememek gerekiyor..sınıfımı bu yıl aldım.seneye tayinciyiz,bırakıcam. onlara kalıcı birşeyler yapmak istiyorum. umarım yeterince faydalı olabilirim civcivlerime
IP  Tesekkur Et
izcilideri
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 32

Aldigi Alkis: 17
%53
Alıntı izcilideri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasim-2008 Saat 20:33

Bugün hayat bilgisi dersinde Öğrenmenin önemi adlı konuya giriş yaptık. Diğer üç derste ise Farklı yayıncılığın deneme sınavını yaptık ama hiç beğenmedim. Sene sonunda işleyeceğimiz konulardan sorular sormuşlar. Çocuklarım afalladı kaldı. Öğleden sonra ise soruları cevaplandırdık. Son ders ise Atatürk'ün Hayatı metnindekş Aile Ağacım çalışmasını yaptık. Çocuklar biraz olsun sınav stresini attılar.

IP  Tesekkur Et
tulyum
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%0
Alıntı tulyum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasim-2008 Saat 20:48
ARKADAŞLAR MERHABA BEN BİRLEŞTİRİLMİŞ 123 OKUTUYORUM.forumda galıba ılk defa yazıyorum sızlere sunu sormak ıstıyorum ders kıtaplarına  mı daha fazla bağımlı kalıyorsunuz yoksa yardımcı kıtaplara mı yanı yayınevlerının destekleyici kitaplarına mı ?
IP  Tesekkur Et
birgul
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 89

Aldigi Alkis: 23
%25
Alıntı birgul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasim-2008 Saat 12:02
Ben köy okulunda çalışıyorum. Hayat bilgisinde ders işlerken konular genellikle 2 ders saatinde planlanmış.Önce ders kitabını okutuyorum 2,3 kere sesli olarak. Sonra konuyla ilgili herkes görüşlerini söylüyor. Bende kısaca özetliyorum. Ertesi günde çalışma kitabını cevaplıyorlar.
Türkçeyide haftada bir parça işliyoruz.
Sadece matemetikte ben yardımcı kaynaklardan soru soruyorum, çünkü kitaplar çok yetersiz.
Yardımcı kaynağı olan (test kitabı, matematik soru bankası gibi) öğrencilerede bu kitaplardan ayrıca ödev veriyorum.
Birde yaprak test aldırdım. Haftada iki gün onu dağıtıyorum.
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1489

Aldigi Alkis: 2691
%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasim-2008 Saat 21:44
Orjinalini yazan: tulyum

ARKADAŞLAR MERHABA BEN BİRLEŞTİRİLMİŞ 123 OKUTUYORUM.forumda galıba ılk defa yazıyorum sızlere sunu sormak ıstıyorum ders kıtaplarına  mı daha fazla bağımlı kalıyorsunuz yoksa yardımcı kıtaplara mı yanı yayınevlerının destekleyici kitaplarına mı ?

Ders kitaplarını takip ediyorum..Ama yeterli gelmiyor...Kendim etkinlikler hazırlıyorum...Özellikle matematik ders kitabımız çok yetersiz...Matematikte yardımcı kaynak kullanıyorum ve ayrıca hazırladığım etkinlikleri ,testleri kullanıyorum...
Paylaşmanın asaletini,bencilliğin çirkinliğine değişmem....
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasim-2008 Saat 21:57

Bugün bilinçli tüketicilik konusunu işledik..Kantinimizde satılan malların TSE damgalarını inceledik ve ayrımını yaptık...Türkçe dersinde Atattürk ile ilgili şiiir okuduk ve yazdık...Matematikte toplama problemleri yaptık...Son ders kitap okuduk...Veeee ara karnelerimizi dağıttık.....

Düzenleyen emelgenc61 - 14-Kasim-2008 Saat 22:02
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasim-2008 Saat 22:32
emelcığım yıne dokturmussun....
 Bugün ilk dersim okulun rehberlik yürütme komisyonunda görevli oduğum için toplantıd idim. 2.ders takviye ve etüt dersine müdür yar. girdiği için bende karneleri imzalayıp görüşleri doldurdum. 3. ders matematikte çıkarma işleminde eksileni bulmaya yönelikti. Türkçe dersinde ise Yapısına göre kelimelere sadece girişi yaptık. Son 2 saatte de Atatürk köşemizi yeniden yapılandırdık. Karneleri dağıttık ve hafta bitti. bakalım yarın kurs nasıl geçecek?
IP  Tesekkur Et
tulyum
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%0
Alıntı tulyum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2008 Saat 02:02
BUNU ÖZELLİKLE DE ŞUNUN İÇİN SORDUM dilbilgisi konularını okuma parçalarında çalışma kitaplarında verildiği sırada  yeri geldikçe mi  işliyorsunuz?
 ya da bu konular için başka nasıl bir yöntem izliyorsunuz.
teşekkürler.
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2008 Saat 20:54
1.ders bilişim olduğundan çocuklar bilg. sınıfındaydılar. 2.ders hayat bilgisinde garantısı nerede konusu işledik ilgili slaytlarımızı izledik. Türkçede ise türemiş kelimeler üzerinde durduk. Birlikte pek çok örneklemeler yaptık. Anladıklar gibi...:) Resim dersinde ise Anıtkabir resmini tekrar çalışmalırını istedim. İstediğim gibi pek çalışma yoktu:))

Tulyum öğretmenim açıkcası. dilbisi konularını sırayla ozel yayın evlerının kıtyaplarını takıp edıyoruzz. Ama kitaptanda sorular işlenirken hatırlanmayan bir konu varsa üzerinde duruyoruz ama onlar bize çok koaly geliyor 2.sınıfta öğrendikleri için zaten zorlanamadan yapıyorlar.. umarım yardımcı olabilmişimdir...
IP  Tesekkur Et
damla2
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 248

Aldigi Alkis: 117
%47
Alıntı damla2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2008 Saat 22:02
Bugün müfettişler geldi. Yazılı tüm evraklara en ince detayına kadar baktı.Ünitelendirilmiş yıllık plan, rehberlik planları, kulüple ilgili dökümanlar, kaynaştırma eğitimi alan öğrencilerin evrakları, zümre ve veli toplantı tutanakları, sınıf kitaplık defteri... Darısı sizlerin başına. Rehberlik dendi ama teftiş edip gittiler.
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2008 Saat 00:15
ooo hocam ne kadar erken gelmişler...Hadi geçmiş olsun...
Maalesf bazı müfettişlerimiz daha eski sistemi sürdürüyorlar..Amaç rehberlik değil denetleme oluyor....Wink
IP  Tesekkur Et
birgul
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı birgul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2008 Saat 14:39
sınıfımda okuyan ama yazarken eksik yazan, birşeye katılmayan, isteksiz 2 öğrencim var. Onlarla ayrıca çalışıyoruz da. Bu tür derslerinde başarısız ilgisiz olan öğrencilerle ilgili tutanak örnekleri elinizde varsa gönderir misiniz???????

Düzenleyen birgul - 04-Aralik-2008 Saat 22:12
IP  Tesekkur Et
serifce
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 34

Aldigi Alkis: 9
%26
Alıntı serifce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2008 Saat 00:56
Sayın Birgül öğretmenim, öğrencilerinizi ifade ederken kullandığınız sözler, öğretmenlik mesleği açısından hiç de etik değil ... Bu öğrencilerin başarabileceği mutlaka bir şeyler vardır. Öğrenilmiş çaresizlik durumuna düşülmemesi benim size tavsiyem olur. Bugün okulda kulüp çalışmalarında yapılabilecek proje veya toplum hizmeti çalışmalarına örnekler verdik; daha çok geçen yıldan... Matematikten zihinden çıkarma yaptık, deneme sınavı doğru cevaplarını ile tekrar çalışması yaptık. 50 de 24'ü yakaladık yeni hedefimiz 26-27 net ... Türkçe dersinde Atatürk'ün Hayatı metin inceleme çalışmalarını paylaşmalı okuma yaparak bitirdik. 24 Kasım hazırlıklarıyla günü tamamladık...
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2008 Saat 19:35
Hayat bilgisi dersinde öğrenmenin önemi adlı konuyu işledik ve etkinlikleri bitirdik.Türkçe dersinde "Atatürk'ün Hayatı" adlı metnin etkinliklerini yaptık.Matematikte problemler çözdük.Görsel sanatlar dersinde "TSE" ile ilgili etkinlik yaptık.Kitap okuma saati ve tüm okul kitap okudu....
IP  Tesekkur Et
buharkent
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
Alıntı buharkent Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2008 Saat 23:14

Hayat bilgisi dersinde yönergeleri takip ederek kullanma konusunda yönergeleri tahtaya yazdım.Öğrencilerim de buna göre kayık yaptılar.Matematik toplama problemleri çözdük.bir çiftlikte 253 tavuk,bunların 20 fazlası kadar da koyun vardır.Toplam hayvan sayısı kaçtır vb. Türkçe dersinde eş sesli kelimeler sunusunu izledik. Görsel sanatlarda leke çalışması yaptık.

IP  Tesekkur Et
birgul
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%25
Alıntı birgul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2008 Saat 10:53
Arkadaşlar öğretmenler gününüz kutlu olsun.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: emelgenc61,
memory
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 12

Aldigi Alkis: 2
%16
Alıntı memory Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2008 Saat 17:13
Zümre arkadaşlarım,
Öğretmen gününnüz kutlu olsun.Paylaşımlarınız ve harcadığınız emekler için çok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle...
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2008 Saat 18:36

Sabah ilk saat öğrencilerimin hazırlamış olduğu süpriz programı izledim ve beni öyle mutlu ettiler ki....Daha dün gibi 3 yıl önce 1. sınıftık....Şimdi büyüdüler ve kendilerince müthiş güzel bir program hazırladılar...İnanamıyorummm..Çok duygulandım..Onlar benim eserim ve benimle büyüyorlar...Çok mutluyum...Canım yavrularıma sonsuz teşekkürler...Hepinizi çokkkkkk seviyorummmm...Daha sonra bana mektup yazdılar...Mektuplarını okudum ve öyle duygulandımki....İşte geleceğin çocukları....Size güveniyorummm...Gelecek sizinle gelecek...Öğleden sonra tüm okulca düzenlenen Öğretmenler Günü programımızı izledik ve çocuklarımızla beraber çok eğlendik....Hepinize sonsuz teşekkürler çocuklar.....Clap

Düzenleyen emelgenc61 - 24-Kasim-2008 Saat 18:48
IP  Tesekkur Et
yasettin
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

Aldigi Alkis: 4
%22
Alıntı yasettin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2008 Saat 19:56
Arkadaşlar öğretmenler gününüz kutlu olsun.Sizler harikasınız. İyi ki varsınız.

Düzenleyen yasettin - 25-Kasim-2008 Saat 19:56
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2008 Saat 22:24
Bugün Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde " BEYAZ BAYRAK" ödülümüzü aldık....
IP  Tesekkur Et
damla2
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%47
Alıntı damla2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2008 Saat 17:34
Hayat Bilgis'nde "Bir Fikrim Var" konusunu işledik. Türkçe 'den Gece ve Gökyüzü parçasını işledik. Ayrıca biraz dilbilgisi yaptık. Matematikten romen rakamlarına giriş yaptık. Son derste kulüp toplantımız vardı.
IP  Tesekkur Et
serifce
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%26
Alıntı serifce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2008 Saat 23:37
"Mustafa Kemal Ağlıyor" dinleme metni ve İstiklal Marşı'nın hikayesi ile Türkçe çalışmalarımız sürdü; Mehmet Akif Ersoy'un kurtuluş mücadelesindeki rolünü ve kişiliğini de öğrenmiş olduk. Matematik dersinde çıkarma problemlerindeyiz, ara değerlendirme yapmanın zamanı geldi. Hayat Bilgisi dersinde çevre konulu çalışmadayız, afiş hazırlama hazırlıklarımız olacak, tema sonu çalışmalarıyla beraber 5-6 günümüzü alır.
 Temiz okul seçilmek güzel bir duygu olmalı; Emel öğretmen ve arkadaşlarına tebriklerimi sunarım.

Düzenleyen serifce - 26-Kasim-2008 Saat 23:39
IP  Tesekkur Et
levrek78
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

Aldigi Alkis: 2
%33
Alıntı levrek78 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2008 Saat 19:53
Arkadaşlar sınıfımıda hala 4-5 öğrencim sallayarak okuyor. Yani hecelemeden  Okumayı biliyor ama bazı kelimeleri okurken sallıyor. Sizdede böyle öğrenciler varmı? Acayip morelimi bozuyorlar. Bunlar için ne yapmalı? Teşekkürler 
IP  Tesekkur Et
uzman
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%0
Alıntı uzman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralik-2008 Saat 19:24
bugün okul birinci üniteyi bitirdik hayat bilgisinden tabiki.Türkçeden büyüdük adlı şiiri işliyoru.(harf yay.) matamatik sıvı ölçüleri.Dereceli kapta gösterdik litreyi.ayrıca dilbilgisi bol bol eş ,zıt, eşsesli kelimeleri işliyoruz.dikte çalışmaları yapıyoruz.
IP  Tesekkur Et
yasettin
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı yasettin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralik-2008 Saat 19:38
Hayırlı günler  bizde uzman adlı hocamla aynı konulardayız. Ögrenciler  durumları her geçen gün daha iyi oluyor galiba.
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2008 Saat 23:12
Orjinalini yazan: uzman

bugün okul birinci üniteyi bitirdik hayat bilgisinden tabiki.Türkçeden büyüdük adlı şiiri işliyoru.(harf yay.) matamatik sıvı ölçüleri.Dereceli kapta gösterdik litreyi.ayrıca dilbilgisi bol bol eş ,zıt, eşsesli kelimeleri işliyoruz.dikte çalışmaları yapıyoruz.

HOCAM NE GÜZEL TAM PLANA GÖRE GİDİYORSUNUZ:)
BEN BİRAZ GERİ KALDIM DA:(
H.Bilgisinde neler öğrencik konusunu işledik ama yarın sessiz sinema oynanacak. Türkçe dersinde ise büyüdük şiirine giriş ancak yapabildim. Matematik dersinde ise tarma konusunu bitirdik. Resim dersinde ise basit resim teknikleri ile resim çizmeyi gösteriyorum.
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 00:00
üzülme Hülyacığım...bizde daha bitirmedik..son konularındayız...Wink
Bugün hayat bilgisinde Fikri Olan Var Mı? konusunu bitirdik... Türkçe dersinde Bayramlıklarım metninin etkinliklerini yaptık..Matematikte toplama ve çıkarma ile ilgili prıblemler çözdük..Görsel sanatlarda sulu boya ile leke çalışmaları yaptık...son ders kulüp çalışması ve bayram kartı yaptık...
IP  Tesekkur Et
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 17:41
merhaba arkadaşlar,biz hayat bilgisinden ya evimiz olmasaydı dedik..ve temel ihtiyaçlarımızı belirledik.matematiktenbölme işlemine geçtik (diğer şubeler çok hızlı ilerliyor. çok geri kalmayayım diye bunaldım)türkçe den sofrada uymamız gereken kuralları beyin fırtınası ile bulduk. bayram dönüşü tekrar ve test çalışmalarına ağırlık vermeyi düşünüyorum..
IP  Tesekkur Et
yasettin
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı yasettin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 18:44
sas1980 hocam  matematikte biraz hızlı gidiyorsunuz galiba. matematikte bölme konusunu daha 1 ay var.
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 23:35
Orjinalini yazan: sas1980

merhaba arkadaşlar,biz hayat bilgisinden ya evimiz olmasaydı dedik..ve temel ihtiyaçlarımızı belirledik.matematiktenbölme işlemine geçtik (diğer şubeler çok hızlı ilerliyor. çok geri kalmayayım diye bunaldım)türkçe den sofrada uymamız gereken kuralları beyin fırtınası ile bulduk. bayram dönüşü tekrar ve test çalışmalarına ağırlık vermeyi düşünüyorum..

hocam 2 basamaklı çarpmaları oturttunuzda mı bolmeye geçtiniz bana biraz hızlısınız gibi geldi geri dönmek zorunda kalmayın da..

hayat bilsiinde çevre ile ilgili afişlerimizi yaptık. tabi bu 2 dersimizi aldı. Matematikte ise tartma ile ilgili problem kurma üzerinde durduk. Hayat bilgisinde ise büyüyoruzun etkinliklerine devam ettik.
IP  Tesekkur Et
sagum19
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 11

Aldigi Alkis: 1
%9
Alıntı sagum19 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 23:36
Orjinalini yazan: yasettin

sas1980 hocam  matematikte biraz hızlı gidiyorsunuz galiba. matematikte bölme konusunu daha 1 ay var.
Arkadaşım öğrenci seviyen yüksek ise beklemeye gerek yok 4 işlemden sonra kalan zamanlarda bol bol test ,problem..

IP  Tesekkur Et
serifce
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%26
Alıntı serifce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 23:54
Türkçe dersinde " Bayramlıklarım " metnini yarın tamamlıyoruz. Matematikten tartma konusunun problemlerindeyiz. Hayat Bilgisinde 2. temaya başlangıç yaptık. Görsel Sanatlarda 3 boyutlu şekillendirme çalışmalarını tellerle yapıyoruz, bugün ise damlatma tekniğiyle sulu boya yaptık, çok eğlendiler. Müzik dersinde resimle ifadeyi tamamladık fakat canlandırma yetişmedi yarın tamamlayacağız.
 3. sınıf çocuğuna bu kadar test çözdürmek bence yanlış, klasik sorular, zihinden işlemler, etkinlikler daha verimli olur. Test tekniğini fazlaca kullanmak becerilerin gelişmesini engelliyor. Ritim duygusu, esnek kişilik kazanma, ifade etme becerileri, toplumsal bilinç kazanma gibi pek çok yetiden uzaklaşıyorlar.
 Şimdiden bayramınızı kutlar, esenlikler dilerim. 

Düzenleyen serifce - 04-Aralik-2008 Saat 23:58
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralik-2008 Saat 23:57
Orjinalini yazan: serifce

3. sınıf çocuğuna bu kadar test çözdürmek bence yanlış, klasik sorular, zihinden işlemler, etkinlikler daha verimli olur. Test tekniğini fazlaca kullanmak becerilerin gelişmesini engelliyor. Ritim duygusu, esnek kişilik kazanma, ifade etme becerileri, toplumsal bilinç kazanma gibi pek çok yetiden uzaklaşıyorlar.

tamamen katılıyorum hocam...
IP  Tesekkur Et
damla2
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%47
Alıntı damla2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2008 Saat 18:08
Hayat bilgisinde 1. temayı bitirdik.
Türkçe'de (MEB yayınlarının) 3.temanın Kar Tanesinin Öyküsü parçasını işledik.
Matematikte ise 3. ünite konularına yeni geçeceğiz. Bölme konusuna nasıl geçildiğini bir türlü anlayamadım. Matematik kitabındaki etkinlikler ve değerlendirmelerin hepsini yapıpta bölme konusuna geçildiyse büyük başarı. MEB yayınlarına göre bölme 4. ünitenin son konusu.
IP  Tesekkur Et
damla2
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%47
Alıntı damla2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2008 Saat 18:10
Bu arada tüm öğretmen arkadaşlarımın ve ailelerinin bayramını kutlarım.
IP  Tesekkur Et
idog12
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 72

Aldigi Alkis: 89
%100
Alıntı idog12 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2008 Saat 19:40
TÜM ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIN KURBAN BAYRAMINI KUTLARIM
IP  Tesekkur Et
yasettin
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı yasettin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Aralik-2008 Saat 17:20
TÜM ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIN KURBAN BAYRAMINI KUTLARIM.ERZİNCAN'DAN SELAMLAR
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Aralik-2008 Saat 14:35

[/QUOTE]

bende kendımı çok test çözdürür sanırdım :) Ama çok haklısınız hocam bencede katılıyorummm size benden de hızlıları var ben bu sene bir hayli yavaşladım...
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Aralik-2008 Saat 14:36

Uzunca bir süredir giremedim herkesin geçmiş bayramı

'KUTLU OLSUN' Arkadaşlar

IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2008 Saat 19:30

Hayat bilgisinde canlıların sınıflandırılması ile ilgili etkinlikler yaptık.Türkçe dersinde Tutum,Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili bilgi verildi ve etkinliğimizi yaptık.3.ders Yerli Malı Haftamızı kutladık...Matematikte çıkarma işlemleri ile ilgili alıştırmalar yaptık....

Düzenleyen emelgenc61 - 18-Aralik-2008 Saat 22:18
IP  Tesekkur Et
1fsınıfı
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı 1fsınıfı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2008 Saat 23:38
HAYAT BİLGİSİNDE CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI İLE ETKİNLİK YAPTIK sINIF HAYVAN GÜNÜ İÇİN 1 DERSLİĞİNE İRAN KEDİSİ GELDİ ZİYARETİMİZE:) MATEMATİKTE ÜNİTE BİTTİ SINAV P.TESİ OLCAĞINDAN BUGUN PARANTEZLİ İŞLEMLER ÜZERİNDE DURDUK.TÜRKÇE DERSİNDE ESKİ SOFRALARI BİTİRDİK. dİĞER DERSTE İSE ATASÖZLERİ VE DEYİMLERE GİRİŞ YAPTIK. MÜZİK DERSİNDE PERFORMANS GÖREVLERİNİ DİNLEDİK.
IP  Tesekkur Et
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Aralik-2008 Saat 18:28
öğretmenim sınıfınız çok güzel görünüyor....emeğinize,ellerinize sağlık
IP  Tesekkur Et
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Aralik-2008 Saat 18:36
bu arada arkadaşlar,okulda geri kalan sınıflardan biri de benim. çarpma bölme beraber gidiyoruz. cuma günü çatlak kovaya geçtik,matemetik te problemler çözüyoruz. türkçede cümlenin özelliklerini işledik.
IP  Tesekkur Et
<< Önceki Sayfa   5 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma