Maşallah hatice hocam sınıfınızda yok yok, epey bi kalabalık sınıf materyal açısından.Bu güzel sınıfta verdiğiniz emeklerin sonuçlarını en kısa zamanda alırsınız.
Arkadaşlar bu sitede görevli görevsiz ,alakalı alakısız herkezin bir amacının olduğunu sitede şöle bi dolaştıktan sonra anladım ve bende bundan sonra aranızda olacağım.konya merkeze bağlı bi köyde görev yapıyorum birleştirilmiş sınıf ım var yaptığım gezintide top ses yayıncılığın herhangi bi ürününe rastlamadım.ben sınıfımda onu kullanıyorum .internetten çok klayca indirebileceğiniz bi döküman topses etkileşimşli cd diye arama yaparsanız bulursunuz , tavsiye niteliğindedir.
Aynen katılıyorum BEP planı yapmak gerekiyor ve angarya. Ancak şehre yakınsa belki ÖZEL EĞİTİME gider demek istemiştim.Böylece belki sorun daha çabuk çözülür diye.
O zaman özel olarak bu öğrenciye sesli harfleri vermeyi sonra sesizlere geçmenizi öneririm. Sonra FSTKÇ ŞHP ile devam.Okur çıkar....
arkadaşlar k sesini verdim bugün.bazı öğrencilerim geriden de olsalar geliyorlar bu sevindirici bir gelişme.1 öğrencimde sıkıntı var aile dağda mangal kömürü yapıyor daha hiç tanışma şansım olmadı kendileri ile.ilgilenilse mutlaka okur çünkü sayıları falan biliyor.ama ödev yapma yok.önceleri el ele ...verdim dönüt olmadı bakalım.
bu arada sizin okullardada toplantı oldumu bilmiyorum ama müdürbey ilçeden gelen bir konuşmayı iletti.kesin olmamakla birlikte 1ocakta tatil olabilirmiş.2-3 yazılıları yapın notları girin arkadaşlar dedi.
aboooo bak şimdi kafam yarıldı...... direkt üstüme alındım şimdi bu lafı...
talhabora hocam alınmanıza gerek yok fazla alınganlık yapıyorsunuz bence.metın hocam sıze tas atmıyor bence...rahat olun...
talha hocam o taşlar size degil olsa olsa banadır...merak etmeyin...dalga konusu olacagımı bilseydim agzımı acmazdım...herkes ne istiyosa onu yapsın tabii karışmak hakkımız degil...
bu arada bugun sınıfta yaptıgım bir uygulamadan bahsetmek istiriyorum..belki bazı arkadasların ilgisini ceker..metin okuma calışması yaparken cocuklara hadi bi kez de ben okuyum siz beni takip edin edim bakalım ben nasıl okuyacagım dedim ve kalimelerin bazılarını kasıtlı olarak yanlış okudum...al yerine at dedim mesela..yanlış okudugumu farkeden cocuklar yanlışlarımı farketmek ve düzeltmek için birbirleriyle yarıştılar..o kadar cok eglendiler ve dikkatlerini çekti ki anlatamamm.....cok faydasını gördüm seslerve heceler yerine oturdu..tavsiye ederim
Arkadaşlar şunu belirtmek isterim basit basit konular yüzünden ne alınmalar olsun ne kırılmalar.Sonuç itibari ile bu bölümde paylaşım yapan çok fazla kiişi yok ve az çok birbirimizi tanıdık yardımlaştık bir aile gibi olduk diyebiliriz.Onun için kimse kırılmasın ve alay konusu olduğunu düşünmesin.Sınırsız paylaşıma dostluğa ve sevgiye tam gaz devam.Kucak dolusu sevgiler Adana'dan herkese.
aboooo bak şimdi kafam yarıldı...... direkt üstüme alındım şimdi bu lafı...
talhabora hocam alınmanıza gerek yok fazla alınganlık yapıyorsunuz bence.metın hocam sıze tas atmıyor bence...rahat olun...
talha hocam o taşlar size degil olsa olsa banadır...merak etmeyin...dalga konusu olacagımı bilseydim agzımı acmazdım...herkes ne istiyosa onu yapsın tabii karışmak hakkımız degil...
yok hocam sadece bir espiri olarak kaldı.. dalga konusu falan değil yanlış anlamayın..
Erken tatil konusuna gelince açıkçası bende bekliyorum ama 1 Ocak kadar erken bir tatil beklemiyorum hatta tatilin dönüşüuzayabilir yani şubata ekleme yapabilirler diye düşünüyorum.Sayın Çubukçu tatil konusunda hiçte ılımlı değil (olmasında:D).
metin hocam bu gonul işi ya...hersey olabılır ıllakı zekı cocugumuz olsun dıye kendımızden daha zekı bırını bulmak bıraz dusundurucu.cocuk her sekılde cocugumuzdur..engellı de olsa akıllı da olsa vs...onemlı olan mutlulugu paylasmak huzurlu bır hayat surmek.
dıyelımkı daha zekı bırını bulduk ya mutlu olamazsak???yanı ben bu acıdan baktım olaya.bakalım mutlaka alternatıf bakıslar olacaktır..
Arkadaşlar şunu belirtmek isterim basit basit konular yüzünden ne alınmalar olsun ne kırılmalar.Sonuç itibari ile bu bölümde paylaşım yapan çok fazla kiişi yok ve az çok birbirimizi tanıdık yardımlaştık bir aile gibi olduk diyebiliriz.Onun için kimse kırılmasın ve alay konusu olduğunu düşünmesin.Sınırsız paylaşıma dostluğa ve sevgiye tam gaz devam.Kucak dolusu sevgiler Adana'dan herkese.
harunongel hocam sızı tebrık edıyorum ve dusuncelerınıze sonsuz katılıyorum...ortalıgı germenın manası yokk...ewet aıle olduk.sevgı saygı ve paylasım ıcınde olmaktır amacımız..
.hep de boyle kalalım sewgı ve saygı ıcınde.kı oyleyız...
arkadaşlar ya ben de dosya göndermek istiyorum nasıl olacak buu???
hocam dosya paylaşmak için
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen adresine girin.. orada gözat diye bir buton var. ona tıklayın oradan yüklemek istediğin dosyayı bilgisayardan bul ve ekle..
daha sonra yan taraftaki upload it! butonuna tıklayın..
bir süre sonra ekrada uzayan ve üzerinde yüzde gösteren bir çizgi gelecek..
o yüzde bittiğinde size bir adres verecek. üsteki linki kopyalayın ve mesajınıza yapıştırın...
öğrencilerimde haddinden fazla küfür( öle basit değil bildiğiniz ağır olanlarından) ve hırsızlık var.. -örtmenim Toprak kalemimi çaldı örtmenim silgim çalındı örtmenim azad paramı çaldı vermiyo- şikayetlerini duymaktan bıktım.. gerçi büyükleri de aynısı.. geçenlerde okulun kapısını kırıp herşeyi darmadağın edip okulun parasını alanlar çocukların babaları ağabyleri..her yolu denedim güzelce anlattım hırsızlığın küfrün kötü davranışlar olduğunu hikayeler falan cık olmadı bu kez kızdım ceza ama yine aynı..ne zamandır kendim çözümler ürettim denedim ama olmadı..artık dayanamıyorum ve sizden bir çözüm önerisi?
okuma calısmalarını nasıl yapıyorsunuz ? olayı cozenler dıgerlerının
ezbere okumalarını saglıyor ... ezbere de olsa tahtadan devam mı sizce ?bir de metin calısmalarını nasıl yapıorsunuz lütfen yardım
Metin Hocam yolladıkalrınız gerçekten güzel.Hepsini bir arada toplamanız da nefis olmuş.Teşekkürler.
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen Hocam, Ben her gün okuma yaptırıyorum.Kimi yanıma alıyorum öğrencileri, kimi de iyi okuyanlarla okumayanları karma grup yapıyorum.Biri okurken diğeri takip ediyor.Öğretmencilik oynuyoruz. En çok bunu seviyorlar.
öğrencilerimde haddinden fazla küfür( öle basit değil bildiğiniz ağır olanlarından) ve hırsızlık var.. -örtmenim Toprak kalemimi çaldı örtmenim silgim çalındı örtmenim azad paramı çaldı vermiyo- şikayetlerini duymaktan bıktım.. gerçi büyükleri de aynısı.. geçenlerde okulun kapısını kırıp herşeyi darmadağın edip okulun parasını alanlar çocukların babaları ağabyleri..her yolu denedim güzelce anlattım hırsızlığın küfrün kötü davranışlar olduğunu hikayeler falan cık olmadı bu kez kızdım ceza ama yine aynı..ne zamandır kendim çözümler ürettim denedim ama olmadı..artık dayanamıyorum ve sizden bir çözüm önerisi?
selametle
Hocam az evvel 10 öğretmen arkadaş birlikte çay içtik..
Haftada bir toplanıp çay içeriz..
Sizin sorun orada da açıldı.. Benim görüşüm şu;
Çocukları daha 1.sınıftan itibaren öyle bir okuma işine sokuyoruz ki,
burada bazı 1.sınıflar MART ayı için deneme sınavı siparişi bile vermişler..
Düşünün daha 1.sınıftan itibaren sınıav.. sonra bursluluk,SBS ,ÖSS,....
Çocuklara DAVRANIŞ verelim diyen Dersten geri kalırım korkusu ile vazgeçiyor..
Beden eğitimi zaten azaldı..Müzik resim sınırlı..
Sonuçta bilen belki ama,
UKALA VE BENCİL,HEP KENDİNİ DÜŞÜNEN bir nesil geliyor gibi..
okuma calısmalarını nasıl yapıyorsunuz ? olayı cozenler dıgerlerının ezbere okumalarını saglıyor ... ezbere de olsa tahtadan devam mı sizce ?bir de metin calısmalarını nasıl yapıorsunuz lütfen yardım
Hocam bol tekrar,bol dikte..Bol tekrar.
Değişik ve ilgi çekici fotokopiler
(bakınız hatice21 hocamın yolladıkları)
ve ilgi çekici yarışma ve şeker,çikolata ödülleri..
Olmadı çalışmayanı arka sıraya koyma,ailesine yazı yazma,ekstra ödev...
Ama bu iş aslında birazda şans meselesi..
Bazı aileler var ki çocukla ilgisi yok ama,çocuk okuyor.. Bazı aile çocuğu strese sokuyor,
okuma calısmalarını nasıl yapıyorsunuz ? olayı cozenler dıgerlerının ezbere okumalarını saglıyor ... ezbere de olsa tahtadan devam mı sizce ?bir de metin calısmalarını nasıl yapıorsunuz lütfen yardım
Bazı aileler var ki çocukla ilgisi yok ama,çocuk okuyor.. Bazı aile çocuğu strese sokuyor,
kendide strese,öğretmende..
Ama çocuk neredeyse bomboş...
okuma metinlerini tahtaya mı yazıyorsunuz arkadaşlar? yoksa fotokopiden takip etmelerini mi sağlıyorsunuz? eğer bunu sağlayabiliyorsanız nasıl bi yol izliyorsunuz? şimdiden teşekkür ederim..
okuma metinlerini tahtaya mı yazıyorsunuz arkadaşlar? yoksa fotokopiden takip etmelerini mi sağlıyorsunuz? eğer bunu sağlayabiliyorsanız nasıl bi yol izliyorsunuz? şimdiden teşekkür ederim..[/QUOTE]
Hocam duruma göre,bazen tahtaya yazıyoruz bazen fotokopiden.. Tek tek kelime kelime gidiyoruz..Sonra onlar okuyor,bilmeyenler soruyor.. Daha sonra iyi bilenler bilmeyenlere yardım ediyor..
okuma metinlerini tahtaya mı yazıyorsunuz arkadaşlar? yoksa fotokopiden takip etmelerini mi sağlıyorsunuz? eğer bunu sağlayabiliyorsanız nasıl bi yol izliyorsunuz? şimdiden teşekkür ederim..
Hocam duruma göre,bazen tahtaya yazıyoruz bazen fotokopiden.. Tek tek kelime kelime gidiyoruz..Sonra onlar okuyor,bilmeyenler soruyor.. Daha sonra iyi bilenler bilmeyenlere yardım ediyor..
[/QUOTE]
Matematik ve Hayat Bilgisi derslerinden neler yapıyoruz arkadaşlar?
MERHABALAR BEN OKUMA ÇALIŞMALARINI SLAYTTAN YAPTIRIYORUM. BİRİ OKURKEN DİĞERLERİ TAKİP EDİYORLAR. BİLEMEYİNCE MMMMEEEEE DİYE KOPYA VERİYORLAR. FENA OLMUYOR. BAZEN DE SETİN HİKAYE KİTAPLARINI OKUTUYORUM. HERKESE 1 SAYFA .YEDİKLERİ BİSKÜVİLERİN AMBALAJLARINI BİLE OKUTUYORUM.
BAZENDE TEK TEK TAHTAYA ÇIKARIP CÜMLELER YAZDIRIYORUM. BİR ARKADAŞIN DA BAHSETTİĞİ GİBİ ÖĞRETMEN OLUYORLAR. ÖNCE KENDİSİ SONRA DA SINIFA SESLİ OKUTUYORLAR.
HECELERİ KAVRAMALARI İÇİN DE GÜNLÜK KONUŞMALARIMIZI OYUNLAŞTIRARAK HECELETİYORUM.ÖRN: BEN GÜ-NAY-DIN NA-SIL-SI-NIZ ?DİYORUM. ONLR GÜ-NAY-DIN İ-Yİ-YİZ DİYORLAR. GÜLÜŞÜYORUZ.
MATEMATİKTEN İLERİ GERİ RİTMİK SAYILARI ÇALIŞIYORUZ. ÇALIŞMA KİTABINDAKİ SORULARI SIRAYLA OKUTUYORUM. ÖĞRENMEDİĞİMİZ SESİ BEN ÇIKARINCA OKUMAYA DEVAM EDİYORLAR.
kendide strese,öğretmende..
Ama çocuk neredeyse bomboş...
ben tahtaya yazıyorum onlar deftere.sonra sırayla okutuyorum.fotokopiye bol metin yazıp eve veriyorum ertesi gün okutuyorum...hem okuyup hem yazıyorlar...ben boyle yapıyorum.saygılar
bende dikte yaptım bugün.5 cümle söyledim çocuklara.22 öğrenciden 6 tanesi tam yazdı.5 tanesinin ses yanlışı vardı.çoğu 1-2 cümleyi tam yazdı.durum bu aslında moralimde bozuldu.sık dikte yapmaya karar verdim.kağıtlarını not yazıo veliye gönderdim imzalayıp getirecekler.
1ve 10 luk ileri ritmik saymayı nasıl yaptırabilirim.bir tren yaptım asacağım yarın etkili olur umarım.başka etkili önerisi olan arkadaşlar?
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen heeey başardımmmm galiba teşekkür ederim hatice öğretmenimmm ... paylaşmak güzel şeymiş yafu bu arada sadece denemeydi yıldızların altında'nın değişik bi versiyonu çocuk sarkısı şeklinde...
bende dikte yaptım bugün.5 cümle söyledim çocuklara.22 öğrenciden 6 tanesi tam yazdı.5 tanesinin ses yanlışı vardı.çoğu 1-2 cümleyi tam yazdı.durum bu aslında moralimde bozuldu.sık dikte yapmaya karar verdim.kağıtlarını not yazıo veliye gönderdim imzalayıp getirecekler.
1ve 10 luk ileri ritmik saymayı nasıl yaptırabilirim.bir tren yaptım asacağım yarın etkili olur umarım.başka etkili önerisi olan arkadaşlar?
ben büyük damlalar halinde renkli karton kestim zımbaladım 1 tanesine 1, 2 tanesine 2 3 tanesini zımbalayarak 3 yazdım.... 9 a kadar 9 damla..
ARKADAŞLAR ÖNEMLİ BİR KONU.. LÜTFEN LİNKİ TIKLAYIP *NO* ŞIKKINI İŞARETLEYİN..
Merhaba Hocam,
Sizden aşağıdaki linki olabildiğince çok kişiye göndermenizi ve alıcılara "Is Macedonia Hellenic?" sorusuna "NO" yanıtını vermelerini rica etmeni önemle istirham ediyorum. Zira dost ve kardeş Makedon toplumu Türk halkının desteğine ihtiyaç duymaktadır. Malesef şu an itibariyle 465.426 kişi YES cevabını, 172.508 kişi de NO cevabını verdiği için oran olarak %72 YES, % 28 NO şeklinde bir tablo ortaya çıkmıştır. Bu durum Yunanistan'ın tezine hizmet etmektedir... !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
Selam ve saygılarımla.
Ahmet Ziya GUNDUZ Makedonya Cumhuriyeti Konya Fahri Konsolosu Yapici Is Merkezi B Blok No: 204 Selcuklu - Konya - TURKEY
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma