arkadaşlar, el hecesini verdikten sonra e sesini yanına getirip ele oluşturuyoruz peki devamında le hecesini oluştururken ele deki e yi kapatarak mı okutucaz? yardımcı olursanız sevinirim.
Evet arkadaşım,ele den sonra heceleyerek ele hecesini okuyacağız sonra e harfini kapatacağız ve le hecesini okutacağız yani en azaından ben öyle biliyorum,kolay gelsin
ya arkadaslar ben dah çizgi çalışması yaptırıyorum acaba cok mu yavasım onumuzde ki haftada cizgi ve fotokopilerle devam edip sonraki e harfini vercegim şimdi once e harfini yazılışını verip ondan sonra mı ses vereceğim yardımcı olursanız sevinirim
hayır yavaş değilsin,sanırım Batman'dasın.Çocuklar anaokuluna gitmemiştir büyük ihtimal.Ayrıca dil sorunu da vardır.Bu şartlarda normal.daha önce ben de Şırnak'ta okuttum 1'leri.Önce sesi hissettiriptanıtıp sonra yazdırıyoruz.seslerle ilgili klipler var.onların faydası olur.Kenan ÇETE ve Alim BAYDAR arkadaşlarımız hazırlamış.Ayrıca çocuklara bol bol şarkı söylettir ve TV izlesinler evde.Ve bol resim olsun sınıfında.
bende bugün sesi vermeden e çalışması yaptırdm kılavuz çizgili fotokopilerle nokta üstünden geçebiliyorlar ama kendilerinden yazmalarını istediğimde çok zorlandılar ve endişelendiler yapamıyorum diye ben de tek tek ilgilenmeye çelıştım ama hepsine yetişemedim buna rağmen pzt e sesini vericem ve bol bol kılavuz çizgili kağıtlarda alıştırma yaptırıcam...biraz endişeliyim ama zamanla öğrenirler umarım.Rakamları da oyunla öğretiyorum ve tahtaya kaldırıp sıksık çocuklara yazdırıyorum,bugünde eve ödev verdim 1-2-3-4-5 rakamlarını yazmaları için hazırladığım bir etkinli sayfasıyla.
arkadaşlar ben de e sesiyle ilgi çalışmalarla son 3 günümü geçirdim. 2 öğrencim dışında gayet güzel yazıyorlar. ama o 2 öğrencim doğru bir şekilde yazamıyorlar. hele de biri gerçektende başınızı taşlara vurduracak cinsten. bie etkinlik verdiğimde diğer arkadaşlarından çok geri kalıyor.e sesiyle ilgili ödev verdim çocuklara hafta sonu için.pazartesi günü l sesine geçmeyi düşünüyorum.hepimize başarılar.
Bugün öğrencilerimin çoğuna "e" sesini yazdırdım. Bazılarına da "l" sesini yazdırıyorum. Ama isminlerini söylemiyorum. Pazartesi hayırlısı "e" sesini vereceğim. Sınıfımıza teknoloji sınıfı kuruldu .Artık projeksiyonumuzda var... Dersleri görsel işlemeyi düşünüyorum.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
ben de bugün öğrencilerimle e sesine hazırlık çalışmaları yaptırdım...fotokopilerde e sesinin üzerinden gidebiliyorlar ama iş kendileri yapmaya geldiğinde maalesef...napcağımı şaşırdım.pazartesi e sesine geçmeyi düşünüyordum ama biraz daha ertelemem gerekecek anlaşılan.
slm arkadaşlar hepinize bu kutsal yolda başarılar dilerim. Bende 1 haftadır e sesiyle uğraşıyorum.6 öğrencimden biri çok iyi birine hiç bir şey yaptıramıyorum diğerleri ise kendilerini geliştirme aşamasında. Arkadaşlarımızın hazırladığı dökümanlar işe yarıyor. Herkes elinde işe yarar dökümanları paylaşsın dilerim . İyi akşamlar
arkadaşlar 1.sınıf matematik dersi yıllık planlarını bulamadım. bulduklarım geometri ile başlıyor. fakat sayılar ile başlayan planlar arıyorum. yardımcı olabilir misiniz. başarılar
meraba arkadaşlar. benim sınıfım 20 kişi. 2 haftadır çizgi çalışması yapmama rağmen hala çok zorlananlar var. buna rağmen e sesini verdim. doğrumu yaptım bilmiyorum. bir de şunu sormak istiyorum. matematik öğretimine ne zaman başlamalıyım. şimdiden teşekkürler...
değerli meslektaşım...benim sınıf mevcudum 50 kişi...ben de 2 haftadır çizgi çalışmaları yaptırıyorum ama hala ses vermeyi düşünmüyorum...çünkü çizgi çalışmalarını çok iyi yapanların yanında çok kötü yapanlar da var...en azından 2-3 gün daha çizgi çalışması yaptırmayı düşünüyorum...matematik dersinde de yavaş yava rakamları vermeye başladım...1 rakamını verdim...matematik defterlerini nasıl kullanacaklarını anlattım...yarında 2 rakamını vermeyi düşünüyorum...
merhaba arkadaşlar..matematiğe sayılardan mı başladınız ben henüz sayılara vermedim dolayısıyla deftere de geçmedim,henüz çalışma kitabındaki etkinlikleri yaptırıyorum,cuma günü 'ben nerdeyim' le beraber alçakta yüksekte konusunu işledik..sayılar sanırım örüntülerden sonraydı benim mi yanlışım var acaba..
ben de aynı şeyi düşünüyorum,çocuklar çok fazla sıkıldılar çizgi çalışmasından ki ben 1,5 hafta gibi az bir süre yaptırdım diğer meslektaşlarıma göre.tabii yazının güzel olması da önemli ama asıl önemli ollan bence seslerin birleştirilmesindeki mantığın çocuğa verilmesi.
Arkadaşlar, çocukların çizgi çalışmaları yapmaktan sıkıldıklarına kesinlikle katılıyorum.Okuma ve yazmaya o kadar hevesliler ki,yaptıkları çizgi çalışmasının (harf olmadığı için) adı olmadığı için hevessiz yapıyorlar. Ben en son cuma günü ele kelimesini verdim.Bu gün le hecesini vereceğim.Umarım haftaya iyi başlarız.Hepimize kolay gelsin.
merhaba arkadaşlar biz bugün sınıfta l sesini yazdık ve el kelimesine ulaştık.el kelimesinin yanına e koyarak çocuklar ele kelimesine ulaştılar ve yazdılar.sinan öğretmenimin hazırladığı e,l,el ve ele kartlarından ben de hazırladım.çocuklar okudular ve yazdılar yarında el ele 'yi yazıp okuyacağız.acaba yarın a sesine geçmeli miyim diye düşünüyorum..
kayaayper öğretmenim kılavuz kitapta el ele okutturulup yazdırıldıktan sonra e hecesi kapatılıp le hecesine ulaşacağımız yazıyor ben de ona göre hareket ediyorum.
bugün e sesini verdim çok eğlendik ama iş yazmaya gelince açıkçası ben çok ürktüm fakat zamanla oturacağına inanıyorum çünkü bugün ilk kez kendi kendilerine yazdılar ve çabalıyorlar.
foruma bakıyorum sanırım en geride olan benim sınıf mevcudunu 10a çıkarmak için 2002 doğumluları da aldık...ki şunu anladım 2 ay yaşın bile ne kadar önemli olduğunu çünkü kü.üklre çok zorlanıyorlar ben çarşambaya kadar çizgi çalışmasına devam edicem perşembe e ye geçicem inşallah sınıf mevcudum çok az olmasına rağmen çok zorlanıyorum üç çizgiye yazamayanlar var stresteyim ne yapıcağımı bilmiyorum ....önerilerinizi bekliyorum
foruma bakıyorum sanırım en geride olan benim sınıf mevcudunu 10a çıkarmak için 2002 doğumluları da aldık...ki şunu anladım 2 ay yaşın bile ne kadar önemli olduğunu çünkü kü.üklre çok zorlanıyorlar ben çarşambaya kadar çizgi çalışmasına devam edicem perşembe e ye geçicem inşallah sınıf mevcudum çok az olmasına rağmen çok zorlanıyorum üç çizgiye yazamayanlar var stresteyim ne yapıcağımı bilmiyorum ....önerilerinizi bekliyorum
sınıf mevcudunuz 10 kişi mi hocam?...keşke benimde o kadar olsaydı...şu an 50 tane sevimli öğrenci ile uğraşıyorum ama eve geldiğimde bitmiş oluyorum...bir de ders çıkışında 2 saat etüt var... vay halime...siz halinize şükredin hocam...İYİ ÇALIŞMALAR
Deniz arkadaşım şimdi oldu.Önce el ele,sonra le.Sonra a.Ben bu gün le hecesini verdim.Zaten yazmalarında pek sorun olmuyor.Şöyle çalışma yaptırdım.e harfini,l harfini ,el kelimesini,ele kelimesini, le hecesini ben söyledim , onlar yazdılar.30 kişi yazabildi.O nedenle yarın a harfini vercem.Bundan sonra biraz işler karışacak gibi. Hepimize kolay gelsin.
öğretmenim34 doğru söylüyorsunuz ben sınıf mevcudu bakımından şanslıyım ancak biz sınıf açabilmek için 2002 lileri yazsak mı yzmasak mı gibi tereddüte düştük böyle olunca öğrenciler sınıfa sürekli devam etmediler bu durumda tabi ki benim için kötü oldu tek tek hepsiyle uğraşıyorum ellerini tutup hepsiyle çizgi çalışmaları yapıyorum aileleri de sıkıştırıyorum yardımcı olsunlar diye ama hala eksik öğrencim var ......hayırlısı olsun diliyorum hocam size de iyi şanslar ve bol bol sabırlar diliyorum...iyi akşamlar herkese
öğretmenim34 doğru söylüyorsunuz ben sınıf mevcudu bakımından şanslıyım ancak biz sınıf açabilmek için 2002 lileri yazsak mı yzmasak mı gibi tereddüte düştük böyle olunca öğrenciler sınıfa sürekli devam etmediler bu durumda tabi ki benim için kötü oldu tek tek hepsiyle uğraşıyorum ellerini tutup hepsiyle çizgi çalışmaları yapıyorum aileleri de sıkıştırıyorum yardımcı olsunlar diye ama hala eksik öğrencim var ......hayırlısı olsun diliyorum hocam size de iyi şanslar ve bol bol sabırlar diliyorum...iyi akşamlar herkese
teşekkürler hocam...allah hepimizin yardımcısı olsun...İYİ ÇALIŞMALAR...
Merhaba arkadaşlar. Ben de bugün el ve ele hecelerinin tekrarını yaptım. Yan yana getirerek e ele ye ulaştık ve şarkısını söyledik. Aynı zamanda harf kartları ve yaka kartları yaptık. Harfleri büyük puntoyla çıkarttım ve çoğaltarak öğrencilere dağıttım. Onlarda bu harfleri kartonlara yapıştırarak kestiler ve iskambil kağıtları gibi harf kartları oldu. Tavsiye ederim. Sıkılınca yan yana getirip oyunlaştırıyoruz. Ela ve Lale resmini çizerek yanlarına el ele yazdık ve sonuna nokta koyduk. Matematikten 3 sayısını verdim. Sınıfta hala yazmakta zorlanan öğrenciler var 2-3 kişi. Sanırım yarın le hecesini ertesi günde elle yi veririm. Cuma günü a sesini vermeyi düşünüyorum. Herkese kolay gelsin...
yaaaaaaa siz çok hızlısınız ben bugün e sesini verdim ve bu hafta tamammen e sesine ayırdım elat için her hafta bi ses diye planladım yanlış mı?
yanlış yapmıyorsun hocam emin ol...ben daha e sesini bile vermedim...yarın vermeye başlayacam...acele etmemize gerek olmadığını düşünüyorum...ne kadar emin adımlarla ilerseniz o kadar başarılı olursunuz...İYİ ÇALIŞMALAR...
Arkadaşlar ben de yazılanları okuyorum, okumadığım zaman kendimde bir eksiklik hissediyorum anlayacağınız bağımlılık yaptı.
Bu arada sayın laylaygulay hocam, büyük harfleri o seslerin özel isimleri gelince vermeniz kalıcılğı sağlıyor tabiki bu benim fikrim, herkese kolay gelsin
bugün e sesini verdim ve ayakta duracak halim kalmadı...50 tane öğrenci ile tek tek ilgilenmek zorunda kaldım ama nafile...yapamıyorlar...ne yapacağımı şaşırdım vallahi...bunlar nasıl okuyacak bileniniz var mı...
valla hocam aynı sorun bendede var 40 öğrencim var 5 tanesi hiç bir şey
yapmadan oturuyor çaresiz kalıyorum ne yapacağımı bilmiyorum.diğereleri fena değil e sesini verdim yarın "l "yi vereceğim ama o beş öğrenci çok canımı sıkıyor yani ellerinden tutunca bile yapamıyorlar.birde ben çok nefret ederim de sınıfım çok kirleniyor sizin sınıflar nasıl ???????????birde ilk haftalarda iki ses azmı ne dersiniz
arkadaşlar bende e sesini yeni verdim iki kişi dışında çoğu deftere güzel yazdı prşembe l sesini vermeyi düşünüyorum.matematikte biraz geride kaldım ama hayat bilgisini işliyorum bakalım...herkese kolay gelsin:D
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma