1. Sınıflar Bugün Okulda.....
Nereden Yazdırıldığı: Ilkokuma Yazma Ögretimi Sitesi
Kategori: Günlük
Forum Adı: 2007 -2008 Eğitim Öğretim Yılı
Forum Tanımlaması: 2007 -2008 Çalışma Günlüğü
URL: http://www.sinanuzun.com/forum//forum_posts.asp?TID=1181
Tarih: 04-Mayis-2025 Saat 08:53 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.05 - http://www.webwizforums.com
Konu: 1. Sınıflar Bugün Okulda.....
Mesajı Yazan: kayaayper
Konu: 1. Sınıflar Bugün Okulda.....
Mesaj Tarihi: 17-Eylül-2007 Saat 23:11
Sinan öğretmenim, ben yardım istiyorum.Biraz umutsuz,biraz endişeli ve çok yorgunum.Daha önce 1. sınıf okutmama rağmen bu işi başaramayacağıma dair umutsuzluğa kapıldım...:(
------------- iskorpit
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: alev
Mesaj Tarihi: 17-Eylül-2007 Saat 23:37
Sinan öğretmenim, sitenizdeki yıllık planları inceledim.tşk ederim.yalnız birşey sorcam günlük plan hazırlamaya klauz kitaplar hariç devam ediyoruz değil mi?
|
Mesajı Yazan: ali79
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2007 Saat 10:41
bu gün bulut,çiçek gibi çizgi alıştırmaları yapmayı düşünüyorum ya sizler?.....
|
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2007 Saat 11:00
Ben dün dalga yaptırdım , bi işe yaramadı.Yine dalga yaptırmayı deneyeceğim.
------------- iskorpit
|
Mesajı Yazan: kanakana
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2007 Saat 16:19
ben bugün okulda sinan hocamın sitesinden indirmiş olduğum nokta irleştirme çalışması yaptırdım.bazıları yavaş ve güzel bazıları ise hızlı oluyor.bunları boyama çalışmalarıda yaptırdım.yarında devam edeceğim nokta birleştirmeye.sabahta hayat bilgisi dersi işledim.
matematik işlemiyorum ama acaba yanlışmı yapıyorum?
|
Mesajı Yazan: esond
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2007 Saat 16:56
Merhaba..... Bende bu sene ilk defa birinci sınıf okutacağım. Çizgi çalışmalarının yanında hayat bilgisi ve matematik de vermelimiyim bilmiyorum. Ayrıca ilk günlerde çocuklar biraz çekiniyolardı . Şimdi okula ve bana alışmaya başlayınca sınıfta düzen ve disiplin sorunu çıkmaya başladı. Dikkatleri çok çabuk dağılıyor. Sınıf mevcudum 47 dikkatlerini toparlamakta çok zorlanıyorum.Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
Mesajı Yazan: sinanuzun
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2007 Saat 17:02
Sevgili arkadaşlar başlarda disiplin arayıp üstlerine düşmeyin, onlar henüz oyun oynadıklarını düşünüyorlar. Zaten sıcak ana kucaklarını, oyuncaklarını evde bırakıp öyle geliyorlar okula. Yakın zaman diliminde herşey yerli yerine oturacaktır. Özellikle bir çok kere söyledim tekrar söyleme gereği duyuyorum. Çalışmalarda acele etmeyin ve bu günlerde özellikle ilk haftalar için söylüyorum öğrencilerinizden çok mükemmel ve istenilen düzeyde çalışmalar bekleyip kendinizide onlarıda üzmeyin. Saygılarımla...
|
Mesajı Yazan: karerli
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2007 Saat 19:40
ben de bugün dalga yaptırdım ama dalgadan çok dağa benzettiler sağolsunalar. bi de son derste bir tekerleme öğrettim.
|
Mesajı Yazan: zaranbula
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2007 Saat 22:31
Merhaba arkadaşlar..Ben de ilk defa 1. sınıf okutuyorum ve çok tedirginim..Bugün çok umutsuzluğa kapıldım,herşey birbirine girdi sanki :((((
|
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2007 Saat 23:00
Ben de bu gün önce tahtaya sonra defterlerine yuvarlaklar çizdirdim,bu sefer becerdiler.:) Oyun hamuru getirdiler,çok işe yarıyo.
------------- iskorpit
|
Mesajı Yazan: ogretmenim34
Mesaj Tarihi: 18-Eylül-2007 Saat 23:21
Ben de bugün nokta birleştirme çalışması yaptım.Sonra da bunları boyattım.disiplin sorunu muhakkak olacaktır.Ben de bu yıl ilk defa 1. sınıf okutuyorum.İnanın eve geldiğimde her an öğrencilerimin sesi kulaklarımda.Ama zamanla alışacağız.Matematik dersi ben de şu an yapamıyorum.Ne zaman başlayabilirim onu da bilmiyorum...
|
Mesajı Yazan: damla2
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2007 Saat 00:34
Geçen dönem 1. sınıfı başarı ile tamamladım. Ancak bu yıl ilk gün biraz hayal kırıklığına uğradım. Okuma da değilde diktede unutmalar olmuş. Ancak bugün biraz daha iyiydiler. Bu haftayı tekrarlarla geçirmeyi düşünüyorum. Önümüzdeki hafta artık kitaplarımızı işlemeye başlarız. Ayrıca 1. sınıf okutan arkadaşlar sakın paniğe kapılmayın. Sınıfım geçen dönem 51 kişiydi. Disiplin sorunu ilk bir ayda, okuma ve yazma sorunu ise özellikle s harfinden sonra azaldı. Bunun yanında velininde size destek olması lazım. Öğrenciden çok onu motive etmek gerekli.
|
Mesajı Yazan: asahin
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2007 Saat 02:12
benim öğrencilerim de okumayı değilde yazı yazmayı unutmuşlar...yazılar çok çirkinleşmiş... hepsi değil tabiki...ama bu hafta bol bol dikte yapacağız....tabiki sesli okumada...arkadaşlar hiç endişelenmeyin inanın onlar kendiliğinden okumaya geçecekler...siz velilerle işbirliği yapın onları da bu işin içine katabilirseniz işiniz daha kolay olacaktır...her ay düzenli toplantı yapın onlarla konuşun ...onları cesaretlendirin...
|
Mesajı Yazan: Matays63
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2007 Saat 05:07
herkeste aynı sorun.2.sınıfın ilk haftası sancılı geçecek gibi.
|
Mesajı Yazan: semaBERKE
Mesaj Tarihi: 19-Eylül-2007 Saat 18:11
berke ve sınıfı bugünde çizgi çalışmalarına devam ettiler ve 1 2 3 nesne çizdiler.
berkenin elleri alışkın olduğu halde yavaş yaptığı zaman güzel ama hızlı yaptığında kötü yazıyor.Ama ilk yıldızını aldı tabi ne kadar güzel yaparlarsa yıldızlar okadar büyük oluyormuş:)
|
Mesajı Yazan: didim
Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2007 Saat 00:15
bend eilk defa yeni programa göre 1.sınıf okutuyorum bilmem neler olacak.planlarımı bilrehala tamamlamadım selt yayınları ceyda yayınları planları olan var mı tşk
|
Mesajı Yazan: pelinelif
Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2007 Saat 22:05
sinan hocam bende ilk kez bir okutoyorum mevcut kırk çok zorlanıyorum sesimi duyuramıyorum dikkatlerıni çekmek için oyun ,şarkı ve ilginç masallara ihtiyacım var4-5 tane çizgi çalışması yaptırdım her gün daha iyi oluyor ancak yapmak istemeyenler var ne yaopmalıyım onları kaybetmek istemiyorum.yardımcı olursanız çooook sevinirim
|
Mesajı Yazan: HEYBELİLİ
Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2007 Saat 22:37
Bugün okulda (el alıştırmaları) çizği çalışmaları yaptm.
|
Mesaj Tarihi: 20-Eylül-2007 Saat 23:53
Bugün okulda çizgili deftere yazma alıştırmaları yaptık. Satır aralarında boşluk bıraktırmadım.Özellikle kız öğrencilerim çok güzel yazıyorlar. Kurallar üzerinde konuştuk. Sınıf kurallarımızı öğrenciler kendileri belirlediler. Bugünde böyle geçti. Herkese başarılar dilerim.
|
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2007 Saat 00:07
ben bugün çizgi çalışmalarına devam ettim.ilk günlere göre ilerleme kaydettik biraz.ama hala çizgi çizemeyen öğrencilerim var.ne yapacağımı bilmiyorum.önümüzdeki hafta da çizgi çalışmalarına devam etmeyi düşünüyorum...
|
Mesajı Yazan: erkanerbas
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2007 Saat 05:28
Öğrenciler çok çabuk sıkılıyor.bir sıra yazıyor çantama koyabilir miyim öğretmenim diyorlar:)
sınıf kurallarını hakkında konuştuk. Sınıfa nasıl girilir. Sınıfa misafirmiz gelirse ne yapmalıyız. Hayat bilgisi: Fiziksel öz. fark etme. Matematik: 1-2-3 sayılırını yazma
Öğrencilere şu soruyu sordum: Çoçuklar şimdi dışardayız sınıfa gireceğiz nasıl içeriz? masumane bir cevap: Öğretmenim kapıyı açar gireriz.:)
------------- ---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
|
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2007 Saat 11:14
:) ÇOCUKLAR OKADAR NATURELLERKİ DOĞR BİR CEVAP VERMİŞ HOCAM BENCE
|
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2007 Saat 20:02
Öğretmenim çarşamba günü yazdığınız ödül etkinliğini uyguladım,çok işe yaradı.Dersin sonunda prens ve prensesler dans etti.Çok iyiydi öğrencilerim.Çoooooooooooook teşekkür ederim.:-)
------------- iskorpit
|
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2007 Saat 20:03
Yazdıklarım Damla öğretmenimeydi.
------------- iskorpit
|
Mesajı Yazan: hyprekus_38
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2007 Saat 20:13
herkese merhaba herkes ne kadar güzel anlatıyor ama ben bunları hayretle okuyorum benim öğrencilerim hiç birşey yapmıyor yapamıyorlar walla ne yalan soyleyeyim korkmaya başladım.. yapabilecek miyim acaba?
------------- İkiköprü İlköğretim okulu
Beşiri/BATMAN
|
Mesajı Yazan: hasanali
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2007 Saat 23:28
okulda cizgi çalışmalarına devam ettim yapabilen var yapamıyan var haftaya yine çizgi çalışmaları yapacağım taki hepsi hakkıyla yapana kadar acele etmeye gerek yok sanırım paniklememeye çalışıyorum herkese başarılar
|
Mesajı Yazan: pinkafrika
Mesaj Tarihi: 21-Eylül-2007 Saat 23:39
Dün isim kartlarını taktım ama ilk günden kaybedenler oldu;çizgi çalışmaları yaptırdım ama çoğu kalemi bile tutamıyo; bir de sol elle tutanlar var siz ne önerirsiniz sağ el için uğraşmalımıyım yoksa özgür mü bırakmalıyım?
Bir öğrencim çok uyumsuz etkinliklere katılmıyor, arkadaşlarına tekme atıyor ve devamlı konuşuyor zeka özrü yok iyilikle denedim olmuyo ne yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler hepimize Allah kolaylık versin...
------------- Gönlündeki yaraların kanını dindir; yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir...
|
Mesajı Yazan: nesrin
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2007 Saat 15:43
çizgi çalışmalarına devam ettik.Sınıf kurallarını öğrenmeye devam ettik.Öğrencilerim okulu çok sevdiklerini söylediler.Ne zaman okumaya başlayacaz diyolar.Bir de çizgi çalışmalrı yaparak yaptığımız çizgi çalışmaları üzerindeki resimleri boyuyoruz.Öğrencilerim öğretmenim bunları çizmeyi bitirince derse başlayacaz demi dedi.Oyun geliyo yaptıklarımız.Öğrencilerimi çooook seviyorum.
|
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2007 Saat 15:58
Ufak da olsa bir yardımım olduysa ne mutlu bana.
|
Mesajı Yazan: arak
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2007 Saat 17:55
bizde çizgi çalışmalarına devam ettik.Herkesteki gibi bende de çizgileri çizemeyen var.Sabrediyorum.İyi çalımalar.
|
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2007 Saat 19:56
Çizgi çalışmalarına devam ettim.. Puan kartları hazırladım..Çok işe yaradı en ilgisizler bile bu kartlar için canla başla çalıştı sıkıldıklarındada trencilik oynadık..
|
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2007 Saat 20:03
pinkafrika öğretmenim sınıfınızda sol elle yazan öğrencileriniz olduğunu söylemişsiniz ; bu çocuklar solak olduğu için sol ellerini kullanabilirler serbest bırakırsanız daha iyi olacağını düşünüyorum... Ayrıca disiplin sorunu içinde doğru davranışları sergileyen öğrencilerinizi ödüllendirin yanlış davranışta bulunanları görmezden gelirseniz çocukta hangi davranışın doğru hangisinin yanlış olduğunu zamanla anlar... Ama sabır gerektiriyor inanın bunu anlaması çok kolay olmuyor... Sadece biraz sabır... :)
|
Mesajı Yazan: aykız
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2007 Saat 22:57
Ya bu puanlama olayı çok güzelmiş hemen uygulamak istiyorum.bunu bizimle paylaşan arkadaşıma çok teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2007 Saat 00:28
Sınıfınıza kaynak kitap aldırmayı düşünüyor musunuz? Bu arada geçen sene (1. sınıf) ikinci dönem yaprak testlerin çok faydasını gördüm.
|
Mesajı Yazan: özali
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2007 Saat 14:00
ARKADAŞLAR YARIN E HARFİNE GEÇMEYİ DÜŞÜNÜYORUM ERKEN Mİ
|
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2007 Saat 14:07
Mesajı Yazan: beanuu
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2007 Saat 22:14
ben de diğer okullardan öğretmen arkadaşların geçtiğini duydum ama deneyimli hocalarımdan öğrendiğim kadarıyla 1 hafta daha çizgi çalışmalarına devam edeceğim.
kolay gelsinn
|
Mesajı Yazan: beril
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2007 Saat 23:03
Geçen yıl birinci sınıf okuttum.seslere geçmek için çok erken.İlk iki hafta hatta bazı çocuklarda üç hafta çizgi çalışmalarına yer verilmeli.Çocuk bu dönemi erken geçerse eğer ileride sıkıntı yaşanacaktır.Acele etmeyin derim ben.Henüz çok erken.Kolay gelsin arkadaşlar...
------------- Yeni gerçek , eski yanılgılardan daha iyidir...
|
Mesajı Yazan: ceylanali012
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2007 Saat 23:22
arkadaslar çizgi çalışmalarından sonra tüm harflerin yazılışını vermiyormuyuz yoksa direk e denmi başlıyoz
|
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2007 Saat 23:34
Sinan Hocam.Bu bölümde sadece birinci sınıf öğretmenlerimi paylaşacak, yoksa benim gibi ikinci sınıf öğretmenlerine başka bölüm açacakmısınız. :)))
|
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2007 Saat 23:38
Direk e sesinden başlıyorsunuz sayın hocam...Ayrıca bir tavsiyede bulunacağım. Verdiğiniz seslerin temel harflerini de öğrencilerin göreceği bir yere asarsanız zamanla temel harflerle okuması da kolaylaşıyor , çünkü öğrencilerin göz aşinalığı oluyor.Sesin yazılışının temel harfi olduğunu söylüyorsunuz ama tabiki yazdırmıyorsunuz.Çocuk göre göre onada alışıyor.Kolay gelsin...
|
Mesajı Yazan: memleket
Mesaj Tarihi: 24-Eylül-2007 Saat 00:59
Bende 40 öğrenci ile yola 1.sınıf olarak yola çıktım herkese başarılar.........
------------- mutluluk
|
Mesajı Yazan: serra
Mesaj Tarihi: 24-Eylül-2007 Saat 14:01
benimde 48 kişi ama 44 tanesi geliyor.ben hala çizgideyim.8 tanesi hiçbirşey yapamıyor diğerleri iyi.ben haftaya geçmeyi düşünüyorum seslere
|
Mesaj Tarihi: 24-Eylül-2007 Saat 18:00
arkadaşlar benim de sınıf mevcudum 49...geçen hafta çizgi çalışmaları yaptım.bu hafta da çizgi çalışmalarına devam edeceğim....pazartesi de inşallah e sesini vermeye başlayacağım...size tavsiyem öğrencilerin tümü çizgi çalışmalarını yapamadan kesinlikle ses vermeye geçmeyin...ileride çok zorlanırsınız...en azından ben öyle düşünüyorum...HEPİNİZE İYİ ÇALIŞMALAR...
|
Mesajı Yazan: waswis
Mesaj Tarihi: 24-Eylül-2007 Saat 18:25
benimde sınıf mevcudum 35.Sıkılma benim öğrencilerimde de var.Oyun oynuyoruz,boyamalar yapıyoruz ama bazen bunlar bile yetmiyor.Bu haftayı hatta önümüzdeki haftayıda çizgi çalışmalarıyla geçirmek istiyorum.İyice oturması gerektiğini düşünüyorum...iyi çalışmalar.
|
Mesaj Tarihi: 24-Eylül-2007 Saat 21:42
SEVGİLİ ARKADAŞLAR SANIRIM BENİM DURUM BAYAĞI Bİ VAHİM İLK VERDİĞİM ÇİZGİ CALIŞMASINI BİLE BASARIYLA TAMAMLAYAMADIM NOKTA CALISMASI YAPTIRDIM BUGUN BAKALIM YARIN SANSIMI TEKRAR DENEYECEĞİM 39 KİŞİLİK SINIFTAN SAEDECE 9 TANESİ DUZGUN YAPABİLİYOR Bİ 10-15 TANESİ CALISIYOR DİĞERLERİ İSE CIT YOK NE YAPMAM KONUSUNDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM... SAYGILAR
Beşiri/BATMAN
|
Mesajı Yazan: tuba öğretmen
Mesaj Tarihi: 24-Eylül-2007 Saat 21:45
arkadaşlar benim 3 öğrencim yanına oturmasam yazmıyo napmalıyım sizce? ve çizgi çalışmalarındayım yapamayan bikaçtane var.bende önümüzdeki haftayı da çizgi çalışmasıyla geçirmeyi düşünüyorum.hepsi düzelsin istiyorum.waswis rumuzlu arkadaşla aynı fikirdeyim yani. iyi çalışmalar.
|
Mesajı Yazan: rıdvanay
Mesaj Tarihi: 24-Eylül-2007 Saat 22:48
ARKADAŞLAR SINIFTAKİ İYİ ÖRNEKLERDEN DİĞER PROBLEMLİ ÖĞRENCİLERE GÖSTERİN. YİNE OLMAZSA YAPTIKLARI BAŞARILI KÜÇÜK İŞLERDE Bİ ÖDÜL VERİN. ÖRNEĞİN PAKETLERDE SATILAN KÜÇÜK ÇUKULOTALAR VAR YA DA KALEM SİLGİ GİBİ. BU ŞEKİLDE YAZMAYA OLAN MOTİVASYONLARINI ARTIRABİLİRSİNİZ. HERKESE KOLAY GELSİN.
------------- gelecek biz Türklerindir
|
Mesajı Yazan: alptekin_206
Mesaj Tarihi: 24-Eylül-2007 Saat 23:23
Arkadaşlar ben hala güzel yazı defterine geçmedim tahtada ve fotokopi kağıtları ile nokta birleştirme yaptırdım.bugün ise yine fotokopi kağıtları ile çizgi çalışmaları verdim.Sizce doğrumu yapıyorum. yorumlarınızı bekliyorum.kolay gelsin
|
Mesajı Yazan: tebesir65
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 01:43
Merhaba Arkadaşlar! Benimde 38 öğrencim var. ve şuana kadar çizgi çalışması yaptırdım. Haftayada Seslere geçmeyi düşünüyorum. Ama benim en büyük sıkıntım öğrencilerim sıra arkadaşları ile çok konusuyorlar. yani dinleme çalışmalarını yeterince yaptığımı sanıyordum. masal anlatma, görsel okuma vb. etkinlikler yapmama rağmen öğrencilerimin bazıları beni dinlemeden sıra arkadaşları ile konuşuyorlar. Neler yapıyorsunuz? Ne yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler. Başarılar...
|
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 04:30
arkadaşlar öğrencileriniz konuşuyor diye üzülmeyin...bütün çocuklar konuşuyor..yani şu an onları susturamıyoruz..ama ileride onlar da okulun bir parçası olduklarını anlayıp elbet disipline geleceklerdir..şu anki tek derdimiz okuma -yazma...alptekin_206 rumuzlu öğretmenim henüz ben de güzel yazı defterine geçmedim...fotokopi kağıtları ile devam ediyorum...fotokopi kağıtlarına bile çizgi çizemeyenler nasıl olacak da defterdeki o küçük satırlara çizgi çizecekler değil mi...öncelikle amacımız çocuklarımızın parmak kaslarının gelimesi...nasıl olsa defterleri kullanmayı öğretiriz...ben çarşamba günü 2 çizgi arasına çizgi çalışması, perşembe günü 4 çizgi 3 aralıktan oluşan çizgilerin bulunduğu fotokopi kağıtlarına çizgi çalışması yaptıracağım...orada defter kullanmaya hazırlık yapmış olacağım...çünkü çizgiler defterdeki çizgilerin büyüğü....cuma günü de inşallah defteri kullanmayı anlatacağım...Her zaman söylediğim gibi acele etmeyelim arkadaşlar...önce okutmak marifet değildir...sonra okusunlar ama tam okusunlar...HEPİNİZE İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM...
|
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 04:34
tuba öğretmenim birçok arkadaşımız gibi ben de aynı durumdayım...49 kişilk sınıfımda 3 öğrencim hiç bişey yapamıyor...kalem dahi tutamıyorlar...ben o öğrencileri öne oturttum...elimden geldiğince onlarla ilgileniyorum...çünkü diğerleri yardım almadan artık çizgileri yapabiliyorlar...benim tek derdim artık o 3 öğrenci...inşallah pazartesiye kadar düzelirler...
|
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 11:35
bizde önce fotokopiden çizgi yaptık defterede geçtik.Hemen hemen tüm sıçramaları gördük.bu hafta e sesine geçecekti öğretmen ama bakalım bence geçmesin hemen
berkede istekli olduğu zaman çok güzel çizgiler yapıyor iki sıra yapıyor öğretmeni yıldız atıyor yada stıcker yapıştırıyor ama sonrası evde bana kalıyor okulda yapmıyor malum 50 kişi ile tektek ilgilenmesi imkansız.Ama çok çabuk sıkılıyor çocuklar.
|
Mesajı Yazan: pembali
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 16:45
benimkiler nokta tamamlama yapabiliyorlar ama güzel yazı defterine gelince sıra dökülüyorlar
|
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 20:30
bendede sanki cok küçk bi ilerleme vr nokta calışmalarında ve çizgi çalışmaların da saygılar ... buarada sevgili arkadaslar nokta calısmalarında eger elinizde döküman varsa paylasalım... saygılar
Beşiri/BATMAN
|
Mesajı Yazan: denizsonerdeniz
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 20:48
ben bugün artık defterde son çizgi çalışmalarını yaptırdım.yarın e harfine geçmeyi düşünüyorum.çocuklarda ben de çok heyecanlıyız.herkese başarılar..
------------- DS
|
Mesajı Yazan: ırmak_
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 21:22
ben köy öğretmeniyim çizgi çalışmaları yaptırıyorum. nokta tamamlama yaptırdım. çocuklarda gelişme var ama bazıları çok kötü :( bazen yetişemiyorum çocuklara zorlanıyorum
deniz hocam siz şehirde misiniz bu kadar çabuk geçtiniz
------------- I_r_m_a_k ((*_*))
|
Mesajı Yazan: denizx
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 21:43
ben de bu hafta çizgi çalışmalarına devam etmeyi düşünüyorum iki öğrencim bu hafta geldi biri yarın başlayacak onların da çizgi çalışması yapmalarını istiyorum diğer öğrencilerim fena değil zaten bir avuç öğrencim var belki de sınıfımda kapatılacak
|
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 22:31
ırmak hocam ben istanbuldayım.25 öğrencim var ve bu konuda kendimi şanslı hissediyorum, çünkü her öğrencimle bire bir ilgilenme imkanım var. bu yüzden artık e sesine geçmeliyim diye düşünüyorum.
------------- DS
|
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 22:40
Arkadaşlar,ben pazartesi e harfine geçtim.Haftasonu çok düşündüm ama sonunda buna karar verdim.Zaten 4 zümre geçtik.Bu gün çoğu e harfini yapabildi.Durum bu.Umarım doğru olanı yapmışımdır.Hepimize çooooook kolay gelsin.
------------- iskorpit
|
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 23:19
Bugün çizgi çalışmalarına devam ettim. Bazı Öğrencilerin el becerileri hiç gelişmemiş. Bir öğrencim kalemi tutup çizgi bile çekemiyor. Ana okulumuna gelen öğrencilerimin maşallahı var. Teşke tüm öğrenciler anasınıfında gelse:)
Haftaya Pazartesi E sesini vermeyi düşünüyorum. Öğrenciler çizgi çalışmasından bıkmaya başladı. Yine mi diyorlar. Bazı öğrencilerime e sesini yaptırıyorum ama isim vermiyorum. Ama uyanıklar öğretmenim benim adımda bu harf var diyor
Bugün Veli toplantısı yaptım top yayıncılığın kitabını önerdim veliler destek verdi. Havalar soğudu her gün iki eksik oluyor sınıfta erken hastalanmaya başladılar:(
------------- ---
|
Mesajı Yazan: memleket
Mesaj Tarihi: 25-Eylül-2007 Saat 23:51
Bu gün düzenli çizgi çalışmalarına devam ettim verirken tamamen çok acele etmeden hemen hemen 30 dakikaya yakın bildiğim tüm temrinleri uyguladım ama o beklediğim başarıyı göremedim bu durum beni şaşırttı.
------------- mutluluk
|
Mesajı Yazan: sinanuzun
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 00:24
Bu gün okulda kısmı artık tek başlık altında olacaktır. Bu sayede daha fazla yorum okuma ve yorum yapma açısından kolaylık olacağı kanısındayım. Öneriyi getiren üyemize teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 00:42
size katılıyorum sinan hocam...
|
Mesajı Yazan: denizv
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 16:36
Böyle olması daha iyi olmuş,üstelik takibi ve yazması kolay.Zaten mesajımızıa tarih atılıyor.Ben de deftere geçtim artık düne oranla daha iyiler çizgide.1 hafta daha çizgi çalışıp öyle geçerim harfe.Matematik ve Hayat Bilgisini de veriyorum az az.Sonradan o da zor olacak.Sürekli çizgi sıkıcı olduğu için de kesme yapıştırma,boyama ve oyunu bol bol kullanıyorum.
Sol elle yazanları sıranın soluna oturtun ve asla değiştirmeye kalkışmayın.Artık o kalıcı olmuştur.Dikkat edilmesi gereken yazı ve harf yönleridir.Ne demek istediğimi ilerde ne anlarsınız:)
Son bir not: etkinlikler için bir çizelge hazırlanırsa aylık Matematk ve Hayat Bilgisi için faydası olur.Bir örneğini akşama hazırlarım.Okuma yazma planı gibi bi şey olacak.
------------- http://groups.google.com.tr/group/eglenogren
|
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 19:01
merhabalar..bugün e sesini verdim.önce çizgi animasyonunu izlettim sonra sesi tekrarladık içinde e sesi geçen kelimeleri rahatlıkla buldular,yazma konusuna gelince çoğu yazabildi,bir kısmı ise e sesini l sesine benzettiler,l sesini verdiğimizde ikisi birbirine karışacak diye endişeleniyorum..
------------- DS
|
Mesajı Yazan: pelinelif
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 20:04
BEN BUGÜN ÇİZGİ ÇALIŞMALRINDA E SESİNE BENZER ÇALIŞMALR YAPTIRDIM ARTIK ÇİZGİ ÇALILŞMLARINDAN ÇOK SIKILDILAR 3-4 SORUNLU ÖĞRENCİM GERİSİ FENA DEĞİL ANCAK GÜZEL YAZI DEFTERİNE ZOR YAPIYORLAR YAIN E HARFİNE GEÇECEĞİM RAKAMLARDANDA 6 YA KADAR YAZMAYI ÖĞRENDİLER İNAN GÜZEL YAZILAR ÇOK.SINIF 40 KİŞİ SINIFTAN ÇOK STRESLİ ÇIKIYORUM BAZEN ÇOK SİNİRLİYORUM Ç.GALİBA ÇOK SEY BEKLİYORUM.AMA İNANIYORUM 40 ÖĞRENCİMİDE OKUTACAGIM. ARKADAŞLAR KENDİNİZE GÜVENİN İNANIYORSANIZ BAŞARIRSINIZ.KOLAY GELSİN
|
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 20:16
walla sayın meslektaşlarım sizlere helal olsun diorum ne guzel sanırım ben haftayada çizgi calısmasıyla devam edeceğim ne yapalım sindiresindire:( umarım sindirebilirler..... bende şimdi normal çizgili defter kullanıyorum harfe gecmeden once acaba guzel yazı defterini kullandırmalımıyım yorumlarınızı ve deneyimlerinizi bekliyorum saygılar....
Beşiri/BATMAN
|
Mesajı Yazan: toprakege
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 20:36
Selamlar sevgili arkadaşlar Kaygılarınız gerçek bi o kadar da gerçek değil nedenmi bir ay sonra güleceğiniz kaygılar kaygı değil de ondan herşey yerine oturacaktır ben şimdiye kadar bunun aksini hiç görmedim saygılar başarılar....
------------- Ormanda iki yol vardı,ben ayak izi az olanı seçtim.
|
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 20:42
ben de bugün güzel yazı defterlerini kullanmaya yönelik alıştırmalar yaptım...güzel yazı defterlerine benzeyen fotokopi kağıtlarını öğrencilerime dağıttım...önce fotokopi kağıtlarının üzerinde gösterdim hangi aralıklara yazılacağını...öğrencilerin çoğu kavradı...yarın ve cuma günü ise güzel yazı defterlerini kullandıracağım...pazartesi de allah izin verirse e sesine geçeceğim...
|
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 20:44
matematik dersinde ise sadece saymaları yaptırabildim...ve bir de 1 rakamının çizilişini öğrettim...haftaya inşallah tüm rakamları veririm...
|
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 21:32
Normal defter kullanmıyoruz harfe geçtiklerinde sorun olmasın senin için.az çok nereye yazacaklarını öğrensinler.15 öğrencim var köydeyim henüz istediğim seviyede değiller.Ayın 5'i ya da 8'inde geçerim durum göre.Daha önce okuttuğumda az tutmuştum çizgi çalışmalarını.Sorun olabiliyor yazmada.Geçenlere başarılar dileyelim.Bir bildikleri vardır elbet.Sınıf durumuna göre geçilebilir.
|
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 21:41
bence sesleri vermeden önce güzel yazı defterinde de çizgi çalışmalarına yer vermek lazım. ayrıca güzel yazı defterinde e sesine benzer çizgi çalıştırmaları yapmak da verimli oluyor. hepimize sabır ve başarı diliyorum..
------------- DS
|
Mesajı Yazan: bilge42
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 22:31
Ben de bugün "e" sesine geçtim . Sesi kavradılar ama "e" sesini tam istediğim gibi yazamıyorlar.Yazma işine noktalı "e"içeren çalışma kağıtlarıyla başladık. Noktalar üzerinden başarıyla giderken defterlerine yazmada sıkıntı yaşıyorlar. İki gün daha bu sesin yazılışıyla uğraşacağım. Hepimize kolay gelsin.
|
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 22:53
Ben bu gün okulumdaki 2. sınıf öğretmenleriyle konuştum.Seminer döneminde çizgi çalışmalarını 2 hafta tutmamı önermişlerdi.Şimdi ise uzatma diyorlar çünkü geçen senenin başında mükemmel yazan öğrenciler bile yazılarını bozmuşlar.O nedenle ben pztesi e sesini verdim, yarın l sesine geçmeyi düşünüyorum.
------------- iskorpit
|
Mesajı Yazan: hatice_kaan
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 23:04
Sevgili arkadaşlar,insan kendi durumunda başkalarınında olduğunu görünce bayağı rahatlıyor.Ben 17 yıllık öğretmenim ama bu yıl defter çalışmasına geçtiğimizde delireceğimi sandım.Şimdi bende daha iyiyim çocuklarda.Umarım daha da iyi olurlar.Kısmetse pazartesi e harfine geçmeyi düşünüyorum.Hepinize kolaylıklar dilerim.....
|
Mesajı Yazan: sibel_44
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 23:04
Bende bugün "e" sesini verdim.15 kişilik sınıftan 3 tanesi biraz zorlanıyor,cumaya kadar devam etmeyi düşünüyorum.Çizgi çalışmalarını verirken bazen güzel yazı defterinide kullandım.Hayat Bilgiside yapıyorum,matematikten sadece sayma yapıyoruz,rakam daha vermedim.Yarın 1 rakamının çizilişini vermek istiyorum.Herkese başarılar diliyorum,paylaşımlarınız için teşekkürler...
|
Mesajı Yazan: ogretmenym
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 23:05
Merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım ama inanın çok etkilendim. bende şuanda çizgi çalışmalarındayım ve sanırım gelecek hafta da sürdüreceğim. Çünkü acele etmek bazı öğrencileri kaybettirecek ama ben hepsinin öğretmeniyim. Yani birkaçına biraz daha zaman tanıyacağım ve ben onların da başaracaklarına eminim. Onlara güvenin ve biraz daha sabır kolay gelsin. 
------------- gülün kokusu vardi.....
|
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 23:19
Matematik etkinlik Çizelgesi Meb yayınevi kılavuza göre yaptım.söz verdiğimiz gibi.Aylık.İçeriği kendinizce doldurursunuz.Kolay gelsin arkadaşlar
http://www.dosya.cc/MatematikEtkinlik_izelgesi_Ekim.rar.html - http://www.dosya.cc/MatematikEtkinlik_izelgesi_Ekim.rar.html
|
Mesajı Yazan: ırmak_
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 23:38
40 öğrencim var ama en fazla 29 öğrencim geldi. çizgi çalışmalarındayım hala. çok güzel yapanlar var ama çok kötüdee :( haftayada çizgi çalışması yapmak istiyorum. çünkü öğrencilerim tam değil
------------- I_r_m_a_k ((*_*))
|
Mesajı Yazan: alptekin_206
Mesaj Tarihi: 26-Eylül-2007 Saat 23:46
bugün bende fotokopi kağıtları ile devam ettim. ama klavuz çizgili olanlardan.Evede hem çizgi çalışması hemde nokta birleştirip boyamalı fotokopi verdim. Hala sınıfım berbat durumda 27 öğrencimden güzel yapanların sayısı 10 u geçmiyor.....
|
Mesajı Yazan: aykız
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 10:17
Arkadaşlar benim uykularım kaçıyor. Hala çizgi çalışması yapıyorum ama istediğim gibi değil .Çabuk sıkılıyorlar .Oyundu masaldı resimdi oyun hamuruydu derken ne yapacaz bilmiyorum...hayırlısı artık.
|
Mesajı Yazan: denizx
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 16:49
benim de öğrencim sayım sürekli değişiyor..birileri ileride birileri geride ne yapacağım bilmiyorum her şey bi rayına otursaydı tam süper olacak hayırlısı bakalım ..bu gidişle haftaya da çizgi çalışmasına devam öğrenciler artık bundan sıkıldı ben de sabırlar diliyorum herkese ve kendime
|
Mesajı Yazan: 35pınar35
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 17:47
bugün bende çizgi çalışmalarıma devam ettim;fakat 2 gündür Sinan örtmeninimin hazırladığı çizgifilm karakterli çalışmaları seçiyorum çocukların sıkılma durumu biraz daha hafifledi.Matematikten rakamları vermiştim bugün kılavız çizgili fotokopiyle 1-2-3-4 rakamlarını yazdık durum fena değildi ben de pazartesi e harfini vermeyi düşünüyorum defterden önce kılavuz çizgili fotokopileri kullnmayı düşünüyorum;sınıfımın durumundan şimdilik memnunum vasatın altında olanlarda var tabi onlarla birebir ilgilenmeyi planlıyorum sitemize yeni gelenlerdenim sanırım o yüzden bu kadar çok yazdım :)
------------- her güzel şey adam olacak çocuklar için :)
|
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 21:29
benim sınıf mevcudum bugün 50 oldu... ben çizgi çalışmalarına bugün de devam ettim..ama öğrencilerim beni şaşırttılar...3-5 kişi hariç diğerleri çok iyi yaptılar...matematikten 1 sayıını verdim sadece...yarın da 2 sayısını vermeyi düşünüyorum...bugün 1 rakamını matematik defterlerine de yazdırdım...deftererin nasıl kullanılacağını anlatım.tek tek 50 öğrencinin defterine 1 rakamını yazdım...baktım ki öğrenciler kendileriye ilgilenildiğini görünce daha iyi yapmaya başladılar...defter kullanmayı ilk defa göstermeme rağmen hiç de fena değildi....20 kişi filan inanamayacağım kadar güzel yazdılar defterlerine ....şaşırdım kaldım...inşallah hep bu şekilde devam eder...benden size tavsiye...defter kullanımına geçmeden önce deftere hazırlık olsun diye klavuz çizgili fotokopi kağıtlarına bol bol çalışma yaptırın...inanın çok işe yarıyor...
|
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 21:43
Arkadaşlar,matematikte yıllık planda önce geometrik şekillerden başlamış siz rakamları veriyorsunuz,kafam karıştı. Ben "l" harfini verdim şimdilik idare ediyoruz.Bu gün sınıf başkanını seçtik,inşallah işe yarar.
------------- iskorpit
|
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 22:01
hocam bütün kitaplar aynı değil...bizimkiler rakamlardan başlıyor...
|
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 22:06
teşekkürler deniz öğretmenim...
|
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 22:37
nasıl bütün kitaplar aynı değil?kılavuz kitaplarımız aynı olmalı ve matematikte önce geometrik şekiller ardından örüntüler var...
|
Mesajı Yazan: laylaygulay
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 22:46
Merhaba arkadaşlar! Birkaç gündür siteyi inceliyorum ve mesajlarınızı okuyorum. Ben de sınıfta neler yaptığımı paylaşmak isterim sizinle. Benim 15 öğrencim var ve hepsi de anasınıfından gelme. Ancak birkaçı çizgi çalışmalarında yine de zorlandı. Bu arada ben e sesini pazartesi günü, büyüğünü ise dün verdim ve o günden beri e sesinin sezdirilmesi, yazımı ile ilgili çalışmalar yaptırıyorum. Şu anda sesi yazamayan yok. Ayrıca yazı defterlerindeki çizgilerden çıkmadan yazılması gerektiğini de gayet iyi anladılar ve çalışmalarını fotokopi dışında defterlerinde devam ettiriyorlar. Bugün bir de sınıfta, Nasreddin Hoca ile Okuma Yazma Öğreniyorum Seti'ni kullandım. Öğrencilerin çok ilgisini çekti. Özellikle oyunları tekrar tekrar oynamak istediler.
Matematikte 1, 2, 3 rakamlarını verdim. Yarın da üç rakamla ilgili resim eşleştirme çalışmasını yaptıracağım.
|
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 23:11
arkadaşlar, el hecesini verdikten sonra e sesini yanına getirip ele oluşturuyoruz peki devamında le hecesini oluştururken ele deki e yi kapatarak mı okutucaz? yardımcı olursanız sevinirim.
|
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 23:25
Geçen senelerde de kitaplarımızda aynı değişiklikler olmuştu.Anladım şimdi öğretmenim,ben de bir an panik yapmıştım,teşekkürler
------------- iskorpit
|
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 23:28
Evet arkadaşım,ele den sonra heceleyerek ele hecesini okuyacağız sonra e harfini kapatacağız ve le hecesini okutacağız yani en azaından ben öyle biliyorum,kolay gelsin
------------- iskorpit
|
Mesajı Yazan: laylaygulay
Mesaj Tarihi: 27-Eylül-2007 Saat 23:32
ben de öyle biliyorum. ele kelimesini heceleyerek okumasını sağlayıp le yi kavratacağız.
------------- laylaygulay
|
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2007 Saat 02:20
ya arkadaslar ben dah çizgi çalışması yaptırıyorum acaba cok mu yavasım onumuzde ki haftada cizgi ve fotokopilerle devam edip sonraki e harfini vercegim şimdi once e harfini yazılışını verip ondan sonra mı ses vereceğim yardımcı olursanız sevinirim
Beşiri/BATMAN
|
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2007 Saat 03:16
hayır yavaş değilsin,sanırım Batman'dasın.Çocuklar anaokuluna gitmemiştir büyük ihtimal.Ayrıca dil sorunu da vardır.Bu şartlarda normal.daha önce ben de Şırnak'ta okuttum 1'leri.Önce sesi hissettiriptanıtıp sonra yazdırıyoruz.seslerle ilgili klipler var.onların faydası olur.Kenan ÇETE ve Alim BAYDAR arkadaşlarımız hazırlamış.Ayrıca çocuklara bol bol şarkı söylettir ve TV izlesinler evde.Ve bol resim olsun sınıfında.
http://www.kdzeregli-meb.gov.tr/ - http://www.kdzeregli-meb.gov.tr/
Solda evrak dosya bölümünde.Pıtırcık Serisi ses sunuları.
|
Mesajı Yazan: 35pınar35
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2007 Saat 17:04
bende bugün sesi vermeden e çalışması yaptırdm kılavuz çizgili fotokopilerle nokta üstünden geçebiliyorlar ama kendilerinden yazmalarını istediğimde çok zorlandılar ve endişelendiler yapamıyorum diye ben de tek tek ilgilenmeye çelıştım ama hepsine yetişemedim buna rağmen pzt e sesini vericem ve bol bol kılavuz çizgili kağıtlarda alıştırma yaptırıcam...biraz endişeliyim ama zamanla öğrenirler umarım.Rakamları da oyunla öğretiyorum ve tahtaya kaldırıp sıksık çocuklara yazdırıyorum,bugünde eve ödev verdim 1-2-3-4-5 rakamlarını yazmaları için hazırladığım bir etkinli sayfasıyla.
------------- her güzel şey adam olacak çocuklar için :)
|
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2007 Saat 19:09
arkadaşlar ben de e sesiyle ilgi çalışmalarla son 3 günümü geçirdim. 2 öğrencim dışında gayet güzel yazıyorlar. ama o 2 öğrencim doğru bir şekilde yazamıyorlar. hele de biri gerçektende başınızı taşlara vurduracak cinsten. bie etkinlik verdiğimde diğer arkadaşlarından çok geri kalıyor.e sesiyle ilgili ödev verdim çocuklara hafta sonu için.pazartesi günü l sesine geçmeyi düşünüyorum.hepimize başarılar.
------------- DS
|
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2007 Saat 19:38
Bugün öğrencilerimin çoğuna "e" sesini yazdırdım. Bazılarına da "l" sesini yazdırıyorum. Ama isminlerini söylemiyorum. Pazartesi hayırlısı "e" sesini vereceğim. Sınıfımıza teknoloji sınıfı kuruldu .Artık projeksiyonumuzda var... Dersleri görsel işlemeyi düşünüyorum.
------------- ---
|
Mesajı Yazan: hatice_kaan
Mesaj Tarihi: 28-Eylül-2007 Saat 22:38
Deniz arkadaşım ben o dediğin siteye girdim.fakat sunuları bir türlü açamıyorum.Acaba neden olabilir?
|
|