Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: I. Sınıflar Bu gün Okulda Neler Yaptım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   68 Sonraki >>
Yazar Mesaj
hülya69
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 58

Aldigi Alkis: 153
%100
Alıntı hülya69 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ekim-2009 Saat 22:49
   Hocam size cevap yazacaktım hata oldu:)
ben de a'yı bu gün verdim. Sınıfın %80- 90 'nı bir sesi kavramadan yeni sese geçmeye gerek yok. Önemli olan sağlam gitmektir. Hızlı gidipte her şey biribirine girerse düzeltmesi daha zor olur.
IP  Tesekkur Et
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 60

Aldigi Alkis: 11
%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ekim-2009 Saat 22:57
arkadaşlar çocukların 10tanesi sesleri tanıyor,sesten kasıt a,l,e  ama birleştiremiyor.hece hece okutmaya çalışıyorum.yoksa tüm hece ve kelimeleri ezberlemeleri çok zor.bazı çocukar çok büyük yazıyor.küçük olmuyor diyorlar. hergün resim ve boyama yaptırıyorum.ne yapmalıyım sizce?
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 144

Aldigi Alkis: 441
%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ekim-2009 Saat 23:21
sas1980 hocam sesleri birleştirmeleri için seslerle ilgili kartlar yapın, her sesi bir öğrencinize verin, yani birine e diğerine l sesi.. sonra tahtaya kaldırıp tek tek okutun.. sonra ikisi birleşince ne oluyor falan diye sorun.. bilenlere tahtaya yazdırın yada küçük birer ödül verin.. ayrıca hece kartları oluşturun.. el le ele  ela al ala gibi hergün mutlaka bu kartlardan okutun.. benim öğrencilerde başlarda zorlandılar ama bir süre sonra alıştılar.. eminim sizin öğrencilerde öyle olacaktır.
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: sas1980, otpb, mehtap4173, cevahir08,
asyas
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 14

Aldigi Alkis: 28
%100
Alıntı asyas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2009 Saat 15:04
Değerli hocam;
O üç kişiyi tahtaya çıkar,tahtayı 3 e bölünüz..Her bir çocuk bir gurubun öğretmeni olsun.. Sıra ile (e*el*ele*el ele*ela*elle*ela el ele*lale*lele*lele el ele*ela,lale el ele*) kelimelerini tahtaya diğer öğrencilere yazdırsınlar.(buna AKRAN ÖĞRENMESİ DENİYOR)
T sesi zor bir sestir,gerekirse hafta ya geçiniz.. Moralinizi bozmayınız..Clap

metin öğretmenim size çok teşekkür ederim yarın hemen deniycem çok bu yöntemin faydalı olabileceğine inanıyorum.sevgiler

VAKTİ ZAMANI GELİNCE HER ÇOCUK OKUR..!! LOL
[/QUOTE]

Düzenleyen asyas - 21-Ekim-2009 Saat 15:05
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, mehtap4173, harunongel, cevahir08,
Myildirim38
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 99

Aldigi Alkis: 198
%100
Alıntı Myildirim38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2009 Saat 19:15
ben bugün çiçek olan "lale "yi verdim.isme kısmetse yarın geçeceğim.metin oluşturup okutuyorum.bu haftada böyle geçecek.umarım yeni hafta "t "deriz
benim sınıfımda bir çocuk yazmak istemiyor verilen ödevi yapmıyor veli gelmiyor zaten.1 tanesi gayretli ama bilemiyor yazı dersen berbat.bir tanesi yazıyor o an biliyor sonrası yok 7-8 öğrencim iyi aradakiler vasat.
o üç öğrenci ile nasıl yapsam şaşırmış durumdayım.
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1077

Aldigi Alkis: 6171
%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2009 Saat 19:45
Arkadaşlar 2 adet çizelge.
1.si öğrenci bilgilerini görebileceğiniz ve öğrencileri tanıyabilmenize imkan veren çizelge(excel)müfettişler soruyor.(Aslında sormasalarda çok lazım)
2.si ise 1.sınıf öğretmenleri için başarı tablosu..Thumbs%20Up
Veli veya soran biri olursa o anda çocuğun,sınıfın ve çocuğun sınıfa göre durumunu gösteren çizelge.(excel)
Umarım faydasını görürsünüz.Approve

!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: huzurdahuzur, harunongel, ayselhas, elysion, asyas, 23nisan, a.eser, cevahir08,
ByOttomans
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 20
%34
Alıntı ByOttomans Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2009 Saat 20:34
değerli arkadaşlar hiç amma hiç canınızı sıkmayın. her arkadaşım kendi sınıfının seviyesine göre harfleri öğretsin. yıllık plandaki zaman bakmayın. ben biraz hızlı gidiyorum mesela çevreme göre. sebebi öğrenciler iii. veliler gösteriyor. ödevleri yaptırıyor. sınıfımda 37 öğrenci var. çok fazla. amma yapacak bişiy yok. 60 öğrencisi olan arkadaşlara göre kendimi şanslı görüyorum.
ben dün 20/10/2009 tarihinde ''t'' sesini verdim. bugün ''A'' sesini ve dolayısıyla Ata yı verdim. Şimdilik genel olarak yazma sorunu yok. okuma da çok olmamakla beraber sıkıntı yaşıyorum. hece hece okumak yerine ezbere okuyorlar. Amma zamanla aşacağımı düşünüyorum.

Ve sizlere tecrübeli bir arkadaşınızdan önemli bir uyarı: Kesinlikle velileri işe sokun. veliler evde sıklıkla ve ciddiyetle ödevleri yaptırsınlar. BU başarıda ana faktördür... 
TEXAS SUPPORTERS CLUP
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, metinogretmen, cevahir08,
sabira
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

Aldigi Alkis: 15
%100
Alıntı sabira Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2009 Saat 20:56
merhaba.ben de birinci sınıf okutuyorum.dün a sesini verdim ancak hece ve kelimelere bugün geçtim.sınıfta kendi  uyguladığım bir etkinlik çok etkili oldu umarım sizinde işinize yarar.Harflerin birleştirilmesini kolaylaştırdı.bir öğrenciye a sesi yazıp taktım.diğerine de l sesi taktım. l sesi olan çocuğa bir parça havuç verdim.ve bir ökü okuyacağımı söylediklerimi canlandırmalarını istedim.bir a birde l varmış,a hızla giderken karşıdan gelen l yi görmemiş ve çarpışmışlar.l özür dilemiş ve havucu a ya uzatarak 'al' demiş.a kızgın olduğu için almamış.bu olayı görenler al,al,al ...(tüm öğrenciler bağırarak)al demiş.a havucu almış.bu etkinliğin ardından tüm sınıf al hecesini kavradı.umarım işinize yarar.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, harunongel, mehtap4173, ayselhas, cyasemin, cevahir08,
sanemd
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

Aldigi Alkis: 110
%100
Alıntı sanemd Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2009 Saat 21:49
Bugün hazırladığım bir çalışma..Kendi öğrencilerimin resimleri ile yapıyorum çalışmalarımı çok etkili oluyor..

Düzenleyen sanemd - 22-Ekim-2009 Saat 17:20
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: otpb, sabira, mehtap4173, ayselhas,
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 466

Aldigi Alkis: 1257
%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2009 Saat 23:19
ben bugün a verdim daha.ama tanm anlamıyla ele ve le yı veremdım okuyamıyolar sankı ezbere okuyorlar.acaba normal mı yoksa ıyıce uzerınde durup sonra  mı a yı tam versem cewap beklıyorum bazen yapamıyorum deyıp uzuluyorum sıkılıyorum yardımvcı olurmusunuz sanırım morale ıhtıyacım var
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2009 Saat 23:50
Arkadaşlar
anı ve tecrübelerinizi bizimle paylaşır mısınız? Ve
(VAKTİ ZAMANI GELİNCE HER ÇOCUK OKUR) LOL

Sözünün hikayesi de burada..

Mutlaka beklerim..  Clap

Selam ve dua ile kalın..Thumbs%20Up

Düzenleyen metinogretmen - 21-Ekim-2009 Saat 23:52
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hülya69, 23nisan, a.eser, cevahir08,
mavisumor
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 59

Aldigi Alkis: 59
%100
Alıntı mavisumor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 00:17
hatice hocam bende de aynı srun var.ezbere okuyorlar.kavrayamıyorlar
IP  Tesekkur Et
mudo
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 211

Aldigi Alkis: 31
%14
Alıntı mudo Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 02:59
sanemd öğretmenim raped açılmıyor.fethiye den selamlar
IP  Tesekkur Et
mavimelek
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 45

Aldigi Alkis: 138
%100
Alıntı mavimelek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 16:05
merhabalarr en son yazdığımda galiba rayına oturuyor demiştim sınıfım için .... fazla erken konuşmuşum bugün tam anlamıyla çöktümOuchdün t sesini vermiştim  bugünde ata talat tel atla ......sözcüklerini cümlede yazdırıyım istedim fazla mı hızlı gittim ..yazan çok az   sınıf delirmiş gibi acaip bi gürültü.... çokkk yorgunumm,kitap okuyup kendime gelmeye çalışıcam şimdi umarım sizler iyisinizdir ,benim gibi geçmemiştir gününüz .sevgilerrr
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 144

Aldigi Alkis: 441
%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 16:54
arkadalar el, le ve ele yi ezberden okuma sorunu bendede vardı.. ama ezbere yazdıra yazdıra birazda olsa aştım.. arkadaşlar ses ses söyleyin yazsınlar. sonra kendileri yazabiliyorlar.. biraz yorucu oluyor ama ben çözümü böyle buldum..
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: cevahir08,
teacher86
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 61

Aldigi Alkis: 56
%91
Alıntı teacher86 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 16:59
merhaba arkadaşlar ben bu hafta a sesini verdim al kelimesini verdikten sonra bugün ala kelimesine geçtim.bende de ezber sorunu var..bu gayet normal çünkü çocuklar işin mantığını daha kavramadılar..bir kaç hafta sonra kendileri hecelemeye başlayacaklar...
inşaallah herşey yoluna girecek umutsız olmamak gerek...
ben sesleri verdiğim ilk haftalardan beri öğrencileri tahtaya kaldırıp tek tek yazdırıyorum mesela aynı anda 3-4 kişiyi çıkarınca zaman sorunu da kalmıyor.
benim sınıfımda yazamayan ve okuyamayan 4-5 kişi var.aileleri çok çok ilgisiz.kaç defa konuşmama rağmen hiç bir ilerleme yok.sınıfta onları derse katmak için bi takla atmadığım kaldı inanın ki.ama olmuyor kendileri de çok ilgisiz.
yarın la hecesini vereceğim.t harfine geçmeyi düşünüyordum bu hafta fakat daha ela -lale... falan var...
geçemeyeceğim yani t sesine neyse sağlık olsun diyelim inşaallah haftaya ...şunu unutmayın yavaş ama emin adımlarla gidilmesi gerek...
IP  Tesekkur Et
fidan87
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

Aldigi Alkis: 1
%12
Alıntı fidan87 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 17:04
benim de var hocam öyle 4 öğrencim aynen ne denesem yok ne yapcaz onları bilmiorum:(((
IP  Tesekkur Et
teacher86
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı teacher86 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 17:05
arkadaşlar bir de ben sınıfta e-l-el-ele-el ele-le ve elleyi kavratmak için birden çok etkinlik yaptım ...mesela kesinlikle verilen kelime anlamdırılmalı..bir çok yazı içinden verdiğim ses hece ve kelimeleri buldurdum...burada bir arkadaşım yazmıştı çok hoşuma gitmişti..tombala oyunu..o kadar çok işe yaradı ki anlatamam...şu an sınıfımda 26 öğrenci var.4-5 tanesi geriden geliyor ama iyi olan şu ki diğerleri gayet iyiler.söylediklerimi yazabiliyorlar...yazdığımı okuyabiliyorlar..
bir de benim sınıfımda türkçe bilmeyenlerde olduğu için bol bol hikaye okuyorum kelime dağarcıkları gelişsin diye.
iki gündür de söylediğim kelimeyi yazdırıyorum...tek tek kontrol ediyorum ..yazabilenlere yıldız atıyorum...en çok yıldız biriktiren ödül alıyor.çok hoşlarına gitti bu.(dikte çalışması)
benim yaptıklarım bu kadar....hepiinize kolay gelsin...bu arada metin hocama teşekkür ediyorum listeleri alıyorum ....
IP  Tesekkur Et
sanemd
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı sanemd Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 17:22
Orjinalini yazan: mudo

sanemd öğretmenim raped açılmıyor.fethiye den selamlar
l

linki yeniledim.

Düzenleyen sanemd - 22-Ekim-2009 Saat 17:26
IP  Tesekkur Et
sanemd
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı sanemd Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 17:30
Bugün t sesinde ilerlemeye çalıştım..sınıfım 28 en az 15 öğrenci de hala sorun var..sesi seziyorlar birleştirme oluyor..at okunacak mesela..a diyor arkasından t sesini çıkarıyor umutla soruyorum ne oldu şimdi cevap ele:((
IP  Tesekkur Et
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 179

Aldigi Alkis: 296
%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 17:41
ben gecen hafta e üzerinde durmuştum bu haftayı da l ye ayırdım.bugun el ele yaptık..cogu arkadasın t yi verdigini okuyunca acaba cok mu yavasım dedim ama şikayet etiginiz sorunlar ben de yok...ezbere okumuyolar mesela...zaten sene basında yaptıgım okum yazma planımda ilk grup harflere birer hafta ayırdım..çünkü ilk seslerin ilkk hecelerin ilk kelimelerin önemli oldugunu düşünüyorum...cocuklar olayın mantıgını kavrayınca ilerde sorun yasamayacagımı düşünüyorum...o yüzden tavsiyem cocuklar kavramadan geride kalma korkusuyla ses vermekte acele etmeyin arkadaslar...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel,
sbizimbeycur
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 237

Aldigi Alkis: 842
%100
Alıntı sbizimbeycur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 18:50
ben bu gün de el,ele ve elle üzerinde durdum . a sesini pzt. verecem kendimi sabırlı olma yolunda motive ediyorum .inş yüzümüzün akıyla çıkarız kolay gelsin selamlar.
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
IP  Tesekkur Et
sbizimbeycur
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 237

Aldigi Alkis: 842
%100
Alıntı sbizimbeycur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 18:56
Metin hocam yorumlarınız için teşekürler hocam.Prensipte meslektaşlarımı kötülemem hem ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarına inanıyorum.Ben kendi adıma öğrencilerimden daha fazla başarı bekliyordum.Veli desteği pek yok, toplantıya velilerin ancak yarısı geldi.Yarın bir toplantım daha var, umarım bu sefer katılım fazla olur.Çocuklar geleceğimiz ve herkes iyi ve güzel bir gelecek ister!!!Saygılar selamlar!

Düzenleyen sbizimbeycur - 22-Ekim-2009 Saat 18:56
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, cevahir08,
hülya69
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 153
%100
Alıntı hülya69 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 20:11
        Merhaba arkadaşlar
 ben bu hafta a sesini verdim . onun üzerinde çalışıyoruz. t yi pzts vereceğim. İlk seslerde bende 1 hafta ayrılması gerektiğini düşünüyorum. bu arada sözcük ve heceler ilerledikçe tombala çok zevkli ve yararlı oluyor. muttlaka deneyin. öğrencilerim öğretmenim tombala oynayalım diye ısrar ediyorlar.Eğlenceli bir şekiilde dikte yapmış oluyoruz.
       mavimelek arkadaşım t sesini vermişsin iyi ama 1 günde 4-5 sözcük veya hece yapmaya ççalışarak bence hem kendinizi hem de öğrencilerinizi yoruyorsunuz. Panik yapmayın rahatlayın biraz .
       Hepimize kolay gelsin ::))
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, harunongel,
mehtap4173
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 31

Aldigi Alkis: 69
%100
Alıntı mehtap4173 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 20:15
Orjinalini yazan: sabira

merhaba.ben de birinci sınıf okutuyorum.dün a sesini verdim ancak hece ve kelimelere bugün geçtim.sınıfta kendi  uyguladığım bir etkinlik çok etkili oldu umarım sizinde işinize yarar.Harflerin birleştirilmesini kolaylaştırdı.bir öğrenciye a sesi yazıp taktım.diğerine de l sesi taktım. l sesi olan çocuğa bir parça havuç verdim.ve bir ökü okuyacağımı söylediklerimi canlandırmalarını istedim.bir a birde l varmış,a hızla giderken karşıdan gelen l yi görmemiş ve çarpışmışlar.l özür dilemiş ve havucu a ya uzatarak 'al' demiş.a kızgın olduğu için almamış.bu olayı görenler al,al,al ...(tüm öğrenciler bağırarak)al demiş.a havucu almış.bu etkinliğin ardından tüm sınıf al hecesini kavradı.umarım işinize yarar.
güzel bir çalışma:)Eğlenceli olmuş...
http://e-projeler.com
http://mehtapkilic.tr.gg
IP  Tesekkur Et
sabira
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

Aldigi Alkis: 15
%100
Alıntı sabira Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 20:24
selam arkadaşlar.öğrencilerin yorulup gevezeliğe başladığı anda kullanacağınız bir etkinlik umarım işinize yarar.kendim oluşturdum sınıfımda kullanıyorum.hem hafızalarını güçlendiriyor.hem eğlendiriyor.etkinliğimizin adı cümle treni.bir öğrenci bir kelime söylüyor lokomotif oluyor.sonraki öğrenci hem birincinin kelimesini söylüyor hemde bu klimeyle bağlantılı bir kelime söylüyor.(örn.birinci ev dediyse ikinci eve geldim.)üçüncü öğr.ilk ikisini sonra kendi kelimesini söylüyor.bu arada her kelimeleri doğru söyleyip yeni kelime ekleyen trene vagon olup çuf çuf çuf diye sınıfta gezmeye başlıyorlar.kelimeler arttıkça tren uzayıp gidiyor.tren oyunu çocukların çok hoşuna gittiği için dikkatle dinliyorlar.herkese başarılar.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: emelcelik, metinogretmen, mehtap4173, hülya69, harunongel, cevahir08,
ByOttomans
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 20
%34
Alıntı ByOttomans Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 21:55
arkadaşlar elat grubunu verdim. amma çok fazla unutma var. salı gününe kadar tekrar ve dikte yaptıracağım. 2 gündür moralim çok bozuk.

3-4 öğrenci çok çok kötü. velileri işe katmaya çalışıyorum amma pek bir umudum yok.

artık kısmetç
çalışmaya ve ödevlere devam diyorum...
TEXAS SUPPORTERS CLUP
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: 23nisan,
mavisumor
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı mavisumor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 22:02
benimklerde çok ezber yapıyorlar be unutuyrlar.ala yı işledim bugün.son ders sordum bu neydi diye 60 kişilik sınıfta 4-5 kişi dışında tık yok :(((
 birde otistik var sınıfmda diğer öğrencilere zarar veriyor kalem falan batırıyor.müdüre söledim ilgilenmedi.ilerde sınıfta bi öğrenciye birşey yaparsa mesuliyet almamak için tutuanak tutsam nasıl yazabilrim?
IP  Tesekkur Et
teacher86
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı teacher86 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 22:16
hocam mutlaka tutanak tutun..basit bir şey değil çünkü özel bir durum bu.rehberlik servisi varsa onunla görüşün okulda.yoksa idareye açık açık söyleyin sonuçta bu özel bir durum ..
IP  Tesekkur Et
teacher86
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı teacher86 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 22:16
tabi elinizde otistik olduğuna dair sağlık raporu falan var mı belgeleyecek yani?
IP  Tesekkur Et
metcan
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

Aldigi Alkis: 19
%100
Alıntı metcan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 22:56
ilk haftalara göre sınıf biraz daha düzene girdi sanki,bugün Talat kelimesi üzerinde durduk bayağı zorlayacak sanki yarın cümle çalışmalarına devam hepimize kolay gelsin...
metcan
IP  Tesekkur Et
kaya7
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 38

Aldigi Alkis: 29
%76
Alıntı kaya7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 23:04
Orjinalini yazan: bilimsel72

Sevgili Dostlar,

Gördüğüm  kadarı  ile  bazı  şeyleri  yanlış  yapıyorsunuz. Küçük  e  ile  büyük  e  birlikte  verilmez. Daha  doğrusu  verilmemeli... Şöyle ki:

Büyük  E'yi vermek için  ( a)  sesini verilene   kadar  beklemelisiniz.  a  sesi  verlinece  "ela" kelimesi  türetildiğinde  çocuklara  açıklama  yapılmalıdır. renk  olarak  yazacaksak  "ela";  isim  olarak  yazacaksak  "Ela"  olduğunu  onun  için  E nin yazımı  bu  arada  verilmelidir. Bu  arada  insan isimlerinin  büyük yazılması  gerktiği  cümle  başının  büyük  olduğu  gibi  başta  anlmasalar da  zamanla  anlayacakları  tekrarlar  yapılmalıdır.

"bir tavsiye daha e yi verdiniz büyük E yanında görünsün bu da E deyin.Tavsiye düz yazıda e E  onu da gösterin.Çocukların zekasını hiç ama hiç küçümsemeyin:) bu tüm harfler için geçerlidir.Bir de velilerinize lllll , tttt dedirtin :) le ,te dedimi işiniz 1 ay sarkar ona göre... "
kaya7

lütfen yazdıklarımı dikkatli okuyunuz!!!
orada büyük e ile küçük e birlikte verilsin gibi bir ifade mi var?
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel,
kaya7
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 38

Aldigi Alkis: 29
%76
Alıntı kaya7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 23:08
Ayrıca böyle bir ifadeyi kullanmak pek de doğru değil.
"Gördüğüm  kadarı  ile  bazı  şeyleri  yanlış  yapıyorsunuz."
Lütfen yorumlarınız bazı üst perde konuşan müfettişler gibi olmasın!
Saygılarımla...
IP  Tesekkur Et
mavisumor
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı mavisumor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 23:11
var hocam rapor.müdür biliyor zaten.çocuk sorunlu ram'a da gidiyormuş.ama yinede bizim okula geliyor.kaç kere söyedim müdüre tama diyor gönderiyor
IP  Tesekkur Et
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 23:32
bısey sormak ısy-tıyorum mesela bugun a sesını verdık hemen al ala alla lale veya ela hemen verılıyor mu.yoksa hergun bır kelımemı verılmelı???
IP  Tesekkur Et
ayselhas
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 13

Aldigi Alkis: 23
%100
Alıntı ayselhas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 23:35
ben de aynı olayları yaşıyorum.t sesini versiye kadar oldukça iyi olan çocuklar t  yi verince bildiklerini bile şaşırır oldular.geçen yıl birinci sınıf okutan arkadşlar da aynı şeyleri yaşadıklarını söyleyince biraz rahatlar gibi oldum ama yine de sıkıntı duyuyorum.inşallah yüzümüzün akıyla sene sonuna çıkacağız.
20092010
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2009 Saat 23:45

VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!! Cool

Düzenleyen metinogretmen - 22-Ekim-2009 Saat 23:52
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, 23nisan, a.eser, cevahir08,
mehtap4173
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 31

Aldigi Alkis: 69
%100
Alıntı mehtap4173 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 01:09
Orjinalini yazan: sanemd

Bugün hazırladığım bir çalışma..Kendi öğrencilerimin resimleri ile yapıyorum çalışmalarımı çok etkili oluyor..

Çok güzel bir fikir. Bende bugün hazırladığım hafta sonu ödevini kendi öğrencilerimin resimleri ile yaptım. Ben bile çok hoşlandım ki çocuklarımın neler hissedeceğini şaşkınlıklarını düşünemiyorum.Fikir için teşekkürler.
Bir dahakine uslu olanların resmini koyacağımı söyleyeceğim.:)
http://e-projeler.com
http://mehtapkilic.tr.gg
IP  Tesekkur Et
omercoskun61
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

Aldigi Alkis: 1
%100
Alıntı omercoskun61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 01:14
İŞİ BAŞTA SIKI TUTUN,YENİ SİSTEM ÇOCUKLARIN DAHA ÇABUK OKUMALARINI SAĞLIYOR. BİR ÇOK ÖĞRETMEN ARKADAŞIMIZ ÖĞRENCİLERİN EL YAZISI YAZAMIYACAĞINI ZANNEDİYOR. OYSA ZAMANLA ÖYLE GÜZEL YAZIYORLAR Kİ... BİRİNCİ SINFTA İNCİ GİBİ EL YAZISI YAZAN ÖĞRENCİLER MALESEF İLERİKİ YILLARDA YAZILARINI BOZUYOR.
BU SİSTEMİN EN GÜZEL TARAFI ÇOCUK OKUMAYLA YAZMAYI BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE AYNI ANDA KAVRIYOR.SİSTEMLİ VE BİLİNÇLİ KAVRAMA YAPTIRIRSANIZ 10-15 HARFTEN SONRA ÇOCUK SESLERİ KENDİSİ ÖĞRENİP OKUYOR AMA YAZMADA ÖĞRETMEN HARFLERİN YAZILIŞ YÖNLERİNİ SONUNA KADAR ÖĞRENCİYE KAVRATMASI GERİYOR.
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!! ÇOK DOĞRU BİR SÖZ.
HARF VERİRKEN SÜREKLİ İLK HARF VE HECELERİNİZİ TEKRAR EDECEĞİNİZ İÇİN SINIFINIZDAKİ ÖĞRENCİLERİN SEVİYESİNİ GÖZ ÖNÜNDE TUTARAK DİĞER HAFLERE GEÇİN. KELİMELER ÜZERİNDE BOLCA DİKTE YAPTIRIN. ENİYİ KAVRAMA VE DEĞERLENDİRME YOLU BUDUR.
KILAVUZ KİTAPLARDA SESSİZ HARFLERİN İLK KAVRATIŞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GÖREMİYORUZ. SESSİZ HARFLERİ YANLIŞ KAVRATMAYIN.
SESLİ HARFLERİ OKUTAN HARF OLARAK KAVRATIRSAK "L" YANINA "E" GELDİĞİNDE "LE" "A" GELDİĞİNDE NEDEN "LA" OLARAK OKUNDUĞUNU FARK ETTİRİN. ANLAMLI KELİMELER YANINDA ANLMSIZ KELİMELER DE YAZDIRIRSANIZ ÖĞRENCİNİZİN EZBEREMİ YOKSA BİLEREK Mİ YAZDIĞINI DAHA İYİ KAVRARSINIZ.

IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 18:23
Orjinalini yazan: metinogretmen

AYRICA ANI VE  TECRÜBELERİNİZ BURAYA YAZABİLİRSİNİZ HeartBroken%20Heart

VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!! Cool
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: ayselhas, harunongel, 23nisan, a.eser, cevahir08,
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 21:35
ya ben sorularıma neden cewap alamıyorum
IP  Tesekkur Et
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 179

Aldigi Alkis: 296
%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 21:39
Orjinalini yazan: hatice21

bısey sormak ısy-tıyorum mesela bugun a sesını verdık hemen al ala alla lale veya ela hemen verılıyor mu.yoksa hergun bır kelımemı verılmelı???

hocam hangi gün kaç kelime vereceginiz size kalmış yani sınıfın durumuna...a yı verince eger çocuklar kavradıysa aynı gün alı verin...ki bence mutlaka aynı gün verin a yı ve alı çocuklar el al farkını görsünler a üzerinde fazla durmak yerine al üzerinde durun derim ben...o gün sadece al üzerinde durun ertesi gün diger kelimeye gecin

Düzenleyen emelcelik - 23-Ekim-2009 Saat 21:40
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hatice21, harunongel,
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 21:42
dedim ki harf verınce hemen ardından kelıme verecekmıyız ben daha bugun ala verdım ama cook moralım bozuk yapamıyorum sanırım ruyalarıma bıle gırıyor artık cunku ezbere okuyorlar sankı artık e ye bıle a dıyenler a ve l bırlestır dıyorum el dıyor al goruyo ala dıyo ala goruyo al dıyo o kadar cok sınırlenıyorum kı bagırıyorum bu defada benden korkuyorlar boyle bı ogretıcı olmak ıstemıyorum ama dayanamıyorum  sanırım yapamıyorum sınıfım 13 kısı 2 sı zaten sorunlu onlara bısey veremıyorum 6 kısıde bu sarun var ezberee.acaba nerede yanlısım var sık sık fotokopı verıyorum yazdırıyorum ellerınden tutuyorum tombala yapıyorum sınıfın her yerı cumle dolu.
sımdı soyle anlatmaya calısayım al a kelımsını verıyorum ama buradan a la olmuyor veremıyorum lutfen yardım edın haytaım bu oldu nerdeyse lutfeeeeeeeeeeeenn kendımı kotu hıssedıyorumm
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 22:15
Hatice kardeş..
100 defa dedik..Abartmayın diye.. Zamanı geldi mi okumaya geçecekler.. LOL
Bayanların araba sürmesini düşünün.. Gaz-debriyaj ve Fren.. sadece 3 nesne.. Sorun bakalım kaç bayan beceriyor.. Hele kocalarından araba sürmeyi öğrenirlerse eyvah ki eyvah.. Ouch
Gelelim konunuza,deftere ağırlık verin.Bol bol yazı yazdırın..Çok fazlada ödüle yönelmeyin.Belli bir zaman sonra ödülsüz iş yapmaz olacaklar..!!(Bu naçizane görüşüm) Bu arada siz harf vermeye devam edin.Ve her sabah ilk iş *e*a*l*t*at*et*al*el**ele*ela*  vs. kısa bir tekrar edin.Velileri de işe karıştırın.(geçmiş sayfaları bir okuyun,bu konuda çoookk yazdım..)Embarrassed
Ve panik yapmayın.. Panik yaparsanız çocuklarda panik yapar.. KORKMAYIN..kendinize güvenin..Yazı ve yorumlarınızdan başarılı,girişken ve öğrenmeye açık bir öğretmen olduğunuz belli(buadaki pek çok genç öğretmen gibi)Clap
 mesela harun kardeş...
Dualarımız sizinle..

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hatice21, harunongel, 23nisan, a.eser, cevahir08,
teacher86
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı teacher86 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2009 Saat 22:32
hocam ben bu hafta a sesini verdim..al kelimesi ve ala kelimesini verebildim.sınıfın alma durumuna bağlı bence endişeniz gereğinden fazla..metin öğretmenim doğru yazmış eğer öğretmen stres yaparsa çocuk daha çok yapıyor emin olunuz ki çocuklar herşeyin farkındalar...sınıfınızın durumuna göre kelime verin.baktınız sınfınız almıyor mu devam edin aynı kelimeye.alıyorsa geçin başka kelimelere..örnek veriyorum benim sınıfımda öğrencilerin algı seviyeleri ne aşırı düşük ne aşırı yüksek dengelemeye çalışıyorum hızlı gidip çuvallamaktansa yavaş gidip emin olmak daha iyi bence...saygılar..
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, hatice21, harunongel,
<< Önceki Sayfa   68 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma