siteyi dola?yrken !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen kysmyndan bulup size ula?tyryyorum ?u an 2. sf okutuyorum ancak bazy ö?renciler de heceleme sorunlary devam edebilmekte zamanla ( yapty?ynyz etkinliklere ba?ly olarak ) dk. da 160 kelime en iyi ö?rencim en geriden gelen 46 iki ö?rencim de kayna?tyrma onlar harf düzeyin de; 1.synyf ö?retmenlerime tavsiyem ö?rencilerinizi kazanmak için ödül sistemi kullanmak+dikte çaly?malary+tekrar-nerde kaldylarsa oradan- {Stressiz Sabyr]=%100 BA?ARI
Buyrun Sinan Uzun Ö?retmenimden
Bu çalismada Ara tatilde ögrencilerimiz için hazirlanmis çalisma kagitlarini bulacaksiniz.
Merhaba arkada?lar, bende geçen yyl 1. synyf okuttum. 1. dönemin sonunda 38 ö?rencimden 13 ü okumaya geçememi?ti. bunlardan 11 inin velisi okuma yazma bilmiyordu. 2. dönemde ben ve ö?rencilerimin yardymyyla 10 tanesi geçti, biri kayna?tyrmaly, di?er ikisinde el becerisi çok kötü bu nedenle yazmada sorunlar vardy.Velilerin deste?i çok önemli. Ba?aryya ula?manyzy hyzlandyryyor. Bu yyl evdeyim 5 aylyk o?lum için ücretsiz izine ayryldym. Önümüzdeki yyl kaldy?ym yerden devam edece?im in?allah. Ayny tedirginlikleri ve sorunlary hepimiz ya?adyk. Ama tek çözüm gerçekten sabyr. Tabiki Sinan ö?retmenimizin çaly?malaryda bizlere bu dönemde en büyük destek. kesinlikle moralinizi bozmayyn. Emin olun sonunda her?ey umdu?unuzdan daha iyi olacak. Sevgilerimle
arkada?lar burasy a?yry so?uk nedeniyle bu gün ve yaryn tatil.pazartesi ders yapamadyk çocuklary evlerine gönderdik çünkü okulun kaloriferi gece patlamy? okulun dy?y ve içi ayny derecede so?uktu -36 yy gördük.son harfim kaldy in?allah per?embe verece?im.herkese kolay gelsin.
sevgili arkada?lar ben geçen sene 1. synyflary aldym.3 yyllyk ö?retmendim ve ilk defa 1. synyflary alyyodum.2. dönem müfetti? geldi ve bu ö?rencilerin okuyamayaca?yny söyledi.ona göre ben kötü bir ö?retmendim.hatta geçen seneki müfetti? bana hiç bir ?ey dememi?miydi.neyse ben a?layarak gönderdim adamy ve 2 aylyk hamileydim o ak?am malesef dü?ük yaptym.olan oldu yani.ama ?imdi ö?rencilerim dakikada 120-40 arasynda okuyolar.size diyece?im asla üzülmeyin tüm ö?rencileriniz okumaya geçecektir.yapamam diye dü?ünmeyin.herkese ba?arylar.
öcem ö?retmenim müfetti?lerin geneli kompleksli.ö?retmen üzerinde etkileri azaldy?yndan beri hep ayny tavyrlarla kar?ymyza çykyyorlar.siz de ba?arynyzla en güzel yanyty vermi?siniz zaten..bu arada ben de bugün hikaye kitaplary da?yttym ve okuma yapyyoruz artyk:)6 ö?rencimle de özel ilgileniyorum.hepsi geçecek okumaya o yüzden korkmuyorum..
Öcem ö?retmenim, ba?ynyzdan geçen olay için çok üzüldüm. Büyük geçmi? olsun.Müfetti?lerin bence görevi yardymcy olmak, yol göstermek, ö?retmeni motive etmek, yapty?y i?leri görerek onure etmek olmaly. Ba?arylarynyzyn devamyny dilerim.
öcem ö?retmenim ba?ynyzdan geçen olaya gerçekten çok üzüldüm benzer bir olayda benim ba?ymdan geçmi?ti.ilk yylymda gelen müfetti? çocuklara çoook saçma sorular sordu öyleki çocuklar ne sordu?unu bile anlamadylar ve bana onlaryn yanynda ba?aarysyz oldu?umu çirkin bir üslüpla söyledi çok üzülmü?tüm ve bu beni çok kyrmy?ty çünkü çok çaly?yyordum i?imide severek yapyyordum köy ko?ullarynda çekti?imiz sykyntylar onlar için hiç önemli degil Allah insaf versin.?imdi hiçbir ö?rencime asla kyrycy a?a?ylayycy davranmyyorum ve ?uanilçede çaly?yyyrum geçen yyl mezunuz etti?im synyfym okulun en iyi synyfy övünmek için söylemiyorm deredeceleri gerçekten süper.ben o dedi diye ba?arysyz olmadym kimsede olmaz .arkada?lar herkes bir?eyler söyler biz önümüze bakalym.herkese ba?arylar.
Arkada?lar ö?rencilerinizi sizden iyi kimse tanyyamaz. Müfetti?lerin dediklerini de gözünüzde fazla büyütmeyin. Bu mesle?in uygulayycy bizleriz. Onlar hep en iyisini isterler. Zihinsen bir problem olmady?y sürece bu sistemde okuyamayan ö?renci olmaz. Zeki olanlar 2 ayda sistemi çözer okur di?erileri 8 ayda çözer ama okurlar sonuçta.. ---- Bazen dü?ünüyorum çocuklardan çok ?ey mi bekliyoruz.. Onlar daha çocuk...
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
arkada?lar sonunda tefti? gördüm.korktu?um gibi olmady.bütün evraklaryn fotokopisini istedi.ö?rencilerime dikte çaly?masy uygulady.verdi?i cümlede'KARANLIKTA KONU?URLAR KU? DYLYNCE' ben ve ö?rencilerin hönk diye kala kaldyk.ben EL ELE LALE ELA gibi basit bir ?ey sorar diye dü?ünüyordum.nitekim zümremin synyfyna öyle basit cümleler sormu? bende ona hazyrlamy?tym kendimi.ama allahtan çocuklar çat pat yazdylar.üstelik müfetti? cümleyi pat diye sordu bizim gibi sesleri vurgulayarak sormady.ama allahyn i?i i?te yazdylar.benide çok ?a?yrttylar.ve bana te?ekkür ede ede ede çykty synyftan.sonuçta bende hayatymda ilk kez sorunsuz bir tefti? ya?adym.demekki böyle müfetti?erde var.yoksa açyk aramaya kalksa gözünün üstünde ka?yn var der yine de bir eksik bulur.oysa okadar aly?my?ymki hakaret eden a?a?ylayan müfetti?e.onlar gelecek diye 2 paket selpak aldym.biliyorumki moralimi bozacaklar ve beni a?latacaklar diye.ama olmady allahtanda olmady.bu moralle ben daha verimli olurum.
selam arkada?lar 78 ö?renciden 40 y takyr takyr okuyor 15 i ö?rendi?i seslerle ilgili cümleleri okuyor12 si çok a?yr heceleri birle?tirip kelime ve cümleleri okuyor 5 sesleri tanyyo zorlasan heceleri sesleri bastyrarak okuyorlar 3 ü vahim durumum çok mu kötü sizce
arkada?lar sonunda tefti? gördüm.korktu?um gibi olmady.bütün evraklaryn fotokopisini istedi.ö?rencilerime dikte çaly?masy uygulady.verdi?i cümlede'KARANLIKTA KONU?URLAR KU? DYLYNCE' ben ve ö?rencilerin hönk diye kala kaldyk.ben EL ELE LALE ELA gibi basit bir ?ey sorar diye dü?ünüyordum.nitekim zümremin synyfyna öyle basit cümleler sormu? bende ona hazyrlamy?tym kendimi.ama allahtan çocuklar çat pat yazdylar.üstelik müfetti? cümleyi pat diye sordu bizim gibi sesleri vurgulayarak sormady.ama allahyn i?i i?te yazdylar.benide çok ?a?yrttylar.ve bana te?ekkür ede ede ede çykty synyftan.sonuçta bende hayatymda ilk kez sorunsuz bir tefti? ya?adym.demekki böyle müfetti?erde var.yoksa açyk aramaya kalksa gözünün üstünde ka?yn var der yine de bir eksik bulur.oysa okadar aly?my?ymki hakaret eden a?a?ylayan müfetti?e.onlar gelecek diye 2 paket selpak aldym.biliyorumki moralimi bozacaklar ve beni a?latacaklar diye.ama olmady allahtanda olmady.bu moralle ben daha verimli olurum.
Arkada?ym,müfetti?e her bakymdan hazyrmy?syn.Peçete dahil.Çok ho?uma gitti:)))Geçmi? olsun.Darysy ba?yma.
selam arkada?lar 78 ö?renciden 40 y takyr takyr okuyor 15 i ö?rendi?i seslerle ilgili cümleleri okuyor12 si çok a?yr heceleri birle?tirip kelime ve cümleleri okuyor 5 sesleri tanyyo zorlasan heceleri sesleri bastyrarak okuyorlar 3 ü vahim durumum çok mu kötü sizce
Bundan iyisi can sa?ly?y bence.78 ö?renciniz var çünkü.geri olanlaryn da düzelece?ine eminin.
Sevgili arkada?lar!Neden bu kadar müfetti?leri gözünüzde büyütüyorsunuz anlamyyorum.Yyl boyunca 2 ders synyfymyza girip, çaly?malarmyz hakkynda bilgi sahibi olabilece?ini dü?üneniniz var my?O halde gözümüzde olayy fazla büyütmeyin.Hep dedi?imiz gibi "Bizim müfetti?imiz, vicdanymyzdyr."Onlar gelir ve gider biz ö?rencilerimizle ba?ba?a kalyryz. Arty sicil yönetmeli?inin de?i?ti?inden hepimiz haberdaryz.De?il mi?
arkada?lar saolun.Bende zaten artyk sadece ö?rencilerimi dü?ünüp onlar için çaly?yyorum.Gerçektende tek müfetti?imiz vijdanymyz.Bu arda son haftaya girdik ve ben bu haftayy tekrara ayyrmayy dü?ünüyorum.Herkese kolay gelsin.
öznaz hocam tebrik etmek lazym sizi .e?er 1.dönemde 40y okuyosa süperdir durum.çünkü bende geçen yyl 67 ö?renci okuttum ama benimkilerin ço?o 2.dönem geçti okumaya.ben de benim ö?rencilerim çoktu deyip duruyodum.sizinki dha betermi?.bravo.. bu arada ben bu senede 1.synyf okutuyorum ama20tanecik ö?rencim var.32ü hariç di?erleri okuyo.2sigeçen yyldan kalma .ama di?eri hiç konu?muyo.sorduklaryma bile cevap vermiyo.ama tenefüste tam bi canavar oluyo napcam bilmiyorum.tatildede ödev vermeyi dü?ünüyorum bolca..
Merhaba arkada?lar.Dönem bitiyo,synyf tekrary dü?ündü?ümüz çocuklar için bu dönem sonunda belge hazyrlamamyz gerekiyor mu?Gerekiyorsa nelerdir?Yardymcy olursanyz sevinirim....
öncelikle öcem ö?retmenim çok büyük geçmi? olsun.ben bizim çaycydan daha çok çekiniyorum.açykcasy .çay yok dedimi eriyorum .tekrar geçmi? olsun diyerek 2 dönemin ilk ayynda tedbir plany ve yeti?tirme kursu açylmasy gerekiyor.hangi dersten byraktyysanyz (ayry bir synyfta açylan bir kurs de?il synyf içinde o saatlerde çocuklarla ilgilenilecek ve bunu kayyt altynda tutaca?yz..ilkö?retim kurumlar yönetmeli?inin 47 maddesini uygulayaca?yz..1-5 synyflar.dahil .synyfta byrakamazsynyz tedbir plany olmazssa.....saygylar
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen buradan ula?yn arkada?lar...ayryca bu çaly?malar alyntydyr.tarafymdan düzenlenmi?tir....
MÜFETTY?TE OLSA KYMSE KYMSEYY KÜÇÜK DÜ?ÜREMEZ HER ?EY BYR YERE KADAR.SYCYLY KYM TAKAR,ZATEN VEREMYYORLAR.AMA VERSELERDE ÖNEMLY DE?YL SANIRIM EN AZINDAN BENYM YÇYN
Benim verdi?im hikaye kitaplary el yazyyla yazylmy?.Ama düz yazyyy da gayet rahat okuyorlar.problem yok yani ikisi de olur.Ama evlerinde çevrede vs.düz yazyyla hep kar?yla?acaklary için ?imdilik biti?ik e?ik yazynyn daha do?ru olaca?yny dü?ündüm.
hecelerin altyny çizmeye gelince,ben hiç hece diye bir ?ey ö?retmedim ama onlar okuya okuya ke?fettiler.altyny asla çizdirmiyorum.bu sistemde çocuk zaten kelimenin bütününü göremiyor ki bu yüzden okumalary yava?.bence çizdirmemek mantykly olan zaten yeni sistemde de buna yer verilmiyor..
Ben de tatilde okumalary için her ö?renciye kysa ve basit hikayelerden olu?an 10 kitaplyk bir set aldym, yaryn karnelerle beraber da?ytaca?ym. Ayryca tatil boyunca günlük tutmalaryny, hergün yaptyklaryny kysaca yazmalaryny istedim. Bu ödevi de 2. dönem türkçe dersi performans ödevi olarak de?erlendirece?im.
?imdiden tüm e?itim camiasyna iyi tatiller dilerim.
Benim synyfym 40 ki?i idi. Hepsi okumaya geçti. Hepsine belge verdim. tattil kitaby aldyrdym. Hikaye kitaplary da?yttym. AYRICA her ö?renci 5 er tane kitap okuyacaklar. Yki kez okuma yary?masy yaptyrdym en az okuyan 10 en çok okuyan 42 kelime okudu. galiba biraz yava?lar.
Ayryca SYNAN UZUN hocama te?ekkür ediyorum. Hocam çaly?malarynyzdan baya?y yararlandyk.
Arkada?lar on yyllyk ö?retmenim 4-5 kez birinci synyf okuttum. Yeni müfradatla ilk kez okuttum.Ynanyn kendinizi sykyntyya sokmanyza gerek yok. Okumaya geçmeyen de bir süre sonra okumaya geçiyor.
Sanyrym herkez daha tatil modundan çykamamy?. Arkada?lar uyansanyz iyi olur, zorlu maraton bizi bekliyor!!! 2 dünemde tüm synyf ö?retmeni arkada?laryma önce sabyr sonra ba?ary diliyorum....
bugün nihayet bulu?tum benim miniklerle..tatilde bol bol kitap okuyun,okudu?unuz kitaplaryn adyny yazyn demi?tim.bir de günlük yazmalaryny söylemi?tim.1 ö?rencim inanyr mysynyz hiç bir?ey yapmadan gelmi?,o kadar sinirlendim ki ona de?il ama ailesine..o an arayyp isyan etmek geldi içimden gelen her?eyi öylemek istedim ailesine..ve bu çocuk 0 aile igisiyle yine de iyi diye dü?ündüm..
Arkada?lar,geçen dönem onluk birliklerin üstünde durmu?tum ama synyfyn yarysy anlyyor,yarysy anlamyyor.Ne yapaca?ymy ?a?yrdym,tavsiyelerinizi bekliyorum.
Herkese iyi bi ba?langyç ve güzel bi dönem diliyorum..Tatil rehaveti de olsa ba?ladyk..Ttil için tatil kitaby aldyrmy?tym,onlary toplayyp ak?am inceledim,her birine genel bi de?erlendirme yazdym.Yorucu oldu baya:(( Geride olan ö?rencilere tatilde yaramamy?,yine i? bize dü?üyo:(( Bugün Türkçe ders kitabyna ba?ladyk...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma