Arkada?lar ben 1-2-3 birle?tirilmi? synyf okutuyorum 3 tane 1. synyfym var.hepsi farkly harfte.1.si "u"sesinde,2.si "d" sesinde,3.sü ise "ü" sesinde daha önce 1. syrinyf okuttum ama ilk defa birle?tirilmi? okutuyorum.Acaba çok mu gerideyim Bu konu da bilgisi olanla yerdymcy olursa sevinirim.
sayyn hocam ben de birle?tirilmi? synyf okutuyorum 5 ö?rencim var bs?lsrds çok sykynty çektim ?u an b sesyndeyyz ben hepsyyle ayny hyzla ylerlyyorum ilk defa 1. synyf okutuyorum
su an hepsy okuyup yazabylyyor di?er seslery de tanyyorlar artyk ama aceleye gerek yok ayny hyzla gytmeye çaly?yn bol okuma yaptyryn ev ödevlery cok onemly kendynyz de vakyt buldukca okutun byrlestyrylmysler de bole oluyor 2 3 leryn vaktynden calyyoruz ama ne yapalym
geryde sayylmazsynyz synyfynyzyn durumuna gore hareket edyn pany?e gerek yok
hocam birle?tirilmi? synyfyn bir avantajy var büyük ö?rencileri tenefüslerde ilgilenmelerini isteyin.siz birini okuturken ö?renci di?erini isteyiniz.ben birle?tirilmi? synyfta çok yapardym bunu.bu yyl müstakil ama.zorluk çok.ba?arylar dilerim.en azyndan 3 ö?renciymi?.
NE MUTLU TOMURCUK YÇYN ÇIRPINAN YÜREKLERE...NE MUTLU YLYM YOLUNDA TÜKENEN ÖMÜRLERE VE NE MUTLU Ö?RETMENLY?Y MESLEK EDYNENLERE.
Merhaba arkada?lar! Her ders için performans ödevi verilecek sanyrym. Proje ödevlerinde herhangi bir dersten verilecek. Emin olmady?ym 1.dönem proje ödevi vermek zorunlulu?u var my?
Not: Sadece matematik dersinden proje ödevi verdim.(1'den 10'a kadar sayylary, A4 ka?ydyna herhangi bir nesne ile-resim, sim, pul, mercimek, fasulye vb- belirtilen sayy kadaryny yapy?tyrmak ve kar?ysyna rakamla ve yazyyla yazmak)
"Oku ilmini eyleme ?ek,
On cahilden iyidir bir e?ek."
Merhaba arkada?lar! Her ders için performans ödevi verilecek sanyrym. Proje ödevlerinde herhangi bir dersten verilecek. Emin olmady?ym 1.dönem proje ödevi vermek zorunlulu?u var my?
Not: Sadece matematik dersinden proje ödevi verdim.(1'den 10'a kadar sayylary, A4 ka?ydyna herhangi bir nesne ile-resim, sim, pul, mercimek, fasulye vb- belirtilen sayy kadaryny yapy?tyrmak ve kar?ysyna rakamla ve yazyyla yazmak)
Normalde her dersten performans görevi veriyorduk. Yalnyz e-okulda sadece proje görevi igiri? için alan açylmy?. Proje görevlerini de yyl içinde herhangi bir dersten en az 1 tane vermek gerekiyor. Tabi siz isterseniz 3-4 vere bilirsiniz ö?rencilerin ilgisine göre de?i?ir.
Proje görevini sadece matematik dersinden verece?inizi söylemi?siniz. Çoklu zeka kuramyny dü?ünürsek farkly derslerden proje görevleri verilmesi gerekir. Tabi 3 ö?renciye matematikten vermi?seniz 5 ö?renciye Türkçeden, 1 ö?renci Görsel Sanatlardan vs.. verilmeli. Bu tüm dersleri kapsamaly diye dü?ünüyorum.
Ayryca Ylkö?retim Kurumlar yönetmeli?inde son de?i?iklikle e -okula modul eklendi ö?renci :
1. Okul kültürüne uyum
2. Öz bakym
...
10. Çevreye duyarlylyk ba?lyklary altynda kriterlerde de?erlendirilecek ve i?lenecek.Bunlar not yerine geçeçek.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
matematik,türkçe ve hayat bilgsinden verdim performas ödevlerini.matematikten daha öncede vermi?tim.bu dönem sonuna kadar teslim edecekler ayry tarihlerde.tabi hala miniklerimle birlikte olursam. projeyi 2.dönem vermeyi planlyyorum ya da ?ubat tatiline giderlerken.
seslerden g sesini verdim bugün.zaten takip ediyorlar yeni sese geçmeden.matematik ve hayat bilgisine yo?unluk verdim artyk.her?ey yolunda gibi.
okumaye gecenleri hyzlandyrmak için hyzly okuma yary?masy yapaca?ymy söyledim.etkili oldu epey.bir günümüde alacak olsa bu yary?mayy yapycam en kysa zamanda.onlarda heyecanla ve gayretle bekliyorlar.
Okulumuzda performans ve proje görevleri konusunda ankara üni. yüksek lisans yapmy? bi ö?retmen seminer vermi?ti.Performans g.lerinin her dönem her dersten en az bir tane verilmesi gerekti?ini ve proje görevlerinin bir yyl için sadece bir dersten verilmesi gerekti?ini söylemi?ti.Ysterseniz birden fazla ders için verebilirsiniz demi?ti.
iyi ak?amlar arkada?lar.valla ben proje ödevlerini 2. döneme byraktym.Performanslaryda daha vermedim pzrtsi verecem sadece hayat bil matemetik ve türkçeden.
ben bugün ü sesini verdim 4 tane ö?rencim di?er harfleri ö?renmi? artyk okuyabiliyor.Okuyabiliyor ama eceleyerek okuyo sadece 1-2 heceli kelimeleri hecelemeden okuyabiliyor.Ylk defa 1. synyf okutuyorum bu ?ekilde okumalary normal mi onuda bilmiyorum!
Ben dikte yaptyryrken ço?u kelimeyi hecelerek söylüyorum bütün söylesem eksik yazyyorlar.
Matematikten sadece 20den geriye do?ru ritmik ve 10 ar 10 ar saymayy ö?rendik.Ama artyk yava? yava? toplamaya geçecem.
De?erli Arkada?larym,
Synyfta her ?ey (?imdilik) çok güzel gidiyor. Ö?renciler sanki patlamaya hazyr mysyr gibi...Her hafta sonu de?erlendirme defterlerinde ö?rendiklerimizle ilgili de?erlendirme yapyyoruz. 38 ö?rencimden 31'i dün yyldyzly aferin aldy. Benim sorunum synyfymdaki iki tane kayna?tyrma ö?rencisi ile ilgili. Onlary elimden geldi?ince kazanmaya, faydaly olmaya çaly?yyorum ama ne e?itimimi ne de tecrübemi (26 yyllyk) bu konuda yeterli görmüyorum. Rehberlik kysmy ile de devamly ileti?imim oldu?u halde... Üzülüyorum..
arkada?lar lütfen yardymcy olun.Synyfymda seviye grubu çok ..30 ö?rncimden 14 tanesi okumaya geçti .5 tanesi zar zor heceliyor.3 tanesi sadece harfleri biliyor .Geriye kalanlar da çok parlak de?il yani...Z harfindeyim ama ilerleyemiyorum. Nasyl toparlayabilirim çok bunaldym.
benim de 29 ö?rencim var.14 tanesi ne versem yapyyor.4-5 tanesi heceleri birle?tirebiliyor ama çoook yava?.kalan ö?rencilerim sesleri biliyor ama birle?tiremiyor.çok u?ra?yyorum ve çok yoruldum.nolur bi?ey söyleyin..durumum çok mu vahim ya???
sesleri bilen ama birle?tiremeyenlere hece tablosu verdim.ne yapayym zaten synyfym kalabalyk annelerinede hergün sabah ak?am okutun dedim.bazylaryna faydasy olacak gibi.zaten 50 ö?rencim var nasyl ba?a döneyim.bir de hala hiç bir sesi ayyrt edemeyen 4 ö?renci var ki rehberlik servisi bile ne sorunlary oldu?unu anlamady,ben de çok bunalyyorum,üzülme serkublay hepimiz de var.in?allah düzelirler
36 ö?rencim var. yakla?yk 20 ki?i ?öyle ya da böyle yapyyor. yakla?yk 6 ki?i çok kötü. 10 ki?i ile de ilgilenildi?i taktirde ba?aryly oacak kapasitedeler. velileri ilgisiz. Bir türlü e?itim sürecine katamadym onlary. ama benim de zamanym synyrly oldu?undan geride olanlar ile yeterince ilgilenemiyorum...
"Oku ilmini eyleme ?ek,
On cahilden iyidir bir e?ek."
sevgiler 2 arkada?ym sana ve bizim gibi olan arkada?lara sabyr diliyorum.birazdan okula gidece?im ve inanyn korkuyorum.ya yapamazlarsa diye..1.dönem bitti neredeyse ve bu korku gitmedi..gitmeyecek de galiba.?unlaryn patyr patyr okudu?unu bir görebilseydim ya..ba?ka bi?ey istemiyorum..
tebe?ir 65 hocam merhba mesajynyzy okudum maalesef veli deste?i olmadan olmuyor.ama merak etmeyin bu sistemde her ö?renci er yada geç okuyor.benimde 2 ö?rencim umutsuz artyk ikinci yary yylda daha çok vakit ayyrabilece?im.si?zde canynyzy sykmayyn ö?rencilerini bu kadar çok dü?ünen bir ö?retmenin ba?aryly olmamasy mümkün degil.allah yardymcynyz olsun ö?retmenim.iyi çaly?malar.
Merhabalar kader arkada?larym.Ben ç sesini verdim.Ama 9 ö?renciden umut yok.En azyndan dönem bitimine kadar.Seviye gruplary olu?tu.Bu da fazla çaly?ma demek oluyor.Önemli de?il çaly?yryz ama...Bir de velilerim çaly?sa.Her gün okuldan sonra 3 ö?renci ile 1 saaat kadar çaly?yyorum.Daha ne yapabilirim dü?ünmekteyim.Sabyrymyn synyrlarynda dola?yyorum.Her yeni gün yeni umutlarla derse ba?lyyorum.Allah yardymcymyz olsun.Hem bizim hem de civcivlerimizin.
Yaryn p sesini verece?im..3 ö?renci hariç okuyolar.3 ö?renciden biri tanydy?y harfleri katyyp okuyabiliyo..Sadece harflerin hepsini tam kavrayamamy?..Di?er ikisinden çok az umudum var...Di?erleri seviye seviyo okuyo..Çok iyiler ve ortalar var.Bakmadan yazma çaly?malaryna a?yrlyk veriyorum.Zorlananlar var..Dönem sonuna kadar harfleri tamamlayaca?ym.Tatil kitaby aldyrmayy planlyyorum..Yüzdük yüzdük kuyru?una geldik galiba:)))
Ö?retmenim ne mutlu ki sana maratonu tamamlamy?syn.Darsy ba?ymyza.Ben yaryn p sesini verece?im.20 ö?renci okuyor.8 ö?renci sorunlu.Umarym dönem sonuna kadar 3-4' ü daha arkada?laryna katylyr.Ama çooook yoruldum artyk.....
arkada?lar okuma yazma iyide matematikte neler yapyyorsunuz.bu arada çocuklara okuma yary?y yaptyrdym en iyi ö?rencim dakikada 59 kelime okudu.sizce nasyl
ben de bugün ? sesini verdim.Ben sesleri daha bitirmedim ama ö?rencilerimin hepsi bütün sesleri tanyyolar ve okuyolar. 2 ö?rencim vardy umutsuz olarak gördü?üm ama onlarla özel olarak ilgilenince ilerlemeler oldu ve dönem sonuna kadar onlar da okuyacaklar.
matematikte kareli defter kullanmaya geçirdim.sayylary kareli deftere yazdyrdym.toplama i?lemini de kareli deftere yaptyryyorum.ayryca bundan sonra dikte çaly?malaryny toplama i?lemi problemleri yazdyrarak devam ettirmeyi dü?ünüyorum
bugün itibariyle tüm harfleri bitirmi? bulunuyorum..ama ben de bittim arkada?lar.bugün j sesini de verdikten sonra zümre olarak hazyrlady?ymyz 40 kelimeden olu?an on cümlelik bir de?erlendirme dikte çaly?masy yaptyk.25 ki?ilik synyfymdan 10 tanesinde hiç yanly? yok.5 tanesi 1 yanly?.6 tanesi 2 yanly?.1 tane 3 yanly?y olan ö?rencim var.2 tane 6 yanly?y olan ve 1 tanede 24 yanly?y olan ö?rencim var.. 6 yanly?y ve 24 yanly?y olan ö?rencilerim çooook yava?ta olsa sesleri birle?tirip okuyorlar.sizce karnelere nasyl bir not vermeliyim.. bir yandan diyorum ki sonuçta hepsi okumayy ö?rendi.. bir yandan da yanly?syz olan ö?renciye haksyzlyk olur mu? bu arada ilk senem ve ilk karnem olaca?y için biraz treddütteyim..önerilerinizi bekliyorum..
Merhaba de?erli arkada?lar, tüm sesleri verdim diyen arkada?lary hayretle izliyorum. Ben sesleri sene ba?yndan beri düzenli olarak veriyorum. Rapor falanda almadym. Ama daha verilecek 8 tane sesim var. Ö?rencilerimin ço?u kendi ve birazda ailelerinin çabalaryyla (38 ö?rencimin 31 i) okumaya geçti ama ben son sekiz sesi de sindirerek vermeye devam edece?im. Bir de çaly?ty?ym okuldaki ö?retmen arkada?larymyn okumaya geçen ö?rencilere taktyklary kyrmyzy kurdela hakkynda ne dü?ünüyorsunuz? Ben de Sinan hocam gibi okuma belgesi vermeyi dü?ünüyorum.
herkese kolay gelsin arkada?lar.?imdiye kadar okudugumuz tüm metinlerin altyny çizerek verdim ?imdi çizmeden verece?im fakat heceleme manty?yny nasyl anlatabilirim?
aslynda ben kendi adyma söyleyeyim kyrmyzy kurdeleye kar?y de?ilim.çünkü her zaman çaly?an kazanyr ve kar?yly?yny da almaly bence.çaly?mayan ilgisiz çocuklar üzülecek diye ba?aryly ö?rencilerimi ödüllendirmekten vazgeçemem.ben kyrmyzy kurdele yerine nazar boncuklu,madalyon ?eklinde yakalaryna bir süs taktym.okumaya ilk geçen 3 ö?renciye taktyktan sonra daha bir hevesle çaly?tylar.?u anda 50 ö?renciden 8 tanesi alamady.onlarda okursa alyrlar.okuma belgesini de okuma bayramynda da?ytaca?ym.
Arkada?lar içinizde durumu en vahim olan benim sanyrym. ilk senemde 1.synyflara verildim ve 22 ki?ilik synyfymda 10 ki?i okumaya geçti. 3-4 tanesi sesleri bile tam bilmiyor. Daha verilecek üç grup sesim var ve dönem bitti. Ne yapaca?ymy bilmiyorum. Lütfen bir akyl da bana verin.
MELEK HOCAM ÖNCELYKLE ÜZÜLMEYYN NASIL OLSA Ö?RENYRLER ACELE ETMEYE GEREK YOK ÇALI?TI?INIZ BÖLGENYN DURUMU VELYLERYN E?YTYMLERY ÇOCUKLARI ÇOK ETKYLYYOR YLK SENEDE MUHAKKAK HATALAR OLABYLYR TELAFY EDERSYNYZ HATAYI KENDYNYZDE GÖRMEYYN AMA NAÇYZANE BYR ÖNERYM OLACAK DERSY GÖRSELLERLE ZENGYNLE?TYRYN Ö?RENCYLERY SIK SIK MOTYVE EDYCY OLUMLU SÖZLER SÖYLEYYN EN UFAK BYR BA?ARILARINDA TEBRYK EDYN FARKI GÖRECEKSYNYZ.AYRICA OKUYAN Ö?RENCYLERE KURDELE TAKMAK BELGE VERMEKTE ETKYLY OLUYOR.KOLAY GELSYN
arkada?lar,ö?rencilerim ço?u rahatsyz...nasyl üzülüyorum,öksürüyolar,burunlary akyyo... onlara baya ba?landy?ymy hissettim.toplama i?lemini verdim bu gün.matematik defterlerine nasyl notlar tutturaca?yma karar veremedim.daha önce toplama i?lemini veren arkada?lar bana yardymcy olursanyz sevinirim.
kayaayper arkada?ym ben önce abaküsleriyle baya?y bir zaman çaly?ma yaptyktan sonra,toplama i?lemi problemi yazdyrdym.örne?in alinin 2 kalemi var.ay?enin 3 kalemi var.ikisinin toplam kaç kalemi oldu? sonra defterlerine kalemleri çizdirdim 2+3=5 ?eklinde de yazdyrdym.ama bir ders bir soru çözebiliyoruz.yeterki anlasynlar diye hyzly gitmiyorum
arkada?lar bende 18 aralykta atanmy? bir ögretmenim.2 gün oldu okula ba?layaly ve 1.synyf verilid.synyfym 52 ki?i ve daha s harfindeler.anlady?ym kadaryyla cok geriyiz.ödev vermekte cok zorlanyyorum.birde nerden ba?layycagymy bilemiyoruym.synyf cok kalabalyk oldugu için daha kimler okuyor kimler okuyamyyor onun bile farkyna varamyyorum. 1 harfi verirken syrasyyla neler yapyyorsunuz.?imdiden cok te?ekkür ederim
arkada?ym,öncelikle çok sabyrly olmalysyn....ben ilk harflerde önce verece?im sesin dramasyny yaptyrdym.örne?in s sesinde yylan oldular.sonra synyfta isminin içinde s harfi olan ö?rencileri bulduk,ardyndan harfy kurallaryny hissttirerek kocaman tahtaya yazdym.onlar da parmaklaryyla havada yazdylar.kitap seti aldyrmy?tym,ondan s harfynyn yazyly?yny peki?tirdikten sonra açyk ve kapaly hecelerini tahtaya yazdym (ilk harflerimizde önce sesli harfle örne?in 'as' yazyyordum sonra yanyna 'a'getirip 'asa'olu?turup 'sa' kapaly hecesini hissettiriyordum.harfler ilerledikçe açyk ve kapaly hecceleri direk yazmaya ba?ladym) ,ö?rencilerim okudu ve kelimeler türetip defterlerine yazdyk.dikte çok önemli,üstünde durmanda fayda var.biraz kary?yk yazdym galiba.bi sorun olursa çekinme.
bugün v sesini verdim zor olmady artyk ço?u okuyor 30 ö?renci tam okuyor 4 tanesiçok yava? ve bazy sesleri unuytuyorlar.umutsus iki ö?rencim vardy bir tanaeside bir kaç gündür birle?tirebiliyor.sanyrym oda okuyacak ikinci döneme sanyrym 1 ö?rencim kalacakke?ke oda geçse.mateöatikten onuk ve birlikleri tekrar ettim bu sefer çok iyi kavradylar.bu arada çykarma i?lemine yaryn geçece?im.
Sevgili Ö?retmenlerim umutsuzlu?a kapylmayyn.Birle?tirilmi? synyfly okulda Pamuk i?çisi 22 çocu?a okuma yazma ö?retiyorum.Ayryca bu çocuklaryn evde tekrar yapma gibi lüksleri de pek fazla yok. Kasym ayynyn ikinci yarysy siftah yapyp ilk ses olan ''e'' yi verdim.Bugün itibriyle ''s'' sesini kavrattym. 21 ö?rencim okumanyn manty?yny kavrady. Acele etmiyorum.Zira yapacak bir?eyin olmady?yny dü?ünüyorum. Sene sonuna kadar okuma yazma ve dört i?lem becerisini alabileceklerine inanyyorum. Hepinize kolay gelsin.
cok te?ekkür ederim 1 haftada 3 harf verdim.s d ve ö.d sesi verirkende cok zorlandym. synyfyn yaklasyk 30 ki?isi verilenleri alyyor 15 ki?i zorlanyyor.geriya kalanlar hiç bi?ey yapamyyor.sanyrym evde hiç ilgilenilmiyor.allah hepimizin yatdymcysy olsun
Arkada?lar merhabalar; ben de cuma günü h sesini verdim p.tesi son grup seslere ba?lyycam sorum ?u ara tatilde ödev vericekmisiniz hazyrlayan arkada?lar varsa forumda payla?yrsa faydalanan arkada?lar adyna hepimiz çok sevinicez...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma