evet ben de bir iyi bir de iyi olmayan ögrenci oturttum bir haftadir böyle.ve her gün son ders iyiler sira arkadaslarini okutuyorlar ben de bu arada yanima ö?rencileri ça?yryp okutuyorum.gerçekten faydali olacagini düsünüyorumm .çünküü
Arkada?lar matematik konusunda birliktelik olmasy zor.Çünkü her yerde ayny kitaplar okutulmuyor ve her kitap farkly konu syralamaly.Biz 20 ye kadar sayylary verdik,ritmik saymalardan birer birer 100 e kadar sayma,10 ar 100 e kadar sayma,20 den geriye 1 er sayma yaptyk.20 ye kadar sayylary onluk ve birliklerine ayyrma konusunu i?ledik.Nesneleri az çok olmalaryna göre kar?yla?tyrdyk,sayylary büyük küçük diye kar?yla?tyrdyk,e?lemeler yaptyk,eksik fazla kavramy üstünde durduk,?imdi syra bildiren sayylar konusundayyz...
ben yaryn genel tekrar yapacam. en son çar?amba d sesini vermi?tim.pzrtsi s sesii verecem ama zaten onu sökmü?ler.matematikte size göre çok geriyim.ben daha matematik kitabyna yeni ba?ladym.çok gerideyim anla?ylan.Ben sadece 0-9 arasyndaki rakamlary verdim ?imdide 10 ar 10 ar saymayy ö?retiyorum sonrada 20 den geriye do?ru saymaya ba?lycaz.
yaryn ? sesini verece?im ço?u artyk okudu?u için zorlnaca?ymy dü?ünmüyorum.matematikte toplama i?lemine devam edece?im.çykarmayy verecektim ama vazgeçtim önce toplama çok iyi peki?sin.arkada?lar performans ödevi verdiniz mi?
Arkada?lar not verdiniz mi? e-okul a not girmemiz gerekiyor.Orda bizim synflar için ders performansy ve etkinliklere katylym bölümü ile performans ödevi bölümü var not verece?imiz.Performans ödevi vermedim,yani en azynda o ad altynda bi ödev vermedim.Ama bazy verdi?im ödevleri performans ödevi olarak de?erlendirebilirim.Mesela yeni ö?rendi?imiz seslerle ilgili içinde o sesin geçtii?i görseller kesip yapy?tyrma, gazete ve dergilerden o sesleri kesip yapy?tyrma ödevleri veriyorum.Bunun gibi ödevleri de?erlendirmeyi dü?ünüyorum.Siz ne planlyyorsunuz?..
Arkada?lar ben de yaryn "d" sesini verece?im. Bu sesle ve önceki y, y, sesleriyle ilgili sunu (projeksiyonda gösterebilece?im) için adres verebilir misiniz?
D sesi ile ilgili sunu yapmy?tym. Dosya büyüktü eklemeyedim waw dosyalary boyut büyültüyor. hemen upload ediyorum. Biraz geç oldu ama ar?ivinize atarsynyz:)
arkada?lar hepinize kolay gelsin.?u anda d sesindeyim ama ö?rencilerim okurken hecelemelerde problem ya?yyoruz dogru heceleyemiyorlar saatlerce birle?tirmeye çaly?yyorlar.sizce okumalaryny hyzlandyrmak için ne yapmalyyym.verdi?im metinlerin altyny çizerek veriyorum ama bu ileride problem yaratyr my?cevaplarynyz için ?imdiden te?ekkürler.
Arkada?lar,benim de problemim ?u,ö?rencilerimin yazylary güzel de?il,kuralyna uygun yazmayanlar da var.Bu konuda ne yapabilirim?Yardymlarynyzy bekliyorum.
Bugün z sesini verdim.Küçü?ünü yazmada zorlandylar biraz.Garip ?eyler çykty.Okumada fazla problem yok,birle?tirebiliyorlar.Dikte çaly?malaryna a?yrlyk veriyorum,ilerleme var.Harflerin hepsini tanymayan,birle?tirmede sorun ya?ayan 3 ö?rencim kaldy.Sabyr gerekiyor...
yaryn "ç" sesini vermeyi dü?ünüyorum. Türkçe'den "ö?rendi?imiz sesleri A4 ka?ydyna, bu seslerle olu?turulabilen bazy kelimeleri di?er bir A4 ka?ydyna, son olarak olu?turdu?unuz kelimelerden cümleler olu?rurunuz ve di?er bir A4 ka?ydyna yazynz" adly performas ödevi vermeyi dü?ünüyorum. Ne dersiniz?
"Oku ilmini eyleme ?ek,
On cahilden iyidir bir e?ek."
peki proje ödevi verdiniz mi?Ben performans ödevlerini synyfta yaptyryyorum.Türkçe ve matematikten yaptyk.Hayat Bilgisini daha vermedim.Bütün derslerden verilecek mi?
Ben yaryn ö sesine geçecem.Synyf geneli çok iyi de?il.Ama fazlada beklemenin manty?y yok.Alacak olan inanyn alyyor. Geri kalanlar kavrasyn diye fazladan gün uzatmak sadece zaman kaybettiriyor.Geri kalanlarla 2.dönem bolca vakit geçirece?im.Seslerin tamamyny vermememe ra?men bir kysmy okumaya ba?lady.Onlar insany mutlu ediyor.Veli deste?i ve ö?renci seviyesi o kadar önemli ki.Ama eninde sonunda bütün ö?renciler okuyacaktyr.Sadece sabyrly olunmaly.Kimileri emekleyerek gelir.Kimileri ko?arak gelir.Ama hepsi sonunda biti?e varyr.
De?erli Arkada?larym, bayram tatilinde ö?rencilerin verilenleri peki?tirmeleri; en azyndan unutmamalry için ne gibi çaly?tyrmalar hazyrlamayy dü?ünüyorsunuz?
mrb arkada?lar,atamam oldu siirte gidiyorum.mezra.14 hane okuldaki tek ö?retmen benim ve bayanym.ne yapaca?ymy ?a?yrdym.korkmuyorum desem yalan olur.neden bayany tek atarlar anlamyyorum bu i?i.
ücretli çaly?yyordum ankarada.miniklerimide byrakmak zorunda kalyyorum.neye üzülece?imi ?a?yrdym.tek ba?yma ne yaparymki orda
bayram ödevi matematik verdim ve bol bol okuma çaly?masy verdim.
arkada?lar öncelikle merhaba; performans ödevi ve proje ödevleri 1-2-3.synflarda var my
Son de?i?iklikle ödev ibareleri görevi ?eklinde düzenlendi. e-okulda da proje tarihi girilmesi için alanlar açyldy. Ydareden hemen girilmesi söyledi.Ocak ayyna proje görevlerini yapylacak diye tarih girdim.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
mrb arkada?lar,atamam oldu siirte gidiyorum.mezra.14 hane okuldaki tek ö?retmen benim ve bayanym.ne yapaca?ymy ?a?yrdym.korkmuyorum desem yalan olur.neden bayany tek atarlar anlamyyorum bu i?i.
ücretli çaly?yyordum ankarada.miniklerimide byrakmak zorunda kalyyorum.neye üzülece?imi ?a?yrdym.tek ba?yma ne yaparymki orda
bayram ödevi matematik verdim ve bol bol okuma çaly?masy verdim.
Bizim okulumuzdaki ö?retmen arkada?ta sözle?meli olarak Artvin' e atandy ö?rencileri a?lyyordu. Üzüntü ve sevinç bir arada....
Ylçe milli e?itim ile konu?un ba?ka bir okula geçiçi görevlendirme verilebilirsiniz. Bildi?im kadaryyla bayanlary tek ö?retmenli okullara vermiyorlar.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
evet hocam bende öyle bi duyum aldym.ilçe milli e?itimi aradym ama santralde sorun vardy görü?emedim.gitmeyi çok istiyorum ama bayanym.umarym kurtalana geçebilirim.aksi takdirde gidemiyorum.
bi velim duymu? atandy?ymy,miniklerim arayyp a?lyyorlar neye üzülece?imi ?a?yrdym
merhaba arkada?lar.Ben en son o harfini verdim.Çok geri kaldy?ymy biliyorum.Ylk defa 1.synyf okutuyorum.Ba?ta çok zorlandym ?imdi düzeliyolar yava? yava? ama ben çok geride kaldym.Sizce ne yapmalyyym?Ö?renci hyzyna göre mi devam etmeliyim.Ba?ta çok oyalandy?ym için bu kadar geri kaldym artyk haftada 1 ses veriyorum ama tam olarak ne yapmam gerekti?ini bilmiyorum.Lütfen bana yardym edin.te?ekkürler.Hepimize kolay gelsin.
Gönlündeki yaraların kanını dindir; yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir...
merhaba arkada?lar.aranyza yeni katyldym.çünkü çaly?ty?ym okulda internet ba?lantysy yok.?uan bayram tatili sebebiyle teknolojiyle bulu?tum ve ilk yapty?ym ?ey de tatil bitmeden miniklerime yeni çaly?malar sunmak için ara?tyrma yapmak oldu.öncelikle sinan hocama çok te?ekkür ediyorum böylesine faydaly bir site hazyrlady?y, tecrübelerini bizimle payla?ty?y için...eme?ine sa?lyk sinan hocam.
ben birle?tirilmi? synyf okutuyorum 1-2-3 bir arada.vaktimin ço?unu birinci synyflara ayyrmak durumundayym.ama yine de müstakil synyflardaki hyzla ilerlemek pek mümkün olmuyor.en son "y "sesini verdim.merkeze gitti?imde gördüm ki "?" sesindeler.çok panik oldum açykçasy.
benim gibi birle?tirilmi? synyf okutan arkada?larym varsa bu konudaki fikirlerini almak isterim.
burcu ö?retmenim ho?geldiniz.tela?lanmayyn.ben de bir zaman birle?tirilmi? synyf okuttum.endi?eye gerek yok.kimse size geri diyemez.çocuklar birle?tirme manty?yny alynca haftada 3 ses verecek duruma geleceksiniz.3.synyf ö?rencilerinizi görevlendirin.tenefüslerde dahi onlary 1.synyflaryn yanyna oturtup çaly?tyrmalaryny sa?layyn.ve bol bol cümle metin okutun.nacizane fikrim.ba?arylar.
bu arada ben de çok ilerde de?ilim fakat endi?elenmiyorum.3.grup.çünkü herkezin durumu farklydyr.geridekileri gözden çykarmayalym.
bayramda bile kopamyyoruz derslerden herkeze iyi bayramlar.
NE MUTLU TOMURCUK YÇYN ÇIRPINAN YÜREKLERE...NE MUTLU YLYM YOLUNDA TÜKENEN ÖMÜRLERE VE NE MUTLU Ö?RETMENLY?Y MESLEK EDYNENLERE.
bende birinci synyf okutuyorum d sesindeyim ve iyi ö?rencilerin yanyna zayyf ö?rencileri oturtum siz onlara yardymcy olacaksynyz dedim i?birli?i ile e?itim ve çok severek arkada?laryyla ilgileniyorlar yazylaryny düzeltiyorlar okutuyorlar hem kendileri daha iyi ö?reniyorlar baya?y faydasy oldu hepinize ba?arylar....
sevgili meslekta?ym ve ada?ym:) ilginiz için çok te?ekkür ederim .içimi rahatlattynyz.önerilerinizi uygulayaca?ymdan ?üpheniz olmasyn.
iyi bayramlar...
rica ederim ada?ym.hergün yeni deneyimler kazanyyoruz.biz de çocuklar gibi kendimize göre yeni ?eyler ö?reniyor ke?fediyoruz.bu günümüz geçen günümüzden farklyysa ve olumlu yönde de?i?iyorsak ne mutlu.
herkezin bayramyny tekrardan kutluyorum.bayram tela?yndan anca bu saatte siteye bakyyor ve yazyyorum.
NE MUTLU TOMURCUK YÇYN ÇIRPINAN YÜREKLERE...NE MUTLU YLYM YOLUNDA TÜKENEN ÖMÜRLERE VE NE MUTLU Ö?RETMENLY?Y MESLEK EDYNENLERE.
arkadaslar benim ö?renciler okurken heceleyerek yani o-ku ma-yy diye okuyor . bu durum yanly? my yani cocuk kelimeyi içinden birle?tirip tek seferde okumayy my demesi gerekiyor siz nasyl okutuyorsunuz
hocam endi?e etmeyin.inann bol bol okuma yapynca göz aly?kanly?y olu?uyor ve bir çyrpyda okuyorlar.bende de öyle olanlardan birkaçy artyk daha seri okuyor.oda çok okumasyndan kaynaklyyor.tenefüste bile okutuyorum.onlarda aly?yrlar.
Arkada?lar ben 1-2-3 birle?tirilmi? synyf okutuyorum 3 tane 1. synyfym var.hepsi farkly harfte.1.si "u"sesinde,2.si "d" sesinde,3.sü ise "ü" sesinde daha önce 1. syrinyf okuttum ama ilk defa birle?tirilmi? okutuyorum.Acaba çok mu gerideyim Bu konu da bilgisi olanla yerdymcy olursa sevinirim.
mrb sinan hocam. tezsiz yüksek lisans mezunlaryna kademe ilerlemesi veriliyor mu? bu konuda bilgisi olan arkada?lar da msj yazarsa sevinirim. ACYL CEVAP BEKLYYORUM!!!!!
ARKADA?LAR HEPYNYZYN GEÇMY? BAYRAMI KUTLU OLSUN.BU GÜN Ç SESYNY VERDYM ZATEN BYLDYKLRY YÇYN ZOR OLMADI.ANCAK YKYGÜN FAZLA TATYL YAPTILAR YA HEMEN DA?ILMI?LAR.BU ARADA Ö?RENCYLERYMYN ÇO?U ARTIK OKUYOR. 4 TANE UMUTSUZ VAKA VAR.HERGÜN ÇALI?TIRIYORUM AMA TIK YOK.YN?AALLAH YKYNCY DÖNEME OLUR.BU ARADA HALAAA PERFORMANS ÖDEVY VEREMEDYM YN?AALLAH YARIN.HERKESE KOLAY GELSYN
De?erli Arkada?larym, geçmi? bayramynyz kutlu olsun. Ben yaryn "b" sesini verecem. Bu sesle ilgili sunuya ula?abilece?im bir adres var my? ?imdiden te?ekkür ederim.
Arkada?lar ben 1-2-3 birle?tirilmi? synyf okutuyorum 3 tane 1. synyfym var.hepsi farkly harfte.1.si "u"sesinde,2.si "d" sesinde,3.sü ise "ü" sesinde daha önce 1. syrinyf okuttum ama ilk defa birle?tirilmi? okutuyorum.Acaba çok mu gerideyim Bu konu da bilgisi olanla yerdymcy olursa sevinirim.
sayyn meslekta?ym, ben de daha önce sizin gibi birle?tirilmi? synyfta 3 ki?i ile 1. synyf okuttum. Üç ki?i olduklary için özel ders i?ler gibi oluyordu (Tabi di?er synyflary ödevlendirdikten sonra). Tenefüslerde ve vakit buldukça bol bol okuma yaptyryyordum. Ve ?imdi dönüp bakyyorum da, ?imdiye kadarki ö?rencilerim arasynda okuma seviyesi olarak en iyi seviyeye ula?anlar onlardy. Yçiniz rahat olsun sizin synyfynyzy sizden daha iyi kimse bilemez.Eminim ki sene sonunda siz de bunu dah iyi anlayacaksynyzdyr. Ba?arylar dilerim
arkada?lar bugün s harfini verdim ama gidi?at beni çok endi?elendiriyor tahtaya yazdy?ymda okuduklaryny dikte ettiremiyorum bir türlü çok yava?lar.Anlayan ö?rencilerimde çok çabuk yaptyklary için sykylyyorlar ve ben synyfyn kontrolünü çok çabuk kaybediyorum;okuma sevi yesi de yeterli de?il 27 ki?den 12 si iyi kavrady üç ö?rencimin durumu oldukça kötü her?eyi deniyorum önerilerinizi bekliyorum ?imdiden te?ekkürler... :)
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma