ben bugun katılamadım ayakta durmaktan tabanlarım acıyordu uyuyup kalmısım yenı uyandım ve soyle bı goz attım
sıteye zambak cd seslerını gonderecektım ama yapamadım daha once yoolamıstımdosya ama buu kez olmadı sorun nedır acaba herkese ıyı aksamlar ve ıyı yarınlar
bugun sınıftaki öğrencilerimden birinin hırsızlık yaptıgını farkeetim arkadaslar...cantasından benim tahta kalemim dahil bi kaç kalem falan cıktı...ne yapcagımı sasırdım..bu yastaki çocuga ne denir? gerci çocuk normal sayılmaz fazla...öğrenme güçlüğü olan bi çocuk üstü başı kir içinde ailesi ilgisiz onlarda bi tuhaf zaten:S
çocugun yırtık bir cantadan başka getirdigi bişey yok.kalemini ve defterini ben vermiştim zaten.etkinliklerede asla katılmıyor.ancak benim zorumla biraz yapıyor...bu cocukla ben ne yapacagımm??? önerilerinize acil ihtiyacım var...
arkadaşlar, e sesi ile ilgili resim çalışması yaparken çocuklarımdan biri e yi bir canavara dönüştürdü.
Nasıl mı? e nin gözüne göz çizin ,açık olan kısma ise dişler çizin, kuyruğunu biraz uzatıp küçük dinazor üçgenleri yapın,çook hoşş. Bizim çok hoşumuza gitti, "e yi güzel yazamayanları ısıracak "dedik güldük.Sizinlede paylaşmak istedim. kolay gelsin...
dün nasıl oldu bilinmez benim minişlerimle bir sohbetim oldu yazı yazmanın gerekliliği üzerine ve sınıf kurallarının hakkında sınıfta sadece 2 kez yüksek ses kullandım.umarım bugün de tekrarlamak zorunda kalmadan ufak uyarılarla güzel güzel çalışırız.yanlız zümrelerim bana çizgi çalışması yapıyorum deyip kelime oluşturmaya devam ediyor. sanırım bugünde çizgi olarak ela el ele.çalışacaklar:))) sınıfı alışımın 5. günü ve 8 kişi düzenli çizgi yapamıyor.2kişi karalıyor.2 kişi güzel yazıyor.kalan 6 sı en fazla 4 satır düzenli çizip sonra karalamaya başlıyor.ben ne yapacağım????
slm sayın hocalarım dün siteye giremedim ben bi sorunmu vardı aceba anlayamadım .Dün e harfini bügün büyük yazılışını verdim büyüğü gayet kolay yazıyorlar ama küçükte biraz sıkıntılarımız var genelde yazıları düzelsin diye defter kullandırıyorum ama sizce diğer harfe geçiş zamanına nasıl karar vermeliyim
bugun sınıftaki öğrencilerimden birinin hırsızlık yaptıgını farkeetim arkadaslar...cantasından benim tahta kalemim dahil bi kaç kalem falan cıktı...ne yapcagımı sasırdım..bu yastaki çocuga ne denir? gerci çocuk normal sayılmaz fazla...öğrenme güçlüğü olan bi çocuk üstü başı kir içinde ailesi ilgisiz onlarda bi tuhaf zaten:S
çocugun yırtık bir cantadan başka getirdigi bişey yok.kalemini ve defterini ben vermiştim zaten.etkinliklerede asla katılmıyor.ancak benim zorumla biraz yapıyor...bu cocukla ben ne yapacagımm??? önerilerinize acil ihtiyacım var...
emelcelik hocam bence sorun büyük önce kızmak yerine onunla özel bi konuşma yap derim yaptığı şeyin ne kadar kötü olduğunu anlat sonra ise ona bağzı küçük eşyalarınızı emanet edin "sende duracak ben isteyince vereceksin diye" kısa süreli ve emanete sahip çıktığı hergün ona okul ihtiyaçlarını karşılayacak bi ödül verin böğlece hem ihtiyaç eksikliğinden doğan hırsızlık itimini engellersiniz hemde teşvik etmiş olursunuz inş işe yarar
emelcelik hocam bence sorun büyük önce kızmak yerine onunla özel bi konuşma yap derim yaptığı şeyin ne kadar kötü olduğunu anlat sonra ise ona bağzı küçük eşyalarınızı emanet edin "sende duracak ben isteyince vereceksin diye" kısa süreli ve emanete sahip çıktığı hergün ona okul ihtiyaçlarını karşılayacak bi ödül verin böğlece hem ihtiyaç eksikliğinden doğan hırsızlık itimini engellersiniz hemde teşvik etmiş olursunuz inş işe yarar
tavsiyeleriniz için cok teşekkur ederim sayın hocam...işe yarayacıgını umuyorum:)
bugun sınıftaki öğrencilerimden birinin hırsızlık yaptıgını farkeetim arkadaslar...cantasından benim tahta kalemim dahil bi kaç kalem falan cıktı...ne yapcagımı sasırdım..bu yastaki çocuga ne denir? gerci çocuk normal sayılmaz fazla...öğrenme güçlüğü olan bi çocuk üstü başı kir içinde ailesi ilgisiz onlarda bi tuhaf zaten:S çocugun yırtık bir cantadan başka getirdigi bişey yok.kalemini ve defterini ben vermiştim zaten.etkinliklerede asla katılmıyor.ancak benim zorumla biraz yapıyor...bu cocukla ben ne yapacagımm??? önerilerinize acil ihtiyacım var...
emelcelik hocam bence sorun büyük önce kızmak yerine onunla özel bi konuşma yap derim yaptığı şeyin ne kadar kötü olduğunu anlat sonra ise ona bağzı küçük eşyalarınızı emanet edin "sende duracak ben isteyince vereceksin diye" kısa süreli ve emanete sahip çıktığı hergün ona okul ihtiyaçlarını karşılayacak bi ödül verin böylece hem ihtiyaç eksikliğinden doğan hırsızlık itimini engellersiniz hemde teşvik etmiş olursunuz inş işe yarar
tavsiyeleriniz için cok teşekkur ederim sayın hocam...işe yarayacıgını umuyorum:)
Hocam ayrıca bu çocuklar **hırsızlığın** ne anlama geldiğini bilmiyorlar.Evde kim alırsa onun olur,kuralı uygulanıyor çünkü..
slm sayın hocalarım dün siteye giremedim ben bi sorunmu vardı aceba anlayamadım .Dün e harfini bügün büyük yazılışını verdim büyüğü gayet kolay yazıyorlar ama küçükte biraz sıkıntılarımız var genelde yazıları düzelsin diye defter kullandırıyorum ama sizce diğer harfe geçiş zamanına nasıl karar vermeliyim
Dün sitede sorun vardı..Girilemedi..
Harf sorununa gelince.. Sınıfın %80 i doğru yazıp okursa diğer harfe(cümleye)geçilir.. Yani %20 çok çok iyi,%20 zayıf öğrenci bulunur.. Hepsini bir götüremezsiniz..
Dün sitede sorun vardı..Girilemedi..
Harf sorununa gelince.. Sınıfın %80 i doğru yazıp okursa diğer harfe(cümleye)geçilir.. Yani %20 çok çok iyi,%20 zayıf öğrenci bulunur.. Hepsini bir götüremezsiniz..
merhabalarr pazartesi günü e sesini verecektim plan buydu..ama hala vermedim ,çizgi çalışması yaptık durduk.matematikte prizmaları işliyorum hafta başından beri,prizmaya benzer herşeyi (kılavuz kitabımızda var neler olduğu)istedim getirdiler.bugün nispeten uslulardı ,şımaranlara teneffüse çıkmama cezası vermiş olmamın etkisi var mıdır?? reklama girecek ama ülker çikolata varya içinde 8 tane küçük çikolata var ondan aldım prizma için yediler prizmayı pek sevdiler...zümre arkadaşım e l a seslerini vermiş hatta bazılarına o i gibi sesleri de vermiş .. bende dedim ama yazılarına özen göstermemiştir ,bak ben ağır gidiyorum ama sağlam yazıcaklar amaaaa çocuklarr şahane yazmışşşş hemde ne uslular hocanın suratına ama ben çok kıskandımmm bu ne dedim işte yarında yeterrr e sesine geçicem
mavimelek hocam ben de aynı durumdayım sizinle hemen hemen.butun arkadaşlarım l sesini bitiracek nerdeyse ben ise daha dün e sesini verebildim.bugun de buyuk e yi werebildim anca..ama 10 öğrencim e yi hiç yapamıyor.ben de ödew vericem artık haftasonu için.
Arkadaşlar çizgi çalışmalarına devam ediyorum pazartesi geçicem seslere...Şuan defterde yapıyoz çizgi çalışmalrını ama halen istediğim düzeyde değiller5 6 tanesi çok kötü hatta...Ailelerde ilgisiz nasıl olacak bilmiyorum ama pazartesi verecem artık sesi
birde arkadaşlar ben zaman yetiştiremiyorum yani 1 çizgi çlışması yaklaşık 1 buçuk ders sürüyor normalmi?
selam arkadaşlar.bende bu programla ilk kez okutucam.yardıma ihtiyacım olacak.yardımcı olursanız çok sevinirim.ben daha çizgi çalışmalarındayım.e yi çizdirdim bu gün ama çok zorlandılar.aldığım eğitim setinde sırada u,y,z,v harfleri var.onlarıda çizdirip öyle mi geçiyim harflari vermeye yoksa yarın büyük e yi mi versem çizgi çalışması olarak????
meslekte 3. yılım ilk kez 1. sınıf okutacağım. sitedeki paylaşımlarınız için teşekkür ederim. ben çizgi çalışmlarını deftere yaptırıyorum. bir kaç öğrencim yapamıyor. yarın e sesine geçmeyi düşünüyorum. sizce nasıl vermeli e sesini ? şimdiden teşekkürlerr
ben geçen hafta e yi bu hafta da l yi verdim ama dün okulda çocukların sesleri tam oturtamadıklarını görünje moralim çok bozuldu..
ben de eve gelinje siteye girdim , sizlerin yazılarını okudum. aslında cuma günü a sesini vermeyi düşünüyordum fakat bu haftayı bu şekilde biraz daha çizgi çalışmasıyla bitirmeye karar verdim..
program çizgiçalışmalarına sadece 2 gün zaman vermişş!!!
bu kadarcık zaman kesinlikle yeterli değil!!!
düşünsenize şu an yani bu hafta t sesini vermiş olmamız gerekiyordu!!!...
bazen umutsuzluğa kapılsam da inanıyorum ki hepimiz zorlanacağız ama başaracağızzz ((:
arkadaşlar ben ele kelimesini verdim geri dönüt almakta başta zorlandım ama aldım ( maşallah yaramazlarıma)yarında sorun olmazsa elele vereceğim.zümrem 2 gün oldu elele yi vereli ama dönüt alamayınca başa döndü
yalnız büyük e yi vermedim.ela olunca vereceğim.
2 öğrencimin yazmada sıkıntısı var.tahtada yazıyorlar defterde yok bu ne garip çelişki.
mavimelek hocam ben de aynı durumdayım sizinle hemen hemen.butun arkadaşlarım l sesini bitiracek nerdeyse ben ise daha dün e sesini verebildim.bugun de buyuk e yi werebildim anca..ama 10 öğrencim e yi hiç yapamıyor.ben de ödew vericem artık haftasonu için.
Biz köy okulundayız..İmkanlarımız kısıtlı.Yarın ancak (a) sesini verebilirim..
pzartesinden beri e sesin işliyorumhepsi e yi tanıyor ama bir çoğunun yazması çok kötü.erken bitirernlere defterlerine yazdırıyorum onu da bitiriyorlar. bu sefer başlıyorlar sıkılmaya :(
büyük e yi vermeli miyim?yoksa ela ya geçince mi vereyim
bende pazartesinden beri e sesini veriyorum..bugünkü çalışmalarda e sesini sınıfın %80 'i istediğim seviyede yazdı. yarın da e sesi ve hafta sonu ödevi, pazartesi l sesine geçmeyi düşünüyorum.. e sesinde deftere geçince biraz sorun oluyor ama devam edince yapıyorlar..
deftere yazamıyorlar yada kötü yazıyorlar diye canınız sıkılmasın (benim sıkılmıştı..) bir süre sonra hepsi yapabiliyorlar..
arkadaşlar e sesini verirken yazma yönüne dikkat edin.. onu çok iyi kavratmanız gerekiyor.. ben bir kaç öğrencide zorluk yaşadım..
sonra tahta,slaytlar derken,birde ellerinden tutup yaptırınca düzeldi...
talha hocam ben slayt izletemiyorum sürekli gösteriyorum tahtada e nin yönünü.ama yine aynı...ters 9 gibi yapanlarağırlıkta sanki.ellerinden tutuyorum ama 50 küsür kişi tek tek olmuyor.zaten 1 sayfa yazana kadar 1 gün geçiyor.
mavisumor hocam siteye eklediğim e sesi çalışmalarına bakabilirsiniz..
orada öğrencilere üzerinden nasıl gideceklerini gösterin.. ilk defa verirken büyük punto ile hazırlamış olduğum etkinlik daha yararlı oluyor.. o etkinlikte bir kaç tanesini elinden tutun üzerinden geçsinler diğerlerini yapıyorlar.. slayt izletememeniz bir olumsuzluk olsada, tahtada gösteremeye devam. öğrencileri tahtaya çıkarsanız.. oda olabilir.. yada kılavuz çizgili el yazısı defteri daha etkili olabilir. bir de daire çizme etkinliğini çok yaptırmanızı tavisye ederim.. eklemiş olduğum 102 adet çizgi üzerinden gitme etkinliklerinde bol bol dairesel haretk gerektiren etkinlikler var.. onlarada bir bakabilirsiniz..
ben bugun e yı verdım daha.gec mı kalıyorum acaba.sıteyı okuyun ca boyle bı teleslandım acıkcası.tawsıyelerınız nelerdır bıraz moral alabılır mıyım....
talha hocam ben slayt izletemiyorum sürekli gösteriyorum tahtada e nin yönünü.ama yine aynı...ters 9 gibi yapanlarağırlıkta sanki.ellerinden tutuyorum ama 50 küsür kişi tek tek olmuyor.zaten 1 sayfa yazana kadar 1 gün geçiyor.
Değerli hocam;
Aklı başında birkaç ortaokul talebesi işinize yarayabilir..(mutlaka abisi-ablası olan vardır)
Benim öğrencim çok ağlayınca **kız meslek lisesine giden ** Ablası geldi iki gün.. Kızcağız **-HOCAM İYİ Kİ GELMİŞİM YOKSA ÖĞRETMEN OLMAK GİBİ BİR HAYALİM VARDI..ARTIK YOK..ALLAH SİZE SABIR VERSİN..** demez mi..!! Ki sınıfım çok ses yapan bir sınıfta değil..
ben bugun e yı verdım daha.gec mı kalıyorum acaba.sıteyı okuyun ca boyle bı teleslandım acıkcası.tawsıyelerınız nelerdır bıraz moral alabılır mıyım....
Biraz hızlan hocam.. Ama çokta hızlanma birden.. Kasımda geçeceklerine aralıkta geçsinler okumaya..
meslekte 3. yılım ilk kez 1. sınıf okutacağım. sitedeki paylaşımlarınız için teşekkür ederim. ben çizgi çalışmlarını deftere yaptırıyorum. bir kaç öğrencim yapamıyor. yarın e sesine geçmeyi düşünüyorum. sizce nasıl vermeli e sesini ? şimdiden teşekkürlerr
metin bey siz hangi sestesiniz hızlı gidin demişsiniz de hatice21 arkadaşa merak ettim
Değerli hocam;
Ses vermeler ve hız çok değişik nedenlere göre değişir... Ben (el ele)yi verdim. Daha sonra bugün Büyük E yi verdim.. Büyük e yi oyun şeklinde verirseniz çok çabuk kavrarlar.. Yarın a harfini bir zorlayacağım..
teşekkürler metin bey , yarın e sesini verip hafta sonu da ödev vericem bende e sesi ile ilgili . arkadaşlar bugün çocukları koşturdum bahçede en iyi koşanları spora yönlendiricem cumartesilerimide çocukların yeteneklerine ayırıcam kimisini dramaya ,enstrümana,spora isterseniz ve koşullarınız uygunsa böyle bir uygulama yapın.
selam arkadaşlar.bende bu programla ilk kez okutucam.yardıma ihtiyacım olacak.yardımcı olursanız çok sevinirim.ben daha çizgi çalışmalarındayım.e yi çizdirdim bu gün ama çok zorlandılar.aldığım eğitim setinde sırada u,y,z,v harfleri var.onlarıda çizdirip öyle mi geçiyim harflari vermeye yoksa yarın büyük e yi mi versem çizgi çalışması olarak????
Öğretmenim, e sesinin çizimine yarın da devam et.Artık diğer harfleri çizdirme. Gereksiz yere hem kendini hem öğrencileri yorma."e" sesini yapa yapa kaslar gelişir."e" nin yapımın tam kavratmadan E' ye geçmeyin.Hatta E yi, Ela kelimesi oluşmadan vermenizi tavsiye etmem.Saygılarımla.
teşekkürler metin bey , yarın e sesini verip hafta sonu da ödev vericem bende e sesi ile ilgili . arkadaşlar bugün çocukları koşturdum bahçede en iyi koşanları spora yönlendiricem cumartesilerimide çocukların yeteneklerine ayırıcam kimisini dramaya ,enstrümana,spora isterseniz ve koşullarınız uygunsa böyle bir uygulama yapın.
Benim böyle sorunum yok.. Sınıfta koşmalarına,sıra ve pencerelerden atlamalarına,masaların altından geçmeleri,sınıfta güreşmeleri,yalan yere ağlamalarına göre.. Spor dalları ve drama,tiyatro kendini belli ediyor..
Sayın öğretmenlerim; sakın ola zümremle aynı gitmem lazım diye düşünerek hareket etmeyin.Üzülürsünüz.Neden mi ? Bir kere her öğrenci başka bir dünya.Veli faktörü de var.Etti 2.Öğretmenin tecrübesi var etti 3.Hiç kimse sizin öğrencinizi sizden iyi tanıyamaz.Nolur sanki sizinki ocakta okusa.Aralık olmayıversin.Siz kendinize göre gidin.
Formda mesajlarımızın altına RESİM EKLEME şansımız olsaydı,yaptığımız etkinlik ve köşelerin resimlerini de ekleyerek daha iyi anlatma şansımız olurdu..
Fikrimi desteklerseniz aşağıdaki **teşekkür et** linkini tıklayarak YÖNETİCİMİZE isteğimizi bildirebiliriz..
DEĞERLİ EDİTÖRLERİMİZ,
SİTE YÖNETİCİLERİMİZ.
.FORMA BİZDE RESİM EKLEMEK İSTİYORUZ.. ÇALIŞMALARIMIZI DİREK BURADAN ARKADAŞLARLA PAYLAŞALIM..
hocam şöyle yapabilirsiniz...gercek agac dalalrı ve kuru yapraklar kullanıp son baharı, yine dalların üzerine pamuktan kar ve kardan adam yaparak kış mevsimini, çiçekler ekleyerek baharı...vs. yapabilirsiniz..daha gercekci olur ve cocuklarla yaparsanız amacına uygun olur..
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma