Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2007 -2008 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2007 -2008 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 1. Sınıflar Bugün Okulda.....(Kapalı Konu Kapalı Konu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   18 Sonraki >>
Yazar Mesaj
tebesir65
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 46

Aldigi Alkis: 5
%10
bullet Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2007 Saat 22:39
Köy ö?retmeniyseniz hem avantajlysynyz hem de dezavantajlysynyz! Avantajynyz; köyde kalyyorsunuz derslerden sonrada çocuklara zaman ayyrabiliyorsunuz. Birlikte hikaye kitaplary okuyabilir, oyunlar oynayabilirsiniz. Okuma ve yazmada güçlük çeken ö?rencilerinize lojmanda 30 dak. ders çaly?tyrabilirsiniz. Hatta onlarla kyrlary gezebilirsiniz. Dezavantajynyz veliler ilgisiz, ilgili veliler bilinçsiz ve siz ö?retmen olarak yeterince kaynak ve materyale zamanynda ula?amyyorsunuz.
"Oku ilmini eyleme ?ek,
On cahilden iyidir bir e?ek."
IP  Tesekkur Et
maskot94
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

Aldigi Alkis: 0
%0
bullet Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2007 Saat 22:58
Cryayny sorun bende de var hocam yazylaryny be?eniyorum ama okumalary kötü.vanda görev yapyyorum veli deste?i hiç yok ?artlar çok kötü 40 ö?rencim var 15 i iyi di?erleri vasat
IP  Tesekkur Et
tuba ö?retmen
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

%0
bullet Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2007 Saat 23:05
SLM ARKADA?LAR BEN URFA MERKEZDEYYM AMA HYÇ MERKEZ GYBY DE?YL N SESYNY DAHA YENY VERCEM 40 Ö?RENCYM VAR VE VELYLERYM ÇOK YLGYSYZ BU KADAR KÖTÜNÜN ARASINDA YYY BY HALYM VAR KY 3 Ö?RENCYM OKUYUP YAZIYO :) TEK MUTLULU?UM ONLAR :(
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
bullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2007 Saat 00:42
Arkada?lar sihirli bir de?nek bulan olursa bana bir günlü?üne ödünç versin.?u syralar çok lazym:)

Bir kaç tane tekrar çaly?masy. !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

K sesini verece?im.Kysmetse.
--
Yylyn Ylk kary dü?tü.
--
Saygylar
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
ecemuzunkaya
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 5

%0
bullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2007 Saat 01:23
ARKADA?LAR BEN KELYMELERY YAZARKEN HECELERY FARKLI RENKLERDE YAZIP OKTMAYA CALI?IYORUM ZATEN ALDI?IMIZ HYKAYE SERYSYDE KELYMELER RENK RENK HECELERE AYRILMI? ?UAN HECE HECE OKUYANLAR VAR BU DURUM SIKNTI YARATIRMI OKUMA HIZI GYBY SYZLERDE BÖYLEMY YAPIYORSUNUZ YOKSA KELYMEYY TEK RENK YAZIP ÖYLEMY OKUMASINI SA?LIYORSUNUZ BYL?YLENDYRYRSENYZ SEVYNYRYM
IP  Tesekkur Et
aayygg
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

%0
bullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2007 Saat 12:44

SYNAN HOCAM SYZYN ETKYNLYK SAYFALARINDA NASIL DE?Y?YKLYK YAPABYLYRYZ. GEÇEN SENE FORUMDA YAZMI?TINIZ AMA BULAMIYORUM. TEKRAR YAZARSANIZ SEVYNYRYM.

IP  Tesekkur Et
tebesir65
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2007 Saat 18:41

sesleri birle?tirmede sorun ya?ayan ö?renciler için bir önerisi olan var my?

"Oku ilmini eyleme ?ek,
IP  Tesekkur Et
tebesir65
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2007 Saat 18:43
hocam bende heceleri farkly renkte yazarak ders i?liyorum. sanyrym çocuklar bu ?ekilde zorlanmyyorlar. Kelime ?eklinde verdi?imde zorlanyyorlar. Tabi bazen tek renkte yazyyorum...
"Oku ilmini eyleme ?ek,
IP  Tesekkur Et
turk_ay
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2007 Saat 20:09
arkadaslar ben de 15 mevcutlu bi synyfy okutuyorum.ama sandygynyz gibi kolay olmuyor.bazen 25 ög?rencim olsaydy diyorum cünkü az kisi daha cok problem olusturuyor bazen(mevcutu cok arkadaslar alynmasyn lütfen dezavantajlary da oluyor demek icin bunu  yazyyorum).r sesine yeni gectim cok cok internetten metin calysma kagytlary indiriyorum okulda fotokopi parasyz oldugu icin cogaltyp veriyorum.hece calysmasy yerine daha cok metin calysmasy yapyyorum kartonlara metinler yazyyorum bu metinleri de synyfta yazyp okudugumuz cümlelerden kullanyyorum.11 sayfalyk forumu hepsini okudum pek metin calsymasyndan bahseden olmamys buna cok sasyrdym herkesin yazdyklaryny okuyunca genel kanaatym su oldu:hemen bu isi nasyl bitirebilirim ögrencilerim bugun okusa yarynda yazsa da su is bitse der gibi.ben kendimi de ayryca cok umutsuz görüyorum mevcut az  problemli ögrencim cok ram a gönderdigimiz 2 ögrencim ve onlar kadar  zorlandygym 2 tane daha var.ama sabyrla ögretmeye devam.forumu  takip edip bircok ögretmenin fikrini ve ne yaptygyny görmek cok güzel arasak bu kadar 1.synyf ögretmeni bi arada olmazdy .hazyrlayanlara ve emegi gecenlere tesekkürler.
IP  Tesekkur Et
denizsonerdeniz
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 64

%0
bullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2007 Saat 20:25
ö?retmenim tabiiki de ben de ve forumdaki di?er ö?retmenler de metin çaly?masy yapyyoruz.ama ?u a?amada önemli olan çocuklara sesleri ne ?ekilde kavratabildi?imiz..bu konudaki payla?ymlarymyzy daha çok payla?yyoruz.
sesi verdikten sonra hecelerin olu?turulmasy ve kelimeler zor olan esas i? burda bitiyor..cümle olu?turma ve dahasy metin olu?turma çaly?malary çocuklar için ses vermedeki son a?ama..yani ba?langycy iyi yaparsak zaten metin çaly?malary kendili?inden geliyor..
ba?arylar..
DS
IP  Tesekkur Et
turk_ay
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2007 Saat 20:38
benim kastettigim suydu:asyl mesele metinlerde bitiyo sesi heceyi ve kelimeyi tek basyna kavratmaktan daha kolay metin calsymasy onu demek istedim.amacymyz  ögrencilerin verdigimiz sesi kavramasy  ise bunun en güzel yolu bol hece calysmasy degil bol metin calsymasydyr.en azyndan ben böyle düsünüyorum.
IP  Tesekkur Et
ecemuzunkaya
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 5

%0
bullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2007 Saat 01:13
HOCAM DY?ER ARKADA?LARDAMI BÖYLE ACABA BYRDE ALDI?IMIZ HYKAYE SETLERYDE BÖYLE HAZIRLANMI? BYR TOP SES HARYÇ  HEP KYTAPLARDA KELYMELER HECE HECE RENKLENDYRYLMY? ÇOCUKTA ?YMDY HECE HECE OKUYOR  BASKA FYKRY OLAN VARSA SEVYNYRYM
IP  Tesekkur Et
aayygg
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

%0
bullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2007 Saat 09:57

SYNAN HOCAM SYZYN ETKYNLYK SAYFALARINDA NASIL DE?Y?YKLYK YAPABYLYRYZ. GEÇEN SENE FORUMDA YAZMI?TINIZ AMA BULAMIYORUM. TEKRAR YAZARSANIZ SEVYNYRYM.

IP  Tesekkur Et
BURCU1
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 21

%0
bullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2007 Saat 12:33

TUBA Ö?RETMENYM BEN URFA DA KÖYDE ÇALI?IYORUM.DAHA YENY N SESYNE GEÇYYORUM.BENY ANLARSINIZ.BYR DE TÜRKÇE SORUNU VAR.BENY ÇOK YORUYOR.ÇOCUKLAR NE Ö?RENYRSE OKULDA Ö?RENYYOR.VELY DESTE?Y YOK.AMA NE YAPALIM ELYMYZDEKY YMKANLARLA YAPABYLECE?YMYZY YAPMALIYIZ.

IP  Tesekkur Et
ertürk
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%0
bullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2007 Saat 17:40
arkada?lar ögrenciler kelimeleri okurken çok yava? okuyorlar saatlerce içlerinden heceleri birle?tirmeye çaly?yyorlar özellikle 3 harfli hecelerde problem yasyyorlar.kelimelerdeki heceleri tek tek okuyorlr fakat geriya dönüp ayny heceyi unutuyor ve klimeyi söyleyemiyorlar.acaba ne yapabilirim
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 95

Aldigi Alkis: 26
%27
bullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2007 Saat 21:37
Merhabalar sayyn arkada?larym.Ö?retmenli?in er meydany olan 1. synyfy almakla zaten cesaretinizi kanytladynyz.Ben Afyonkarahisar'yn merkez kasabasyynda çaly?an 1.synyf ö?retmeniyim.Bu siteyi daha dün ö?rendim.Yazylanlary bende okudum.Arkada?lar 6 yyl 1. synyf okuttum.Bu sistemede ilk okutu?um.30 ö?rencim var.Ama bu sisteme bende ö?rencilerimde aly?amadyk.Hep erken okuyacaklary dikte ediliyor.Bakalym hep birlikte görece?iz.Ben yaryn "m" sesini verece?im.Ama daha henüz tam olarak synyfyn geneli sistemi kavrayamady.Tecrübelerime binayen biliyorum ki; bütün ö?renciler okuyacak ama çok sykynty veriyor yinede.Anlatylan dertler bende de mevcut.Sabyrly olun ve çaly?maya devam edin.Veli deste?ini mutlaka sa?lamaya çaly?yn.Biliyorum ço?unuz yardymcy olmuyorlar diyeceksiz ama do?ru ileti?imle mutlaka yardymcy olurlar. Unutmanyn tek ilacy var.O da bol bol tekrar.Herkese kolay gelsin.

Düzenleyen yellowred - 25-Kasim-2007 Saat 21:38
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
bullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2007 Saat 21:40
Sayyn "aayygg" arkada?ym.Sinan hocam kyzmazsa ben cevaplayayym.Yanly? bilmiyorsam metinin üzerine gel sa?a tylkla grup seçene?ini seç.Grubu çöz de .Kaydet tamam.

Düzenleyen yellowred - 25-Kasim-2007 Saat 21:42
IP  Tesekkur Et
ayken43
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

%0
bullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2007 Saat 00:10
ben k sesini verdim ?imdi y sesine geçtim...
Ystanbuldan herkese selam...
synyf mevcudu 51...

IP  Tesekkur Et
ayken43
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2007 Saat 00:15
Sayyn Ertürk Hocam sorunu basit kelimelerle çözebilirsin. 2 heceli...Ayryca çokca dikte çaly?masy...Çünkü söylenilen kelimeyi sürekli aklynda tutmak zorunda oldu?u için heceleri unutmayacaktyr...Bence
Bilmiyorum yardymcy olduk mu nacizane...
ba?arylar
IP  Tesekkur Et
tebesir65
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2007 Saat 16:36
yaryn "y" sesini vermeyi dü?ünüyorum...
"Oku ilmini eyleme ?ek,
IP  Tesekkur Et
melek74
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2007 Saat 23:11
22 KASIMDA M SESYNY VERDYM.YARIN USESYNY VERMEYY DÜ?ÜNÜYORUM.TABY ÇOÇUKLAR ARADA YAPTIKLARI GYBY BENY ?OK ETMEZLERSE.BAZEN ÇOK YYY OLUYORLAR BAZEN KAL GELYYOR ÇOCUKLARA.BYZDEN ÇOK YLERYDE OLANLAR OLDU?UNU GÖRÜYORUM.NE DYYEYYM  KE?KE BENYMDE BYLYNÇLY YLGYLY VELYM ÇOK OLSAYDI ÇÜNKÜ YLGYLY  4-5 VELYNYN ÇOCUKLARI OKUMAYA GEÇTY .DARISI DY?ERLERYNYN BA?INA....
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 105

Aldigi Alkis: 32
%30
bullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2007 Saat 11:27
Ben de bu gün s sesini verecem,çabuk kavrayacaklaryny dü?ünüyorum,umarym iyi olur.
iskorpit
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
bullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2007 Saat 17:58
Bugün 'm' sesine devam ettim.Yaryn 'u' sesine geçmeyi planlyyorum.Ba?ary çok yüksek de?il ama zamanla artaca?yny dü?ünüyorum.

Düzenleyen yellowred - 27-Kasim-2007 Saat 17:58
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%30
bullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2007 Saat 18:33
s sesini verdim,okumada sorun yok ama harfi yazmada sorun oldu,bakalym yaryn nasyl olacak?
iskorpit
IP  Tesekkur Et
semaberfin
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

%0
bullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2007 Saat 18:51
Ben "k" sesine devam ettim. yaryn bu sesle ilgili metin çaly?masy yaptyraca?ym in?allah... 
IP  Tesekkur Et
vesi84
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 15

%0
bullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2007 Saat 21:28

p.tesi u sesini vermi?tim,bugün dikte ile bitirdim.yaryn k sesini vericem.synyfym kalabalyk oldu?u için tek tek okuma yaptyrmada zorluk çekiyorum,zaman yetmiyor.genel durumlary iyi.bakalym zaman ne gösterecek.herkese kolay gelsin.

vazgeçmek yok...
IP  Tesekkur Et
hatice_kaan
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2007 Saat 21:41
Selam arkada?lar.Synyfym 31 ki?i.10 tanesi okuyor.10 tanesi çyrpynyyor.9 tanesi ne yapty?yny bilmiyor.2 tanesi ise sesleri tanymyyor.Kendime kolay gelsin diyorum.Yaryn y sesini verece?im.
IP  Tesekkur Et
tebesir65
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2007 Saat 21:42
Arkada?lar! Zaman zaman verilen seslerle ilgili hece tablosu olu?turup çocuklara da?ytyyorum. Syk olmasada bir kaç defa yaptym. Ama bir ö?retmen arkada?ym bunun çocuklar için yararly olmady?yny hece yöntemini anymsatty?yny hatta müffetti?lerin de ?iddetle kar?y çyktyklaryny söyledi. Örne?in Okuma Setlerindeki hecelerin renklerle belirginle?tirilmesininde yanly? bir yöntem oldu?unu söyledi.(En azyndan müffetti?ler kar?yymy?-ama okuma setlerinin ço?unda sesler ve heceler renkli olarak hazyrlanmy?). 
Bazy arkada?lar yararly oldu?unu dü?ünebilir, ama tek renk kullanymynda daha çok ba?ary sa?landy?yny söyleyen arkada?lar var.
Bu konuda de?erli fikirlerinizi ö?renebilir miyim? iyi çaly?malar..... 
"Oku ilmini eyleme ?ek,
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%30
bullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2007 Saat 21:56
Orjinalini yazan: tebesir65

Arkada?lar! Zaman zaman verilen seslerle ilgili hece tablosu olu?turup çocuklara da?ytyyorum. Syk olmasada bir kaç defa yaptym. Ama bir ö?retmen arkada?ym bunun çocuklar için yararly olmady?yny hece yöntemini anymsatty?yny hatta müffetti?lerin de ?iddetle kar?y çyktyklaryny söyledi. Örne?in Okuma Setlerindeki hecelerin renklerle belirginle?tirilmesininde yanly? bir yöntem oldu?unu söyledi.(En azyndan müffetti?ler kar?yymy?-ama okuma setlerinin ço?unda sesler ve heceler renkli olarak hazyrlanmy?). 
Bazy arkada?lar yararly oldu?unu dü?ünebilir, ama tek renk kullanymynda daha çok ba?ary sa?landy?yny söyleyen arkada?lar var.
Bu konuda de?erli fikirlerinizi ö?renebilir miyim? iyi çaly?malar..... 
Ayny duyumlary ben de aldym arkada?ym ama ba?ka çaremiz yok ki,di?er türlü tuhaf okuma ?ekilleri çykoyor artaya.Belki 3. gruptan sonra renkli hece kullanmayabiliriz.Renkli hecelerin okumayy yava?latty?yny,hyzly okumaya engel oldu?unu söylüyorlar.

iskorpit
IP  Tesekkur Et
tulyum
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%0
bullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2007 Saat 14:05
arkada?llar ben de m sesyndeyym ö?rencilerim kelimeleri ve metinleri okuyor ancak yazma da problem ya?yyorum sizce tekrar olarak dykte çaly?masy my yaptyrayym yoksa di?er seslere geçip devam my edeyim
tecrübeli arkada?lardan yardym bekliyorum te?ekkürler
IP  Tesekkur Et
vesi84
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2007 Saat 15:04
 k sesini verdim bugün.yazmada zorlandylar,ykyndylar,sykyndylar ve ba?ardylarBig%20smileheceleride olu?turduk birlikte.birazda okuma yaptyk.yaryn müfetti?ler gelecek.her ay geliyorlar ve yyl sonuna kadarda öyle olacakmy?.1.synyfyn gerginli?i üzerimde iken bide evrak derdine dü?üyorum.off offfff.
vazgeçmek yok...
IP  Tesekkur Et
vesi84
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2007 Saat 15:07
  sayyn Tulyum hocam,hergün mutlaka 1 ders saatini dikteye ayyryn.sesleri vermeye devam edin ama mutlaka dikte yaptyryn.
  verdi?iniz ödevlere not dü?ün,veli okusun ö?renci yazsyn bakmadan.çok faydaly oluyor.

Düzenleyen vesi84 - 28-Kasim-2007 Saat 15:08
vazgeçmek yok...
IP  Tesekkur Et
pelinelif
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 109

Aldigi Alkis: 9
%8
bullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2007 Saat 17:03
yaryn s sesini verecegim.y sesinde hiç zorlanmadylar.artyk i?i kavradylar en azynda ço?unlu?u.hergün daha iyi oluyorlar.ama i?i çok syky tutuyorum.6 tane ö?rencim beni zorlayacak.artyk harfleri çok hyzly verebiliyorum.5 ö?rencimokumaya geçti.Ama diktede biraz zorlanyyorlar,çünkü dikteye fazla zaman ayyramyyorum. matematikte toplama i?lemine devam ediyoruz.herkese kolay gelsin.
IP  Tesekkur Et
selisel
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%0
bullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2007 Saat 19:30

hayat bilgisi dersinde ne yapyyorsunuz? istedi?iniz gibi konulary i?leyebiliyor musunuz? ben zaman ayyramyyorum sürekli türkçe dersi yapmak zorunda kalyyorum.allah kolaylyk versin

zeybek
IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

%10
bullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2007 Saat 19:59
Merhaba arkada?lar.Sali günü y sesini vermi?tim,yaryn s sesini vermeyi planlyyorum.Genel olarak synyfyn durumu iyi gibi.En azyndan bana öyle geliyor:)))Y?in özünü kavrayamayan 4 ö?renci var.Bir tanesini ram a yönlendirdim,e?itsel tanylama gerekti?ini dü?ünüyorum çünkü hiç bi?ey yapamyyor diyebilirim.
   Bu arada bazy ö?renciler okurken harflerin seslerini çykaryp birle?tirip öyle okuyorlar.Bu do?ru mu sizce?Bunu yava? yava? kaldyrmaya u?ra?yyorum.Sesleri içinizden birle?tirip öyle okuyun diyorum.Dikte çaly?malarynda istedi?im seviyede de?iliz,zaman problemi var.Velileri bilinçlendirip evde de dikte çaly?malary yaptyrmam gerekiyor..Herkese kolaylyk diliyorum....
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
bullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2007 Saat 20:24

Bugün 'u' sesini verdim.tam olarak kavratamadyk.Yaryn bol dikte ile kavrarlar sanyrym.

IP  Tesekkur Et
denizsonerdeniz
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 29-Kasim-2007 Saat 18:54
arkada?lar 25 ki?ilik synyfymdan 12 ki?i istedi?im okuma düzeyindeler..yani hyzlary iyi. 11 ki?i biraz daha yava?.bunlar dd- aa-- da, yy- yy-- yy dayy ?eklinde okuyorlar. ama manty?y kavradylar. 2 ö?rencim ise sesleri birle?tirirken çok daha yava?lar.dikte çaly?masynda da di?erleri kadar ba?aryly de?iller.
ama farketti?im bir ?ey var..bu bahsetti?im 2 ki?i hakkynda geçen hafta acayip derecede umutsuzluk içerisindeydim.di?er çocuklaryn yava?lamasyna engel olu?turaca?yny dü?ündü?üm için onlarla çok vakit harcamayy byrakyp, sesleri haftada 3 ses olacak ?ekilde vermeye ba?ladym.bugün ise onlarynda kavrady?yny farkettim ve bu beni çok mutlu etti.
demek istedi?im 1 ses için 2 gün yeterli olmaya ba?lady.sesli harfleri yaryn ü sesini vererek bitirece?im..
herkese ba?arylar..
DS
IP  Tesekkur Et
denizsonerdeniz
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 29-Kasim-2007 Saat 18:59
matematik dersinde kary? kulaç adym konularyndayym..biz toplamaya henüz geçmedik.geometrik cisimlerden ba?layarak matematik dersini i?ledik.matematik çaly?ma kitabyndaki boyama aly?tyrmalarynyn çok faydaly oldu?unu dü?ünüyorum. di?er ö?retmenlerim bu çaly?malary ciddiye alarak yapmamyz gerekti?ini, ö?rencilerin matematik bilgileri için ciddi anlamda temel olu?turdu?unu söylüyorlar..onlara katylyyorum..
DS
IP  Tesekkur Et
tebesir65
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
bullet Gönderim Zamanı: 29-Kasim-2007 Saat 19:52
"s" sesini verdim çok kötü geçti... tam anlamyyla yazan çykmady...
"Oku ilmini eyleme ?ek,
IP  Tesekkur Et
yenice
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 29-Kasim-2007 Saat 22:00
Arkada?lar ben de pazartesi u sesini verece?im.müfetti?te çok hyzly gitmeme gerek olmady?yny söyledi.sindire sindire in?allah ba?araca?yz bu i?i.herkese kolay gelsin
IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

%10
bullet Gönderim Zamanı: 29-Kasim-2007 Saat 22:21
Bugün s sesini verdim,ama yazmak çok zor oldu do?rusu..Bide traji komik bi?i anlatayym.S sesini verince ismail yazdyk. Son ders bi cümle söyleyeyim herkes yazsyn bakalym kaç ki?i do?ru yazacak ddim.Kysa kelimeli bi cümle seçeyim dedim,cümlemiz'Ysmail, at ot yer'.Yazan yazdy zil çaldy herkesi kontrol edemedim.Ak?am bi veli arady,ismailin babasy:))) Ysmail bugün çok alynmy? dedi,hayrola neden dedim, ö?retmenim ismail ot yer yazdyrdy bize demi?:)))Veli, böyle bi?i olmaz diyorum hele bu hoca yapmaz ama yinede sorayym dedi.Anlatynca güldü adamda:)))
    Bu arada Ysmail okuyamyyor,bakmadan hiç yazamyyor.Ah Ysmail ahhh :((

IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
bullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2007 Saat 00:06
Ben bugün u sesine devam ettim.nedense tu ve nu hecelerinde çok takyldylar.Ba?ary malesef çok yüksek de?il.Ama ben pazartesi k sesine girece?im.Synyfta inandy?ym 8-9 ö?renci var, hemen okuyacak olan.Genel olarak pek ba?aryly bulmuyorum.Okumaya geçecek olanlary geçirip kalanlarla çaly?mayy dü?ünüyorum.Ö?rencilerin günü gününe tutmuyor.Bir gün süper, ertesi gün deveku?u misali kafa önde!!!!!
IP  Tesekkur Et
oznurr
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
bullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2007 Saat 13:17

merhaba arkadaslar.bende bu hafta y sesini verdim.iii di.i?i kavradylar.merak edenlere sorduklary harfleride söylüyorum.ama diktede biraz zorlanyrz.3 ö?rencim sorun.onlarla özel çali?icam .ba?ka yolu yok sanyrym.bir tanesine evde dik harfleri göstemi?leeer.acayip zorlanyyorum.ne olcak bilemiyorum.

IP  Tesekkur Et
nurebrunur
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2007 Saat 19:11
arkada?lar benim ö?retmenlikte ilk yylym ?yrna?yn bi köyünde ö?retmenlik yapyyorum. ve 1. synyflary okutuyorum. 55 tane ö?rencim var. forumda yazylanlary okyunca o kadar çok umutsuzlu?a kapyldym ki anlatamam. 5 - 6 ö?rencim dy?ynda synyfyn durumu çok ama çok kötü. byrakyn dikte çaly?masyny normal gösterdi?im cümleleri bile okuyamyyorlar. ben nerde hata yapyyorum diye dü?ünüyorum, ama bulamyyorum. bu i?in püf noktalary neler? yardym istiyorum. harflerde ilerlemeye de korkuyorum çünkü öncekileri okuyamyyanlar yeni harfte ne yaparlar diyorum. çok zor durumdayym:(
IP  Tesekkur Et
ömer16
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%0
bullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2007 Saat 23:01
sayyn hocam biz de zümrece hayat bilgisinde oldukça geri kalmy?tyk ama ?imdi yeti?tik her gün ilk ders hayat bilgisi yaparak yeti?tik çaly?ma kitabyndaki etkinlikleri zaman zaman ev ödevi olarak verdim.Tabi ki kylavuzlarymyzdaki etkinliklerin tamamyny yaptyrmamyz pek mümkün olmuyor.Dedi?iniz gibi konular istenilen gibi i?lenemiyor.Geçen yyl 1 synyf okutan arkada?lar hayat bilgisi ve matematik derslerinin özellikle ikinci  dönem daha verimli i?lenebildi?ini söylüyorlar. 
IP  Tesekkur Et
<< Önceki Sayfa   18 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma