ben de ayny yöntemle gidiyorum..belli bir zaman sonra aly?yyor çocuklar,heceleri ezberliyorlar ve gördüklerinde birden okuyorlar..yyanly? bir yöntem oldu?unu dü?ünmüyorum.ama yine de daha tecrübeli ö?rettmenerimiz ne der bilmem.
bu arada dün ara karneeri da?yttym.bugün de veli toplantysy vardy.
veliler eve verilen ödevlerin çok oldu?unu söylediler.ben hergün 10 cümle bakmadan yazma ve okuma ödevi veriyorum..sizce de çok mu sizin verdi?iniz ödevler nasyl?
ben de ayny yöntemle gidiyorum 76 sy da bu ?ekil dikte de problem ya?amyyoruz ama çok çabuk unutuyorlar.synyfym 3 gruba ayrylmy? biraz sykynty yaratyyor 80 ki?i ye bu da ii deyip belki de kendimi avutuyorum
ben de ayny yöntemle gidiyorum..belli bir zaman sonra aly?yyor çocuklar,heceleri ezberliyorlar ve gördüklerinde birden okuyorlar..yyanly? bir yöntem oldu?unu dü?ünmüyorum.ama yine de daha tecrübeli ö?rettmenerimiz ne der bilmem.
bu arada dün ara karneeri da?yttym.bugün de veli toplantysy vardy.
veliler eve verilen ödevlerin çok oldu?unu söylediler.ben hergün 10 cümle bakmadan yazma ve okuma ödevi veriyorum..sizce de çok mu sizin verdi?iniz ödevler nasyl?
Arkada?ym,veliler ayny tepkiyi bana da gösterdiler.Ba?ta kafama çok taktym ama ?imdi umursamyyorum.Çünkü synyfymy ben biliyorum,e?itimini de aldym bu i?in.Sen de böyle dü?ün bence.
kayayper ö?retmenim çok haklysynyz kary?tyryrsak kary?an akyl veren çok oluyor.en iyiyi her zaman ö?retmen bilir.ben ilk veki toplantysynda velilere synyfyma kary?mamalaryny söyledimgaliba birazda sert söyledim ki ?imdiye kadar kary?an olmady.
synyfyn hepsi söylediklerinizi yazabiliyor mu yoksa 44 ki?ilik synyfyn 20 si yazynca bu sizi mi tatmin ediyor merak ettim do?rusu?
Açyk heceleri ben de sizin gibi veriyorum.hatta bi ö?renciyi n yapyyorum bir ö?renciyi i yapyyorum birine de yanlaryndan geçerken hiç durmadan isimlerini söyle diyorum ama yine de kavrayamayan ö?rencim çok.ve bunun gibi daha bir çok etkinlik... ama sonuç ayny ...ayny ö?renciler kavryyor ve aynylary kavramakta zorluk çekiyor.
ö?retmenim benim synyf mevcudum 25.2 ki?i haricinde söyediklerimi hepsi do?ru yazyyor.bazylarynda acele davrandyklary için yanly? yazyyorlar.mesela atlat yazacaklar atlt yazyyorlar.ama ben onlary uyarynca bir kez daha dü?ündüklerinde do?ru yazyyorlar.hemen hemen her gü dikte yaptyryyorum.5 kelime(zorlandyklary kelimeler özellikle)5 de cümle yazyyoruz.evde de tekrar yazma ödevi olarak synyfta yapty?ymyz çaly?mayy veriyorum.
bu arada yaryn y sesine geçmeyi dü?ünüyorum..kayaayper ö?retmenim cevabynyz için te?ekkür ederim:))
esinekinci arkada?ym,daha önce de yazmy?tym ama bazy arkada?larym tepki göstermi?ti. b ulundu?umuz çevre ve aileler çok etkiliyor ba?aryyy,o nedenle ?a?yrmamalyyyz bu durumlara.Moralimizi yüksek tutalym,bir ay sonra her?ey daha iyi olacak.
ö?retmenim ben cennet mh.de bir okuldayym.etüd ya da herhangi bir kurs yok.bir vakyf okulu benimki.d sesi 3.grup harflerinin sonunusu.oysa ben daha y sesini yeni verece?im.
y harfini cuma günü vermi?tim.bugün ise y ile ilgili dikte yaptym.fena de?illerdi.yaryn y sesine geçmeyi uygun buldum.sesli harflerde zorlanmyyor benim çocuklar ama sessiz harfler bu kadar kolay de?il onlar için..
benim bir ö?rencim harfleri tanyyor fakat birle?tiremiyor.mesala la hecesinde ben llll aa dedi?imde la diyobiliyor ayny durum kapaly hecelerde de var sürekli tekrar ediyoruz fakat olmuyor.tek ba?yn aokuyamyyor.sizce ne yapabilirim?
ben de % 50 çok ii gerisi zorluyo 20 si orta 20 si u?ra? istiyor ama buna rahmen moralimi yüksek tutuyorum en azyndan her gün ö?rencilerdeki geli?imi de?i?imi fark ediyorum yani yerimizde saymyyoruz.bir de ses leri ayry hissettirmenin hiç zarary yok aksine okumaya daha rahat geçiyorlar bence. daha önce okuttu?umda yine bu yöntem geri kalan ö?rencilerimi kazanmamy sa?lady.
Benim synyfym 24 ki?i r sesindeyim .1.grup seslerde çali?ty?ym ö?renciler var.6 ö?renci dy?ynda ço?u bütünü algylayyp ezbere okuyor. yazmada ise yine sesten okuyan ö?renciler her?eyi yazabiliyor . Eve bir kamyon ödev veren arkada?lar bu i?in büyük bir yükünü veliye veriyorlar. Tedirgin ve kendini çaresiz hisseden tüm arkada?lar her ö?rencinin kapasitesi ölçüsünde çaly?malyyyz diye dü?ünüyorum.Geç olsun da güç olmasyn ne yapalym.okumayy severek ö?rensinler bence bykarak de?il.
imdat diye ba?yrmak istiyorumbazy ö?renciler deli ediyor ben bir günleri di?erini tutmuyor.ne olacak bunlardüzelirler mi acaba.36 ö?rencim 23 tanesi her gösterdi?imi okuyor di?erleri problem.2 tanesi okumaya geçti 2-3 taneside geçti geçecek.ama benim canymy ?u 10-11 ö?renci sykyyor.ne yapaca?ymy bilemiyorum.her gün dikte yaptyryyorum ama diktede çok iyi de?iller.arkda?lar sizin synyflar nasyl yoksa ben mi ba?arysyzym
arkada?lar ben dün m sesini verdim .yaryn u ya geçecem.bazen çyldyrma seviyesine geliyorum
14 ö?rencim var 6 tanesi her?eyi okuyo
tabi verdi?im seslerle ilgili yeni ö?rendi?inide birle?tirebiliyo in?allah di?erlerindede sorun çykmaz.ama ?u bi gerçek veliler mutlaka bu i?e dahil edilmeli.hatta velilerde e?itilmeli
Bugün k sesini verdim.yazmada zorlanacaklar diye dü?ünmü?tüm ama dü?ündü?üm gibi olmady.Genelde güzel yazdylar.Yöntemi çözen çocuklar ne göstersem okuyor,hatta hiç yazmady?ymyz bir kelime söyledi?imde yazabiliyor.Geride olan ö?renciler var,onlar iyice kopacak diye dü?ünüyorum,ilgileri çok dü?ük..Bir ö?renci iç bi?ey yazamyyor,fizik geli?imi de çok geri minicik elleri var.Seslerin ço?unu tanymyyor,okuyamyyor.?imdiden karar vermek erken belki ama sanyrym synyf tekrary yapabilir....
açyk heceleri vermenin,bilinen yöntemler dy?ynda kendinize has bir yönteminiz varsa ve paya?yrsanyz çok sevinirim Ben açyk heceleri melodi ?eklinde söyleyerek kavratmaya çaly?yyorum. Gökhan ?EN in okuma yazma ö?retimi ?arkylary faydaly oluyor tavsiye ederim.
yaryn k sesini vermeyi dü?ünüyorum... Bu arada ders planlaryma göre gelecek haftadan itibaren her hafta 3 ses vermek gerekiyor....yani yyllyk plana göre sizinde mi öyle? Haftada 3 ses çocuklar için a?yr diye dü?ünüyorum!
"Oku ilmini eyleme ?ek,
On cahilden iyidir bir e?ek."
evet bizim planlarda da öyle..2 ses tamam da 3 ses bence de a?yr ama ileride nolur bilmiyorum..geçen sene 1 okutan arkada?lara sordum..aralyk ayynyn 3. haftasyndan itibaren günde 1 ses vermi?tik,çocuklar aly?yyorlar dediler..
Yaryn y sesine geçmeyi planlyyorum.Ders kitabynda bazy bölümlerde ö?renmedi?imiz sesleri de koymu?lar.Mesela y sesi bikaç yerde geçiyordu,mecburen söylemi?tim çocuklara.Sizce bu do?ru bi yöntem mi.Ben bu konuda kitaplaryn böyle olmamasy gerekti?ini dü?ünüyorum...
berke hocam tüm kelimeleri olu?turmanyza gerek yok zamanla onlary okuyorlar en çok kullnalylan en i?lek olan birkaçynyverin yeter.mesela ben artyk kelime olu?turmuyorum açyk heceleri ve kapalylary veriyorum hemen cümle yazyp orada gösteriyorum kelimeleri yoksa yeti?miyor.bizde dikte problemi var.36 ki?iden 19-20 si yapyyor onlarda tüm kelimeri tam yazamyyor.okumada ayny 22-23 tanesi her gösterdi?imi okuyor.di?erleri in?aallah düzelir
arkada?lar msjlary okudum anladymki herkeste bir panik var ama bo?una paniklemeyin seslerin manty?yny kavradyktan sonra çocuklar yeni sese geçince kendileri rahatlykla ekleyebiliyorlar..önemli olan manty?yny verebilmek sesli ve sessiz ekleyebilme manty?yny çocuklara kavratyrsanyz daha rahat edersiniz..velilere gerekli bilgiyi vermeniz ?art çünkü evde i?i kary?tyran veliler çykyyor...synyfym 50 ki?i 35 ki?isi verdi?im sesleri rahatlykla kavrayabiliyor ama 15 tanesi beni zorluyor....bütün arkada?lara ba?arylar hepinize allah sabyr versin.......
bu arada ben u sesindeyim ve haftada 2 harf vermeye çal?yyorum. bazy ö?rencilerim geri kalyyor ama onlary II döneme byraktym ?imdiden in? onlaryda II dönem okumaya geçirebilirsem ne mutlu bana..
benim de iki günüm gitti.a?y oldu minikler:)bugün r sesini verdim.yaryn devam edece?im.cuma günü m sesini hissettirip,pazartesi m sesini bitirmeyi planlyyorum.bakalym allah hepimize sabyr versin..
berke hocam bütün kelimeleri vermeye çaly?mayyn.açyk ve kapaly heceleri verdikten sonra onlar kelimeleri okuyabiliyorlar zaten.
bugün m sesini verdim.onlar yazarken ben okuma yaptyrdym yanyma ça?yryp.manty?y kavrayan ö?renci sesi verdi?im anda birle?tirebiliyor ve okuyor.ama hala sesleri tanymayanlar var.onlary ne yapycam bilmiyorum.
okurken tttyyyy aaaa diye çykyyor a?yzlaryndan bu daha fena galiba.
Berke73 arkada?ym,sana tavsiyem çok kelime türetme.Az ama öz olsun.ö?rendikleri seslerin hepsi olsun ama.Mesela bir cümle yazdyryp resmini çizdirebilirsin,daha istekli oluyorlar ve kalycy oluyor.
arkada?lar ö?renciler heceleri birle?tiriyorlar fakat 3 hecelilerde problem ya?yyorum ben olmadan okuyamyyorlar.bide ö?renciler çok yava? okuyorlar saatlerce içlerinden birle?tirmeye çaly?yyorlar bunu huzlandyrmanyn bi yolu var my acaba?
Ben de ayny ?ekilde dikte yaptyrmaya korkuyorum.Ne zaman dikte yaptyrsam bütün umudumu yitiriyorum.Sinirde cabasy.10 ki?i ancak do?ru yazyyor.hatta atlat yerine atlt yazanlara bile ?ükrediyorum.Ben yanly? bir?eyler yapyyorum ama ne acaba?
Mesela u sesini hissettirdim yazdyrdym.kaç kelime ö?retmeliyim?sizler u sesinde neler yaptynyz yazarsanyz ben kendimdeki hatalary farkederim belki.
selam gülder arkada?ym ben u sesini çar?amba verdim 2 gündür çaly?yyoruz iyi gidiyor ?uan ben sesleri sezdirdikten sonra ayny hecelerle olusan sesleri tahtada birle?tiriyorum örnek umut,armut,tut gibi... tahtada 3-4 sesi birle?tirdikten sonra yanlaryna bunlarla ilgili kysa cümleler yazyp okutuyorum daha verimli oluyor sizde deneyin...ba?arylar...
ben u sesini verdikten sonra un unu ul ut un ur um heceleri üzerinde durdum. daha sonra üç harfli anlamly heceleri dikte yaptyrdym . yaryn da u sesine devam edece?im...
Arkada?lar ben u sesine pazartesi ba?lamy?tym. k sesine geçmektense bu haftayy bol bol tekrar ve dikte çaly?malary ile tamamlamak istiyorum. pazartesi in?. k sesine ba?lyyaca?ym. hyzly okuma için kolay okuma serileri üzerinde çaly?tyryyorum. ben çok faydasyny görüyorum.herkese kolay gelsin
Ben de un-unu-nu-onu-onur-nur-nuri-nuran-nurten diye ilk gün verdim.2.gün um-umu-umut-mu-murat-mutlu-armut diye devam ettim.3. gün ise tu hecesine ula?yp dikte yaptym.tabi bu arada her kelimeyi bir ya da birkaç cümlede kullandym.Hatta bu kadar sistemli gitmek mi kafalaryny kary?tyryyor diye de dü?ünüyorum artyk.Bir cümle yazdyryyorum yazabilen 15 olmuyor.mevcudum 35.merkez bir okuldayym.Velilerim gayretli.Ben hatanyn ben de oldu?unu dü?ünüyorum.Sukunetimi muhafaza etmeye çaly?yyorum ama...
sevgili hocam sadece "u" sesi ile ilgili bukadar çaly?ma yapabiliyorsanyz iyi. Sanyrym heceleri ya kysaca yazdyryyorsunuz ya da bütün dersleri yazy çaly?masy olarak kullanyyorsunuz...(ben de zaman zaman resim ya da müzik dersinde dikte çaly?masy yaptyryyorum)
"Oku ilmini eyleme ?ek,
On cahilden iyidir bir e?ek."
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma