Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2007 -2008 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2007 -2008 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 1. Sınıflar Bugün Okulda.....(Kapalı Konu Kapalı Konu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   18 Sonraki >>
Yazar Mesaj
aybike
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 26

Aldigi Alkis: 2
%7
bullet Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2007 Saat 17:08
hocam linkte dosya yok
IP  Tesekkur Et
barkiin
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

Aldigi Alkis: 0
%0
bullet Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2007 Saat 17:57
arkada?lar bugün durumum berbatty.cümleleri myknatysly tahtada yazdylar ama dikte çaly?masynda yazamadylar.bende ba?tan alarak dikte yaptyrdym.daha t sesine geçemedim.geç mi kaldym acaba
bugün çocuklaryn hepsine kal gelmi?ti.?ok oldum dün yazanlar bugün yazamadylar.artyk tekrara devam ö?renene kadar t ye geçmiyecem acaba hatamy yaparym

IP  Tesekkur Et
+eme+
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

%0
bullet Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2007 Saat 20:02
barkiin hocam bende ayny durumdayym..benimkiler geçen hafta yazdyklaryny buhafta yazamaz oldular.onun için bu haftayy tekrara ayyrdym va kavrayynaya kadarda t sesine geçmeyi dü?ünmüyorum.yava? gidenler daha do?ru bi i? yapyyolar bence.ha arkada?lar bu arada bu sene kasym ve nisan aylarynda ar karne verecekmi?iz çocuklara .bu karne hakkynda bilgisi olan varmy.nasyl edinece?iz bu karneyi.meb den mi yollicaklar acaba...payla?yrsanyz sevinirim
IP  Tesekkur Et
tuba ö?retmen
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

%0
bullet Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2007 Saat 21:20
T?KLER HOCAM :)
IP  Tesekkur Et
mutitoks
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 13

%0
bullet Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2007 Saat 21:44
arkada?lar bende bugün resim dersinde ela ve ata resimleri yapyn ve el ele tutu?turun dedim resimleri yaptylar sonrada ata ela ele ele yazyn bakyyym dedim ve resmin üzerine bu metni yüzde 60 yazdy bir kysmyda farkly farkly alana yazdy ama hem e?lendiler hem hyrslandylar hemde ö?rendiler bence zevkli bir çaly?ma oldu sizde deneyin.
IP  Tesekkur Et
rukiye neda
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 23

Aldigi Alkis: 6
%26
bullet Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2007 Saat 22:05
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
Hocam bu adreste karne ile ilgili gerekli bilgiler var.bende yeni ö?rendim.
IP  Tesekkur Et
35pynar83
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2007 Saat 22:47
ben de bugün al hecesini verdik resim ve rakamlarla al ly cümleler yaptyk çok e?lenceliydi yaryn dikte çaly?masy yapycam bol bol bir de benim 35pynar 35 olan üye ismim 35pinar35 olmu? fakat bu isimlede giremedim ve yeni bir üyelik almak zorunda kaldym tam da 3 yyldyzly bir ö?retmen olmu?ken yine misafir olduk :) acaba düzelebilecek bir durum mu? ?imdiden te?ekkürler...
her güzel ?ey adam olacak çocuklar için :)
IP  Tesekkur Et
zuleyhaa
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 19

Aldigi Alkis: 1
%5
bullet Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2007 Saat 09:42
 bi günleri bi günlerini tutmuyor. bi gün yazarken di?er gün yazamyyorlar... henüz t sesine geçmedim...
IP  Tesekkur Et
mutitoks
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2007 Saat 20:24
arkada?lar bu ara karne hakkynda neler yapaca?yz formaty bellimi bana bu konuda fikir vermek isteyen varmy te?ekkürler
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
bullet Gönderim Zamanı: 20-Ekim-2007 Saat 00:03
MEB, çocuklarynyn ba?ary durumunu görüp önlem almak isteyen veliler ve ö?retmenler için ara karne dönemi ba?latyyor.

Ylkö?retim 1, 2 ve 3`üncü synyflarda e?itim gören ö?rencilere, yylda 2 kez aldyklary karnenin yany syra dönem ortalarynda da "ara karne" verilecek. Bu raporlar sayesinde ba?ary durumlaryny görecek olan ö?renciler, karnelerini almadan önce eksikliklerini tamamlama ?ansy bulacak. Ö?rencilerin notunu belirleyen synavlaryn nasyl yapylaca?yyla ilgili de?i?iklikler, minikleri zorlayacak. Hayat Bilgisi, Türkçe ve Matematik derslerinde ö?rencinin okudu?unu anlama, dinleme, problem çözme becerisi, dili do?ru kullanma ve kendisini ifade etme gibi yeteneklerine ili?kin "Çok iyi", "Yyi" ve "Geli?tirilmesi gerek" de?erlendirmeleri yapylacak.

Raporda, ö?retmenin görü?ünü yazaca?y geni? bir yer de bulunacak. Yeni e?itim yylynda uygulanacak sistemle; veli çocu?unun durumunu sadece karnede görmeyecek, dönem ortasynda eksikliklerini fark edip müdahale etme ?ansy bulacak. Velinin de görü?ünü yazdy?y rapor, 1 hafta içinde okula teslim edilecek.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
bullet Gönderim Zamanı: 20-Ekim-2007 Saat 13:41
Bilgilendirme için te?ekkrüler Erkan.
IP  Tesekkur Et
tebesir65
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 46

Aldigi Alkis: 5
%10
bullet Gönderim Zamanı: 20-Ekim-2007 Saat 13:53
Arkadaslar ben de a sesini bitirdim. ve persembe-cuma gunu tekrar yaptyrdym. ama halla synyfymdan memnun degilim. yani bazylary cümleleri ezbere soyluyor. dikte calysmalaryna önem veriyorum. pazartesi t sesine geçmeyi dusunuyorum. bu arada di?er desler ile ilgili yazy yazan arkada? yok gibi. örne?in matematik dersinde hangi asamadayyz? ben rakamlary bitirdim. herkese basarylar.
IP  Tesekkur Et
ogretmenim34
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 244

Aldigi Alkis: 46
%18
bullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2007 Saat 01:56
Orjinalini yazan: erkanerbas

MEB, çocuklarynyn ba?ary durumunu görüp önlem almak isteyen veliler ve ö?retmenler için ara karne dönemi ba?latyyor.

Ylkö?retim 1, 2 ve 3`üncü synyflarda e?itim gören ö?rencilere, yylda 2 kez aldyklary karnenin yany syra dönem ortalarynda da "ara karne" verilecek. Bu raporlar sayesinde ba?ary durumlaryny görecek olan ö?renciler, karnelerini almadan önce eksikliklerini tamamlama ?ansy bulacak. Ö?rencilerin notunu belirleyen synavlaryn nasyl yapylaca?yyla ilgili de?i?iklikler, minikleri zorlayacak. Hayat Bilgisi, Türkçe ve Matematik derslerinde ö?rencinin okudu?unu anlama, dinleme, problem çözme becerisi, dili do?ru kullanma ve kendisini ifade etme gibi yeteneklerine ili?kin "Çok iyi", "Yyi" ve "Geli?tirilmesi gerek" de?erlendirmeleri yapylacak.

Raporda, ö?retmenin görü?ünü yazaca?y geni? bir yer de bulunacak. Yeni e?itim yylynda uygulanacak sistemle; veli çocu?unun durumunu sadece karnede görmeyecek, dönem ortasynda eksikliklerini fark edip müdahale etme ?ansy bulacak. Velinin de görü?ünü yazdy?y rapor, 1 hafta içinde okula teslim edilecek.

açyklama için te?ekkürler erkan hocam...
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 105

Aldigi Alkis: 32
%30
bullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2007 Saat 12:55
 Arkada?lar,hepimizin ba?y sa?olsun,Hakkari'de ?uan itibariyle 12 ?ehidimiz var.YÇYMYZ ACIYOR!

Düzenleyen kayaayper - 21-Ekim-2007 Saat 14:14
iskorpit
IP  Tesekkur Et
denizx
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 42

%2
bullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2007 Saat 21:32
bütün Türkiye'nin ba?y sa?olsun Allah ?ehitlerimizin ailelerine sabyrlar versin
IP  Tesekkur Et
ogretmenim34
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 244

Aldigi Alkis: 46
%18
bullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2007 Saat 22:37
allah mekanlaryny cennet eylesin...ailelerine sabyrlar diliyorum...
IP  Tesekkur Et
denizsonerdeniz
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 64

%0
bullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2007 Saat 23:00
ba?ymyz sa?olsun..
DS
IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

%10
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 15:52
Bugün 'i' sesini verdim.Bu hafta bi ses daha vermeyi planlyyorum duruma göre..Geride olan bikaç ö?rencim var ama onlary beklersem di?erleri sykylacak.Bol bol okutup bakmadan yazma çaly?masy yaptyryyoum.
  Hafta sonu bi ödev verdim çok ho?laryna gitti.Bi ka?yda kutucuklar yaptym ve içlerine ö?rendi?imiz kelimelerden yazdym,bazy kutucuklara da resimler koydum.Bu kutucuklary kesip yan yana getirip cümle olu?turmalaryny ve defterlerine yapy?tyrmalaryny istedim.Hepsi yapty,en çok ve anlamly cümleler olu?turana hediye verdik.Resimleri de boyamy?lar defterler rengarenk oldu..Tavsiye ederim...

IP  Tesekkur Et
erenemre
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

%0
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 16:29

Arkada?lar elat seslerini verdim bugün tekrar yaptym bazy çocuklar bir dakika önce okudu?unu bir dakika sonra okuyamyyor bu günkü durumlaryny görünce bir kaç gün tekrar yapmaya karar verdim yeni bir sese geçmek için ölçütünüz nedir yardymcy olursanyz sevinirim

eğitim şart
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%30
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 18:39
 Ben geçen haftadan beri i sesiyle u?ra?yyorum,bu gün synyfyn yarysy ne gösterirsem okudu,yaryn yine ayny ?eyleri yapaca?ym.hep ayny,hep ayny...
iskorpit
IP  Tesekkur Et
denizx
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%2
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 19:05
ben de bugün t sesi hecelerini verdim at et hecelerini kolay buluyorlar ancak i? ta te gibi açyk hecelere gelince i? duruyor bugün bütün heceleri de tekrar ettik yaryn da di?er t sesi kelime ve hecelerine devam
IP  Tesekkur Et
35pynar83
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 19:58
bugün biz ala sözcü?ünü yazyp okuduk yaryn tüm ö?rendiklerimizi dikte etmeye ve okumaya kysaca tekrara ayyrycam
birde bugün kum bulamady?ym için un havuzu yaptym mukavvadan;yaryn onunlada etkinlik yapayym diyorum 2 ö?rencim kaldy yazmakta çok zorlanan(okumada ?imdilik yok gibi sorun)i?te böyle 1 ayy bitirdik bir kaç ay sonra her?ey çok daha iyi olur umarym tüm örtmen arkada?lara kolay gelsin :):):):)
IP  Tesekkur Et
35pynar83
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 20:01
ve ?ehitlerimiz için Allahtan rahmet aillerine sabyr diliyorum dayanmasy çok güç...
IP  Tesekkur Et
voyager
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 20:29
Benim ögrencilerin durumuda sizinkilere çok benziyo.4 tane kötü ögerncim var.Galiba zamanla çözülecek.
IP  Tesekkur Et
denizsonerdeniz
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 20:38
iyi ak?amlar..cuma günü son saat n sesini hissetirme çay?malaryna yer vermi?tim.okuma yazma kitaplaryndan da üstünden gçerek n sesini yazdylar.bugün ise yine n sesiyle çaly?tyk.an ana ne en ene ne ordan anne ana gibi kelimele yazdyk okuduk.25 ki?ilik bir synyfym var.3 ö?rencim dy?ynda ço?u iyi.onlarla tenefüslerde bile çaly?mak durumundayym.çok kötüler..
DS
IP  Tesekkur Et
voyager
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 20:39
yaryn t yi verecem.Geçmi kaldym acaba ne dersiniz arkada?lar.
IP  Tesekkur Et
serkublay
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 12

%0
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 21:33
arkada?ym geç kalmadyn..bazy arkada?lar i'yi bile vermi?ler..helal olsun.demek ki çok iyi synyflary var.ben de bugün t sesini verdim.yava? yava?.acelemiz yok.de?il mi ama
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%30
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 21:37
 Arkada?lar,bence geç kaldym ya da ilerideyim dü?üncesini bulundu?unuz çevreye göre dü?ünün.Örne?im benim bulundu?um ilçedeki bütün okullar i harfini verdi,hatta o harfinde olan bile var.Çevre ko?ullary çok önemli bence,ben böyle dü?ünüyorum.
iskorpit
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 22:57
Arkada?lar;
Synyfymyzda ö?rencileri baz alarak sesleri ö?retiyoruz. Ylçedeki/ildeki zümrelerimiz bizi çok ba?lamamaly.Bu birincilik yary?y de?il, önemli olan fini?i geçmek. Ama bir önce bir ay sonra geçmi?siniz. Fark etmez diye dü?ünüyorum. Sindire sindire gidin. Endi?e etmeyin okuyacaktyr ?ekerler:)
---
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%30
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 23:31
 Tabiki en önemlisi synyfymyz ama çevre ko?ullaryny da yabana atmamaly,ben onu anlatmak istemi?tim,çevreye göre çocuklaryn hazyr bulunu?luklary de?i?iyor.O nedenle bazy arkada?larym t harfinde,bazy arkada?larym o harfinde.
iskorpit
IP  Tesekkur Et
alptekin_206
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 5

%20
bullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2007 Saat 23:52
Her?eyden önemlisi çocuklar arkada?lar. ben daha t sesini vermedim.Belki önümüzdeki hafta veririm. Benim için 10 ses vermek önemli de?il önemli olan verdi?im seslerin hecelerin ve kelimelerin kavranmy? olmasy.Synyfymda 27 ö?rencim var. yapamayanlaryn sayysy 3-4 oluncaya kadar u?ra?yyorum. Ylk ba?ta i?i syky tutarsak gerisi çorap sökü?ü gibi gelecek. Geçen sene ben bu hataya dü?tüm. Hyzly gittim  ve sonucunda synyfta 10 ki?i geçti geri kalan 20 ö?renciyle mayys ayyna kadar u?ra?tym. O yüzden sindire sindire yapmakta fayda var BENCE
IP  Tesekkur Et
kumralada82
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%25
bullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2007 Saat 15:43

arkada?lar çaly?ty?ym köyde telefon ba?lantysy olmady?yndan internet yok.ayryca synyfymda da elektrik yok.hiçbir teknolojik etkinli?i kullanamyyorum.bu yüzden kullanabilece?im basit etkinlik örnekleri biliyorsaniz benimle payla?yr mysynyz??imdiden te?ekkürler...bu arada çok syk fotokopi de çektiremiyorum çünkü mevcudum 72

kumralada
IP  Tesekkur Et
gülder
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2007 Saat 17:24
 merhaba;
Önce herkese kolay gelsin.Ben de ilk kez 1.synyf okutuyorum.Dün dikte yaptyrdym.30 ki?iden 11 ö?renci hatasyz yazmy?.10 çocuk az hata yapmy?.ama 9 ö?renci yazamamy?.i sesindeyim.bu durumda synyfymyn ba?arysy hakkynda hiç bir fikrim yok.acaba bu kadar seste 9 ö?rencinin yazamamasy benim acele etti?imi ve kavratamady?ymymy gösteriyor?tecrübelerinizden faydalanmak isterim.Te?ekkür ederim.
Kar?yma çykynca kyzmadym elma kurduna.
Çünkü byça?y saplayan bendim O'nun yurduna.
IP  Tesekkur Et
FERYHA
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
bullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2007 Saat 18:24
YORULDUM AMA AZYMLYYYM.SINIFTA YAZDI?IMIZ CÜMLEYY TEKRAR ETTYKTEN SONRA BYLE SÖYLEYEMEYEN  ÜÇ Ö?RENCYM VAR.BEN OKUYORUM ALY DYYE,ÇOCUK TALAT DYYOR.HERSEYY UNUTUYOR.OKUR MU ACABA.BENDE Y SESYNDEYYM.AMA BURASI TUNCELY,AYLELER ÇOK YLGYSYZ.NE YAPMALIYIMKY UNUTMASINLAR
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%30
bullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2007 Saat 18:45
Feriha arkada?ym,bu gün synyfta karnima a?rylar girdi,39 ö?rencim var 14 ü açyk hecelerde iyi de?il.Ne yapaca?ymy ?a?yryyorum,ben de i harfindeyim hem de bir haftadyr...Nasyl olcak bilmiyorum ama olsun artyk!
iskorpit
IP  Tesekkur Et
gulbey
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 2
%20
bullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2007 Saat 20:06

merhaba hepinize,

ben 't' sesindeyim hala. Bugün 'tel'   'talat' ve  'tat' sözcüklerini verdim. Bir dikte çaly?masy yaptym be?inci saat yeni ö?rendikleri kelimelerle ilgili metin olu?turup tam tamyna  45 ki?ilik synyfta 7 ki?i yhepsini do?ru yapty. Ödül çok kullanmama ra?men ba?ary istedi?im seviyeye çykmyyor. Okumada problem yok fakat yazma kötü. 45 ki?ilik synyf. Ne yapabilirim, moralm çok bozuk. Kafayy yemek üzereyim.

gulbey
IP  Tesekkur Et
35pynar83
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2007 Saat 21:29
Arkada?lar biz bugün ?imdiye kadar ö?rendiklerimizle (el ele le al ala ) dikte ve okuma çaly?masy yaptyk ezberleyip okuyan var birle?tirip okuyan var a sesine e diyen var yapmady?ym etkinlik yaratmady?ym oyun kalmady bilmiyorum hiçbir?ey normal mi bu ya?adyklarym de?ilmi 1,5 senelik örtmenim okulumuzda en tecrübeli synyf örtmenimiz 2,5 senelik bazen çok mutluyum bazen tam bir çykmazyn içindeyim bu senenin çok çabuk geçmesini ve neler yapabilmi?im görmeyi çok istiorum ?imdi ve ben bile ne kadar canym sykylyrsa sykylsyn arkada?lar sakyn pes etmeyin ve kendinizi üzmeyin diyorum bu günlerde geçecek elbet 20 senelik bir örtmenimiz bile bizi arayyp ne yapmalyyym nasyl yapmalyyym diye soruor her?ey yoluna girer ama sabyr sabyr sabyr....

Düzenleyen 35pynar83 - 23-Ekim-2007 Saat 21:30
IP  Tesekkur Et
denizx
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%2
bullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2007 Saat 22:13
benim synyfymyn sorunu da açyk heceler konusunda bugün bütün gün yapty?ymyz tüm heceler kelimeleri tekrar ettirdim çocuklar çok unutuyor aile ilgisi çok önemli bir ö?rencimin ailesi çok ilgileniyo ya?y küçük di?er ö?rencilerden fakat di?erlerinden daha ba?aryly bu açyk heceleri nasyl daha kalycy hale getirebilirim fikri olan varsa yardymcy olsun lütfen....
IP  Tesekkur Et
mutitoks
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2007 Saat 22:53
erkan hocam cevap için te?ekkür ederim. ancak bu ara karnenin formatyny okul idaresinden mi alaca?yz yoksa biz internetten bulupmu dolduraca?yz.kasym ayynda herhangi bir gün mü verece?iz belli bir günü varmy?
IP  Tesekkur Et
kayaayper
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%30
bullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2007 Saat 23:10

Denizx ö?retmenim,geçen hafta çar?ambadan beri açyk hecelerden u?ra?yyorum.39 ki?ilik synyfta 14 ki?i hala zorlanyyor.Bu gün synyfyn zeminine ta te ti la le li hecelerini yazdym tebe?irle.Üstlerine zyplamalaryny istedim ba?ta,ho?laryna gitti.Sonra heceleri okudum,okuyabilenler sadece zyplayabilecek dedim,14 ki?iden iki üç ki?i daha okuyabildi ama kalycy olur mu bilmiyorum.Yn?allah oluuuuuur. 

iskorpit
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
bullet Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2007 Saat 23:40
Orjinalini yazan: mutitoks

erkan hocam cevap için te?ekkür ederim. ancak bu ara karnenin formatyny okul idaresinden mi alaca?yz yoksa biz internetten bulupmu dolduraca?yz.kasym ayynda herhangi bir gün mü verece?iz belli bir günü varmy?

Kaanatimce karneler yine meb tarafyndan ücretsiz olarak gelecek veya ara dönem için Bir ?ablon gönderebilirler çykty alyp velilere  göndeririz.
Orjinalini yazan: Ylkö?retim kurumlar Yönetmeli?i:

Madde 45 — (De?i?ik birinci fykra: 20.08.2007/26619 RG) Ö?rencilere, her dönem sonunda karne verilir. Karnede, ö?rencinin derslerdeki ba?arysy ile ki?isel ve sosyal becerilerine ili?kin de?erlendirme sonuçlary, sosyal etkinlik çaly?malary ve okula devam durumu gösterilir.

(Ek ikinci fykra: 20.08.2007/26619 RG) Velileri bilgilendirmek ve ö?renci geli?imlerini takip etmek amacyyla ilkö?retim 1, 2 ve 3 üncü synyf ö?rencilerine, kasym ve nisan aylarynyn ikinci haftasynyn son i? gününde Ö?renci Geli?im Raporu verilir (EK-15).

Synyf veya ?ube rehber ö?retmeni ile ilgili müdür yardymcysy ö?rencilerin karnelerini doldurur ve ö?renci synyf geçme defterine i?ler. Karne, birinci (De?i?ik ibare: 20.08.2007/26619 RG) dönem sonunda velilere imzalatylyr ve geri alynyr. Ders yyly sonunda da?ytylan karneler geri alynmaz.

-----------------

Aslynda biz ö?renci karnesi yerine Veli karnesi doldurup synyfta  kaldyklaryny belirtmek lazym. Anlamyyorum ki bir veli evladyna günde bir saat ayyrmaz my? Bizde bu veliler olduktan sonra senede 1 de?il bin karne göndersek hiçbir ?ey de?i?mez.
 Ylerde bende veli olaca?ym Allah' yn izniyle; acaba bende böylemi olaca?ym....

Öneri 1:
Arkada?lar dikteye çok önem verin. Her gün bir dersinizi dikte çaly?masyna ayyryn. kelimelerdeki Sesleri vurgulayarak okuyun. Onlar yazsyn. Yazdykça sesleri daha iyi kavrayacaklardyr. Ö?rencilere yazdyrdyktan sonra mutlak süretle tahtaya cümleyi yazalym. Yanly?laryny kontrol etmeleri sa?layalym. Ö?rencilerin eksikleri belirtip takviye çaly?masy yapalym.
Öneri 2:
2-3 synyf ö?retmenlerimizle önceden konu?up, ö?rencileri üst synyflara gönderip veridi?im (e-l-a-t) kitaby o synyftaki ö?rencilere okumalaryny sa?layyn . Ö?rencilerin çok ho?una gidecektir. Gitti?i synyftada ö?retmen küçük bir ödül vererirse.Ö?renciler birbiri ile yary?acaktyr..
Öneri:3
Ymkanynyz varsa kesme yapy?tyrma çaly?malary bol bol yaptyryn. Geçen gün iplerden ?ekiller yaptyk. Bir fotograf makinesi alamadym ki  ö?rencilerin çaly?malaryny ve yazylaryny örnek olarak koymak isterdim.

Soru:
Aklyma gelmi?ken sorayym.Arkada?lar matematik kylavuz kitaplarymyz hakkynda ne dü?ünüyorsunuz. Konu syralamalary sarmallyk ilkesine çok gözetilmemi? sanyrym. Ben top yayyncyly?ynyn planyny kullanyyorum.

MAtematik derlerini nasyl i?liyorsunuz?

Yine cenem dü?tü sanyrym:)
Saygy ve sevgi ile.

Düzenleyen erkanerbas - 24-Ekim-2007 Saat 00:08
---
IP  Tesekkur Et
gülder
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2007 Saat 15:01

erkanerba? hocam önerileriniz için çok te?ekkürler.herkesin yazdyklaryny okuyorum sanki beni ve benim ö?rencilerimi anlatyyorlar.Kendimi rahatlatyyorum demek herkesin durumu benim gibi diyerek.Ama inanyn uykuda bile bilinçaltym sürekli synyfla ilgileniyor ve yorgun kalkyyorum.Duydu?um bütün oyunlary oynatyyorum ama hala a ya e diyenler var.Allah kolaylyk versin hepimize.

Kar?yma çykynca kyzmadym elma kurduna.
Çünkü byça?y saplayan bendim O'nun yurduna.
IP  Tesekkur Et
e.mutlu?ener
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
bullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2007 Saat 18:57

Selam! Forma yeni katyldym. Birle?tirilmi? synyf okutuyorum. Arkada?laryn hazyrlayyp payla?yma sunduklary (sunum, çaly?ma yapra?y, bulmaca vs) dökumanlardan çok yaralanyyorum.Yüre?i zengin bu insanlara te?ekkür ediyorum.

IP  Tesekkur Et
zaranbula
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

%10
bullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2007 Saat 19:05

Meraba arkada?lar..Bugün synyfta bi çaly?ma yaptyrdym.?u ana kadar ö?rendi?imin bütün heceleri ve sesleri üstünden geçilebilecek ?ekilde bi tabloya yazdym ve çocuklara da?yttym..Söyledi?im sesi  ya da heceyi bulmalaryny ve i?aretlemelerini istedim.Do?ru i?aretleyenlerin üstünden geçmesini istedim.Kapaly heceleri bulmakta zorlanmadylar ama açyk hecelerde zorlandyk.Bulmalaryna yardymcy olmak için sesleri vurgulayarak söyledim ve a?zymdan çykan seslere dikkat etmelerini söyledim,ço?unda i?e yarady.Bir iki ö?renci çok geride,sesleri bile kary?tyryyor.Bu arada yaryn n sesine geçmeyi planlyyorum.Sesim kysylyyor ama bu i?i ba?aracaz sanyrym:)))Herkese ba?arylar...

IP  Tesekkur Et
denizsonerdeniz
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
bullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2007 Saat 19:49
merhaba arkada?lar.ben de cumadan beri n sesindeyim.benim de sorunum herkes gibi açyk hecelerde.ne yapaca?ymy ?a?yrdym.zaranbula arkada?ym yapty?yn etkinli?i yaryn synyfymda uygulayaca?ym.umarym ba?aryly olurlar.
bir de bir?ey sormak istiyorum ö?rtmenlerim.normal ?artlarda bu çocuklaryn ne zaman okumaya geçmeleri gerekiyor?benim ilk senem.ve korkularym da daha çok.ya olmazsa diye:(
DS
IP  Tesekkur Et
<< Önceki Sayfa   18 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma