Arkadaşlar siz mi çokkkkkkkkk iyisiniz yoksa biz mi çok gerilerdeyiz ben daha e,l seslerini verdim yarın a sesine geçeceğim.Bu arada birleştirilmiş sınıf okutuyorum.
arkadaşlar merhabalar,geçen hafta a sesini vermiştim ve bazı kelimeler ve heceler oluşturmuştuk,hafta sonu için ödev verdim yazıp okusunlar diye.bugün bir dikte çalşıması yaptırdım defterlerine.ben söyledim onlar bakmadan yazdılar,genelde iyiler. elle ve alla yazarken yanlışlık yapmışlar.onlar üzerinde durdum bugün ve bir de metin oluşturduk.yarın da bu alışmalara devam edeceğim.
çarşamba günü ise artık t sesine geçmeyi düşünüyorum.
ben de dün verdiğim l üzerinde yazı çalışmalarına devam ettim..ancak çocuklar yazarken biraz karıştırıyorlar..umarım düzelir yarın da el hecesini vericem bugün biraz hissettirme çalışmaları yaptım yarına umarım hem yazıp hem okurlar
Bende cumadan beri e sesindeyim.4-5 kişi güzel yazamıyor.Sınıfım 37 kişi.Ancak yarın l harfini vermeyi düşünüyorum.Bayram dönüşü de birleştirmeleri yaparım diye düşünüyorum.
Bugün çok şaşırdım.ses birleştirmeyi göstermek için öğrencileri 3 erli gruplar halinde yanıma çağırıyordum.Hiç ilgisiz görünen bir öğrencim el,le,ele,elle hece ve kelimelerini birleştirdi.a ve t harfinin seslerini söyledim.ela,lale,alet,et,at kelimelerini de birleştirdi.Tam bir şoktu.Hiç beklemezdim.Darısı diğer canavarlrın başına:)
bugün sınıfımda el ve ele sözcüklerini verdim yan yana yazıp el ele yi okudular ama el ele yi yazı çalışmalarında henüz vermedim yarın vermeyi düşünüyorum bayrama içinde bol tekrrlı bir çalışma düşünüyoruö mevcudum 28 kişi ama çok yoruluyorum...Umarım yakın zamanda bu yorgun günlerin meyvesini alırız :)
arkadaşlar.....S.O.S ben el,ele.elle,le yiverdim.ama daha sonra bakmadan yazdırmak istedim ama nerdee yok,yarısı yazamadı..sanırım bu sene hüsrana uğrayacağım.ben hata yaptım ..fazla hızlı gittim .yani şartlara göre hızlıyım..şimdi geri dönüp tekrar yapcam.bakalım..en iyisi yavaş gidip pekiştirmek.sizin bu kavratma konusunda uyguladığınız yöntemleri parlaşırsanız sevinirim maematikten hala örüntülerdeyim .hayat bilgisinden sınıf kurallarını işledik en son.byyy
+eme+ arkadaşım,velilerle iş birliğini sıkı tut bence,onlar da sürekli okuma ve yazma çalışmaları yapsınlar evde.Ben de bu gün t sesini verdim,et at atla kelimelerine ulaştık.Bakalım yarın nasıl olacak.Herkese kolay gelsin.
hala el,ele,le deyim..elle ye bile geçemedim..l sesini güzel yapamıyorlar..baya uğraştım ama...bakalım..biraz moralim bozuldu..çok çabuk sıkılıyorlar..arkadaşlar hızlı gidipte moralimizi bozmayın..umudumuzu kırmayın:)
Ben pazartesi a sesini werdim yapılışında en iyi öğrenciler bile zorlandı.Zaten dil problemi war,öğrencilerimle iletişim kuramıyorum.Delirmek üzereyim.
bende hala e-l-el-ele-el ele deyim. bugun le ve elle yi verdim. ama tam istediğim gibi olmadı. bir çoğu l sesini hala yazamıyor. SORU: önemli olan güzel yazmaları mı? yoksa bir an önce okumaya geçmeleri mi? en iyisi hem güzel yazmaları ve bir an önce okumaya başlamaları... Ama nasıl????
ben de bugün t sesini verdim. at ata kelimelerini yazdık ve okuduk. yarın da et ete atla Ata kelimelerini yazdırıp okutmayı düşünüyorum.umaım 3 günlük bayram tatilinde çocuklar ğrendiklerini unutmazlar.
ben daha l sesini veriyorum...bayramdan sonra el, ele ve diğerlerini vereceğim...hiç hızlı gitmeye de niyetim yok...nasıl olsa okurlar...önemli olan güzel yazmak diye düşünüyorum...
ben el ele le verdim genel olarak problem yok sayılır.yalnızca el le yi karıştıranlar var.bugün "a" ya giriş yaptık okuma konusunda sorun yok gibi yavaş ve emin adımlarla yürümek en iyisi herkese kolay gelsin
ben de bugün el ele sözcüklerini pekiştirme amaçlı -hem okuma hem yazma olarak- yazdırdım bol bol artık sınıfımın &95 i yazıo ama okumaya gelince tutuluyorlar bazen yılıyorum ama yine de sonuna kadar varım hepimize çok kolay gelsin ve şimdiden tüm arkadaşalra iyi bayramlar :):):):):):)
ARKADAŞLAR BUGÜN MÜFETTİŞLER GELDİ VE 1. GRUP İÇİN HIZLI GİTMEYİN DEDİLER.EĞER ÇOCUK BUNU KAVRAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORSA KAVRATANA KADAR UĞRAŞIN BU İŞLEM 2 AYINIZI ALSA BİLE 2.GRUBA GEÇMEYİN DİYE UYARDILAR.1.GRUBU KAVRAYAN ÇOCUĞADA ZATEN HER GÜN 1 SES VERİRSİN VE OKUMAYA DAHA KOLAY GEÇİRİRSİN DİYEDE YORUM YAPTILAR.BÖLGESEL ÖZELLİKLERİDE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURURSAK BENCE HİÇBİRİMİZ GERİDE DEĞİLİZ STRES YAPMAYALIM ÖNDE GİDENLERİN ELBETTE VELİ DESTEĞİDE VARDIR YOKSA HAM MADDE ORTADA.
Ben bugün le verdim. yarın a için çizgi çalışmaları ile başlamayı düşünüyorum. Çünkü a sesinin yazımı zor çizgi çalışmaları ile yazımını hafızalarına oturtmak gerekir. Elle yazabiliyorlar ve elle ilgili resimler yaptırdım. Resim yapma işi güzel oldu. Hergün verdiğim harf, kelime vs. ile ilgili resimler yaptırıyorum. Bu da öğrencilerin günlük yaptıkları çalışmaları daha iyi anlamalarını sağlıyor. Yani bir birleştirilmiş sınıfta yapılabilecek en iyi işi yapmaya çalışıyorum. Forumu takip edin, ben geçen yıl takip ettim. Şu an elimde birçok materyal hazır. Artık bilgisayarımdan öğrencilere zevkli eğitim vermek için çalışmaya devam edeceğiz :) herkese hayırlı bayramlar...
Biz Bahar Ülkesi’nin çocuklarıyız.
Bahar Ülkesi’nin, hiçbir baharını yaşamamış çocukları…
Arkadaşlar perşembe günü 21 öğrencimden 14 tanesi gelmişti.çarşamba günü "a" sesini vermiştim. perşembe değerlendirme yaptım. bakmadan el ele- el-elle-ele-a" yazmalarını istedim.10 tanesi tam yazdı. 4 öğrencimden biri hariç 3ü çok kötüydü. çok mu kötü haldeyim. bu işin mantığını nasıl kavratacağız öğrencilere. Ezberlemeden nasıl öğrenmelerini sağlayabiliriz?
ogretmenim34 arkadaşım,benim öğrencilerimin öğrendiklerine emin olup da t sesine geçtim fakat t sesinde işler o kadar karışıyor ki! O nedenle t sesinde çok oyalanacağımız için l ve a yı hızlıca öğretip t ye geçmeni tavsiye ediyorum.Kolay gelsin.
Öğretmenim çarşamba günü yazdığınız ödül etkinliğini uyguladım,çok işe yaradı.Dersin sonunda prens ve prensesler dans etti.Çok iyiydi öğrencilerim.Çoooooooooooook teşekkür ederim.:-)
gerçekten hepinizin yazdıklarını okurken o kadar heyecanlandım ki.. ben 3. sınıf öğrencisiyim. ama sürekli bu siteyi takip ediyorum... sizin tecrübelerinizden yararlanarak ilk okuma yazma dersinde sunum yapıyorum. özellikle sinan hocamın sunduğu materyaller mükemmel yaa.yarın da t a l seslerinin sunumunu yapcam sınıfta. sanki gerçekten öğretmenmiş gibi. bu bile heyecan werici sizi düşünemiyorum şimdiden kolay gelsin.....
gerçekten hepinizin yazdıklarını okurken o kadar heyecanlandım ki.. ben 3. sınıf öğrencisiyim. ama sürekli bu siteyi takip ediyorum... sizin tecrübelerinizden yararlanarak ilk okuma yazma dersinde sunum yapıyorum. özellikle sinan hocamın sunduğu materyaller mükemmel yaa.yarın da t a l seslerinin sunumunu yapcam sınıfta. sanki gerçekten öğretmenmiş gibi. bu bile heyecan werici sizi düşünemiyorum şimdiden kolay gelsin.....
değerli meslektaşım mesleğinin güzelliğini kendi sınıfına girdiğin zaman daha da iyi anlayacaksın...o kadar kutsal bir mesleğe sahibiz ki bunun değerini çok iyi bilmeliyiz...umarım en kısa zamanda aramıza katılırsınız...
ogretmenim34 arkadaşım,benim öğrencilerimin öğrendiklerine emin olup da t sesine geçtim fakat t sesinde işler o kadar karışıyor ki! O nedenle t sesinde çok oyalanacağımız için l ve a yı hızlıca öğretip t ye geçmeni tavsiye ediyorum.Kolay gelsin.
bu hafta inşallah eksiklerimi tamamlayıp a ve t seslerini de vereceğim...tavsiyeniz için teşekkürler öğretmenim...
ben bugün el ele verip genel tekrar yaptım yarın le ve elle yi verip çarşamba günü a sesine geçmeyi planlıyorum fakat geçmi kaldım diye de düşünmeden edemiyorum çok çalışmam lazım çoooooooooook....
ben de bugün en son "Ela 2 top al."(top resmi çizdik)yazdık ve okuduk. t sesini vermedim. öğrencilerin yazıları ve defter kullanmaları harikaya yakın... velilerim saolsun... veli yardımı şart herkese kolay gelsin.
bugün le yi verdim yarın el ele ve le yi dikte ederek yazdırıcam bakalım kaç kişi yazabilecek çok korkuyorum aslında eğer işler yolunda giderse a sesini vericem ama baktım durum vahim vay benin halime o zaman :S tüm öğretmen arkadaşlara çok kolay gelsin. Bu arada veli desteği şart!!!!!!!!!!!!!
Bugün t sesini verdim..Sınıfın durumu fena deil..Bikaç öğrenci ile başım dertte.Bir öğrencim okuma biliyor,herşeyi okuyor ama hiç bişi yazamıyor.Defterinde bi sayfa dolu yok,deli ediyo beni ne yapmalıyım:(
arkadaşlar ben öğrencilere 1 sayfa falan yazdırmıyorum yoksa sıkılıyorlar onun yerine sadık uygun yayınlarının mıknatıslı tahtası var ve çok işe yarıyor herkese tavsiye ediyorum öğrenciler mıknatıslı buzdolabı süsleri getiriyorlar ve çok rahat cümle kuruyorlar tavsiye ederim
Sayın hocam bu öğrenci okumayı öğrenerek gelmiş okula,herşeyi okuyor ama hiç bişey yazamıyor.Kalem tutuşu bile korkak,çözemedim durumu.Yapamıyorum diyor ve hiç bişey yazmıyor.Yazdığı bir iki deneme de berbat.Berbat bi harf bile yapsa oluyor,olacak bak daha güzel yaptın bunu diye yüreklendiriyorum ama tık yok..Yoksa tabiki sayfalarca yazdırmak hiç mantıklı değil ve de yanlış.En fazla 3 satır yazdırıyorum bi çalışmadan...
merhabalar arkadaşlar,bugün i sesine geçtik.okuduk yazdık.il,ili ve ordan da li hecesine ulaştık ve 2'şer satır yazdık,okuduk. daha önce de dediğim gibi mantığı avrayan çocuk hemen gösterdiğim heceyi ya da kelimeyi hemen okuyor.
genel olarak sınıf fena değil. ama tabiki de içlerinde hala geçmiş hece ve kelimeleri birbirine karıştıran ve okuyamayan 2 öğrencim var.onlar için geliştirdiğiniz tavsiyeleriniz varsa lütfen bana gönderin.
Bugün umutsuzluğz kapıldım..al ve la hecelerini önceden vermiştim alla kelimesini vermemiştim.Tahtaya alla yazdım ve okumalarını istedim,sadece bikaç kişi okudu:(( Bişeyleri yanlış mı yapıyorum acaba..
bugün el ele el ele ve le heceleriyle dikte çalışması yaptım el ele epey sorun çıktı ksrıştırdılar;a sesini de verdim bilgisayardan izlerken istemeden al hecesi çıktı bende bir deneyeyim dedim ve iki harfi birleştirebildklerini gördüm bazı öğrencilerimin sevindirik oldum ama sınıfımda çok kötü durumda olanlarda var eh artık onlrlada birebir ilgilenerek çözmeye çalışıyorum :)
merhab ben de bugün a sesini verdim al hecesini çabuk kavradilar ama acele etmeden sindire sindire devam etmek gerekiyor bu yüzden tüm hece kelimelerin üzerinde durulmasi gerekiyor diye düsünüyorum. geriden gelenler ile de birebir ilgi çok önemli... basarilar. la ve ala hecesi çalismasi linki:
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma