Bende bugün e sesini verdim. 3 öğrencim daha düzenli çizgi bile çizemiyor:( Gerisi e sesini güzel yazıyor, son ders sorduğumda unutmamışlardı.Yarın bakalım durum ne olacak. Hayat Bilgisinden konuları işliyorum öğrenciler konuşuyor hoşlarına gidiyor resimleri yorumlamak. Matematik rakamları okutup yazdırıyorum. Şimdilik iyi gidiyoruz.İnşallah böyle devam eder.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
arkadaşlar ben de bugün e-el-ele-el ele-le yazdık ve okuduk. çocuklar sırayla okudukları zaman güzel okuyorlar fakat karışık verdiğimde bir kaç öğrencim okumakta zorlandılar.yarın da bu çalışmaları yaptıracağım.tam olarak oturturabilirsem perşembe günü a sesine geçmeyi düşünüyorum.matematikten ise daha sayılara geçmedim yarın örüntülere geçeceğim.
Ben pazartesi ghünü e sesini verdim.Pazartesi ve salı bol bol yazma alıştırması yaptık.defterlerine yazabiliyorlar.Ama umarım unutmazlar.Yarın da l sesini vermeyi düşünüyorum.Bir de bi şey kafama takıldı.Büyük harfleri küçük harflerden hemen sonra mı vereceğiz.Onun yazımı içinde biraz uğraşmam gerekecek. O zaman her şey değişir.Bilgilendirirseniz sevinirim.Herkeze kolay gelsin...
öğretmenim büyük harfler özel isimler ve satır başlarında kullandığımızda büyük yazılır diye çocuklara hissettiricez ama hemen vermiyoruz. l sesini verdikten ve el ele yazdıktan sonra el ele yi büyük harfle başlatabilirsiniz bazı kitapta böyle uygulanmış ve gösterilmiş ben de öğrencilerime bu şekilde verdim. a sesini verdikten sonra yani artık ela ve lale yi yazarken özel isim olarak kullandığımızda büyük harfle yazıyorduk diye hatırlatıp büyük harfi gösterebilirsiniz. ben bu şekilde biliyorum, yanlışım varsa bilgilendirilirse sevinirim..kolay gelsin.
Ben küçük harflerden sonra büyük harfleri verdim arkadaşlar. Daha kolay akıllarında kaldıklarını düşünüyorum. Geçen yılda öyle yaptım çünkü. Hayat Bilgisinde " Bu benim günüm" etkinliklerini tamamladım. Matematikte de 4 sayısını verdim. Bugün de el ele çalışması yaptık.
Arkadaşlar sizin yazdıklarınızı okuyunca çok geri olduğumu düşünmeye başladım.Ama daha dün gelen öğrencim var ve kalem tutamıyor birkaç tanesi.O nedenle çizgi çalışmalarına devam etmeyi düşünüyorum.Noktaları birleştiremiyolar.Napacağımı bilmiyorum.Çok gerilmeye başladım.Önerisi olan var mı?
ya inanın ben öğrencilerim güzel çizgi çalışmaları yapıyolar diye sevinirken düştüğüm duruma bir bakın...e sesini verdim ama en iyi öğrencilerim bile yazamadı....kafayı yemek üzereyim....bakalım yarın ne olacak...inşallah beni şaşırtırlar da kendime gelirim...yoksa ben bu hayal kırıklığı ile nereye kadar devam edebilirim bilmiyorum....
Ben de e,l sesini verdikten sonra a sesini verirken, hem küçüğünü hem de büyüğünü veriyoruz diye biliyorum.A sesinden sonra e ve l seslerinin büyüğünün de verileceğini ve ondan sonraki bütün harflerin küçük ve büyüğünün verildiğini biliyorum.
bende biçoğunuz gibi 1.sınıfı ilk okutuyorum.bingölün bi ilçesinde çalışıyorum.halen çizgi çalışması yapıyorum.noktaları hızlı birleştirirken defterde oldukça kötüler.matematikte 2 yi verdim.aynı şekil defterde çok kötü.rakamları güzel yazı defterlerine yazdırıyorum.doğru yaptığımdan emin değilim.teker teker ellerinden tutup yazdırıyorum.ama sonra yine aynı.ümitsizliğe kapıldım.yarın e sesini vermeyi düşünüyorum.acaba zamanla yazabilirlermi.yoksa çizgi çalışmasına devam edeyim mi....
selam arkadaşlar.Ben bugün el ve ele kelimelerini verdim.Okuyup yazdık.Bazıları yazamıyor tabi ama genel olarak fena değil.Yarın le ve elle üzerinde durup metin yazmaya başlayacağız. a sesini cuma vermeyi düşünüyorum.Matematikten 6 sayısını verdik.Ben şunu farkettim çok yazdırınca sorun oluyor.1-2 satır yazdırmak yeterli ve eve ödev de o kadar olmalı.O zaman daha başarılılar.e sesinde çok sıkmışım ve gereğinden fazla uzatmışım:(( Herkese başarılar....
ben bugün e sesine devam ettim...düne nazaran bugün biraz daha iyiydiler...inşallah yarın daha da iyi olurlar...yarın ve cuma günleri de e sesinin yazma çalışmalarına devam edeceğim...bir aksilik olmazsa pazartesi l sesini vereceğim...
bugün çizgi çalışmalarını deftere yaptırdım ama deftere yapamayan çok var malesef..... Çizgi çalışmalarına devam edeceğim... pazartesi e sesine geçmeyi düşünüyorum umarım çok geç olmaz :(
Arkadaşlar ben de 3 gündür e sesini veriyorum. Ben de küçük sesten sonra büyük sesin verileceğini biliyorum ve bugün büyük sesi verdim. Yarında büyük ses ve küçük ses üzerinde duracağım. Ama 38 öğrenciden 7-8 öğrenci çok kötü. Onlar için şimdiden önlem almak gerek fakat neler yapabilirim sizce??? Herkese başaılar...
ben de bugün e sesine geçtim...fotokobi üzerinden geçmekte zorlanıyorlar...hele bir öğrencim var o şekilleri nesıl yapıyor anlamıyorum...umutsuz vaka...o kadar gerildim ki bugün eve gelince stresten hastalandım.öğrenciler okumaya geçe cek mi acaba endişeliyim...okumaya geçerler sanırım da...güzel yazabilirler mi?bilm,yorum...herkese başarılar..
Denizx arkadaşım,bu kadar üzme kendini.Bizim elimizde sihirli bir değnek yok ki,bütün öğrencilerimize mükemmel el yazısı öğretelim! Olduğu kadar olur, ben bile çok iyi yazamıyorum Biz moralimizi düzgün tutalım ki öğrencilerimize enerjimiz olsun.
arkadaşlar bence de moralimizi yüksek tutmalıyız. ben de bugün çok gerildim bir gün önce verdiğim şeyleri bugün tekrar yaptırdım yine de yapamayanlar oldu. yarın daha sakin ve enerjik bir şekilde tekrar edeceğim.umarım hepimizin öğrencileri sorunsuz bir şekilde okumaya geçerler.
Ben bugün le, elle verdim. Raam ve sayılarla sonuna el ele veya elle koyarak cümleler oluşturduk. Ama hala birleştirerek okuyacaklarını tam kavramadılar. Ezberlemeye çalışıyorlar. Zaman çok önemli arkadaşlar. Her geçen gün daha iyiye gidecek inanın..
ben bugün de e sesinin yazımına devam ettim...ilk gün 50 kişiden sadece 3 kişi, 2. gün 25 kişi, bugün ise 45 kişi e sesini yazabiliyor...şunu anladım ki çocuklar ilk harfte zorlanıyolar...inşallah diğer harflerde bu kadar zorlanmazlar...yarın da büyük e üzerinde duracağım...pazartesi işallah l sesini vereceğim...olacak arkadaşlar...biraz daha sabretmeliyiz...
ben de bu gün l harfini verdim çabuk tanıyorlar ancak yazımında birz zorlandılar ancak toparlandılar el sözcüğünü de gördük çoğu öğrencim birleştirerek okumayı anladı darısı diğerlerinin başına:) Hepimize çok çok kolay gelsin...
kayaayper hocam valla çok hızlısınız,tebrik ediyorumbenbugün el ve ele yi verdimsınıfım 40 kişi 30 u yazıyor.10 tanesi kötü ama gelişme kaydettiler.bu arada kilo vermek isteyenlere duyurulur birinci sınıf okutun
ben de bugün a sesini verdim.ama heceere daha geçmedik,mantığını kavrayan çocuklar l'nın yanına gelince la olur gibi çıkararımlar yaptılar tabii bunlar 4-5 kişi çok değil,yarın içinde a olan hecelere geçeceğiz.bakaım neler olacak.
Pelinelif arkadaşım,düzenli çizgileri bir hafta tuttum,ondan böyle oldu.Gidiyoruz bakalım paldır küldür Okulda 4 zümre aynı durumdayız.e,l,a harflerini verince işler daha çok karışıyor.
selam arkadaşlar.sizin yazdıklarınızı okudukça geçen seneyaşadıklarım aklıma geliyo.bu senede 1.sınıf okutuyorum .ama büyük bi fark var arada .bu yıl 21 öğrencim var.deçen sene 65 ti..arkadaşlar özellikle sınıf mevcudu fazla olanlar.üzülmeyin.. biz geçen yıl 2 ay boyunca e ve l haflerinde takılıp kalmıştık ama sonradan baktıkki çocuklar kendiliğinden hızlanmış herşey yoluna girmiş...siz sadece elinizden geleni yapın ve zamanını bekleyin.ben bu senede dertliyim aslında :( öğrencilerim işi kavrayamadı.sanırım bi yerde hata yapıyorum.matematikten örüntülere geldim biraz yavaş ilerliyorum.haaa türkçedede el i verdim .bukadar.herkese kolay gelsinn.
Ben bir haftadır e sesini ve büyük e yi verdim.Birkaç öğrencim dışında yazamayan yok.Ama mükemmelliyetçiyim heralde.Onlardan benim gibi yazmalarını bekliyorum.Pazartesi günü l sesini verip el ele el ele ve le oluşturmaya çalışacağım.Bakalım ne kadar zamanımı alacak.
arkadaşlar ben de dün al,ala kelimeleri ile ordan la hecesine ulaşmayı gösterdim.daha önce de dediğim gibi mantığını kavrayan çocuklar hemen ben söylemeden doğru okuyorlar.ama bazıları da ala ya ele bile diyor.ve ben o zaman işte kafamı taşlara vuruyorumee bu çocuklar ela yı ya da laleyi gördüklerinde napacaklar allahım umarım iyi olur..
arkadaşlar maşallahınız var vallahi....ben daha e sesini yeni bitidim...istiyorum ki öğrencilerin hepsi anlasın ve yazsın...acele de etmiyorum..pazartesi de l sesini verecem...bakalım ne olacak...
Denizsonerdeniz arkadaşım,hemen hemen aynı yerdeyiz,sana tavsiyem velilere yazdıklarını mutlaka okutmalarını söyle,o şekilde olduğunda biraz daha iyi oluyorlar.Kolay gelsin.
örtmen arkadaşlarım bende cuma günü el sözcüğünü verdim 3 te 2 lik sınıfın kısmı gayet iyi kalan kısmıyla da yakından ilgilenicem mutluyum :):):):):):)
merhaba arkadaşlar bende pazartesi l sesini vereceğim acele etmiyorum onlar başta yavaş ama iyi kavramalı zaten kavradıktan sonra herşey çorap söküğü gibi gelecek eminim...
selamlar. ben de bu sene ilkdefa 1.sınıf okutuyorum. ben 4 ekimde 'a' sesini verdim. tahtaya ilgili cümleleri yazdırdım. sınfım 36 kişi olmasına rağmen 3 tanesi okumakta zorlandı. Bir çalışma kağıdına cümleler yazdım ve o sayfaya öğrencilerin de yazabileceği boşluklar bıraktım. ve de defalarca okumaları gerektiğini belirten bir not yazdım. ben acaba çok mu acele ettim? müfredata göre tam zamanında verdim sesleri. 36 kişiden sadece 4-5 tanesi yazarken biraz zorlanıyor. sesi vermeden önce CD izletiyorum. çok faydası oluyor. herkese iyi çalışmalar...
Merhaba arkadaşlar ben e,l,el,ele,le,ele yi verdim.Büyük harfleri daha hiç vermedim.Yarın a sesine geçmeyi düşünüyorum.Büyük harfleri vermelimiyim yardımcı olurmusunuz teşekkürler.
Ben geçen sene a harfini verdikten sonra büyük harflari vermeye başlamıştım çünkü özel isim ( Ela ) Kullanmaya başlıyorduk. Bu sene ilk başta verdim ama bence a sesinden sonra vermek daha iyi olacaktır...
Selam arkadaşlar.Ben bugün a sesini verdim.Yazma üzerinde durduk.Büyük A yı da verdim.Yarın hece kelime ve cümle oluşturacağız..Bu hafta başka bi sese geçmeyi düşünmüyorum..Ne dersiniz :)))
arkadaşlar mrb ben bugün el sözcüğünü vermeye devam ettim çünkü hala daha tam olarak sınıfım yazamıyor oysa ele ve le yi vermeyi düşünmüştüm artık bu hafta planladığım gibi olmayacak bugün tek tek ilgilenmek durumunda kalınca yapabilen öğrencilerim çok sıkıldı;ne yapacağımı şaşırıyorum bazen. 2-3 öğrencim kaldı şimdi yazamayan sabırla ilgilen meye devam edicem umarım herşey yoluna girer en kısa zamanda. Bayram için bol çalışma vereyim diyorum iyice otursun...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma