Konu: 1. Sınıflar Bugün Okulda..... Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2007 Saat 23:11
Sinan öğretmenim, ben yardım istiyorum.Biraz umutsuz,biraz endişeli ve çok yorgunum.Daha önce 1. sınıf okutmama rağmen bu işi başaramayacağıma dair umutsuzluğa kapıldım...:(
Sinan öğretmenim, sitenizdeki yıllık planları inceledim.tşk ederim.yalnız birşey sorcam günlük plan hazırlamaya klauz kitaplar hariç devam ediyoruz değil mi?
ben bugün okulda sinan hocamın sitesinden indirmiş olduğum nokta irleştirme çalışması yaptırdım.bazıları yavaş ve güzel bazıları ise hızlı oluyor.bunları boyama çalışmalarıda yaptırdım.yarında devam edeceğim nokta birleştirmeye.sabahta hayat bilgisi dersi işledim.
matematik işlemiyorum ama acaba yanlışmı yapıyorum?
Merhaba..... Bende bu sene ilk defa birinci sınıf okutacağım. Çizgi çalışmalarının yanında hayat bilgisi ve matematik de vermelimiyim bilmiyorum. Ayrıca ilk günlerde çocuklar biraz çekiniyolardı . Şimdi okula ve bana alışmaya başlayınca sınıfta düzen ve disiplin sorunu çıkmaya başladı. Dikkatleri çok çabuk dağılıyor. Sınıf mevcudum 47 dikkatlerini toparlamakta çok zorlanıyorum.Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sevgili arkadaşlar başlarda disiplin arayıp üstlerine düşmeyin, onlar henüz oyun oynadıklarını düşünüyorlar. Zaten sıcak ana kucaklarını, oyuncaklarını evde bırakıp öyle geliyorlar okula. Yakın zaman diliminde herşey yerli yerine oturacaktır. Özellikle bir çok kere söyledim tekrar söyleme gereği duyuyorum. Çalışmalarda acele etmeyin ve bu günlerde özellikle ilk haftalar için söylüyorum öğrencilerinizden çok mükemmel ve istenilen düzeyde çalışmalar bekleyip kendinizide onlarıda üzmeyin. Saygılarımla...
Ben de bugün nokta birleştirme çalışması yaptım.Sonra da bunları boyattım.disiplin sorunu muhakkak olacaktır.Ben de bu yıl ilk defa 1. sınıf okutuyorum.İnanın eve geldiğimde her an öğrencilerimin sesi kulaklarımda.Ama zamanla alışacağız.Matematik dersi ben de şu an yapamıyorum.Ne zaman başlayabilirim onu da bilmiyorum...
Geçen dönem 1. sınıfı başarı ile tamamladım. Ancak bu yıl ilk gün biraz hayal kırıklığına uğradım. Okuma da değilde diktede unutmalar olmuş. Ancak bugün biraz daha iyiydiler. Bu haftayı tekrarlarla geçirmeyi düşünüyorum. Önümüzdeki hafta artık kitaplarımızı işlemeye başlarız. Ayrıca 1. sınıf okutan arkadaşlar sakın paniğe kapılmayın. Sınıfım geçen dönem 51 kişiydi. Disiplin sorunu ilk bir ayda, okuma ve yazma sorunu ise özellikle s harfinden sonra azaldı. Bunun yanında velininde size destek olması lazım. Öğrenciden çok onu motive etmek gerekli.
benim öğrencilerim de okumayı değilde yazı yazmayı unutmuşlar...yazılar çok çirkinleşmiş... hepsi değil tabiki...ama bu hafta bol bol dikte yapacağız....tabiki sesli okumada...arkadaşlar hiç endişelenmeyin inanın onlar kendiliğinden okumaya geçecekler...siz velilerle işbirliği yapın onları da bu işin içine katabilirseniz işiniz daha kolay olacaktır...her ay düzenli toplantı yapın onlarla konuşun ...onları cesaretlendirin...
berke ve sınıfı bugünde çizgi çalışmalarına devam ettiler ve 1 2 3 nesne çizdiler.
berkenin elleri alışkın olduğu halde yavaş yaptığı zaman güzel ama hızlı yaptığında kötü yazıyor.Ama ilk yıldızını aldı tabi ne kadar güzel yaparlarsa yıldızlar okadar büyük oluyormuş:)
bend eilk defa yeni programa göre 1.sınıf okutuyorum bilmem neler olacak.planlarımı bilrehala tamamlamadım selt yayınları ceyda yayınları planları olan var mı tşk
sinan hocam bende ilk kez bir okutoyorum mevcut kırk çok zorlanıyorum sesimi duyuramıyorum dikkatlerıni çekmek için oyun ,şarkı ve ilginç masallara ihtiyacım var4-5 tane çizgi çalışması yaptırdım her gün daha iyi oluyor ancak yapmak istemeyenler var ne yaopmalıyım onları kaybetmek istemiyorum.yardımcı olursanız çooook sevinirim
Bugün okulda çizgili deftere yazma alıştırmaları yaptık. Satır aralarında boşluk bıraktırmadım.Özellikle kız öğrencilerim çok güzel yazıyorlar. Kurallar üzerinde konuştuk. Sınıf kurallarımızı öğrenciler kendileri belirlediler. Bugünde böyle geçti. Herkese başarılar dilerim.
ben bugün çizgi çalışmalarına devam ettim.ilk günlere göre ilerleme kaydettik biraz.ama hala çizgi çizemeyen öğrencilerim var.ne yapacağımı bilmiyorum.önümüzdeki hafta da çizgi çalışmalarına devam etmeyi düşünüyorum...
Öğrenciler çok çabuk sıkılıyor.bir sıra yazıyor çantama koyabilir miyim öğretmenim diyorlar:)
sınıf kurallarını hakkında konuştuk. Sınıfa nasıl girilir. Sınıfa misafirmiz gelirse ne yapmalıyız. Hayat bilgisi: Fiziksel öz. fark etme. Matematik: 1-2-3 sayılırını yazma
Öğrencilere şu soruyu sordum: Çoçuklar şimdi dışardayız sınıfa gireceğiz nasıl içeriz? masumane bir cevap: Öğretmenim kapıyı açar gireriz.:)
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
Öğretmenim çarşamba günü yazdığınız ödül etkinliğini uyguladım,çok işe yaradı.Dersin sonunda prens ve prensesler dans etti.Çok iyiydi öğrencilerim.Çoooooooooooook teşekkür ederim.:-)
herkese merhaba herkes ne kadar güzel anlatıyor ama ben bunları hayretle okuyorum benim öğrencilerim hiç birşey yapmıyor yapamıyorlar walla ne yalan soyleyeyim korkmaya başladım.. yapabilecek miyim acaba?
okulda cizgi çalışmalarına devam ettim yapabilen var yapamıyan var haftaya yine çizgi çalışmaları yapacağım taki hepsi hakkıyla yapana kadar acele etmeye gerek yok sanırım paniklememeye çalışıyorum herkese başarılar
Dün isim kartlarını taktım ama ilk günden kaybedenler oldu;çizgi çalışmaları yaptırdım ama çoğu kalemi bile tutamıyo; bir de sol elle tutanlar var siz ne önerirsiniz sağ el için uğraşmalımıyım yoksa özgür mü bırakmalıyım?
Bir öğrencim çok uyumsuz etkinliklere katılmıyor, arkadaşlarına tekme atıyor ve devamlı konuşuyor zeka özrü yok iyilikle denedim olmuyo ne yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler hepimize Allah kolaylık versin...
Gönlündeki yaraların kanını dindir; yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir...
çizgi çalışmalarına devam ettik.Sınıf kurallarını öğrenmeye devam ettik.Öğrencilerim okulu çok sevdiklerini söylediler.Ne zaman okumaya başlayacaz diyolar.Bir de çizgi çalışmalrı yaparak yaptığımız çizgi çalışmaları üzerindeki resimleri boyuyoruz.Öğrencilerim öğretmenim bunları çizmeyi bitirince derse başlayacaz demi dedi.Oyun geliyo yaptıklarımız.Öğrencilerimi çooook seviyorum.
Çizgi çalışmalarına devam ettim.. Puan kartları hazırladım..Çok işe yaradı en ilgisizler bile bu kartlar için canla başla çalıştı sıkıldıklarındada trencilik oynadık..
pinkafrika öğretmenim sınıfınızda sol elle yazan öğrencileriniz olduğunu söylemişsiniz ; bu çocuklar solak olduğu için sol ellerini kullanabilirler serbest bırakırsanız daha iyi olacağını düşünüyorum... Ayrıca disiplin sorunu içinde doğru davranışları sergileyen öğrencilerinizi ödüllendirin yanlış davranışta bulunanları görmezden gelirseniz çocukta hangi davranışın doğru hangisinin yanlış olduğunu zamanla anlar... Ama sabır gerektiriyor inanın bunu anlaması çok kolay olmuyor... Sadece biraz sabır... :)
ben de diğer okullardan öğretmen arkadaşların geçtiğini duydum ama deneyimli hocalarımdan öğrendiğim kadarıyla 1 hafta daha çizgi çalışmalarına devam edeceğim.
kolay gelsinn
Geçen yıl birinci sınıf okuttum.seslere geçmek için çok erken.İlk iki hafta hatta bazı çocuklarda üç hafta çizgi çalışmalarına yer verilmeli.Çocuk bu dönemi erken geçerse eğer ileride sıkıntı yaşanacaktır.Acele etmeyin derim ben.Henüz çok erken.Kolay gelsin arkadaşlar...
Direk e sesinden başlıyorsunuz sayın hocam...Ayrıca bir tavsiyede bulunacağım. Verdiğiniz seslerin temel harflerini de öğrencilerin göreceği bir yere asarsanız zamanla temel harflerle okuması da kolaylaşıyor , çünkü öğrencilerin göz aşinalığı oluyor.Sesin yazılışının temel harfi olduğunu söylüyorsunuz ama tabiki yazdırmıyorsunuz.Çocuk göre göre onada alışıyor.Kolay gelsin...
arkadaşlar benim de sınıf mevcudum 49...geçen hafta çizgi çalışmaları yaptım.bu hafta da çizgi çalışmalarına devam edeceğim....pazartesi de inşallah e sesini vermeye başlayacağım...size tavsiyem öğrencilerin tümü çizgi çalışmalarını yapamadan kesinlikle ses vermeye geçmeyin...ileride çok zorlanırsınız...en azından ben öyle düşünüyorum...HEPİNİZE İYİ ÇALIŞMALAR...
benimde sınıf mevcudum 35.Sıkılma benim öğrencilerimde de var.Oyun oynuyoruz,boyamalar yapıyoruz ama bazen bunlar bile yetmiyor.Bu haftayı hatta önümüzdeki haftayıda çizgi çalışmalarıyla geçirmek istiyorum.İyice oturması gerektiğini düşünüyorum...iyi çalışmalar.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma