Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2006 -2007 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2006 -2007 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 21 Mart 2007 Çarşamba (İkinci Dönem) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Konu: 21 Mart 2007 Çarşamba (İkinci Dönem)
    Gönderim Zamanı: 21-Mart-2007 Saat 00:50
Bu gün okulda...

Düzenleyen sinanuzun - 21-Mart-2007 Saat 01:11
IP  Tesekkur Et
aselnaz
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı aselnaz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2007 Saat 09:43
  merhaba arkadaşlar..Öğrencilerle ilgili şikayetleri okudum benim öğrenciler de pek farklı değil.Daha önceki senelerde uyguladığım bir yöntemden bahsedeyim.Karton bir kutunun üst yüzeyini delip şikayet kutusu yapmıştım.Birbirini şikayet eden öğrencilerin bana söylemek yerine şikayetlerini bir kağıda yazıp atmalarını istedim.defterlerinden yaprak koparmasınlar diye kendim küçük kağıtçıklar hazırlayıp masama koydum.tenefüste kim kimden şikayetçi oluyorsa yazıp kutuya attılar.Son ders kutuyu açıp okuyacağımı ve buna göre ceza vereceğimi söyledim.Son ders kutudan en fazla şikayeti çıkan öğrencileri tahtaya çıkardım ve onlara nasıl bir ceza verelim diye sordum kimine sınıfı temizlettik,kimine son derstte oynayacağımız oyunlara katılmama cezası verdik.İlk günler kutu dolup taşıyordu ama zamanla azalmaya başladı.Hatta iyi davranışlarda bulunan arkadaşlarınızın adını ve yaptığı davranışı yazın dediğimde yazılan davranışa göre ödülü hak edenlere ödül verdim.Bu davranış puanı olarak hazırladığım ayrı puan veya istedikleri bir oyunu oynatma gibi etkinlikler oldu.Böylece her ders bana gelmelerini engellemiş oldum ve oyun oynamadan men edilmemek için zamanla davranışlarına dikkat eden öğrenciler oldu.Bir de bunları deneyin isterseniz ben faydasını gördüm..

IP  Tesekkur Et
m_gulen
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 346

Aldigi Alkis: 263
%76
Alıntı m_gulen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2007 Saat 16:02
       Türkçe dersinden işlediğimiz metinle ilgili etkinlikler yaptık. Hikaye anlatma çalışması yaptık. Mat. çıkarma işleminde verilmeyenleri bulma çalışması yaptık.
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
Bilmez ki sorsun, bilse sorardı."

Sadi-i Şirazi

IP  Tesekkur Et
erdemre
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%0
Alıntı erdemre Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2007 Saat 16:45
birleştirilmiş sınıflı okulda 5 sınıf bir arad okutuyorum,1. sınıflarımla birlikte türkçe ders kitabından parçamızı okuyup hikaye haritası isimli etkinliği gerçekleştirdik...
IP  Tesekkur Et
tubakenan
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 9

%0
Alıntı tubakenan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2007 Saat 20:02
HİKAYE OKUMA ÖDEVİ VERDİM.BUGÜN İLK SAATTE HİKAYEDEN OKUDUKLARINI YAZMALARINI İSTEDİM.GÜZEL VE KURALINA UYGUN YAZANLARA ÖDÜL VERDİK VE ÇOCUKLAR ÖDÜLLENDİRİLEREK DAHA FAZLA MOTİVE OLDUKLARINI BİR KEZ DAHA GÖRDÜK....
IP  Tesekkur Et
mlsa
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

%0
Alıntı mlsa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2007 Saat 20:06
türkçe dersinde anahtar kelimelerden kısa bir öykü yazdılar.isteyenler arkadaşlarına okudular.çok yaratıcı,ilginç öyküler çıktı.23 nisan a hazırlık çalışması yaptık.
IP  Tesekkur Et
LOWE
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 56

Aldigi Alkis: 7
%12
Alıntı LOWE Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2007 Saat 21:38
Bugün 18 Mart Çanakkale Kutlama Töreni yaptık. Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanı ve Kaymakam konuklarımız oldular.

Çıkarma işlemi yaptırdım. Ayrıca Yaprak test aldım ve onlardan bir kaç tanesini yaptık. Ama testlerin seviyesi çok yüksek 1 ay daha bekleyeceğim.
LOWE KING
IP  Tesekkur Et
damla2
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 248

Aldigi Alkis: 117
%47
Alıntı damla2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2007 Saat 23:41
Hayat Bilgisinde Lider Kim ? konusuna devam ettik. Matematikte çıkarma işlemi ile ilgili alıştırmalar yaptık. Türkçe dersinde dinleme etkiliğini yaptık. Ayrıca öğrencilerden bazıları okudukları hikaye kitaplarını anlattılar.
IP  Tesekkur Et
hsgunes
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 22

Aldigi Alkis: 1
%4
Alıntı hsgunes Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Mart-2007 Saat 23:58

Öğrenci davranışları ile ilgili şikayetleri okudum. Bizim uyguladığımız bir yöntem var ve bizden başka diğer sınflarda uygulamaya koydu. Gerçekten çok işe yarıyor. Özetle: Yıldız uygulamamız var. Amacımız yıldız toplamak.Yıldızlar özellikle davranışlarımızla, yaptığımız özel bir çalışmayla, hiç hatasız test yada yazılı sonuçlarıyla alınabiliyor. İlk on yıldız toplayan öğrencilerimin evlerine yarım saat misafir oldum ve onlarla oyun oynadım. Yirmi yıldız toplayanlara bir taç takıp günün pres yada prensesi ilan ettik. O gün her konuda ona ayrıcalık tanıdık ve üzmekten kaçındık.Böylece kendilerine nasıl davranılmasını istediklerini de fark etmiş oldular. Elli yıldıza ulaştıklarında birlikte sinemaya gideceğiz. Bir öğrencim yirmi dokuz yıldız aldı ama ben otuz yıldızda nasıl bir ödül vereceğimi henüz bulamadım. Maddi değeri olmayan rehberlik açısından da yarar sağlayabilecek bir yöntem bulmam gerekiyor. Bu konuda fikir verirseniz sevinirim. Davranışlardan yıldız kazandıkları için doğru yapan tek bir öğrenci yetiyor. Onu görüp ;teşekkür ederim Mert dediğim anda herkes kendisini bir kontrol edip düzeltiyor. Emin olun yapılan yanlışlara kızmak yerine tek bir doğruyu bulup teşekkür etmek daha yararlı ve etkili oluyor.

Bu gün verilmeyen toplananı bulma çalışması yaptık, Düşler teknesi metni üzerinde konuşup etkinliklerinin bir kısmını yaptık,hayat bilgisinden para harcamayı öğreniyorum konusundaydık, beden dersindede ilk kez futbol oynadılar.
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma