Öğrenci davranışları ile ilgili şikayetleri okudum. Bizim uyguladığımız bir yöntem var ve bizden başka diğer sınflarda uygulamaya koydu. Gerçekten çok işe yarıyor. Özetle: Yıldız uygulamamız var. Amacımız yıldız toplamak.Yıldızlar özellikle davranışlarımızla, yaptığımız özel bir çalışmayla, hiç hatasız test yada yazılı sonuçlarıyla alınabiliyor. İlk on yıldız toplayan öğrencilerimin evlerine yarım saat misafir oldum ve onlarla oyun oynadım. Yirmi yıldız toplayanlara bir taç takıp günün pres yada prensesi ilan ettik. O gün her konuda ona ayrıcalık tanıdık ve üzmekten kaçındık.Böylece kendilerine nasıl davranılmasını istediklerini de fark etmiş oldular. Elli yıldıza ulaştıklarında birlikte sinemaya gideceğiz. Bir öğrencim yirmi dokuz yıldız aldı ama ben otuz yıldızda nasıl bir ödül vereceğimi henüz bulamadım. Maddi değeri olmayan rehberlik açısından da yarar sağlayabilecek bir yöntem bulmam gerekiyor. Bu konuda fikir verirseniz sevinirim. Davranışlardan yıldız kazandıkları için doğru yapan tek bir öğrenci yetiyor. Onu görüp ;teşekkür ederim Mert dediğim anda herkes kendisini bir kontrol edip düzeltiyor. Emin olun yapılan yanlışlara kızmak yerine tek bir doğruyu bulup teşekkür etmek daha yararlı ve etkili oluyor.
Bu gün verilmeyen toplananı bulma çalışması yaptık, Düşler teknesi metni üzerinde konuşup etkinliklerinin bir kısmını yaptık,hayat bilgisinden para harcamayı öğreniyorum konusundaydık, beden dersindede ilk kez futbol oynadılar.