Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

21 Mart 2007 Çarşamba (İkinci Dönem)

Nereden Yazdırıldığı: Ilkokuma Yazma Ögretimi Sitesi
Kategori: Günlük
Forum Adı: 2006 -2007 Eğitim Öğretim Yılı
Forum Tanımlaması: 2006 -2007 Çalışma Günlüğü
URL: http://www.sinanuzun.com/forum//forum_posts.asp?TID=679
Tarih: 18-Temmuz-2025 Saat 04:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.05 - http://www.webwizforums.com

Konu: 21 Mart 2007 Çarşamba (İkinci Dönem)
Mesajı Yazan: sinanuzun
Konu: 21 Mart 2007 Çarşamba (İkinci Dönem)
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2007 Saat 00:50
Bu gün okulda...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: aselnaz
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2007 Saat 09:43
  merhaba arkadaşlar..Öğrencilerle ilgili şikayetleri okudum benim öğrenciler de pek farklı değil.Daha önceki senelerde uyguladığım bir yöntemden bahsedeyim.Karton bir kutunun üst yüzeyini delip şikayet kutusu yapmıştım.Birbirini şikayet eden öğrencilerin bana söylemek yerine şikayetlerini bir kağıda yazıp atmalarını istedim.defterlerinden yaprak koparmasınlar diye kendim küçük kağıtçıklar hazırlayıp masama koydum.tenefüste kim kimden şikayetçi oluyorsa yazıp kutuya attılar.Son ders kutuyu açıp okuyacağımı ve buna göre ceza vereceğimi söyledim.Son ders kutudan en fazla şikayeti çıkan öğrencileri tahtaya çıkardım ve onlara nasıl bir ceza verelim diye sordum kimine sınıfı temizlettik,kimine son derstte oynayacağımız oyunlara katılmama cezası verdik.İlk günler kutu dolup taşıyordu ama zamanla azalmaya başladı.Hatta iyi davranışlarda bulunan arkadaşlarınızın adını ve yaptığı davranışı yazın dediğimde yazılan davranışa göre ödülü hak edenlere ödül verdim.Bu davranış puanı olarak hazırladığım ayrı puan veya istedikleri bir oyunu oynatma gibi etkinlikler oldu.Böylece her ders bana gelmelerini engellemiş oldum ve oyun oynamadan men edilmemek için zamanla davranışlarına dikkat eden öğrenciler oldu.Bir de bunları deneyin isterseniz ben faydasını gördüm..

Mesajı Yazan: m_gulen
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2007 Saat 16:02
       Türkçe dersinden işlediğimiz metinle ilgili etkinlikler yaptık. Hikaye anlatma çalışması yaptık. Mat. çıkarma işleminde verilmeyenleri bulma çalışması yaptık.

-------------
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
Bilmez ki sorsun, bilse sorardı."

Sadi-i Şirazi

Mesajı Yazan: erdemre
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2007 Saat 16:45
birleştirilmiş sınıflı okulda 5 sınıf bir arad okutuyorum,1. sınıflarımla birlikte türkçe ders kitabından parçamızı okuyup hikaye haritası isimli etkinliği gerçekleştirdik...

Mesajı Yazan: tubakenan
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2007 Saat 20:02
HİKAYE OKUMA ÖDEVİ VERDİM.BUGÜN İLK SAATTE HİKAYEDEN OKUDUKLARINI YAZMALARINI İSTEDİM.GÜZEL VE KURALINA UYGUN YAZANLARA ÖDÜL VERDİK VE ÇOCUKLAR ÖDÜLLENDİRİLEREK DAHA FAZLA MOTİVE OLDUKLARINI BİR KEZ DAHA GÖRDÜK....

Mesajı Yazan: mlsa
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2007 Saat 20:06
türkçe dersinde anahtar kelimelerden kısa bir öykü yazdılar.isteyenler arkadaşlarına okudular.çok yaratıcı,ilginç öyküler çıktı.23 nisan a hazırlık çalışması yaptık.

Mesajı Yazan: LOWE
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2007 Saat 21:38
Bugün 18 Mart Çanakkale Kutlama Töreni yaptık. Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanı ve Kaymakam konuklarımız oldular.

Çıkarma işlemi yaptırdım. Ayrıca Yaprak test aldım ve onlardan bir kaç tanesini yaptık. Ama testlerin seviyesi çok yüksek 1 ay daha bekleyeceğim.

-------------
LOWE KING

Mesajı Yazan: damla2
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2007 Saat 23:41
Hayat Bilgisinde Lider Kim ? konusuna devam ettik. Matematikte çıkarma işlemi ile ilgili alıştırmalar yaptık. Türkçe dersinde dinleme etkiliğini yaptık. Ayrıca öğrencilerden bazıları okudukları hikaye kitaplarını anlattılar.

Mesajı Yazan: hsgunes
Mesaj Tarihi: 21-Mart-2007 Saat 23:58

Öğrenci davranışları ile ilgili şikayetleri okudum. Bizim uyguladığımız bir yöntem var ve bizden başka diğer sınflarda uygulamaya koydu. Gerçekten çok işe yarıyor. Özetle: Yıldız uygulamamız var. Amacımız yıldız toplamak.Yıldızlar özellikle davranışlarımızla, yaptığımız özel bir çalışmayla, hiç hatasız test yada yazılı sonuçlarıyla alınabiliyor. İlk on yıldız toplayan öğrencilerimin evlerine yarım saat misafir oldum ve onlarla oyun oynadım. Yirmi yıldız toplayanlara bir taç takıp günün pres yada prensesi ilan ettik. O gün her konuda ona ayrıcalık tanıdık ve üzmekten kaçındık.Böylece kendilerine nasıl davranılmasını istediklerini de fark etmiş oldular. Elli yıldıza ulaştıklarında birlikte sinemaya gideceğiz. Bir öğrencim yirmi dokuz yıldız aldı ama ben otuz yıldızda nasıl bir ödül vereceğimi henüz bulamadım. Maddi değeri olmayan rehberlik açısından da yarar sağlayabilecek bir yöntem bulmam gerekiyor. Bu konuda fikir verirseniz sevinirim. Davranışlardan yıldız kazandıkları için doğru yapan tek bir öğrenci yetiyor. Onu görüp ;teşekkür ederim Mert dediğim anda herkes kendisini bir kontrol edip düzeltiyor. Emin olun yapılan yanlışlara kızmak yerine tek bir doğruyu bulup teşekkür etmek daha yararlı ve etkili oluyor.

Bu gün verilmeyen toplananı bulma çalışması yaptık, Düşler teknesi metni üzerinde konuşup etkinliklerinin bir kısmını yaptık,hayat bilgisinden para harcamayı öğreniyorum konusundaydık, beden dersindede ilk kez futbol oynadılar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info