En sevmediğim ise maalesef KOLBASTI.. Çok abartıldı bence..
[/QUOTE]
metin hocam öncelikle teşekkür ederim..bende size katılyıorum kolbastı konusunda...ama maalesef o resimlerde gördüğünüz nerdeyse bütün gösterileri( ıspanaklı yumurta, balböceği rontu,kolbastı,horon,halayve cemilem oyunu) ben hazırladım...daha farklı etkinlikler yapmak isterdim ama hepsiyle başa cıkamadım bu sebeple cocukların bihaber oldukları oyunlara da yer verdim..insallah seneye daha güzel işler yparaım:)
Emelcelik hocam büyük kızlarım çiftetelli,1. sınıf öğrencilerim Delisin şarkısı eşliğinde dans gösterisi yaptılar.Çok çalıştık ama şükür güzel geçti.Selamlar
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
Hâlâ korkular, renkler ardında mısın? Çirkinle güzel seçmek kaydında mısın? Oldun diyelim Zemzem, ya da ab-ı hayat... Bir gün öleceksin yâr, farkında mısın..? -Ömer Hayyam-
Doyum sağlayacak kadar bir amaç Geçinebilecek kadar bir iş Temel ihtiyaçlara yetecek kadar zenginlik İş ve eğlenceyi dengeleyecek kadar sağlıklı bir akıl Birçok insanı beğenecek, bunlardan birazını da sevecek kadar şefkat Kendini sevecek kadar öz saygı Muhtaç olanlara verecek kadar iyilik duygusu Zorluklarla yüz yüze g...elecek kadar cesaret Sorunları çözecek kadar yaratıcılık Her an gülecek kadar mizah duygusu İyi bir yarını bekleyecek kadar umut Hayatı bütün değerleri ile yaşayacak kadar bir sağlık Sahip oldukların için şükran duygusu
değerli arkadaslarım bir konuda sizden fikir almak istiyorum..bu konuda benden cok daha iyi oldugunuzu biliyorumm...okulda şiir dinletisi yapmayı düşünüyoruz fakat maalesef şiir konusunda cok bilgim yok...tavsiye edeceğini şiirler var mı? fikirlerinizi cok önemsiyorummm:)
EĞER SEN DE * Hayatın güçlüklerine katlanabilecek kadar İNANÇ, * Geleceğin daha iyi olacağına inanacak kadar ÜMİT, * Doğru bildiklerin için mücadele edebilecek kadar CESARET, * Topluma, ailene, İslam'a faydalı olabilecek kadar SAĞLIK, * İhtiyaçlarına yetebilecek, zekâtını verebilecek kadar PARA, * Başkalarının daima iyi yönlerini görebilecek GÖZ, * Çevrendeki insanlara yardım eli uzatacak kadar CÖMERTLİK, * İnsanlara, karşılık beklemeden yapabileceğin İYİLİK, * Hayatın zorluklarına karşı hayatı ve insanları kuşatacak SEVGİ, * Yastık kadar yumuşak ve rahat bir VİCDAN, * Dilini, belini, kalbini, keseni ve gözünü haramdan sakınabilecek İRADE, * Gördüklerinin, duyduklarının düzelmesini bekleyebilecek kadar SABIR, * Günahlarını, noksanlarını itiraf edebilecek kadar FAZİLET, * En kötü halinde bile Allah'dan razı olabilecek kadar ŞÜKÜR varsa, SEN MUTLUSUN
PAYLAŞMAK GÜZELDİR!!!!!!!!!!!!
Düzenleyen sbizimbeycur - 01-Mayis-2010 Saat 15:51
Saçlarından bir tel aldım Haberin var mı yar Haberin var mı? Ben gönlümü sana verdim Haberin var mı yar Haberin var mı?
Gözden ırak dilden uzak Ben seni sevmişim eyvah Haberin var mı yar Haberin var mı?
Gözler kalbin aynasıdır Yalan söylerimi yar Yalan söylerimi Aldatan gözleri gördüm Oda sendemi yar Oda sendemi
Bir hatıran kaldı bende Onuda alsana yar Onuda alsana Vicdanında rahat mısın? Söylesen bana yar Söylesen bana
Bu türkünün sözlerini bu formda yazan başka arkadaşlar da oldu biliyorum.Ben de o kervana katılmak istedim. Eminim bir kısmımız sözlerini bir kez daha okumak isteyecektir.
fezayı bağlayarak yorgun kanatlarına bir güvercin uçurup kıtalar arasından çağırdın beni geçerek birer birer sürgün kanyonlarını derbeder koşup geldim ışıldayan tahtına yarım koyup bir bardak kurşun rengi çayımı yıkarak yalnızlığa kurduğum sarayımı yetim çığlıklarımı duyurmak üzere sana koşup geldim; iliştir beni memnu bahtına
adını söylemek istemiyorum her hecesi amansız bir kor dudaklarımda her harfine yıllardır şimşeklerle yarıştım zindanlara karıştım, ölümlerle tanıştım adını söylemek istemiyorum Rüveyda dediğim zaman anla ki, senin için yürüyor kelimeler çığlığımın atardamarlarından
hangi yıldızdır bilmem, gözlerin kayarda üzerime Rüveyda önce tuhaf bir deprem yayılır bedenime sonra açılır önümde ıstırab vadileri silik renkleriyle adımlarıma çözülmeye yüz tutan bir mazi mühürlenir hayalin bittiği menfeze doğru alaca bir at koşar içimde zamansız, mekansız nefese doğru
uslanmaz bir yürek taşıdığıma dair yaygın bir kanaat dolaşır aynalarda oysa Rüveyda baştan başa ben kevser akan, gül kokan bir kalbin filiziyim
kitaplara sürdüğüm kapkara lekelerden bir anlatsam nasıl utandığımı bir doğrulsam eğrildiğim yerden ağarır tanyeri nilüferlerin laca bir at koşar içimde ezer toynaklarıyla anılarımı
sular köpürmemeliydi Rüveyda kırılmamalıydı ıslak dalları hasret selvilerinin ben zehire alışkınım, şerbete değil rüyalar nefret eder avare duruşumdan kabuslar çekerek ancak derdimi yeryüzünde sen gün boyu simsiyah bir ufukla beraber ben her gece bir mehdi türküsüyle çilekeş yargılamak için zeval kayıtlarını inkilap bekliyorum
hangi umut çiçeğidir bilmem, ellerin uzanır da gönlüme Rüveyda derinden bir ok saplanır bağrıma beynimi çağıran bir sese doğru alaca bir at koşar içimde zamansız, nekansız nefese doğru
artık eskisi gibi bakamıyorsun göklerinde bir belkıs otururdu Rüveyda binlerce gökkuşağı olurdu kirpiklerin güneş bir ane gibi dururdu başucunda artık dokunamımor kakülün bulutlara karalara bürünmüş saclarında dolunay BEN BU KADAR ZULME LAYIK MIYIM RÜVEYDA
hangi ressamı vurur bilmem, endamın sarar da benliğimi ben beni tanımam kaldırımlarda kafesleri yutan kafese doğru alaca bir at koşar içimde zamansız, mekansız nafese doğru
kırmızı bir kurdela bağlayarak alnına duydun mu orkideye dua eden birini bu ısmarlama yüzler yok mu Rüveyda bu yapmacık bebekler gözyaşı akıtırken gülenler yok mu beni kahrediyor geceler boyu
hangi çağın gelişidir bilmem, gülüşün soluk bir dünyanın mezarlarına gömerek gurbetimi kapadı karanlığa Yesrib, kapılarını meydan okuyuşun çağın ordularına bilmem hangi mevsimin başlangıcıdır doruklarından öte hevese doğru alaca bir at koşar içimde zamansız, mekansız nefese doğru
yasını tutuyorum karartığım düşlerin yıpranmış divaneler gibiyim sokaklarda amansız bir ütopya üfleyen pencereler lif lif yoluyor dram seyyahı bedenimi önümde, haksızlığın hesaba çekildiği hiç kimsenin kimseyi tanımadığı mahşer arkamda, kare kare ömrümü belirleyen hatırladıkça yanıp tutuştuğum resimler
söyle, nasıl aşarım pişmanlık dağlarını yeniden bir Nil olup taşar mıyım çölllere kim giydirir başıma tacını nihayetin kim takar bileğime hürriyet künyesini karada balık gibi nasıl yaşarım, söyle Rüveyda, seziyorum; tahammülün kalmadı ama dur, boşaltayım bütün çığlıklarımı asırlardır köhne barınaklarda küflenen, çürüyen çığlıklarımı
at vuruldu içim paramparça Rüveyda gölgelerin ardına sakladım kusurumu sen orada kayıtsızca gülümsüyor gibisin ben burda damla damla eriyip akıyorum yine de, çiğnetmem kimseye gururumu istenmediğim yeri sessizce terk ederim hatıra kalsın diye bırakır da ruhumu mahzun bir derviş gibi boyun büker, giderim
Bu arada cuma günü sorunsuz ama bir sürü öğütle biten bir teftiş geçirdik.Öğrenciler desen iyice koptu okuldan .Her tür eğlenceyi yapıp dikkatlerini çekelim diyoruz ama nafile.Her gün devamsızlık artıyor.Sizlerde durumlar nasıl???
Düzenleyen sbizimbeycur - 08-Mayis-2010 Saat 18:12
bizim zaten ekonomik koşul nedeniyle devamsızlık her yıl bu zamanlar artar.mevsimlik olarak pancar çapasına giderler hocam ama benim sınıftan şuan 2 öğrencim gitti.
Bunalımlı bu günüme tam uygun bir alıntı arkadaşlar....
Hayat ne garip bugünlerde ; Mallarımız arttı, keyfimiz azaldı !..Daha büyük evlerde kalıyoruz ama daha küçük ailelerde yaşıyoruz..! Konforumuz arttı ama zamanımız daraldı !..Diplomamız bol ama sağduyumuz az..! Uzmanlıklar arttı ama sorunlar çoğaldı !..İlaçlar çoğaldı, hastalıklar arttı..! Sorumsuzca para harcıyoruz a......ma az gülüyoruz..! Trafikte çok hızlıyız ama çabuk parlıyoruz !..Akşam geç yatıyor, sabah yorgun kalkıyoruz..! Az kitap okuyor, çok televizyon seyrediyoruz !..Varlığımızı arttırdık ama değerlerimizi yitirdik..! Çok konuşuyor ama az gönül veriyoruz ve bol yalan söylüyoruz !..Para kazanmayı öğrendik ama yuva kurmayı beceremedik..! Hayata yıllar ekledik, yillara hayat katamadık !..Ay' a kadar gidip dönmeyi biliyoruz ama komşumuza geçmek için karşıya geçmiyoruz..! Uzaya ulaştık ama ruhun derinliklerine inemiyoruz !..Havayı temizledik ama ruhları kirlettik..! Atomu parçaladık, önyargılarımızı yıkamadık !..Çok yazıyor ama az gelişiyoruz..! Daha çok plan yapıyoruz ama daha az sonuç alıyoruz !..Acele etmeyi öğrendik ama sabırlı olmayı asla..! Gelirimiz arttı, karakterimiz zayıfladı !..Tanıdıklar çoğaldı, dostlar eksildi..! Çabalar arttı ama mutluluklar azaldı !..Bilgisayar ağları kuruyoruz, bilgi otoyolları inşa ediyoruz ama kendi aramızdaki iletişimde zorlanıyoruz..! Dünya barışı der, silahlanırız !..Daha mutlu olmak için somurtarak çalışırız..! Yani bugünlerde ; Eve çift maaşın girdiği ama çiftlerin boşandığı !..Güzel evlerin yuva olamadığı..! Kısa seyahatlerin, kağıt mendil gibi ilişkilerin ; Yıka çık gönüllerin, tek geceliklerin !..Kilo dertlerinin ve her derde deva vitaminlerin..! Vitrinlerin dolu ama gönüllerin boş olduğu ; Günlerde yaşıyoruz !...*
Düzenleyen sbizimbeycur - 11-Mayis-2010 Saat 22:05
cocuklarınız nasıl acaba.ben kıtapları bıutırdım cok oldu ama suan sadece tekrar yapıyorum.onluk bozarak cıkarma eldelı toplama bıle verdım.ama daha ne verebılecegımı bılmıyorum sız neler yapoyorsunuz...neler verıyorsunuz cocuklara..dılbılgısı olarak neler verdınız.veya verılemsı gereken konulardan matemetıkten nasıl ne tur problemler cozuyorsunuz fıkırlerınıze ıhtıyacım var...
ewet metın hocam resımlerınız cok guzel...hemen alıp masa ustu yaptım...aıle resmını cok hos bı tablo...
bu arada resım sergımız var 456 hazıranda...cokb hos celısmalarımız oldu.hele kabartmalarımızı gormenız lazım...cok hos calısmalarımız gormenızı ısterdım.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma