İngiliz, Amerikalı ve Türklerin bulunduğu gemi kaza yapar ve su almaya başlar. Kaptan telaşla yolcuların arasına girer ve; “Lütfen herkes sakince filikalara doğru gitsin gemi su almaya başladı.” Yolcular bu uyarıyı umursamaz ve aynen devam ederler. Kaptan aynı uyarıyı birkaç defa yapar ve insanların gemiden ayrılmadıklarını görünce çaresizce geri çekilir. Bu arada uyanık kaptan yardımcısı kaptana: “Ben bu insanların hepsini gemiden çıkarırım.” Kaptan: “Nasıl yapacaksın bunu hemen yap.” Kaptan yardımcısı gider ve bir süre sonra geri döner.gemi bomboştur. Kaptan merakla sorar: “Ya nasıl başardın bunu?” Kaptan yardımcısı anlatır: “İngilizlere sizin gibi asil bir milletin böyle batan bir gemide ne işi olur dedim hepsi denize atladı, Amerikalılara deniz suyu insan sağlığına yararlıdır dedim onlarda hemen suya atladı.” Kaptan merakla sorar: “Peki türklere ne dedin, onlar kesinlikle ayrılmaz gemiden.” Kaptan yardımcısı pişkin pişkin gülerek: “Türklere de denize girmek yasaktır dedim.”
MEVLA'nın her şeydeki sırrı SABIRdır.Acıya sabredersin adı METANET olur,Açlığa sabredersin adı ORUÇ olur,İnsanlara sabredersin adı HOŞGÖRÜ olur,Dileğe sabredersin adı DUA olur,Duygulara sabredersin adı GÖZYAŞI olur,Özleme sabredersin adı HASRET olur,Sevgiye sabredersin adı AŞK olur
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
Bu gün itibariyle hala e dışında hiçbir sesi tanımayan ve inatla hiç bir şey yazmayan 1 öğrencim,sesleri tanyıp hiç birleştiremeyen 1 öğr. ve 2 sesli hecelerde takılıp kalan 3 öğr. var.Çok uğraştırıyorlar beni.Bir yandan 23 nisan hazırlığı,müfettiş beklentisi,tayin olacakmıyız kaygısı.....
EN BASİT YEMEK TARİFİ Malzemeler: Bir
ölçek selam, bir ölçek iyi günler, birazcık ilgi, bir tutam anlayış,
normal ölçüde nezaket, bir tatlı kaşığı tolerans, bir fincan merhamet... Yapılışı:Malzemeyi iç dünyanızdan alın, yıkamanıza gerek yok tertemizdir. Gönül teknenizde yavaşça karıştırın. Kokusu her yanınıza sinince içine ...birazcık duygu şerbeti ekleyin. Karışımı hayat tabağına yavaşça boşaltın, üzerini sevgi marmelatıyla süsleyin, Bir parça gökkuşağının renginden serpiştirin ve gün boyunca afiyetle yiyin.
Sadece kendiniz değil, herkese yedirin. (Bencillikten kaçının.) Aynı yemek aşağıdaki şekilde de yapılabilir.
Bir bardak dolusu gülümseme ile başlayın, Bir kap dolusu dostluk ilave edin, Bir tutam yumuşaklık ve biraz da nezaket tozu ile kabartın, Bir kaşık ümit, Bir büyük porsiyon yardımlaşma, Çok miktarda ilim ve bir tutam alçakgönüllülük ile çırpın. Kuvvetlendirmek için de bir çorba kaşığı güvene ihtiyacınız olacak. Bir sadakat kasesi içinde bir ölçü inanç, İki ölçü aklı selim ve birkaç damla hoşgörüyü azar azar ilave ederek sevgi ile karıştırın. İki kaşık gülücük, bir kaşık sabır ve bir tutam övgü ilave edin. Şevk ile hiç durmadan karıştırın ve şükran ile tatlandırın.
Yemeğin adı mı?
İNSANLIK !!!
15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.
En sonunda 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil: "Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım" der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar "Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz" dediklerinde Haçlı ordusu komutanı "Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur" diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada şehit edilir.
İşte o gün bugündür 1 Nisan Hıristiyanlar arasında "Hile Günü" olarak kutlanmaktadır.
AŞK İşidin ey yârenler Kıymetli nesnedir aşk Değmelere bitinmez
Hürmetli nesnedir aşk Dağa düşer kül eyler Gönüllere yol eyler
Sultanları kul eyler Hikmetli nesnedir aşk Kime kim vurdu ok Gussa ile
kaygu yok Feryad ile âhi çok Firkatli nesnedir aşk Denizl...eri
kaynatır Mevce gelir oynatır Kayaları söyletir Kuvvetli nesnedir aşk
Miskin Yunus neylesin Derdin kime söylesin Varsın dostu toylasın
Lezzetli nesnedir aşk YUNUS EMRE
"Onu kırmış olmalı yaşamında birisi. Dinledikçe susması, düşündükçe susması... Tek başına iki kişi olmuş kendisiyle gölgesi, Heykelini yontuyor yalnızlığın ustası..."
[Özdemir Asaf]
Selamlar.Arkadaşlar,giriş yapmadan uzun bir süredir yazdıklarınızı takip eden biriyim. Yazdıklarınızı büyük bir zevkle okumaktayım.Bu gün dayanamadım ve giriş yapmaya karar verdim.Çocukların okumaya geçmeleri ile rahatladığınızı görüyorum.Benim de sene başında okumaya geçmemiş öğrencim okumaya geçti.Bu anlamda ben de rahata geçtim.Ancak önemli olan gönüldür.İnanın arkadaşlar gönül rahatta değil.Yapmamız gerekeni tam yapamamanın sıkıntısı büyük.Rahatlık ne zaman sorusunun cevabıda yok.Bu anlamda doğruya özlem büyük.
Yazılarınızı okuduğum için bir çoğunuzu tanır gibiyim.Hatice21 Hocanın rahatsız olduğunu okudum.Rabbimden kendisine şifa diliyorum.Bir tek hasta o değil.Diğer tüm şifa bekleyenlere Rabbimden acil şifalar diliyorum.
Bir tanesi içinde doktor, "bu öğrenci ana sınıfı öğrencisi okula erken vermişsiniz" demiş.Biraz geç oldu ama ne yapalım. Ama ben sorunun sadece bu olduğunu sanmıyorum.
Sınıfın geneli ise iyi. Matematik konularını bitirdik.Şimdi bol bol tekrar.
Türkçe dersinde parçaları işlemeye devam ediyorum. Keloğlan ve Çocuk Bayramı'ndayım.Yazım kuralları üzerinde duruyorum.
Geçen gün resimler verip hikaye yazdırdım.Çok güzel eserler çıktı.
Herkese saygılar, sevgiler. ne zamandır giremiyordum... umarım herkes iyidir.. Arkadaşlar 1. sınıf veya 2. sınıf seviyesinde 23 nisan için oynatabileceğim bildiğiniz skeç var mı? 23 nisan için sizler neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
Öyle bir ilk yaz ol ki korkut yaprakları, Öyle bir son yaz ol ki tut yaprakları, Sararıp dökülürken güz rüzgârlarında Ardında savrulsunlar, unut yaprakları. Sevinçlerinde onlar vardı, hüzünlerinde onlar Seninle yeşerdiler, seninle soldular.. Olsunlar senden sonra da umut yaprakları.
Özdemir ASAF
Sevgi ve dostlukla kalın!
selam arkadaslar uzun bır aradan sonra ıste geldım.
gecmıs olsun dılıeklerı ıcın herkese ayrı ayrı tesekkur ederım..
ben de 23 nısan ıcın cok kararsız kaldım fıl dıyetı veya cıcı kızlar yapmayı dusunuyorum.bakalım ınsallah ıyı olur ama bır an once baslamam lazım sanırım.aslında hıc ıcımden gelmıyor nedense.ama cocuklar cok heweslı.hepsı yapmak ıstıyor.eee ne de olsa onların bayramı..
sız neler yapıyorsunuz.metın hocam ya sız ne yapacaksınız bır fıkır vermemıssınız yoksa ben mı kacırdım...
bu arada metın hocam tavsıyenız uzerıne sabah namazı nasıl kılınır adlı kıtabı sıparıs verdım arkadasıma.yarın elımde olacak ınsallah.sızden baska bı hocamız daha tavsıye ettı.once esıme hedıye edıp sonra kendım okumayı dusunuyorum.
bır de benım 1 ogrencım ka kale kalem dıye okuyor.bu sorunu nasıl halledebılırım acaba...bır fıkrı olan var mı acaba.
hayat bılgısınde 3.temaya gectım.turkceden 7.tema sonundayım.matemetıkten ıse ıkı basamaklı toplma cıkarma eldelı toplama basıt problemler tekrarı yapıyorum.toplamı 10 ve 20 olan sayılar falan..
bende durum boyle...
herkese huzurlu anlar dılıyorum.gonlunuzde ne varsa gercek olsun ınsallah....
Hayatta birkez gittiğinde asla geri dönmeyen üç şey: Zaman.sözcükler ve fırsattır. Hayatta hiçbir zaman kaybedilmemesi gereken üç şey: Barış,umut ve dürüstlüktür. Hayatta en değerli üç şey: Sevgi,kendine güven ve arkadaşlıktır. Hayatta hiç emin olunamayacak üç şey: Düşler,başarı ve zenginliktir. Hayatta insanı geliştiren üç şey: Çok çalışma,samimiyet ve başarıdır. Hayatta insanı mahveden üç şey Cesaretsizlik,gurur ve öfkedir.
Düzenleyen sbizimbeycur - 10-Nisan-2010 Saat 09:22
"Biliyor musun bu gün her zamanki gibi beyaz (!) arabama bindim. Sıkkındı canım. Çok önemli bir şeyimi kaybetmiş gibiydim. Kurşun yarası içinde böyle derler. Acısı sonra hissedilirmiş. Onun yarası geçermiş ama. Yürüdüm, taa o suyun kenarına kadar.Bir gözüm yolda bir gözüm dikiz aynasında.Sen varmışsın gibi konuşa konuşa.Bir süre orada durduktan sonra geri döndüm.Sessizce.Konuşamadım.Tekrar ayrılık vardı.Marketin önünde yine durdum.İndin ve ardına bakmadan yine gittin.
En acısı ne biliyor musun?Size dua ettiğim sabahın akşamında beni aksi düşünceyle suçlaman. Tek kelimeyle “yanılıyorsun” sözü ne kadar etkili oldu bilmiyorum ama böyle bir son çok acı oldu.
Dualarım hala seninledir. Umarım hissediyorsundur. Rabbim yardımcın olsun. Araplar “fiemanelillah”derler. Çok severim bu duayı. Sen de “Allah’a emanet ol.” Her iki cihanda mutlu ol.
Arkadaşlar, güzel alıntılar yapıyordunuz.Ben de bu kısa yazıyı beğendim ve buraya aktarıyorum.Selamlar.
yine bir hafta sonu bitti...cuma günü müfettişler vardı bizde...ama cok sukur sakın ve ıyı gecti.tek tek okuma yaptırdı turkce defterlerıne baktı sorular sordu.falan fılan istiklal marsını bılen var mı dedı ...sınıf ıyı temel saglam atılmıs dedı...1 ogrencım vardı sorunlu sınıfta bırakabılırsınız dedı...dedım dosyaya bakacak mısınız gerek yok dedı.ben sınıf durumuna bakarım dedı o kadar hazırladıgım ewrak olece kaldı yanı...
sonra cocuklarla beraber nasrettın hoca fıkrası olusturma etkınlıgı yaptı yaratıcılık olsun dıye bana da tavsıye ettı.hızlı okuma yreıne guzel okuma yapın dedı.
cok sakın ve ıyı gectı kısacası.bu da boyle bıttı cok sukur...
keske hersey bu kadar sakın ıyı olsa...kafam cok dolu.celıskıler vıcdanlar...bır huzur gelse keske...
gecenlerde universiteden ew arkadasımın dogum gunu vardı.van da calısıyor kendisi.
gecen sene 1 lerı okutmustu bana kendı elındekı 1.sınıf arsıvını yolladı kargoyla sagolsun.ben de ona yolladım bu sene yaptıklarımı guclu bır 1.sınıf arsıvı oldu...
dedımkı hazır dogum gunu hedıye de alayım.
bızım burası kucuk hedıye bulmak zor...
bır arkadasım hataya gıdoyordu ona bı hedıye sıparısı verdım.kelebeklı bır kolye...nyse sonra baktım kı cok sade oldu ne yapsam derken aklıma bısey geldı
kendı kullandıgım mor bır kupe mor rengını sewer kendısı.yıne kendı kullandıgım kucuk tokalar..bır cıft corap.ve cekıldıgımız bır kac fotograf...hepsının yanına kucuk kucuk notlar yazdı kımı komık kımı duygusal..ve bu parcaları gonderdımgım 1.sınıf ewraklarının ıcıne sakladım..bır de arkadaslıgımıza daır hıssettıklerımı yazdım bır kagıda onu da sakladım.gonderdım.dedımkı ıyı bak onların arasına 7 parca kucuk suprız var dedım.acmıs odasına posetı yaymıs kıtapları tek tek suprızlerı aramıs ..
sonra aradı benı.ben cok mutlu oldum cok duygulandım boyle seyler cok guzel ve anlamlıymıs dedı agladı kıyamam...ben de duygulandım ama mutlu oldum.arkadasları da kıskanmıs ne guzel arkadasın senı cok sewıyor ne guzel dusunmus demısler.
yanı velhasıl hersey maddıyat degıl onmelı olan onu dusundugunu hıssettırmek.kım kullandıgı bır esyasını arkadasına hedıye gonderırkı.hele corap...boyle ıste
madem guzel seyler paylasıyorduk benım ıcınde bu yasadıgım guzellıklerdendı son zaamanlarda...umarım sıkmamısımdır
Çaresizlik öğrenilmiştir. Başarılı olmak da öğrenilebilir. Sende sandığından fazlası var! Gelebileceğin en iyi yerde değilsin. Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır. Doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur. Rüzgarı suçlamayı bırak, yelkenleri kullanmayı öğren! Seyirci koltuğundan sıkıldıysan, sahneye çık. Zirvede her zaman bir kişiye daha yer var. Her şey seninle başlar! Başkaları yapabildiyse, sen de yaparsın. Hayatta ya tozu dumana katarsın, Ya da tozu dumanı yutarsın. Seçim senin!
Oğlum İhsan! Ana heyran nasılsan? Ne haldasan? Biz seni aramasah, sormasah, Sen bizi ne arisan, ne de sorisan;
Sen ne hersiz bir evlatmışsan! Bemırad olmıyasan, Hahin kızınan gezisen dolaşisan? Edemisen anana mektup yazasan Heç Allah'tan korhmisan bizi merakta bırahisan
Dünegin arkadaşın Hüsen gelmisti Ankara'dan Getmişem sağlık haberin ondan almışam Seni belediye otobozunda görmiş bir kıznan Sözlüm diye bahsetmişsen o kızdan Birde yüzüg tahmişsan barmagan Niye oglum sen anasiz kalmişsan Sansahan evlenmaga kalhmişsan?
Hüsen'e dedim ki; "-- Hüsen! Hele birez kızı anlat" Dedi ki: "-- Ne anlatayım diyaza, ay parçası bemırad Gülende güller açi, Agliyanda incinen mercan saçi. Bele güzel ne görülmiş, ne duyulmış, Hak teala öz nurundan yaratmış." İhsan!
Niye sen hirif olmışsan, Böyükleren danışmadan evlenmaga kahmışsan Kardaşından da mi ibret almisan? Getti bir tango kız getirdi. Ne kendisi rehet etti, Ne de bizi rehet ettirdi Kız da kız olaydı üregim yanmazdı Ele zaif ele zaifti ki Ayni Çirtik Eso'ya benzidi Çirpi gibi bacagi Emin aganin ayagi gibi ayagi Çamaşir tokaci gibi de elleri vardi Ne aglidi agliyasan, Ne gülidi gülesen. Ne konuşmagimizi begenidi Ne pişirdigimizi yeyidi Zıkkımın köküni yiyeydi Her bişede kusur buludi Her bişeye yeni yeni adlar tahidi Ben deyidim babakanuç, O deyidi " patlican ezmesi" Ben deyidim lebeni, O deyidi " yogurt çorbasi" Ben deyidim hilorik aşı O deyidi "ekşili İzmir köftesi" Yoh! Carut degil faraşmış Küçe degil sokahmış Hebene degil destiymiş Havuca pirçikli demah ayıpmış Ben bele konuşayım diye benden utanimiş. Niye kendi yaptigindan utanmidi Gün evle olidi yatahtan kahidi Benim elimden çaput Onun elinden roman düşmidi Gezmeye gidende de en öne o düşidi. Birgün baban dükkanden geldi Hanimin kızı yerinden bile teprenmedi Baban çoh agrina getti Bırahsam, alimallah saçını pirçigini yolacahtı. Ben ne şanssız bir karıymışam anam! Kaynanaların zalim zamanında gelin olmışam Gelinlerin zalim zamanında da kaynana olmışam Kime ne etmisem ki bulmışam.
İhsan! sen sen olasan Aklı başında bir kız alasan İster Diyarbekirli olsun İstersen yedi yabancıdan olsun Yeter ki helal süt emmiş bir kız olsun Istiyem ki sonradan peşman olmıyasan Karı kısmı ayakkabı degil ki, Sıhtı mı çıharasan atasan Namusumdur diyecahsan Ömrü billah çekecahsan İhsan! Biliyem eyisen hoşsan Her şeye çabuh kizisan Kızanda da alalo gibi kabarisan
Oglum! Asebi erkegin kahrı çoh olur Kahir çeken karı zor bulunur Onun için, karilarin hamuri sabirnan yogrulmuştur Onlar hanımdır Onlar hatundur Onlar sultandır Onların mekânı Cennet-i A'lâ'dır Onlar ışıhtır Onlar nurdur Onlar yüce Allah'ın erkeklere bir lütfudur.
Arkadaşlar bu şiirii tadında anlayabilmeniz için bir doğuluya mümkünse bir Diyarbakırlıya veya Batmanlıya okutun. Eminim çok beğeneceksiniz.
“Keşke”, çoğunlukla bir “ahh”la kopup gelir ciğerden… esefler, hayıflanmalar, yerinmeler sürükler peşinden…
“İyi ki” ise, muzaffer bir “ohh”la büyür; cüretiyle öğünür.
“Keşke”li cümlelerde nasıl yaşanmamışlığın, yarım kalmışlığın o ezik tuzu kuruluğu v...arsa, “iyi ki”lilerde de göze alabilmişliğin, riske girebilmişliğin, tadına varabilmişliğin mağrur yaraları kanar.
Okulu
hiç kırmamışsınızdır, sinemada öpüşmemişsinizdir;
dokundurtmamışsınızdır kendinize, bir kez olsun gemileri
yakmamışsınızdır.
Konuşmanız gerektiğinde susmuş, koşacağınız zaman durmuş, sarılacağınız yerde kopmuşsunuzdur.
Bir insana, bir işe, bir davaya ömrünüzü adamışsınızdır.
O insanın, o işin, o davanın, bunu hak etmediğini sezmenin hayal kırıklığındadır “keşke”...
“Şimdiki aklım olsaydı” dövünmesindedir.
Geriye
dönüp baktığınızda, ayıplara, yasaklara, korkulara, tabulara feda
edilmiş, “Ne derler” e kurban verilmiş, son kullanma tarihi geçmiş bir
yığın haz, bilinçaltından el sallar.
“Keşke” cilerin hayatı, kasvetli bir pişmanlıklar mezarlığıdır.
“İyi ki” öyle mi ya…!
Onda, yara bere içinde de olsa, yana yana, ama doyasıya yaşamış olmanın iç huzuru ve haklı gururu haykırır.
* * *
“İyi ki”lerinizi toplayın bugün ve “keşke”lerinizden çıkartın.
İnsan Metin Abisine de birkaç *petrol* boyası 100*150 tablo yollar değil mi.!!!
üzgünüm hocam kurs hocamız onları resim sergisinde kullanacak...hem hocamız diyor ki resimlerinizi isteyen olursa sakın vermeyin...daha dogrusu ucuza vermeyin diyooooo.....
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma