Bu arada metın hıocam semınere gıtmenız ne guzel..bu tur seylerden nasıl haberdar oluyorsunuz.bız hıc boyle etkınlıkller duymuyoruz.yanı kımse tarafından herhangı bır duyuru yapılmıyor.yoksa burası uzak dıye coook sonra mı bız haberdar olacagız...
arkadaslar bu arada son zamanlarda fazla paylaşımda bulunamıyorum kusura bakmayın...bin parcaya bölünmüş gibi hissediyorum kendimi..çünkü 23 nisan gösterileri ile uğrasmaya basladımm...kendi 1 lerim bi yandan 5.sınıflar bi yandan( gecen yılki öğrencilerim kendi öğretmenleri hiç oralı olmuyor benden yardım istediler) 6-7 ve 8 ler bi yandan ( halk oyunları ekibi en az 4-5 farklı oyun oynancak) üşüştüler basıma valla ne yapcağımı nerden başlıycagımı sasırdım:S maalesef okulda bu görevi üstlencek benden başka kimse bulunamadı..diğer öğretmenler o kadar ilgisiz ki anlatamam...bu işi bende üstlenmesem cocukların bi yanı eksik kalıcak hevesleri kırılcak...kaç gündür harıl harıl video sitelerinde geziniyorum fikir edinebilmek içinn..o yüzden burayı biraz ihmal ettim hakkınızı helal edinn sevgili dostlar..
bu 8 kardeş sürekli ağlarmış herkes bunları ağladığı için tanırmış bundan sonra tüm sınıfa biri a diye ağlarmış a diye ağladılar e,ı.... böyle ve harf kartlarını 8 öğrenciye verdim tahtada göstererek ağladılar
Şöyle bir
bakın benliğinize. Başkalarına itiraf edemediğiniz ne kadar çok gizli
yönünüz, ne kadar çok kusurlarınız vardır. Bir de kalbinize bakın.
Söylenmedik sevgiler, unutulmadık dostluklar, asla dile gelmeyecek ne
çok hayal vardır orada. Kendin olmak özgür olmaktır aslında. Ancak gerçek dostun ve sevdiceğin yanında soyulur bütün roller benliğimizden.(Alıntı)
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
düşüncenize saygı duyuyorum ancak geri dönütünüz nasıl bilmiyorum ama ben ödev verme taraftarıyım neden?vermediğim zaman okuyan öğrenci sayım 1 elin parmağı kadar ve vermediğimde gerileme oluyor bu benim düşüncemlfabeyi ezberletmedeki amacınız ne merak ettim hocam
İlgi ve alakanıza teşekkürler.inceliğiniz beni mutlu etti. Ama ben zaten şaka yapmıştım. Ünlem işaretini görmüşsünüzdür.
Yalnız şu bir gerçek, bilgisayarı çok iyi kullanamıyorum. Sizler hızlı resim yüklemeyi öğrettiniz , resim yükledim. Resimli metin yüklemeyi öğretirseniz onuda yapmaya çalışırım.
İnternette güzel çalışmalar bulunca paylaşmak istiyorum ama beceremiyorum. Hani kırkından sonra saz çalmaya başladım diyorum ya .... işte ondan.
İlgi ve alakanıza teşekkürler.inceliğiniz beni mutlu etti. Ama ben zaten şaka yapmıştım. Ünlem işaretini görmüşsünüzdür.
Yalnız şu bir gerçek, bilgisayarı çok iyi kullanamıyorum. Sizler hızlı resim yüklemeyi öğrettiniz , resim yükledim. Resimli metin yüklemeyi öğretirseniz onuda yapmaya çalışırım.
İnternette güzel çalışmalar bulunca paylaşmak istiyorum ama beceremiyorum. Hani kırkından sonra saz çalmaya başladım diyorum ya .... işte ondan.
Selam ve sevgiler.
Mesajlarıma *teşekkür et* tuşuna basarak eskiden puan yollardınız..
Son zamanlarda puanlarda gelmeyince korktum doğrusu..
Mizacım gereği karıncayı bile incitmemeye çalışırım..
Çocuklarla bu gün biraz dikte yapmak dışında bir şey yapamadık.. Burda müthiş bir fırtına vardı.. Köyde bir çok çatı uçmuş .. benimde çanak anten.. Bu gün sürekli elektirkle uğraştım.. Yarında büyük gün. Kardeş okulumuz ve Mili eğitim müdürü gelecekler.. .Çok heyecanlıyım.. Bakalım nasıl geçecek...
Ve bu gün bir sene daha geçti ömrümüzden.. Hayat ne çabuk da tüketiyor güzelim günleri ve ömrümüzü..
Düzenleyen tbatikan - 16-Mart-2010 Saat 22:08
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
Bugün okuma hızlarına baktım çok ilerleyememişiz.Yalnız okuyamayan öğrencilerimden biri daha tüm harfleri artık tanıyıp birleştiriyor.
Dikte yaptım o konuda da sürekli çalışmamız gerekiyor.
Myildırım, Öğretmenim alfabeyi ezberletmekteki amacım iyi öğrencilere sözlük kullanmayı öğretmek.İlginize teşekür ederim.Ödev konusuna gelince;dünkü sinirim geçince tabiki bu gün yine 2 sayfalık basit bir ödev verdim.Ben ödevleri düzenli olarak kontrol edip eksiksiz ve güzel yapana ödül bile veriyorum ama inanın burası çok ilginç bir yer.Neler neler yapıyorum motive olsunlar diye....
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
HERKESE SLM.. Öncelikle doğum günü mesajları için çok çok teşkkürler..
Bu gün bizim için çok hareketli bir gün oldu.. Kardeş okulumuz gelmişti.. Özellikle çocuklar için harika bir gündü..
1. sınıflarımın son durumuna gelince malesef martın ortasına gelmemize rağmen seri hayla seri okuma yapamıyorlar.. Değişik değişik etkinikle rde yapıyorum ama bir türlü istedğim seviyeye gelemediler...Sizinkilerde öyle mi?
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
tbatikan hocam , benimkiler de öyle seri okuyamıyorlar.
geçen gün okuma yarışı yaptım 1dk tuttum. bir tane zaten okuma bilen öğrencim var. onu saymazsak en hızlı olan kişi dk da 25 kelime okuyor... bilmiyorum nasıl ama...
bu arada vakit geçtikçe okuma bayramı için bi sıkıntı stres kaplıyor içimi ne yapacağım bilemiyorumm..?
tbatikan hocam , benimkiler de öyle seri okuyamıyorlar. geçen gün okuma yarışı yaptım 1dk tuttum. bir tane zaten okuma bilen öğrencim var. onu saymazsak en hızlı olan kişi dk da 25 kelime okuyor... bilmiyorum nasıl ama... bu arada vakit geçtikçe okuma bayramı için bi sıkıntı stres kaplıyor içimi ne yapacağım bilemiyorumm..?
BU AKŞAM ÖZELİME GELEN MESAJLARDA ARKADAŞLAR SINIFLARINDA Kİ 1-2 ÖĞRENCİNİN DURUMU İLE İLGİLİ SORU SORUYORLAR.
DAHA ÖNCE DE YAZMIŞTIK.
TEKRARDA FAYDA VAR.
Değerli Hocam;
ÖNCELİKLE KENDİNİZE GÜVENİN..
SİZ BU İŞİ YAPACAĞINIZI LİSEYİ BİTİREREK;
ÖSS Yİ KAZANARAK,
ÜNİVERSİTEYİ BİTİREREK;
KPSS'Yİ KAZANARAK ZATEN İSPATLADINIZ
2-3 ÇOCUKTA NEYMİŞ...
1-Vakti zamannı geldi mi her çocuk okur(metinögretmen)
2-Panik yapmayın..
3-Velilere ve özellikle öğrencilere *YA OKUYAMAZSAM* hissini vermeyin.
4-Belli aralıklarla belli öğrencilere yönelin..
(YANİ BU SAATTEN SONRA HER ÇOCUĞU AYNI SEVİYEYE GETİRMEK YERİNE ,DURUMU EN İYİ OLAN 3-5 ,GEREKİRSE 1 ÇOCUKLA YOĞUN İLGİLENİN , Kİ ONUN OKUMAYA GEÇTİĞİNİ GÖRMEK DİĞER ÖĞRENCİ VE VELİLERE DE CESARET VERECEK..
5-Veli ziyaretlerini ihmal etmeyin
6-Çocuğun bildiği ve kullandığı kelimeleri okutup yazın,
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım hatayda çalışıyorum ve paylaşımlarınız çok güzel emeği heçen herkese teşekkür ediyorum herkese kolay gelsin
merhaba arkadaşlar benım bır ogrencım çok problemlıydı.ben ozel egıtım alması gerektiğini düşünüyordum. hiçkimseyle konuşmuyordu.sureklı arkadaşlarıyla kavga edıyordu.bırıncı donem hiç defter cıkarmadı sınıfta.ben defter cıkarmasa bıle onunla suraklı ıletısım kurdum sureklı soz hakkı vererek konştrdum sınıf başkanı yaptım.bu donem çocukla harflerı baştan aldık ve ınanmayacaksınız ama çocuk bugun bır baktım harflari birleştiriyor.şu an çok yavaş ama bu benı cok mutlu ettı..sevgıyle çozülemeyecek problem olmadıgını bana bugun bu ogrencım tekrar hatırlattı.kurtarılamayacak ogrencı yokmuş arkadaşlar..
bugun karısık kelımelerden kurallı cumle yapma etkınlıgınyaptım.cok kotuydu ya.hıc yapamadılar.cok sınırlendımm...
cocuga dıyorum kı .(baska neler aldılar)soru soruyor mu sormuyor mu.cewap yok .sonra mırıldanarak hayır dedı.cıldırdım kac kere sordum yok.buralar da soru yakısı yok ya.cocuk anlamadı bır turlu.hos cogu zaman da ne dedıgımı anlamıyorlar zayen.bazen tıkanıyorum nasıl anlatacagımı bılemıyorum artık...
allah hepımıze sabır versın ne dıyeyım.cok asabı olmnusum cooookkk...
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım hatayda çalışıyorum ve paylaşımlarınız çok güzel emeği heçen herkese teşekkür ediyorum herkese kolay gelsin
Genç deve annesine sormuş: - Anne niye bizim ayaklarımız bu kadar büyük? Anne cevap vermiş: - Çölde kuma batmamak için. Genç deve tekrar sormuş: - Peki kirpiklerimiz niye bu kadar gür? Anne tekrar cevap vermiş: - Çölde kum fırtınalarında kum kaçmasın diye. Merakı yatışmamış olan genç deve bir soru daha sormuş: - Bizim niye hörgüçlerimiz var? Anne deve sabırla yanıtlamış: - Çölde çok uzun süre susuz idare edebilmek için suyu hörgüçlerimizde depolarız. Sonunda dayanamayan genç deve sormuş: - Peki bizim bu hayvanat bahçesinde ne işimiz var?
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma