Bazen
susarsın, bazende suskunluğuna yanarsın Bazen üzülürsün bazende mutlu
olmaktan kaçarsın..Bazen değer verirsin birine ama bazende onun değersizliğine
verdiğin değerden utanırsın.. Bazen konuşmak dertleşmek istersin
biriyle ama bazende insanların iki yüzlülüğü gelir aklına..Yine
susarsın.. Bazen birinin gözlerine sa...atlerce
bakmak istersin ama baktığın gözlerin senin gibi bakmadığını görünce
başını çevirirsin.. Bazen aşkı buldum diye haykırmak istersin.. Bazende sesini duymak istediğin kimseyi asla yanında bulamazsın !(alıntı)
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
SEVGİ TATLISI Bir Adet Lekesiz Gönül 1 Adet Açık Yürek 500 Gram Güler Yüz 250 Gram Tatlı Dil 100 Gram Hürmet 1 Çorba Kaşığı Sevgi 1 Çay Kaşığı Hoşgörü 1 Su Bardağı İyi Niyet 1 Ölçek Dürüstlük Göz Kararı Saygı
Hazırlanışı:
Gönül'ü duygu tasına atıp, güler yüzle karıştır.yumuşatılmış tatlı dili üzerine ilave ederken, sevgi ve saygıy...ı
ince ince üzerine ekle… Hürmet, iyi niyet ve hoşgörüden meydana gelen
şurubu buna kat. Samimiyet ölçüsünde parçalara bölerek, dürüstçe hayata
diz ve yüreğinde pişmesini bekle… Kalbinde pişirdiğin bu SEVGİ
TATLISINI, karnın acıkınca değil, RUHUN ACIKINCA YE…(alıntı)
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen adresine girin.. orada gözat diye bir buton var. ona tıklayın oradan yüklemek istediğin dosyayı bilgisayardan bul ve ekle..
daha sonra yan taraftaki upload it! butonuna tıklayın..
bir süre sonra ekrada uzayan ve üzerinde yüzde gösteren bir çizgi gelecek..
o yüzde bittiğinde size bir adres verecek. üsteki linki kopyalayın ve mesajınıza yapıştırın...
[QUOTE=Myildirim38]sbizmbeycur hocam iyi dilekleriniz için teşekkürler gerçekten işiniz ve işimiz zor hocam tüm kalbimle kolaylıklar diliyorum öğrencilerede akıl fikir
hatice hocam sizede tabi:))
amin tesekkur ederım.size de aynı dıleklerı yolluyorum.
yarın sınıfta okuma ve anlamaya yönelik sınav gibi bişey uygulayacağım
birde hece kavramını yani kelimeyi hecelerine ayırmayı nasıl anlatacağuz?
hocam hecelemeyi kafaya takmayın...eger ogrencılerınız okuyorsa zaten hecelemeyı yapıyorlar.o kadar da zor degıl.bır dehecelemeyi ünlü ünsüz hrfleri verdikten sonra anlatırsanız daha kolay ogretırsiniz.kac unlu varsa o kadar hece vardır gıbı.veya ogrencılerınızı hece yaparak da ogretebılırsınız...kolay gelsın
Hatice hocam ben kendi adıma 40’dan sonra saz çalmaya başladım. Bilgisayar kullanımım çok zor. Forma yüklemeyi bilmiyorum. Ama birkaç site ismi vermiştim. Kusura bakmayınız.
Herkese selam ve sevgiler.
adalet hocam.asıl sız kusura bakmayın.ben bıraz fazla yuklendım sanırım..nyse ama bakın muhabbetler basladı artık...boylesı daha guzel degıl mı
Hatice hocam ben bu aralar çok sıkıntılı olduğumdan sınıfla ilgili çok şey yazamadım.Ben Türkçe kitabına başlamadım ve nisandan önce başlamıycam.Benimkiler bir paragraflık metinleri bile anlamakta zorlanıyorlar.
Mat. te hala top. işlemindeyiz. 5 öğrencimrakamları tanımıyor ve 20 ye kadar sayamıyor bile...
okumayanlarda tık yok.Sevdim olmadı,kızdım olmadı,hediyelerimin haddi hesabı yok ama nedense verim alamıyorum.İnanın çıldırıcam yaaaaaaa.% veli ile olur mu??? Zaten okuyup-anlayanlar da aynı çocuklar.Ya Allah aşkına ne yapmalıyım.Hiç kendimi bu kadarb kötü hisetmemiştim....
hocam sız bana bakmayın.herkesın kendı sorumlulukları var tabıkı.ben bıraz abarttım...
hocam umutsuzluga kapılmayın...sız elınızden gelenı yapın.kı yapıyorsunuzdur emınım..hocam basarısız ogrencılerınızle ayrıca ılgılenın onlara zaman ayırın.ben acıkcası ıkı ogrencıme ılk donem zaman ayırmıyordum.ama suan onlarla ayrıca ılgıleıyorum.suan 3.grubu verıyorum.ve 1 tanesı okuyorçdıgerı de su sıralar bırlestırmeyı kaptı.ınsallah okuyacak..sayabılıyorlar 20 ye kadar tekleyerek.10 ar sayabılıyorlar.hep alkıslatıyorum onları da derse katıyorum.cok mutlu olup gaza gelıyorlar.heveslenıyorlar.belkı yardımı olur.allah yardımcınınz olsun..
Hatice hocam, size kırılmak mümkün değil.Bizi zorlamanız hoş. Ama becerebildiğim bu sayfaya yaptığım çalışmayı koyabilmek. Bazılarını koyamıyorum.Hayat bilgisi ve matematik yazılısı yaptım. Ama maalesef yükleyemedim. Yalnız bulduğum aşağıdaki çalışma çocuklarımın ilgisini çekti. Alıntıdır. Biraz değiştirdim.Hoşunuza giderse uygulayınız.
Selam ve sevgiler.
Adı Soyadı:
No:.............................Okulu 1/D Sınıfı Çalışmaları
Gökyüzünde güneş bulutların arasına saklanmış. Bulutu maviye,
Her zaman yaşam nehriyle birlikte git. Asla akıntıya karşı gitmeye,
nehirden hızlı akmaya çalışma. Sadece mutlak bir rahatlık içinde, her
an kendini yuvada, rahat ve varoluşun içinde huzurlu hissederek git.
Unutmaman gereken şey yaşamın kısa değil sonsuz olduğu ve bu yüzden de
aceleye hiç gerek olmadığıdır. Acele etmek yalnızca bir şeyleri
kaçırmana neden olur. Varoluşun acele içinde olduğunu gördün mü hiç?
Mevsimler zamanında gelir, çiçekler zamanı gelince açar, ağaçlar hayat
kısa diye hızla büyümek için koşuşturmazlar. Tüm varoluş yaşamın
sonsuzluğunun farkında gibi görünür. Biz hep buradaydık ve hep burada
olacağız; tabi ki aynı biçimlerde, aynı bedenlerde değil. Yaşam
evrimleşmeye, daha yüce evrelere erişmeye devam ediyor. Ama bunun bir
sonu olmadığı gibi, bir başlangıcı da yok. Başlangıçsız bir yaşamla,
sonsuz bir yaşamın ortasında var oluyorsun. Daima bu iki taraflı
sonsuzluğun ortasında yer alıyorsun. Varoluşun gizemlerini soruşturmaya
bıraktığın anda varoluş kapılarını sana açar, seni buyur eder. Ve
varoluşun gizemlerine bir misafir olarak girmek onurlu bir şeydir.
Doğaya saldırmak, doğayı zorlamak ise barbarlıktır. Altın gelecek işte
bu olacaktır; bilim varoluşla bir mücadele veya çekişme yerine bir aşk
ilişkisine girdiğinde; onunla tezat olarak değil, derin bir ahenk,
derin bir dostluk içinde var olabildiğinde.
PAYLAŞMAK GÜZELDİR!
Hocam hayırlı olsun Sevindim sizin adınıa.Bende başvuru yaptım.Çok önemli ve bir daha olurmu diye düşündüğüm zihinsel engelliler eğitim kursu vardı, hemde mersinde. TABİ köy olunca ilçe redddetti.bu arada bu semineri düşünen varsa son başvuru pazartesi.bence düşünün derim.
23 etkinlikleri ile ilgili bir baslık yok mu acaba ? ayrıca 3 ogrencım hala okumayı ogrenemedıler ... ablaları da 1. sınıfta ogrenememıs ... aileleri normal karsılıyor ben cok uzuluyorm ... neler tavsıye edıyorsunuz ?
gercekten bınlerce kez tesekkurler.hıcbırımız hayatımızın kıymetını bılmıyoruz...bolca dua etmelıyız o ınsanlar ıcın...bı dusunun ya...yanı basımızda ınsallar ac sefıl ewsiz...bı t<necık hayatımızda neler var ki.ne anlar varki bir daha yasanmayacak...delı gıbı hayalını kurdugumuz...ve sonsuz bır hayata akıp gıdecegız...her anın kıymetını bılmek .sewdıklerımızı ıhmal etmemek ve bol dua ıle kalmak dılegıyle......huzurlu anlara.....
Çok uzaklarda, dağların arasında kendi halinde bir köy varmış. Bu köye dışarıdan pek kimsecikler gelip, gitmezmiş. Bu köyde her taraf dağlık olduğu için, çocukların oyun oynayacakları yerleri de pek yokmuş. O yüzden bu köyün çocukları çok mutsuzmuş.
Bir gün televizyonda bir palyaço gören Mertcan’ın aklına bir fikir gelmiş. Palyaçoya bir mektup yazmış. Mektubunda köydeki çocuklardan söz etmiş ve çocukların çok mutsuz olduğunu yazmış. Palyaço Mertcan’ın mektubunu alır almaz bu köye gelmiş. Köydeki bütün çocukları bir araya toplayıp bir güzel eğlendirmiş. Çocuklarda palyaçoyu çok sevmiş. Palyaço da hep köyde kalmaya karar vermiş. Köydeki çocuklar Palyaçonun bu kararına çok sevinmişler ve böylece bütün hayatları boyunca çok mutlu olmuşlar.
Aşağıdaki soruları yukarıdaki metni okuyup anladıktan sonra cevaplandırınız.
1.Metnin başlığı sence ne olabilir?
……………………………………………………………………………
2.Mertcan’ın yaşadığı köy nasıl bir yermiş?
…………………………………………………………………………
3.Köydeki çocuklar neden mutsuzmuş?
4.Mertcan kime mektup yazmış?
5.Mertcan Palyaçoya neden mektup yazmış?
6. Köydeki çocuklar, nasıl mutlu olmuşlar?
7.Palyaço neden köyde kalmaya karar vermiş?
Bu hafta çocuklarla yapacağım ilk yazılı çalışma.. bakalım nasıl geçecek..
BU arada tüm öğretmenlerim: paylaşımlarınız çok güzel. Çok teşekkürler...
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
DERS ÇALIŞTIKTAN SONRA BİLGİSAYARA VEYA TELEVİZYONA DALAN ÇOCUK, ÖĞRENDİKLERİNİN YÜZDE 70'İNİ UNUTUYOR
Ders çalıştıktan sonra bilgisayara veya dalan çocuk, öğrendiklerinin yüzde 70'ini unutuyor. Pedagog Fatih Kalkınç, ders çalıştıktan sonra bilgisayar ve televizyon ile meşgul olan öğrencinin çalıştığı dersin yüzde 70'ini unuttuğunu söyledi.
Kalkınç, Tarsus Özel Bahar İlköğretim Okulu öğrenci, veli ve öğretmenlerine yönelik, başarılı olmada veliye ve öğrenciye düşen görevler hakkında konferans verdi. Günlük ders çalışma ve ilgili dersin evde tekrar edilmesinin önemini vurgulayan Kalkınç, cep telefonu, televizyon ve bilgisayarın kontrolsüz bir şekilde kullanılmasının dikkat ve öğrenmeyi olumsuz etkilediğini ifade etti.
Bu konuda yalnız öğrenci değil velilere de çok büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Kalkınç, "Televizyon izlerken 1 saniyede gözümüz önünden 25 kare resim geçiyor. 1 saatlik bir izlenme sonucunda ise 90 bin kare resim insan gözü önünden geçmektedir. Bunun sonucunda beyin ve göz deforme olmaktadır. Haftada en az 3 kitap yılda ise 144 kitap okumak öğrencide dikkat, muhakeme, bilgi ve yorum yapmada üstün bir vasıf elde edecektir."dedi.
Bizim köyün çocuklarının sanırım en büyük düşmanları Televizyon.. Tenefüslerde sürekli televizyonda izlediklerinden söz ediyorlar.. Bu yazıyı okul gazetemiz köşesinda kullanacağım.. Belki siz de kullanırsınız diye paylaştım..
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
SEVGİLİ HATİCE HOCAM, METİN HOCAM, HARUN HOCAM,SÜHEYLA HOCAM İYİ DİLEKLERİNİZ İÇİN COK AMA COKKK TEŞEKKÜR EDERİMMM......EN UMUTSUZ ANLARIMDAN BİRİNDE SİZİN BU GÜZEL MESAJLARINIZI OKUYUNCA NE KADAR MUTLU OLDUGUMU ANLATAMAM SİZE...ALLAH SİZDEN RAZI OLSUNNN...İYİKİ VARSINIZZ..RABBİM SİZLEREDE TÜM SEVDİKLERİNİZLE BERABER SAGLIKLI VE UZUN ÖMÜRLER VERSİN İNSALLAHH....
SEVGİLİ HATİCE HOCAM, METİN HOCAM, HARUN HOCAM,SÜHEYLA HOCAM İYİ DİLEKLERİNİZ İÇİN COK AMA COKKK TEŞEKKÜR EDERİMMM......EN UMUTSUZ ANLARIMDAN BİRİNDE SİZİN BU GÜZEL MESAJLARINIZI OKUYUNCA NE KADAR MUTLU OLDUGUMU ANLATAMAM SİZE...ALLAH SİZDEN RAZI OLSUNNN...İYİKİ VARSINIZZ..RABBİM SİZLEREDE TÜM SEVDİKLERİNİZLE BERABER SAGLIKLI VE UZUN ÖMÜRLER VERSİN İNSALLAHH....
Hocam en mutsuz an dediniz..
Yapableceğimiz birşey olursa buradan yada özelden faydamız olursa sevinirim..
YAŞAMAYI ERTELEYENLERE:::(Galiba ben de on lardan biriyim)
Uzun bir süredir tam da yaşamak istediğin hayatını yaşamaya başlayacağını düşünegeldin. Fakat bunun için önünde hep bir engel oldu; önce yapılması gereken bir şey, bitirilmesi gereken bir iş, çalışılması gereken bir süre, ödenmesi gereken borçlar. Bunların hepsi bittikten sonra hayatının başlayacağını düşündün. Fakat b...u a...rada hayat kendi hızıyla akıp gitti. Hala daha o engelleri aşmaya çalıştığın bugünlerde bir de baktın ki, engellerle yaşadığın geçmişin hayatın ta kendisiymiş. Yoksa onları da tatlı bir nostalji duygusuyla anıyor ya da anlatıyor olamazdın. O halde şimdi hayatına bak. Engelleriyle, yapılması gereken işlerle, ödenmesi gereken borçlarla yıllar sonra tatlı bir nostalji olacak bir hayat yaşıyorsun. Hayatın tâ kendisidir şimdi yaşadığın. Engellerler, borçlar, bitmemiş işler, telaşlar, sıkışıklıklar… hepsi hayatın kendisi.Mutluluğu erteleyip durma. Mutluluğun varılacak bir yer değil; yürüdüğün yol olduğunu unutma. Unutma ki, zaman kimseyi beklemez. Ne okulun bitmesini, ne hiç borcunun kalmamasını, ne bir ev sahibi olmayı, ne çocuklarının büyümesini, ne emekli olmayı, ne baharın gelmesini bekle! Mutlu olmak için şimdiki zamandan daha uygun bir zaman yok!
myıldırım hocam nasıl verdiniz dramayla sesli harfleri ? ben de bilinmeyen toplanan üzerinde 2 haftadır uğraşıyorum istediğim gibi değiller... bir de 2 haftalığına 2. sınıfları aldım ne yapacağımı hiiç bilmiyorum
sbızımbeycur ve tbatıkan hocalarım.dosya yukleme seklını gondermıstım aslında cok kolay yapabılırsınız..sıteye gırınce yonlendırılıyorsunuz.ya da yazdıgımı okuyun cok kolay olacak...cok dosya olursa da klasor yapın sag tıklayıp arsıve ekle ....rar dıyerek sıkıstırın yenı bı dosya olusacak.onu da aynı yoldan gonderebılırsınız...kolay gelsın nacızane tavsıye...
matemetıkte toplamacıkarm a verıyorum ama bılınmeyenlı top.cıkarmaya gecmedım hala.2 ogrencım ısrarla almak ıstemıyorlar konuyu.dıger ogrencıler veben cok sıkıldık top ve cıkarmadan.ara konu oalark uzamsal ılıskıler v erılmıs ve bılınmeyenlı toplama cıkarmaya gecmıs klavuz jkıtap.ama hala gecemedım.yarın gececegım artık..onları da zaman abırakacagım...bakalım hayırlısı.sızce de gecmelı mıyım...?
sodes ı duydunuz mu arkadaslar.bızım burada yogun proje calısmaları var.hatta her ogretmenden bır proje ıstendı bugun.ama bır fıkraım yok.
bu arada metın hıocam semınere gıtmenız ne guzel..bu tur seylerden nasıl haberdar oluyorsunuz.bız hıc boyle etkınlıkller duymuyoruz.yanı kımse tarafından herhangı bır duyuru yapılmıyor.yoksa burası uzak dıye coook sonra mı bız haberdar olacagız...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma