her gün bir sayfa doluyordu arkadaşlar.İlkokuma yazma bitti diye herkes elini forumdan çekti mi ne? Asıl şimdi birbirimizin fikirlerini paylaşmak daha önemli. Okumayı sevgisi yerleştirmek için neler yapabiliriz?Lütfen paylaşalım.Herkese
Hatice hocam Bin Muhteşem Güneş ve Uçurtma Avcısını geçen yıl ben de okudum .İkisi de süperdi. Şu an Kazanan Yalnızdır isimli kitabı okuyorum (Zahir ve Simyacının yazarı Paulo Chelo) ama onlar kadar tat alamadım henüz.
her gün bir sayfa doluyordu arkadaşlar.İlkokuma yazma bitti diye herkes elini forumdan çekti mi ne? Asıl şimdi birbirimizin fikirlerini paylaşmak daha önemli. Okumayı sevgisi yerleştirmek için neler yapabiliriz?Lütfen paylaşalım.Herkese
HOCAM ANLADIGIM KADARIYLA SİZ DE BU FORUMU TAKİP EDENLERDENSİNİZ...AMA NEDENSE İLK DÖNEM BİZDE SİZİN YORUMLARINIZA HİÇ DENK GELMEDİK:)
forumda ilk defa isminizi gördüm açıkçası.Belli ki takip ediyormuşsunuz, sevindim ama sizinde paylaşımlarınızı görmek isteriz
Bende Elif Şafağın Aşk'ını biraz önce bitirdim. Çok hoşuma gitti. Ben kitaplardaki daha sonrada bakıp okumak istediğim güzel ve anlamlı cümlelerin altını çizerim. Bu kitapta o kadar çok çizecek cümleler buldum ki çizmekten vazgeçip başucu kitabı yaptım.
Okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için ben okuma piramidi hazırlıyorum. Sınıfıma
2 grup hikaye kitabı aldım.(50 tane) Her öğrenciye bir çicek ve bir kitap verip , piramidin en altındaki gruba yapıştırmasını isteyeceğim. Okudukça önce yana, sonra yukarıya çıkacak. 20 kitapta piramitin en üstüne gelecek ve kitap kurdu adayı olacak.Bende ona bir yakalık takacağım.40 kitap okuyunca kitap kurdu yakalığı takacağım. 50 kitap ve üzerine ise karnesi ile birlikte kitap kurdu sertifikası vereceğim.
Aldığım kitaplar 1.sınıf düzeyinde.Umarım faydası olur.
Bu gün çocuklarla dikte çalışması yaptık.. Atatürk'ün ailesi falan yazdık.... Benim öğrenciler tam olarak seri okuyamıyorlar.. buda beni strese sokuyor.. Sizinkiler nasıl? Heceleyerek okuma sizce ne kadar sürer? ( bu nasıl daha kısa hale gelir) Paylaşımlarınız için teşekkürler..
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
Bu gün çocuklarla dikte çalışması yaptık.. Atatürk'ün ailesi falan yazdık.... Benim öğrenciler tam olarak seri okuyamıyorlar.. buda beni strese sokuyor.. Sizinkiler nasıl? Heceleyerek okuma sizce ne kadar sürer? ( bu nasıl daha kısa hale gelir) Paylaşımlarınız için teşekkürler..
Değerli arkadaşlar;
Acizane fikrimi yazayım..
1-okumaya geçme
2-söyleneni yazma
3-okuduğunu anlama
4-kendi fikirlerini yazma...
BUNLAR BİR SÜREÇTİR VE ÇOCUĞU SIKMADAN*BIKTIRMADAN*
BU SÜREÇLERİ ATLATMAK GEREKİR..
AİLE İLGİSİ OKUMAYA GEÇMEKLE BİRLİKTE NEREDEYSE TAMAMEN KESİLİR..
SİZ BİR YANDAN MATEMATİK BİR YANDAN OKUMA DERKEN ÇOCUK TAM BİR STRESE GİRER..
ACELE ETMEDEN YAVAŞ YAVAŞ GİDİN..
OYUN VE TEKERLEMELERİ,BEDEN EĞİTİMİNİ BOŞVERMEYİN..
BAHARLA BERABER OKULDAN KAÇMA
HASTALIKLAR VE DEVAMSIZLIKLAR BAŞLAR...
BEN BAKTIM YAVAŞLADI OKUMA ,BİR PARÇA VERDİM VE OKUMA YARIŞI YAPTIRDIM..
merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza.. umarım bundan sonra sıklıkla paylaşım içinde oluruz.. askerden yeni dönen sözleşmeli öğretmenlerden biriyim.. tekrar merhabalar..
merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza.. umarım bundan sonra sıklıkla paylaşım içinde oluruz.. askerden yeni dönen sözleşmeli öğretmenlerden biriyim.. tekrar merhabalar..
En ağır en geç iyileşecek ve hep izi kalacak yaraları en yakınımızda olanlardan alıyoruz ne yazıkki.
En çok aşık olduğumuz bir insanın sözü üzüyor bizi. En çok dost bildiğimiz birinin kazığı acıtıyor canımızı. Düşmanın hançerinden çok dostun attığı bir gül yaralıyor bizi daha çok. En çok annemizin bizi sevmemesinden korkuy...oruz.
En çok kardeşlerimizle mal mülk kavgasına girmekten utanç duyuyoruz. En çok güvendiğimiz dağlara yağan kar çiğ olupdüşüyor üstümüze. En çok en güvendiğimiz yanlarımızdan yiyoruz darbeyi.
En büyük acıları en çok sevdiğimiz zamanlar tatmak zorunda kalıyoruz. En çok en büyük düşmanımız olan kendimizden korkuyoruz. En çok büyük darbeyi kendimizden yiyoruz.
En acı bir şekilde kendi kendimizi aldatıyoruz. En çok kim yakınsa bize,en büyük darbeyi o indiriyor hayatımıza.(alıntı)
PAYLAŞMAK GÜZELDİR!
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
İki seyyah bir şehirden diğerine gidiyormuş. Derken yollarının üstünde taşkın bir dere çıkmış. Tam suyu geçecekler, az ötede korkudan tir tir titriyen yapayalnız ve gencecik bir kadın görmüşler. Adamlardan biri hemen kadının yardımına koşmuş. Onu sırtına almış ve suyu öylece aşmış. Sonra kadını derenin öte yakasında ye...re bırakıp iyi günler dilemiş. Böylece yollarına devam etmişler.
Ancak yolun kalan kısmında öteki seyyahın ağzını bıçak açmamış. Suratından düşen bin parça. Somurttukça somurtuyor. Birkaç saat böyle surat astıktan sonra suskunluğunu bozup şöyle demiş: Ne demeye o kadına yardım ettin? Bir de üstelik ona dokundun. Seni ayartabilirdi! Baştan çıkarabilirdi! Erkekle kadın böyle temas etsin, olacak iş mi? Ayıp yahu! Olmaz, bize yakışmaz!
Kadını sırtında taşıyan seyyah sabırla gülümsemiş: İyi de dostum, ben o genç kadını derenin karşısına geçirip orada bıraktım; sen ne demeye hala taşırsın!..
'' Kimi insan böyledir'' dedi Şems. Kendi korkularını, ön yargılarını başkalarına yansıtır ve onlarda gördüğünü sanır. İşte asıl yük budur. Zihinlerini zanlarla doldurur, sonra da bunca ağırlığın altında eziliverirler...
Kaynak : Elif Şafağın Aşk kitabından
Bu kitabı alır ara ara tekrar okurum.Bana göre de bir başucu kitabı anlayana.(Çünkü adına aldanıp sıradan aşkı anlattığı sanılıyor amaaaaaaa değil!)
Olurda internet yine giderse, beğendiğim bir paylaşım daha var.
Bir gün sormuşlar ermişlerden birine, ‘Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?’. ‘Bakın göstereyim… ‘ demiş ermiş.
Önce sevgiyi dilden gönüle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsi oturmuşlar yerlerine derken, tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş. Arkasından da ...derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar. Ermiş: ‘Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz. ‘ diye de bir şart koşmuş. ‘Peki…’ demişler ve içmeye teşebbüs etmişler. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına. En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan.
Bunun üzerine ‘Şimdi…’ demiş ermiş. ‘Sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe.’ Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa. ‘Buyrun’ deyince, her biri uzun boylu kaşığını çorbaya daldırıp, karşısındaki arkadaşına uzatarak içirmiş. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan.
‘İşte…’ demiş ermiş: ‘Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse, o aç kalacaktır. Ve kim sevdiğini dostunu düşünür de doyurursa,o da sevdiği dostu tarafından doyurulacaktır.
ŞÜPHESİZ, HAYAT PAZARINDA DAİMA SEVGİYİ PAYLAŞANLAR KAZANÇTADIR.(alıntı)
selamlar ask kıtabını malesef ki yarım bıraktım ama okudugum kadarıyla o 40 kural harıka ogutlerden olusuyor.anlayan ınsan kendıne ınanılmaz mesjlar cıkarabılır...sems gıbı ınsanlar olmak ve yetıstırmek dılegıyle.
suan ben bın muhtesek gunesi okuyorum ve o da harıka bır kıtap okurken agladıgımı bılıyorum.bır oturdum basna 100 sayfa okumusum.cok surukleyıcı bır kıtap..
eweeeeet ogrencılere gelınce malesef sızın yasadıklarınızı belkı de daha vahımını yasıyorum..cookk yavas okuyorlar.soyledıklerımı bır eksık bır fazla yada ancak hecelersem tam yazabılıyorlar...ben sımdıye kadar hıc okuma yarısması yapmadım...yapsam emınım vahım sonuclar cıkar...bır de defter kullandırırkenn o kadar cok yoruluyorum kı ne yazdırsam tek tek dolasıp duzelttırıyorum.ne baslık ne satır bası ne hızalama.ne duzen.ayyy allahım hele bugun cok sıkıldım artık cıkıp gıdesım geldı sınıftan.dedım bu ısı yapamıyorum...
sıız neler yapıyorsunuz merak edıyorum.ne gıbı etkınlıkler...defterı nasıl kullandırıyorsunuz.dılbılgısı olarak neler ıslıyorsunuz.turkce kıtabını nasıl ıslıyorsunuz.ne gıbı performans proje verıyorsunuz.toplama cıkarmayı nasıl anlatıyorsununz.100 e kadar saymayı asıl ogretıyorsunuz...oooo ne cok soru sordum ama bence hıc paylasımlar da bulunmuyoruz artık...ben elımden geldıgınce elımdekı dokumanları paylastım.paylasmaya da calısıyorum...sımdı de toplama ıle lgılı sunu paylasıyorum.saygılar...
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen toplama cıkarma ılsemlerı
benden bu kadar daha yapılacak cok ısım var...sanırım kardesıme sbs bılıncı asılamam gerekıyor...bıraz tembellık yapıyor da...
bu sene başından beri takip ediyorum sizleri .Çok da faydalandım hepinize teşekkürler arkadaşlar.Bu sistemde heceleme biraz uzun sürsede okudukça kayboluyor hiç kafaya takmayın bence.'2. dönem gelen oğlum olmasaydı sınıfta iki kaynaştırma hariç hepsi okumuştu. Şimdi zaman buldukça onunla ilgileniyorum.Ah bi okusalar derken daha önemli işlerle karşı karşıya kaldık değil mi? hepimize kolay gelsin...
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen toplama cıkarma ılsemlerı
benden bu kadar daha yapılacak cok ısım var...sanırım kardesıme sbs bılıncı asılamam gerekıyor...bıraz tembellık yapıyor da...
adalet hocam ben de hemen hemen her günbir hikaye kitabı veriyorum bitiriyorlar.Belli bir sayıya geleni başarı kartı ile ödüllendiriyorum. Ama sizin okuma piramidi uygulamanız hoşuma gitti .Ben de uygulayacağım sanırım,şimdiden teşekkürler
Slm arkadaşlar. Umarım herkes iyidir.. Bir kaç gündür yoktum internetimde sorun vardı...
Yeni arkadaşlar gelmiş .. Hoş geldiniz diyorum ve bu gün okulda yaşadıklarıma geçiyorum...
Bu gün harika bir gündü her açıdan.. bahar havası ve harika bir güneş vardı dişarıda..Dersler de iyi geçti.. uzun zamandan beri tam anlamıyla rehberlik dersi işledik.. Artık hep işleyeceğim.. Sanırım 1. sınıfların okumaları düzeldikçe üzerimizdeki stres de yavaş yavaş gidiyor.. Derse artık daha rahat girdiğimi hissediyorum...Artık 2. sınflara daha çok zaman ayırıyorum... Onlarda bende nu durumdan Çok memnunuz sanırım..
Hatice öğretmenimin sorularına gelelim.. Hocam bende aynı sizin gibi defter konusunda sürekli düzeltmeler yapıyorum. sanırım artık daha iyi yazabildikleri için, birazda özgüvenleri geliştiği için daha rahat yazıyorlar ve buda yazılarının daha biçimsiz olmasına sebep oluyor.. Matmatikte sınafta belli şeylere (abüküs-top gibi) saydırark 100 kadar saydırıyorum .. bunu yaparken tek öğrenciye değilde bir kaç öğrenciye devam ettiriyorum..
3 öğrencim seri bir şekilde düzgün okuyabiliyorlar.. 2 öğrencim hariç sanırım en geç bir ay içindeonlarda seri okumaya geçerler..
Madem bu gün çok yazdım birazda okulumuzdan size bahsedeyim..Bu dönem köye ilk defa okul öncesi açtık.. 13 öğrencimiz var.. dersliğie çevirdiğimiz yer köyün taziye evi.. İnşallah kimse ölmez .En azından derslik yapılana kadar. :) Ne yazık ki çok eksiğimiz var.. Malzeme olarakta ve ne yazık ki pedagojik anlamda da.. Çünkü gelen öğretmenimiz başka bir bölüm mezunu.. Bu konuda yardıma ihytiyacımız var.Bide malzeme ihtiyacı.. oyuncak boyama kitabı falan...YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ.( Ben ve çocuklar)
Herkese Allah kolaylık versin...
Düzenleyen tbatikan - 03-Mart-2010 Saat 19:18
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
Slm arkadaşlar. Umarım herkes iyidir.. Bir kaç gündür yoktum internetimde sorun vardı...
Çünkü gelen öğretmenimiz başka bir bölüm mezunu.. Bu konuda yardıma ihytiyacımız var.Bide malzeme ihtiyacı.. oyuncak boyama kitabı falan...YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZ.( Ben ve çocuklar)
Herkese Allah kolaylık versin...
Değerli hocam;
Başka bölüm mezunu olması HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL...
İLKOKUL ÖĞRETMENLİĞİ ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENİLMİYOR..
Allah vergisi bir olay.
Ve KENDİNİ YETİŞTİRME MESELESİ..
Benim yanıma çok *yeni mezun* arkadaş geliyor..
Ya araştırıp sorup,öğrenip,çeşitli kurslara seminerlere gidip KİTAP OKUYUP kendini yetiştiriyor,
yada nasılsa bu eğitimi aldım deyip yatıyor..!!
Tabii ilk 7-8 senede okuttuğu öğrencilere oluyor olan..
Benim meslekte kaçıncı yılım,
bugün bile zümremle sınıf değiştim matematik dersinde..Takıldığım bir konu vardı.
(gerçi o da aynı şekilde anlattı)
YARDIM KONUSUNA GELİNCE;
Öncelikle Milli eğitim ve Kaymakamlıkla,
Daha sonra Garnizon komutanı ile ilişkiye geçin..
Zira ben VAN'DA çalışmış biri olarak buralardan kesin yardım geleceğini biliyorum..
Devlet buralara bu konuda müthiş ödenek ayırıyor...
Dahası onların bilgisi olmadan kampanya yapmak suç ve başınız ağrır..(canınız sıkılsın istemem )
Ve gariptir insanlar yardımları ÖDEMELİ, yolladığından gelen kargo parası içindekinden daha fazla tutuyor..
Bunları düşünün.
Son olarak yinede yapacaksanız,
İl merkezinden bir kargo şirketi ile anlaşın ve
BİZE bildirin oraya yolluyalım.
Siz veya bir tanıdığınız gidip toplu halde alsın..
METİN Hocam öncelikle ilginize teşekkürler. ,Yardım konusunda şu an valilik ve milli eğitimde hiç bir şey kalmamış.Onlarda beklemedeler.. 3 hafta önce bize haftaya falan malzemeler gelir dediler fakat hayla ses seda yok..bürokrasi bu olsa gerek.. zaten 2. dönemim ortasındayız, zaman kısıtlı.. o yüzden bir kaç yerden yardım istedik.. üniversiteten bir kaç kukla alabildik.. fakat sınıfımız hayla boş... garnizon kumutanlığına gitmedim yarın zaman bulursam uğrayacağım..
kargoya gelince ptt kargo sanırım en ideali.. tabi yine siz gönderirseniz kargo şirketleriyle önceden anlaşırız..
Düzenleyen tbatikan - 03-Mart-2010 Saat 21:30
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma