Kendimi neşelendirmek istediğim zaman en iyi yolun başka birilerini neşelendirmeye çalışmak olduğun...u öğrendim. .Bir bebeğin evlilik sorunlarını çözemeyeceğini öğrendim. .Tartışmayı tatlıya bağlamadan yatağa gidilmemesi gerektiğini öğrendim. .İşyerinde romantik ilişkiler aranmaması gerektiğini öğrendim. .İnsanın kendisinden daha sorunlu biriyle evlenmemesi gerektiğini öğrendim. .Çalıştırdığımız insanlara iyi davrandığımızda onlarında müşterilere karşı iiyi davrandıklarını öğrendim .Bir toplantıda zekamı yada sohbetimi göstermek konusunda tercih yapmak gerektiğinde sohbeti seçmenin daha ii olacağını öğrendim. .İnsanlara iyi davranmanın hiç bir maliyeti olmadığını öğrendim. .Gerçekten yaşamaya başlamak için emeklilik beklenirse,çok uzun bir süre beklenmiş olacağını öğrendim. .İyi kalpli olmanın mükemmel olmaktan daha önemli olduğunu öğrendim. .Bir domuza ve bir çocuğa istedikleri herşeyi verirseniz; sonuçta çok ii bir domuzunuz ve çok kötü bir cocuğunuz olacağını öğrendim. .Kimle evleneceğin kararının hayatta en önemli karar olduğunu öğrendim.....(Alıntı)
SEVGİ VE DOSTLUKLA KALIN!
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
ben kendi adıma başarımızı düşük buluyorum.Veliler zaten az ilgileniyorlardı şimdi hiç!!!!Okumaya geçenler bir türlü hecelemeyi bırakmıyor.Aynı zamanda çok yavaş okuyorlar.
Matematikte sayma yapıyoruz.Onluk birlik bir türlü kavratamadım .Bu konuda farklı neler yapabilirim sizce???????????
Herkese iyi akşamalr... Bu gün veli toplantısı yaptık.. İyi geçi sanırım... Gerçi veliler biz her şeyi yapıyoz, kalem alıyoz silgi alıyoz falanda filandadan başka bir şey demiyorlar ama olsun mutlaka bir tane olsun değişen bir şey olacaktır. benim yine tecrübeli meslektaşlarıma 2 sorum olacak
1. 4 tane öğrencim sesleri birleştiremiyorlar. neler yapabilirim?
2. bu heclem işi ne zaman bitcek. seri okumaya ne zaman geçecekler..sbizimcebur hocamında sanırım aynı sorunu var... şimdiden herkese teşkkürler..
Düzenleyen tbatikan - 17-Subat-2010 Saat 18:24
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
çocukların yazısı çook kötü ne yapmamı önerirsiniz bi kısmı da okuduğunu anlamıyor ??
selam deepdark hocam yazıları kotu ıse klavuz cızgılı deftere dewam edın ama guzel yazan varsa cızgılı deftere gecebılırsınız ben oyle yapıyorum 3 kısının yazsı kotu.onlara sız de guzel yazmaya baslayınce gececeksınız dedım.
bır de etkılı bır sekılde kullanırsanız eger odullu bır destekleme yapabılırsınız.guzel yazıya pekıstırec yanı..ama dıgerlerını dahada koreltmeden tabı.sız ornek yazın onlar da benzetmeye calıssınlar cızgı sınırlarını ıyıce belletın.
okudugunu anlama konusunda ıse 5n 1k yı onerırım ıyı okuyan bırıne okutun dıgerlerı dınlesın takıp etsın sonra sız sorun ne olmus ne dıyor falan...bır de metın hocam drama dıyor...
bu ezgi annesini kaybetmiş , cook uzaklarda olan veya anne sewgisi olmadan büyüyenler için hassas bir ezgi bence...ya da herkesi duygulandırır kısaca.sahsen ben dınlerken huzunlendım ve bana pısmanlıklar yukledi...
2)heceleme ıse zamanla olacak hocam cocuklara yukses sesle dısından okutun...yanındakı dınlesın anlamaya calıssın arkadasına anlatsın..hadı bakalım hızlı yap deyın bakalım sen benden daha hızlı oku falan deyın...kucuk yarısmalar yapın kendınızle cocuk bırebır tabı o sızden daha hızlı okusun tebrık edın bu onu sewklwndırecektır ogretmenden hızlı okumak.....
Matematikte sayma yapıyoruz.Onluk birlik bir türlü kavratamadım .Bu konuda farklı neler yapabilirim sizce???????????
sewgılı hocam ben soyle bır calısma yapmıstım.cocuklara dıyorum kı 14 u goster 1 tane 10 luk alıyor 4 tane de bırlık alıyor vaea ben elıme alıyorum kac oldu dıyorum onlar soylıyor umarım ısınıze yarar....
ama ben de toplamayı 3 ogrencıye kavratamıyorum ya...ne yapmalıyım.bende de yavas okuyanlar var.veya ıcınden okuyor sonra soyluyor...cızgılye yazmada zorlamdılar ama fenadegıl
allah hepımızın yardımcıs olsun.gonlumuzce olsun ıınsallah.gercekten de ıs okumaya gecmekle olmuyormus yok okudugunu anlamıyor.yok guzel yazamıyor.yok toplamamıyor oooo..ısımız hala zor.ama bunlarda gececek ınsallahhhh..herkese kolay gelsın..
bu arada telefon almayı dusunuyorum tasıyelerınız var mı ac aba.n5800 nasıl bılen var mı..offff sıkıldım kımse yok ben de cıkıyorum artık...bu arada elımızde turkce ve hayat bılgısı etkınlıklerı varsa paylasalım
arkadaşlar merhaba çocuklarım okumaya geçtiler şuanda heceleme düzeyinde olanlar var seri okuyanlar var...ama heceleme düzeyinde olanlar daha çok....
neyse asıl soruma geleyim okuma bayramı yapacak mısınız...
yapmayı düşünüyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum...tavsiyede bulunur musunuz....
elinizde döküman varsa...bu arada ben ekonomik sıkıntıların çok fazla olduğu bir bölgede çalışıyorum...öğrencilerime bol para gerektiren etkinlikler yaptırmam zor yani..tavsiyelerinizde buna göre yaparsanız çok sevineceğim...saygı ve sevgiler...
hayırlı akşamlar arkadaşlar!!! kader ortaklarım !!!!! :)
nasılsınızzzzz?? ne günler gelmiş geçmiş.. çocuklar okumaya geçmiş.. eve gelip az mı ağladım :):):)
ikinci dönem inşallah hepimize hayır getirir.. AMİN...
benim de çocuklarımın büyük bi kısmı hecelemeye devam ediyor.. sadece bir kaç öğrencim seri halde okuyabiliyor.. acaba süreçte mi hata yaptım diye kendime kızıyorum.. iyi pekiştiremedim mi diye düşünüyordum ki yalnız olmadığımı anlayınca sevindim..
dün ilçe zümremiize gittim.. orda da bi kaç zümremle konuştum diğer okullardan çoğu seri okuyo diolar.. etkinlendim doğal olarak.. gerçi böyle yerlerde kimse yoğurdum ekşi demiyo.. ne kötü.. sizlerde durum nedir bilmek istedim?
bir de metin hocama baş sağlığı, annesine de Allah'tan rahmet diliyorum..
bi başka sorum daha olcak.. stratejik planlama semineri alan var mı arkadaşlar? ve bu seminer hakkında ya da bu planın nasıl hazırlandığı hakkında bilgisi olan varsa çok sevinirim..
Sormuşlar bir bilgine: HAYAT ne? Diye Demiş bilgin; iki yönlü bir yol devam eder bilinmeze. Sen görmemezlikten gelsen de vardır bir yoldaş her köşesinde Bazen çıkarsın zorlukla dar bir yokuştan bazen de aşarsın dertleri sanki uçuyormuş gibi inerek buradan.
Peki, SEVGİ nedir? Demiş biri Kalbine sığmayacak kadar geniş Dedikodusunu yapamayacağın kadar temiz, kokusunu alamayacağın kadar uzak hayal edemeyeceğin kadar yakın...
Ya KORKU nedir? Diye atılmış diğeri Bir yağmur damlasındaki barut kokusu. Belki de saklanılan bir hayal yontusu ya bir miniğin haykırırışı, ya da yüreği yaralı bir kuşun feryadı....
Peki ya UMUT nerededir? Diye atılmış bir umut avcısı. Bilinmezde değildir bilirim, demiş yerini kaygılı ve tasalı. Aradın boşuna heryeri ama unuttun en kolay yeri besbelli bunu derken işaret etti insanın en derinden yaralanan yerini...
Peki DOST kimdir? Diye sormuş biri. Demiş; paylaştın mı sevgini, korkunu, ümidini ve yenilgini, verdin mi desteğini, sordun mu halini, yolladın mı yüreğini, ağladın mı onun gibi.
Hissettin mi DOSTLUĞU? Demiş diğeri. Bilgin demiş: Karşılığı olmadan verilir mi hiç yürekteki sevgi? Dostluk dediğin; tek bir ruhun, iki ayrı bedende dirilmesi
2)heceleme ıse zamanla olacak hocam cocuklara yukses sesle dısından okutun...yanındakı dınlesın anlamaya calıssın arkadasına anlatsın..hadı bakalım hızlı yap deyın bakalım sen benden daha hızlı oku falan deyın...kucuk yarısmalar yapın kendınızle cocuk bırebır tabı o sızden daha hızlı okusun tebrık edın bu onu sewklwndırecektır ogretmenden hızlı okumak.....
hocam çok teşekkürler.. önerilerinizi uygulayacağım...
Düzenleyen tbatikan - 18-Subat-2010 Saat 21:12
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
arkadaşlar merhaba çocuklarım okumaya geçtiler şuanda heceleme düzeyinde olanlar var seri okuyanlar var...ama heceleme düzeyinde olanlar daha çok....
neyse asıl soruma geleyim okuma bayramı yapacak mısınız...
yapmayı düşünüyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum...tavsiyede bulunur musunuz....
elinizde döküman varsa...bu arada ben ekonomik sıkıntıların çok fazla olduğu bir bölgede çalışıyorum...öğrencilerime bol para gerektiren etkinlikler yaptırmam zor yani..tavsiyelerinizde buna göre yaparsanız çok sevineceğim...saygı ve sevgiler...
ben kendi adıma başarımızı düşük buluyorum.Veliler zaten az ilgileniyorlardı şimdi hiç!!!!Okumaya geçenler bir türlü hecelemeyi bırakmıyor.Aynı zamanda çok yavaş okuyorlar.
hocam bende geometrık küplerle yaptırdım.her öğrenciye 20 adet küp dagıttım bir tarafa 10 taneyı ust uste koyduk onluk dedık diğerlerini birlik olarak kullandık ..bu şekilde olabilir. ve bol etkınlıkkkk
okumayan geçemeyenler için veli işbirliği çok önemli, heceleme için hergün düz yazı ile şiir ve tekerleme verin hem yazsın hem okusun.bende yaralı oldu.
okuma metinlerinde etkınlıkleri yaparken tarayıcı ile ekrana yansıtırsanız daha kolay ders işlenebiliyormuş.alıntı uyguşlayanlar çok memnun...
ben neşeli matematik diye test etkinliği aldım çok güzel ve çocukların çok hoşuna gıttı hiç durmadan yapıyorlar...hatta türkçesi de var tavsiye ederim.mutlakaa hergun ıkı hıkaye kıtabı öğrencilerime veriyorum okuma konusunda bıra daha hızlandık.
bu arada telefon almayı dusunuyorum tasıyelerınız var mı ac aba.n5800 nasıl bılen var mı..offff sıkıldım kımse yok ben de cıkıyorum artık...bu arada elımızde turkce ve hayat bılgısı etkınlıklerı varsa paylasalım
hocam bende telefon alacam.. bir kaç gündür netten bakıyorum. bence 5800 en güzelii... alırsanız netten almaya çalışın .. 70-8- lira fiyat farkı oluyor..
hocam bende telefon alacam.. bir kaç gündür netten bakıyorum. bence 5800 en güzelii... alırsanız netten almaya çalışın .. 70-8- lira fiyat farkı oluyor..
hocam ılahı sız cok yasayın e mı?gece gece guldurdunuz benı.merak etmeyın annenızın omru artmıstır o kadar duadan sonra..saglıklı omurler dınlıyorum tekrar...
hocam bende telefon alacam.. bir kaç gündür netten bakıyorum. bence 5800 en güzelii... alırsanız netten almaya çalışın .. 70-8- lira fiyat farkı oluyor
cumartesı alıyorum ınsallah.bıraz kaba ama cok guzel telefon..ozellıklerı super...
Einstein konferanslarına hep özel şoförü ile gidermiş. Yine bir konferansa gitmek üzere yola çıktıkları bir gün şoförü Einstein'a;
"Efendim, uzun zamandır siz konuşmanızı yaparken ben de arka sıralarda oturup sizi dinliyorum ve neredeyse söyleyeceğiniz her şeyi kelimesi kelimesine biliyorum" demiş. Einstein gülümseyerek ona bir öneride bulunmuş: "Peki, şimdi gideceğimiz yerde beni hiç tanımıyorlar., o halde bugün palto ve şapkalarımızı değiştirelim, benim yerime sen yap konuşmayı, ben de arka sırada seni dinlerim." Şoför, gerçekten çok başarılı bir konuşma yapmış ve sorulan tüm soruları doğru yanıtlamış. Tam yerine oturacağı sırada bir kişi, o güne kadar konferansta sorulmamış ağır bir fizik sorusu sormuş. Şoför, hiç duraksamadan soruyu soran kişiye dönüp: "Böylesine basit bir soruyu sormanız gerçekten çok garip" demiş. Sonra da salonun arkasında oturan Einstein'ı işaret ederek şöyle devam etmiş: "Şimdi size arka sırada oturan şoförümü çağıracağım ve sorduğunuz soruyu, göreceksiniz, o bileyanıtlayacak."
Muhtâca yardım edin… Bilseniz de istişare edin… Tehlikeye dikkat edin… Hakkı teslim edin… Unutacaksanız kaydedin… Esirgemeyin lûtfedin… Gariplere merhamet edin…
Kazanmaya gayret edin… Çalışanı takdir edin… Başarıyı tebrik edin… Mâzereti kabûl edin… Her an tevekkül edin… Hastaları ziyâret edin… Çocuğunuzu terbiye edin… Herkese tebessüm edin… Güvenseniz de kontrol edin… İnanmayana ispat edin… Fakirleri gözetin… hayır için sarf edin....
PAYLAŞMAK GÜZELDİR!(ders etk. olmasada...)
metin hocam annenize uzun ömürler diliyorum o halde:) hocamın yazdığı mesajı yanlış anlamışım.. üstünkörü okumamdan kaynaklandı sanırım... kusura bakmayın..
İnsanoğlu mutluluğu hep hor kullanıyormuş... Hep şikayetçi hep bıkkınmış... Bir gün melekler mutluluğu saklamaya karar vermişler. " Saklayalım, zor bulsunlar. Zor buldukları için belki kıymetini bilirler " diyerek başlamışlar tartışmaya. Sorun büyükmüş. Mutluluğu saklamak kolay değilmiş çünkü. Kimisi " Everest'in tepesin...e saklayalım " demiş, kimisi " Atlas Okyanusu'nun dibine" demiş. "Tac Mahal'in kubbesi, Mekke sokakları, İtalyan sofrası, bir hastanenin yeni doğan odası,dondurma külahı, şarap şişesi,sigara paketi, lale bahçesi... "Pek çok yer düşünmüşler ama hiçbiri yeterince zor gelmemiş... Derken meleklerden biri " İÇLERİNE SAKLAYALIM " demiş. " Kimsenin aklına gelmez içine bakmak" İşte o gün bugündür mutluluk insanın kendi içinde saklıymış... Hiçbir mutluluk kolay gelmiyor. Kolay kolay gülmüyor insanın yüzü... Emekte ve insanın içinde saklı mutluluk.Ne başkasının ekmeğinde, ne başkasının evinde, ne de başka bir şeyde......Bu yüzden gözünüz hep içeride olsun.
Sevgi ve dostlukla kalın!
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma