Arkadaşlar merhaba:)bana da dün müfettiş geldi ve çocuklara projeksiyondan okuma yaptırıyodum müdahale etmeyip dinledi 2.derste yazılarına baktı dikte yaptırdı sınıfın çogu yıldız yıldız:)diye bağırınca ondan da vazgeçti:)başka hiçbirşey sormadı ve müdüre 1.sınıf öğrtmni nasıl demiş.müdürde iyi demiş.o da İYİ DEĞİL müdürüm çokk iyi demiş.inanılmaz mutlu oldum oh be böyle olmalı işte tüm teftişler:)
Bu arada harflerim bitti.tatil ödevi ne vereceğimi düşünüyorum.Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
bende bugun p sesını verdım ama okumalarda seslerı cok kaırştırıyorlar.g ve d seslerını karıstrdılar okumalarda da sıkıntımız var bır ogrencımde soyledgım seyı yazabılıyor ama okuma yapamıyor....subat tatılı için okuma sayfaları hazırladım...ama şubat dönüşü nasıl olacak şimdiden düşünmüyor degılım..allah hepımızın yardımcısı olsun....bızde de serı okuyan yok heceleyerek ama bu problemı ıkıncı donem daha cok okuma yaparak aşabılecegımıze ınanıyorum.....
[QUOTE=sbizimbeycur]ben bugün çok üzüldüm ya.Daha önce yazmıştım,oğlum diğer şubede 1. sınıf.Geçen çok konuşunca öğrt. arkadaş vurmuş.Ben ve eşim üzüldük bunu arkadaş ada söyledik.Ama ark. artık benimle konuşmuyor.Sizce bunu dile getirmemiz hata mıydı???
İnanın 12. yılım bir tokat atmış değilim.Sinirlenince içimden 20 e kadar sayarım,yine sürerse sınıftan 2-3 dakikalığına çıkarım.Ben kesinlikle karşıyım.Ama benim yerima arkadaşın bana küsmesi........
Tabii ki vurması doğru değil. siz de kırıcı olmadığınız sürece küsmesi anlamsız. bence tek çare görmezden gelmek... hiiç canınızı sıkmayın bu da dert mi?
metin hocam geçmiş olsun teftişide atlatmışsınız darısı benim ve tüm arkadaşların başına
metin defterini bende ilkkez duydum önceden fiş takvimi ,defteri falan vardı ama dosya açmak mantıklı.
sesleri çıkarıp birleştirerek okuyan 4 çocuğumu nasıl ilerletebilirim arkadaşlar?
yani "t,a=ta diyor.
sbizimbeycur hocam nedense bu aralar bendede olumsuzluklar üstüste
ama bugün maşallah üzmedi bıcırıklarım ve oğlum:))
hocam benimkiler de öleydi ben öle öğretmiştim elbette yanlış bi yöntem... ama zamanla t-a yerine ta diyorlar bol bol okuma yaparak bu olumsuzluk aşılıyor.
Valla ben insanları önemserim,insan karşıdakini kendisi gibi sanırmış.Ben çok önemsediğimiçin sonunda üzülen ben oluyorum.EE takdir edersiniz ki 12 yıllık öğretmenlik hayatımda 8 farklı okulda ,5 farklı ilde çalıştım.Seviyorum insanları,ardından hüsran...
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
slm arkadaşlar bende p sesini verdim bugün. bu hafta her gün bir ses verdim alan öğrenci alıyor. almayanlarda sesleri tanıyıp hece ve kelimeleri okuyamayanlar. onlarlaa 2. dönem bol bol ilgilenmeyii düşünüyorum. 3 öğrencim sıkıntılı diğerleri iyii. dikte sorununu da çözersek daha ii olacak sanırım
arkadaşlaaaar nasıl not verdiniz?sınıf içi ve performans mı?sınıf içi kaç not verdiniz?okuldaki zümrelerimle konuşmadık bende bu akşam gireyim istiyorum notları...burdaki zümrelerimle karar vereyimsevgilerrrrrrrrrrrrr....
METİN HOCAM BEBEKLER ÇOK GÜZEL OLMUŞ. BENİMDE İSMİM OLURSA ÇOK SEVNİRİM.
Değerli Hocam
En kısa zamanda eklenecek inşallah..
Üç dört kişi olsun...
Orjinalini yazan: deep dark
mrb arkadaşlar (özellikle Metin HOCAM) BEN ONLUK VE BİRLİKLERİ ÖĞRETİRKEN BAKTIM BENİMKİLER 10-20 ARASI SAYILARI OKUYORLAR AMA ONLUK BİRLİK KAVRAMADILAR BU KAZANIM SART MI ÖĞRENMESELER SORUN OLUR MU??
Hocam 2.dönem öğrenirler.
Kitapta çok güzel etkinlikler var.Kitabı işleseniz yeter..
Orjinalini yazan: sbizimbeycur
ben bugün çok üzüldüm ya.Daha önce yazmıştım,oğlum diğer şubede 1. sınıf.Geçen çok konuşunca öğrt. arkadaş vurmuş.Ben ve eşim üzüldük bunu arkadaş ada söyledik.Ama ark. artık benimle konuşmuyor.Ama benim yerima arkadaşın bana küsmesi........
Paylaşmak fikirlerinizi almak istedim.Yorumlarınızı bekliyorum
sevgi ve dostlukla kalın!
Değerli Hocam;
Takmayın kafanızı olur böyle olaylar.
Askerde sınıfta,maçta.. Fazla belli etmeyin
yanında ki öğretmene karşı tavır almasın.
Çocuk bu unutur.Sizde unutun.
Tahmin edeyim öğretmeni bayan..!!
Ben en çok bu öğretmenler arası küsmeye hastayım..
Sanki karı-koca..
En ufak şeylerde bile küsüyorlar..
Biraz sabır.Barışırsınız,unutulur..
Küsmesi bile hatasını anlaması yüzündendir belkide..
Bu arad bugün pppppppp verdim.Sınıfımda sadece 5kişi hikaya okumaya başladı(yani sesleri tanıyıp okuyor) Ama diktede çok sorunum var.Ne yapmalıyım sizce????????
Seviyemizi yani sınıf seviyesini çok düşük buluyorum.Başka neler yapmalıyım arkadaşlar???
Arkadaşlar bu sorun herkesin başında aslında..
SINIF SEVİYESİNİ BEĞENMEYİZ...
Hocalarım bol dikte,bol tekrar,kısa hikaye ve masallar..
Zamanla iş düzelecek..
Sabırla,çocuğu ve
ÖZELLİKLE AİLELERİ STRESE VE PANİĞE DÜŞÜRMEDEN
zaman içinde ilerleyecek bir süreç..
2.dönem Türkçe-hayat bilgisi ve matematik işlerken zaten
okumada yapacaklar ..
Böylece 2.dönem 2-3 katı bir zamanımız var..
AYRICA GÜNLER UZAYACAK,HAVALAR GÜZELLEŞECEK VE DAHA FAZLA OKUYACAKLAR..
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUYACAK..!
Orjinalini yazan: satmaz84
Arkadaşlar merhaba:)bana da dün müfettiş geldi ve müdüre 1.sınıf öğrtmni nasıl demiş.müdürde iyi demiş.o da İYİ DEĞİL müdürüm çokk iyi demiş.inanılmaz mutlu oldum oh be böyle olmalı işte tüm teftişler:) Bu arada harflerim bitti.tatil ödevi ne vereceğimi düşünüyorum.Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Tebrikler Hocam.
Tatil için hikaye kitapları,yazı ve tekrarlar..
Çocuklara göre farklı ödevler vermeyi düşünüyorum.
Orjinalini yazan: celikaysel
arkadaşlar merhaba herkese
bende bugun p sesını verdım ama okumalarda seslerı cok kaırştırıyorlar.g ve d seslerını karıstrdılar
Evet hocam..
Düz yazıya bir geçin(ders kitabı düz yazı)
b-d
ç-ş
Başta olmak üzere çok karıştırdıklarını göreceksiniz..
Şimdiden ufak ufak düz yazılı metin vermeniz acizane tavsiye edilir..
Orjinalini yazan: Myildirim38
ya arkadaşlar benim sorularımada
cevap gelmiyor üzülüyorum bir fikir verseniz.
Değerli hocam;
cevap veriliyor gözden kaçıyor demek ki..
Aslında cevap veren çok ama,sözlü veriliyor.
En iyisi burayada yazmak galiba..
Hocam bu sorunlarınız 2.dönem aşılacak.
O ZAMANDA DENEME SINAVLARINDA NETLERİ ÇOK DÜŞÜK DİYE
BURAYA YAZACAKSINIZ..
Orjinalini yazan: deep dark
ben bugün çok üzüldüm ya.Daha önce yazmıştım,oğlum diğer şubede 1. sınıf.Geçen çok konuşunca öğrt. arkadaş vurmuş.Ben ve eşim üzüldük bunu arkadaş ada söyledik.Ama ark. artık benimle konuşmuyor.Sizce bunu dile getirmemiz hata mıydı???
İnanın 12. yılım bir tokat atmış değilim.Sinirlenince içimden 20 e kadar sayarım,yine sürerse sınıftan 2-3 dakikalığına çıkarım.Ben kesinlikle karşıyım.Ama benim yerima arkadaşın bana küsmesi........
Tabii ki vurması doğru değil. siz de kırıcı olmadığınız sürece küsmesi anlamsız. bence tek çare görmezden gelmek... hiiç canınızı sıkmayın bu da dert mi?
DEĞERLİ HOCALARIM Öğretmenlik vicdan işidir.
Hem dünyanın en zor,hem en kolay mesleğidir..
Vicdanınıza kalmış sadece...
Öğretmenlik yaparken
KENDİ ÖĞRETMENİNİZİN ÖĞRETMENİ
NASIL OLSUN İSTERSENİZ
SİZDE ÖYLE ÖĞRETMEN OLUN...
Çok kızarsanız karşınızdakini bir an sizin çocuğunuz olduğunu düşünün..
(yada bir tokat yada bağırma yüzünden soruşturma yiyen öğretmenleri düşünün.. )
Sınıftan çıkın, nefes alın.. Bir şarkı söyleyin..
(mesela;Derdim çoktur hangisine yanayım....)
Valla ben insanları önemserim,insan karşıdakini kendisi gibi sanırmış.Ben çok önemsediğimiçin sonunda üzülen ben oluyorum.EE takdir edersiniz ki 12 yıllık öğretmenlik hayatımda 8 farklı okulda ,5 farklı ilde çalıştım.Seviyorum insanları,ardından hüsran...
Şimdi bende saydım hocam
Depo ve stajlar hariç
9 okul(yılı boşverin)
Orjinalini yazan: mavimelek
arkadaşlaaaar nasıl not verdiniz?sınıf içi ve performans mı?sınıf içi kaç not verdiniz?okuldaki zümrelerimle konuşmadık bende bu akşam gireyim istiyorum notları...burdaki zümrelerimle karar vereyimsevgilerrrrrrrrrrrrr....
Hocam önce davranışları gir.
Ders içi performans sana kalmış 1-2 olabilir.
Resimde performans yerine
ürün dosyası yada proje..
Kolay gelsin..
[QUOTE=asayamatla]ben 3 ders içi etkinliklere katılım , 1 de performans verdim..
bu arada bu gün ğ sesine girdim ama sonderce yorucuydu!!
ğ sesi çocuklar için pek kolay olmayajak gibi...:(
herkese iyi akşamlar önceliklee sesler bitti şükür 3 kişi dışında diğerlerinde sorun yok o 3 kişi de okuyacak ama uğraştıracaklar benim sorum şu arkadaşlar görsel sanatlar notunu nasıl girdiniz ürün dosyası falanda girilecek ayarlayamadm yardımm:))
herkese iyi akşamlar önceliklee sesler bitti şükür 3 kişi dışında diğerlerinde sorun yok o 3 kişi de okuyacak ama uğraştıracaklar benim sorum şu arkadaşlar görsel sanatlar notunu nasıl girdiniz ürün dosyası falanda girilecek ayarlayamadm yardımm:))
Tekrar yazayım
e-okul
ilköğretim kurum işlemleri
not işlemleri-- Ders ve Etkinliklere Katılım
preje girmek içinse (performans verdiyseniz proje diye girin değiştirip)
ilköğretim kurum işlemleri
not işlemleri--
sınav tarihleri---buradan görsel sanatları seçip,proje seçip tarih girin..
tekrar;
not işlemleri
görsel sanatlar ve proje girin.. kaydet...
bu kadar hocam..
ARKADAŞLAR ÜRÜN DOSYASI GİRMEK İÇİN
1.YAZILI NOTUNU İŞARETLEYİP AÇIN..
Düzenleyen metinogretmen - 15-Ocak-2010 Saat 22:35
Önemsemeyin derken insanları demiyorum elbet bu durumda haklı olduğunuzu düşünüyorsanız bence görmezden gelmek de önemsediğinizin bir göstergesi bi çeşit tepki... e tabi sevelim sevilelim
Merhaba ben güneydoğuda bir ilin köyünde çalışıyorum. notlar konusunda çok sıkıntılıyım. bırakmayı düşündüğüm ve bunun için tutanak tuttuğum öğrencilerin 3 dersinede 1 verebilirmiyim. Ayrıca hala okumayı sökemeyen ve çok geriden takip eden öğrencilerim var. Türkçe derslerine 1 versem çok mu vicdansız davranmış olurum. aileler çok ilgisiz. 2 düşürüp onları rahatlatmak istemiyorum. öğretmenlikte ilk yılım. ne yapmalıyım???
Merhaba ben güneydoğuda bir ilin köyünde çalışıyorum. notlar konusunda çok sıkıntılıyım. bırakmayı düşündüğüm ve bunun için tutanak tuttuğum öğrencilerin 3 dersinede 1 verebilirmiyim. Ayrıca hala okumayı sökemeyen ve çok geriden takip eden öğrencilerim var. Türkçe derslerine 1 versem çok mu vicdansız davranmış olurum. aileler çok ilgisiz. 2 düşürüp onları rahatlatmak istemiyorum. öğretmenlikte ilk yılım. ne yapmalıyım???
Değerli hocam;
Öncelikle hoş geldiniz..
Hocam türkçe ve matematiğe 1 verseniz yeter..
Ve okumaya geçmeyenlere tabii ki 1 vereceksiniz..
Ben çok zor heceleyerek okuyanlara bile 1 verdim..
Metin Hocam bu sefer tutturamadınız oğlumun öğrt. erkek!(bu arada oğlum çok seviyo öğrt. ben ona bir şey hisettirmedim de)
Ben bu gün konuştum,siz sesleri bitirdiniz bravof alan ama boş, haklı kendisiymiş gibi arkadaş bana tavırlı.Üzüldüm tekrar, ama yapacak şeyim kalmadı benim ,kendisi bilir.
Ben tatilde, okumaya geçenlere hikaye kit. geri olanlara seviyeye uygun çalışma kağ. verecem zaten hhh verdim bilmemki diğer harflaeride haftaya bitirsemmi?
Herkese kolay gelsin.
Sevgi ve dostlukla kalın.
Düzenleyen sbizimbeycur - 15-Ocak-2010 Saat 16:16
Haa şunuda paylaşıyım arkadaşlar.Ben her çocuğu kendi çocuğum gibi görürüm,oğluma nasıl davranılmasını istiyorsan öyle davranırım.En fazla çok kızınca bağırırım.(gerçi o da şiddete giriyo ama bazen oluyo)
Neyse inanıyorum yarın herşey daha da güzel olacak hepimiz için
Selamlar herkese
ya arkadaşlar benim sorularımada cevap gelmiyor üzülüyorum bir fikir verseniz.sorum önceki sayfada
satmaz 84 hocam sizede geçmiş olsun ne güzel atlatmışsınız.okuma durumları nasıldı çocuklarınızın?
M yıldırım hocam tabiki heceleyerek okuyolar ama çok normal 18 öğrencim var 8 i daha seri,8i mesela yazı derken y a ya z ı zı yazı:)şeklinde okuyo 2kişi daha yavaş.Hatta bugün hikaye kitabından 1 hikaye okuduktan sonra anlayarak mı okuyorlar diye soru sordum ve çoğu cevap verebiliyor.2 -3derste 15 sayfalık hik.kitebını sorulu cevaplı bitirdik.
artık 1. sınıf öğretmeni değilim...dün bıraktım okulumu ama bugn yine de gidip 4. grup sesleri bitirdim.55 öğrenciden yaklaşık 40 kişi okumaya geçti şimdilik...
yeni gittğim okulda 5. sınıf verdiler paartesi başlıyorum.1'lerden sonra zor gelecek galiba.bana şans dileyin
selam arkadaslar nasılsınız...sorulan sorulara ben de cewap vereyim.2 ders içi 2 performans verdim.tabi yaptıkları calısmaları goz onunde bulundurarak.2 ogrencıme turkce mat 1 verdım.bed res muz 3 verdım.hayt 2 verdım.ıyı okuyanlar tabıkı 555555.hece hece okuyanlara 3.bıraz daha ıyıler 4 verdım.bedeb res muzık dusuk vermemeye calıstım temellı heveslerı kırılmasın dedım.gorsel sanatlardan 1.sınavı tıklayıp urun dosyası notu verıyoruz.okudugu kıtapları ve sosyal etkınlık tamamlandı gırmeyı unutmayalı.ben notlarımı bıtırdım kurtuldum.bırtırmeyenlere kolay gelsın...
ve nihayet bize de müfettişler geldi 1 ders saatı durdu butun cocuklara tek tek okuttu...ıyı okuyanlara cok guzel deyıp sewdı.okuma sewıyelerı suan sızce nasıl olmalı dedım.hocam durumları normal dedı.ısın mantıgını anlamıslar zaten.hepsı serı okumaya gececeklerdır dedı.cabalarınız bosa cıkmaz.calısmısıınız dedı.metin defterını sordum onerırım dedi.hıc dosya falan sormadı.ben bu metin defterini daha farklı anlamıstım metın hocam soyleyınce.ama bu cocukların sadece okuma ıcın kullanıp yazacakları bır deftermıs.sonra acıp okuyabılsınler dıye.sonra su elma kurdele olayını sordum.ben zamanında yaptım yapana da yapmayana da bısey demıyorum dedı.cocugu sewklendırıyorsa kullanılabılır dedı.tesekkur edıp gıttı.sorunuz var mı dedı.ben de hocam siz cok geldınız daha once beklıyordum sızı.ben sorup sorusturarak ogrenmem gereken herseyı ogrendım dedım.burada hakkı gecen herkese tesekkurler...nasıp buguneymıs dedı....
ama bu mufettıs bey ben gecen sene 5 lerı okuturkende bana gelmıstı sımdı de bana geldı.benden sonrada sosyal bılgıler hocamıza gırdı anlayamadım....
artık 1. sınıf öğretmeni değilim...dün bıraktım okulumu ama bugn yine de gidip 4. grup sesleri bitirdim.55 öğrenciden yaklaşık 40 kişi okumaya geçti şimdilik...
yeni gittğim okulda 5. sınıf verdiler paartesi başlıyorum.1'lerden sonra zor gelecek galiba.bana şans dileyin
Arkadaşlar merhaba:)bana da dün müfettiş geldi ve çocuklara projeksiyondan okuma yaptırıyodum müdahale etmeyip dinledi 2.derste yazılarına baktı dikte yaptırdı sınıfın çogu yıldız yıldız:)diye bağırınca ondan da vazgeçti:)başka hiçbirşey sormadı ve müdüre 1.sınıf öğrtmni nasıl demiş.müdürde iyi demiş.o da İYİ DEĞİL müdürüm çokk iyi demiş.inanılmaz mutlu oldum oh be böyle olmalı işte tüm teftişler:)
Bu arada harflerim bitti.tatil ödevi ne vereceğimi düşünüyorum.Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
sayın hocam...tatıl ıcın hep okuma yazma vermeyecegım...farkılı etkınlıkler verecegım.mesele resım kelıme eslestırme.cumlede bos burakılan yerlere uygun kelımeler yazma.bosluk doldurma yanı.kelıme de eksık seslerı yazma.tekerleme.andımız falan.yapanlar zaten yapar.zorlanacak olanlara ıse abı abla ve velılerınden yardım ısteyecegım... tabı sewıyelerıne gore dıgerlerıne verecegım...
Hocam Hayırlı Olsun..
İlk bir kaç ay zorlanırsınız..Sonra kolaylaşır. (yaz tatili geliyor ya)
İşinize yarar diye link veriyorum..5.Sınıf Döküman..
arkadaşlar ıyı tatıller herkese....matematıkten nerde oldugunuzu merak ettım bırıncı sınıflarda....sanırım okuma yazma derken ben cok gerı kaldım...bırde okumaya gecen ogrencılere kurdela takama konusunda dusncelerınız neler...zumrem takalım dedı ama benım cok hoşuma gıtmedı okuyanları belkı ıyıce motıve edecek ama ya okuyamayanlar.....onlar nasılsa yapamyrz dıyıp ıyıce bırakmasınlar....en buyuk endısem bu...
arkadaşlar ıyı tatıller herkese....matematıkten nerde oldugunuzu merak ettım bırıncı sınıflarda....sanırım okuma yazma derken ben cok gerı kaldım...bırde okumaya gecen ogrencılere kurdela takama konusunda dusncelerınız neler...zumrem takalım dedı ama benım cok hoşuma gıtmedı okuyanları belkı ıyıce motıve edecek ama ya okuyamayanlar.....onlar nasılsa yapamyrz dıyıp ıyıce bırakmasınlar....en buyuk endısem bu...
Değerli Hocam;
Matematik 2.dönem yetişir.Yeterki oyun şeklinde sıkmadan ve mantığını vererek işleyin..
KURDALE KONUSUNDA SAYFA 49 un başında uzun bir yazım vardı..Okursanız belki işinize yarar.
İnsanız,sıkılıyoruz,arada bir üşüyoruz. Sıcacık bir merhabada teselli arıyoruz. Sıcacık bir merhaba arıyoruz ısınmak için. Dün, bir merhabanın, bir acı kahvenin kırk yıl hatırı vardı. Dile kolay kırk yıl!..Ya şimdi? Şimdi üşüyoruz, merhabasız, kahvesiz, köpüksüz üşütüyoruz.
Sevgi ve dostlukla kalın.
BEN TATIL ÖDEVİ OLARAK IKI TANE HIKAYE KITABI VE DOĞAL SAYILAR FOTOKOPISI HAZIRLADIM.AYRICA TÜRKÇE KITABINDAKI ILK ON METINI GUN GUN OKUMALARI İÇİN ÖDEV VERECEĞİM. İNSALAH IKINCI YARI DAHA IYI GECER...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma