arkadaşlar merhaba...herkes için zor başladı galiba hafta,ne istifa edicez,ne de ben okutamıyorum galiba diye düşünücez,sene başından beri hepimiz birbirimize sınıf seviyesine göre hareket etmeli dedik durduk şimdi noldu da aa olmuyo diyosunuz ,aşkolsun ya..... siz benim en çalışkan zümre arkadaşlarım oldunuz,1 hafta sonra başka olucak çocukların durumları ben inanıyorum,hepimize sabır ve başarılar.......
beni anlatıyon hocam ... ben sınırsel sorunlar yasamaya basladım ... ozel hayatım cok etkılendı ... ilk defa okutmam bunu etkıledı ... dayanamadım artık 2. sınıf ogretmenıne rıca ettım 3 hafta o ılgılenecek sınıfımla umarım cocukları okuyo sekılde bana teslım eder :-) ALLAH BUYUK
Merhaba arkadaşlar , benim harfler bitti sayılır. ( v, f, j kaldı) her gün 1 tane veriyorum. 23 öğrenciden 1 tanesi geriden geliyor. diğerlerinde sorun kalmadı. Bırakın dönemi yılı bitirmiş gibiyim. Çok rahatladım. Bundan sonra bol dikte, okuma, biraz da matematik. Oh be. darısı tüm arkadaşların başına.
Bu arada okumayı hızlandırmak için tekerlemelere ağırlık verdim . Öneririm.
arkadaşlar benim harfler bitti.ancak farklı kitap getirdiğimde 3te biri okumaya geçmiş ,diğerlerinde tam okuma yok ne yapmalıyım.
aileler hiç çalıştırmıyor.10 kişi okuyor 20 kişi yarım yamalak, okuma sayılmaz ne yapmalıyım. eğitim çevresi iyi değil,ekonomi kötü...özelikle sinan beyden tecrübeler almak istiyorum....
Karneye az kaldı ama veli desteksiz olmuyo.Ben ses verdikten sonra tek tek seviye ye uygun okuma yaptırıyorum.Ama çocuk hala sadece al el diyor.Bu durumda 6 öğrencim var.Artık bende bir tuhaflık var,diye düşünmeye başladım.
Herkese kolay gelsin.Sevgi ve dostlukla kalın!!!
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
bende g sesındeyım çok şükür öğrencilerim sesi görünce birleştiriyor,okuyor. Hızlı gıdyoruz son uç haftadır hıkaye okuyan öğrencilerim var bende ilk dönem bitrecem insalah sesleri özellikle müzikli slaytları ve hece birleştirme sunularım çok yararlı oluyor, tavsiye ederim. Metinöğretmenin dediği gibi okumayı öğrendikçe sorunlar artıyor sankı herkese kolaylıklar...
Büyük Iskender bir gün vezirlerini toplamis ve onlara :
-Ben öldügümde cenaze merasimimi söyledigim gibi yapin demis ! -Ülkemin dörtbir yanindan tebaamdan olan insanlari çagirin ! Cenazemin önünden askerlerim yürüsünler silahlariyla Cenazemin sagindan alimler yürüsünler kitaplariyla Cenazemin solundan zenginler yürüsünler mal...lariyla Cenazemin arkasindan ise fakirler ve garipler yürüsünler gözyasi ve dualariyla !.. Sag elime bir Altin küre verin sol elimi ise bos birakin taa ki Mezara dek demis !
Vezirler Büyük Iskender’in bu söyledikleri karsisinda sasirmislar ve “Bunu bilse bilse Büyük Iskender’in hocasi Diyogen bilebilir” demisler ve Diyogen’e sormaya karar vermisler!..
Vezirleri dinleyen Diyogen demis
- ” Iskender’in Ne kadar büyük oldugunu bir kez daha anladim” demis ve ilave etmis : - Iskender sunu anlatmak istemis . : Cenazenin önünden yürüyen askerler ölümüne silahlariyla dahi engel olamadilar Cenazenin sagidan yürüyen alimler ölümüne kitaplariyla dahi engel olamadilar Cenazenin solundan yürüyen zenginler ölümüne mallariyla dahi engel olamadilar ve Cenazenin arkasindan yürüyen fakirler ve garipler ölümüne gözyasi ve dualariyla dahi engel olamadilar!.. Sag elindeki altin küre ise bu dünyada sahip olabilecegi her seye sahip oldugunu Sol elinin bos olmasi ise bu dünyadan ELI BOS geldim ELI BOS gidiyorum!… dedigini gösteriyor…
PAYLAŞMAK GÜZELDİR!
Bu yazıyı az önce okudum ve çok hoşuma gitti.Yarın bir başka enerji ve pozitiflikle gidicem okula.Umarım sizede biraz faydası olur.Her zaman dediğim gibi paylaşmak güzeldir ve ben paylaşmayı seviyorum (Gerçi ders etkinliği değil ama...)
Bir adam ve oğlu ormanda yürüyüş yapıyorlarmış. Birden çocuk ayağı takılıp düşüyor ve cani yanıp 'AHHHHH' diye bağırıyor. İleride bir dağın tepesinden 'AHHHHH' diye bir ses duyuyor ve şaşırıyor. Merak ediyor ve - ''Sen kimsin?'' diye bağırıyor. Aldığı cevap 'Sen kimsin?' oluyor. Aldığı cevaba kızıp - ''Sen bir korkaksın!'...' diye tekrar bağırıyor. Dağdan gelen ses 'Sen bir korkaksın!' diye cevap veriyor. Çocuk babasına dönüp - ''Baba ne oluyor böyle?'' diye soruyor. - ''Oğlum'' der babası, ''Dinle ve öğren!'' ve dağa dönüp ''Sana hayranım!'' diye bağırıyor.Gelen cevap ''Sana hayranım!'' oluyor. Baba tekrar bağırıyor, ''Sen muhteşemsin!''Gelen cevap; ''Sen muhteşemsin!'. Çocuk çok şaşırıyor, ama halen ne olduğunu anlayamıyor.Babası açıklamasını yapıyor: - ''İnsanlar buna yankı derler, ama aslında bu yaşamdır. Yaşam daima sana senin verdiklerini geri verir. Yaşam yaptığımız davranışların aynasıdır. Daha fazla sevgi istediğin zaman daha çok sev! Daha fazla Şefkat istediğinde, daha şefkatli ol! Saygı istiyorsan insanlara daha çok saygı duy. İnsanların sabırlı olmasını istiyorsan sen de daha sabırlı olmayı öğren. Bu kural yaşamımızın bir parçasıdır, her kesiti için geçerlidir.'' Yaşam bir tesadüf değil, yaptıklarınızın aynada bir yansımasıdır.
ben bugün b sesni verdim.görünce okuyorlar ama hala 14 öğrencim sesleri birleştiremiyor hece yapamıyor :(
birde okuyorlar diyorsunuz ya.bu okuyanlar seri mi yoksa hece hece yavaş mı.benimkiler öyle okuyor.hece hece ve yavaş.gayet seri ve hızlı okuyan 3 öğrenicm var sadece
Afganistanda görev sırasında rahatsızlanan ve halen tedavisi süren(yoğun bakımda) polis memuru abimiz için dua bekliyorum arkadaşlar.Yakın bir arkadaşımın abisi.
Afganistanda görev sırasında rahatsızlanan ve halen tedavisi süren(yoğun bakımda) polis memuru abimiz için dua bekliyorum arkadaşlar.Yakın bir arkadaşımın abisi.
hocammm duacısıyım arkadasımızın...Allah acil şifalar versinnn çok çok geçmiş olsun..
Bu yazıyı az önce okudum ve çok hoşuma gitti.Yarın bir başka enerji ve pozitiflikle gidicem okula.Umarım sizede biraz faydası olur.Her zaman dediğim gibi paylaşmak güzeldir ve ben paylaşmayı seviyorum
Yaşam bir tesadüf değil, yaptıklarınızın aynada bir yansımasıdır.
Teşekkürler hocam.
Güzel çalışma..
Çocuklarda aslında öğretmenlerini yansıtırlar..
Çok bağıran bir sınıfın sınıf başkanına bir bakın
Orjinalini yazan: cugkul
METİN HOCAMIZDAN 15 GUNLUK TATIL ICIN MUHTESEM ODEVLENDIRMELER BEKLIYORUZ ...
Değerli hocam;
Velilere bir yazı yazmayı düşünüyorum;
SAYIN VELİLERİMİZ.
TATİL İÇİN 4-5 SAAT UĞRAŞIP ÇOCUKLARINIZIN DAHA GÜZEL OKUMASI,OKUDUĞUNU ANLAMASI VE SINIFTA KENDİNİ DAHA İYİ İFADE EDİP, ARKADAŞLARININ YANINDA EZİLMEMESİ İÇİN ÖDEV HAZIRLAYACAĞIM.
HAZIRLAYACAĞIM BU ÖDEVİ EVDE İLGİLENİP YAPTIRACAK MISINIZ!!!
EĞER YAPTIRMAYACAKSANIZ ÇOCUĞUNUZA ÖDEV VERMEYECEĞİM..
NE BENİM MORALİM,NEDE SİZİN MORALİNİZ BOZULSUN.vE NEDE O KADAR FOTOKOPİ ÇEKİLİP ÇÖPE GİTMESİN..
SELAMLAR
Ne dersiniz??
Orjinalini yazan: mavisumor
Bu okuyanlar seri mi yoksa hece hece yavaş mı.benimkiler öyle okuyor.hece hece ve yavaş.gayet seri ve hızlı okuyan 3 öğrenicm var sadece
QUOTE]
Değerli Hocam;
Okuma öyle birden olmaz.. Zamanla kendini geliştirir.Fakat iyi okuyanların hecelemelerine ve ellerini kitaba koyup okumalaraına izin vermezseniz iyi olur..
Orjinalini yazan: harunongel
Allah Şafidir.
Hastalara şifa verendir.
Allahım bu kardeşimizede şifa ver.(amin)
Orjinalini yazan: hülya69
[QUOTE=metinogretmen]
Bu arada ben harfleri geçen hafta bitirdim..
Siz asıl sorunu okumaya geçince görün..
yapmayın hocam sizin gibi iyimser bir arkadaştan böyle sözler duymak..... olmadı moral bozmayalım
HATİCE21 HOCAM YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. SÖYLEDİKLERİNİZE BENDE İNANIYORUM ASLINDA AMA İNSAN YİNE DE TELAŞ YAPMADAN DURAMIYOR. O GÜN YAZDIĞIMDAN BU YANA SINIFIM BİRAZ DAHA GELİŞTİ.
BEN YARIN Ö SESİNİ VERECEĞİM. BU GÜN OKUMA VE YAZMA ÇALIŞMASI YAPTIK. DİKTE ÇALIŞMASINDA ÇOK ZORLANIYORLAR. İKİ SESLİ HECELERİ KOLAY YAZIYORLAR. 3 VE DAHA FAZLA SESLİ OLANLARA GELİNCE ZORLANIYORLAR. BUNDAN SONRA DİKTE ÇALIŞMASINA DAHA FAZLA YER VERECEĞİM.
SINIFIMDA 6 KİŞİ OKUYOR VE YAZIYOR. GERÇİ OKUYOR DEDİKLERİM DE HECLEYE HECELEYE. BEN ONLARA YARIN KURDELE TAKACAĞIM VE ÖDÜLLENDİRECEĞİM. BİR DE KURDELESİ OLANLARIN ÖĞRETMENİN YARDIMCISI OLACAĞINI SÖYLEDİM. ONLAR BENİM KÜÇÜK ÖĞRETMENCİKLERİM OLACAKLAR. ÇOK HEVESLENDİLER. KURDELE TAKMAK İÇİN ASLINDA BİRAZ ERKEN GİBİ AMA ŞURDA 3 HAFTA KALDI. 1. DÖNEMİN SON ZAMANLARINDA ÖĞRENCİLERİ BİRAZ TEŞVİK EDER DİYE DÜŞÜNDÜM. BİLMİYORUM YANLIŞ MI YAPTIM. AMA BİRAZ DAHA DERSE KARŞI HEVESLENDİKLERİNİ GÖRDÜM.
HATİCE21 HOCAM BEN DERS KİTABINI TAKİP EDİYORUM. ORADAKİ HECE KELİME VE CÜMLELERİ OKUTUP YAZDIRIYORUM. YAZANLARI SAYIYORUZ. 1. 2. 3. YAZDI DİYE. ONLAR 15. YAZSALAR BİLE ÇOK SEVİNİYORLAR. ÇOK HOŞLARINA GİDİYOR. BAZENDE KÖTÜ ÖĞRENCİM YAZAMASA DA KABUL EDİP AFERİM DİYORUM.SEVİNİYOR.
BENİM DE BİR ÖĞRENCİM VARDI. ADI ABDULLAH. ÇOK HAYLAZ SÖZ DİNLEMEYEN DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞAN . DERSLE İLGİLENMEYEN YERİNE OTURMAYAN. SINIFTA KÖPEK GİBİ HAVLAR ARKADAŞLARINI ISIRIR, BAŞKALARININ EŞYALARINI YANLIŞLIKLA ALIRDI:)) BU ÖĞRENCİ ADAM OLMAZ HERHALDE DİYORDUM. AMA ŞİMDİ BAHSETTİĞİM DAVRANIŞLARI DÜZELDİ. BİRLEŞTİREREK KENDİ BAŞINA OKUMAYA BAŞLADI. YAZMADA PROBLEMİ VAR. ÇOK DÜZENSİZ VE ÇİRKİN YAZIYOR. DUYDUĞUNU DA YAZAMIYOR AMA BU KADARLIK BİR GELİŞME BENİM İÇİN BİR MUCİZE. ÇOK SEVİNİYORUM BU ÖĞRENCİM İÇİN.
harunhocam acıl sıfalar dılıyorum arkadasımıza ve tum dıgerlerıne.bır an once allahım saglıklarına kavustursun ınsallah
En kötü olan bile bir harf tanısa.. Sanki okumaya geçmiş gibi davranın ki,bir harf öğrendiğinin farkına varsın..
YANİ ÖĞRENMENİN FARKINA VARSIN..
Bu mesaja -*teşekkür eden* arkadaşların çocukları 3 vakte kadar okumaya geçecek
ewet hocam kesınlıkle katılıyorum bırakın cocukları bız buyuklere bıle basarısızsın denıldıgınde kotu hıssederız kendımızı. ki onlar?? dusunun artık...bir ogrencım var adı sırın su an onunla hece hece okuma yapıyoruz hıc bırsey bılmıyordu bıranda bırlestırmeye basladı ona afferın dedım cocuk kıkır kıkır gulmeye basladı sewıncını ve sevıncımı hatta butun sınıfın sewıncını gormelıydınız...aferın dıye dıye hhecelemeye kadar geldık ama yazısı cok kotu.nyse bakalım zamanla o da duzelecek artık.1 tanesıde ondan sewk alarak seslerı tanıyor sadece.ınsallah o da gececek...
arkadaslara cocuklarınıza kızarak pekıstırec vermeyı unutmayın ınanın cok faydasını goreceksınız...onları mutlu edın onlar da sızı mutlu etsın...
bugun cok yorucu bır gun.artık yıbo da nöbete basladım yogunluguma bır yogunluk daha kattım.koyden cıktım nobete gıttım nobetten cıktım koye okula geldım.baktım sınıf o kadar cok kırlı kı.aldım elıme supurge paspas basladım temızlıge.15 dk.sonra soba yaktım 1o dk.ogrencılerı dısarı cıkardım heryer camur.ayaklrını temızletıp ıcerı aldım sınıf yıne aynım oldu.her yer camur.sadece sabır dedım..sabır sabırr..
ben bugun ş sesini verdım okuma dıkte yaptık.pazartesıden berı gunde 1 ses verıyorum.bu donem sesler bıtsın dıye...
bu arada arkadaslar bazı kaynaklarda resım ve kelımelerı eslestırme etkınlıgı var.bence guzel bır etkınlık ama ben daha hıc yapmadım.ama yapmayı dusunuyorum.size de tavsıye ederım.
beni anlatıyon hocam ... ben sınırsel sorunlar yasamaya basladım ... ozel hayatım cok etkılendı ... ilk defa okutmam bunu etkıledı ... dayanamadım artık 2. sınıf ogretmenıne rıca ettım 3 hafta o ılgılenecek sınıfımla umarım cocukları okuyo sekılde bana teslım eder :-) ALLAH BUYUK
cugkul hocam ılkımnur hocam sbızımbeycur hocam mavisumor hocam myıldırım38 hocam yazdıklarınızı okudum.sızın adınıza uzuldum acıkcası ama destek olmadan da gecemedım.affınıza sıgınarak...hele ıstıfa lafını duyunca....yapmayın arkadaslar ıstıfa ıcın mı bu zamanlara geldınız bunun ıcın mı ugrastınız emeklerınız nereye gıttı...bu bır gececı donemdır ve hepımızın bu dnemden basarıyla cıkacagımıza ınanıyorum...ogrencılerınızın durumu gayet noramal cocuklar ılk kez okuma ogrenıyorlar.bırakın o kadar da olsun.benım cocuklar benı anlamıyorlaar bıle .ne soyledıgımı anlamıyorlar.tercumanlarla anlasıyıoruz.ogrenemıyorlar dıye sız kotu ogretmen mı oluyorsunuz.sınıfınızı bulundugununz yerı velılerı dusunup tumden degerlendırme yapın arkadaslar...kendınıze haksızlık etmeyın.dusunun ne badıreler atlattık...cızgı cızemezlerken herf hece kelıme yazıyorlar...cocuklarla eglenelım.her ıkı taraf ıcınde daha zewklı olacak emınım.sevgı ıle yesermeyecek cıcek okumayacak ogrencı yok bence...
kendınızı sıkıp kutsal meslegımızden sogumayın lutfen kendınızle gururlnın bence.gaza gelın bıraz yahu.basaramayacak kısıler degılız...sadece bıraz sabır enınde sonunda okuyacaklar...allah hepımızın yardımcısı olsun...
cukgul hocam aman dıkkat...hayatınızı ve saglıgınızı onemseyın.kımse sızın saglıgınızdan ve kendınızden daha kıymetlı degıldır...umarım bır an once toparlanırsıznız.sıze dua edecegım...umarım hersey yoluna gırer.bu cozum yolunuz umarım etkılı olur.allah yadımcınız olsun cocuklarımız bır an once okumaya gecsın.....
her gün bir ses vermeye devam ediyorum ben de...bugun ç dedik yarın g...şaka maka okuyorlar ya:)) okuyorlar dedigim heceleyerek de olsa kısa sürede dogru okuyolar kelimelerii..eskiden ben yardım edrdim artık yardım etmedgimi farkettim gerek kalmıyor cünkü...ben daha tahtaya yazmayı bitirmeden onlar okumuş oluyorlar:) insallah daha da hızlanırlar cümlemizin cocukları...darısı herkesin basına insallah...
bu gün hiç okmumayanları tek tek sevviyelerine göre çalıştırdım.Artık inanıyorum okuyacaklar ama biraz geç.Bu gün tam pozitif gittim okula,karşılığını gördüm.İyi öğrencilerime g- p- c-h dedim başladılar birleştirmeye.Ama çocuklar acele etmeyin dikkatli okuyun,bilmediklerinizi tekrar tekrar sorun dedim.Yarın sınıfça çççç öğrenecez.Velileri de unutmadım,bu gün bir mektup hazırladım (Metin Hocam'ın daha önce paylaştıklarından esinlenerek) yarın ödevle gönderecem umarım faydası olur.
Bu arada zümrem gidiyor ,hem o çocuklara hem o sınıftaki oğluma üzülüyorum.İnş. başka öğrt. gelir de,sınıfları birleştirmezler!
Herkese kolay gelsin!Sevgi ve dostlukla kalın!
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen , Dualarımız arkadaşınız için. En kısa zamanda sağlığına kavuşsun. Geçmiş olsun diyorum.
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen ,Değerli arkadaşım. Size hayranım. Ellerinize sağlık, sınıf temizliği ve tüm çalışmalarınız için.
Birkaç yıl evvelinde ben de her gün sınıfımı siliyordum.hatta bir gün Müdür yardımcım koşarak geldi,
-Hocam, viledayı saklayın ve bu gün sınıfı silmeyin. Müfettişler geldi . dedi. Hey gidi günler, hey......
Sınıfımdan sizlere pek bahsetmemiştim. Sıkıntılarımızın çoğu aynı idi. Ben de sadece Birinci sınıf okuma-yazma öğrenme senesi diye bir acelem yoktu. Ben hep sizlerin gerisinde idim. Çünkü sınıfım ancak alıyordu. Ama şimdi her gün bir harf veriyorum. Çünkü 28 kişilik sınıfımda 4 öğrencim hariç hepsi mantığı öğrendiler ve okuyup yazıyorlar.
Artık,birinci ders okuma yapıyorum, Okuduğu cümleyi anlatıyor.( Özlem biber közlemiş. Cümlesini okuyunca soruyorum, Özlem ne yapmış?) ikinci ders dikte çalışması, yazılan her doğru cümleye yıldız veriyorum. bayılıyorlar bu çalışmalara.
Ben Hayat Bilgisi , Matematik, Resim,Müzik derslerini de hiç aksatmıyorum. Yaptığımız çalışmaların bir kısmını sizlerle paylaşmıştım.
Bence acele etmeyin. Daha ikinci dönem var. Çocuklarımız okulu, okumayı – yazmayı sevsinler. Biz onları sevelim,başaramayacağımız hiçbir şey yok.
Hocam,gönderdiğiniz takvim çok hoştu. Bu gün sınıfımda matematik dersinde takvimi işlerken kullandım. Çocuklarım bayıldılar. Bol kahkahalı bir ders işledik. Çok teşekkürler.
ben de sıze tesekkur ederım hem bızımle hem de velılerımızle ılgılendıgınız ıcın...hıc cewap okumayınca velımız adına uzulmustum neyse kı bosa uzulmusum...tekrar tesekkurler.cok duyarlısınız...
Ne güzel..Benimkilerde kirlendi bir yıkayan olsa bende serip asardım.
metin hocam mesajınızı resımı gormeden once okumadan dedım allah allah nasıl yanı yıkayıp asmıs.resime bakınca espırıye nasıl guldum anlatamam ilahı sız ccccoooookkkkk yasayın hocam guldurdunuz benii.
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen ,Değerli arkadaşım. Size hayranım. Ellerinize sağlık, sınıf temizliği ve tüm çalışmalarınız için.
tesekkur ederım hocam bugun cok gururlandım gercekten.emınım emek konusunda benden daha ıyısınızdır.sızın de ellerınıze saglık.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma