..... 2010'da herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle....
Bu arada Metin hocam dünkü konuda sizin de bir fikriniz vardır herhalde hiç yazmamışsınız hem arkadaşlar da benim fikrime pek katılmadılar galiba sizin haricinizde tesekkür eden yoktu
Hocam bu *teşekkür et* tuşu meselesini çok kere yazdım.Maalesef artık umudum yok.. Bakıyorum yüklenen dosyalar 300-350 defa indirilmiş.Okunma sayısı 500 lerde.Teşekkür et tuşuna basan sayısı çok az..
Ama bazılarına mesaj attım ve sordum.10-15 Dosya indirmişsiniz,neden 1 teşekkür et tuşuna basmadınız..!! Diye.
Bilmediklerini söylüyorlar
ARKADAŞLAR BİR MESAJI OKUYUNCA *Teşekkür et* Tuşuna basabilirsiniz..
ARKADAŞLAR ÖZEL MESAJLARDA PEK ÇOK ARKADAŞIN SORDUĞU SORUYA BURADAN GENEL BİR CEVAP VEREYİM..
(Cevabımacizane arkadaşlar.Kimseye mesleğini öğretecek konumda değilim.Bilenler zaten biliyorlar ama belki birinin işine yarar)
Arkadaşlar okuma birden Pattt,diye olmaz.
Önce heceler birleşir,sonra kelimeler ve
daha sonra akıcı olmaya başlar.
Bu bazen 1-2 ayı bulur..
Sizin şu an yapacağınız,
harfleri doğru teleffuz edebili yorlar mı?
Harflerin yazılış yönü ve şekli doğru mu?
Davranış ve kazanımları alıyorlar mı?
Sorumluluk sahibi ve paylaşımcılar mı?
OKUMA İŞİNİ HIZLANDIRMAK içinse
DİKKAT çekici güzel fakat kısa hikaye ve masallar seçilebilir.Okumayı bilenler SIKILMASINLAR diye bilmeyenlere öğretmenlik yapabilirler.(ara sıra.!!)
Yada onlara hikayeler verebilirsiniz.
Bazende tahtayı 2 yada 3 e bölüp her birine bir ÖĞRETMEN(CİK) VERİP sınıfı sıra ile tahtaya çok hızlı çıkarabilir siniz.
(bazen çocuk cocuğa daha güzel anlatıyor)
Son olarak ben Bugün ailelere şunu tavsiye ettim;
ÇOCUK EVDE NE İSTERSE YAZILI OLARAK VERSİN..!!
*Anne tv yi aç.
*Anne su ver.
*anne makarna yap
*anne arkadaşıma gideyim mi.??
Yoksa kabul etmeyin dedim..
Çünkü çocuklar okuma ve yazmaya
ihtiyaçları olduğu zaman çok daha çabuk kavrarlar.
Bu arada metin yada cümle veririken
BİLİNEN kelimeleri kullanın.
***OKULA GELEN VELİLERİ,*** azarlamayın,kırmayın,incitmeyin..
İmkanınız varsa (çocuğa soruverip) adı ile hitap edin.
Tabii asla TAVİZ de vermeyin ve kendinizi ezdirmeyin.
Çocuğun önce iyi yanlarını söyleyin.
(yoksa bulun birşeyler)
Çocuğun yerine çocuğumuz deyin.(inanın çok etkili)
Çok kızar yada sinirlenirseniz,
Ya masanıza oturun yada çıkın sınıftan bir tur atın.
Kendinizi kaybetmeyin..
Ev ziyaretine gidin.İçeri girmesenizde evin yanına bile gitmeniz yeter.
İYİ VE ONURLU BİR MESLEĞİNİZ OLDUĞU İÇİN ŞÜKRÜ UNUTMAYIN.
Çocuklara sık sık,HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM deyin.Sarılın,saçlarını okşayın.
Kontrol edemeyeceğiniz ÖDEVİ vermeyin.
Çok ödev asla tavsiye edilmez.
Sık sık olmasada mutlaka resim yaptırın.
Hatta ailesi ile resim yapmasını sağlayın.
Toplantılarınızda PARA konusuna girmeyin.
Ödül verme imkanınız varsa verin.
öğrencilerin sık olmasada yerlerini ve arkadaşlarını değiştirin.
Zor cümleler yerine çok basit cümleler kurdurun.
Böylece diğer çocuklarnda morali düzelir.
Diyelim ki *h* sesindesiniz.Ama *o* sesini hala yazamayan yada bilmeyen var.İki harfi(yada hangileri eksikse o harflari) aynı kelimede kullanarak bir taşla 2*3*4 kuş vurabilirsiniz.
örnek; Hasan horoz al. Anne Hopa nerede? Hami oh dedi. ....
Yani *o* için zaman harcamaya gerek kalmaz.
Meslektaşlarınızın;
Biz geçen sene bu zaman okumaya geçmiştik,hocam geç kalıyorsun,daha okumadılar mı? SÖZLERİNE BAKMAYIN.GEÇEN SENE BU KADAR TATİL YOKTU VE OKUL 1 HAFTA ÖNCE AÇILMIŞTI.
Ayrıca meslektaşlarınızın;
Bunun abiside böyle hocam,bunlar ailecek ??? sözlerine asla bakmayın...
barıs ve sewgi ile beslenecek, nasırlasmıs yureklere iyiligin serpilecegi ,en küçük anlardan bile mutluluk cıkarmayı bilebilecegimiz ,sürekli gecmişi gelecegi düşünüp suanlarımızı heba etmeyecegimiz,kimsesizlerin sahiplenilecegi,kaybettikten sonra degil de elimizde iken degerini bilecegimiz,hakkı gecenlere hakkını odeyebilecegimiz,iyi niyet saf düşünce ve cıkarsız samimi candan ilişkilerin hakim olacagı nice günlere ,güzelliklere....
METİN HOCAM HAYIRLI UĞURLU OLSUN. OLMUYOR AMA BÖYLE ERKENDEN HARFLERİ BİTİRMEK. BEN DAHA BU GÜN 3. GRUBUN SON SESİ OLAN "D" SESİNİ VERDİM. 1. DÖNEM YETİŞTİREMEYECEĞİM. BUNUN İÇİN DE ÇOK TELAŞLANDIM.
30 KİŞİLİK SINIFIMDA 5 KİŞİ OKUMA VE YAZMA İŞİNİ İŞİNİ KAVRADI. 13- 15 KİŞİ DE SESLERİ BİRLEŞTİREREK YA DA YARDIMLA OKUYABİLİYOR. ONLAR DA DİKTE PROBLEMİM VAR. YAZMADA ÇOK ZORLANIYORLAR. GERİ KALAN 5 KİŞİ BİRLEŞTİEMEYİ KAVRAYAMADI. SON 5 KİŞİ DE HENÜZ HÜİÇ BİR ŞEY YOK. HALEN ÇİZGİ ÇALIŞMASI ELA EL ELE İLE UĞRAŞIYORUM.
HAFTA SONU CUMARTESİ GÜNLERİ 2 SAAT EK DERS YAPIYORUM. DURUMU ZAYIF 15 KİŞİYİ ÇAĞIRDIM. BAŞTAN BAŞLADIK HARFLERE. BAKALIM SONUCU NE OLACAK. BİR YERLERDE EKSİK Mİ YAPIYORUM. YANLIŞ MI YAPIYORUM.
BEN 1 DERS SAATİNDE 3 KELİME ZOR YAZDIRIP OKUTUYORUM. BU DA BENİ YAVAŞLATIYOR. ÇOCUKLAR ANLAMIYOR DİYE KORKUYORUM. SINIF ŞU AN BANA ÇOK KARIŞIK GELİYOR. ASLINDA KİMİN NE YAPTIĞINI VE YAPAMADIĞINI ANLAYAMIYORUM.
OKUMAYA GEÇEN 5 ÖĞRENCİME GERİ KALAN HARFLERİ VEREYİM Mİ? ÖĞRENMEDİKLERİ HARFİN SESİNİ SÖYLEDİĞİM ZAMAN KENDİLERİ OKUYORLAR. ONLAR DİĞERLERİYLE UĞRAŞIRKEN SIKILIYORLAR. ONLAR İÇİN NE YAPAYIM.
nazire hocam sizi anlaya biliyorum.ama kendime de size de sabır diliyorum .ben de bi ara aynı sizin durumunuzdaydım ama suan o kadar da karamsar degılım cunku bu cocugum okumaz deımstım ama suan kelıme uretıyoruz onunla.hece hece okuyor.slm34 hocamızın tomurcuk benzetmesi vardı acmaz dedıgımız tomurcuk bır sabah acıverır dıye..emınım sızde bu benzetmeyı yasayacaksınız ama once su telas ısını bırakın.kıme telas yapıyorsunuz ogrencılerınız er ya da gec okumaya gececektır.bu bı ewre bılıyorsunuz kı.elbette bu zorlukları yasamanız cok normal.o 5 kısı zamanla 6 olacak 10 olacak 15 olacak.ve sonra tamamı.tabıkı super olmasını beklemeyın kı ınsallah olurlar.sabır sabır sakın olun hocam cocuklarınızı gercekten sewın cok kızmayın emın olun kı daha cok soguyorlar.sız sewdıkce onlar okuyarak yazarak sıze cewap verecekler.
bu arada hocam nasıl ders ısledıgınızı veya ne gıbı etkınlıkler odevler verdıgınızı yazarsanız daha da yardımcı olmaya calsıırız.umarım yanlıs anlamıyorsunuzudur.amacım yardımcı olmak..allah yardımcınız olsun...
ben okuyan ogrencılerden cok faydalanıyorum.cok yavas olanlarla ben ılgılenırken onlara orta olanları okuma yazma gorevı verıyorum.hatta bazen onlar daha kolay yazdırıyorlar.bazen utanıyorum valla...metın hocam delı delıyı anlar gıbı bı benzetme yapmıstı sanırım.onun gıbı bısey oldu yanı.ayrıca gecen senekı 5.sınıf ogrencılerım her teneffus muhakkak yanıma gelırler onlardan da yaralanıyorum ve dıger ust sınıflar bos anlarını yakalasam kacırmıyorum.artık kendılerı gelıyorlar ogretmenım yardım edelım mı dıye.uzman olacaklar yakında sayemde.
dıkte cok cok kotuden kotu oldu sımdılerde.3kısı duydugu ılk sesı yazrken sımdı 2 eksık 1 fazla yazıyorlar.zamanla 0 yanlıssız olacagına ınanıyorum ınsallah.
,nazıre hocam sızınde zamanla olacak tatlı canınızı sıkmayın.velı zıyaretı yapın abı abla gorewlendırın.acık kapalı heceyı oyunla yapın daha cok akıllarında kalıyor.hoslarına gıdınce ısteklı olup ogrenıyorlar.bu donemınızı sabırla eve verımlı gecırın sonrası pespese gelecek ama moral cok onemlı.hevesınızı kaybetmeyın.dusunun neler basardınız ve daha neler basarabılırsınız.kendınızle gurur duyun hocam...
bır de arkadaslar ınanın ogrencıler bızı o kadar cok model alıyorlar ki ...gercekten onlara ıyı ornek olmalıyız her hareketımızle...kızarken gulerken bıle...
.Nazire 20-Hocam ben de sizinle aynı durumdayım.2 öğrencim hiç bir sesi tanımıyor.4 öğrencim de 1. grubu ezbere okuyor.Geçen hf. doğru veye yanlış bir şey yaptım.Çocuklara dedim ki,siz gelip ben çalıştım,şunu size okuyabilirmiyim diyene kadar sizinle çalışmıycam,ödevde vermiycem.2. günün sonunda üç tanesi 1. grubu bitirdi,2.gruba başladı.Tabi ödüllendirdimonları.Umuyorum.pzt. verdikleri söz gereği 2. grubu bitirip bana okuyacaklar.
Siz de hiç umudunuzu kaybetmeyin.Eminim okurlar.Bazıları karşı çıksad benim 3 seviye grubum var ve ona göre çalıştırıyorum.Birini diğerine uydurmak doğru gelmiyor bana .En kötü ihtimalle geri den gelenler mayısta okur.
Herkese selamlar.Sevgi ve dostlukla kalın ARKADAŞLAR!
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
iyi yıllar herkese hocalarım.harfler bitmiş ben hala 4. gruppta boğuşuyorum alanlar hep aynı öğrenciler.sınıfta 4 öğrenci ses tanımıyor.15 taneside hece oluşturamıyor.napacağımı şaşırdım.
15 cakta yeni okulumda başlayacakmışım.karne veremiyorum ilk öğrencilerime halbuki okumaya geçenlerin karnelerine nazar boncukları takacaktım...
bir tecrübeli öğretmenlerie birşey sormak istiyorum.çocuklarda okuma var dikte çok kötü.normalde metin yazdığımda çocuk hece hece okurken diktede ypamıyor.as yazdığımda a s as diye okuyor.ama aslı yazıracağım aaassssss llllllıııııı diye bastıra bastra söylüyorum okuyanların yarısı anca yapıyor. sorun ne acaba
iyi yıllar herkese hocalarım.harfler bitmiş ben hala 4. gruppta boğuşuyorum alanlar hep aynı öğrenciler.sınıfta 4 öğrenci ses tanımıyor.15 taneside hece oluşturamıyor.napacağımı şaşırdım.
15 cakta yeni okulumda başlayacakmışım.karne veremiyorum ilk öğrencilerime halbuki okumaya geçenlerin karnelerine nazar boncukları takacaktım...
Müdürünüzle konuşun karneleri 1 hafta önce verin.
Ev yerine dolaba koyun.Gelen kişi dağıtır tekrar.
Yada karne günü gelin okula verin karnelerinizi..
Dikte konusuna gelince..
Basit kelimelerden başlayın.(aslı basit ama) ve bol tekrarla iş çözülür.
Ayrıca yukarıdaki UZUNNNN Yazımda da yazdım birşeyler.
mavisumor Öğretmenim,
Sorun yok bence .Çünkü çocuk daha okumanın anlamını kavrayanmamış.İhtiyaç duymuyor.AMA ZAMANLA TÜMÜ DÜZELİR..Biraz daha sabır.Bu sayfada METİN ÖĞRETMENİN UZUN YAZISI DERDE DEVA YAZI....
Herkese sevdikleriyle güzel bir hafta sonu diliyorum.
Küçük bir tebessüm... Küçük kız, hüzünlü bir yabancıya gülümsedi. Bu gülümseme adamın kendisini daha iyi hissetmesine sebep oldu. Bu hava içinde yakın geçmişte kendisine yardım eden bir dosta teşekkür etmediğini hatırladı.Hemen bir not yazdı, yolladı. Arkadaşı bu teşekkürden o kadar keyiflendi ki, her öğlen yemek yediği... lokantada garson kıza yüklü bir bahşiş bıraktı.Garson kız ilk defa böyle bir bahşiş alıyordu. Aksam eve giderken, kazandığı paranın bir parçasını her zaman köşe basında oturan fakir adamın şapkasına bıraktı.Fakir adam öyle ama öyle minnettar oldu ki. İki gündür boğazından aşağı lokma geçmemişti. Karnını ilk defa doyurduktan sonra, bir apartman bodrumundaki tek odasının yolunu ıslık çalarak tuttu. Öyle neşeliydi ki, bir saçak altında titresen köpek yavrusunu görünce, kucağına alıverdi.Küçük köpek gecenin soğuğundan kurtulduğu için mutluydu. Sıcak odada sabaha kadar koşuşturdu. Gece yarısından sonra apartmanı dumanlar sardı. Bir yangın başlıyordu. Dumanı koklayan köpek öyle bir havlamaya başladı ki, önce fakir adam uyandı, sonra bütün apartman halkı.Anneler, babalar dumandan boğulmak üzere olan yavrularını kucaklayıp, ölümden kurtardılar. Bütün bunların hepsi, beş kuruşluk bile maliyeti olmayan bir tebessümün sonucuydu.
Paylaşmak güzeldir!!!!
iyi geceler.bu aksam bir film izledim ismi KEHANET,BİLMİYORUM İZLEDİNİZ Mİ AMA ben cok begendım bıraz gerılım.tavsıye ederım.
ewet artık kımse ugramıyor.herkes okumaya gectı sanırım ben daha pztesı b verecem.okumaya gecen hocalar en azından bı selam verıp durum sorabılırler bence...tabı herkesın gonlu bılır.ılk baslarda herkes burdaydı ne yapıcam telasındaydı.fıkır soruyorlardı.sımdı tek tuk kaldık...hala mucadele edenler olarak kaldık sadece forum sayfalarında....neyse herkese mutluluk dılıyorum
ben pazartesi b sesi verecegım.haftada 3 ses versem bile 4 sesim kalıyor.sesleri pztesi carsamba persembe vermeyı dusunuyorum.cuma da tekrar ve okuma.sıkıldım artık stres yapmaktan.okumaya gecsınler de rahat bır nefes alayım artık.sureklı aklımda ne zaman tam okuyacaklar.tatıl donusu ne olacak.dıkte nasıl hallolacak soruları var.nyse hayırlısı bakalım.inşallah hersey güzel olur...dilegim budur...
Değerli Arkadaşlar,
Yarıyıl tatiline kadar sesleri bitirmeye çalışacağız.Haftada üç ses vererek bitecek.Son bir kaç gün genel tekrar yapıp VELİLERİ ÖDEVLENDİRECEĞİZ. Kolay gelsin.......
Yeşil Gladio’nun dinci tetikçileri…
FBI’ın yetiştirdiği dinci istihbaratçılar…
CIA’in kefil olduğu dinci cemaat liderleri…
ABD’den maaş alan dinci köşe yazarları…
Utah’ta TSK aleyhine yayın yapan dinci yalan makineleri…
Kendini peygamber sanan Amerikalı şeyhe bağlı dinci milletvekili…
“Yahudi malları almayın” deyip Yahudilerle ticaret yapan dinci gazete…
İsim isim… Olay olay…
Ergenekonvari komplolar hangi ülkelerde nasıl sahneye kondu?
George Soros’un vakıfları, gazeteleri ve politikacıları bu oyunun neresinde?
Türkiye’de hangi gazetelere, hangi kanaldan para akıtılıyor?
TSK neden hedefte?
Solcu liberallerin New York’taki akıl hocaları kimler?
Uluslararası Yazarlık Programı (IWP) Türkiye’den nasıl yazar devşiriyor?
Kim bu ödüllü edebiyatçılar?
İsim isim… Olay olay
HERKESİN KESİN OKUMASI GEREKEN BİR KİTAP...............
Herkese iyi akşamlar..bazı arkadaşlar sitem etmiş kimse girmiyor diye..ben başlarda giriyordum yazıyorum yorum yok..cevap yazılan arkadaşlar hep aynı..hal böyle olunca giriyorum okuyup çıkıyorum..bu forumda kendimi arka sırada oturan hani unutulan öğrenci var ya öyle hissettim..bugünden sonrada bir daha girmeyi düşünmüyorum..sağlıcakla kalın..
ara tatl için damla yayınlarının tatil kitabı var.onu beğendik zümrece.fiyatı 2,5 tl onu aldırmayı planlıyoruz.ses ses çalışma sayfaları var içinde böylece tüm harfleri btirmeyenler için faydalı olmuş
Herkese iyi akşamlar..bazı arkadaşlar sitem etmiş kimse girmiyor diye..ben başlarda giriyordum yazıyorum yorum yok..cevap yazılan arkadaşlar hep aynı..hal böyle olunca giriyorum okuyup çıkıyorum..bu forumda kendimi arka sırada oturan hani unutulan öğrenci var ya öyle hissettim..bugünden sonrada bir daha girmeyi düşünmüyorum..sağlıcakla kalın..
Ne demek arka sıralar hocam;
Siz bizim sınıf başkanımızsınız..
Bak teşekkürürnüzde 100 oldu..
Bekleriz her zaman..
Sizin bazı sorularınız ZOR diye cevap yazılmamıştır.
Kolay soru yazın,hemen cevap yazılır..
Orjinalini yazan: ilkimnur
arkadaşlar ara tatil için ödev planladınız mı neler düşünüyorsunuz
Değerli Hocam;
Şu önümüzdeki iki hafta neler getirecek bir bakacağım..
(Eğer iyi giderse birkaç deneme sınavı alayım da tatilde çözsünler diyorum..)
Düzenleyen metinogretmen - 04-Ocak-2010 Saat 10:02
iyi günler ben 1.sınıf öğrencisi olan bir veliyim.Kızım 1.grup olan e,l,a,t yi su gibi ezbere okuyor,2.gruptan itibaren kopukluk yaşıyor,öğretmeni ödev veriyor,ufak kitapları var onları okutucam diyor,çocuk daha harfleri tanımadan kitabı okumaya çalışıyor,bize okutuyor ve ezberliyor,öğretmenine mahçup olmamak için,bu nasıl bir eğitim sistemi,her öğretmen kafasına göremi öğretiyor,geçen hafta en bombası yazılı yapmış sınıfta 3 vermiş benim kızıma,çocuk bütün gün ağladı,bu hafta yeniden yapacak baba o gün okula gitmesem olurmu diyor,buna bir cevabınız olabilirmi?
Dep dark Hocam geçte olsa ben de doğumgününüzü kutlarım.Nice yılları sevdiklerinizle geçirmenizi dilerim.(Yaşlılıktan olsa gerek geç farkettim)
Bu gün resmen çıldırdım.Metin Hocamın deyimiyle biz kadın öğretmenler usulü bağırıp durdum.Ay içime fenelıklar geldi.Veli tenezzül edip gelmez,çocuk ödev yapmaz,okumaz,arkadaşına sataşır,söz dinlemez ve üstübaşı pis olarak gönderilirse...EEEE benim sabrım taşatı. Ya ben hayatımda böyle bir duruma düşmemiştim .Çok kötüyüm ARKADAŞLAR!!!!!!!!!!!!!!!!
Hayat der ki ;sevdiğin insanda arayacağın ilk şey iyi niyet olmalıdır.O yoksa başa özelliklerinin anlamı kalmayacaktır çünkü. Hayat der ki ;dost dediğin sadece kötü gününde yanında olan değildir,aynı zamanda sevincine de en az senin kadar sevinebilendir. Hayat der ki ;başarmak için sıradan olandan ayrılmak zorundasın.B...ırak insanların karşı duruşunu,doğru bildiğine sarıl ısrarla.Hayat der ki ;daha önce görmediğin biriyle karşılaştığında ilk dakikalara dikkat et.O insanın pozitif yada negatif enerji veren biri olduğunu anlayacaksın. Hayat der ki ;yaptığın seçimlerden dolayı başın derde girerse eğer,ilk suçlaman gereken kişi sensin.Sızlanmak ve başkalarını suçlamak yerine,hatanı bulmaya çalış. Hayat der ki;bir yıkımla karşılaştığında yas tutma.O yıkımı,ne yap et öğretmenin haline getir. Hayat der ki ;hayvan sevmeyen insanlardan uzak dur.Doğal ve güzel olanı sevemez onlar çünkü. Hayat der ki ;insanlara kendini defalarca anlatmak zorunda kalma.Ya oradan ayrıl yada bildiğini oku. Hayat der ki ;hedeflerin konusunda kararlı ol.Engelleri düşünme.Ya bir yol bul,ya bir yol aç. Hayat der ki ;içgüdülerinin sesine çok iyi kulak ver.Unutma ki,onca hayvan türü onlar sayesinde varlığını sürdürüyor miliyonlarca yıldan beri. Hayat der ki ;kendini saygın bir birey haline getir.Aksi taktirde,boşuna beklersin başkalarının sana saygı duymasını. Hayat der ki ;başına bir şey geldiğinde,neden başkalarının değil de benim başıma geldi bu iş diye sızlanma,durduğun yere bak. /Alıntı
PAYLAŞMAK GÜZELDİR!
Dep dark Hocam geçte olsa ben de doğumgününüzü kutlarım.Nice yılları sevdiklerinizle geçirmenizi dilerim.(Yaşlılıktan olsa gerek geç farkettim)
Bu gün resmen çıldırdım.Metin Hocamın deyimiyle biz kadın öğretmenler usulü bağırıp durdum.Ay içime fenelıklar geldi.Veli tenezzül edip gelmez,çocuk ödev yapmaz,okumaz,arkadaşına sataşır,söz dinlemez ve üstübaşı pis olarak gönderilirse...EEEE benim sabrım taşatı. Ya ben hayatımda böyle bir duruma düşmemiştim .Çok kötüyüm ARKADAŞLAR!!!!!!!!!!!!!!!!
cook tesekkür ederim
sıkmayın canınızı yafuuu... her sınıfta vardır öle bi öğrenci hatta bir kaç tane. Hayat der ki; güzel olan zor olandır
bende bugun ş sesi verdim henüz...bundan sonrada her gün 1 ses yada duruma göre 2 ses vermeyi düşünüyorum...tenefüslerde sürekli hikaye kitabi okutuyorum birebir...ilk 1 ve 2.grupta hiç bir sorun yok sular seller gibi okuyolar...ama 3 ve 4 te aynı seriliği göremiyorum her öğrencide..amacım tatile kadar okumayı hızlandırmak...
ben de delirenn arkadaşlar gibiydim bugün.nöbet bir yandan vurdu. iki öğretmen arkadaşımızın babaları vefat etti.kar diz boyu.okulda tadilata başlamışlar.benim pıtırcıklar salmış ders çalışan yok ne ses kaldı ne görüntü:((( moral bozuk bi yandan.y harfindeyiz hala.yazıda sorun yok.yarın dikte ve okuma çalışmalarına ağırlık vericem.çok umutsuzum okuyamayacak benimkiler yaaa :((( zümrem gayet mutlu ( fesatım sanki biraz) ama çabalarım sonucunda artık bişeyler görmek istiyorum yaa çok mu büyük bişey sanki.inşl yarın umutlu dönerim.kızdım bundan sonra okumaya geçinceye kadar tenefüs yok dedim.delirdim napayım ...
evet hocam gercekten güzel eminim sizin ve umutsuz arkadasların 'harfler bitti, artık okuyorlar.. ' dediğinizi duyacağım hem de cok yakında.. inanın neolduğunu anlamadan bi sabah kalkıp hiç açmayacagını düşündüğünüz çüçeğin açması gibi öyle mutluluk verici ki...
bi oğluşum bayağı problemliydi yüzüm asık gel buraya hikayeni de getir okuyacagız dedim baktım birleştiriyor öle sevindim ki öptüm ama o coook (utandı) ...
darısı herkesin basına benim sınıf mevcudum az en büyük artım o. gecen yıl 27 öğrencim vardı çoook zorlandım tıpkı sizin gibi umtsuzdum ama hersey halloluyor zamanla ,
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma