bi de müzik performans ödevimiz ritm çalgısı yapmaktı.. ritm çalgısı yaptık,çok hoş şeyler çıktı ortaya.. sonra da hem çaldık hem söyledik hem oynadık.. çok cici oldu..
matematikten onluk falan uğrastık benimkiler de çok anlamadı ben de bıraktım artıkın ama 11, 12 .... gayet güzel okuyorlar bu arada her ders için veriyor musunuz performans???
matematikten onluk falan uğrastık benimkiler de çok anlamadı ben de bıraktım artıkın ama 11, 12 .... gayet güzel okuyorlar bu arada her ders için veriyor musunuz performans???
bugün 5. sınıftan bi öğrenci gelip 'öğretmenim hatıra yazar mısınız? ' dedi eh dedim biraz erken ama pekiii.... defterini uzattı o kadar cok beğendim o kadar sevimli geldi kiiii iste dedim yoktan cok yapmak budur. Sizinle de paylaşmak istedim !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen ,, !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
bi de müzik performans ödevimiz ritm çalgısı yapmaktı.. ritm çalgısı yaptık,çok hoş şeyler çıktı ortaya.. sonra da hem çaldık hem söyledik hem oynadık.. çok cici oldu..
marakas falan mı yaptınız hocam? neler yaptınız?
kimisi pet şişelerin içini mercimek pirinç taş nohut vs.. doldurmuş.. kimisi mukavvadan davul yapmış.. kimisi büyük boy yoğurt kutusunu folyo ile kaplamış.. çaldık söyledik hoş oldu.. ben göreve sınıfta başlamıştım,per şişeye taş doldurup başladık.. çocuklara dilerseniz evde geliştirin falan dedeim.. geliştirmekle kalmayıp deiştirdiler.. sınıfta yapılmamış oldu ama ne yapayım.. hepsine yüksek yüksek notlar verdim hocam..
merhabalar arkadaslar...umarım ıyısınızdır.ben ö sesini verdim bugün.benimkiler önce içinden okuyorlar sonra sesli soyluyorlar.bu normal mi acaba?zamanla düzelir mi ki?dikte de 1 ögrencımı daha kazandım ama 3 kısı hala ılk sesı yazıyor.unsuzun yanına acık hece yazarken cok zorlanıyoruz.nalan yazacan n yazıyor na dıye bogazın catlıyor ama a gelecegını anlamıyor.ses ses soylemek ıstemıyorum hece hece soyluyorum olmuyor bu ogrencılerıme.1 ogrencımı de okumada kazandım acık hece kapalı hece okuyor.3 sesı bıraz zor bırlestırıyor.hece hece okuyor ıste daha yenı yenı kelıme turetıyoruz.ele lale alı ıle at atla. atlet alet falan.ama bu ıgrencıme sene basından yok bu cocugu okutamam dıyordum ki.cocuk bır anda acılıverdı cok mutlu oldum.ılk bırlestırmeyı kendı yaptıgı zaman kı mutlulugumu tarıf etmem mumkun degıl.ınsallah dıktede de boyle bı acılma oluverse allaaaaahh demeyın keyfıme.ne dıyeyım okuma yazmaya gecmelerı ıcın allah hepımıze yardım etsın...
yarın yenı yıl kartı yapıcaz gorsel sanatlarda.
performans odevi olarak bırkac odevı paylasmak ıstıyorum matemetıkten abakus yapımı !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen (ıkı ogrencımden oenek) 1 den 20 ye kadar sayıları yazıp altına o kadar nesne yapıstıracak.bır de ogrendıg seslerı yazıp.seslerın ıcınde oldugu resım yapıstıracak ve o sesle ılgılı 1 2 cumle yazacak.guzel seyler ortaya cıktı.muzıkten ben de rıtm aletı yapma verdım.
iyi aksamlar sımdıden saglık huzur barıs dolu yıllara
slm arkadaşlar bugün hızımı alamayıp -bilmiyorum iyi mi yaptım??- hsesi verdim kaldı 4 ses.. bütün öğrencilerim diktede iyi okumada seviye aynı değil 5 öğrencim çook iyi , 4 ü heceleri birlestiriyor fakat çok heceli kelimelerde takılıyorlar...
5 kişiye hikaye kitabı verdim uçtular, basladılar okumaya... şakıııır şakır bi okusa hepsi
Her yeni yıl, umudun egemen olduğu, iyimserliğin canlandığı, daha iyi yaşam koşullarına ulaşma yolunda beklentilerin arttığı bir ortamı yaratmaktadır.
Bizlerde üzüntü ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıyor, umut ve beklentilerle yeni bir yıla giriyoruz. Yeni yılın en güzel müjdeler, en güzel sürprizlerle kapınızı çalması ve sizin yeni yılı tüm dünyaya ümit saçan gülücüklerle karşılamanız dileği ile hepinize saygılarımı, en iyi dileklerimi sunuyor, yeni yılınızı kutluyorum.
Metin hocam, sesleri bitirmişsiniz,gözünüz aydın olsun. Darısı hepimizin başına.
öğrenciler ikişerli eş olurlar. Oyun alanında eşler de ayrılmış şekilde dağınık halde dolaşırlar.Öğretmenin eşini bul komutuyla eşini bulup karşılıklı ellerinden tutup(yüz yüze)yere çömelirler.En son eğilen grup elenir.Oyun tek çift kalana kadar sürdürülür.Oyuna "eşinden uzaklaş" komutu da eklenerek bu komutla yan yana gelen çiftler olduğunda onlar da elenbilir.Öğrencilerin dikkatini ölçme anlamında sevdiğim bir oyun,sınıfımda oynatıyorum ve çocuklarım da severek oynuyorlar.
Metin hocam ne güzel bi konuya değindiriyorsunuz bizi ben de 2 yıllık evliyim ve esimle aynı memleketten sayılırız 15 dklık farkla.. ve iyi ki de öyle diyorum tatillerde öle sıkıntı oluyo ki 7 günlük bi tatilse 4-3 ee??? kadere deyip gidiyoruz herhangi birimizin ailesine... farklı illerden olsaydık düşünemiyorum ?? esim de bankacı olunca cok az tatili var uzuuun uzuuun kalamıyoruz ailelerde doyamadan... sonuç olarak memleketten tabii ki ; ama akraba da asla istemezdim
metin hocam harfleri bitirmişsin hayırlı olsun. darısı formdaki tüm arkadaşların başına..
arkadaşlar bu gün h sesini verdim.. kısmet se yarında ğ vermeyi düşünüyorum.. haftaya da inş. bitecek.. sınıfımın neredeyse hepsi okumaya geçti. iki öğrenci biraz diktede zorluyor beni o kadar..
bu yıl ilk defa birinci sınıf okuttum.. aslında diğer yıllara göre daha çok yorulduğumu fark ettim. ama geçen yıl bu kadar zevklı gelmemişti.(geçen yıl 5. sınıfları okuttum).
şimdi öğrencilerimin okuduklarını görmek beni çok mutlu ediyor.. çok harika bir mutluluk..
hatice hocam resminiz çok güzel inanılmaz hoşuma gitti. aslında hiç resim yapamam ama resim sergilerini gezmeyi çok severim..
bu arada yeni yılla ilgili mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.. kusura bakmayın kendi inancım dolayısı ile yılbaşı kutlamasına hoş bakmıyorum.. bize ait olmayan şeyleri bize hoş göstermeye çalışmaları hoşuma gitmiyor...
gelelim metin hocamın sorduğu; Memurlar.net te açılan başlığa cevabına..
hocam ben ve eşim neredeyse Türkiyenin iki ucundan sayılırız.. herkesin klasik olarak söylediği uyum sorunu, kültürel farklılıklar vb. şeylere inanmıyorum. ben öncelikle eşler arasında birbirine duyulan saygıya bakıyorum.. (benim için önce saygı , sonra sevgi geliyor) Çünkü eşine saygıyın bitti noktada, sevgide kendini geri plana çekiyor.
herzaman söylenen klasik cümle vardır. kafa yapısının uyuşması diye.. ben ona düşünce uyumu yada yaşam tarzı uyumu diyorum.. ve kültürel farklılıkların ortaya çıkmasını buna bağlıyorum...eşi kendi memeleketinden olupta anlaşamayan bir çok insan var sebebi.. düşünce yapısının farklılığı..hayata bakış açısında ki fark..
bu sebeplerden dolayı, iki eş arasında saygı, sevgi var ve düşünce yapısında (hayata bakış açısında) büyük oranda uyuşma var ise bu iki insanın memleketinin pek önemli olduğunu düşünmüyorum..
sorun olarak hep tatilleri gösterirler. orayamı gitsek; burayamı gitsek. hep bu konuşulur, ama iki tarafta anlayışlı olursa en basit konu bu olur diye düşünüyorum... illa her tatilde her iki tarafıda ziyaret etmek gerekmiyor..
ben ve eşim farklı yerlerdeniz bayram taillerinde bir bayram birimizin ailesine diğer bayram öbürümüzün ailesine gidiyoruz.sonuçtaleler karışmazsa eşler bence orta yolu bulur.ayrı yerlerden olmakta iyi çünkü tatillerde farklı yerlere gitmiş oluyoruz
metin hocam hayırlı olsun sesler bitmiş mısırlarınız patlamış darısı bizlere
.... evet düsünüldüğünde nereye gidileceği pek problem değil ama ailemle sık görüşmek beni mutlu ediyor. Elbette en önemlisi anlaşmak ama kültürlerin benzerliği,emekliliği memlekette gecirecek olmak ( kesin olmasa da büyük bir ihtimal) memleketten bi eş gerektiriyor bence....
merhaba arkadaşlar...umarım yeni yılda sevdikleriniz yanınızda,umutlarınız hep içinizde,yeni bir şeylere başlamanın heyecanı yanıbaşınızda,hayatın en güzel renkleri kanatlarınızda ,okuryazar çocuklarınızda sınıfınızda olursevgilerrrrrrr.....
Merhaba arkadaşlar,
Ülkemizde ve dünyada silahların sustuğu, çocukların açlıktan, yoksulların hastalıktan ölmediği günler dilerim::))
Hepinize sağlıklı ve mutlu yıllaaarr.
eşlerin farklı memleketli olması bence hiç problem değil.İnsanlar belli bir süre sonra kendileri zaten aile olmuş oluyor.EE aile büyüklerini sevindirmek için de tatili yarı yarıya paylaştırıyorsun.Ben Hataylıyım eşim Niğdeli,ama biz sürekli tayin gördüğümüz için bu ülke bizim memleket diyor,yılda 2o günü onar onar paylaştırıyoruz.Ne de olsa gönüllerin
bir olması ve etraftaki dostlar da önemli oluyor.Can Yücel şöyle demiş.
...Bilmelisin ki,
Aile hep insanın yanında olmuyor!...
Akrabamız olmayan insanlardan da ilgi,sevgi ve güven öğrenebiliyorsunuz...
Aile herzaman biyolojik değil...
Sevdiklerinizle geçecek güzel günler diliyorum.
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
Bende sınıfımdan bahsedeyim biraz epeydir yazmıyorum. 13 öğrencim var.
Bunlardan 6 tanesinde sıkıntı yok okumaları iyi. 2 öğrencim okumayı geçtim konuşmuyorlar bile. Diğerleride orta düzeyde diyelim. Ama sınıf geneli olarak dikte de çok kötüler. Bugün kelime yazdırdım 20 tane en fazla doğru yazan 10 tanesini doğru yazdı. Nasıl düzelecek bu durum bilmiyorum.Aileler çok ilgisiz.
Bende sınıfımdan bahsedeyim 13 öğrencim var. 2 öğrencim okumayı geçtim konuşmuyorlar bile. Nasıl düzelecek bu durum bilmiyorum.Aileler çok ilgisiz.
Değerli hocam;
Konuşmayanlardan birini sınıf başkanı veya yardımcısı yapın.Diğerinide sınıf defterini ve tabeşiri vs. getirmekle görevlendirin.. Yada fotokopileri dağıtsın.. Mümkünse birde ev ziyaretine gidin.Sınıfta yaptığınız dramalarda bu iki kişiyede rol verin.Ağaç olsunlar,ev olsunlar,kapı olsunlar..
MİLLET OKUMAYA GEÇTİ YA ARTIK FORMA UĞRAMAZ OLDU KİMSE..
SONUÇTA GELİYORLER BAKIYORLAR ,İNDİRİYORLAR VE GİDİYORLAR..
NE TEŞEKKÜR NEDE SELAM..
BAKIYORUM YÜKLEDİKLERİME OKUNMA VE İNDİRİLME 300 CİVARI..
AMA FORMADA AKTİF 7-8 KİŞİ VAR..
NEYSE KENDİNİZE İYİ BAKIN..
Bugün *j* sesini verdim..Bitti çok şükür.
vakti zamanı geldi mi her çocuk okur..!!
http://site.mynet.com/dortyolcaglalikilkogretim/
METİN HOCAM HAYIRLI UĞURLU OLSUN. OLMUYOR AMA BÖYLE ERKENDEN HARFLERİ BİTİRMEK. BEN DAHA BU GÜN 3. GRUBUN SON SESİ OLAN "D" SESİNİ VERDİM. 1. DÖNEM YETİŞTİREMEYECEĞİM. BUNUN İÇİN DE ÇOK TELAŞLANDIM.
30 KİŞİLİK SINIFIMDA 5 KİŞİ OKUMA VE YAZMA İŞİNİ İŞİNİ KAVRADI. 13- 15 KİŞİ DE SESLERİ BİRLEŞTİREREK YA DA YARDIMLA OKUYABİLİYOR. ONLAR DA DİKTE PROBLEMİM VAR. YAZMADA ÇOK ZORLANIYORLAR. GERİ KALAN 5 KİŞİ BİRLEŞTİEMEYİ KAVRAYAMADI. SON 5 KİŞİ DE HENÜZ HÜİÇ BİR ŞEY YOK. HALEN ÇİZGİ ÇALIŞMASI ELA EL ELE İLE UĞRAŞIYORUM.
HAFTA SONU CUMARTESİ GÜNLERİ 2 SAAT EK DERS YAPIYORUM. DURUMU ZAYIF 15 KİŞİYİ ÇAĞIRDIM. BAŞTAN BAŞLADIK HARFLERE. BAKALIM SONUCU NE OLACAK. BİR YERLERDE EKSİK Mİ YAPIYORUM. YANLIŞ MI YAPIYORUM.
BEN 1 DERS SAATİNDE 3 KELİME ZOR YAZDIRIP OKUTUYORUM. BU DA BENİ YAVAŞLATIYOR. ÇOCUKLAR ANLAMIYOR DİYE KORKUYORUM. SINIF ŞU AN BANA ÇOK KARIŞIK GELİYOR. ASLINDA KİMİN NE YAPTIĞINI VE YAPAMADIĞINI ANLAYAMIYORUM.
OKUMAYA GEÇEN 5 ÖĞRENCİME GERİ KALAN HARFLERİ VEREYİM Mİ? ÖĞRENMEDİKLERİ HARFİN SESİNİ SÖYLEDİĞİM ZAMAN KENDİLERİ OKUYORLAR. ONLAR DİĞERLERİYLE UĞRAŞIRKEN SIKILIYORLAR. ONLAR İÇİN NE YAPAYIM.
....Bazı Anlar Vardır,Zaman Durur Herşey Durur, Bi Karar Vermen Lazımdır Tekrar Akması İçin, Bi Karar Verirsin Ve Zaman Akmaya Başlar Yine, Belki Yine Eskisi Gibi Geldiği Yöne Yada Bambaşka Bir Yöne Doğru. İşte Hayatın Dönüm Noktalarıdır Onlar...
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
ii akşamlar arkadaşlar.. ben de sesleri bitirmeyi başardım bugün.. çok şükür.. dilerim bu hız bizi ilerde yavaşlatmaz.. zümre ve veli baskısı bizi böyle yönlendirdi arkadaşlar..
çocuklarım hayal ettiğimden yavaş okuyo.. hızlanmaları için ne yapmalıyım? bu konuda fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
bi de boşluğa düştüm sanki.. şimdiden ben pazartesi günü ne yapacam diye düşünüyorum.. ders kitabında bi şiir var onu okuduk bugün ama bi kişinin okuması zaman aldı.. bu okuma işini nasıl hızlandıracam ben...
ikinci dönem 1.sınıf öğretmeleri rahat eder diolardı hep.. umarım 2.dönem daha zor olmaz.. ne diosunuz bu konuda?
herkese selamlar ederek günü kısaca anlatayım diyorum...
ilk ders genel okuma tekrarları ile geçirdik..bazı öğrencilerime de bire bir okuma yapma fırsatı buldum...iyi oldu nispeten...y sesindeydik ve yine y sesinin olduğu cümleleri dikte ettirdim...sonuç dünkü gibi aynydı...sadece sıkıntı ezber yazmada var mesela murat diyorum çocuk metin kelimesini ezberlemişse metin yazıp duruyor okurken de ezberden metin diyor :) şaştım kaldım...allahtan bunu büyük çoğunluk yapmıyor sadece birkaç kişi...o da zamanla düzelecektir..
matematikten de toplama işlemiyle ilgili etkinlik yaptık..daha sonra resim ve boyama...ardından da müzik yaptık...son saatte de kısa bir okuma ve ödev vererek günü bitirdik...inşallah tatil çocuklara yarar biraz daha düzelerek gelirler..tatil için hece çalışması etkinliği verdim..bir de 9 cümle verdim...fazla sıkmak istemiyorum...beni analayan çocuklarım bunun sebebini bilip çalışıyorlar yani bol bol okuma yapıyorlar ama anlamamakta ısrar eden öğrencilerim ise okumadan geliyorlar...yine de şükür..sesler bu dönem bitmez ama ben de verebildiğim kadar vereceğim...ikinci dönem martta tüm sesler biter...işimiz okuma yazma dikte ağırlıklı olur...ancak birkaç öğrencim öğrenmemek için adeta uğraşıyorlar biz öğrenmek istemiyoruz diye :) bakalım nolcak ikinci yarıyıl görücez...pazartesi inşallah s sesini vericem..gelecek hafta 3 ses vermeyi düşünüyorum yetiştirebilirsem tabii...herkese kolaylıklar diliyorum...
..... 2010'da herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle....
Bu arada Metin hocam dünkü konuda sizin de bir fikriniz vardır herhalde hiç yazmamışsınız hem arkadaşlar da benim fikrime pek katılmadılar galiba sizin haricinizde tesekkür eden yoktu
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma