Tanrım… Güçlülerin yüzüne gerçeği söylemek için, ve zayıfların alkışını ve sevgisini kazanmak için yalan söylememek için bana yardım et. Eğer bana para verirsen, mutluluğumu alma, Ve Eğer bana güçler verirsen, muhakeme yeteneğimi çıkarma. Eğer başarı verirsen Alçakgönüllüğü çıkarma Eğer bana alçakgönüllülük verirsen, Saygınlığımı çıkarma. Görünenin diğer yüzünü tanımama yardım et, Benim düşüncelerime katılmıyorlar diye bana karşı olanları hainlikle suçlayarak , onların karşısında suçlu duruma düşmeme izin verme. Kendimi sever gibi diğerlerini sevmeyi , Ve diğerlerini yargılıyormuş gibi kendimi yargılamayı öğret bana. Başarılı olduğum zaman sarhoşluğuna izin verme, Ne de başarısız olursam umutsuzluğa düşmeme. Daha ziyade, başarısızlığın başarının öncesindeki bir deneme olduğunu hatırlamamı sağla. Hoşgörünün , güçlerin en büyüğü olduğunu, Ve intikam arzusunun zayıflığın ilk görünümü olduğunu öğret bana. Eğer beni paradan yoksun bırakırsan, bana umudu bırak, Ve eğer beni başarıdan yoksun bırakırsan, Başarısızlığı yenebilmek için irade gücünü bırak bana. Eğer beni sağlık bağışından yoksun bırakırsan İnancın lütfunu bırak. Eğer insanlara zarar verirsem, Özür dileme gücü ver bana, Ve eğer insanlar bana zarar verirse, Affetme ve merhamet gücü ver bana. Tanrım... Eğer seni unutursam Sen beni unutma ! AMIN
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
ben de y dan sonra s verdim. çook da problem değil bence
bu arada costum, bugün de c sesi verdim (bu hafta 4 ses oldu) naapıyım almışlar ellerine abla-abilerinin hikaye kitaplarını okumaya calışıyırlar bu bilmediğimiz ses öğretmenim bu ne diyorlar! evvveeet dedim siz hakettiniz. köyde yasıyo olsam cumartesi pazar da verirdim sesleri çünkü çok hevesliler haliyle beni heyecanlandırıyorlar(onların deyimiyle mutlu ediyoruz terine heyecanlandırıyoruz diyorlar)
Ah! mümkün olsa....acıdan sevinç...sevinçten umut yapardım ......bölüp yüreğimi acılara.....dünyadaki bütün çocuklara .....sevgi satardım… ...Ah! mümkün olsa rüzgar olur eserdim bozkırlarda ......dağ - bayır dolaşır.....odalarına sızardım çocukların......üstlerini örter, alınlarından öper....bir masal anlatır...sonra u...sulca çekip giderdim ... Ah! Mümkün olsa.....ağaç olurdum bozkırlarda.......her bahar yeşerip.....meyve verirdim çocuklara her yaz......sonra döküp yapraklarımı sonbaharda ......rüzgarlarla savrulup giderdim… Ah! mümkün olsa......ulu bir çınar olur......dört mevsim baharı yaşardım......yağmurlarla yıkayıp saçlarımı.....,rüzgarlarla kurulardım…sevgiden bir elbise giyip,çocukları kucaklardım her kış! .. ..Ah! mümkün olsa.....soğuk bir pınar olur,...su verirdim bağrı yanmışlara.....kinleri, kötülükleri, acıları siler........sevgiyle yıkardım yürekleri......sonra akıp giderdim diyar diyar… Ah! Mümkün olsa......toprak olur,......buğday yetiştirirdim bağrımda......ekmek verirdim açlara, yoksullara....gül olur açardım bağ - bahçe......yeryüzüne salardım kokumu…yağmurun yağmadığı ülkelere.....billurdan damlalar dökerdim gözlerimden… Ah! mümkün olsa.....gelincik tarlası olurdum....kin yerine sevgi .....düşmanlık yerine dostluk içirirdim insanlara....barış koyardım adını çocukların.....umut koyardım.....karşı koyardım bütün haksızlıklara, savaşlara......Ah! mümkün olsa.....bir balon gibi çocuklara verirdim dünyayı .....güneş olur doğardım her sabah ......masal olur rüyaları süslerdim.....sevgi olur,şefkatle kucaklardım onları....ağlatmazdım anaları, babaları… Ah! mümkün olsa........vurulduğunda bir çocuk,anne olur karalar bağlardım..şefkatle sarardım bütün yaraları.....baba olur hepsinin yerine ağlardım...Ah! mümkün olsa.....savaştan barış.....barıştan insan yapardım.....acıdan sevinç .....sevinçten umut......umuttan dostluk yapardım kurşun yerine çocuklara......her sabah şiir atardım…
Yeni yıl yaklaşınca tuhaflaştım ne ne dersiniz arkadaşlar??????????????
Düzenleyen sbizimbeycur - 25-Aralik-2009 Saat 17:05
Bu gün son derste TÜRKÇE kitabının ilk konusu olan ŞEMSİYE şiirini okuttum. 2-3 kişi hariç çok güzel okudular.Bana moral oldu.Sizde deneyin moraliniz düzelsin..
Zaten Türkçe kitabı DÜZYAZI..
İşi karıştıran elyazısını okumak...
Bu gün *v* harfini verdim.Aslında cuma günleri harf vermem ama,baktım alıyorlar verdim gitti.
AMACIM TÜM HARFLERİ BİR AN ÖNCE BİTİRİP KARNELERE KADAR ZAYIFLARLA BİREBİR ÇALIŞIP OKUMAYA GEÇİRMEK..
Eğer okuyamadan tatile girerlerse bazı velilerim ilgili değil..
Hatice Hocam sınavı verirsiniz eminim.Bu arada Mardin de nerdesiniz?
Ben 2006-2008 yıllarında Midyat-Şenköy de çalıştım.İnanın ordaki öğerencilerimi ve insanlarını arıyorum .
Herkese kolaylıklar,selamlar
hocam mardın de degılım ben batmanın bır ılcesındeyım mıdyat cok yakın bıze ama senkoyu bılmıyorum.sadece sınava mardınde gırdım.basarı dılegınız ıcın tesekkur ederım ama sanırım motordan kaldım bakalım 10 ocakta bellı olacakmıs.gercı sorular daha erken verılır sanırım bakalım hayırlısı....
sagolun hocam ewet bunları almıstım elımde oldugunu unutmusum.bu arada metın hocam ve dıger arkadaslarım sız bunları ve degerlendırme oz degerlendırme formlarını falan ... bunları cıddı sekılde ve bıreysel olarak yapıyormusunuz..
Arkadaşlar kaplıcaya gitmek yaşlılığın alameti imiş. Ne dersiniz tespit doğru olabilir mi?
Ne olur "yanlış" diyin ve beni bu kompleksten kurtarın.Uykularım kaçtı. Selamlar.
olur mu hocam hiç.size bunu soyleyen kucuk bir saka yapmak ıstemıs sanırım.dert etmeyın. hem ınsanın ruhu genc olduktan sonra....ben hıc gıtmedım ama gıtmeyı cok ısterım.oysa kı daha gencim...ben de mı yaslanmıs oluyorum yanı*??yoksa yaslanıyor muyum ki??
> Insan vucudu, mucizelerle dolu bir makinedir. > -Bilimadamlarina gore IQ'nuz ne kadar yuksekse o kadar cok ruya gorursunuz. > -Bir adim atmak icin 200 kasinizi kullanirsiniz.
> -Ortalama bir kadin ortalama bir adamdan 5 inc (12,5 cm) daha kisadir.
> -Ayak basparmaginizda iki kemik olmasina karsilik diger dort parmaginizda ucer kemik bulunur. > > -Bir çift ayakta 250,000 terbezi vardir. > > -Tam dolu bir idrar kesesi asagi yukari bir beyzbol topu ebadindadir. > > -Mide asidiniz bir jileti eritebilecek güctedir. > > -Insan beyin hucresi 5 takim Encyclopedia Britannica'daki bilgileri alabilecek kapasitededir. > -Yiyecegin agzinizdan midenize ulasmasi yedi saniye surer ..
> -Ortalama bir ruya 2-3 saniye surer.
> -Her bir ayaginizda yaklasik bir tirilyon bakteri vardir. > > -Vucudunuzun 30 dakikada saldigi isi ile iki litre suyu kaynatabilirsiniz. > > -Dis minesi vucudunuzdaki en sert seydir.. > > -Disleriniz dogumunuzdan 6 ay once (disetlerinizin icinde) olusmaya baslar. > > -Sevdiginiz birine bakarken gozbebekleriniz genisler. nefret ettiginiz birine bakarken de genisler. > > -Sarisinlar, esmerlerden daha fazla sac teline sahiptir. > > -Burnunuzla basparmagini ayni boydadir.
hayır olsun insallah.pazar pazar pek iyi olmamış bence.cok mu düşündünüz?bana da dün gece midyat yolunda araba sürdürüyorlardı.sınava gırecektim ya.cok dusundum sanırım.
günaydın herkese benden iyi pazarlar hatice hocam bende aynı rüyayı gördüm ama yazılı sınavını dün bende girdim sınava çok zordu değil mi motor ??
ewet hocam bana da cok zor geldı ve sanırım kaldım motordan.12 yanlıs yapmamız gerek gecmek ıcın.bakalım.soruları cok hatırlayamıyorum.ınsallah gecerız...
daha doğrusu kendi dosyamdan resim indiremiyorum...
hangı resimi degiştireceksiniz hocam.isminizin altındakini mi;?eger oyleyse !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen a gırın resmınızı yukleyin.oradan alıp profıl ayarlarına gırıp sımge ekleye koplayayın.umarım yapabılırsınız.umarım ben de dogru anlamısımdır.saygılar...
Bir süredir forma girememiştim.Kırmızı kurdele tartışması ile ilgili bir şiir gönderiyorum. Beni çok etkilemişti yıllar önce okuduğumda. Ben tüm öğretmenliğim boyunca hiç kurdele takmadım,elma kızartmadım. Öğrencilerimi hep değişik şekillerde ödüllendirdim. Fikrimi ve şiiri paylaşmak istiyorum. Sevgilerle kalın
Herkese merhaba.Umarım herkes sevdikleriyle mutlu bir hft. sonu geçirmiştir.Yarına büyük bir umutla okula gidip ,öğrencilerimle seviyelerine uygun tekrarlar ve dikte çalışması yaptırmayı düşünüyorum.Çünkü biz 3. grubu yeni bitirdik.
Birde şu hiçbir harfi tanıyıp okumayan 3 öğerncimle ne yapmalıyım arkadaşlar???Bir fikir verirseniz sevinirim.Velilerini defalarca çağırdım gelmadiler.İdareden yardım istedim çok acele ediyorsunuz dediler.Ne Yapmalıyım Dostlar?????
Selamlar herkese kolay gelsin.Sevgi ve dostlukla kalın!
daha doğrusu kendi dosyamdan resim indiremiyorum...
hangı resimi degiştireceksiniz hocam.isminizin altındakini mi;?eger oyleyse !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen a gırın resmınızı yukleyin.oradan alıp profıl ayarlarına gırıp sımge ekleye koplayayın.umarım yapabılırsınız.umarım ben de dogru anlamısımdır.saygılar...
TESEKKÜR EDERİM HOCAM.. yaaa sağolun gercekten yardımlarınız için... katılımcı öğretmen
iyi geceler herkese benim daha 10 öğrencim okumaya geçti ve sınıfım 35 kısı z harfıne geldım harfler az kaldı ama okumaya gecen az 10 tanede ıyı denılebılecek oğrencım var herkesın yardımına cok ıhtıyacım var ne yapmalıyım bırebır cok ılgılenemıyorum o yuzden ozel ders gıbı calıstırayım dıuorum al yazınca okuyolar nerdeyse hepsı ama la yazınca coğu okuyamıyo ımkanlarda sınırlı tabı velıler cok ılgısız nerdeyse tum velıler gıbı.(doğubayazıtta gorev yapıyorum)......sımdıden tesekkur ederım
ben de h sesini vermeyi planlıyorum yarın.. düşündüğüm kadar kötü olmadı süreç.. yine de olması gerekenin ne olduğunu tam olarak bilmediğim için endişelerim de var.. her sesten sonra dikte yapıyorum her gün.. önce açık heceleri dikte yaptırıyorum,sonra içinde yeni öğrenilen sesin geçtiği yeni kelimeleri dikte yaptırıyorum,sonra da cümlelere geçiyorum.. bir kaç da cümle dikte ettiriyorum son öğrendiğimiz seslerin bolca geçtiği.. bütün günüm dikte ile geçiyo diyebilirim.. çocuklarım diktede oldujça ilerlediler,2 3 öğrencim dışında herkes yazabiliyor söylenenleri ancak okuma hızı konusunda memnuniyetsizim.. sanki hızlanamıyorlar gibi geliyor bana.. hala tıııııkııııııırrrtttıııııııııı diyolar.. heceleri bastıra bastıra okuyorlar ve düşünüyorlar ama yazarken paldır küldür hızla yazıyorlar heceleri.. okurken yazarken oldukları kadar hızlı olamıyorlar.. okumayı da yazma hızına eriştirebilmek için nasıl çalışmalar yapmalıyım? veliyi nasıl sıkıştırayım? nasıl yönlendireyim? sizin öğrencilerinizde okuma nasıl? çok düşünüyorlar mı? bi çırpıda okuyan çocuk var mı? yoksa benim beklentilerim mi çok fazla arkadaşlar?
iyi geceler herkese benim daha 10 öğrencim okumaya geçti ve sınıfım 35 kısı z harfıne geldım harfler az kaldı ama okumaya gecen az 10 tanede ıyı denılebılecek oğrencım var herkesın yardımına cok ıhtıyacım var ne yapmalıyım bırebır cok ılgılenemıyorum o yuzden ozel ders gıbı calıstırayım dıuorum al yazınca okuyolar nerdeyse hepsı ama la yazınca coğu okuyamıyo ımkanlarda sınırlı tabı velıler cok ılgısız nerdeyse tum velıler gıbı.(doğubayazıtta gorev yapıyorum)......sımdıden tesekkur ederım
merhaba hocam!
ben açık heceleri öğretirken tahtanın bi ucuna l sesini yazdımidiğer ucuna a sesini.. ben elimi l sesinin üzerine koydum tahtada elimi kaldırmadan abuk sabuk şekiller çizerek elimi yavaş yavaş a ya doğru götürdüm.. ben l dan yola çıkıp a ya gidene kadar llllllllllllllllllllllllllllll diye bağırdılar, elimi a ya getirdiğimde aaaaaaaaaaaaaaa diye bağırdılar.. zaten bi kaç örnekten sonra laaaaaaaaaa demeyi kavradılar.. dilerim işinize yarar..
bazen de şöyle bi yol izledim; bi öğrencime m yazılı karton verdim diğerine i... tahtaya çıktılar,bir kaç adım mesafede durdular.. önce mmmmmmmmmmmm kendi sesini çıkardı,sonra iiiiiii kendi sesini çıkardı.. m ve i küçük küçük adımlarla birbirine yaklaştılar,onlar birbirine değmeden harflerin oluşturacağı heceyi tahmin etme oyunu oynadık.. böyle şeylerle dikkatlerini çekebildim ancak.. başka türlü olmuyo illa ki şebeklik yapacaz..
bi de müzik performans ödevimiz ritm çalgısı yapmaktı.. ritm çalgısı yaptık,çok hoş şeyler çıktı ortaya.. sonra da hem çaldık hem söyledik hem oynadık.. çok cici oldu..
bi de onluk birlik verdim ama tam anladıklarını söyleyemem.. yani bi kısmı kavradı ancak kavramayanlar da var.. sizler matematikten ne durumdasınız arkadaşlar?
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma