Hadi bakalım arkadaşlar yeni bir haftaya umutla başlıyoruz.Bizde hazırlıkla tamam .Dilerim öğrencilerimizde şevkle gelirler.Ben k ile bu haftaya başlıycam hayırlısı.Herkese kolay gelsin.Selamlar.
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
Ah İSTANBUL.. Kaç senem geçti,otobüslerde,tıklım tıklım minübüslerinde..Bilen bilir.. İşte size pazar eğlencesi;
Minibus muhabbetleri!!! > > Şöför bey mübarek bi yerde inebilir miyim? > > -Şu ilerdeki caminin önünde bırakayım teyze seni... ................. > > > > Oğlum bu eminönü'nden geçer mi? > > - Yok teyze biz taksime çıkıyoruz - Hah tamam oğlum siz gidin ben gelmeyeceğim. > > > > ............................ > > Yolcu: > > - Abi heykel'e çıkıyo mu? Şoför: > > -Yok abi, yanından geçiyo. > > .......................... > > > > Arkadaki aksi teyze öndeki uzun saçlı delikanlıya seslenir: > > -Kızım şurdan bir kişi uzatır mısın? - Ben kız değilim!!! > > -Amaaaan ne bileyim kızmısın dulmusun, uzat işte!! > > > > ......................... > > Eve gitmek üzere Bakırköy dolmuşu bekliyordum. Sigaramın kalmadığı aklıma gelince önünde durduğum Tekel bayiine girecekken minibüs geldi. > > Apar topar bindim. Şoföre parayı uzatıp, > > - 'Bir Monte Carlo' dedim! Adam birkaç saniye yüzüme bakıp, 'Abi bu Bakırköy'e gider' diye cevap verdi! > > İşte o an benim ve şoförün bittiği andı > .................. > > Mükemmel bir yerde inebilir miyim? Yolcunun kafası karşık sanırım, > >kendisi de dolmuştakilerle güler söylediğine > > Şöför kadını indirirken: > > - Buyrun size layık değil ama! > > > > ................... > > Yolcu musait bi yerde inmek ister ama dili surcer; > > Musait bi yerde iner misiniz? > > -Şöför : > > - Niye sen mikullancan > > ......................... > > Rumeli-Hisarüstü otobüsüyle taksim'e dogru gidiyoruz. Adamın biri > >Besiktas dolaylarında gayet aceleci bir tavirla *Kaptan orta kapıyı rica edebilir miyim??*
Bizim soför olaya hakim: > > - Tabi abi ayıp ettin. al götür senden kıymetli mi > > .......................... > > İstanbul' da, cok sıcak bir gunde,dolmuştaki bir kokona yelpazesiyle > >-"Şöfeer bey klimayı acar mısınız cok sıcak olduu" demisti.O tarihte klima ne gezer dolmuşta..!! > > Pala bıyıkl şöfer amca teyzeyi bi sure suzdukten sonra, kapıyı acıp acıp kapatmaya basladı > > ......................... > > Istanbul'dayiz ..Dolmuşa bindik, dolmuş doldu,tam kalkicak, elemanın biri açtı kapıyı, içerde tıkış tıkış oturmuşuz, önde 3 kişi arkada 4 ... Eleman hala > >bir umut sordu: - "Kaptan, yer var mi?". > > Şöför de arkasını dönüp cevap verdi: > > - "Bilmiyorum, üst kata bi bak bakalım" > > ............................ > > > > Pek dolu olmamasına rağmen minibüs hareket etmek üzereydi. > > Tam o anda kavga ettikleri her hallerinden belli olan iki arkadaş minibüse > > bindi. Birbirlerinin yüzüne bile bakmıyorlardı > > Çocuklardan biri şoföre parayı uzattı: > > - Abi bir öğrenci bir de hayvan alır mısın?????
umarım kırıcı olmadım.. Daha neler var ama yazılmıyor işte
Düzenleyen metinogretmen - 13-Aralik-2009 Saat 16:54
Geçen sayfalarda Adalet diye çok sevdiğim bir öğrencim vardı Van da öğretmenken diye sizin mesajınıza cevap yazmıştım ama, geri dönüş alamamıştım
Şaka bir yana iltifatlar genel..BEN SİZİN METİN ABİNİZİM ZATEN.. Sinan Bey HARİÇ herkes üstüne alacak tabii. Sinan bey cezalı,forma fazla gelmediği gibi *teşekkür et* tuşuna da basmıyor fazla
Ayrıca Mesaja bakarsanız TÜM KULLANICILARA diye gidiyor.. Bu arada sınıfınız perdeleriniz harika.. Ve ben biraz geriyim bu konuda fazla görsele girmiyorum..
Düzenleyen metinogretmen - 13-Aralik-2009 Saat 17:05
Bana yazdığınız o mesajı atlamışım. Özür dilerim. Formda çok yazı olduğu için ve sık giremediğim için son yazıları okuyordum. Bunlar beni mutlu ediyordu. Fakat yazışmakta çok hoş oldu. Hele sınıflardaki çalışmaları görmek ve öğrencileri görmek hem çok mutlu etti, hemde bir çok fikir verdi.
Abi lafı çok hoşuma gitti. Çok eski öğretmen değilim ( 12 yıl) ama muhtemelen sizinle yaşıtızdır.
Bana yazdığınız o mesajı atlamışım. Özür dilerim. Formda çok yazı olduğu için ve sık giremediğim için son yazıları okuyordum. Bunlar beni mutlu ediyordu. Fakat yazışmakta çok hoş oldu. Hele sınıflardaki çalışmaları görmek ve öğrencileri görmek hem çok mutlu etti, hemde bir çok fikir verdi.
Abi lafı çok hoşuma gitti. Çok eski öğretmen değilim ( 12 yıl) ama muhtemelen sizinle yaşıtızdır.
selamlar
Annem çocukken yerleşmiş İstanbula.. Bende Ünv. İstanbul da okudum.. Profesyonel fotoğrafçılık yaptım uzun yıllar.Ve iş sebebiyle gezmediğim yeri yoktu.. Sadece Galata kulesine çıkmadım para istedikleri için
**Bu gün benim için anlamlı bir gün..**
Bu gün mesleğimin 13 yılı bitti,13 yıl 1 gün oldu..
Darısı sizlere ..
Ben 8 çocuklu bir ailenin tek erkek çocuğuyum.
7 kız kardeşim var.Ünv. ve hayattada 100 lerce kızkardeşim,erkek kardelşim oldu. O yüzden özelime gelen mesajlarda da metin abi, ile başlayan cümleler beni mutlu ediyor..
SELAM VE DUA İLE KALIN..
Düzenleyen metinogretmen - 13-Aralik-2009 Saat 17:28
Bir gün ormancının biri dallari nehrin üzerine sarkan agacın dallarını keserken baltasını suya düşürür. "Aman tanrım" diye bagirdiginda bir peri belirir ve
"Ne diye bagırıyorsun ?" der.
Ormanci baltasinı suya düsürdügünü ve yasamını sürdürebilmek için o baltaya ihtiyacı oldugunu söyler. Peri suya dalar ve elinde bir altin balta ile tekrar belirir. "Baltan bu muydu ?" diye sorar.
Ormanci"hayır" diye cevaplar. Peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde gümüs bir balta ile tekrar belirir ve yine sorar. "Baltan bu muydu ?
Ormanci yine "hayır" diye cevaplar. Peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde demir bir balta ile tekrar belirir ve yine sorar.
"Baltan bu muydu ?" Ormanci "evet" der. Ormancinin dürüstlügü perinin çok hosuna gider ve baltalarin üçünü de kendisine verir. Ormanci mutlu bir sekilde evine döner. MASALIN BURAYA OLAN KISMINI ÖĞRENCİLERİNİZLE PAYLAŞA BİLİRSİNİZ..!!
Devamı; Bir zaman sonra ormanci esiyle birlikte nehir boyunca yürürken karısı suya düser.Ormanci "aman tanrım" diye bagırır.
Peri yine belirir ve sorar: "Ne diye bağrıyorsun ?" Ormancı" karım suya düstü der. Peri suya dalar ve Jennifer Lopez(kim olduğunu blmiyorum ama,galiba manken olmalı ) ile birlikte geri döner.
"Senin karın bu mu?" diye sorar. Ormancı "evet" der.
Peri sinirlenmistir, "Yalan söylüyorsun, gerçek bu degil" der. Ormanci "özür dilerim peri, ortada bir yanlıs anlasılma söz konusu. Eger Jennifer Lopez için hayır deseydim bu sefer Catherine Zeta Jones ile geri dönecektin, ona da hayır deseydim karımla dönecek
ve her üçünü de bana verecektin.
Ben fakir bir adamim ve üç karımin sorumlulugunu tasıyabilecek durumda degilim. Jennifer Lopez'e evet dememin sebebi budur...
Bu hikayeden alınacak ders : Ne zaman bir erkek yalan söylüyorsa bunun iyi ve saygın bir nedeni vardir ve bu baskalarının yararı içindir.
Yollamayacaktım ama dayanamadım.. Hepimizin başına gelebilir
FIKRA;
ÇAKTIRMA Genç adam, yaşlı karı-kocanın evlerine misafir olur. 75 yaşındaki amca karısından bir fincan daha çay isterken: -'Çiçeğim, bir bardak daha verir misin?' der. Sonra da: -'Peteğim, şekersiz lütfen' diye ekler. 65 yaşındaki tatlı karısının getirdiği tavşan kanı çayı alırken de: -'Bebeğim, sana çok zahmet oldu' diye ekler. Genç adam, yaşlı amcanın karısı için kullanıldığı sevgi sözcüklerinden çok etkilenir:
-'Amcacığım, kaç yıllık evlisiniz?' diye sorar. Yaşlı ama dinç adam: -'40 seneyi geçtik evladım' der. Genç adam:
'Vallahi maaşallah, Allah muhabbetinizi arttırsın. Sürekli çiçeğim, peteğim, bebeğim gibi güzel sözlerle hitap ediyorsunuz galiba?' Yanakları pembeleşen teyze: -'Doğru, birkaç yıldır hep bana böyle hitap ediyor' deyip mutfağa doğru yöneldiğinde yaşlı amca genç adamın kulağına doğru eğilerek: -'Şiiişşşt, çaktırma! 2 sene önce adını unuttum, hâlâ hatırlayamıyorum...' ))
SİZİNDE ÖĞRENCİLERİNİZİN ADINI BİR AN UNUTTUĞUNUZ OLUYOR MU
Düzenleyen metinogretmen - 13-Aralik-2009 Saat 18:00
Adamın biri elinde büyük bir bıçakla camiye dalar ve yüksek sesle CamiCemaatine sorar: -Aranızda müslüman olan var mı? korkudan kimse bişey diyemez. Bir müddet sonra yaşlı bir adam ayağa kalkar ve'Ben müslümanım' der. Bıçaklı adamla yaşlı adam camiden çıkarlar. Adam dışarıda ki inek sürüsünügosterıp: -Amca, şunları kurban edicem de ben beceremem yardım eder misin! ? der. Yaşlı adam bayağı bir hayvanı kestikten sonra 'ben yoruldum, artıkbaşka birini bul 'der .... Adam bu sefer kanlı bıçakla yine camiye girer ve cemaate yüksek sesletekrar sorar: -Aranızda başka müslüman var mı, varsa yanıma gelsin? Az önceki giden yaşlı adamı doğradığını düşünen cemaat çok korkar veherkes aynı anda imama bakar, imam: 'Ula Bağa ne bakıp duraysunuz uşaklar? Iki rekat namaz kildurdukdiye müslüman mı olduk '... Yüce İsa hepimizi Korusun ...
Karıma dedim ki, "Doğum gününde nereye gitmemizi istersin?" Yüzünde keyiften eridiğini görmek beni ihya etti!. "Uzun zamandır gitmediğimiz bir yer olsun !" dedi. O zaman önerdim, "Mutfağa ne dersin?" İşte kavga böyle başladı....
Karımı restorana götürdüydüm.... Garson, her nasılsa, önce benim siparişi aldı. "Ben ızgara bonfile alacağım, az-orta pişmiş lütfen." "Deli danadan korkmazmısınız?" dedi, "Cık, dedim o kendi siparişini kendi verir!." Ve kavga böyle başladı...
Mezunlar yemeğinde karımla masadayız, Yandaki masada, sarhoş, elindeki kadehi çevirip duran kadına bakakalmışım. Karım sordu, - 'Onu tanıyormusun?' -'Evet,' dedim, 'Eski flörtüm. Duydum ki yıllar önce ayrıldığımızda içmeye başlamış, o zamandan beri kendisini ayık gören yokmuş" 'Hadi canım!' dedi karım, "amma uzun kutlamış!!' Ve kavga böyle başladı...
Oturmuş TV de kanallar arası zaplarken, yanıma oturan karım sordu: -"Ne varmış bakiim TV'de?" 'Toz.' dedim, Ve kavga başladı...
Karım, yaklaşmakta olan yıldönümümüz için çaktırmadan ayak yapıyordu .. "Üç saniyede hızla 0 dan, 100 ye çıkabilen bir nesne istiyorum" dedi, Bir baskül aldım ona!. İşte kavga böyle başladı...
bu arada 2. grup da bitti şükür.cuma günü beni çok mutlu ettiler.onlar öğretmen oldu ben öğrenci bana okuma yazma öğrettiler.çok sevdiler bu oyunu.ben arada çocuklaştım tuvalet için izin istedim onlardan
Metin öğretmenim nice yıllara.Bu gün bir arkadaşımı kaybettim çok üzgünüm arkadaşlar.Az önce öğrendim.Gurbette olunca insan sevdiklerinin cenazesine bile katılamıyor.Allah rahmet eylesin.Sevdiklerimize sıkı sıkı sarılalım yarın geç olabilir.Ve HER ÖLÜM ERKENDİR!!!
Karım, yaklaşmakta olan yıldönümümüz için çaktırmadan ayak yapıyordu .. "Üç saniyede hızla 0 dan, 100 ye çıkabilen bir nesne istiyorum" dedi, Bir baskül aldım ona!. İşte kavga böyle başladı...
Çookk teşekkür ederim.. Sizede mutlu,huzurlu ve başarı dolu yıllar dilerim.. Hepinizi Hatay'a Beklerim..
Orjinalini yazan: deep dark
metin hocam tebrik ederim sizi; daha nice mutlu, huzurlu, basarılı eğitim - öğretim yıllarına...
Tuğba Hocam çok kibar ve incesiniz..
Tek tek teşekkür etmek istedim..
(kimse duymasın da deep dark ne demek )
Orjinalini yazan: hatice21
amin...cok tesekkur ederım metın abı hocam.dualarınıza yurekten amin diyorum ve aynısını sizin ve sitedeki tüm arkadaslar için ediyorum...
ayrıca sızı gonulden tebrık edıyorum.daha nıce verımlı saglıklı huzurlu ve barıs dolu yıllara...
Aminn.Dualarımız ortak..
Orjinalini yazan: talhabora
kocaman bir tebriklerde benden..
Çok teşekkür ederim.Mediatörden tebrik almakta bir başka güzel hani
Orjinalini yazan: sbizimbeycur
Metin öğretmenim nice yıllara.Bu gün bir arkadaşımı kaybettim çok üzgünüm arkadaşlar.Az önce öğrendim.Gurbette olunca insan sevdiklerinin cenazesine bile katılamıyor.Allah rahmet eylesin.Sevdiklerimize sıkı sıkı sarılalım yarın geç olabilir.Ve HER ÖLÜM ERKENDİR!!!
Hocam Çok teşekkür ederim.Ayrıca Allah Rahmet eylesin.. Bol dua edeceğiz. Ölüm hak.. Gurbet acı.. Benim yaklaşık 15 yılım gurbette geçti.Gurbetin en özlediğim yanı tatil öncesi tatlı heyecanı,eve dönüş telaşı ve o evde karşılamalar,annemin yemekleri...
Orjinalini yazan: mavimelek
metin hocam nice senelere öğretmenliğinizde..böyle şevkle,heyecanla,yeniliklere açık ve paylaşımcı öğretmenlere ülkenin ihtiyacı var saygılar
Handan Öğretmenim çok kibar ve iyi niyetlisiniz..Çok teşekkür ederim.. Asıl paylaşımcı olan sizlersiniz..
İnanın siteye bir uğrayıp çıkacakken HARUNÖNGEL hocamla tanıştım.İlk görev yerimde hala öğretmen,sonra sizler..Her akşam mutlaka girmeye başladım siteye..
Burada bir aile olduk..
İmkan olsada çoluk çocuk ANKARA da (merkez ya )veya MUĞLA 2da hep beraber bir buluşsak..
Hocam, bende pazartesi k harfine geçeceğim. Ama gerideyiz diye düşünmüyorum.Sınıf perfornmansı önemli. Çoğunluk almadan yeni harfe geçmiyorum. Cuma iyilerdi. Pazartesi biraz seviye düşüyor.İyi ise yeni harf, yoksa tekrarlarla devam.
Kötü bir cuma dan sonra iyi bir pazartesi dilemek istiyorum kendime.. cuma günü s sesi yazımında kalmıştık.. yarında sanırım oradan başlayacağız.. bir ara umutlanıyorum aceba veliler yazdırmışmıdır diye ama.. bakalım yarın göreceğiz..
arkadaşlar en son s sesini verdim. sanırım salı günü d sesini vereceğim..bu hafta ö ve b seslerini de vermeyi düşünüyorum.. biraz hızlı gidiyor gibiyim ama öğrencilere bakıyorum.. şimdiye kadar s sesini yazmakta zorlandılar ondan öncekiler gayet iyi.. bende bu fırsat ele geçmez deyip ses veriyorum.. bakalım ne olacak..
bu arada yarı yıl tatili 31 Aralık olacak falan diyolar.. korkuyorum açıkçası.. arkadaşlar sizlerde de var mı böyle bir konuşma.. yoksa bizim buralara has bir şehir efsanesi mi?
Büyük üstad metin abim; nice mutlu, huzurlu ve sağlıklı hizmet yılları diliyorum,ilk göreve başladığınız dağ başından:D
sbeycur hocam allah rahmet eylesin arkadaşınıza.
Sayın moderatörüm 31 aralık çok erken zannetmiyorum tatil olacağını.Nimet hanım tatil konusunda ılımlı değil olmasında zaten.Ocak ortası gibi olur diye düşünüyorum ben.1 hafta erken alınabilir.
bu arada yarı yıl tatili 31 Aralık olacak falan diyolar.. korkuyorum açıkçası.. arkadaşlar sizlerde de var mı böyle bir konuşma.. yoksa bizim buralara has bir şehir efsanesi mi?
31 ARALIK Günü KESİN TATİL arkadaşlarrrrrrr..
Duymayanlara duyuralım lütfen...
Ama sadece 4 gün...
Malum yılbaşı tatili...
Hep karşıyım şu yılbaşı tatiline ama,zamanında az ULUDAĞA gitmedim yılbaşı tatillerinde
arkadaşlar bu da benim sınıfım.. bu gün s sesi çalıştık. okuduk ezbere yazdık.. yazmada hala zorlanan bir kaç öğrencim olsada okuma güzeldi.. matematikten birer birer sayma.. 10 ar sayma ve 5 er saymalar yaptık. yarın da kısmetse d sesini vermeyi düşüyüyorum...
dikkatli arkadaşlara teşekürler.Biliyorsunuz arkadaşlar,imza kısmında yazdığım gibi acı paylaştıkça azalır.mutluluk paylaştıkça çoğalır.
Bu arada bugünün sevindirici tarafı kkkk sesini kolay kavradılar.İnş. kelime ve cümleleri okuyup yazarkende aynı hız devam eder.Herkese kolay gelsin.Selamlar.
Metin hocam kimse duymaz umarım deep derin; dark koyu demek yani derin gizlilik gibi bi anlam içeriyo deep dark...
talhabora hocam tebrik ederim sizi sınıfınız materyal acısından oldukca zengin utandım simdi gerci sınıfım cook küçük...
bugün b sesini verdim p gibi çıkardılar ama kavradılar sonra yazımı da cok kolay oldu güzel ve verimli bir gündü... bi oğlusum cok canımı sıkıyor dinlemiyor sıpa tahtada yapmadığım saklabanlık kalmıyor ilgi çekeyim diye
MERHABA ARKADAŞLAR. BİZ BU GÜN "D" SESİNE ÇALIŞTIK KOLAY YAZDILAR. BEN BİR KONUDA YARDIM VE GÖRÜŞLERİNİZİ İSTİYORUM . ÇOCUKLARIN DÜZ YAZIYI OKUYABİLMELERİ İÇİN NE GİBİ ÇALIŞMALAR YAPIYORSUNUZ. ELİNDE BÖYLE DÖKÜMAN OLANLAR GÖNDERİRSE SEVİNİRİM.
BU ARADA FOTO GÖNDEREN ARKADAŞLAR, ÇOCUK SANKİ ÇİÇEK, NEREDE AÇARSA AÇSIN HEPSİ DE SAF, MASUM, MİİİS KOKULU DEĞİL Mİ ? FOTOLARI GÖRMEK ÇOK HOŞUMA GİTTİ::)))
MERHABA ARKADAŞLAR. BİZ BU GÜN "D" SESİNE ÇALIŞTIK KOLAY YAZDILAR. BEN BİR KONUDA YARDIM VE GÖRÜŞLERİNİZİ İSTİYORUM . ÇOCUKLARIN DÜZ YAZIYI OKUYABİLMELERİ İÇİN NE GİBİ ÇALIŞMALAR YAPIYORSUNUZ. ELİNDE BÖYLE DÖKÜMAN OLANLAR GÖNDERİRSE SEVİNİRİM.
BU ARADA FOTO GÖNDEREN ARKADAŞLAR, ÇOCUK SANKİ ÇİÇEK, NEREDE AÇARSA AÇSIN HEPSİ DE SAF, MASUM, MİİİS KOKULU DEĞİL Mİ ? FOTOLARI GÖRMEK ÇOK HOŞUMA GİTTİ::)))
Arkadaşlar benim öğrenciler yazmada süperler.. Sesi verir vermez yazamayan yok.. ama okumada özellikle 4 öğrencim çok kötü... bir kaç kişi dışındada yazıda oldukalrı gibi değiller...
Sizce nerede hata yapıyorum... haa bide ben 1-2-3 birleştirilmiş sınıf okutuyorum...
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
Arkadaşlar benim öğrenciler yazmada süperler.. Sesi verir vermez yazamayan yok.. ama okumada özellikle 4 öğrencim çok kötü... bir kaç kişi dışındada yazıda oldukalrı gibi değiller...
Sizce nerede hata yapıyorum... haa bide ben 1-2-3 birleştirilmiş sınıf okutuyorum...
Hocam ne demek.. Bizde bile bu kadar sorun var.. Önünüzde daha 6 ay var.Okurlar merak etmeyin..
Hocam ne demek.. Bizde bile bu kadar sorun var.. Önünüzde daha 6 ay var.Okurlar merak etmeyin..
Metin hocam bugün müfettişler bizdeydi. Martta kadar okumaya geçmeleri lazımmış... 6 ay sanırım benim için değilde onlar için çook.. Teşekkürler...
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!
Düzenleyen tbatikan - 14-Aralik-2009 Saat 21:49
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
Hocam türkçe ders kitabına geçtiğinizde o zamn kendiğilğinden ve sizin yönlendirmelerinizle hemen alışırlar...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma