Hüsranla biten bir gün.İki gün gidememiştim,bugün hasta oğlumu babasıyla bırakıp gittim ve malesef tekrar çok üzüldüm.Veliler okutmamışlar ,çocuklar zor okudular .ben de hep tekrar yaptırdım.yeni sese ancak haftaya başlarım.En son u vermiştim.Bazen gerçekten okuyacaklar mı??? diye düşünüyorum.BU VAKİT_ZAMAN NE ZAMAN?????Selamlar,herkese kolay gelsin.
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
Hüsranla biten bir gün.İki gün gidememiştim,bugün hasta oğlumu babasıyla bırakıp gittim ve malesef tekrar çok üzüldüm.Veliler okutmamışlar ,çocuklar zor okudular .ben de hep tekrar yaptırdım.yeni sese ancak haftaya başlarım.En son u vermiştim.Bazen gerçekten okuyacaklar mı??? diye düşünüyorum.BU VAKİT_ZAMAN NE ZAMAN?????Selamlar,herkese kolay gelsin.
Değerli arkadaşlar..
Şu günler en zor günler.. Ama aşacağız..
Bende bugün *s* ile uğraştım.
Küçük *s* yazmak ölüm gibi..
Yapamıyor keratalar..
Hele 1-2 öğrencim var ki.. Ah bir kameram olsa çekip yükleyeceğim.. Gülmekten ölürsünüz..
Kelime *tali* çocuğun adı Ali...
Ali bu ne? (1. heceyi gösteriyorum)
At..!!
Oğlum bu ne?
aaaa, bu ne ttttt, sırayla oku.
aaa ttt ... neymiş ? taaaaa
Neyse 5 dakka sonra at,ı öğrendi.. Bu ne (li) illllll...!!! Oğlum gel adını yazalım...
A li .. YAZIP OKUYORUZ..
Bu ne (tali) atliiiiiii...!! (tali olacak..)
Oğlum hani bu ta idi..!
Ha... Öğretmenim o zaman taaaa illlll
Ama çok şirin çocuk.Yaşı gelmiş ama boy küçücük... Seneye gelsin dedik --yok ,dediler.Kaç gündür de hastaydı,canım benim..
ıyı geceler arkadaslar ben bugun anca gırebıldım.hanı sınıf resımlerı hıc paylasılmamıs.acıkcası bu kadar ılgılı ogretmenlerımızın sınıf ve ogrencılerını merak etmıyor degılım..talhabora hocam boyle bır etkınlık baslattı ama pek ılgı gormedı .sinan hocam da forumda baska neler olmalı baslıgı altında boyle bir talep geldiği için baska bır forumda baslatmıs sanırım..bende talhabora hocam gıbı hos olacagını dusunmustum .sadece paylasım ve fıkır olması adına .resım gondermek ıcın sayfa 34 de bılgı verılmıstır.dosya gondermek ıcın de sayfa 35 de bılgı verılmıstır.metın hocam otpt hocam sbızımbeycur hocam ve ben gondermısız sadece.bu hocalarıma ayrıca tesekkurlerımı gonderıyorum.dıger arkadaslardan da beklıyoruz.daha samımı olacagını dusunuyorum.tabı kımse zorunlu degılıyı calısmalar huzurlu ve mutlu yasamlara...
iyi gecelerrr.. okumayan 7 öğrencim kaldı bende biraz rahatladım.. sene başından beri.. ara ara yapabildiğim ama şimdi yoğunlaştıracağım faaliyetleri sizlerle paylaşayım istedim.çocuklara resimlerle sudoku hazırladım ilk önce 4 karelik,(çizebilsem cizicemde size)1 ara öğreneyim ben bu işi..daha sonra 9 karelik ..matematik için yapa yayınlarının (oyunlarla çizgi alıştırmaları) LABİRENT kitabı var her hafta sonu vericem bu kitaptan fotokopi çektirip..gene matematik için TÜBİTAK 'ın nokta birleştirmece kitapları var 6 tane hepsi ayrı güzel tavsiye ederim..görsel sanatlar dersi için renkli asetat kağıtları alıp ana ve ara renkler anlatılabilir ben bulut şekli kesip anlatıcam hikaye uydurup bu renkleri üst üste getirince işte ara renkleri oluşturucam,bunu kulüp dersinde yaptık çok güzel işler çıktı, şu doktorlarda varya boğaza bakılıyor küçük tahta 1 şey ! işte ondan kitap ayraçları yaptık ,üzerine pullar ,iplerden saçlar,stickerlar,keçeli kalemle süsler .....diğerlerinide yarın yazarım sabahçıyım iyi gecelerrrrr
Bu hafta da bitti.Velileri çağırdım sadece 8 veli geldi.Ben de gelenlere çocuklarımızı geliştirmek için neler yapmamız gerektiğini bir kez daha anlattım.Umarım söylediklerim dikkate alınır da gelecek haftayı daha başarılı,huzurlu ve sağlıklı geçiririz.Herkese sevdikleriyle doya doya geçireceğigüzel bir hafta sonu diliyorum arkadaşlar!
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
İyi sayı azmış hocam biraz daha rahat olur ve ilglenme süresi fazla olur tabi gelmeyenler olunca iş daha karışıyo.Açıkçası keyfi gelmeyen öğrenci olduğunda çok sinirleniyorum ben ve ayrı zaman ayırmak gerekiyo bunlara oda çok zaman alıyo.
evet hocam sayınız az olması avantaj tek tek ilgilenebiliyorum ama gelmeyen öğrenciler belimi çok büküyor:(( istedigim düzeyde ilerleyemiyorum...öğrenci az olunca eksik öğrenciler daha çok göze batıyor ve daha cok sorun yaratıyor..
bugün o sesinin geçtiği hece ve kelimeler üzerinde çalıştık...açıkçası dün iyi olan sınıfım bugün pek de iyi değildi genel olarak...biraz durgundular sanki...sebebini çözemedim...belki de haftanın son günü olması da etkili olmuştur çünkü çocuklar durmadan örtmenim ne zaman tati olucak ne zaman eve gidiyoruz örtmenim tatildir örtmenim kaç gün tatildir :) gibi bilindik şeyleri biraz da sinir bozan cümleleri kuruyorlar her cuma...
o sesiyle çalıştık demiştim ancak verimli olamadık bugün...matematikten de rakam tekrarrını yaptıdım büyük kısmı artık 10 kadar rakamları biliyor yazabiliyor okuyor...10 -20 arası sayıları da kavratmaya çalıştım...ev için de minik bir çalışma verdim pazartesi kontrol edicem ona göre devam ya da diğer konu diyicem..yalnız onluk ve birlik konusu biraz kafa karıştırdı çocuklarda...gelecek hafta sık tekrarla kavratıcam inşallah...
50 öğrenci ve o sesine pazartesi de devam edicem...salı günü aksilikolmazsa r sesini vericem...r sesinde de n sesinde olduğu gibi birkaç öğrencimde de çözülme bekliyorum...m sesini de verdikten sonra dananın kuyruğu kopacak...ondan sonra sınıf üçe bölünecek...hadi hayırlısı...vesselam...
sonunda buraya yaza bildim arkadaşlar.. o kadar zor mu buraya yazmak demeyin.. bu aralar benim için biraz zor.. bu arada tüm arkadaşlardan özür dileyerek başlamak istiyorum.. resim paylaşımını ben istemiştim ama kendim resim ekleyemedim..(bir kaç gündür okulun bazı idari işleri bana kaldıda...)
bugün s sesini verdim. ilk olarak içerisinde s sesi geçen kelimeler istedim.. sonuçlar harika.. sonra okuma yapalım dedik.. as es is os ıs us sa se si so su sı.. derken sonu. yine harika.. ama iş yazmaya geldi... işte orada sorun başladı.. inanın tüm gün s sesini yazmaya uğraştık desem yeridir. dikte bile yaptıramadım öğrencilere.. o kadar zorlandılar ki.. ve ben s sesini bugün verdiğime pişman oldum.. hafta sonu evde ne yapacaklar bilmiyorum.. ama pazartesi baştan yazmaya devam ederiz gibi geliyor..
matematikten ileri geri ritmik saymalar yaptırıyorum.. hatta küçük bir oyun buldum. onu oynatıyorum.. öğrenci saymaya başlıyor 1-2-3.... sonra bir sayıda ben geri diyorum. bu sefer o sayıdan geriye doğru saymaya başlıyor.. ve hepsini doğru yapana çikolata.. aslında oyun güzel değildi ama işin içinde çikolata olunca farklı oldu..
emel hocam resimlerinize baktım.. çok güzel bir sınıfınız var.. umarım herşey istediğiniz gibi olur....
hatice hocam sizin sınıfta çok güzeldi.. çok teşekkür ederim..
en kısa sürede (pazartesi inşallah) bende resimleri mi paylaşacağım..
Bir işadamı, oldukça yoğun ve yorucu geçen bir seneden sonra tatile çıkmaya karar verir. Eşi de kendisi gibi meşgul olduğu için birlikte tatil yapacakları bir dönem ayarlamak zor olur. İspanya kıyılarında bir otel bulur ve bulduğu ilk uçakla oraya gider. Otele yerleşirken bir aylık bir rezervasyon yaptırır. Bir hafta kadar güzelce tatil yaptıktan sonra, bir akşam yemeğinde garson kendisine bir mektup iletir. Mektubu okuyan işadamı, tatilini geçirdiği otelin yöneticisinin yanına gider. "Ne yazık ki tatil sona erdi..." Yönetici şaşırır ve üzülür. "Ama beyefendi, bir aylık rezervasyon yaptırmıştınız, ne oldu böyle aniden?" İşadamı çaresiz bakışlarla cevap verir: "Evet bir ay kalacağım, ama tatil bitti. Karım işinden izin almayı başarmış ve iki gün sonra burada olacakmış..."
okul açıldığından bu yana epey yol kat ettik.çocukların ilk geldiği günleri hatırlayın ve moralinizi bozmayn.öğrencide herhangi bir problem olmadığı sürece hepsi OKUYACAK.
bende s sesini verdim gerçekten arkadaşların dediği gibi tek kelimeyle kabustu.
25 öğrencimden 14 ü güzel okuyor,10 tanesi sistemi kavradı ama uzun süre düşündükten sonra okuyor tabi onlar söyleyene kadar mafoluyorum,diğer 4 öğrecide beni baya zorlayacak.
Bir işadamı, oldukça yoğun ve yorucu geçen bir seneden sonra tatile çıkmaya karar verir. Eşi de kendisi gibi meşgul olduğu için birlikte tatil yapacakları bir dönem ayarlamak zor olur. İspanya kıyılarında bir otel bulur ve bulduğu ilk uçakla oraya gider. Otele yerleşirken bir aylık bir rezervasyon yaptırır. Bir hafta kadar güzelce tatil yaptıktan sonra, bir akşam yemeğinde garson kendisine bir mektup iletir. Mektubu okuyan işadamı, tatilini geçirdiği otelin yöneticisinin yanına gider. "Ne yazık ki tatil sona erdi..." Yönetici şaşırır ve üzülür. "Ama beyefendi, bir aylık rezervasyon yaptırmıştınız, ne oldu böyle aniden?" İşadamı çaresiz bakışlarla cevap verir: "Evet bir ay kalacağım, ama tatil bitti. Karım işinden izin almayı başarmış ve iki gün sonra burada olacakmış..."
Sınıfınız çok hoş. Panolardaki ve sınıftaki emeğinize sağlık. Çocuklarınız çok tatlı.
Yalnız bir şey dikkatimi çekti,sormadan edemiyeceğim.
Dolabın, tahtanın vb. üzerinde isimlerini yazmanızın bir sebebi var mı?Ayrıca renkler panosuna niçin ihtiyaç duydunuz? Günlerin isimlerini neden yazdınız?(Tırtıl bir harika. Bende Sesli harfleri tırtıla yazmıştım)
Benim sınıfımda bunlar yok da merak ettim.Selamlar
bugün yavrularım ası oldu -2 omuzdan- bir de ağıza damla; kızamık, çocuk felci ... masallah oğullarım hiç ağlamadı 'öğretmenim erkek adam ağlamaz' diyorlar hı hı dedim ama fasa fiso bunlar öyle bi ağlar ki bir tanecik kızım da en son ası oldu çünkü bağıra bağıra ağladı amaan kız milleti işte
bu hafta d ve ö seslerini verdim. bir tanesi hariç diğerleri halletti o oğluşumun da biraz dikkati dağınık yoksaaaaa...
Sınıfınız çok hoş. Panolardaki ve sınıftaki emeğinize sağlık. Çocuklarınız çok tatlı.
Yalnız bir şey dikkatimi çekti,sormadan edemiyeceğim.
Dolabın, tahtanın vb. üzerinde isimlerini yazmanızın bir sebebi var mı?Ayrıca renkler panosuna niçin ihtiyaç duydunuz? Günlerin isimlerini neden yazdınız?(Tırtıl bir harika. Bende Sesli harfleri tırtıla yazmıştım)
Benim sınıfımda bunlar yok da merak ettim.Selamlar
teşekkür ederim hocam öncelikle...sorunuzu yanıtlamaya calışıyım....görsel uyarıcı olması acısından tahtanın saatin kapının..vs..isimlerini yazıp astım ve hemen hemen her gün onların ne oldugunu sordum cevap aldım...renklerin günlerin adını da yazıp astım..amacım çocukların seslerle ve kelimelerle baştan itibaren haşır neşir olmasını saglamak...ses verdikçe cocuklar yazılı olan kelimeler incelemeye basladılar ...öğretmenim yeşil de e var...çarşamba da m var gibi...hatta ilk kez mor kelimesini tahtaya yazdıgımda öğretmenim biz bunu biliyoruz bakın duvarda da yazıyo zaten dediler ve mor kelimesini ilk andan itibaren cok raha5t bir şekilde okuyup yazdılar..faydasını görüyorum yani...naçizane tavsiye de ederim...
Teyo Pehlüvan kahvehanede oturmuş, Zafer Pehlüvanın de kahvede olduğundan habersiz böbürlenerek anlatmaktadır.
-Ola gardaş birgün dağda gezirem, tamda böyük bir kayanın dibinde garşıma bir ayi çıhmasın! Ayi benim kibi üç var, ama heç isdifimi bozmadım. Ola Teyo dedim gendi gendime bir ayıdan mi gorhacağsan. Başladık ayiyinan güleşmiye.... O beni alir yere vurir, sonra ben oni yerden yere vuriram, ne ayi pes edir, ne de ben pes diyirem. Aradan iki gün geçti, hele daha birbirimizin sırtını yere deydirmiş deyilih.
Herkes işin sonunu merakla beklerken Zafer Pehlivan sert bir şekilde çıkışır.
-Ola Teyo, sora ne oldu? Zaferi gören Teyo lafı dolaştırır, ne dediğini, nerede kaldığını unutur ve noktayı koyar:
Çok teşekkürler.Çok hoş bir düşünce sınıfımda pazartesi uyguluyacağım.
Ben panoları kendim hazırlamak yerine zamanı gelince öğrencilerle hazırlamak niyetindeydim.Mevsim şeridi gibi.
Zaten 2 tane boş panonumuz var. Diğerleri çocuklara ait. Her öğrencimin bir yeri var. Yaptığı etkinlikleri hemen panodaki yerine asıyoruz. Panoda sürekli onların bir çalışması oluyor. Güzel ve özenli yapmaya çalışıyorlar.
Sınıfım 28 kişi olduğu için sadece 1 tanelik yer var. Eski sınıfım daha azdı 2 tane yerleri vardı. Resim göndermeyi deneyeceğim.Sizlerde bir fikir edinirsiniz.
Arkadaşlar öğrencileriniz dik temel harfleri okuyabiliyorlarmı yani hiç denedinizmi?.Benim sınıf bu konuda epey sorunlu çok zorlanıyorlar dik temel harflerde.
hocam ilk denemede gercekten cok zorlanıyorlar ama bir kez okuyunca olayı kaapıyolar merak etmeyin...bu sorunu asmak için size hikaye kitaplarını tavsiye ediyorum..bazı kitapların bir sayfasında el yazısı diger sayfasında aynı metnin düz yazı şekli var...faydasını görürsünüz.
Ağacımız elma toplama hareketleri yaparken öğrenci isimlerini söyleyerek koparıyoruz.Ben bir elma çıkarıp o kişiye okutuyorum ve ağaca asıyorum.Kelimeleri okumuş oluyoruz.
Panolarda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Çalışmaları varken çekmiştim. Kapımızda ise Kurban Bayramı Çalışmamız var.
Öğretmenler Günü Okul Panosunu birlikte öğrencilerimle hazırladık onlar ışıkları yaptı, bende mumu ve yazıyı süsledim.Sonrada resim çektirdik.
adalet hocam ellerinize saglık yaptıgınız etkinlikler gercekten cok hoşşş çok begendim...özellikle elma toplama olayı gercekten dikkat çekici eminim cocuklarınız da cok seviyordur bu oyunu:)basarılarınızın devamı diliyorum..
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma