arkadaslar bu arada yazdıgınız şiir ve fıkralar gerçekten çok hoş güzel bir paylaşım...bizleri keyiflendiriyor kafamızı dagıtıyor...teşekkur ederim bu yuzden hepinize..ama naçizane bir tavsiyem var bu şiirler için ayrı bir başlık acsak ve sadece orda paylaşşak forumda aradıgımız yorumları da burda daha rahat bulmuş oluruz böylece..teşekkürler...
Genç adam istanbulda ankaraya otobüsle giderken Bolu dagında verilen molada hemen tuvalete koşturdu.Korkunç sıkışmıştı, şansına boş kabin bulup kendini oraya attı.Tam oturmuştuki yan kabinden kısık bir ses;merhaba dedi. Adam şaşkın şaşkın ; MERHABA diye sessizce cevap verdi. Ses devam etti yine alçak bir sesle, nasılsın???İlk defa başına böyle bişey geliyordu. Yine şaşkın şaşkın sesini alçaltmaya çalışarak cevap verdi;Sagol iyiyim sen nasılsın...?Ses sordu: Ne yapıyorsun...?Bir an tereddüt geçirdi. adam onun tuvalette oldugunu bildigi için mutlaka ne yaptıgınıda biliyordu.Sessizce; ben dedi istanbuldan gelip ankaraya gidiyorum. sen nereye gidiyorsun? Adamın sonraki cümlesi muhabbeti sona erdirdi. hayatım telefonu kapatıyorum.yandaki kabinde bir gerizekalı var. sana sordugum sorulara cevap verip duruyor. Ben seni daha sonra ararım.
Arabanın lastiği tam akıl hastanesinin önünde patlar. Adam arabayı kenara zor yanaştırır. Hemen dışarı çıkar. Kriko, stepne, bijon anahtarı derken tekeri söker. Tam söktüğü anda 4 adet bijon, yuvarlanıp yağmur mazgalına düşer. Mazgal açılır gibi değil, bijonlara ulaşmak mümkün değil. Adam bir sağına bakar, bir soluna bakar, çaresiz kaldırıma çöker.
Olayı en başından beri akıl hastanesinin demir parmaklıklı penceresinden izleyen bir akıl hastası adama seslenir:
"Sen ne yapıyorsun orada öyle?"
"Sorma birader, lastik patladı ve değiştirirken bijonları mazgala düşürdüm."
"Düşündüğün şeye bak! Diğer lastiklerden birer tane bijon çıkar. Hepsi 3 bijonlu olsun ziyanı yok seni lastikçiye kadar idare eder."
Adam hemen denileni yapar ve akıl hastanesindeki deliye seslenir:
"Senin ne işin var ALLAH aşkına tımarhanede?"
"Sor mu bu şimdi? Biz burada delilikten yatıyoruz kardeşim, salaklıktan değil."
Evet emel hocam haklısınız forumda galiba var böyle bir yer tam incelemedim ama forum eğlence var gibiydi.En çok arkdaşlarımızın zaman geçirdiği yer burası olduğundan buraya yazılıyor galiba.
Kaza yerinin etrafını önce polis kordonu sonra da büyük bir meraklı kalabalığı çevirmişti. Gazetesine, iyi bir kaza fotoğrafı yetiştirmek isteyen uyanık foto muhabiri çemberleri aşamayınca:
"Yol verin! Yol verin! Ben kaza kurbanının oğluyum!" diye bağırmağa başladı.
Kenara çekilip yol verdiler. Foto muhabiri yaklaştı. Arabanın önünde bir eşek yatıyordu.
arkadaslar bu arada yazdıgınız şiir ve fıkralar gerçekten çok hoş güzel bir paylaşım...bizleri keyiflendiriyor kafamızı dagıtıyor...teşekkur ederim bu yuzden hepinize..ama naçizane bir tavsiyem var bu şiirler için ayrı bir başlık acsak ve sadece orda paylaşşak forumda aradıgımız yorumları da burda daha rahat bulmuş oluruz böylece..teşekkürler...
bence bir sorun yok daha once de paylastık bu tur seyleri.keyıflı oluyor.biraz olsun kafa dagıtıyoruz.ama yıne sıte sakınlerı ıle ortak karar alınıp tasınabılır veya burada dewam edılebılır.
temelin oğlu matematikten 0 alır.oğluna sorar oğlum öğretmen ne sordu 2kere 2 kaçeder dedi ben 7eder dedim temelde oğlum 2kere2 4 eder bilemedin 5 bilemedin 6 eder 7 nerden çıktı
arkadaşlar aslında biz sitenin hep bu bölümüne takıldığımızdan. diğer yerleri biz es geçiyoruz.. eğlence bölüme böyle bir başlık açıla bilir.. burada daha çok eğitim ile ilgili paylaşımlar yer alsa, hem sitemize yeni katılan arkadaşların hemde bizlerin aradığını bulması kolay. emel hocamala aynı fikirdeyim.. fıkra ve şiirler için yeni bir bölüm açılsın diyorum...
Arkadaşlar Allah sizi de güldürsün!Ne hoş fıkralar.(Bu arada naçizane fikrim böyle devam edelim, daha eğlenceli .Bazen ders,bazen dert ,bazen şiir ve bazen de fıkraları yine burda paylaşalım)Sevgi ve dostluk hiç eksilmesin hayatınızdan!
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
Bu arada inanın burdaki yayla insanı okadar soğuk ve ilgisizki....(Daha önce Bingöl,Kilis,Kırklareli ve Mardin de çalışmıştım.)Eski yerlerimi arıyorum .Ve şunu farkettim ki her yeni yer bana bir önceki görev yerimi aratıyor...Selamlar!
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
Pazar günkü ayinin sonunda, rahip her zamanki gibi Pazar sohbetini yaptı ve konuşmasını şu soruyla bitirdi: "Demek ki, Rabbim adına ne yapmamız lazım, düşmanlarımızı affetmemiz lazım.... Öyleyse, bu sohbetimiz ardından, aranızdan kaçı düşmanlarını affetti?" Cemaatin %80'i ellerini kaldırmıştı. Rahip, sorusunu yineledi... Bu kez hepsinin elleri havadaydı, yukarıdaki yaşlı teyze hariç... Rahip sordu: -Mrs. Neely?? Hayırdır? Düşmanlarınızı affetmek size bu kadar mı zul geliyor?? -"Düşmanım yok ki!!" deyiverdi titrek ve son derece şeker haliyle!!
Cemaatten uğultular, şaşkınlık ifadeleri yükselmişti. Rahip devam etti!!. -Ooo bu gerçekten inanılmaz güzel bir şey! Kaç yaşındasınız mrs. Neely? -98! Cemaat ayağa kalkmış, gözyaşları içinde alkışlıyordu...
-Mrs Neely, lütfen, şöyle yanıma gelirmisiniz?? Yavaş.. yavaş.. aman dikkat... Hah! şimdi, cemaate dönelim... evveeett!! Lütfen buradaki müminlerimize bu işin sırrını söylermisiniz?? Nasıl oluyor da insanın 98 yıl gibi uzun bir ömür zarfında hiç düşmanı olmaz????
-Yaşlı kadın küçük ve titrek adımlarla rahibe sırtını dönüp, cemaate baktı:
yarın ı sesine geçeceğim.. sınıfımda hemen herkes okumanın mantığını kaptı.. şimdiye kadar bir sorun yok. s harfi zor demişsiniz.. biraz çekindim şimdi bu harften ben bu hafta ı,y,s vermeyi düşünüyorum.. herkese iyi pazarlar...
Hocam *s* sesi çok zevkli ve neredeyse sınırsız kelime -cümle-metin imkanı sağlıyor.
Ve bu harften sonra *m* ile birlikte okumaya geçenler oluyor.
Sadece *özellikle büyük* S yazmak zor biraz.
Tabii işi bilen öğrenciler için 2-3 dakikalık çaba yetiyor.
Ben bile beğenmiyorum aslında büyük *S* nin yazılışını..
atagman hocam sizi bu yorumunuzdan dolayı kınıyorum...burada herkes birbirine destek olmaya calışıyor siz resmen köstek olmuşsunuz..yorumunzuu okuyunca benim bile moralim bozuldu mavisumor hocam yerine...unutmayın ki bizim ülkemiz çok çeşitli mozaiklerden oluşuyor..kültür farkı egitim farkı okul farkı öğrenci farkı...herkes ister ilgili velisi olsun öğrenci sayısı az olsun şehir merkezlerinde öğretmenlik yapsın.. o zaman herkes öğretmen olur merak etmeyin..harflerin hepsini de vaktin de yetiştirir...ama gelin görün ki durum öle degil...burdaki arkadasşarımzıın çoğu daha türkçe bile bilmeyen cocuklara okuma yazma öğretmeye calışıyor...biraz daha iyimser olmanızı tavsiye ediyorum
Arkadaş yanlış anlaşılmış..
YANİ OCAK AYINDA MI (2010 Yılında) OKUMAYA GEÇİRECEK SİNİZ SINIFI DİYOR..
Neden olmasın.Ara tatilden önce okusunlar.Kalanlarla 2.Dönem Yine *el ele* 'yiz..!!
MERHABA ARKADAŞLAR. ÖNCELİKLE BIRAKIN KENTİ , KÖYÜ BÖLGEYİ SINIFLAR ARASINDA BİLE FARKLILIK OLUR. HER ÖĞRETMENİN YÖNTEMİNİN FARKLI OLDUĞU KADAR SINIFLAR ARASINDAKİ BİREYSEL FARKLILIKLARIN DA OLDUĞUNU UNUTMAYALIM.
İLK GÖREV YERİM OLAN ANTEP İN ARABAN İLÇESİNDE ARALIK 14 'TE BAŞLAMIŞTIM. BANA 3 SINIFIN EN SORUNLU ÖĞRENCİLERİNDEN OLUŞAN BİR TOPLAMA SINIF YAPMIŞLAR.( TABİİ AYLAR SONRA FARK ETTİM) SINIF 45 KİŞİ ,BEN DENEYİMSİZ.11 KİŞİ DIŞINDA HEPSİ 2. DÖNEM OKUMAYA GEÇTİ. OKUMA BAYRAMI BİLE YAPTIM. KALAN 11'LEDE SEMİNER DÖNEMİNDE ÇALIŞIIP OLAYI BİTİRMİŞTİM. KİMSE MORALİNİ BOZMASIN DİYE SÖYLÜYORUM. ÖZELLLİKLE MESLEKTE YENİ OLAN ARKADAŞLAR. KENDİNİZİ DE ÖĞRENCİLERİNİZİ DE SIKMADAN SAKİN SAKİN AMA SAĞLAM İLERLEYİN DERİM.
HERKESE SAYGILAR. ::))
6.SINIFA GİDEN HER ÖĞRENCİYE BEDAVA LAPTOP DAĞITACAKLAR...
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yılsonuna kadar 26 bin 587 öğrenciye bilgisayar dağıtacak. Türkiye'de bir ilk olan projenin ilk dizüstü bilgisayarları geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 'Birebir Öğrenme Projesi' kapsamında ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine toplam 26 bin 587 dizüstü bilgisayar dağıtacak. Bilgisayarların bir bölümü Türkiye'ye geldi. Birkaç gün içinde tamamımın gelmesi beklenen bilgisayarlar, teslim alınarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilecek, oradan da öğrencilere ulaştırılacak. Ve her sene bu işlem tekrarlanacak..
bu arada bu forumda bir aile gibi olduk...birbirimizle her şeyi paylaşıyoruz..öğretmenler arasında destek yok deriz hep( hala öle düşünüyorum reel hayatta) ama bu forum bana reel hayatta görmediğim destegi gösteriyor...hepinşze teşekkur ederim..
Bu arada inanın burdaki yayla insanı okadar soğuk ve ilgisizki....(Daha önce Bingöl,Kilis,Kırklareli ve Mardin de çalışmıştım.)Eski yerlerimi arıyorum .Ve şunu farkettim ki her yeni yer bana bir önceki görev yerimi aratıyor...Selamlar!
hocam dediğinize katılıyorum şu an kendi memleketimde calışıyor sayılırım ama eski görev yerimi hiç unutamadım Bingölü...siz neresinde calıştınıuz bingölün?
Şiir ve fıkra arkadaşlarımızla neşelenmek için yaptığımız espriler..Bence biz bize böyle daha hoş Saygılarımla....
ARKADAŞLAR BENCE DE BÖYLE DAHA İYİ.
DÖKÜMAN SİTELERİ ZATEN ÇOK;
Buraya gelme sebebi insanların birazda samimi ve KARDEŞÇE bir ortam olması.
Ayrıca geçen YILLIK PLAN lazım oldu.Bilgisayarımdan aramak yerine siteye yazdım.
Hem buradan hem MSN me o kadar harika planlar yollandı ki.
İhtiyacı olan arkadaş İHTİYACINI yazdığı zaman hemen ya link veriliyor,yada özelden , msn den yollanıyor..
Bu arada şir ve fıkrayla ilgisi olmayanlar,yada
O ANDA CANI SIKILANLAR okuyor ve neşe kazanıyor yada ŞİİRLER sayesinde SARILIYOR TELEFONUNA..
Böyle devam edin..Böyle iyi.. Yoksa çağırrım velilerinizi..
aynen metin hocama katılıyorum. sürekli forumda olan arkadaslarla samımı arkadasca abı kardesce muhabbetler kurduk.hem egıtım hakkında sorunlarıızı paylasıp halletmeye calısıyoruz.hem de sıır yazı ve fıkralarımızla neselenıyoruz.baglarımız kuvvetlenıyoruz.sanırım bız sıte sakınlerı olarak boyle daha mutluyuz.yıne de toplu karar bakar.bence bu sekılde forumda daha guzl.sahsen ben cok alısmısım.bakmadan okumadan paylasımda bulunmadan duramıyorum...BİZİ AYIRMAYIN LÜTFENN
talhabora hocam s harfinden biraz çekindim demişsiniz ama yok çekinmeyin ama benim okus pokus dokuz öğrencim zorlandı metin hocamın söylediğinin tersine küçük s de büyüğünü görür görmez yaptılar... bir günümüzü noktalı fontlarla yazarak aştık bu zorluğu
abooo bu ne muhalefet ben sadece aradığımızı daha kolay bulalım diye demiştim.. ama tabi çoğunluğun kararı önemli... aslında benimde hoşuma gitmiyor değil.. ama işin aslı ben bir kaç arkadaşa bu siteyi tavsiye emiştim.. özellikle burada yazanları okumasını söyledim.. geri dönüt olarak bana ya pek birşey bulamadık işimize yarayacak dediler.. biliyorum bu forumu ilkbaştan beri hiç kaçırmadan takip eden arkadaşlarım var.. ama daha sonradan katılanlar/ katılmak isteyenler pek aradıklarını bulamıyorlar.. ben bunun için demiştim..
emel hocamın dediği gibi gerçek hayatta öğretmenler bu kadar bir birlerine yardımcı olmazlar.. birazcık aile gibi olduk burda.. keşke okuldada böyle olabilsek...
hocam okulada bir kablosuz internet bağlatsınlar.. çocuklar internet kafeye gitmekten kurtulur.. aslında eğitim açısından mükemmel bir çalışma.. ancak gel gör ki amacı dışında kullanılmaya başlanırsa (msn,oyun, video facebook vb.) öğrencileri dersten tamamen soğutur diye düşünüyorum..
Orjinalini yazan: metinogretmen
6.SINIFA GİDEN HER ÖĞRENCİYE BEDAVA LAPTOP DAĞITACAKLAR...
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yılsonuna kadar 26 bin 587 öğrenciye bilgisayar dağıtacak. Türkiye'de bir ilk olan projenin ilk dizüstü bilgisayarları geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 'Birebir Öğrenme Projesi' kapsamında ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine toplam 26 bin 587 dizüstü bilgisayar dağıtacak. Bilgisayarların bir bölümü Türkiye'ye geldi. Birkaç gün içinde tamamımın gelmesi beklenen bilgisayarlar, teslim alınarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilecek, oradan da öğrencilere ulaştırılacak. Ve her sene bu işlem tekrarlanacak..
talhabora hocam bende bu sebeple başka bir başlık altında olsun bu şiir ve fıkralar demiştim...netice de güzel şeyler ama ben bu foruma şiir fıkra okumak için gelmiyorum...aradıgımız şeyleri bulmak zor oluyor bu şekilde yazılar kalabalıklaşıyor sayfa sayısı arttıkça artıyor...biz eski üyeyiz bunu anlayışla karşılarız tabi ama dediğiniz gibi yeni üyeler gelip bakıcak ve bi anlam veremeyicek haklı olarak...hala aynı fikri savunuyorum...muhalafet olacak bişey yok eminimki diger arkadaslar da mantıklı düşündüklerinde aynı neticeye varıcaklar..
merhabalarrr uzun zamandır yazamadım yeni gelenler hoşgelmişlerr,okutmaya geçenler olmuştebrikler ,bendeki durumları anlatayım yarın s sesini vericem,sınıfım 26 kişi 17 si tamam çok şükür ,geriye kaldı 9 , 1 tanesi dışında diğerleri de çözülecek umarım,o 1 tanesine uygulamadığım yöntem kalmadı ama hala 1 ses bile tanımıyor ,sene başından beri anneyi ikna etmeye çalıştım 1 doktora gitsin diye daha yeni gittiler bakalım ne sonuç çıkıcak .. bu arada arkadaşlar ben hep okulumdaki çok sevdiğim deneyimli arkadaşlarımla paylaşıyorum neler yaptığımı,arkadaşlarım haftada 3 ses vermişlerdi ,geçen hafta K,I,Y seslerini verdim,her sesle ilgili hece yapmaya da gerek yok dediler ,mesela Y sesini verip arkasından ay ,ey,ıy,iy,oy,uy ve ya,ye,yı,yi,yo,yu hecelerini vermem yeterli oldu dediler ... arkadaşların çocukları şahane okuyor bu arada (hani bu yöntemle eksik olmaz mı okumaları derseniz)yani arkadaşlar ben 3 ses vermeye devam edicem bu haftada hepimize kolay gelsin sevgilerrrr
talhabora hocam s harfinden biraz çekindim demişsiniz ama yok çekinmeyin ama benim okus pokus dokuz öğrencim zorlandı metin hocamın söylediğinin tersine küçük s de büyüğünü görür görmez yaptılar... bir günümüzü noktalı fontlarla yazarak aştık bu zorluğu
Değerli hocam.*s* harfini ben zaten kolay okurlar dedim.Sadece BÜYÜK *S* Yazmada zorlanırlar dedim... Ve siz tam 1 gününüzü sadece yazmaya ayırmışsınız..Tabii ki yazacaklar.. Hocam sınıfınıza çok emek veriyorsunuz,umarım emeğinizi fazlasıyla alacaksınız..
Normalda şu aşamadan sonra harf verme ve kavrama işini çözmeleri gerekir. AMA HEP DERİM..VELİLER BU DEVREDE MUTLAKA İŞİN İŞİNE GİRMELİ..
Kolay gelsin..
"Bir ülkede cücelerin boyları uzuyorsa güneş batıyor demektir..!"
talhabora hocam s harfinden biraz çekindim demişsiniz ama yok çekinmeyin ama benim okus pokus dokuz öğrencim zorlandı metin hocamın söylediğinin tersine küçük s de büyüğünü görür görmez yaptılar... bir günümüzü noktalı fontlarla yazarak aştık bu zorluğuDeğerli hocam.*s* harfini ben zaten kolay okurlar dedim.Sadece BÜYÜK *S* Yazmada zorlanırlar dedim... Ve siz tam 1 gününüzü sadece yazmaya ayırmışsınız..Tabii ki yazacaklar.. Hocam sınıfınıza çok emek veriyorsunuz,umarım emeğinizi fazlasıyla alacaksınız..
Normalda şu aşamadan sonra harf verme ve kavrama işini çözmeleri gerekir. AMA HEP DERİM..VELİLER BU DEVREDE MUTLAKA İŞİN İŞİNE GİRMELİ..
Kolay gelsin..
"Bir ülkede cücelerin boyları uzuyorsa güneş batıyor demektir..!"
hocam çok teşekkür ederim önceden uyardığınız için.. ben de ona göre önlemimi alayım artık...
Ben önce sesli harfleri veriyorum. Şu ana kadar bir problem yaşamadım. M sesini n sesini kavrarken sorun yaşayan öğrencilerim ı sesini de verince rahatladılar.
ı sesi ile ilgili okuma metni ekledim.İçin de k sesi yok. K yı salı günü vereceğim. Tüm seslileri vermeyi düşünüyorum. Seslilerle daha kolay öğreniyorlar gibi geliyor bana. Sessizler daha iyi pekişiyor gibi geldi bana.
3 öğrencim benim de okumaya geçti. Nazar boncuğu taktım ben. Ve kendi düzenlediğim okuma belgelerini verdim. Bir de büyük şehir olmasının avantajı kampanyalar çok oluyor, defter kalem vs stoklamıştım önceden onları armağan ediyorum. Tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.
en cok dosyayı gonderen olmak guzel.tesekkur ederım metın hocam emege saygınızdan dolayı.aynı performansı arkadaslardan da beklıyoruz...onemlı olan bunları verımlı sekılde kullanmak umarım sımdı artık arkadaslar aradıkları dokumanları rahat bulabılırler...
kafama bir taş geldi sanki... öncelikle en çok dosyayı gönderdiğiz için tebrik ederim..
Allah yar ve yardımcınız olsun.. umarım istediğiniz huzuru ve mutluluğu bulursunuz.. dualarımız sizinle...
estagfurullah talhabora hocam ne haddıme.sız de deger verılan hocalarımızdansınız.sadece bu durum sıkıntı olmus bıraz mısafır olarak gelen arkadasların daha rahat dokuman bulacaklarını kastettım.ayrıca kafaya tas atmak gıbı bır huyum yok yanlıs anlamıssınız...cok uzuldum.hep uzuluyorum zaten bu aralar.bakın yıne uzuldum.cok duygusalım bu sıralar.kendimi yanlıs ıfade etmıssem kusura bakmayın...
bugun sınıfımda sadece 5 öğrencim vardı..o yüzden cok verimsiz gecen bir gün oldu:( oysaki buunu iple cekmiştim ama hayalkırıklıgı yasadım...sınıfımda su çiçeği salgını var...seslere bi ara vericez galiba...bu arada bu aralar veli toplantısı yapmayı düşünüyorum 3. olacak bu...yapma amacım velilere nasıl okumaya yardımcı olabilecekleri konusunda uygulamalı ders vermek:)))sesler nasıl birleştirilecek heceler nasıl birleştirilecek gibi...faydalı oacagını düşünüyorum tabiki katılım olursa
metin hocam paylaşımınız için teşkkürler ilaç gibi geldi..
fıkralara bakınca ben de anlatma gereksinimi duydum.. fıkra değil ama bu sene ses verirken başımdan geçen fıkra tadında bir olay.. a sesini hissettirirken çocuklara kendimce drama yaptırıyodum değişik birşey görünce şaşırırız aaaaaa deriz bir iki öğrenci ile birlikte durum canlandırdık.. yusuf adında öğrencim her 10 dk tuvalete gitmek için izin istiyor yine geldi" örtmenim tuvelete bilir miyim?"hayır dedim tekrar geldi bu kez biraz sesimi yükseltrerek "otur yerine Yusuf ses öğreniyoruz" diyerek gönderdim nihayetinde tekrar a sesiyle dramaya devam ediyoruz iki öğrenci ben ayakta ellerinde bişey gösteriyorlar aaaa şaşırıyoruz tam o esnada benim Yusuf un sırasının altından yayılan duman ve sarı sıvı hiç bozuntuya vermedim aaaaaaaaaa diye bağırdım bakın çocuklar bir olaya şaşırınca aaaaa deriz sonra yusuf u aldım yanıma gülenleri susturup benim hatam göndermedim deyip olabileceğini anlattım sınıfa yusuf u da evine gönderdim.. sonrasında tabi sınıfı temizleyip devam ettim ahhh o zaman ne kadar hissetmiştim hademenin eksikliğini herkese kolay gelsin..
bugün harika bir şey oldu... geçen Cuma veli toplantısı yapmıştım.. velilere uzun uzun anlattım.. ne yapmaların gerektiğini.. bugün tüm öğrenciler harika bir şekilde çalışmış geldi.. ne göstersem söylediler.. ı sesini verdim. harika yaptılar.. inanın çok şaşırdım..
bir kaç tane ödevini düzenli yapmayan vardı.. onlar bile söylediğim her şeyi okudular yazdılar.. o kadar mutlu oldum ki. velilere teşekkür mesajı yazdım...
yarın duruma göre son derslerde y sesini vermeyi düşünüyorum.. bakalım ne olacak..
arkadaşlar hangi harftesiniz. Ben ''k'' harfine yarın geçeceğim. Şİmdilik 35 kişilik sınıfta durum fena değil. '20 ye yakın öğrenci neredeyse okumaya geçecek gibi.
ben yarın y sesini vermeyi düşünüyorum hocam.. sınıf genel olarak iyiye gidiyo gibi.. zaman zaman matematikte çok geri kaldığımı düşünerek panik oluyorum.. sonra kendimi yatıştırıyorum işte.. 3 öğrencim okuma yazma konusunda sorunlu.. onların dışındakileri kazanmam çok zor olmaz gibi geliyo bana.. gösterdiğim herşeyi okuyan,söylediğim her şeyi yazan öğrenciler de var ama yavaş ilerleyenler çoğunlukta gibi .. mevcdum 25..
sizlerde de hala heceleri okurken çok düşünüyorlar mı arkadaşlar??? bu normal mi? tırnak diyecek tııııııııııııııııııııııııııııııııırrnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaakkkkkkkkkk şeklinde düşünerek uzatarak okuyorlar ve bi cümleyi okumaları çok zaman alıyo..
ben her gün 2 ders dikte yapıyorum.. sadece bir kaç kelimenin okunuşunu birlikte inceliyoruz.. sonra farklı kelimelerin okunuşlarını söylüyorum onlardan yazmalarını istiyorum,defterde deniyorlar,doğru yazanları belirlioruz sonra da tahtaya doğrusunu yazıyoruz.. bu nedenle de okuma etkinliklerine yer vermiyo gibi hissediyorum kendimi..
süreci nasıl değiştirmeliyim? deneyimli üstadlara duyurulur...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma