Ocak 2005, 1. Hamur Kâğıt, Karton Kapak, 64 Sayfa, 21 x 29,7 cm
"Sevgili çocuklar,
Noktadan Noktaya 2 adlı kitap ritmik sayma becerilerinizi geliştirmeniz ve çarpım tablosuna hazırlık yapmanız amacıyla 8-9 yaş grubu için hazırlandı. Bu kitapta ileriye doğru ikişer, üçer, dörder, altışar, yedişer, sekizer, dokuzar, biner, on biner sayma; geriye doğru ikişer, beşer, onar sayma çalışmalarına yer verildi.
Yönergeler doğrultusunda istenilen saymaları yaparken iki nokta arasını çizgilerle birleştiriniz. İsterseniz, ortaya çıkan resimleri sevdiğiniz ve istediğiniz renklerle boyayabilirsiniz.
Bu kitabı ve sayma çalışmalarını seveceğinizi ümit ediyorum.
arkadaşlar ritmik saymaları anlamlı hale getirmek için nasıl bir görsel etkinlik hazırlayabilirim sizce?
hocam tren tırtıl kelebek cıcek gıbe resımlerın uzerıne rıtmık sayma yazıp asabılırsınız.eger gorsel bıseyler dusunuyorsanız.2 ser 3 er dorder alt alta yazıp asarsınız.ya da etkınlık olarak da hocamızın dedıgı gıbı rıtmık saymaları bırlestırıp boyama yaptırabılırsınız.ya da sayıları karısık halde yazıp 3 erlı rıtmık sayma olanları boyayalım dıyebılırsınız.sımdılık aklıma gelenler bunlar.saygılar...
TATİLDEN DÖNEN ARKADAŞLAR HOŞGELDİNİZ.SİZ YOKKEN BİZ BURALARDA ŞİİRLER PAYLAŞTIK.DUYGULANDIK.YARIN YİNE OKUL VE ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİ BEKLİYOR OLACAK.UMARIM BAYRAM VE TATİL ONLARA DA YARAMIŞTIR DA ÖĞRENDİKLERİNİ UNUTMAMIŞLARDIR.İNŞALLAHH
Ocak 2005, 1. Hamur Kâğıt, Karton Kapak, 64 Sayfa, 21 x 29,7 cm
"Sevgili çocuklar,
Noktadan Noktaya 2 adlı kitap ritmik sayma becerilerinizi geliştirmeniz ve çarpım tablosuna hazırlık yapmanız amacıyla 8-9 yaş grubu için hazırlandı. Bu kitapta ileriye doğru ikişer, üçer, dörder, altışar, yedişer, sekizer, dokuzar, biner, on biner sayma; geriye doğru ikişer, beşer, onar sayma çalışmalarına yer verildi.
Yönergeler doğrultusunda istenilen saymaları yaparken iki nokta arasını çizgilerle birleştiriniz. İsterseniz, ortaya çıkan resimleri sevdiğiniz ve istediğiniz renklerle boyayabilirsiniz.
Bu kitabı ve sayma çalışmalarını seveceğinizi ümit ediyorum.
Hoş vakit geçirmeniz dileğiyle..."
Ülkü DOĞANCIOĞLU
Bu kitap sizin tam istediğiniz gibi.İsterseniz bir tane kargo ile alın sonra çoğlatırsınız.Kolay gelsin , selamlar...
BEN YOKKEN ŞİİR PAYLAŞILMIŞ BEN DE ÇOK SEVERİM ŞİİRLERİ..:))
BEKLEYİŞ
Yaklaşırken sondan bir önce kaderime boyun eğdim. Şimdi avuçlarımdaki çizikler, yüzümdeki çizgiler ve kaybolan bakışlarımın peşindeyim... Gelmeyen bir baharın müptelasıyım artık...
merhaba arkadaşlar öncelikle bayramın son günü ve aranıza yeni katılan biri olarak hepinizin bayramını kutluyorum inşallah sağlık dolu gelecek yıla kadar mutlu bir yıl geçiririz...
1.sınıf okutan bir öğretmen olarak(bu sistemde 4. defa ) buraya yazan arkadaşlarımızın birçoğunda panik heyecan stres hakim...ben çok mu tecrübeliyim derseniz hayır derim mesleğimin 8.yılındayım..benden çok tecrübeli öğretmenlerimiz vardır burada muhakka...ancak 1.sınıf okutan öğretmenin sakin olması panik yapmamsı gerekir bu durum öğrencisinie ve sınıfına da yansır çünkü...böyle bir durumda da verimli ders çalışma okuma yazma mümkün olmayabilir...
ben ilk defa müstakil sınıf okutuyorum bu yıl...daha önce malumunuz biçok sınıf öğretmenini kaderi (kötü anlamda yazmıyorum bunu,hatta benim için çok da iyi oldu diyebilirim) köylerde birleştirilmiş sınıflar okuttum 7 yıl boyunca...bu yıl ilk defa müstakil sınıfım oldu ve 1.sınıfları sene başında okulumuzdaki tüm öğretmenler öcü varmış gibi kaçarken (işin aslı biraz da rahatlarına düşkün öğretmenlerimiz çok fazla bizim okulda) ben en öne çıkarak istiyerek ısrarla aldım...
çünkü öğretmenliğin zevki tadı inanın 1.sınıf okuturken çıkıyor...diğer bütün sınıfları da okuttum ama 1.sınıftan aldığım zevki başka hiç bir sınıfta bulamadım...
ben diyarbakırda merkeze bağlı bir köyde görev yapıyorum..okulumuz 1300 öğrencili taşımalı bir okul..haliyle taşıma olunca da sorunlu bir okul maalesef..sınıfımın mevcudu ise resmiyete göre yani bana verilen e okuldaki listeye göre 60 kişi :) ancak şuan devam eden 42 öğrencim var... ve yine olumsuz bi durum olan dil sorunumuz var...türkçe bilen öğrenci sayım en fazla 10 kişi...haliyle dil problemi olan öğrencilere kendilerine farklı gelen bir dili türkçeyi öğretmek de hakikaten zor bir şey...köylerin en büyük sorunu bizim buralar için tabii dil sorunu...emin olun 1 yılımız çocuklara otur kalk yapma etme dur konuşma vs gibi kelimeleri cümleleri öğretmekle geçiyor...yani bizim buraların çocukları eğitime 1 yıl geriden başlıyorlar diyebiliriz başka bir ifadeyle izmirdeki 1.sınıf çocuğu okumayı öğrenmek için 1.sınıfa giderken bizim diyarbakırdaki 1.sınıf çocuğu ise okumayı değil de türkçeyi öğremke için 1.sınıfa gidiyor gibi...
şuanki 42 öğrencime bayramdam önceki gün 1 yeni öğrenci daha geldi ..ben şuan i sesindeyim...yeni gelen çocuk ise sanırım daha ses ne onu bile bilmiyordur...bu çocuk benim için sorun oldu...onun dışında şuanda beni uğraştırmayacağına inandığım 5 öğrencim var genele vurur isek sınıfta diyebilirim ki 20 öğrenci beni zorlamaz...ama geri kalan 20 öğrenciden de 10 öğrenciyi biraz daha fazla uğraşarak kazanabileceğimi düşünüyorum...eder 30 öğrenci...kalır 10 öğrenci geriye bi de yeni gelen 1 öğrenci ile 11 öğrenci eder...bu 11 öğrenci,den diyebilirim ki en az 6 tanesi maalesef umutsuz vaka grubunda yer alıyor...yani napsam ne etsem faydasız...oyunmuş şarkıymış türküymüş hiç bişey çocukların ilgisini çekmiyor...hele bunlardan 3 tanesi var ki tam da bir öğretmeni tımarhaneye yatıracak türden diyebilirim... ben dönem sonunda şuanki mevcudum olan 43 öğrenciye göre konuşuyorum (bizim çocukların velileri sanırım bayramdan sonra soğan toplamadan dönerler hiç gelmeyen çocuklar da gelirse işte o zaman işler karışır) 35 öğrenciyi kurtarabilir okuma yazmya geçirebilirsem kendimi başarılı sayıcam...normal şartlarda bunu yapabilirim ve kendime de güveniyorum ancak daha önce 1 haftalık domuz gribi tatili ve öğrencilerimin de tatil dönüşü çok fazla hastalık yaşamaları şuan biraz geride olmamıza sebep oldu inşallah bu durumları bi daha yaşamayız...aksi takdirde içinden çıkılamaz bir hal alıcak eğitim öğretimimiz...
son olarak değinmek istediğim nokta da şu: buraya yorum yazan arkadaşlarımızın bazılarının sınıfları iyi ancak bunları yazarken nerde olduğunuzu nasıl şartlarda çaşıltıpınızı sınıf mevcudunuzu vs yazarak ona göre yorum yazar iseniz bizlere göre kötü durumda olan arkadaşların moralleri bozulmaz...aksi takdirde bazı arkadaşlar kendilerini başka sınıflarla kıyaslama yanlışlığına düşerler ki bu da paniğe yol açabilir...mesela ben kendimi asla 20 kişilik bir sınıfla karşılaştırmam çünkü benim şartlarım ile 20 kişilik sınıfı okutan öğretmenini şartları asla aynı değildir...ben kendimi kendi bölgemden kendi şartlarıma uyan 40 ila 50 kişilik sınıflar arasında mukayese ederim ancak( hoş bunu da yapmamam lazım ama yapmam gerekirse diye yazdım)
1.sınıf öğretmeninin en büyük ihtiyacı moraldir sabırdır...moral bozmayınız sabırlı olunuz...patlayan mısır misali her öğrenci(normal bir öğrenci) bir gün patlar...merak etmeyiniz...yazdıklarımda akıl verme gibi bir niyetim yok...yanlış anlaşıldı isem sürç_i lisan ettiysem affola...herkese huzurlu sağlıklı bir hafta diliyorum...vesselam..
Slm arkadaşlar İYİ BAYRAMLAR ( gribine rağmen el öpmekten kendimi alamadıım. ancak...) ne güzel şiirlerdi onlar hepinizin gönlüne sağlık. yarın başlıyor mesai hepinize kolay gele
süper bir moralle başlıycam desem yalan olur, yalnız geçen bir bayramdan sonra. Ama yinede çocuklarımın çalışıp-ya da harfleri unutmadan- geleceklerini umuyorum.Herkese mutlu bir pazartesi diliyorum.Selamlar
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen 1.2. GRUP RESIMLI KELIME KARTLARI .ALINTIDIR.kimsenin hakkını yemek istemem.ne de olsa el emeği.
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen R SESİ ÇALISMA KAGITLARI.EN SON O DA KALIMISTIM R DA GONDEREYIM.BUTUN SES CALISMALARINI GONDERMEYE CALISACAGIM.INSALLAH ISINIZE YARIYORDUR...
bayram dönüşü herkese merhaba.. bayram boyunca ne kadarda güzel şey paylaşmışsınız hepsi bir birinden harika şiirler..ama benim olduğum yerde net olmadığı için sizlere katılamadım..
tatil ve bayram güzeldi ama yarını merakla bekliyorum.. aceba ne olcak diye.. herşeye hazırım.. biraz kaygılıyım ama bakalım... yarın herkese kolaylıklar...
Yarın büyük gün ve ben 3 gündür çok kötü bir şekilde GRİP oldum.. (Gribin iyisi yok gerçi ama..) Kendimi zorlayacağım.Umarım okula gidebilirim.
Gitsemde UZAKTAN EĞİTİM vereceğim..
KENDİNİZE İYİ BAKIN..
SELAMLAR
ARKADAŞLAR ELİNDE BU SENEKİ YILLIK PLANLAR OLAN VARSA BANA (!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen ) ADRESİNE e-mail ATABİLİR Mİ?
ARKADAŞLAR ELİNDE BU SENEKİ YILLIK PLANLAR OLAN VARSA BANA (!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen ) ADRESİNE e-mail ATABİLİR Mİ?
Selamlar
[/QUOTE]
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen 2009 2010 1.sınıf yıllık palnlar..hocam adresınıze yollamayı bılemedım. oyuzden buraya yolluyorum.umarım ısınıze yarar.saygılar...
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen hocam adresınıze yollamayı bılemedım. oyuzden buraya yolluyorum.umarım ısınıze yarar.saygılar...
merhaba arkadaşlar.inşallah bayramınız iyi geçmiştir.tekrar hepinizin bayramı kutlu olsun.yazdıklarınızı okudumda çok güzel şiirler yazmışsınız.hepinizin emeğine sağlık.umarım yarın hepimiz için güzel bir başlangıç olur.herkese saygılar...
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen hocam adresınıze yollamayı bılemedım. oyuzden buraya yolluyorum.umarım ısınıze yarar.saygılar...
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen sitesi ingilizce konusunda çok kullanışlı.Yanlış anlamazsanız yaralanın derim.kolay gelsin....
her tatilde olduğu gibi bu tatilde yaramamış çocuklara.. hemde umduğumdan daha kötü geçtii... verdiğim çaılışma kağıtlarını dah çoğu yapmamışş.. çok kötü bir gün geçirdim...
Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise İNSANLARI eğitin..
bayram ertesı 6 saat butun seslerle ilgılı ödev metnının tekrar ettım öğrenciler istenılen duzeydeler ... u sesını de kavramıslar aslında bundan sonrası kolay gıbı duruyor iş veliye düşüyor velı çalışınca öğrenci belli ediyor perşembe k sesını verecem kısmetse ...bol tekrar bol ödev her zaman ıyıdır ... veli işin ucundan tutsun yeterrr...
Çocuklar bugün iyi idi..k sesini tekrar ettirdim..ı sesini verdim..hızımı alamadım z ve s ye az giriş yaptım:))bundan 2 hafta önce bu seviyeye geleceğimi hayal bile edemezdim..zamanı gelince sizinkilerde öyle olacak inanın..saçımda beyaz yoktu bu sınıfla beraber başladı..şimdi diyorum bu kadar sıkıntıya ne gerek vardı..iyi çalışmalar..
beklediğimkadar kötü değildi.Ama devamsızlık arttı.Yinede bugün rrrrrrrr verdim Yarın da çalışmalara devam .Bu arada rakamlar dışında ,toplama-çıkarma işlemine başladınız mı arkadaşlar???????Herkese kolaylıklar diliyorum .Selamlar
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
ben başlamadım hocam ama bizim bölgede diğer okula müfettişler geldiğinde çocuklara oyun oynatırken toplama ile ilgili sorularda sormuş..
toplama ıslemı mı daha erken degıl mı?ben daha 100 ıcınde sayma ve 20 den gerıye sayma verıyorum.boyle olması gerekmıyor mu..yanlıs mıyım.yanlıssam beni uyarın...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma