merhaba arkadaşlar ben bugün o sesini verdim.şimdilik problem yok ama yarın ne olur bilemiyorum.hatice hocam diktede hep sorun oluyor.canınızı sıkmayın birkaç hafta sonra bakın düzeldiğini göreceksiniz.bol bol bastıra batora söyleyin.anlıyorum çok zor çünkü ben de aynı durumdayım ama sabır...
yapacak başka birşey olsa keşke ..inanın ben de hemen uygularım ama yok...
çarşamba günü r sesini versem mi diye kararsızım arkadaşlar.sanıyorum vereceğim perşembe öğleye kadar bir nebze çalıştırırım.çalışma kağıtlarını da eve ödev vereceğim..metin hocam siz ne dersiniz...cevabınızı bekliyorum..
merhaba arkadaşlar ben bugün o sesini verdim.şimdilik problem yok ama yarın ne olur bilemiyorum.çalışma kağıtlarını da eve ödev vereceğim..metin hocam siz ne dersiniz...cevabınızı bekliyorum..
Değerli hocam.Ben bu soruya cevap yazdım ama,sayfa 26 da kaldı.. Bir anda sayfa 27 oluca göremediniz..
R SESİ GERÇEKTEN ZOR Bİ SES .VERİP VERMEMEK ARASINDA KARARSIZIM AÇIKÇASI AMA VERECEĞİM GİBİ.DEDİĞİNİZ GİBİ BAZI ÖĞRENCİLER ZATEN ÇALIŞIYOR.ONLAR İÇİN SORUN YOK AMA ÇALIŞMAYANLAR DAHA ÇOĞUNLUKTA...EN AZINDAN R SESİ HECELERİNİ ÇALIŞAN ÖĞRENCİLER ÇALIŞIRLAR ...KELİMELERİN YAZILIŞLARINI ÖĞRENİRLER(İNŞAALLAH YANİ)
BİLEMİYORUM YA...KEİKE ERKEK OLSAYDIM ERKEK ÖĞRETMENLER DAHA KARARLI BÖYLE İKİLEMLERE HİÇ GİRMİYORLAR ...:)))
BAYANLAR DAHA KARARSIZ...VERSEM Mİİİİİİİ VERMESEM Mİİİİİ:))))SAYGILAR ÖĞRETMENİM...
n sesinde çok sıkıldık ve o içindede nine nane anne nil...vererek pekiştirdik.yarın r vemeyi planlıyorum yaramazlarımın durumuna göre.hiç olmazsa yazılışlarını öğrenirler diye düşünüyorum .ben bayram ödevi okuma metni hazırladım okuyup yazacaklar.birde sayılarla ilgili metin hocamın çalışmasını aldım.toplam 2 sayfa.bayramda boş durmasınlar.çokta sıkıştırmayalım derim.
öğretmenler günün kutlu olsun hatice örtmenim...canımız sıkılmayacak dimi:):) kucak dolusu sevgiler...
,
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen b utun harflerle ılgılı metınler.umarım ısınıze yarar.teacher86 hocam canımız sıklımayacak ewet metın hocamızın dedıgı gıbı canımızı o kadar da sıkmaya gerek yok.helekı bayram da.gercı ben memlekete gıdemıyorum ama malesefff.24 saat yol hıc cekılmıyor 2 gun ıcın.eger farlındaysanız ılk zamanlar cızgı bıle cızemıyorlar derken sımdı yazıp okumaya calısıyorlar.nasıl bır yok katettıgımızı gorelım ve yaptıklarımızı emeklerımızı kucumsemeyelım.ben de gecen hafta dıktede cok kotu oldugumu yazmıstım ama bugun cocuklar super olmas ada gecen haftaya oranla daha kolay yazdılar.sankı cocuklara sıhırlı bır degnek dokunuyor.ama bıraz sabretsek hem kkendımıze hem de cocuklara ezıyet etmemıs oluruz.bılemıyorum ama bugun kendıme daha fazla guvenım var.bugun cocuklara dedım kı nyarın sakın bana hedıye almayım sadece dua edın bızım ıcın ve ogrendıgımız kelımelerı yazın gelın dedım.hepsı tmm ogretmenım hem onu yapcaz hem dua etcez hemde gul getırcez dedıler...bu koy cocukları bı baska oluyor ya kım ne derse desın.ogretmenler gunumuz kutlu olsun tekrardannn
çok haklısınız köy çocuğunun yeri bi başak ...ben de merkezde ama köy diye adlandırılacak bir yerde çalışıyorum.pkulum çok büyük fakat imkanlar çok küçük.velilerim türkçe bilmiyor...çocuklara karşı haddinden fazla ilgisizler...yani sınıfta yapılanla kalınıyor....yapacağım -elimden gelen- en güzel çalışmayı yapıyorum--yapmaya çalışıyorum...vicdanen rahatım...ne yapayım daha...gerisi gelecek inşaallah biraz işin kalan kısmında tefekkür edilmeli:)))
öğretmenler günün kutlu olsun hatice örtmenim...canımız sıkılmayacak dimi:):) kucak dolusu sevgiler...
,
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen b utun harflerle ılgılı metınler.umarım ısınıze yarar.teacher86 hocam canımız sıklımayacak ewet metın hocamızın dedıgı gıbı canımızı o kadar da sıkmaya gerek yok.helekı bayram da.gercı ben memlekete gıdemıyorum ama malesefff.24 saat yol hıc cekılmıyor 2 gun ıcın.eger farlındaysanız ılk zamanlar cızgı bıle cızemıyorlar derken sımdı yazıp okumaya calısıyorlar.nasıl bır yok katettıgımızı gorelım ve yaptıklarımızı emeklerımızı kucumsemeyelım.ben de gecen hafta dıktede cok kotu oldugumu yazmıstım ama bugun cocuklar super olmas ada gecen haftaya oranla daha kolay yazdılar.sankı cocuklara sıhırlı bır degnek dokunuyor.ama bıraz sabretsek hem kkendımıze hem de cocuklara ezıyet etmemıs oluruz.bılemıyorum ama bugun kendıme daha fazla guvenım var.bugun cocuklara dedım kı nyarın sakın bana hedıye almayım sadece dua edın bızım ıcın ve ogrendıgımız kelımelerı yazın gelın dedım.hepsı tmm ogretmenım hem onu yapcaz hem dua etcez hemde gul getırcez dedıler...bu koy cocukları bı baska oluyor ya kım ne derse desın.ogretmenler gunumuz kutlu olsun tekrardannn
öncelikle tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutlarım.ayrıca hazırlamış oldukları tatil ödevlerini bizlerle paylaşan sanemd ve hatice21 hocalarıma çok ama çok teşekkür ederim.
bunun yanında daha önceki sayfalarda bir sorum olmuştu.dikte çalışması yaparken bir cümle içerisinde ortalama kaç kelime yazdırıyosunuz diye??cevaplarsanız sevinirim..
öncelikle tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutlarım.ayrıca hazırlamış oldukları tatil ödevlerini bizlerle paylaşan sanemd ve hatice21 hocalarıma çok ama çok teşekkür ederim.
bunun yanında daha önceki sayfalarda bir sorum olmuştu.dikte çalışması yaparken bir cümle içerisinde ortalama kaç kelime yazdırıyosunuz diye??cevaplarsanız sevinirim..
sewgılı hocam. 3 veya 4 kılaıme kullanıyorum mesela nalan nane al veya nıl ellı nane at gıbe karısık yanı eskı kelımelerıde kullanıyorum.bılmem acıklyıcı oldu mu
Değerli Hocam;
Önce 2,sonra 3 ve sınıfınız iyi ise(kelimelerin HECE durumuna bakarak) en fazla 4 kelime.
Arkadaşlar bu adres nasıl aktif oluyor bilgi verirseniz sevinirim
hocam dosya paylaşmak için
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen adresine girin.. orada gözat diye bir buton var. ona tıklayın oradan yüklemek istediğin dosyayı bilgisayardan bul ve ekle..
daha sonra yan taraftaki upload it! butonuna tıklayın..
bir süre sonra ekrada uzayan ve üzerinde yüzde gösteren bir çizgi gelecek..
o yüzde bittiğinde size bir adres verecek. üsteki linki kopyalayın ve mesajınıza yapıştırın...
evet en fazla 4 kelime....ben bazen 5 kelime yazdırıyor-okutuyorum çok iyi öğrencilerim için ....mesela nil et ile nane al vb. çok uzun yazdırınca anlamakta da zorlanıyorlar zaten hocam saygılar...
GEÇEN ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE *NURSEDA * ADLI ÖĞRENCİME OKUTTUĞUM BİR ŞİİR.BAZI ÖĞRETMENLERİN HOŞUNA GİTMEDİ(!) AMA SİZ SEVECEKSİNİZ EMİNİM.EĞER FIRSAT BULURSAM VİDEOYUDA YÜKLERİM.ÖYLE BİR OKUDU Kİ ŞİİRİ.HEM O HEM BİZ AĞLAMIŞTIK.BU SENE KUTLAMALARI BANA VERMEDİLER.
ÖĞRETMENİM
Sana çiçek getirdim dikkatini çekmek için, Her sabah karşıladım; Bir gülücük görmek için, Selam durdum en önde; Bir günaydın bekledim: Okan'a gülümsedin; sanki beni görmedin... Seni sevdim öğretmenim yine de seni sevdim, Bisikletim olsaydı inan sana verirdim... Sabah kırağıda geldim, Buzda karda hep geldim; Çok üşüdüm öğretmenim üşümüşsün demedin... Didem hastalanmış Didem dedin Şebnem dedin, Züleyha'yı Tolga'yı her fırsatta seversin... Hasta oldum bilerek, Bunu hiç fark etmedin... Sevgini kazanmayı bir tek ben beceremedim... Kapılarda bekledim, tahtayı hep ben sildim; Bazen ayağa kalktım, kimi zaman eğildim, Gözümden yaş aktı bazen, Kendi kendime sildim, Sana yakın olmayı bir tek ben beceremedim... Yedi binlere kadar yazın dedin, Parmaklarım tutuldu yazmaktan vazgeçmedim... Defterine baktın Aytuğ ile Figen'in, Dokuz yaprak doldurdum ödevimi görmedin... Şiir verdin Nalan'a, Zühal'in resmini övdün, Süreyya'ya güven verdin, beni hiç mi sevmedin? Gücensem de öğretmenim, hiç kızmadım, Renk vermedim. Arka sıradaki Mehmet; seni seven Mehmet'in...
öğretmenler günümüz kutlu olsun sevgili öğretmenlerim... Şu forumu okusalar o bıcırıklar için ne emekler verdiğimizi ve öğretmenliği hakkıyla -bazen hakkından fazlasını- yaptığımızı göreceklerdir... İYİ Kİ VAR(SIN)IZ
öğretmenler yeni nesil bizim eserimiz olacak...öğretmenler günümüz kutlu olsun.yarın bebelerimizin yanagına bir öpücük kondurmayı unutmayalım...yarın yaşadığımız en güzel günlerden biri olsun..
ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN BÜTÜN MESLEKTAŞLARIM. HELE 1. SINIF OKUTAN BİZLER UMARIM EMEKLERİMİZN KARŞILIĞINI ALIRIZ.
BENDE BUGÜN O SESİNİ VERDİM. ÖĞRENCİLERİN N SESİNDE ÇOK ZORLANDILAR. GEÇEN HAFTA 4 GÜN N SESİYLE UĞRAŞTIM BAKTIM SIKILDILAR HERHALDE DEYİP BU GÜN YENİ HARF VERDİM. BİR ARKADAŞ BAHSETMİŞ. BEN DE TEK TEK HECELERİ SÖYLERSEM OKUYORLAR. MESELA NANE KELİMESİNDE N E BİRLEŞİNCE NE OLUR NE N A BİRLEŞİNCE NE OLUR NA NA NE BİRLEŞİNCE NE OLUR NANE DİYE BEN SORDUKÇA OKUYORLAR. ÇOK CANIM SIKILDI YAPAMIYORUM DİYE DÜŞÜNDÜM. BENİM GİBİ DÜŞÜNENLER DE VARMIŞ. TEK DEĞİLMİŞİM BU KONUDA. UMARIM BU DURUMU ÇÖZERİZ. SANKİ ÖĞRENMİYORLAR. EZBERE OKUYORLARDI. KELİMELER ÇOĞALDIKÇA ZORLANDILAR GİBİ GELİYOR. AMA BU GÜN O VE T SESLERİNİ YAZDIM SINIFTAN BİR GRUP OT DİYE OKUDU SEVİNDİM. AMA GERİ KALANI NE OLACAK BİLMİYORUM.
HEPİNİZE KOLAYLIKLAR GELSİN. KİTAPTAKİ METİN VE KELİMELER YETERLİ Mİ? SİZLER NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN BÜTÜN MESLEKTAŞLARIM. HELE 1. SINIF OKUTAN BİZLER UMARIM EMEKLERİMİZN KARŞILIĞINI ALIRIZ.
BENDE BUGÜN O SESİNİ VERDİM. ÖĞRENCİLERİN N SESİNDE ÇOK ZORLANDILAR. GEÇEN HAFTA 4 GÜN N SESİYLE UĞRAŞTIM BAKTIM SIKILDILAR HERHALDE DEYİP BU GÜN YENİ HARF VERDİM. BİR ARKADAŞ BAHSETMİŞ. BEN DE TEK TEK HECELERİ SÖYLERSEM OKUYORLAR. MESELA NANE KELİMESİNDE N E BİRLEŞİNCE NE OLUR NE N A BİRLEŞİNCE NE OLUR NA NA NE BİRLEŞİNCE NE OLUR NANE DİYE BEN SORDUKÇA OKUYORLAR. ÇOK CANIM SIKILDI YAPAMIYORUM DİYE DÜŞÜNDÜM. BENİM GİBİ DÜŞÜNENLER DE VARMIŞ. TEK DEĞİLMİŞİM BU KONUDA. UMARIM BU DURUMU ÇÖZERİZ. SANKİ ÖĞRENMİYORLAR. EZBERE OKUYORLARDI. KELİMELER ÇOĞALDIKÇA ZORLANDILAR GİBİ GELİYOR. AMA BU GÜN O VE T SESLERİNİ YAZDIM SINIFTAN BİR GRUP OT DİYE OKUDU SEVİNDİM. AMA GERİ KALANI NE OLACAK BİLMİYORUM.
HEPİNİZE KOLAYLIKLAR GELSİN. KİTAPTAKİ METİN VE KELİMELER YETERLİ Mİ? SİZLER NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
hocam kitaptaki kelimeler yeterli diye dusunuyorum .cunku azımsanmayacak kadar kelıme ve hece var.sınıfın durumuna gore degısık ama basıt kelimeler verebılırsınız tabiki.cocukların aklını karıstırmaya gerek yok dıye dusunuyorum.onlar daha coook küçük.ama metinleri zenginleştirebilirsiniz.ben ayrıca metinler yazıp fotokopi ile cogaltıp dagıtıyorum.uzerıne de not yazıyorum.bol bol okutun sonra kelıme kelıme bol bol yazdırın.yazana kadar tekrar edın kolay gelsın.ogrencınıze ve bana yardıncı olun dıye ama okunup okunmadıgına dair pek fikrim yok.ama ben not yazmaktan vazgecmıyorum.köy velılerı bekledıgımız kadar maalesef ılgılı olamıyorlar.gecen de velı zıyaretıne gıttım.ogrencım kotuydu.velı ıle cıddı bır sekılde konusup yardım etmelerını ıstedım.kı ertesı gunu ogrencım (bırlestırme yapamazken) sıhırlı degnek ona da degdı ve bırlestırmeyı bır cırpıda kapıverdı ve bu benı cok mutlu ettı.sureklı pekıstırec verdım o gun ona.ve dılegım butun ogrencılerımıze o sıhırlı degnegın degmesi.hıc bır emegımız karsılıksız kalmasın insallah.sadece sabır dıyorum.saygılar..sızın de gununuz kutlu olsun...
öğretmenler gününe tatille başladık maalesef:(((bayram sonuna kadar tatil ilan edildi bugun...hem de okulda sadece 4 öğrenci eksikti halbuki..hasta öğrencimiz bile yoktu...
tüm öğretmenlerimin öğretmenler günü kutlu olsun...sadece bugun deigl her gün hatırlanmak dileğiyle...
Biz de tatile girdik..Bugün k sesini verdim,artık çocuklar hazır..ı sesi ile bile çalışma yaptık..bir kaç öğrenci dışında sesi verdiğim anda her kelimeyi okumaya başladılar..darısı okumayan öğrencilerimizin başına...
Bir İngiliz vampir, bir Fransız vampir, bir de Temel vampir Uçakta gidiyorlarmış. Bir süre sonra İngiliz vampir aralarından ayrılmış, aşağılara dalmis. Bir sure sonra geri gelmiş ki, ağzı yüzü kan içinde. Sormuşlar: - Ne oldu, nereye gittin? İngiliz vampir : - şu aşağıdaki beyaz evi gördünüz mü? Cevap:- Gördük. İngiliz Vampir : - Onun yanındaki duvari gördünüz mü? Cevap: - Gördük. İngiliz vampir : - Onun yaninda uyuyan küçük çocuğu gördünüz mü? Cevap: - Gördük. İngiliz vampir : - İşte ben o çocuğun kanını içtim, geldim.
Yolculuk devam eder. Bir süre sonra Fransız vampir de ayni şekilde ayrılıp aşağılara gider !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen geldiginde onun da yüzü gözü kan icindedir. Yine sorarlar: - Nereye gittin? Fransiz Vampir: - Şu aşağıdaki !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen gördünüz mü? Cevap: - Gördük. Fransiz Vampir: - Onun yanındaki küçük kutuyu gördünüz mü? Cevap: - Gördük. Fransiz Vampir: - O kutuya yaslanmış yatan adamı gördünüz mü? Cevap: - Gördük. Fransız Vampir : - İşte ben o adamın kanını içtim geldim.
Yolculuk yine devam eder. Bir sure sonra Temel Vampir ayni şekilde ayrılır ve o da ağzı yüzü kan içinde geri gelir. Ona da sorarlar: - Nereye gittin? Temel Vampir: - Şu aşağıdaki evi gördünüz mü? Cevap: - Gördük. Temel Vampir: - Peki onun yanındaki direği gördünüz mü? Cevap: - Gördük. Temel Vampir: - İşte ben o direği görmedim.........
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma