Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: I. Sınıflar Bu gün Okulda Neler Yaptım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   68 Sonraki >>
Yazar Mesaj
hülya69
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 58

Aldigi Alkis: 153
%100
Alıntı hülya69 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 10:56
Orjinalini yazan: mavisumor

ya sesler arttıkça benim korkum artıyor :(( i sesini verdim bugün.bi sürü kelime hece var kılavuz kitaba göre gitsem eksik geliyor.başka metinlerde çocujlar karşılaşırsa okuyamazlar sanki.ama diğer türlü hiç bitmez.
sizler i sesinden sonra hangi hece ve kelimeleri verdiniz hepsini bi yazar mısınız :((
            MERHABA HOCAM BEN DE SİZİN GİBİ ÇELİŞKİYE DÜŞMÜŞTÜM. ÖZELLİKLE N SESİNİ VERDİKTEN SONRA KELİMELERİN NE KADAR ÇOK OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ. BEN HEPSİNİ VERMİYORUM. ÖZELLİKLE SESİ YENİ VERDİĞİMDE. İLERLEYEN GÜNLERDE - SES PEKİŞTİKTEN SONRA- YAVAŞ YAVAŞ YENİ KELİMELER EKLİYORUM.
             HEPİMİZ KOLAY GELSİN . SAYGILAR.Clap
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, otpb, talhabora, mavisumor,
sanemd
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

Aldigi Alkis: 110
%100
Alıntı sanemd Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 15:56
Kaç gece uyuyamadım,okuyamayacaklar mı diye..r sesinden sonra olay çözülüyor..şu an m sesindeyim ama okumaya geçen öğrencim var..bunun yanında kötüsü yok mu harfi tanımayanı bile var..zamanla onla özel ilgi ile düzelteceğim inşaallah..korkmayın çorap söküğü gibi geliyor..mısır gibiler patlayacaklar ama sıra sıra aynı zamanda hepsinin okumasını bekleyemeyiz..Allah kolaylık versin hepimize.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: otpb, talhabora, metinogretmen,
atsız
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 30

Aldigi Alkis: 40
%100
Alıntı atsız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 17:24
bende"r" sesindeyim arkadaşlar ve bugün gerçekten sıkıntılı geçti.bazıları sesler ve kelimeler arttıkça iyice bocalamaya başladılar.ama zamanla hallederim diye düşünüyorum.
  benim asıl sıkıntım devamsızlık.bugün altı öğrencim yoktu ve bu hafta hiç gelmeyecekler.bu hafta ikinci grubu bitireyim diyodum ama devamsızlık böyle artmaya devam ederse zor.
   anlayacağınız çok sıkıntılıyım çok.
  inşallah bide uzun bir tatil patlatmazlar..
  buda bizim şansımız işte."GRİP"
atsız51
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen,
otpb
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 118

Aldigi Alkis: 220
%100
Alıntı otpb Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 18:32
Atsız  Öğretmenim

Önümüzdeki  hafta  ses  vermezseniz  iyi  olur  diye  düşünüyorum..İyi  gidiyorsunuz.Devamsızlara  evde  fotokopi  yollamanızı  öneririm..

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: atsız, metinogretmen,
otpb
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı otpb Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 18:35
Sanemd  Öğretmenim,
Çok  haklısınız.. Hiç  merak  etmeyin.. Yarıyıl  tatili  dönüşünde  tümü  okur  gelecek  eminim. Ancak  yarıyıl  tatilinde  HECE  KİTABI  öneririm..Mutlaka  alsınlar  ve  çalışsınlar...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: sanemd,
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 179

Aldigi Alkis: 296
%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 18:59
arkadslar birşey sormk istiyorum...ben okulumda tek 1.sınıf öğretmeniyim..zümrem yok...buna rağmen zümre toplantısı tutanagı olması gerekir mi?müdür beye sordum o da pek baştan savmacı:)) amann boşver diyo...gerci tek zümreyim zaten kimle toplanacağım:)
IP  Tesekkur Et
otpb
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı otpb Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 19:03
Emelçelik  Öğretmenim 
Siz  siz  olun  biri  gelir  moralinizi  bozar. Sitede  var  alıp  ,  size  uygun  şekle  getirin..Kolay  gelsin..

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: emelcelik,
satmaz84
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 16

Aldigi Alkis: 27
%100
Alıntı satmaz84 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 19:18
emel çelik hocam bende tek 1.sınıf öğretmeniyim ama ben dönem başında yaptım hatta her sene yapıyorum(tek şube olduğu halde) Siz ve müdür karşılıklı oturup yapıyosunuz.İşte ben şunları şunları yapcam falan diyosunuz...Müdürde 2 3 şey söylüyo bu kadar..
IP  Tesekkur Et
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 466

Aldigi Alkis: 1257
%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 19:33
Orjinalini yazan: emelcelik

arkadslar birşey sormk istiyorum...ben okulumda tek 1.sınıf öğretmeniyim..zümrem yok...buna rağmen zümre toplantısı tutanagı olması gerekir mi?müdür beye sordum o da pek baştan savmacı:)) amann boşver diyo...gerci tek zümreyim zaten kimle toplanacağım:)
emel hocam zumre yapmanız gerekıyor tek sube ısenız mudurunuzle yapıyorsunuz bu tutanakta proje performans ozel sorunu olan ogrencılerınızden bahsedebılrsınız.unıe surelerını sınıgın genel durumu ogrencı durumu yapmayı planladıklarını yazabılırsınız uzatmaya gerek yok bence 1 2 sayfa kafıdır.sıze yaptınız mı dıye sorabılırler ve bıraz gec kalmıssınız.basınız agrımasın sonra geeksız bır konu yuzunden saygılarr
IP  Tesekkur Et
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 19:37
arkadaslar bır sorum olacak haftada kac ses verıyorsunuz ben haftada ssadece 1 ses verebılıyorum hızlı gıdersem olmuyor.bırde sesı nasıln  verdıgınızı asama olarak anlatırmısınız .hanı soyle once cd den ızletıyorum yazdırıyorum sonra hece kac hece 1 gunde.ertesı gunu ne yapıyorsunuz.kac kelıme verıyosunuz.kac metın yazdırıyorsunuz.okumayı tek tek mı yapıyorsunuz.metınlerı deftere yazdırıyormusunuz tahtatadan mı yazdırıyorsunuz falan..
ama asıl sorum bır gunde kac hece ve kelıme verıyorsunuz.ertesı gunu kac kelıme verıyorsunuz sanırım cok soru sordum...
IP  Tesekkur Et
harunongel
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 117

Aldigi Alkis: 384
%100
Alıntı harunongel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 20:00
Bugn 12 öürencim gelmedi hala i sesine geçemedimgelmeyenlerde genelde iyler.Hepsi grip olmuş.Sınıfı ikiye bölmeyi düşünüyorum sizce nasıl olur?
www.habermeb.net
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, 23nisan,
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 144

Aldigi Alkis: 441
%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 20:17

hatice21 hocam;

ben önce ses klibini  izletiyorum.. daha sonra harfin yazılım slaytı izletiyorum.. ardından o harfi noktalı fontla hazırlıyorum.. onlar yazmaya başlıyorlar.. bu ortalama bir ders saati alıyor. diğer ders heceleri oluşturmaya başlıyorum.. önce kapalı hecelerden başılıyorum. örneğin o sesi ile ilk gün sadece ol,on,ot hecelerini verdim.. önce okuduk sonra hazırlamış olduğum noktalı fontla yazdık.. ortalama 2 ders saati sürüyor.. sonra ise ezbere yazdırma... yazarken eski kelimelerle birlikte yeni heceleri de yazdırıyorum.. yazamayanlarla tahtada yapıyoruz.. o gün bu şekilde bitiyor. ev ödevi olarak okuma metinlerinde bu heceleri kullanıyorum.. ben genelde 3 hece veriyorum.. ertesi gün ise hecelerle kelime oluşturuyoruz.. (oto,ona,ola veya alo) bunlarla ilgili etkinlikler ve diğer derslerde okuma ve yine ezbere yazma.. 3. gün ise otel, olta,to,lo,no diye devam ediyorum.. ilk gün az hece verirken diğer günlerde 1 yada iki kelime artırıyorum.. (ilk gün 3 diğer günler 4-5 tane oluyor yani) yine ev ödevi olarak bu kelimelerin geçtiği okumalar veriyorum.. diğer günler gerek tahtada gerek defterde sürekli alıştırma yapıyorum..
işte böyle... umarım açıklayıcı olmuştur...
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: mavimelek, metinogretmen, hatice21, hülya69, otpb, sbizimbeycur, asyas, cevahir08,
bbegonya
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 16

Aldigi Alkis: 12
%75
Alıntı bbegonya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 20:18

arkadaşlar hepimize kolay gelsin...ben birleştirilmiş sınıfım 2 öğretmeniz.benim de müdür yetkili öğretmenimle zümre yapmam gerekiyor mu?

IP  Tesekkur Et
mavimelek
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 45

Aldigi Alkis: 138
%100
Alıntı mavimelek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 20:19

hocam yarın r sesini vericem neler yapıcam anlatayım,size uygun gelirse kullanırsınız,ilk önce cd den izliyoruz,sonra bütün çocukları kaldırıyorum ,projeksiyon önünde sesin yazılış yönünü takip ediyolar elleriyle,sonra hepsinin defterine  r yazıyorum 1 sıra böyle,diğer sırada birleşik r yazıcaklar,sonra hemen ar,er,ir,or kapalı hecelerde hepsi iyiler sizde de böyledir ,sorun açık hecelerde,işte sonra nar ,ter,Rana daha 1 kaç kelime sınıfın durumuna göre ,almalarına göre,yoksa yeni kelime vermem ertesi gün veririm,bu kelimeleri cümle içinde kullandırırım,1 cümle de olur 2 de yani 1 sesi verince hece,kelime,cümle hepsini kullanmış oluyoruz kelimelerin hepsini vermeye gerek duymuyorum yoksa çocuklar kaybolur gibi geliyor kelimeler içinde ,1 de haftada 2 ses veriyordum ,çok deneyimli,sevgili arkadaşlarım haftada 3 ses vermeye geç dediler ki bu hafta deniycem ,cuma günüde m sesini vermek istiyorum ,böyle hocam ,hepimize kolay gelsin ,sevgilerrrrrr

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, talhabora, hatice21, hülya69, otpb, sbizimbeycur, cevahir08,
atsız
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı atsız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 20:57
tavsiyeniz için teşekkür ederim otpb hocam.bende aynı sizin gibi düşünüyorum.haftaya ses vermeyip,tekrar yapacam.varsın biraz geç okusunlar ama sağlam gideyim.
atsız51
IP  Tesekkur Et
atsız
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı atsız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 21:00
 arkadaşların yazdıklarını okudumda,ben genelde p.tesi ve cuma ses vermiyorum.bugünler genelde tekrarla geçiyor.birde cuma günleri ses vermek zor olmuyor mu?sanki çocukların kafası duruyor gibi!!örneğin geçen cuma "r"yi verdim ama bugün vermiş olduğum hecelerin birçoğunu tekrar etmek zorunda kaldım..
atsız51
IP  Tesekkur Et
atsız
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı atsız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 21:03

ayrıca bir sorum olacak arkadaşlar;dikte çalışması yaparken bir cümle içinde ortalama kaç tane kelime kullanıyorsunuz??

atsız51
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1077

Aldigi Alkis: 6171
%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 21:33
Müdür bey bir kağıt yolladı.. İlçemizde okullar HIFZISIHHA Kararı ile 5 gün tatil.. Wacko

5 GÜNLÜĞÜNE İSTEYEN ARKADAŞIN SINIFINA YARDIMCI ABİ OLARAK **KARIN TOKLUĞUNA** DERSTE YARDIMCI OLABİLİRİM. Big%20smile

Düzenleyen metinogretmen - 17-Kasim-2009 Saat 21:35
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, talhabora, hatice21, asyas, sbizimbeycur, 23nisan, a.eser, cevahir08,
sanemd
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

Aldigi Alkis: 110
%100
Alıntı sanemd Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 21:34
arkadaşlar dikte yaptırırken şunu yapıyorum..bazı harflerin sesi kısık çocuklar onların sesinin çıkması için mutlaka yanlarına sesli harfler gelmeli diyorum..l misal çocuğa okutuyorum haliyle ses az çıkıyor yanına a gelsin yada e,i ,o bakın nasıl bağırabiliyoruz diyorum..laaa...leee..çok hoşlarına gidiyor..bu şekilde diktede unuttukları sesli harfi algılayıp düzeltiyorlar..ben sesli harflerin hepsini tanıttım..panoda asılı..tavsiye ederim vermede bi sakınca yok..
Bu arada dikte yaptırırken önce 3 kelimelik iyi görürsem 4 kelimelik veriyorum..fazlasına gerek yok şimdilik bence tabi.

Düzenleyen sanemd - 17-Kasim-2009 Saat 21:36
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, harunongel, atsız, emelcelik, hülya69, mavimelek, cevahir08,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 21:37
Orjinalini yazan: sanemd

arkadaşlar dikte yaptırırken şunu yapıyorum..bazı harflerin sesi kısık çocuklar onların sesinin çıkması için mutlaka yanlarına sesli harfler gelmeli diyorum..l misal çocuğa okutuyorum haliyle ses az çıkıyor yanına a gelsin yada e,i ,o bakın nasıl bağırabiliyoruz diyorum..laaa...leee..çok hoşlarına gidiyor..bu şekilde diktede unuttukları sesli harfi algılayıp düzeltiyorlar..ben sesli harflerin hepsini tanıttım..panoda asılı..tavsiye ederim vermede bi sakınca yok..
Bu arada dikte önce 3 kelimelik iyi görürsem 4 kelimelik veriyorum..fazlasına gerek yok şimdilik bence tabi.
Hocam Güzel teknik paylaşım için teşekkürler.  Big%20smile

Düzenleyen metinogretmen - 17-Kasim-2009 Saat 21:40
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: asyas, otpb, nazire20, harunongel, 23nisan, a.eser, cevahir08,
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 21:58
bizim okuldan da günlük olarak gelmeyen öğrenci sayısını rapor ettiriyor ilçe mem...ufukta bi tatil mi var acaba bizede:S ya şu domuz gribi cok abartılıyor sinir olmaya basladım
IP  Tesekkur Et
atsız
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı atsız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 22:12
bahsettiğiniz raporu sanırım bütün il ve ilçeler hazırlıyor sayın hocam.burada da tatil olacak söylentileri çıkmıştı ama olmadı.bir rivayete görede meb bakanı yarın buraya geleceği için tatil yapılmamış.ama öyle ya da böyle bu grip tatili kesinlikle hepimizi vuracak gibi gözüküyor.İNŞALLAH TATİL FALAN OLMAZ.EN AZINDAN 1.DÖNEMİN SONUNA KADAR!!
atsız51
IP  Tesekkur Et
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 22:14
tüm ilçelerin istemesine sevindim demek ki genel bir uygulama...ama gereksiz ya niye bu kadar abartılıyor anlamıyorum...EVET İNSALLAH TATİL OLMAZ...
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 22:19
Grip tatili olunca çocuklar için hazırladığım ödev.Bazılarını siteden aldım.Elinizde olabilirde. Matematik ve harf çalışmaları,metinler vs.
umarım işinize yarar..,selamlar    Thumbs%20Up

!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: asyas, sbizimbeycur, ayselhas, mehtap4173, harunongel, 23nisan, a.eser, cevahir08,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 22:33
Orjinalini yazan: metinogretmen

Müdür bey bir kağıt yolladı.. İlçemizde okullar HIFZISIHHA Kararı ile 5 gün tatil.. Wacko

5 GÜNLÜĞÜNE İSTEYEN ARKADAŞIN SINIFINA YARDIMCI ABİ OLARAK **KARIN TOKLUĞUNA** DERSTE YARDIMCI OLABİLİRİM. Big%20smile
Demek kimse beni istemiyor.. Tüh işsiz kaldım... Cry
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, asyas, 23nisan, a.eser, cevahir08,
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 144

Aldigi Alkis: 441
%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 22:43
ne demek metim hocam sizi istemiyoruz... hocam gel bizim buralarda bana yardım et... sizin için nostalji olur..
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, asyas, a.eser,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 22:57
Orjinalini yazan: talhabora

ne demek metim hocam sizi istemiyoruz... hocam gel bizim buralarda bana yardım et... sizin için nostalji olur..
Cumartesi -pazar görev verildi yoksa inanın seve seve gelirdim.. Gelirkende sucuk alırdım.Yine karda sucuk kebabı yapardık..Smile
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: talhabora, harunongel, asyas, otpb, 23nisan, a.eser, cevahir08,
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 22:58

Demek kimse beni istemiyor.. Tüh işsiz kaldım... Cry
aman hocam buyrun gelın Batman a...sızın gıbı deneyımlı bır hocayı kım ıstemez.
ben de bugun n sesı verdım ama cocuklar bı afalladı sankı an en ın na ne nı anla anlat verdım sanırım cok vermısım ya...
talhabora hocama mavımelek ve atsız hocalarıma SORULARIMA CEWAP VERDIKLERI ICIN VE ILGILERINDEN DOLAYI ayrıca tesekkur ederım...

Düzenleyen hatice21 - 17-Kasim-2009 Saat 23:01
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, harunongel, mavimelek, asyas, otpb, atsız, a.eser, cevahir08,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2009 Saat 23:12

Grip tatili olunca çocuklar için hazırladığım ödev.Bazılarını siteden aldım.Elinizde olabilirde. Matematik ve harf çalışmaları,metinler vs.

Bu gün saat 12.00 gibi tatil olacak haberi gelince hemen velileri ACİL  TOPLANTI ya çağırdım son 15 dakikada.
Çocuklarada 4 derste *u*k*ı* harflerini acilll olarak verdim.Ve yukarıdaki yüklediğim çalışmaları verdim.Ödev olarakta 77.sayfaya kadar bizim boş bıraktıklarımızı doldurun dedm.Veliler tatil olduğu zaman HASSA adlı ilçeye gidiyor zeytin toplamaya yada başka yerlere.. Aman dedim çocukları götürürken çantalarınıda alın.Bakarsınız ders çalışmak isterler LOL, belli mi olur.Tabii ki yeni verdiğim harflerden fazla umudum yok.Dönüşte sınıfın %90 ı okusa bile yeter. Confused

Düzenleyen metinogretmen - 17-Kasim-2009 Saat 23:13
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: talhabora, harunongel, asyas, otpb, 23nisan, a.eser, cevahir08,
harunongel
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 117

Aldigi Alkis: 384
%100
Alıntı harunongel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2009 Saat 00:34
Metin hocam Oruçluya beklerim:D Anılarınızı tazeleriz.
www.habermeb.net
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, talhabora,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2009 Saat 11:52
Orjinalini yazan: harunongel

Metin hocam Oruçluya beklerim:D Anılarınızı tazeleriz.
Ah oruçlu köyü ah.. İlk derse girdiğim ilk atandığım okul.. İstanbul2dan okula elveda deyince 2 ay Bodum'da kalmıştım.. Sonra Oruçlu köyü.. İlçeden köy 3,5 saat sürüyordu ve ayda sadece 1 defa ilçeye araba vardı.. Smile Elektrik-su telefon-internet-3-G yoktu.
Allah size sabır ve kolaylık versin.. Hiç unutmuyorum,nisan-mayıs gibi 6 yaşındaki çocukları toplayıp,boş bir sınıfta *kaçak anaokulu* açmıştım.Sırf kalem tutsalar seneye çok faydası olur diye.. Resimlei bulursanm yollarım,şalvarlı -yazmalı bebeler Smile ,hayatlarında ilk defa kalem tutmaya çalışıyorlardı.Galiba italyan  yada alman malıydı.Kırılmaz kurşun kalem  getirip dağıtmıştık.
Orayı hala özlerim..
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: asyas, otpb, sbizimbeycur, harunongel, 23nisan, a.eser, cevahir08,
asyas
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 14

Aldigi Alkis: 28
%100
Alıntı asyas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2009 Saat 14:57

çok şükür tatil bitti yarın okullar açılıyor metin hocam ne güzel ödevlerini hazırlamış biz ödev bile veremedik.en son n sesini vermiştim geri kaldığımamı üzüleyim yoksa herşeyin unutlacağına mı bilemiyorum moralmen çokmüş durumdayım kaç gündür siteye bile girmek istemiyorum herkes baya ilerlemiş.neyse sağlık olsun yarın için dualarınızı beklerim .

IP  Tesekkur Et
sbizimbeycur
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 237

Aldigi Alkis: 842
%100
Alıntı sbizimbeycur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2009 Saat 18:11
arkadaşlar bende yarın ancak n sesini verecem.Tatil söylentileri tüm yurdu kapsayacak nitelikte ben de çok kötü bir rahatsızlıktan yeni kurtuldum o yüzden önce sağlık diyorum.Tatil olursa yazın okullar devem eder ve biz açıkları kapatırız.Herkese kolaylıklar
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2009 Saat 18:22
Orjinalini yazan: asyas

çok şükür tatil bitti yarın okullar açılıyor metin hocam ne güzel ödevlerini hazırlamış biz ödev bile veremedik.en son n sesini vermiştim geri kaldığımamı üzüleyim yoksa herşeyin unutlacağına mı bilemiyorum moralmen çokmüş durumdayım kaç gündür siteye bile girmek istemiyorum herkes baya ilerlemiş.neyse sağlık olsun yarın için dualarınızı beklerim .

Değerli hemşerim.. Velilere deyin ki, Kim okumaya geçerse 100 $ para vereceğim..!! Çok değil 2 haftada okurlar..
Bilirisiniz Kayseri'de   kafası çalışanı okutmazlar Smile
 Şaka bir yana belli olmaz.Bakarsınız evde çalışıp gelmişlerdir.Tersi bile olsa hızlı bir tekrarla 2-3 günde *inorm* u bitirirsiniz..

Orjinalini yazan: otpb

Sanemd  Öğretmenim,
Çok  haklısınız.. Hiç  merak  etmeyin.. Yarıyıl  tatili  dönüşünde  tümü  okur  gelecek  eminim. Ancak  yarıyıl  tatilinde  HECE  KİTABI  öneririm..Mutlaka  alsınlar  ve  çalışsınlar...
Evet hece kitabı ve özellikle **eskiler bilir** hece çarkı vardı.İyi kullanılırsa 100 fotokopinin işini yapıyor..Ama veli lazım yine. Confused

Orjinalini yazan: sbizimbeycur

arkadaşlar bende yarın ancak n sesini verecem.Tatil söylentileri tüm yurdu kapsayacak nitelikte ben de çok kötü bir rahatsızlıktan yeni kurtuldum o yüzden önce sağlık diyorum.Tatil olursa yazın okullar devem eder ve biz açıkları kapatırız.Herkese kolaylıklar
Değerli hocalarım.Haftaya da büyük ihtimalle 9 günlük kurban bayramı ve 30-45 günlük ara tatile hazır olun.(daha öncede yazmıştım)
Yapacağınız son şey moral bozmak olsun.Sonuçta 3.sınıfa kadar TAM okuma yazma mecburiyetiniz yok..Thumbs%20Up
  Hug Heart SELAM VE DUALARIM SİZİNLE. Heart Hug

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: sbizimbeycur, asyas, otpb, harunongel, 23nisan, a.eser, cevahir08,
ilkimnur
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 41

Aldigi Alkis: 31
%75
Alıntı ilkimnur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2009 Saat 18:39
biz zümrelerimle hala gerideyiz.p.tesi aşı yapıldı ( karma aşı ) dün tatildi.bugün sınıfın yarısı gelmedi.tekrar yapayım dedim.sonradan gelenler vardı onları yetiştireyim dedim ne kadar başarılı oldum bilemem.ancak lale yi yazdırdım bugün.okuyacaklarına inanmıyorum. bi de öğleden sonra yetiştirici sınıf için alan taramasına çıktık.tamamen koptu çocuklar.bu tatil işi ne kadar mantıklı bilmiyorum ama biz 1. sınıf öğretmenlerini çok etkileyecek tek bu gerçek.inşl herşey  herkes için hayırlı olur ....
IP  Tesekkur Et
Myildirim38
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 99

Aldigi Alkis: 198
%100
Alıntı Myildirim38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2009 Saat 18:45
asyas hocam konu ile ilgili değil ama bayramda kayseride olacağız.eşim oralı.domuz gribi olayı ne durumda hocam.okullar tatildi açılıyor biliyorum ama şu hava oraya gelmeye ürkütüyor beni.en çokta 3 yaşında oğlum için endişeliyim.
ben konyadayım arkadaşlar şuan tatil yok ama söylentileri var devamsızlık bizdede takip ediliyor arkadaşlar
IP  Tesekkur Et
miray
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

Aldigi Alkis: 6
%100
Alıntı miray Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2009 Saat 22:39
arkadaşlar herkese iyi akşamlar
sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. çocukların okuma ilerlemelerini göstermek için uygulanan ---kızaran elma- gülen yüzler-- gibi çalışmalardan yaptığınız daha değişik etkinlikler varsa paylaşırsanız sevinirim...
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2009 Saat 23:55
Orjinalini yazan: miray

arkadaşlar herkese iyi akşamlar
sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. çocukların okuma ilerlemelerini göstermek için uygulanan ---kızaran elma- gülen yüzler-- gibi çalışmalardan yaptığınız daha değişik etkinlikler varsa paylaşırsanız sevinirim...
Ben yukarıdakileri yapmıyorum.. Fakat aşağıdaki işleri o gün yada bir gün önce başarılı olanlara yaptırıyorum..(DAHA HEPSİNİ YAPTIRMADIM..)
1-Sınıf defterini getirmek
2-bBeden eğitiminde sıraya sokmak
3-Futbolda Kaptan olmak
4-Tahtayı silmek
5-Çikolata-kalem hediye etmek
6-Ev ziyareti
7-Boll yıldız,sticer
8-Tenefüse ilk çıkmak
9-Arabayla evine bırakmak
10-Karaiplerde bir hafta tatil Big%20smile

Umarım işinize yarar.. Selamlar
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: talhabora, sbizimbeycur, asyas, kessss, harunongel, 23nisan, a.eser, cevahir08,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2009 Saat 00:03

ARKADAŞLAR ÖDEV DEDİYSEM 8-10  SAYFALIK HARİKA BİR ÇALIŞMA(Tabii siz karar vereceksiniz Smile ) İndirmediyseniz mutlaka indirin..
SELAMLAR
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: asyas, ebruhoca, mavisumor, harunongel, 23nisan, a.eser, cevahir08,
asyas
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı asyas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2009 Saat 13:54
Orjinalini yazan: Myildirim38

asyas hocam konu ile ilgili değil ama bayramda kayseride olacağız.eşim oralı.domuz gribi olayı ne durumda hocam.okullar tatildi açılıyor biliyorum ama şu hava oraya gelmeye ürkütüyor beni.en çokta 3 yaşında oğlum için endişeliyim.
ben konyadayım arkadaşlar şuan tatil yok ama söylentileri var devamsızlık bizdede takip ediliyor arkadaşlar

Myildirim38 hocam endişe etmekte haklısın ama türkiye genelinde durum farklı değil ki.konya kayseri izmir istanbul her yerde vakalar günden güne artıyor.tatilden önce sınıfımın neredeyse yarısı hastaydı şimdi ise 2 kişi gelmemişti.konyayla kayserinin farklı olduğunu düşünmüyorum o yüzden endişe etmeyin.

IP  Tesekkur Et
asyas
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı asyas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2009 Saat 14:03
[Değerli hemşerim.. Velilere deyin ki, Kim okumaya geçerse 100 $ para vereceğim..!! Çok değil 2 haftada okurlar..
Bilirisiniz Kayseri'de   kafası çalışanı okutmazlar Smile
 Şaka bir yana belli olmaz.Bakarsınız evde çalışıp gelmişlerdir.Tersi bile olsa hızlı bir tekrarla 2-3 günde *inorm* u bitirirsiniz..

metin hocam sen beni güldürdün Allah ta seni güldürsün.LOL
yalnız sınıfımda sadece 3 tane kayserili var gerisi hep doğulu diğerleri ne olacak.
malesef dediğiniz olmadı hiç defter kitap açılmamış geri kalan öğrencilerim dahada kötü haldeler.bugün güzel bi tekrar yaptık tatil olmazsa yine bir düzene girerler inşallah.metin hocam sana da iyi tatiller.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, harunongel, a.eser,
deep dark
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 147

Aldigi Alkis: 285
%100
Alıntı deep dark Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2009 Saat 19:25
mrb arkadaşlar, bugün ı sesini verdim aslında bu haftayı k sesiyle bitireyim diyordum ama baktım i'den anımsarlar zor gelmez  dedim... yaaa bilmiyorum cok öndeyim galiba ama öğrenci sayım çook az..
Gülümse...
IP  Tesekkur Et
atsız
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı atsız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2009 Saat 21:37
bana göre normal sayın hocam.helede öğrenci sayın az ise.sonuçta öğrenciler alıyorsa beklemenin bir anlamıda yok zaten.yerinde olsam bende aynısını yapardım.ama malesef benim sınıf biraz kalabalık ve çu grip olayından dolayı bir haftadır 9 öğrencim gelmiyor.tüm bunlara rağman ben bugün "m"sesini verdim.bayram dönüşüne kadarda 3.gruba geçmeyeceğim.
atsız51
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: deep dark,
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2009 Saat 22:23
selam arkadaslar.benım ogrencıler n sesınden sonra bı anormallestıler,ben hece hece kapatmayınca okuyamıyorar.anlayamadım bı turlu .yanı nane gorunce nane demıyor.ben kapatıyorum n a na sonra n e ne bırlestır dıyorum ondan sonra nane dıyor.ama genelı boyle.ne yapmlaıyım sızce.tawsıyelerınız nelerdır...saygılar kolay gelsın..

bır de arkadaslar tatıl ıhtımalıne karsı hece kıtabı demıssınız.nasıl bısey acaba hece kıtabı.bıraz acıklarmısınız.benım bulundugum yer kucuk bı yer burda bulamam oyuzden sımdıden arastırmak ıstıyorum.acıklarsanız sevınırım.

Düzenleyen hatice21 - 19-Kasim-2009 Saat 22:32
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2009 Saat 22:30
Orjinalini yazan: hatice21

selam arkadaslar.benım ogrencıler n sesınden sonra bı anormallestılerben hece hece kapatmayınca okuyamıyorar.anlayamadım bı turlu .yanı nane gorunce nane demıyor.ben kapatuyorum n a na sonra n e ne boırlestırdıyorum ondan sonra nane dıyo.ama genelı boyle.ne yapmlaıyım sızce.tawsıyelerınız nelerdır...saygılar kolay gelsın..
Değerli hocam(hocalarım)
Bu tamamen normal.İngilizce öğrendiğiniz yılları düşünün,yada sürücü kursundaki ilk araba deneyimlerinizi.. Smile
Dikte çalışmaları ve bol tekrarlarla öğreneceklerdir.. Acele etmeyin.. Ayrıca mümkünse HECELERİ RENLKLİ AYRILMIŞ,metinleri bir süre sonra kullanmayın. Ve çocuklara teşvik edici sözler kullanın..
-AFFERİM..!!OKUMAYI ÖĞRENDİNİZ,AZ DAHA GAYRET,GİBİ..
Selamlar.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hatice21, hülya69, otpb, harunongel, 23nisan, a.eser, cevahir08,
<< Önceki Sayfa   68 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma