ya sesler arttıkça benim korkum artıyor :(( i sesini verdim bugün.bi sürü kelime hece var kılavuz kitaba göre gitsem eksik geliyor.başka metinlerde çocujlar karşılaşırsa okuyamazlar sanki.ama diğer türlü hiç bitmez.
sizler i sesinden sonra hangi hece ve kelimeleri verdiniz hepsini bi yazar mısınız :((
MERHABA HOCAM BEN DE SİZİN GİBİ ÇELİŞKİYE DÜŞMÜŞTÜM. ÖZELLİKLE N SESİNİ VERDİKTEN SONRA KELİMELERİN NE KADAR ÇOK OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ. BEN HEPSİNİ VERMİYORUM. ÖZELLİKLE SESİ YENİ VERDİĞİMDE. İLERLEYEN GÜNLERDE - SES PEKİŞTİKTEN SONRA- YAVAŞ YAVAŞ YENİ KELİMELER EKLİYORUM.
HEPİMİZ KOLAY GELSİN . SAYGILAR.
Kaç gece uyuyamadım,okuyamayacaklar mı diye..r sesinden sonra olay çözülüyor..şu an m sesindeyim ama okumaya geçen öğrencim var..bunun yanında kötüsü yok mu harfi tanımayanı bile var..zamanla onla özel ilgi ile düzelteceğim inşaallah..korkmayın çorap söküğü gibi geliyor..mısır gibiler patlayacaklar ama sıra sıra aynı zamanda hepsinin okumasını bekleyemeyiz..Allah kolaylık versin hepimize.
bende"r" sesindeyim arkadaşlar ve bugün gerçekten sıkıntılı geçti.bazıları sesler ve kelimeler arttıkça iyice bocalamaya başladılar.ama zamanla hallederim diye düşünüyorum.
benim asıl sıkıntım devamsızlık.bugün altı öğrencim yoktu ve bu hafta hiç gelmeyecekler.bu hafta ikinci grubu bitireyim diyodum ama devamsızlık böyle artmaya devam ederse zor.
Çok haklısınız.. Hiç merak etmeyin.. Yarıyıl tatili dönüşünde tümü okur gelecek eminim. Ancak yarıyıl tatilinde HECE KİTABI öneririm..Mutlaka alsınlar ve çalışsınlar...
arkadslar birşey sormk istiyorum...ben okulumda tek 1.sınıf öğretmeniyim..zümrem yok...buna rağmen zümre toplantısı tutanagı olması gerekir mi?müdür beye sordum o da pek baştan savmacı:)) amann boşver diyo...gerci tek zümreyim zaten kimle toplanacağım:)
emel çelik hocam bende tek 1.sınıf öğretmeniyim ama ben dönem başında yaptım hatta her sene yapıyorum(tek şube olduğu halde) Siz ve müdür karşılıklı oturup yapıyosunuz.İşte ben şunları şunları yapcam falan diyosunuz...Müdürde 2 3 şey söylüyo bu kadar..
arkadslar birşey sormk istiyorum...ben okulumda tek 1.sınıf öğretmeniyim..zümrem yok...buna rağmen zümre toplantısı tutanagı olması gerekir mi?müdür beye sordum o da pek baştan savmacı:)) amann boşver diyo...gerci tek zümreyim zaten kimle toplanacağım:)
emel hocam zumre yapmanız gerekıyor tek sube ısenız mudurunuzle yapıyorsunuz bu tutanakta proje performans ozel sorunu olan ogrencılerınızden bahsedebılrsınız.unıe surelerını sınıgın genel durumu ogrencı durumu yapmayı planladıklarını yazabılırsınız uzatmaya gerek yok bence 1 2 sayfa kafıdır.sıze yaptınız mı dıye sorabılırler ve bıraz gec kalmıssınız.basınız agrımasın sonra geeksız bır konu yuzunden saygılarr
arkadaslar bır sorum olacak haftada kac ses verıyorsunuz ben haftada ssadece 1 ses verebılıyorum hızlı gıdersem olmuyor.bırde sesı nasıln verdıgınızı asama olarak anlatırmısınız .hanı soyle once cd den ızletıyorum yazdırıyorum sonra hece kac hece 1 gunde.ertesı gunu ne yapıyorsunuz.kac kelıme verıyosunuz.kac metın yazdırıyorsunuz.okumayı tek tek mı yapıyorsunuz.metınlerı deftere yazdırıyormusunuz tahtatadan mı yazdırıyorsunuz falan..
ama asıl sorum bır gunde kac hece ve kelıme verıyorsunuz.ertesı gunu kac kelıme verıyorsunuz sanırım cok soru sordum...
ben önce ses klibini izletiyorum.. daha sonra harfin yazılım slaytı izletiyorum.. ardından o harfi noktalı fontla hazırlıyorum.. onlar yazmaya başlıyorlar.. bu ortalama bir ders saati alıyor. diğer ders heceleri oluşturmaya başlıyorum.. önce kapalı hecelerden başılıyorum. örneğin o sesi ile ilk gün sadece ol,on,ot hecelerini verdim.. önce okuduk sonra hazırlamış olduğum noktalı fontla yazdık.. ortalama 2 ders saati sürüyor.. sonra ise ezbere yazdırma... yazarken eski kelimelerle birlikte yeni heceleri de yazdırıyorum.. yazamayanlarla tahtada yapıyoruz.. o gün bu şekilde bitiyor. ev ödevi olarak okuma metinlerinde bu heceleri kullanıyorum.. ben genelde 3 hece veriyorum.. ertesi gün ise hecelerle kelime oluşturuyoruz.. (oto,ona,ola veya alo) bunlarla ilgili etkinlikler ve diğer derslerde okuma ve yine ezbere yazma.. 3. gün ise otel, olta,to,lo,no diye devam ediyorum.. ilk gün az hece verirken diğer günlerde 1 yada iki kelime artırıyorum.. (ilk gün 3 diğer günler 4-5 tane oluyor yani) yine ev ödevi olarak bu kelimelerin geçtiği okumalar veriyorum.. diğer günler gerek tahtada gerek defterde sürekli alıştırma yapıyorum..
hocam yarın r sesini vericem neler yapıcam anlatayım,size uygun gelirse kullanırsınız,ilk önce cd den izliyoruz,sonra bütün çocukları kaldırıyorum ,projeksiyon önünde sesin yazılış yönünü takip ediyolar elleriyle,sonra hepsinin defterine r yazıyorum 1 sıra böyle,diğer sırada birleşik r yazıcaklar,sonra hemen ar,er,ir,or kapalı hecelerde hepsi iyiler sizde de böyledir ,sorun açık hecelerde,işte sonra nar ,ter,Rana daha 1 kaç kelime sınıfın durumuna göre ,almalarına göre,yoksa yeni kelime vermem ertesi gün veririm,bu kelimeleri cümle içinde kullandırırım,1 cümle de olur 2 de yani 1 sesi verince hece,kelime,cümle hepsini kullanmış oluyoruz kelimelerin hepsini vermeye gerek duymuyorum yoksa çocuklar kaybolur gibi geliyor kelimeler içinde ,1 de haftada 2 ses veriyordum ,çok deneyimli,sevgili arkadaşlarım haftada 3 ses vermeye geç dediler ki bu hafta deniycem ,cuma günüde m sesini vermek istiyorum ,böyle hocam ,hepimize kolay gelsin ,sevgilerrrrrr
tavsiyeniz için teşekkür ederim otpb hocam.bende aynı sizin gibi düşünüyorum.haftaya ses vermeyip,tekrar yapacam.varsın biraz geç okusunlar ama sağlam gideyim.
arkadaşların yazdıklarını okudumda,ben genelde p.tesi ve cuma ses vermiyorum.bugünler genelde tekrarla geçiyor.birde cuma günleri ses vermek zor olmuyor mu?sanki çocukların kafası duruyor gibi!!örneğin geçen cuma "r"yi verdim ama bugün vermiş olduğum hecelerin birçoğunu tekrar etmek zorunda kaldım..
arkadaşlar dikte yaptırırken şunu yapıyorum..bazı harflerin sesi kısık çocuklar onların sesinin çıkması için mutlaka yanlarına sesli harfler gelmeli diyorum..l misal çocuğa okutuyorum haliyle ses az çıkıyor yanına a gelsin yada e,i ,o bakın nasıl bağırabiliyoruz diyorum..laaa...leee..çok hoşlarına gidiyor..bu şekilde diktede unuttukları sesli harfi algılayıp düzeltiyorlar..ben sesli harflerin hepsini tanıttım..panoda asılı..tavsiye ederim vermede bi sakınca yok..
Bu arada dikte yaptırırken önce 3 kelimelik iyi görürsem 4 kelimelik veriyorum..fazlasına gerek yok şimdilik bence tabi.
arkadaşlar dikte yaptırırken şunu yapıyorum..bazı harflerin sesi kısık çocuklar onların sesinin çıkması için mutlaka yanlarına sesli harfler gelmeli diyorum..l misal çocuğa okutuyorum haliyle ses az çıkıyor yanına a gelsin yada e,i ,o bakın nasıl bağırabiliyoruz diyorum..laaa...leee..çok hoşlarına gidiyor..bu şekilde diktede unuttukları sesli harfi algılayıp düzeltiyorlar..ben sesli harflerin hepsini tanıttım..panoda asılı..tavsiye ederim vermede bi sakınca yok..
Bu arada dikte önce 3 kelimelik iyi görürsem 4 kelimelik veriyorum..fazlasına gerek yok şimdilik bence tabi.
Hocam Güzel teknik paylaşım için teşekkürler.
Düzenleyen metinogretmen - 17-Kasim-2009 Saat 21:40
bizim okuldan da günlük olarak gelmeyen öğrenci sayısını rapor ettiriyor ilçe mem...ufukta bi tatil mi var acaba bizede:S ya şu domuz gribi cok abartılıyor sinir olmaya basladım
bahsettiğiniz raporu sanırım bütün il ve ilçeler hazırlıyor sayın hocam.burada da tatil olacak söylentileri çıkmıştı ama olmadı.bir rivayete görede meb bakanı yarın buraya geleceği için tatil yapılmamış.ama öyle ya da böyle bu grip tatili kesinlikle hepimizi vuracak gibi gözüküyor.İNŞALLAH TATİL FALAN OLMAZ.EN AZINDAN 1.DÖNEMİN SONUNA KADAR!!
Grip tatili olunca çocuklar için hazırladığım ödev.Bazılarını siteden aldım.Elinizde olabilirde. Matematik ve harf çalışmaları,metinler vs.
umarım işinize yarar..,selamlar
Grip tatili olunca çocuklar için hazırladığım ödev.Bazılarını siteden aldım.Elinizde olabilirde. Matematik ve harf çalışmaları,metinler vs.
Bu gün saat 12.00 gibi tatil olacak haberi gelince hemen velileri ACİL TOPLANTI ya çağırdım son 15 dakikada.
Çocuklarada 4 derste *u*k*ı* harflerini acilll olarak verdim.Ve yukarıdaki yüklediğim çalışmaları verdim.Ödev olarakta 77.sayfaya kadar bizim boş bıraktıklarımızı doldurun dedm.Veliler tatil olduğu zaman HASSA adlı ilçeye gidiyor zeytin toplamaya yada başka yerlere.. Aman dedim çocukları götürürken çantalarınıda alın.Bakarsınız ders çalışmak isterler , belli mi olur.Tabii ki yeni verdiğim harflerden fazla umudum yok.Dönüşte sınıfın %90 ı okusa bile yeter.
Düzenleyen metinogretmen - 17-Kasim-2009 Saat 23:13
Ah oruçlu köyü ah.. İlk derse girdiğim ilk atandığım okul.. İstanbul2dan okula elveda deyince 2 ay Bodum'da kalmıştım.. Sonra Oruçlu köyü.. İlçeden köy 3,5 saat sürüyordu ve ayda sadece 1 defa ilçeye araba vardı.. Elektrik-su telefon-internet-3-G yoktu.
Allah size sabır ve kolaylık versin.. Hiç unutmuyorum,nisan-mayıs gibi 6 yaşındaki çocukları toplayıp,boş bir sınıfta *kaçak anaokulu* açmıştım.Sırf kalem tutsalar seneye çok faydası olur diye.. Resimlei bulursanm yollarım,şalvarlı -yazmalı bebeler ,hayatlarında ilk defa kalem tutmaya çalışıyorlardı.Galiba italyan yada alman malıydı.Kırılmaz kurşun kalem getirip dağıtmıştık.
çok şükür tatil bitti yarın okullar açılıyor metin hocam ne güzel ödevlerini hazırlamış biz ödev bile veremedik.en son n sesini vermiştim geri kaldığımamı üzüleyim yoksa herşeyin unutlacağına mı bilemiyorum moralmen çokmüş durumdayım kaç gündür siteye bile girmek istemiyorum herkes baya ilerlemiş.neyse sağlık olsun yarın için dualarınızı beklerim .
arkadaşlar bende yarın ancak n sesini verecem.Tatil söylentileri tüm yurdu kapsayacak nitelikte ben de çok kötü bir rahatsızlıktan yeni kurtuldum o yüzden önce sağlık diyorum.Tatil olursa yazın okullar devem eder ve biz açıkları kapatırız.Herkese kolaylıklar
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
çok şükür tatil bitti yarın okullar açılıyor metin hocam ne güzel ödevlerini hazırlamış biz ödev bile veremedik.en son n sesini vermiştim geri kaldığımamı üzüleyim yoksa herşeyin unutlacağına mı bilemiyorum moralmen çokmüş durumdayım kaç gündür siteye bile girmek istemiyorum herkes baya ilerlemiş.neyse sağlık olsun yarın için dualarınızı beklerim .
Değerli hemşerim.. Velilere deyin ki, Kim okumaya geçerse 100 $ para vereceğim..!! Çok değil 2 haftada okurlar..
Bilirisiniz Kayseri'de kafası çalışanı okutmazlar
Şaka bir yana belli olmaz.Bakarsınız evde çalışıp gelmişlerdir.Tersi bile olsa hızlı bir tekrarla 2-3 günde *inorm* u bitirirsiniz..
Orjinalini yazan: otpb
Sanemd Öğretmenim,
Çok haklısınız.. Hiç merak etmeyin.. Yarıyıl tatili dönüşünde tümü okur gelecek eminim. Ancak yarıyıl tatilinde HECE KİTABI öneririm..Mutlaka alsınlar ve çalışsınlar...
Evet hece kitabı ve özellikle **eskiler bilir** hece çarkı vardı.İyi kullanılırsa 100 fotokopinin işini yapıyor..Ama veli lazım yine.
Orjinalini yazan: sbizimbeycur
arkadaşlar bende yarın ancak n sesini verecem.Tatil söylentileri tüm yurdu kapsayacak nitelikte ben de çok kötü bir rahatsızlıktan yeni kurtuldum o yüzden önce sağlık diyorum.Tatil olursa yazın okullar devem eder ve biz açıkları kapatırız.Herkese kolaylıklar
Değerli hocalarım.Haftaya da büyük ihtimalle 9 günlük kurban bayramı ve 30-45 günlük ara tatile hazır olun.(daha öncede yazmıştım)
Yapacağınız son şey moral bozmak olsun.Sonuçta 3.sınıfa kadar TAM okuma yazma mecburiyetiniz yok..
biz zümrelerimle hala gerideyiz.p.tesi aşı yapıldı ( karma aşı ) dün tatildi.bugün sınıfın yarısı gelmedi.tekrar yapayım dedim.sonradan gelenler vardı onları yetiştireyim dedim ne kadar başarılı oldum bilemem.ancak lale yi yazdırdım bugün.okuyacaklarına inanmıyorum. bi de öğleden sonra yetiştirici sınıf için alan taramasına çıktık.tamamen koptu çocuklar.bu tatil işi ne kadar mantıklı bilmiyorum ama biz 1. sınıf öğretmenlerini çok etkileyecek tek bu gerçek.inşl herşey herkes için hayırlı olur ....
asyas hocam konu ile ilgili değil ama bayramda kayseride olacağız.eşim oralı.domuz gribi olayı ne durumda hocam.okullar tatildi açılıyor biliyorum ama şu hava oraya gelmeye ürkütüyor beni.en çokta 3 yaşında oğlum için endişeliyim.
ben konyadayım arkadaşlar şuan tatil yok ama söylentileri var devamsızlık bizdede takip ediliyor arkadaşlar
sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. çocukların okuma ilerlemelerini göstermek için uygulanan ---kızaran elma- gülen yüzler-- gibi çalışmalardan yaptığınız daha değişik etkinlikler varsa paylaşırsanız sevinirim...
sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. çocukların okuma ilerlemelerini göstermek için uygulanan ---kızaran elma- gülen yüzler-- gibi çalışmalardan yaptığınız daha değişik etkinlikler varsa paylaşırsanız sevinirim...
Ben yukarıdakileri yapmıyorum.. Fakat aşağıdaki işleri o gün yada bir gün önce başarılı olanlara yaptırıyorum..(DAHA HEPSİNİ YAPTIRMADIM..)
asyas hocam konu ile ilgili değil ama bayramda kayseride olacağız.eşim oralı.domuz gribi olayı ne durumda hocam.okullar tatildi açılıyor biliyorum ama şu hava oraya gelmeye ürkütüyor beni.en çokta 3 yaşında oğlum için endişeliyim.
ben konyadayım arkadaşlar şuan tatil yok ama söylentileri var devamsızlık bizdede takip ediliyor arkadaşlar
Myildirim38 hocam endişe etmekte haklısın ama türkiye genelinde durum farklı değil ki.konya kayseri izmir istanbul her yerde vakalar günden güne artıyor.tatilden önce sınıfımın neredeyse yarısı hastaydı şimdi ise 2 kişi gelmemişti.konyayla kayserinin farklı olduğunu düşünmüyorum o yüzden endişe etmeyin.
[Değerli hemşerim.. Velilere deyin ki, Kim okumaya geçerse 100 $ para vereceğim..!! Çok değil 2 haftada okurlar..
Bilirisiniz Kayseri'de kafası çalışanı okutmazlar
Şaka bir yana belli olmaz.Bakarsınız evde çalışıp gelmişlerdir.Tersi bile olsa hızlı bir tekrarla 2-3 günde *inorm* u bitirirsiniz..
metin hocam sen beni güldürdün Allah ta seni güldürsün.
yalnız sınıfımda sadece 3 tane kayserili var gerisi hep doğulu diğerleri ne olacak.
malesef dediğiniz olmadı hiç defter kitap açılmamış geri kalan öğrencilerim dahada kötü haldeler.bugün güzel bi tekrar yaptık tatil olmazsa yine bir düzene girerler inşallah.metin hocam sana da iyi tatiller.
mrb arkadaşlar, bugün ı sesini verdim aslında bu haftayı k sesiyle bitireyim diyordum ama baktım i'den anımsarlar zor gelmez dedim... yaaa bilmiyorum cok öndeyim galiba ama öğrenci sayım çook az..
bana göre normal sayın hocam.helede öğrenci sayın az ise.sonuçta öğrenciler alıyorsa beklemenin bir anlamıda yok zaten.yerinde olsam bende aynısını yapardım.ama malesef benim sınıf biraz kalabalık ve çu grip olayından dolayı bir haftadır 9 öğrencim gelmiyor.tüm bunlara rağman ben bugün "m"sesini verdim.bayram dönüşüne kadarda 3.gruba geçmeyeceğim.
selam arkadaslar.benım ogrencıler n sesınden sonra bı anormallestıler,ben hece hece kapatmayınca okuyamıyorar.anlayamadım bı turlu .yanı nane gorunce nane demıyor.ben kapatıyorum n a na sonra n e ne bırlestır dıyorum ondan sonra nane dıyor.ama genelı boyle.ne yapmlaıyım sızce.tawsıyelerınız nelerdır...saygılar kolay gelsın..
bır de arkadaslar tatıl ıhtımalıne karsı hece kıtabı demıssınız.nasıl bısey acaba hece kıtabı.bıraz acıklarmısınız.benım bulundugum yer kucuk bı yer burda bulamam oyuzden sımdıden arastırmak ıstıyorum.acıklarsanız sevınırım.
selam arkadaslar.benım ogrencıler n sesınden sonra bı anormallestılerben hece hece kapatmayınca okuyamıyorar.anlayamadım bı turlu .yanı nane gorunce nane demıyor.ben kapatuyorum n a na sonra n e ne boırlestırdıyorum ondan sonra nane dıyo.ama genelı boyle.ne yapmlaıyım sızce.tawsıyelerınız nelerdır...saygılar kolay gelsın..
Değerli hocam(hocalarım)
Bu tamamen normal.İngilizce öğrendiğiniz yılları düşünün,yada sürücü kursundaki ilk araba deneyimlerinizi..
Dikte çalışmaları ve bol tekrarlarla öğreneceklerdir.. Acele etmeyin.. Ayrıca mümkünse HECELERİ RENLKLİ AYRILMIŞ,metinleri bir süre sonra kullanmayın. Ve çocuklara teşvik edici sözler kullanın..
-AFFERİM..!!OKUMAYI ÖĞRENDİNİZ,AZ DAHA GAYRET,GİBİ..
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma