Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: I. Sınıflar Bu gün Okulda Neler Yaptım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   68 Sonraki >>
Yazar Mesaj
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 144

Aldigi Alkis: 441
%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 16:58
bugün müfettiş amacalar bizdelerdi.. öğrenci zili çaldıktan sonra ben öğretmenler odasında bir müfettişle konuşurken diğer müfettiş benim sınıfa girmiş. çocukların yazılarını defterini kontrol etmiş.. sınıfa girince çok şaşırdım.. ne oluyoruz ya falan derken.. kafayı kaldırdı ve dediği ilk cümle "hocam bunların yazısı ne kadar güzel"Smile sonra sen derse devam et dedi.. kendisi dinledi bir süre.. nasıl falan konuştuk derken klavuz kitaptaki gözlem formlarının mutlaka dolması gerektiğini söyledi.. en son çıkmadan önce ise benim sınıfta oluşturduğum davranış çiçekleri vardı.. onarı duvara yapıştırmıştım.. onları gördü ve bana tarihi bir şey söyledi.. "hocam bunları  sevmiyorum ben duvarı kirletiyor."Confused inanın ne diyeceğimi şaşırdım.. hocam öğrencilerin davranışına göre buraya gülen yüz çiziyorum, böylece davranışları daha olumlu oluyor falan derken olsun bunlar duvarı kirletiyor dedi.. hala kendi kendime gülüyorum.. Tongue

bu arada n sesini vermiştim dün.. bugün öğrencilerimle devam ettik.. çok şükür şimdilik bir sorun yok. gayet iyi gidiyoruz.. an en in ani eni ini yazdık,okuduk.. ee işte gün böyle geçti...

Düzenleyen talhabora - 10-Kasim-2009 Saat 17:05
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, harunongel, hatice21, asyas, cevahir08,
Myildirim38
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 99

Aldigi Alkis: 198
%100
Alıntı Myildirim38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 18:52
talhahocam
müfettiş bey benim çocuklara dikte yaptırdı"Ali,Ela et al,tat"bir anda söyledi ve nice sonra tekrar etti.öğrenciler şaşırıp kaldı neyseki tekrarla yazdılar.yazılarını düzeltelim dedi.halbuki güzel yazıyorlar 2-3 kişi dışında
hocam neye dikkat edeceğiz?çizgi aralığında yazıyorlar ve yazıları okunuyor çocukların şaşırdım bende
IP  Tesekkur Et
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 60

Aldigi Alkis: 11
%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 19:08
Orjinalini yazan: Myildirim38

arkadaşlar i sesi ve 5 fire ile derse devam ettim.müfettiş amcalar bizdelerdi.adam resmen otomatiğe bağlanmışgibi istedide istedi ve bir liste verdi teftişte bunlara bakacağım diye.1 ders saati durdu.öğrencilere tek tek ses ve kelime sordu.resim beden h.bilgisi matematikten işlenen konularla ilgili çocuklara soru sordu.
aslında 1 fire ile ses ve kelime işinin tamam olduğunugörmek mutlu etti devam "pınar "doğru yoldasın dedim.kimse canınızı sıkmasın arkadaşlar
zümrem ile eksikleri tamamlayacağız artık öğle arası.ben eve iş getirmem.oğlum var 3 yaşında.
öğrencilerim iyileşse daha mutlu olacağım.
sağlık önemli hatice hocam.stres yapma
metin hocamın dediği gibi vakti gelince her çocuk okur.
saygılar efendim
 ,öğretmenim,müfettişin verdiği listeyi merak ettim doğrusu.
IP  Tesekkur Et
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 19:15
arkadaşlar benim öğrencilerimden 3 ü dışında hepsi birleştirmeyi kaptı.ama hece ezberlemek istemiyorlar.
IP  Tesekkur Et
fvelmas
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

Aldigi Alkis: 37
%100
Alıntı fvelmas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 19:44
Orjinalini yazan: hatice21

fvelmas tesekkur ederım hocam tavsıyeler ıcın.yazıyı soyle buldum ben mesajı yazıp duzenleye gırın oradan ne ısterswenız ustte cıkıyor zaten metnı secıp degıstırebılırrsınız.sız matemetıkten nerdesınız tabı kıtabınız sayılardan baslıyorsa.

hatice hocam, doğrusunu isterseniz ben matematiği tali olarak işliyorum..şöyle şu anda kullandığım günlük plan da "bir çokluğun içinden belirtilen sayı kadar nesneyi ayırır""söylenen sayı kadar nesneyi gösterir" "20 den geriye ritmik sayar" kazanımları yer alıyor ben de mesala sınıf içinde yaptığım yazma yada saklı hece bulma gibi oyunlarda yarışmacılar için 20 saniye süre verip 20 den geriye hep beraber saydırıyorum. her sabah kaç kişi olduğumuzu bir kaç öğencime saydırıyorum. Kaç kişinin eksik olduğunu söylüyorlar...1-10 arası rakamları yazdırdığım metinlerde sürekli kullanıyorum. 10 ar ritmik sayma zaten çok hoşlarına gidiyor tekerleme gibi.. yani kısaca zaman zaman matematik çalışma kitabını yaptırmak dışında bu konuyu 2.döneme bırakıyorum...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hatice21, cevahir08,
fvelmas
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

Aldigi Alkis: 37
%100
Alıntı fvelmas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 20:05
Orjinalini yazan: talhabora

bu arada n sesini vermiştim dün.. bugün öğrencilerimle devam ettik.. çok şükür şimdilik bir sorun yok. gayet iyi gidiyoruz.. an en in ani eni ini yazdık,okuduk.. ee işte gün böyle geçti...

sayın hocam , bu hecelerin hepsini aynı günde mi veriyor sunuz? ben olsam mesela sadece an in en verirdim hepsine cesaret edemem..karıştırırlar gibi geliyor bana..benim kiler henüz o seviyede değil..meselaa bu gün it iti ti verdim..önce herkes anladı sonra çorba oldu..aynı gün pekişmesini beklemiyorum zaten..ama fazla hecede veremiyorum..az az..selamlar saygılar..

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, hülya69,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1077

Aldigi Alkis: 6171
%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 21:27

AVCI TEMEL

Dört kişilik avcı grubu, tecrübeli avcı Temel'in önderliğinde ormanda ilerlemektedirler. Karşılarına küçük bir delik çıkar.

Temel ''yatın yere tavşan deliği! ''
Bütün avcılar yere yatarlar.
Gerçekten bir müddet sonra delikten tavşan çıkar.
 Avcılar hemen vururlar.
Tekrar yürümeye başlarlar.
Bir süre sonra büyük bir delik çıkar karşılarına.
Temel: "Yatın yere, tilki deliği!" Yatarlar. Biraz sonra tilki çıkar onu da vururlar. Tekrar yürürler.Bu defa daha büyük bir delik çıkar. Temel:" Yatın yere ayı ini", Yere yatarlar ve çıkan ayıyı vururlar. İyice keyiflenen avcılar yürümeye devam ederler. Kısa bir zaman sonra kocaman bir deliğin başında dururlar. Acemiler hep birden Temel'e bakarlar. Temel:"Uşaklar ne çıkacağunu bilmeyrum. Ama yatın ne çıkarsa bahtumuza!" Ertesi gün gazetelerde:
-Dört avcı tren altında can verdi... LOL

Düzenleyen metinogretmen - 10-Kasim-2009 Saat 21:39
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hatice21, harunongel, fvelmas, asyas, 23nisan, a.eser, cevahir08,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 21:36
Orjinalini yazan: metinogretmen

Talhabora ve değerli arkadaşlarım..
Müfettişleri çok iyi tanıyan biri olarak
(takdir ve teşekkür belgelerim ile teftişten aldığım 98 -96 ları kastetmedim Coolsizlere şunları söylemek isterim..
Müfettişler özellikle duvara yapıştırılan her nesneye karşı..Confused
 Bunu bazısı dile getiriyor bazısı getirmiyor.. Kılavuz kitaplar şimdi sizler için bir kurtarıcı aslında.Eskiden yıllık-ünite ve günlük planlar neredeyse tüm haftasonlarımızı ve akşamlarımızı çalardı.Ayrıca PİLOT KALEM gibi bir MUCİZE yoktu...
Sizlerin son şansı ise müfettişlerin TEFTİŞ yetkisi azaldı..Yani notunuzu verecek Okul müdürünüz..
Klavuz kitaplarınızın günlük plan kısmına MUTLAKA TARİH ATIN.. İşleyemediğiniz konuları deftere yazmayın.
HER DAVRANIŞI VERMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ.
Derslerinizde mutlaka Atatürkçülük konularına (beden-resim-müzik dahil) yer verin.
Ve defterinize işleyin.
Arasıra sınıfınıza bir arkadşınızı ,idarecilerinizi,muhtar yada İmam efendiyi çağırıp çocukların sosyalleşmesini sağlayın.Konu ile ilgili olarak POLİS-HEMŞİRE-ORMANCI(Talhabora ve harun kardeşler bilir Ormancılar çok faydalıdır..Big%20smile) çağırabilirsinizde.. (yalnız bekar erkek arkadaşlar işi abartıp çok fazla hemşire çağırırsa şüphe çekebilir..!!)
Çocukların bu kişilere soru sormalarını sağlayın.
Müfettiş görünce bildiklerini unutmazlar böylece..
Müfettişler 40 kilşilik sınıfta isterlerse en zayıf halkayı bulur ve ona soru sorarlar..
Ayrıca müfettiş rkadaşlar ne derse *he* deyin.Mümkünse bir kağıt kalem alıp(özellikle ajanda daha makbule geçer)söylediklerini not alın.
Moralinizi bozmayın,ezilmeyin,fakat ukalalıkta yapmayın.. (bunla ilgili müthiş bir anım var ama neyse..) ÇÜNKÜ ONLARA GÖRE SİZİNLE KOLEJ ARASINDA FARK YOK..EĞİTİM AYNI OLMALI..
Ama çok babacan olanlarda var..
Çocukların ev ziyaretini ihmal etmeyin.,çevre incelemeniz dosyanızda bulunsun..
Bugün  o kadar dememe rağmen beni dinlemeyip sinirleri bozulan bir bayan hocamız maalesef okuldan uzaklaştırıldı.Kararnamesi geldi ve başka bir ilçeye taini çıktı.Ve kararnamesinde yazan tain nedeni;soruşturma.. Bir ömür peşinden gidecek onunla.. Aman hocalarım,100 defa yazdım..Önce sizin sağlığınız,önce sizin aile hayatınız,önce sizin Psikolojiniz..Wacko
 Daha bu güne kadar çalışıpta okutamayan öğretmen görmedim ki sizler harikasınız.. AMAN HA,AMAN HA.. Heart
Şimdilik bu kadar..Umarım sıkılmadınız..

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: talhabora, hatice21, deep dark, harunongel, sas1980, asyas, 23nisan, a.eser, cevahir08,
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 179

Aldigi Alkis: 296
%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 21:59

Talhabora ve değerli arkadaşlarım..

Müfettişleri çok iyi tanıyan biri olarak

(takdir ve teşekkür belgelerim ile teftişten aldığım 98 -96 ları kastetmedim Coolsizlere şunları söylemek isterim..

Müfettişler özellikle duvara yapıştırılan her nesneye karşı..Confused

Bunu bazısı dile getiriyor bazısı getirmiyor.. Kılavuz kitaplar şimdi sizler için bir kurtarıcı aslında.Eskiden yıllık-ünite ve günlük planlar neredeyse tüm haftasonlarımızı ve akşamlarımızı çalardı.Ayrıca PİLOT KALEM gibi bir MUCİZE yoktu...

Sizlerin son şansı ise müfettişlerin TEFTİŞ yetkisi azaldı..Yani notunuzu verecek Okul müdürünüz..

Klavuz kitaplarınızın günlük plan kısmına MUTLAKA TARİH ATIN.. İşleyemediğiniz konuları deftere yazmayın.

HER DAVRANIŞI VERMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ.

Derslerinizde mutlaka Atatürkçülük konularına (beden-resim-müzik dahil) yer verin.

Ve defterinize işleyin.

Arasıra sınıfınıza bir arkadşınızı ,idarecilerinizi,muhtar yada İmam efendiyi çağırıp çocukların sosyalleşmesini sağlayın.Konu ile ilgili olarak POLİS-HEMŞİRE-ORMANCI(Talhabora ve harun kardeşler bilir Ormancılar çok faydalıdır..Big%20smile) çağırabilirsinizde.. (yalnız bekar erkek arkadaşlar işi abartıp çok fazla hemşire çağırırsa şüphe çekebilir..!!)

Çocukların bu kişilere soru sormalarını sağlayın.

Müfettiş görünce bildiklerini unutmazlar böylece..

Müfettişler 40 kilşilik sınıfta isterlerse en zayıf halkayı bulur ve ona soru sorarlar..

Ayrıca müfettiş rkadaşlar ne derse *he* deyin.Mümkünse bir kağıt kalem alıp(özellikle ajanda daha makbule geçer)söylediklerini not alın.

Moralinizi bozmayın,ezilmeyin,fakat ukalalıkta yapmayın.. (bunla ilgili müthiş bir anım var ama neyse..) ÇÜNKÜ ONLARA GÖRE SİZİNLE KOLEJ ARASINDA FARK YOK..EĞİTİM AYNI OLMALI..

Ama çok babacan olanlarda var..

Çocukların ev ziyaretini ihmal etmeyin.,çevre incelemeniz dosyanızda bulunsun..

Bugün  o kadar dememe rağmen beni dinlemeyip sinirleri bozulan bir bayan hocamız maalesef okuldan uzaklaştırıldı.Kararnamesi geldi ve başka bir ilçeye taini çıktı.Ve kararnamesinde yazan tain nedeni;soruşturma.. Bir ömür peşinden gidecek onunla.. Aman hocalarım,100 defa yazdım..Önce sizin sağlığınız,önce sizin aile hayatınız,önce sizin Psikolojiniz..Wacko

Daha bu güne kadar çalışıpta okutamayan öğretmen görmedim ki sizler harikasınız.. AMAN HA,AMAN HA.. Heart

Şimdilik bu kadar..Umarım sıkılmadınız..

aman Metin öğretmneim sırf müfettiş amcaları mennun edelim diye bize 96-97 versinler diye onlra şirin görünmek acıkcası onları ciddiye almak bana göre cokta gerekli degil...beyfendiler 1 ders saatinde gelip görüp ahkam kesip gidiyolar iyi olan şeylere bile iyi dememk için kılı kıkrk yarıyolar sırf egolarını tatmin etmek için...onların egolarının kurbanı olmayalım derim ben..cokta tınn yani:)
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hatice21, harunongel, asyas, a.eser,
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 22:02
Orjinalini yazan: fvelmas

sayın hocam , bu hecelerin hepsini aynı günde mi veriyor sunuz? ben olsam mesela sadece an in en verirdim hepsine cesaret edemem..karıştırırlar gibi geliyor bana..benim kiler henüz o seviyede değil..meselaa bu gün it iti ti verdim..önce herkes anladı sonra çorba oldu..aynı gün pekişmesini beklemiyorum zaten..ama fazla hecede veremiyorum..az az..selamlar saygılar..

hocam bunların hepsini aynı günde vermedim.. dün n harfini verdikten sorna an en in vermiştim.. onları tekrar ettik sonra diğerlerini bugün verdim.. yoksa hepsini bir günde anlayacak öğrenci nerde...
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hatice21, harunongel, fvelmas, metinogretmen, asyas, cevahir08,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 22:06
Orjinalini yazan: emelcelik

[/QUOTE]

aman Metin öğretmneim sırf müfettiş amcaları mennun edelim diye bize 96-97 versinler diye onlra şirin görünmek acıkcası onları ciddiye almak bana göre cokta gerekli degil...beyfendiler 1 ders saatinde gelip görüp ahkam kesip gidiyolar iyi olan şeylere bile iyi dememk için kılı kıkrk yarıyolar sırf egolarını tatmin etmek için...onların egolarının kurbanı olmayalım derim ben..cokta tınn yani:)[/QUOTE]

Hocam ben asla müfettişlere şirin görünmedim,görünmemde.. Beni tanıyanlar bilir.. Yukarıdaki yazımı ne olur bir kere daha okuyun.. Acaba yanlış mı anlattım... Asla böyle bir amacımda olmadı ,olamaz.. Buradaki hiç bir öğretmeninde olmayacağına eminim.. Akşam akşam çok üzüldüm şimdi..
Ben gerçekleri yazdım ve moralinizi bozmayın,teftiş yetkileri yok,ezilmeyin... dedim.. Dead

Düzenleyen metinogretmen - 10-Kasim-2009 Saat 22:08
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, sas1980, asyas, 23nisan, a.eser, cevahir08,
Myildirim38
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 99

Aldigi Alkis: 198
%100
Alıntı Myildirim38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 22:07
sas 1980 hocam
aklımda kaldığı kadarıyla şöyle listemiz:
yıllık çalışma programı
öğrenci gözlem defteri
kitaplık demirbaş ve dağıtım defteri
toplum hizmeti yıllık planı
öğrenci öz değerlendirme formları
ürün dosyası içeriği...
zümre ve veli toplantı tutanağında eksikler
öğrencilere kazandırılacak kavram listesi(kazanım değil)
öğrenci tanıma fişi ve öğrenci bilgileri(zeka-sosyal-psikolojik alt başlıkları altında)
atatürk ilke ve inkılapları asılı oacak sınıfta
ilköğretim kurumlar yönetmeliği çıktısı ve sürekli 98.maddeden bahsetti.
tebliğler dergisinin güncel olarak çıktısı...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, sas1980, asyas, cevahir08,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 22:13

sas 1980 hocam
yıllık çalışma programı
öğrenci gözlem defteri
ürün dosyası içeriği...
öğrenci tanıma fişi ve öğrenci bilgileri(zeka-sosyal-psikolojik alt başlıkları altında)

Myildirim38 ARKADAŞIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.. Ayrıca aşağıdakilerede bakıyorlar,bazen...
BU GENEL ŞABLON,BAZILARI SİZİ İLGİLENDİRİYOR BAZILARI İSE İLGİLENDİRMİYOR AMA BİLGİNİZ OLSUN..BAZI MÜFETTİŞ ARKADAŞLARA GÖRE *NOTBOOK** VARSA YANİ DİZÜSTÜ,PLANLAR ORADA OLABİLİR..

Ünitelendirilmiş Yıllık Plan

Günlük Ders Planı

İş Günü Takvimi

Ünite Süre Çizelgesi

Yıllık Çalışma Programı

Haftalık Ders Programı

Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı

Ünite Çalışma Dosyası

Sınıf Ders Defteri

Deney defteri Raporu(4.5.sınıf)

Gezi Planı(yasak şu an ama geziler :) =

Öğrenci Gözlem Defteri-Fişi

Rehberlik Plan-Dosya

Öğrenci Kişisel Robşayanı

Kitaplık ve Defteri

Çevre İncelemesi

Sınıf Veli Toplantısı

Tebliğler Dergisi Fihristi

Eğitici Kol Dosyası

Sınıf Demirbaş Listesi

Ders Dışı Etkinlik Dosyası

Yazılı Kağıt ve Cevapları(4 ve 5 için)

Ödev Listesi-Ödevler(PERFORMANS*PROJE)

Meslek Çalışmalar Dosyası

Dershane Araçları

Etkinlik Dosyası

Koordinasyon Kurulu Kararı

a.    Cümle Listesi(harf listesi)

b.    Metin Defteri

c.    Metinler

d.    Kontrol Tablosu

Düzenleyen metinogretmen - 10-Kasim-2009 Saat 22:38
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, sas1980, talhabora, asyas, 23nisan, a.eser, cevahir08,
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 466

Aldigi Alkis: 1257
%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2009 Saat 22:17
bencede mufettısı dusunup sstres yapmaya gerek yokk.onlar sadece can sıkar ne bır verım ne etkı.verılen notların hıcbır etkısı ıslerlıgı fonksıyonu yok.ne yanı sımdı 70 alan bır ıgretmen kotu ogretmen mı.sınıfın o gunku durumu ogremcılerın durumu.hersey onlara ayarlı degıl kı cocuklar super olsun.cocuk ıı oldu mu cocugun basarısı kotu oldumu ogretmen kotu ohhh   ne ala...keske hıc gelmeselerrrrrr.
mufettıs adını duuyunca bıle kasılıp canım sıkılıyor.bırdr o kadar lıste tam olan var mı acaba...bunları okyuyunca bıle canım sıkılıyor.can sıkmaya gerek yoook.zaten hastayım.

Düzenleyen hatice21 - 10-Kasim-2009 Saat 22:22
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, harunongel, sas1980, talhabora, asyas,
deep dark
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 147

Aldigi Alkis: 285
%100
Alıntı deep dark Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 00:11
metin hocam bak hakettin simdi tesekkürü... onları mmemnun etmak zor biraz tıpkı yemek programındakiler gibi armudun sapı, üzümün çöpü...
Gülümse...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, hatice21, metinogretmen, asyas,
harunongel
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 117

Aldigi Alkis: 384
%100
Alıntı harunongel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 00:59
Arkadaşlar bizim okulada yklaşık iki hafta oluyor müf. amcalar geleli.açıkçası onlrın söyledikleri hiç birşey benim için geçerli değil nedenmi? Adam hangi devriden kalmaysa bana gelmiş google faydalarını alatıyor:DDDDDDDD tabi hocam ne demek sürekli google ziyaret etmeye çalışacağım dedim:DDDD Asıl bomba ardından geldi tabi, dedimki hocam bide bizim 5A okutan arkadaşımızla yaptığımız eğitim sitemiz var onuda ziyaret etmenizi bekleriz dedim adam dondu kaldı.Köy öğretmeniyiz ya bunlar nasıl olsa biseyden haberi yok google anlatayım dedi heralde:DDDDDD
www.habermeb.net
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hatice21, metinogretmen, talhabora, emelcelik, deep dark, asyas,
sas1980
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%18
Alıntı sas1980 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 09:29
arkadaşlar tavsiyeleriniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.sanırım haftaya bizim okula geleceklermiş.bunların hepsini yapmam mümkün görünnmüyor.neyapayım hayırlısı olsun
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, harunongel,
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 10:49
sanırım metin hocamız bize kırıldı.hocm yanlıs anlamayın ama zaten strelı bır yıldayız bırlerle.bı de mufettıs baskısı hıssedıp kımse  daha da canını sıkmak ıstemıyor anladıgım kadarıyla..bu arada sızı de aldıgınız basarılardan  dolayı tebrık ederım. bır ehocam verdıgınız lıstede benım bılemedıgım haylı ewrak var acıklar mısız acaba.
harun ongel hocam sıtenızın adı nedır bende zıyaret etmek ısterım

Düzenleyen hatice21 - 11-Kasim-2009 Saat 11:00
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, asyas,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 11:10

sanırım metin hocamız bize kırıldı.hocm yanlıs anlamayın ama zaten strelı bır yıldayız bırlerle.bı de mufettıs baskısı hıssedıp kımse  daha da canını sıkmak ıstemıyor anladıgım kadarıyla..bu arada sızı de aldıgınız basarılardan  dolayı tebrık ederım. bır ehocam verdıgınız lıstede benım bılemedıgım haylı ewrak var acıklar mısız acaba.
harun ongel hocam sıtenızın adı nedır bende zıyaret etmek ısterım
Yok hocam asıl canımı sıkan dün 5.sınıf okutan öğretmenimizin 10 kasım gibi bir günde aldığı SORUŞTURMA NEDENİ İLE OKULDAN TAİNİ,belgesi.
O'nuda çok uyardım.. Dediğim gibi önce sağlık...

!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
SİTEME DE BEKLERİM..Embarrassed

EN BÜYÜK MÜFETTİŞLER VİCDANINIZDIR.!(Metin ÇİMEN)

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, emelcelik, asyas, 23nisan, a.eser, cevahir08,
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 11:27
sahsen bende uzuldum hocamızın durumune bende uzuldum.bu hıcamız daha once debahsettıgınız esı ıle bosanmak uzere olan sınırlerı bozulan ogretmen arkadasımızdı degılmı yanlıos degılsem.ne dıyebılırımkı kıeske elden bısey gelse.allah yardımcısı olsun.yenılıge acıp ınsanlarla halden anlayan ınsanlarla karsılastırsın allah.boyle olsun kı oo sacma neden yuzune vuruulup pesınden gıtmesın hocamızın.bır anda kendımı onun yerıne koydumda gercekten hıc hoz hıssetmedım kendımı.
bu arada soruma cewap alamadım metin hocam.

Düzenleyen hatice21 - 11-Kasim-2009 Saat 11:35
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: asyas,
harunongel
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 117

Aldigi Alkis: 384
%100
Alıntı harunongel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 11:39
Hatice hocam bizim sitemiz genelde eğitim haberleri üzerine.""""!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen """beklerim.
www.habermeb.net
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hatice21, talhabora, metinogretmen, asyas,
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 16:03
metin hocam lütfen siz de beni yanlış anlamyın..ben sizi değil müfettişçikleri eleştiriyorum tavrım ve asabiyetim tamamen onlaradır...sizin kadar tecrübeli deiglim ama 5 yıllık meslek hayatımda bir kez bile harbi bir müfettişe denk gelmedim geleni de görmedim...söyledikleri ve yaptıkları herşey fasa fiso..ayrıca ben de o kadar saçma sapan sebeplerden dolayı soruşturma acılan meslektaşlarımı gördüm ki müfettişlik kurumuna karşı saygımı yitirdim...ha mutlaka işiğini layığıyla yapanlar da vardır haklarını yemek istemem...dediğiniz laf hoşuma gitti EN BÜYÜK MÜFETTİŞLER VİCDANIMIZDIR...vicdanımıza kulak verelim arkadaslar başkalarına degil...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, harunongel, asyas, cevahir08,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 17:50
Orjinalini yazan: emelcelik

metin hocam lütfen siz de beni yanlış anlamyın..ben sizi değil müfettişçikleri eleştiriyorum tavrım ve asabiyetim tamamen onlaradır...sizin kadar tecrübeli deiglim ama 5 yıllık meslek hayatımda bir kez bile harbi bir müfettişe denk gelmedim geleni de görmedim...söyledikleri ve yaptıkları herşey fasa fiso..ayrıca ben de o kadar saçma sapan sebeplerden dolayı soruşturma acılan meslektaşlarımı gördüm ki müfettişlik kurumuna karşı saygımı yitirdim...ha mutlaka işiğini layığıyla yapanlar da vardır haklarını yemek istemem...dediğiniz laf hoşuma gitti EN BÜYÜK MÜFETTİŞLER VİCDANIMIZDIR...vicdanımıza kulak verelim arkadaslar başkalarına degil...
Hocam tamamen haklısınız.Siz birde 96-2004 arası dönen siyasi oyunları bir görseydiniz..
Adamı olan ADANA-MERKEZ olmayan FAKE -ORUÇLU oluyordu taini.15 yıllık öğretmen merkeze gelemezken 2 aylık öğretmen en iyi okulda EN İYİ SINIFI alıyordu.. Şimdi en azından puan sistemi var.Kör topal da olsa işliyor.Tainin çıkacağı okulu sen seçiyorsun.. Benim ilk tercihim Adana idi ve çıktı.Fakat gerisini(sözde) kurra çektiler.Toprakkale isterken Feke -Oruçlu Köyü çıktı.Arası tam 7 saatti o şartlarda.. Birinde her akşam evde olacakken diğerinde 1 veya 2 ayda bir evi görüyordum..
Neyse sağlık olsun..
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, asyas, 23nisan, a.eser, cevahir08,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 18:00

Değerli arkadaşlar HATIRLATMAK İSTEDİM..

İKY değişti. 45.maddeye göre ARAKARNE BU HAFTA SONU CUMA verilecek.Siz ise yarın notları idareye vermek zorundasınız.Bence bu akşam notlarınızı girin.En geç yarın akşam..
bu adresten e-okula girin.Şifre genelde tc numaranızın ilk 5 rakamıdır.Big%20smile
Şifreyi okuldan da öğrenirsiniz.Geçen yılki şifrenizde geçerli..
Anasayfa açılınca sol en üstten
**İlköğretim Kurum İşlemleri** yazan yere tıklayınız.
Oradan aşağıda **not işlemleri** yazan yere tıklayınız.
Daha sonra ise **gelişim raporu** yazan yere tıklayıp,açılan sayfada sınıfınızı seçin..
Sınıf listenizden her öğrenciyi sıra ile tıklayıp notlarını veriniz..
Not sistemi ise;
(1) Çok İyi; (2) İyi; (3) Geliştirilmeli; (4) Değerlendirme Dışı
DİKKAT; (1) çok iyi....Thumbs%20Up
Kolay gelsin..
GEÇ VAKTE BIRAKMAYIN SİSTEM KİLİTLENEBİLİR..
NOT;Mutlaka biliyorsunuzdur da,bilmeyen olur diye uğraşıp yazdım.Cool

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: kudretuba, harunongel, asyas, 23nisan, a.eser, cevahir08,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 18:23

sahsen bende uzuldum hocamızın durumune bende uzuldum.bu hıcamız daha once debahsettıgınız esı ıle bosanmak uzere olan sınırlerı bozulan ogretmen arkadasımızdı degılmı yanlıos degılsem.ne dıyebılırımkı kıeske elden bısey gelse.allah yardımcısı olsun.yenılıge acıp ınsanlarla halden anlayan ınsanlarla karsılastırsın allah.boyle olsun kı oo sacma neden yuzune vuruulup pesınden gıtmesın hocamızın.bır anda kendımı onun yerıne koydumda gercekten hıc hoz hıssetmedım kendımı.
bu arada soruma cewap alamadım metin hocam.
Evet hocam o bayandı..
Fakat sınıfta çok bağırıyor ve kendini kaybediyordu.Hatta bazan öyle bir hal oluyor ki çocuklara ağır sözler(!) söylüyordu.
Hocam etme,eyleme dedik ama..Cry
 Umarım orada huzura erer..
Hocam anlamadığınız evraklar hangileri,onu anlamadım Confused
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, asyas, hatice21, 23nisan, a.eser, cevahir08,
sbizimbeycur
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 237

Aldigi Alkis: 842
%100
Alıntı sbizimbeycur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 19:05
öncelikle on kasım anma törenini layıkı ile gerçekleştirdik ve mutlu olduk.Müfettişler bugün bizdeydi. Aklınıza gelebilecek her görsel duvarlarda var ama efendim bir de bende (hazırlar hariç 3 farklı metin asmışım) yazmalıymışım,defterdeki yazılara yıldız yapmak yerine stikirs kullanmalıymışım.Şimdi ne düşüneyim arkadaşlar zorla açık aramıyorlar mı????
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, talhabora, harunongel, asyas, cevahir08,
sanemd
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

Aldigi Alkis: 110
%100
Alıntı sanemd Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 19:15
Geçen hafta müfettişler biz de idi.Bize dedi ki 1/A N harfinde 1/B i de falan filan beni ilgilendirmez..Her öğrencinin ve sınıfın kapatisesi farklı..Bana açıklama yaptıktan sonra tabi inandırıcı olsun dedi sizleri asla kıyaslamam..Evrak filan istemem..tek isteğim öğrenciler kazanımları almış mı..Bir de mutlaka ürün dosyası isterim başka bişeyede kafa yormayın dedi..Çok ılımlı idi..Sınıflara girmedi sadece tüm zümrelerle bi toplantı yaptı o kadar..Bu arada sesim kısıldı pazartesi bugün tamamen gitti..Yarın r sesine geçecektim ne yapacam bilmiyorum:((
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, talhabora, harunongel,
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 19:45
Orjinalini yazan: sanemd

Geçen hafta müfettişler biz de idi.Bize dedi ki 1/A N harfinde 1/B i de falan filan beni ilgilendirmez..Her öğrencinin ve sınıfın kapatisesi farklı..Bana açıklama yaptıktan sonra tabi inandırıcı olsun dedi sizleri asla kıyaslamam..Evrak filan istemem..tek isteğim öğrenciler kazanımları almış mı..Bir de mutlaka ürün dosyası isterim başka bişeyede kafa yormayın dedi..Çok ılımlı idi..Sınıflara girmedi sadece tüm zümrelerle bi toplantı yaptı o kadar..Bu arada sesim kısıldı pazartesi bugün tamamen gitti..Yarın r sesine geçecektim ne yapacam bilmiyorum:((

HOCAM BU DÖNEM REHBERLİK OLDUGU İÇİN TOPLU GÖRÜŞME YAPMIŞLARDIR...ASIL GICIK MÜFETTİŞ TİPİ BUNLARDIR BENDEN SÖLEMSİ İLK DÖNEM GELİRLER SINIFIA BİLE GİRMEZLER DERSİNİX Kİ AA NE KADAR ILIMLI BİRİ SONRA TEFTİŞ ZAMANI Bİ GELİR KILI KIRK YARAR FIRÇASINI ATAR GİDER..
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: sanemd, metinogretmen, harunongel, asyas,
ilkimnur
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 41

Aldigi Alkis: 31
%75
Alıntı ilkimnur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 20:27
arkadaşlar ben nerde olduğumu söylemiyim.acayip gerideyim.neyse şu müfettiş olayıyla panikledim.toplum hizmetini düzgün bulamadım ayrıca tebliğler dergisini geçen sene de çok aradım düzgün yok gibi.yazdıklarınızın bazılarının ne olduğu hakkında fikrim yok.tecrübeliler yardımcı olurlar mı acaba ....
IP  Tesekkur Et
sanemd
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı sanemd Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 20:33
4 . sınıfı okuturken müfettiş geldi 4/4 lük evrak sundum dersi harika işledik 90 aldım..5. sınıfta geldi evrak istedi yok dedim..nasıl yok dedi gerek duymadık zümrece karar aldık yapmadık dedim..bir zılgıt yedim:(( ama ama 93 aldım:))çözemedim ben bu müfettişleri..
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: asyas,
sanemd
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı sanemd Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 20:36

sas 1980 hocam
yıllık çalışma programı
öğrenci gözlem defteri
ürün dosyası içeriği...

Myildirim38 ARKADAŞIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.. Ayrıca aşağıdakilerede bakıyorlar,bazen...
BU GENEL ŞABLON,BAZILARI SİZİ İLGİLENDİRİYOR BAZILARI İSE İLGİLENDİRMİYOR AMA BİLGİNİZ OLSUN..BAZI MÜFETTİŞ ARKADAŞLARA GÖRE *NOTBOOK** VARSA YANİ DİZÜSTÜ,PLANLAR ORADA OLABİLİR..

Ünitelendirilmiş Yıllık Plan

Günlük Ders Planı

İş Günü Takvimi

Ünite Süre Çizelgesi

Yıllık Çalışma Programı

Haftalık Ders Programı

Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı

Ünite Çalışma Dosyası

Sınıf Ders Defteri

Deney defteri Raporu(4.5.sınıf)

Gezi Planı(yasak şu an ama geziler :) =

Öğrenci Gözlem Defteri-Fişi

Rehberlik Plan-Dosya

Öğrenci Kişisel Robşayanı

Kitaplık ve Defteri

Çevre İncelemesi

Sınıf Veli Toplantısı

Tebliğler Dergisi Fihristi

Eğitici Kol Dosyası

Sınıf Demirbaş Listesi

Ders Dışı Etkinlik Dosyası

Yazılı Kağıt ve Cevapları(4 ve 5 için)

Ödev Listesi-Ödevler(PERFORMANS*PROJE)

Meslek Çalışmalar Dosyası

Dershane Araçları

Etkinlik Dosyası

Koordinasyon Kurulu Kararı

a.    Cümle Listesi(harf listesi)

b.    Metin Defteri

c.    Metinler

d.    Kontrol Tablosu

Tebliğler Dergisi Fihristi tarih oldu diye biliyorum..yanlış mı biliyorum..
IP  Tesekkur Et
zega
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

Aldigi Alkis: 7
%87
Alıntı zega Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 22:19
ürün dosyasında neler bulunduruyorsunuz?
IP  Tesekkur Et
deep dark
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 147

Aldigi Alkis: 285
%100
Alıntı deep dark Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 22:32
ya ben matematik dersi için 1 den 9a kadar rakamları okur- yazar dediimmm saçmalamısım değil mi??? yaklasık 27 ders saatii
Gülümse...
IP  Tesekkur Et
celikkudret
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 9

Aldigi Alkis: 3
%33
Alıntı celikkudret Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 22:48
arkadaşlar benım bır ogrencım gecen hafta  okula yenı geldı...sınıfla t sesının gectıgı cumle ve heceler kururyoruz ama onunla en baştan e sesınden başladık fakat problem su cocuk odev yapmıyor ve sınıfta benm verdıgın hiçbr etkınlıgı yapmyor.ailesınıyle gorşmek istedım gelmedıler..sınıfla ılerlerken o cok gerıde kalıyor ve ıyıce karıştırıyor.yazması gereken seyı degılde arkadasınn yazdıgı hece yada kelımeyı yazmaya kalkıyor ve harflerı tanıyamıyor..sızce ne yapmam gerekıyor bu konuda bana yardımcı olursanız sevınırım...
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 22:51
Orjinalini yazan: zega

ürün dosyasında neler bulunduruyorsunuz?
Sanem hocam,
Özellikle ATATÜRKÇÜLÜK konularını neye göre yaptınız diye sorarlar.Bazılarının numaralarını bilin.. Ve öyle sorular geliyor ki şaşırırsınız..

Değerli zega hocam;
Çocuklara yaptırdığınız resimleri,çalışmaları,ödevleri vs. bunları yaptırdıkça dosyasına koydurun.
İçine 3 dosya koyacağınız klasörün,her dosyasına bu çalışmaları ayrı ayrı koydurun.Mesela birine  görsel sanatlar,birine  sınıfta yaptığınız çalışmalar,birine ödevler vs.

IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 22:54
Orjinalini yazan: deep dark

ya ben matematik dersi için 1 den 9a kadar rakamları okur- yazar dediimmm saçmalamısım değil mi??? yaklasık 27 ders saatii
Hocam saçmalama ağır olmuş ama biraz fazla yazmışsınız.. Kılavuz kitapta  her derste ne yapacağınız tek tek var zaten.Neden kendinizi strese sokuyorsunuz Big%20smile
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 22:58
Orjinalini yazan: celikkudret

arkadaşlar benım bır ogrencım gecen hafta  okula yenı geldı...sınıfla t sesının gectıgı cumle ve heceler kururyoruz ama onunla en baştan e sesınden başladık fakat problem su cocuk odev yapmıyor ve sınıfta benm verdıgın hiçbr etkınlıgı yapmyor.ailesınıyle gorşmek istedım gelmedıler..sınıfla ılerlerken o cok gerıde kalıyor ve ıyıce karıştırıyor.yazması gereken seyı degılde arkadasınn yazdıgı hece yada kelımeyı yazmaya kalkıyor ve harflerı tanıyamıyor..sızce ne yapmam gerekıyor bu konuda bana yardımcı olursanız sevınırım...

Değerli Hocam ve AYNI DURUMDAKİ ARKADAŞLAR;
O çocukların ailelerini okuldan resmi yazı çıkararak (sahte resmi yazıda olabilir) çağırın.
Okul müdürü bir öğretmen ve varsa rehber öğretmenle toplantı yapın.. Çocukların durumunun kötü olduğu böyle olursa RAM a yollanalıcağını veya sınıfta kalacaklarını vs. söyleyin.Ayrarıca **aslında çocukların zeki olduğunu ama evde ödev yapmadığı,yaptıılmadığını dile getirin** Faydasını görürsünüz.. Thumbs%20Up
Burada müdürün tutumu çok önemli.. Broken%20Heart
Daha öncede yazmıştık arkadaşlar.. SELAMLAR

Düzenleyen metinogretmen - 11-Kasim-2009 Saat 23:01
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2009 Saat 23:03
Orjinalini yazan: celikkudret

hocam aynı durum bende de var. ben o öğrenciye şimdilik bir şey yapmıyorum.. tabiri caizse kendi haline bıraktım.. tüm sınıfla n sesindeyiz. onunla bu hafta çizgi çalışmasını yeni bitirdik ama e sesine gelince tam bir karmaşa çıktı.. birde onunla özel ilgilenmeye zamanım olmuyor.. evde veli hiç ilgilenmiyor.. onu ben ikinci döneme bıraktım gibi oldu.. matematikten sayıları vermeye çalışıyorum.. ama veli olmayınca o da olmuyor.. şimdilik yapacak bir şey yok gibi.... onu bekleyemem...
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: asyas, harunongel,
asyas
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 14

Aldigi Alkis: 28
%100
Alıntı asyas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2009 Saat 15:04
okullarımız 1 hafta tatil oldu tam sınıfımı düzene oturttum derken bide domuz gribi tatili çıktı çocuklara ödev bile veremedik az buz bir zamanda değil 1 hafta sonrada bayram tatili olacak muhtemelen onuda 9 güne çıkarırlar kara kara düşünmemek elde değil.bu domuz gribi vakalarıda hat safhaya çıktı aşı dersen tam bir kaos allah hepimizi özellikle çocuklarımızı korusun.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen,
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2009 Saat 16:21
geçmil olsun asyas hocam.. velilere ulaşabilirsen öğrencilere ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirebilirisin belki.. en azından ulaşabildiklerine ödev versen tatil dönüşü senin için rezalet olmazdı... neyse hayırlısı olsun..
evet domuz gribi tehlike arz ediyor.. olayın eğitim yönü önemli ama şahsen ben önce sağlık diyorum.. aşı durumunda sana katılıyorum.. tam bir kaos..

yeri gelmişken sorayım aşı olmayı düşünen var mı?
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen,
mavimelek
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 45

Aldigi Alkis: 138
%100
Alıntı mavimelek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2009 Saat 17:04

geçen haftanın olumlu,iyimser öğretmeni  bu hafta yokCry n sesini verdim ilk gün an ,en,in işledik bugün ana ene ,ini den işte na ne ni yi öğreticem hesapta  konu bu n sesi deeee   e yazıyorum tahtaya i diyo bi öğrenci ,bir diğeri a diyo ,noluyoooo Deadmoral bozukluğu ,mutsuzluk had safhada ,evet öğrenicekler de okumayı ,ben  artık uyku sorunu çeken 1 öğretmen olucam inşallah sizler iyisinizdir...

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, talhabora,
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2009 Saat 17:55

geçmil olsun asyas hocam.. velilere ulaşabilirsen öğrencilere ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirebilirisin belki.. en azından ulaşabildiklerine ödev versen tatil dönüşü senin için rezalet olmazdı... neyse hayırlısı olsun..

evet domuz gribi tehlike arz ediyor.. olayın eğitim yönü önemli ama şahsen ben önce sağlık diyorum.. aşı durumunda sana katılıyorum.. tam bir kaos..

yeri gelmişken sorayım aşı olmayı düşünen var mı?

hocam valla aşı olayı tam bir muamma:S bence domuz gribinden ölme ihtimalimiz aşının yan etkilerinden dolayı basımıza birşey gelmesinden daha az....olmayı asla düşünmüyorum kısacası
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: talhabora,
atsız
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 30

Aldigi Alkis: 40
%100
Alıntı atsız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2009 Saat 18:49

merhaba arkadaşlar.bu domuz gribinden dolayı okullar tatil olur endişesiyle 1.ve 2.gruplardan oluşan ödevler hazırlamayı düşünüyorum.en azından ne olur ne olmaz diye elimin altında bulunur.yalnız nette böyle hazır okuma metinleri bulamadım.bildiğiniz çalışmalar varsa indirebileceğim birkaç link verebilir misiniz??şimdiden teşekkür ederim..

atsız51
IP  Tesekkur Et
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2009 Saat 20:04

mrb arkadaslar nasılsınız.ben de ası olmayı dusunmuyorum sahsen.

ogrencılerımın durumları fena degıl.bır ogrencıme daha gostermedıgım n sesını soyledım bak bu n dedım yanına a gelırse ne olur dedın na dedı e gelırse dedım ne dedı sonundada lı vardı oku dedım nanelı dedı.allahım super  kız ya.demekkı bırlestırmeyı hatta seslerı versem okumayı bıle ogrenecek.ama sızce ona ne yapmalıyım ayrı tutma ısını pek beceremıyorum.cok yorucu oluyor sızce aynı mı gıdeyım yoksa 2 kız ogrencım  var ıyı.ıkısını alıp gıdeyım mı .bılemedım.
bır ogrencımde okurken a l a l dıye seslerı once soyleyıp sonra ben bırlestır deyınce al dıyor.yanı okumadan once mutlaka seslerı soylemesı ve benım bırlestır demem lazım .hadı kendın yap dıyorum 10 saat sonra cewap verıyor.ben onun ıcın bı uyarıcı olmusum b en soylemeden yapmıyor.bı ogrencımde benden baska kımseye okumuyor.arkadasın okıtsun dıyorum yok dıyor.ahhhhhhhh
bı kız ogrencım de herseyı sallıyor.ıstede yapacak ama a  t bırlestır ne oldu dıyorum ala dıyo.........aglayasım gelıyor.
ıyı ogrencılrımden bırı de koyden tasındı.okumayı da basarıyordu.
3 ogrencım 4 gundur yok offffffff
benım gunluk raporum bunlar sız neler yaptınız......?
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen   !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen   !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen   !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen   !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen   !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen   !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen  n sesş calısma kagıtları..ya hala toplu gondermeyı yapamadım.klasoru sıkıstıramıyorum.

Düzenleyen hatice21 - 12-Kasim-2009 Saat 20:53
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, talhabora, sbizimbeycur, cevahir08,
adalet1
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 118

Aldigi Alkis: 362
%100
Alıntı adalet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2009 Saat 20:16
Arkadaşlar,
Benim sınıfımdaki olaylar genellikle sizinkilerle aynı olunca yazmaya pek gerek duymuyordum.Ama bu olayları paylaşmak istedim. 
Harfleri vermekte  çok acele etmiyorum.Sınıfın geneline göre gidiyorum. Bu hafta n harfine geçecektim ama çoğunlukkta sıkıntı duyduğum için geçmedim. e,l,a,t,i sesleri ile okuma ve yazma çalışmaları yaptık.
Dün sabah bir öğrencim geldi (daha "til" hecesini vermemiştim)
" Öğretmenim, ben artık babamın ismini yazabiliyorum "dedi.Şaşırdım. Nasıl diye sordum.
Tahtaya kalktı ve yazdı. ti ve l birleşince til olacağını  , a ve la hecesinide bildiğimizi söyledi.Atilla!yı yazdı.Çok hoşuma gitti.
Bu günde til hecesini verdiğim anda bir öğrencim parmağını kaldırdı.Öğretmenim tilkide til hecesi var dedi. Bu gün de çok mutlu oldum.
Düşünmeye ve mantık kavramaya başladılar.
Sevgilerle kalın

Düzenleyen adalet1 - 14-Kasim-2009 Saat 19:58
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, talhabora, cevahir08,
<< Önceki Sayfa   68 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme