Arkadaslar rapid ten free user olarak paralel download yapmasanız bile dosya boyutuna gore 70-80 sn ye kadar çıkan bir sayac oldugunu hepimizi biliyoruz (bir ara kalkmıştı ne güzel)
bu 70-80 sn beklemek beni sıkıyordu,ama artık beklemeye son
o sayac geriye dogru sayarken adres satırına Aşağıdaki YEŞİL YAZIYI kopyalayıp yapıştırın..
Bu tip öğrenciler Mutlaka RAM aracılığı ile özel eğitime yönlendirilmeli.Devlet haftada iki seans özel eğitim ücretini karşılıyor..Yeterki aile kabullenip , hem okul hem özel eğitime katılsın. Şehir merkezinde iseniz rahatlıkla özel eğitim aldırabilirsiniz....
Morali bozmak yok.. Alın size bir fıkra..(duymayan olabilir belki..)
LAZ OLDUĞUM İÇİN
Temel ilkokulun 1.sınıfına başlar,ilk gün koşa koşa eve gelir ve annesine
--Anne anne! öğretmen bugün okulda sayıları öğretti, herkes 9'a kadar sayabildi ben tam 14'e kadar saydım , laz olduğum için mi ?
Annesi: Evet yavrum laz oldugun için. Temel cok sevinir, 2.gün okula gider ve yine koşa koşa gelir ve annesine : -Anne anne! öğretmen okulda alfabeyi öğretti, herkes elat'a kadar öğrendi ben inorm'a kadar öğrendim laz olduğum için mi? der Annesi: Evet yavrum laz olduğun için. Temel artık yerinde duramaz ertesi gün okuldan acayip mutlu bir şekilde gelir ve annesine : -Anne anne bugün okuldaki arkadaslarımla boylarımızı karşılaştırdık,herkesinki 80-90 cm benimki 140 cm. laz olduğum icin mi? der Annesi: Hayir yavrum onlar 6 yaşında sen ise 11 yaşındasın,onlar ilk kez 1.sınıfa gidiyor sen ise 5 yıldır 1.sınıfa gittiğin içindir..!! Der.
Morali bozmak yok.. Alın size bir fıkra..(duymayan olabilir belki..)
LAZ OLDUĞUM İÇİN
Temel ilkokulun 1.sınıfına başlar,ilk gün koşa koşa eve gelir ve annesine
--Anne anne! öğretmen bugün okulda sayıları öğretti, herkes 9'a kadar sayabildi ben tam 14'e kadar saydım , laz olduğum için mi ?
Annesi: Evet yavrum laz oldugun için. Temel cok sevinir, 2.gün okula gider ve yine koşa koşa gelir ve annesine : -Anne anne! öğretmen okulda alfabeyi öğretti, herkes elat'a kadar öğrendi ben inorm'a kadar öğrendim laz olduğum için mi? der Annesi: Evet yavrum laz olduğun için. Temel artık yerinde duramaz ertesi gün okuldan acayip mutlu bir şekilde gelir ve annesine : -Anne anne bugün okuldaki arkadaslarımla boylarımızı karşılaştırdık,herkesinki 80-90 cm benimki 140 cm. laz olduğum icin mi? der Annesi: Hayir yavrum onlar 6 yaşında sen ise 11 yaşındasın,onlar ilk kez 1.sınıfa gidiyor sen ise 5 yıldır 1.sınıfa gittiğin içindir..!! Der.
kudretuba hocam malesef şifreyi bilmiyorum ben öyle kullandım fakat müfettişler orda yazan mail adresine mail yazıp şifreyi isteyebilirsiniz demişlerdi bi deneyin isterseniz.
[/QUOTE]
Değerli ASYAS Hocam..
Harika bir program.(Aslında vakit olsa çok rahat hazırlanır )
Çok teşekkür ederiz tekrar.
Duyduğumuza göre şifreyi bulmuşsunuz..
Paylaşırsanız seviniriz..
Düzenleyen metinogretmen - 05-Kasim-2009 Saat 22:57
Ata ,atla ,Atlat ve talat diye diye haftayı bitirdik.İnşallah ödevlerini yaparlarsa 1. grup bitecek.Şimdi hf. sonunu On kasım Anma töreni programı hazırlıyarak geçiricem.Ama hala 3 çocuğum hiç bir sesi tanımıyo ve kalemi kıpırdatmıyor.Ne yapayım imdattttttttt!.
Düzenleyen sbizimbeycur - 07-Kasim-2009 Saat 10:32
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
Bu hafta 2. ci gruptan bir ses vermeyi planlamıştım ama malesef..Çünkü lale ,ala. talat heceleriyle paso uğraştık... benim öğrenciler heceleri ezbere okuyorlar..Siz de aynı şeyleri yaşıyor musunuz?
tbatikan hocam benim de 5 çocuğum dışında hepsi ezbere okuyor ve ben bu konuda kendimi çok çaresiz hissediyorum.. kimisi de let'e tel bile diyo.. başta hangi ses varmış hiiiiiiiiiiiiiç umrunda değil.. kırk kere söylüyorum önce en baştaki sesi okuruz diye ama hiç etki etmiyo arkadaşlar.. biri bana akıl versin ne olur.. şu deneyimli hocalarım nerdeleeeeeeeeeeer!!! bir söz söyleyin.. mevcudum 30 ama sadece 5 kişi mantığıyla okuyo.. diğerlerinden bazıları tamamen ezber, bazıları ilk heceyi okuyo gerisini uyduruyo.. çaresizimmmmmm.. i sesini verdim heceler oluşturduk zorlananlar var.. iki kişi i ye t diyo hala.. hece tablosu ezbere mi yöneltir acaba.. ne yapayım lütfen biri bana bir şeyler anlatsın istifa edecemmmmmmmm...
ay anlatmadan edemicem.. bi öğrencim var,biraz zorlanıyo.. çok soyal bi çocuk.. bugün elti yazdık,okuduk.. sonraki ders tahtaya elti yazdım,onu kaldırdım.. tahtada ne yazıyo dedim. "kaynana" dedi... :):) güleyim mi ağlayayım mı.. durum aynı hocam..
Ata ,atla ,Atlat ve talat diye diye haftayı bitirdik.İnşallah ödevlerini yaparlarsa 1. grup bitecek.Şimdi hf. sonunu On kasım Anma töreni programı hazırlıyarak geçiricem.Ama hela 3 çocuğum hiç bir sesi tanımıyo ve kalemi kıpırdatmıyor.Ne yapayım imdattttttttt!.
Değerli Hocam ve AYNI DURUMDAKİ ARKADAŞLAR;
O çocukların ailelerini okuldan resmi yazı çıkararak (sahte resmi yazıda olabilir) çağırın.
Okul müdürü bir öğretmen ve varsa rehber öğretmenle toplantı yapın.. Çocukların durumunun kötü olduğu böyle olursa RAM a yollanalıcağını veya sınıfta kalacaklarını vs. söyleyin.Ayrarıca **aslında çocukların zeki olduğunu ama evde ödev yapmadığı,yaptıılmadığını dile getirin** Faydasını görürsünüz..
kudretuba hocam vallahi anlattığınız kaynana olayı beni çok güldürdü...:))))
bende de benzer vakalr yaşanıyor.:)
insan gülse gülemiyor ağlasa ağlayamıyor..
ne yapacağımzı biliyorum sadece sabır sabır...şuan ezberliyorlar haliyle ezberleyecekler tabi ki daha çok küçükler ve işin mantığnı anlayamıyorlar.aynı durumlar bende de var.2. gruptan sonra düzelecek çoğu işin mantığını kavrayacak...biraz daha sabır sadece...üzmeyin kendinizi.inanın 2. gruptan sonraki seslerde dah da düzelecek sorun...saygılar...
tbatikan hocam benim de 5 çocuğum dışında hepsi ezbere okuyor ve ben bu konuda kendimi çok çaresiz hissediyorum.. kimisi de let'e tel bile diyo.. başta hangi ses varmış hiiiiiiiiiiiiiç umrunda değil.. kırk kere söylüyorum önce en baştaki sesi okuruz diye ama hiç etki etmiyo arkadaşlar.. biri bana akıl versin ne olur.. şu deneyimli hocalarım nerdeleeeeeeeeeeer!!! bir söz söyleyin.. mevcudum 30 ama sadece 5 kişi mantığıyla okuyo.. diğerlerinden bazıları tamamen ezber, bazıları ilk heceyi okuyo gerisini uyduruyo.. çaresizimmmmmm.. i sesini verdim heceler oluşturduk zorlananlar var.. iki kişi i ye t diyo hala.. hece tablosu ezbere mi yöneltir acaba.. ne yapayım lütfen biri bana bir şeyler anlatsın istifa edecemmmmmmmm...
Değerli Hocalarım;
Ben tecrübeli hoca sınıfına giriyormuyum bilmiyorum ama yazayım...
Bu tamamen normal..Çocuklar ödev yaparken dikkat etmiyor ve çok fazla fotokopi veriliyorsada bu durum olabilir.. Çözüm ise,BOL DİKTE ÇALIŞMASI.. Özellikle tahtayı 2-3 e bölüp tahtaya kaldırmaya çalışın.Ve deftere bol bol sınıfta yazı yazdırın.En basit kelime bile çocuklara göre zor gelir..Let-tel ta-at emel-ela vs çokk olur.Ben geçen gün *m* harfini verirken -m-ile başlayan kelime bulun dedim.. bir kız;
Mary..!! dedi. Ben Mary ne deyince..Hocam ingilizce isim dedi..
Bir taneside YEMEK..!! Demez mi.. Yavrum yemek..mmm ile başlamaz deyince..
Öğretmenim yemek güzelse **mmmmm*** deriz ya dedi..
Yani onlar aslında çok farklılar.İş seviyelerine inmede..
Benim diş,in biri çok şiş iki gündür..
Yakında sizinde dişler başlar şişmeye ve çürümeye..
Tuba öğretmenim,öncelikle belki yapmışsındır ama ben en baştan anlatayım.Önce her sesi çağrıştıran bir resim bul ve o resmi boyat.Tam karşılarına as.Her sesle igili resim bende mevcut isterseniz size yollayabilirim.Ardından her sabah girişte bu resimdeki sesleri tekrar ettirin.Ardından çıkan her heceyi yada kelimeyi vereceğim diye kendinizi yormayın.İşin mantığını anlamadan vereceğiniz fazlalıklar sadece sizi ve öğrencileri sıkacaktır.Sınıfınıza metin oluşturup büyükce ama pano olarak asacaksınız.Hemen hemen her sese .Bunu sabahları ilk derste mutlaka okutacaksınız.Okuturken önce siz her sesi vurgulayarak okuyunuz.Ardından çocuklara okutunuz.Eğer snıfı yeterli düzeyde görmüyorsanız sakın yeni bir ses geçemeyin.Ama genelede 1. grup sancılı olur.2. grupta sistem çözülür.Merak etmeyin 1 ay sonra rahata kavuşacaksınız. Saygılar.
n harfindeyim...her harf yeni bir muamma..sanırım benimkiler en çok bu harfte zorlandı..çıkarılışı zor diğer seslere göre..bugün müfettişler biz de idiler..ders başladı ama toplantı uzun sürdü..aklımda sınıfım dedim şimdi ortalıkta geziyorlardır..toplantı bitti koşa koşa sınıfa gittim..kapı kapalı çıt yok..bir açtım sınıf başkanımız çocuklara tombala oyununu oynatıyor..bir tane çocuk sessiz sessiz ağlıyor..dedim ne oldu:))başkan demez mi beni çıldırttı ben de iki tokat attım öğretmenim:))çocuklar ondan daha çok korkuyor tam bir küçük cadı:)
n sesini bu hafta zor atlattım.çocuklar çok zorlandılar..anne nane nine eline tane bunların üzerinde çok durdum..bugün o ya geçtim.yaptığım plana göre r ye geçmem gerekiyordu..ders bitmeden ot ve oto yu okutup yazdırdım..şimdilik iyiler..bu arada 8 öğrencim var..evde tekrar ederlerse sıkıntı yaşamıyorum..
mrb arkadaşlar, ben de r sesindeyim ya çok ilginçtir benim çocuklar bilmedikleri bir sesi görseler de yazılışlarını göstermeden anlıyorlar 3 öğrencim gayet ii. diğerleri tek tek ses okuyup birleştiremiyor acaba bu durum zamanla asılır mı yoksa benim yapmam gereken birşeyler mi var?? değerli fikirlerinizi bekliyorum
arkadaşlar ben şunu merak ediyorum..misal n sesini verdim..nane anne anlat bunlar basit yazıp okuyorlar..ben oluşabilecek her türlü kelimeyi okutmaya çalışıyorum..naneli atletini nalan inal nil elinde altan vb..çok örneklendirme yapmaya gerek var mı..yüzeysel mi geçiyorsunuz..
ya metin hocam affınıza sıgınarak bı soru sormak ıstıyorum
sız 3 kasımda sanırım n sesındeydınız ve bugun m vermıssınız bu ne hız napıyosunuz nasıl yapıyosunuz eger yanlıssam affola.ben daha 1.grup bıtırdım.vallahı masallahhh
Arkadaşlar 1. sınıf tecrübesi olarak size şunu söylemek istiyorum Okuma yazma öğreniyorum kitabındaki metinler okumayı sökmeleri için yeterli hemen verdiğimiz harflerle oluşan bütün kelimeleri çocuklardan okumalarını beklemeyin. ilk önce ezbere okuyorlar ama sonradan mantığını kavrıyorlar eskiden fiş kestiğimiz dönemleri hatırlayın bütün harflerle çıkan hecelerin tamamını veriyormuyduk çocuk mantığını kavrayıncaya kadar tekrar tekrar okuyup yazacaklar olay bu.
ddeğerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. ben de bu hafta 1. grubu yeni bitirdim. pazartesi i harfine geçmekte bile treddütüm var. ancak bazı arkadaşlar çok ilerdeler. çok geç kalmışmıyım acaba diye düşünüyorum. benim öğrencilerimde de ezbere okuma çok fazla. heceleri kelimeleri çok çabuk unutuyorlar. bugün okuduklarını yarın karıştırıyorlar. umarım dedikleriniz gibi 2. gruptan sonra biraz daha rahatlarız. ben de de 5 tane sorunlu öğrenci var kalem tutamayan yazamayan okuyamayan. onlara ayrı çalışma mı yapayım. ayrı mı tutayım onları. eğer ayrı çalışırsam diğrelerinden çok geri kalıyorlar ilerleyemiyoruz.
çalışmalarınızda başarılar.
arkadaşlar ben şunu merak ediyorum..misal n sesini verdim..nane anne anlat bunlar basit yazıp okuyorlar..ben oluşabilecek her türlü kelimeyi okutmaya çalışıyorum..naneli atletini nalan inal nil elinde altan vb..çok örneklendirme yapmaya gerek var mı..yüzeysel mi geçiyorsunuz..
Orjinalini yazan: teacher86
evet sanem hocamızın sorusu benim de aklıma takılıyordu..metin öğretmenim ve diğer değerli öğretmen arkadaşlar cevap verirse çok memnun olacam...
Değerli Hocalarım;
Öncelikle benim fikrimi önemseyip yazdığınız için gurur duydum..Yukarıda aslında bazı konularda açıklama yapmıştım ama pek okunmamış..
Çocuklar **onlara göre** soyut olan kelimelerde zorlanırlar.Ben veriyorum ama çokta karmaşık hale getirip onlarında sizinde moralinizi bozmaya gerek yok..
İleriki seviyelerde onlarıda vereceksiniz tabii.Bu kelimeler ezberlenmesi güç olduğundan çocuk GERÇEKTEN OKUYOR MU YOKSA EZBERLEMİŞ YADA KAFADAN ATIYOR MU? Soruları akla geldiğinde yazdırılıp okutulabilir..Yani NE YÜZEYSEL NE ÇOK DERİN..
Orjinalini yazan: hatice21
ya metin hocam affınıza sıgınarak bı soru sormak ıstıyorum
sız 3 kasımda sanırım n sesındeydınız ve bugun m vermıssınız bu ne hız napıyosunuz nasıl yapıyosunuz eger yanlıssam affola.ben daha 1.grup bıtırdım.vallahı masallahhh
Evet biraz hız yaptım..
Daha önceden yazmıştım*O*sesini vermek çok kolay.Sonradan *R* ve bugün *m* sesiniş verdim.Acele etmemin sebebi ;
Veli ve çocuklar havaya girmişlerdi,biraz insinler diye..!!
Bu gün okula gidiyoruz ,beyefendinin biri hala sokakta,beni görünce korkmuş..!Annesiyle geldi,
--Çocuk ne zaman eve gidecek,üstünü değiştirip,yemek yiyip,okulda yaptıklarını tekrar edip okula gelecek(dinlenmiş olarak) dedim..
Hocam böyle yaparsan çocuk korkar okula gelmez..!! Demez mi..
--Al dedim çocuğunuzu gelmesin..
Neyse okula geldi..Abisi gibi serseri olacak..Kadın birde
--Çocuk ders çalışmaya arkadaşına gitti..demez mi..!! Yalana çok kızarım..
Elinde kitap ve defter,fotokopi yoktu!! deyince sesini çıkarmadı..
Aslında velileri hiç azarlayıp kızmam,asla kötü davranmam,okulda mutlaka çay bile ısmarlarım ama,bazen tavrınızı koymalısınız..
Siz ağlayacağınıza veli ağlasın..
Bu arada moralinizi bozmayın ama,asıl dananın kuyruğu *R* harfini verince kopacak..Yazması dert ,Okuması dert..Sınıfımda amma peltek varmış..
selam ve selametle kalın..
Düzenleyen metinogretmen - 06-Kasim-2009 Saat 23:39
ddeğerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. ben de bu hafta 1. grubu yeni bitirdim. pazartesi i harfine geçmekte bile treddütüm var. ancak bazı arkadaşlar çok ilerdeler. çok geç kalmışmıyım acaba diye düşünüyorum. benim öğrencilerimde de ezbere okuma çok fazla. heceleri kelimeleri çok çabuk unutuyorlar. bugün okuduklarını yarın karıştırıyorlar. umarım dedikleriniz gibi 2. gruptan sonra biraz daha rahatlarız. ben de de 5 tane sorunlu öğrenci var kalem tutamayan yazamayan okuyamayan. onlara ayrı çalışma mı yapayım. ayrı mı tutayım onları. eğer ayrı çalışırsam diğrelerinden çok geri kalıyorlar ilerleyemiyoruz.
çalışmalarınızda başarılar.
Değerli hocam..Sesli harflerden korkmayın..İsterseniz sekizini de verin gitsin.. Daha öncede yazmıştım.Zayıf öğrenciler için diğer öğrencilerden yardım alın. Onlar onların seviyesine daha çabuk iniyor ve öğrettikçe öğreniyorlar..
Sizlerin yazdıklarınızı okumadan uyumuyorum. Çünkü gün içinde sınıfta kah üzülüp bunalıyorum, kah sevinip gülüyorum. Ama sizlerin yazdıklarını okuyunca çok rahatlayıp,moral buluyorum.
Hepimizin derdi ortak. Birinci sınıf okuma yazma sınıfı. Aceleye gerek yok diye düşünüyorum. Ama Metin öğretmenin fikirleride çok hoşuma gitti."Biz ağlayıncaya kadar veli ağlasın"
Ben i harfindeyim. Pazartesi- salıda devam etmeyi düşünüyorum.
Atatürk Haftası olduğu için Atatürk'ün Hayatı ile ilgili çalışıyorum.İşinize yarar diye düşündüğüm ve benim ezberletmeye uğraştığım şiiri paylaşmak istiyorum.
oncelıkle herkese allah sabır versın.benım de bı sorum olacak.benım 2 tane sorunlu ogrencım var.ıkısı de anasınıufına gıtmemıs ve kız olan mınıcık bedenen cok kucuk.dıgerı kalem bıle tutamıyor.kız olan sadece e l ve a sesını tanıyo dıgerı sadece a sesını ama hıc yazı yazamıyorlar.ne yapacam.dıgerlerını ılerletıp sonra onlara mı donsem acaba.cunku dıgerlerıyle ılgılenmekten onlarla hıccc ılgılenemıyorum.offff bugun kendıme ızın vermıstım bısey yapmıcam dıye ama yıne canım sıkıldı.dıgerlerıyle de dıkte calısmasında cok kotuyuz.okuma fena degıl 2 sını saymazsak 11 ogrencıden 8 ı okuyor ama ezbere ama bılınclı pek kestıremıyorum.ama hece hece gosterdıgımde okuyabılırlar..sorularıma cewap beklıyorum bu sıteyı buradakı paylasımları gercekten cok onemsıyorum...ben de metın hocama ve dıger tecrubelı ogretmenlere seslenıyorum.
bırkac masal arkadaslar ogrencılerınıze ızletırsınız. !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen i calısma kagıtları !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen kolay gelsın.ben bunları kullanacagım.bırde ben boyle ayrı yolluyorum ama toplu yollama yolu varsa daha cok sewınırım boyle tek tek zor oluyor.
e okulda not girişini tılayınca gelişim raporları diye bir bölüm var.Orasını 1 2 ve 3. sınıf öğretmenleri her öğrenci için dolduruyoyBunlar ara karne olarak öğrencilere dağıtılıyor
e okulda not girişini tılayınca gelişim raporları diye bir bölüm var.Orasını 1 2 ve 3. sınıf öğretmenleri her öğrenci için dolduruyoyBunlar ara karne olarak öğrencilere dağıtılıyor
Değerli arkadaşlar;
Küçük bir hatırlatma;
SINIFTA BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ÇOCUKLAR İÇİN BOL NOT DAĞITMAYIN..
bırkac masal arkadaslar ogrencılerınıze ızletırsınız. !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen i calısma kagıtları !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen kolay gelsın.ben bunları kullanacagım.bırde ben boyle ayrı yolluyorum ama toplu yollama yolu varsa daha cok sewınırım boyle tek tek zor oluyor.
Değerli hocam;
umarım bu azim ve fadakarlığınız hayat boyu devam eder..Yüklediğiniz birbirinden değerli dosyalar için teşekkür ederiz..
Toplu yollama içinse;
Masaüstüne bir dosya açın,tüm masalları yada evrakları(ne yükleyecekseniz bu dosyaya atın)sonra bu dosyayın sıkıştırın.(Rar veya zip) sonra yükleyin..
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma