Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: I. Sınıflar Bu gün Okulda Neler Yaptım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   68 Sonraki >>
Yazar Mesaj
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 144

Aldigi Alkis: 441
%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2009 Saat 22:28
Metin öğretmenim evet bugün ilk kar düştü köyümüze.. köyün içine yağmadı ama yüksek tepelerde gösterdi kendini.... ee buralara kar düştü işte.....
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, otpb, 23nisan,
celikkudret
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 9

Aldigi Alkis: 3
%33
Alıntı celikkudret Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2009 Saat 22:40

arkadaşlar bende derslerımı zamanında işlemeye gayret gosteıryorum cunku hayat bılgısı ve matematık de onemlı dersler..sureklı yazı yazmayla ugrasınca sıkılıyorlar. matematık benım için cok eglencelı gecen derslerden bırtanesı...bende sınıfımın durumuna gore cok hızlı ılerleyemıyorum.sınıf sevıyesı goz onunde tutulmalı dıye dusunuyorum..bız sonradan gerı donmektense yavas ama emın adımlarla ierlemek daha guzel olacaktır.burda bızmle calışmalarını paylaşan tum arkadaşlarıma tesekkrler

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, asyas,
atsız
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 30

Aldigi Alkis: 40
%100
Alıntı atsız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2009 Saat 22:56
çok haklısın hocam.sınıfın seviyesi mutlaka gözönünde bulundurulmalı.zira çevremdeki hızlı giden ve ne yapıyım öğrenciler alıyo kardeşin diyen arkadaşların hepsi tekledi kaldı,şimdi geriye döndüler ve hepsi sinir küpü oldu.
atsız51
IP  Tesekkur Et
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 179

Aldigi Alkis: 296
%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2009 Saat 23:00
Orjinalini yazan: talhabora

Metin öğretmenim evet bugün ilk kar düştü köyümüze.. köyün içine yağmadı ama yüksek tepelerde gösterdi kendini.... ee buralara kar düştü işte.....

talha hocam sizin oralar neresi merak ettim... bugun bizim köye de ilk kar yagdı hem de bütün günn...tuz gölünün 10 km yakınında bir köydeyim üstelik; aksaray ilinde..bingöldeyken bile bu kadar erken kar yagdıgını görmemiştim
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2009 Saat 23:11
Orjinalini yazan: emelcelik

Orjinalini yazan: talhabora

talha hocam sizin oralar neresi merak ettim... bugun bizim köye de ilk kar yagdı hem de bütün günn...tuz gölünün 10 km yakınında bir köydeyim üstelik; aksaray ilinde..bingöldeyken bile bu kadar erken kar yagdıgını görmemiştim

hocam Adana'nın Feke ilçesi Ormancık köyü...ama  Kayseri daha yakın bize..(Adana Kayseri sınırı tarafında...)
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
harunongel
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 117

Aldigi Alkis: 384
%100
Alıntı harunongel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2009 Saat 23:25
Metin hocam şuan köyün içinede yağıyor kar tabi yanındada şiddetli rüzgar.
www.habermeb.net
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, 23nisan,
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2009 Saat 23:34

harun hocam sizin oradan daha bu tarafa geçmedi..neyse şimdilik sizin orada kalsın.. bizim buralara biraz geç gönder.. :)

köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen,
harunongel
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 117

Aldigi Alkis: 384
%100
Alıntı harunongel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2009 Saat 23:45
Evet talha hocam yüksünü geçmez bu kar daha ama iyi rüzgar var.
www.habermeb.net
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1077

Aldigi Alkis: 6171
%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 11:03

Elektirik kesiliyor,aşağıda yazmıştım,sınıf kapkaranlık,ışıldak yetmiyor,havalar soğudu,hasta olanlar çoğaldı,fotokopi makinası çalıştı dün nihayet..

Her türlü olumsuzluğa rağmen dün *n* sesini verdim.Clap
Bu gün pekiştireceğim.*O*sesini önceden sezdirmiştim.Acaba çok mu gerideyim Embarrassed
*O*sesini çok çabuk alıyorlar ama,yazarken ve okurken *a*ile karıştırırlar bundan korkmayın normaldir.İleride ayırırlar kelime ve hecenin gelişinden.Thumbs%20Up

VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!

Düzenleyen metinogretmen - 03-Kasim-2009 Saat 11:04
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: talhabora, harunongel, asyas, kudretuba, hatice21, 23nisan, a.eser, cevahir08,
mavimelek
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 45

Aldigi Alkis: 138
%100
Alıntı mavimelek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 15:58

merhabalarrr  hayat bilgisi,matematik,resim ,müzik,beden hepsini işliyorum artık çünkü 1 baktım okutucam hırsına kaptırmışım kendimi yazı yazma dışında ders yapmıyorum nerdeyse çocuklara da yazık bana da,geçen resim dersinde parmak boya ile baskı yaptık kağıda dağınık ,sonra keçeli kalemle gaga,ayak,kanat  ekledik her yöne uçuşan kuşlar oldu rengarenk,bir diğer resim dersinde van gogh'u tanıttım resimlerini gösterdim ,hayatını kısaca anlattım ,bir resmini yansıttık aynısını yaptılar ,böyle her ay 1 ressamı tanıtıcam ,yarında parmak kukla ile oyunlar oynatıcam biraz önce kalıplarını çıkardım pek tabi kiiii parmak kuklaların üzerinde isim yazacak ve bunlar talat,ela lale ve ata olucakBig%20smile matematiktede boncuklardan örüntü  kolye yaptık gayet güzel anladılar  konuyu .okumaya gelince şahane bebelerim de var 1 haftalık tatilde herşeyi unutanda tekrar yapıp duruyoruz hala elat tayım bir ömür elat ta kalıcam gibi 1 his geliyo bazenConfused ama şuna karar verdim isterlerse bu çocuklar nisanda mayısta okusun ben keyifle ders yapıcam onlarda zevk alıcak bende gülerek başka dersleri es geçerek değil hakkını vererek hepimizin üzernde 1 baskı okutucam diye ,okumayan kalmış mı etrafınızda ya hepimiz gerilmiş oturuyoruz halledicezz hepimizz burdan tebrik mesajları yollıcaz birbirimize başarılar ve keyifli dersler hepimize sevgilerrr 

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: sbizimbeycur, hülya69, metinogretmen, talhabora, asyas, cevahir08,
bbegonya
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 16

Aldigi Alkis: 12
%75
Alıntı bbegonya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 16:17
bugün daha yeni a harfini verdim=((
tekrar yaptım ama cocuklar le hecesini okuyamıyor aynı sey la da var....nasıl anlatabilrim arkadaşlar le ve la yı  ne yapsam olmuyor...=(((
IP  Tesekkur Et
otpb
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 118

Aldigi Alkis: 220
%100
Alıntı otpb Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 17:08
Değerli  Öğretmenim 
Bu  öğrencinizin  özel  eğitim  alması  gerek..Ortam  uygun  mu  ?
Benimde  başımda  her  sefer  olur  ama  şehir   merkazinde  çakıştığım  için  özel  eğitime  yönlendirdim....Ritalin  filan  içiyor  olsa  gerek.  Kolay  gelsin....
IP  Tesekkur Et
otpb
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı otpb Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 17:10
Hemen  fazla  beklemeyin. Yollayın  derim. Ama  önce  işitme  testi  için  veli  Hastaneye  götürsün....
IP  Tesekkur Et
sbizimbeycur
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 237

Aldigi Alkis: 842
%100
Alıntı sbizimbeycur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 18:06
merhaba ben de t verecem diye gitim ama benim çocuklarım hala al ve la le ve el hecelerini karıştırıyorlar.Elimden geldiğince görsel de kullanıp tekrar yaaptık.Yarın inş. t verecem.Bu arada 3 öğrencim hiç bir sesi tanımıyor.Sizce bu konuda neler yapabilirim?Bi tanesi 6 ders boyunca oturuyo sadece oyunlara katılıyo.Ne yapmalıyım????
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
IP  Tesekkur Et
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 179

Aldigi Alkis: 296
%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 19:51
ARKADASLAR BİRAZ DA PERFORMANS GÖREVLERİ HAKKINDA KONUSALIM...NELER VERDİNİZ YA DA VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ PERFORMANS GÖREVİ OLARAK..İLK FİKİR BENDEN OLSUN..HAYAT BİLGİSİ DERSİ İÇİN DUYGU SURATI ETKİNLİGİ YAPTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM..DEĞİŞİK SURAT İFADELERİ İÇİNDEN KES YAPIŞTIR TEKNİGİYLE DOGRU SURAT İFADESİNİ OLUŞTURMALARINI BEKLEYECEGİM
IP  Tesekkur Et
gulcinogretmen
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

Aldigi Alkis: 2
%50
Alıntı gulcinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 20:27

merhaba ogretmen arkadaslar...

benim bu sene ik yılım ogretmenlıkte. ve 1 lerin ogretmeniyim. cok tecrubesizim:( suan ses olarak A dayız. yazıları kotu değil. ancak okumakta zorlanıyorlar. ele yi e l e diye okuyorlar. ses olarak okuyorlar. ne yapacagımı bilemıyorum. ogretemıyor muyum ki :(((

IP  Tesekkur Et
kahraman1520
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

Aldigi Alkis: 20
%100
Alıntı kahraman1520 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 20:38
Orjinalini yazan: gulcinogretmen

benim bu sene ik yılım ogretmenlıkte. ve 1 lerin ogretmeniyim. cok tecrubesizim:( suan ses olarak A dayız. yazıları kotu değil. ancak okumakta zorlanıyorlar. ele yi e l e diye okuyorlar. ses olarak okuyorlar. ne yapacagımı bilemıyorum. ogretemıyor muyum ki :(((

Sayın hocam le hecesini verirken l ve e deyip birleştirmeyin sadece le deyin öğrenci düz le olarak öğrensin l ve e olarak birleştirmeye kalkarsanız öğrenci zorlanır Birde meb in verdiği kitap dışında metin oluşturmayalım. verdiğimiz harflerle çıkan bütün heceleri vermeye çalışmayalım. kitaba göre gidersek tamamen işlek olan heceleri yığılmalı olarak çocuklara veriyoruz.
kahraman1520
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: cevahir08,
tbatikan
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 88

Aldigi Alkis: 219
%100
Alıntı tbatikan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 21:22
evet değerli öğretmelerim bugün 1 sınıflara sadece tekrar ettirdim. 2 ve 3. sınflarla matematik yaptık... ve bugün onlara ne kadar haksızlık yaptığımıda anladım.( az zaman  ayırıyorum) .
Arkadaşlar benim 2 ve 3.sınıfların okuma ve yazmaları 2 kişi dışında iyi sayılır.. peki sizce 2  've  3. sınıf öğrencileri  bir  üst sınfa geçtiklerinde zor şartlar göz önünde bulundurularak MATEMATİKTEN en az  NELERİ  bilmeliler... Hani yıllık plan belli ama 18 tane 1. sınıfım var ve toplam 40 öğrencim . her ne yapsamda zaman yetmiyor... zamanı yetiştirmem konusunda da  yardım edebilecek varsa LÜTFEN..
herkese kolay gelsin...
IP  Tesekkur Et
kudretuba
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 34

Aldigi Alkis: 50
%100
Alıntı kudretuba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 22:05
biz de yine i ile hece oluşturma çalışmaları yaptık bugün.. bi de görsel sanatlar dersinde elimizi çizdik kağıda, her parmağımızı öğrendiğimiz farklı hecelerle doldurduk.. mesela baş parmağı il,orta parmağı li vs vs... sonra avuç içine de istedikleri bir nesneyi resmettiler,beni çizdi bi kısmı :) sonra baş parmak dedim herkes baş parmakta yazanı okudu,orta parmak dedim orta parmakta yazanı okudular,serçe parmak dedim orda yazanı okudular.. keyif de aldılar,basit ama keyifli geçti..
bi de biri beni yönlendirir mi 1.sınıfta değerlendirmeler için kaç tane gözlem formu kullanılıyor? bunlardan zorunlu olanlar hangileri? nasıl olmalı değerlendirme süreci? bilir kişiler lütfen yardımcı olsun? bi de dosyamızda bulunması gereken atatürkçülük konularını biri ekleyebilirse çok dua edicem...
sabır diliyorum arkadaşlar...
KuDRe+uB@
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 22:10
Orjinalini yazan: gulcinogretmen

Değerli Hocam;
67 Yaşında olmanızında etkisi vardır belki..Çocukların seviyesine inemiyor olabilirsiniz..Geek
Bol tekrar,bol oyun,bol etkinlik,bol şarkı,bol sevgi...
Mutlaka sonuç alırsınız..Clap

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: asyas, 23nisan, a.eser, cevahir08,
hülya69
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 58

Aldigi Alkis: 153
%100
Alıntı hülya69 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 22:47
       Değerli sinan hocam. Çizgi filmleriniz harika. yararlanıyorum. Ancak 2. grup için hazırlık yapayım dedim i ve n yi indirdim. o -n-r yi indiremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla...
IP  Tesekkur Et
kudretuba
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı kudretuba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 23:00
bugün kimse bir şey yapmadı mı yaaa?  :(
KuDRe+uB@
IP  Tesekkur Et
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 23:04
Sevgili hülya69 hocam linkler düzenlendi. Saygılarımla..
Yaşarken alabileceğim en güzel hediye için sonsuz teşekkürler. Kıvanç UZUN Dünyaya gözlerini Açtı...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hülya69,
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 23:09

bugün tekrar yaptık. elat gurubunu.. beklediğimden iyi geçti.. 1 öğrenci harfleri tanıyor ama birleştirme yok.. 1 öğrenci geçen pazartesi başladı. onda hiç birşey yok. diğer tüm öğrenciler elat gurubundaki harflerle ilgili kelimeleri okuyabiliyor.. uzun süredir.. başka ders yapmıyordum.. ama yarında itibaren hayat bilgisi yapmaya başlayacağım.. ve yarın i sesini vermeyi düşünüyorum... resim derslerinde bende ellerini çizdirdim.. boyama yaptık.. müzik dersinde ise türküler söyledik.. (çok zevkliydi.) hikaye okudum onlara.. bir de her zamanki gibi ezbere yazma yarışması... bugün bu kadar bakalım yarın i sesini verince ne olacak....

köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, harunongel, kudretuba,
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 95

Aldigi Alkis: 26
%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 23:16
  Sevgili tbatıkan öğretmenim.Seni çok iyi anlıyorum.Malesef ki birleştirilmiş sınıftasın.Birleştirilmiş sınıfta en nihayi hedefin öncelikli olarak okuma yazma öğretmek ve dört işlemi öğretmektir.Şayet zamanın kalırsa zaten daha başka konulara da girersin.Her sınıfın müfredatını uygulamak istersen sende yorulursun ve inan uygulayamazsın. Yaşadığın stresle kalırsın.Yani sözün özü zamanın çoğu mini mini birlere ait.Üzgünüm.Ta ki okuma işi bitince diğerlerine yüklenebilecek zamanın olacak.Ne diyeyim kolay gelsin.

Düzenleyen yellowred - 03-Kasim-2009 Saat 23:18
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: tbatikan,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 23:50

Ders içi performans değerlendirme çizelgesi.. Excell .. Harika bir program.Hazırlayan arkadaşın adı üzerinde.Sizin için yükledim..Cool

Kolay gelsin..Thumbs%20Up

!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: kudretuba, asyas, talhabora, deep dark, harunongel, 23nisan, a.eser, cevahir08,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2009 Saat 23:58

Değerli arkadaşlar..

İşte sizlere 1.sınıf PERFORMANS VE PROJE ödev örnekleri.Her ders için mevcut.Seçin beğenin değiştirin,kafanıza göre takılın..Çalışmalar benim değil.Siteleri gezip topladım sizin için.Vaktim olursa mutlaka hazırlayıp yollayacağım.Embarrassed
Hem 1.sınıf okut,hem baba ol,hem eş ol,hem damat(!)ol ve üstüne  bir evin bir oğlu ol..Sorumluluk çok.Geek
(Allah sizede böyle güzel sorumluluklar nasip etsin..)Clap
Birkaç arkadaş sordu diye bulup yükledim.
50 den fazla.. Yapan arkadaşların adlarını değiştirmedim..Thumbs%20Up

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: emelcelik, harunongel, asyas, mavimelek, kudretuba, talhabora, sevay, 23nisan, a.eser, cevahir08,
asyas
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 14

Aldigi Alkis: 28
%100
Alıntı asyas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 15:31

arkadaşlar her ders için ölçme ve değerlendirme formları yükledim müfettişlerden almıştık işinize yarayacağını düşünüyorum.

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: kudretuba, harunongel, emelcelik, talhabora, metinogretmen, 23nisan,
teacher86
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 61

Aldigi Alkis: 56
%91
Alıntı teacher86 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 16:00
merhaba arkadaşlar bu gün genel tekrar yaptık.tel at et te ta ata A T falan filan işte ..
hemen hemen yarı yarıya iyiler diyebilirim.açıkçası kötü olan öğrencilerim türkçe bilmeyenler.gayret var ama beni anlamıyorlar.zamanla aşılacağını düşünüyorum bu sorunun.çünkü gayret başarının temel faktörlerinden biridir.motive çok önemli.yeterince güdülendiklerini düşünüyorum başarılı olmak için.geçen haftalara göre gayet iyi durumdayız yani:) bu da beni mutlu ediyor:)selamlar...
IP  Tesekkur Et
h456
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%75
Alıntı h456 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 16:20
ATLA ATLAT YAZDIK BUGÜN YARIN LAT HECESİNE VARIP TALAT YAZDIRICAM.ÇOK YORULDUM.
IP  Tesekkur Et
fvelmas
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

Aldigi Alkis: 37
%100
Alıntı fvelmas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 18:17
Ben de bugün talat atlat verdim. Eski sözcükleri de slaytlarla tekrarlattım, okuttum iki saat...slaytlar düz yazı..sizlerde de oluyor mu bilmiyorum ama, el yazısına alışınca düz yazıyı daha geç algılıyorlar gibi geldi bana..ve okutma çalışmalarında sık sık düz yazı kullanmamız gerekiyor diye düşünüyorum..siz ne dersiniz?
IP  Tesekkur Et
deep dark
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 147

Aldigi Alkis: 285
%100
Alıntı deep dark Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 19:25

hocam benim de 2. senem ben de  birleri okutmaktayım ama ben de sesleri e l  verip birleştirme yoluna gittim yanlış bir yöntem miiii?? sesleri tanımaları daha sonra birleştirmeleri gerekmez mi?Confused

Gülümse...
IP  Tesekkur Et
deep dark
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 147

Aldigi Alkis: 285
%100
Alıntı deep dark Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 19:28
hocam indiremiyorummm...
Gülümse...
IP  Tesekkur Et
kudretuba
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı kudretuba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 19:37
asyas hocam.. değerlendirme fırmlarınızı indirdim çok güzel.. sayfa korumayı kaldırmam için şifre istiyor bana yardımcı olabilir misiniz? 27 öğrencim var ama orda 46 giriş var o yüzden değişiklik yapmam lazım ama şifre yok..
KuDRe+uB@
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: asyas,
Myildirim38
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 99

Aldigi Alkis: 198
%100
Alıntı Myildirim38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 19:49
hocam önceleri mantığı kavrayamazlar sesleri tanımaları ve yeni oluşan kelimeleri ezberede olsa bilmeleri gerekir.zaten mantığını anladılar mı kendileri birleştirirler
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: otpb,
otpb
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı otpb Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 20:12
Yıldırım 38  öğretmenime  katılıyorum.
Sesleri  açık  hece  ,  kapalı  hece  dikte  ile  sezdirmeye  çalışmalıyız. Sonra  mantığı  alınca  olayı  çözüyorlar....
IP  Tesekkur Et
Myildirim38
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 99

Aldigi Alkis: 198
%100
Alıntı Myildirim38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 20:12
bende son olarak bugün alet ve atlet verdim.yarın okuma yaptıracağım.2 sayısını vereyim diyorum.
ahftaya Atatürk haftası olması nedeniyle atatürk resimleri istedim çocuklardan her birinin resim defterine bir kompozisyon oluşturarak Atatürkü tanımalarını istiyorum.
2.grup seslerine cuma veya pazartesi giriş yapacam umarım.
IP  Tesekkur Et
asyas
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı asyas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 20:15
Orjinalini yazan: kudretuba

asyas hocam.. değerlendirme fırmlarınızı indirdim çok güzel.. sayfa korumayı kaldırmam için şifre istiyor bana yardımcı olabilir misiniz? 27 öğrencim var ama orda 46 giriş var o yüzden değişiklik yapmam lazım ama şifre yok..
kudretuba hocam malesef şifreyi bilmiyorum ben öyle kullandım fakat müfettişler orda yazan mail adresine mail yazıp şifreyi isteyebilirsiniz demişlerdi bi deneyin isterseniz.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: kudretuba,
asyas
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı asyas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 20:18
Orjinalini yazan: deep dark

hocam indiremiyorummm...
hocam yeniden yüklüyorum Tongue

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, deep dark, harunongel, 23nisan,
hülya69
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 58

Aldigi Alkis: 153
%100
Alıntı hülya69 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 20:19
    Merhaba arkadaşlar ben buğun kısa bir tekrar ve hayat bilgisinden sonra i ssesini verdim. Sınıfın %90' iyi.
    Bir öneri ben ödev imzalarken boş kalmasınlar diye " İrem tahtaya talat yazz" diyorum. Herkes irem e bakıyor oyun haline getiriyorum " bence yazamaz" diyorum . Çocuklar dikkatlerini tahtaya verip "yazar yazar diyorlr.Yazınca seviniyorlar. Takılınca tttt diye kopya veriyorlar.Böylece ödev kontrolü sırasında hemen tüm öğrenilenler tekrarlanıyor. Hem sınfta gürültü olmuyor, hem de pekiştirme sağlanıyor::))
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, harunongel,
otpb
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı otpb Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 20:23
Arkadaşlar 
İ  sesini  verirken  I  yı da  verin.
U  verirken   Ü    ,   O  verirken   Ö  verin  veya  sezdirin..Rahat  edersiniz..Zaman  kazanırsınız...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen, hülya69, harunongel, cugkul, cevahir08,
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 466

Aldigi Alkis: 1257
%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 20:29
slm arkadaslar bende bugun ete ata tat tel verdım yarın atla atlat talat belkı alet verecem ama bır sorum olacaktı cok fazla kelıme var sadece kıtaptakılerı versek olmaz mı acaba kıtapta ete ete at ata tel talat ve alet var sız napıyorsunuz acaba...
IP  Tesekkur Et
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 466

Aldigi Alkis: 1257
%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 21:14
asyas hocam dosyanız ınmıyor bı bakarmısınız

IP  Tesekkur Et
tibetderya
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

%37
Alıntı tibetderya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 21:30
merhaba arkadaşlar;
yazılarınızı takip ediyorum bazı fikirlerinizden ve çalışmalarınızdan faydalanıyorum. paylaşımlarınız için teşekkürler..

benim sınıfımda, küçükken havale geçirdiği için kasları yeterince gelişememiş, fizik tedavi gören bir öğrencim var.kalemi doğru tutamıyor, elinden tutulduğunda yazıyor, kendi başına yazamıyor. sadece çizgilerinden üstünden taşırarak gidebiliyor.

şimdi ben bu öğrencime kaş yapıyım derken göz çıkarmak istemiyorum. sizlerin de fikirlerinden faydalanıp doğru şekilde yaklaşmak istiyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2009 Saat 23:25
Orjinalini yazan: tibetderya

merhaba arkadaşlar;
benim sınıfımda, küçükken havale geçirdiği için kasları yeterince gelişememiş, fizik tedavi gören bir öğrencim var.kalemi doğru tutamıyor, elinden tutulduğunda yazıyor, kendi başına yazamıyor. sadece çizgilerinden üstünden taşırarak gidebiliyor.
 yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Değerli hocam;
Geçen sene 2 hafta 1.sınıf okuturken bende de aynı şekilde *duygu* adlı bir öğrencim vardı.Ram a yönlendirip **aileyle kaç defa konuştum,kızımız ÖZÜRLÜ değil,diye ağladılar** Anaokuluna gitmesini sağladım.Orada el -kasları ve diğer kaslarla ilgili çok daha fazla hareket yapıyorlar.Bu sene yan sınıfta(kurra sonucu,zaten anaokulu sınıfının neredeyse tamamı da orda..! Big%20smile) hala zayıf kasları.Eğer anaokuluna(sınıfına)gitmeseydi hayat boyu çekerdi.. İYİ BİR UZMAN İNCELESİN,HER ÇOCUĞUN DURUMU FARKLIDIR..!!
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: harunongel, asyas, 23nisan, a.eser, cevahir08,
<< Önceki Sayfa   68 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma