Ben resim derslerinde bazen masal okuyorum ve onlardan bunu resmetmelerini istiyorum. Çocukların hayal gücüne inanamazsınız.
Bazende konumuz ile ilgili mesela Tonton dede, benekli kuzu .... ile ilgili bir resim çizmelerini istiyorum. Aslında resim dersleri çok verimli geçen derslerimden bir tanesi diyebilirim.
arkadaşlar ben birlrşitiril sınıf okutuyorum(1-2-3).ilk senem ve 1. sınıflar da sadece e ve l seslerini verdim ama hala birleştirme yapamıyorlar.ele kelimesi okurken e-l-e diye okuyorlar.2. sınıflarla türkçe kitabını işleyemiyorum cünkü coğu doru düzgün okuyamıyor.parcalar cok uzun bütün gün baslarında olsam 6 derste ancak okurlar bi metni...ne yapacağımı sasırdım artık...bi fikir verin bana lütfen...
Ben resim derslerini o gün öğrettiğim harf -hece-kelime ile ilgili çalışmalar yaparak değerlendiriyorum.Mesela el hecesinde el baskısı yaptık, kagıda el izi çıkarıp kestik,
la hecesinde şarkı söyleyen Ela yı yaptık. konuşma balonu çizip içine la la la la yazdık. ala hecesinde ala balık çizdik. el ele de el ele çocuklar çizdik. lale çizdik.vb her seferinde uygun bir şey kendiliğinden çıkıyor zorlanmıyoruz . hem de pekiştirme oluyor..
Ben resim derslerini o gün öğrettiğim harf -hece-kelime ile ilgili çalışmalar yaparak değerlendiriyorum.Mesela el hecesinde el baskısı yaptık, kagıda el izi çıkarıp kestik, la hecesinde şarkı söyleyen Ela yı yaptık. konuşma balonu çizip içine la la la la yazdık. ala hecesinde ala balık çizdik. el ele de el ele çocuklar çizdik. lale çizdik.vb her seferinde uygun bir şey kendiliğinden çıkıyor zorlanmıyoruz . hem de pekiştirme oluyor..
Değerli Hocam
harika bir ders işleme tarzı..İleride *et* kelimesi geçince çocuklardan biri kasap gibi giyinsin,*at*geçince tahta bir at yapın..Ders bu şekilde işlenince evde aileye bahsediliyor..Ailede evde bir çocuğun olduğunu ve okula gittiğini hatırlıyor.
TEŞEKKÜRLER.
Orjinalini yazan: deep dark
mrb arkadaşlar ya resim derslerinde neler yapıyorsunuz??
Hocam tahtaya değişik resimler çizip içlerinden istediklerini yapmalarınıda isteye bilirsiniz.Mesela,birlikte araba,lale,ev,okul,çiçek,ağaç,balık,tavşan ... çizin.Çizerken EN ÖNEMLİ YERLERİNİ söyleyin.Fazla ayrıntıya girmeyin.. Bir süre sonra resim yapmaktan zevk alacaklar.Yada çubuk makarnalarla yaptığınız ev yada geometrik şekillerin üzerine yapıştırarak süsleyin.(fasulye,mercimek vs.)
Hatta bu maşzemelerden 2 şer kilo isteyip ay sonuna kadar rahat rahat geçinirsiniz.
Orjinalini yazan: Ülkü ögretmen
Ben resim derslerinde bazen masal okuyorum ve onlardan bunu resmetmelerini istiyorum. Çocukların hayal gücüne inanamazsınız.
Bazende konumuz ile ilgili mesela Tonton dede, benekli kuzu .... ile ilgili bir resim çizmelerini istiyorum. Aslında resim dersleri çok verimli geçen derslerimden bir tanesi diyebilirim.
Hocam bu teknikte çok güzel.Bunu resim dersi ddışında diğer derslerdekullanabilir siniz.Biri kuzu olur çocuklardan biri dede ,kuzunun biri hiç görevlerini yapmıyor çobanı üzüyormuş(yada annesini )
Orjinalini yazan: bbegonya
arkadaşlar ben birlrşitiril sınıf okutuyorum(1-2-3).ilk senem ve 1. sınıflar da sadece e ve l seslerini verdim ama hala birleştirme yapamıyorlar.ele kelimesi okurken e-l-e diye okuyorlar.2. sınıflarla türkçe kitabını işleyemiyorum cünkü coğu doru düzgün okuyamıyor.parcalar cok uzun bütün gün baslarında olsam 6 derste ancak okurlar bi metni...ne yapacağımı sasırdım artık...bi fikir verin bana lütfen...
Değerli hocam,
Birleştirilmiş sınıf tam bir muammadır.Allah yardım etsin.. Parçaların tamamını okutmanız zaten beklenmez.. 1.sınıflar için 3.sınıflardan faydalana bilirsiniz..Her çocuğu birine zimmetleyip dışarıda veya sınıfta okuma-yazma çalışmaları yaptıra bilirsiniz.. 2.Sınıflar içinde bol bol okuma yaptırarak zamanla düzeltirsiniz.Buradan veya başka kaynaklardan ilgi çekici masallar bulun,yarısına kadar okuyun,en heyecanlı yerinde kesip,fotokopilerini dağıtın ve okumalarını sağlayın..Dahada okumazlarsa fıkralara başvurun.. Oda olmazsa çok fazla yazı ödevi verin..Ya okuyacaksınız yada yazacaksınız deyin..Yine de okumazlarsa bana yollayın
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!
Düzenleyen metinogretmen - 30-Ekim-2009 Saat 22:18
metin hocam bu fotolar gerçekten güzel..daha fazlasını görmek isterseniz (tabi kaldırılmadıysa ) milliyet gazetesinin internet adresine bakmanızı tawsiye ederim... :)
Panoya asmak için tüm öğrencilerin ellerinin şeklini yeşil elişi kağıdına çizip keseceğiz. Sonra bu elleri Atatürk'ün resminin etrafına yapıştırarak çelenk yapacağız.
Altına 'Atam İzindeyiz' yazacağım.
Proje olarak seçtiğim "Atatürk'ü Seviyoruz" çalışmalarınıda etrafına iğneleyeceğim.
Hocam benimde aynen birleştirilmiş sınıf.. 1-2-3 ve toplam 40 kişi. öncelikle çok ama çok zorlanıyorum.. 1. sınıflarda hayla ilk ses grubunu bitiremedim.. yazabiliyorlar ama heceleri birleştirmede biraz zorlanıyorlar. diğer bir husus ise 2 ve 3. sınıflara çok az zaman ayırabiliyorumm. ve ben 1. sınıflarala ders işlerken verdiğim ödevleri yapmıyorlar.. bir çok teknik denedim ama pek fayda sağlayamadım.. benim gibi birleştirilmiş sınıf okutanlar sizler nasıl teknikler uyguluyorsunuz..ve s yardımlarınız bekliyorum..
[/QUOTE] Hocam benimde aynen birleştirilmiş sınıf.. 1-2-3 ve toplam 40 kişi. öncelikle çok ama çok zorlanıyorum.. 1. sınıflarda hayla ilk ses grubunu bitiremedim.. yazabiliyorlar ama heceleri birleştirmede biraz zorlanıyorlar. diğer bir husus ise 2 ve 3. sınıflara çok az zaman ayırabiliyorumm. ve ben 1. sınıflarala ders işlerken verdiğim ödevleri yapmıyorlar.. bir çok teknik denedim ama pek fayda sağlayamadım.. benim gibi birleştirilmiş sınıf okutanlar sizler nasıl teknikler uyguluyorsunuz..ve s yardımlarınız bekliyorum.. [/QUOTE]
Değerli hocam,
Birleştirilmiş sınıf tam bir muammadır.Allah yardım etsin..
Resim-müzik -beden eğitimi zaten ortak işleniyor..İleriki safhalarda 1.sınıflar dışarıda *metin*okurken 2 ve 3 lerle daha rahat ilgilenirsiniz.Yazma ödevi cerirseniz daha iyi olur. 1.sınıflar için 3.sınıflardan faydalana bilirsiniz..Her çocuğu birine zimmetleyip dışarıda veya sınıfta okuma-yazma çalışmaları yaptıra bilirsiniz.. 2.Sınıflar içinde bol bol okuma yaptırarak zamanla düzeltirsiniz.Buradan veya başka kaynaklardan ilgi çekici masallar bulun,yarısına kadar okuyun,en heyecanlı yerinde kesip,fotokopilerini dağıtın ve okumalarını sağlayın..Dahada okumazlarsa fıkralara başvurun.. Oda olmazsa çok fazla yazı ödevi verin..Ya okuyacaksınız yada yazacaksınız deyin..Yine de okumazlarsa bana yollayın
Düzenleyen metinogretmen - 01-Kasim-2009 Saat 22:41
mevlam kısmet eerse yarın isesine gececegım metın öğretmenin dediği gibi çocuklar dolu gelirse( insaallahh:) ...
üst tarafta çok güzel fikirler var... ben de bir ahtopot yapıp duvara asacagım. daha sonra ahtopotun kollarına öğrendiğimiz heceleri ve kelimeleri yapıştıracagız. bir koca duvarımı feda edecem artı:) ..
fvelmas hocam resim dersi etkinliklerinizçok güzel insalah ben de uygulayacagım... paylaşımlar için teşekkkürler...
[/QUOTE] Hocam benimde aynen birleştirilmiş sınıf.. 1-2-3 ve toplam 40 kişi. öncelikle çok ama çok zorlanıyorum.. 1. sınıflarda hayla ilk ses grubunu bitiremedim.. yazabiliyorlar ama heceleri birleştirmede biraz zorlanıyorlar. diğer bir husus ise 2 ve 3. sınıflara çok az zaman ayırabiliyorumm. ve ben 1. sınıflarala ders işlerken verdiğim ödevleri yapmıyorlar.. bir çok teknik denedim ama pek fayda sağlayamadım.. benim gibi birleştirilmiş sınıf okutanlar sizler nasıl teknikler uyguluyorsunuz..ve s yardımlarınız bekliyorum.. [/QUOTE]
hocam ben de aynı sizin gibiyim birleştirilmiş sınıf 1-2-3. 1lerde a harfine gecemedim hala...gec kaldım sanırım ne yapacağımı bilmiyorum...
2ler ise okuyamıyorlar ttürkçe kitaplarındaki parcaları okuyup birde anlamaları imkansız.çalışma kitabını bile yapamıyorlar.bi etkinlik 1 ders sürüyor.onu da ben söylüyorum da yazmaya calışıyorlar yazamzlarsa tahtaya yazıyorum onu bile geciremiyorlar...sabrı tasmak üzere bu sene nsl gecicek bilmiyorum...
sabrı tasmak üzere bu sene nsl gecicek bilmiyorum...
Değerli hocam;
Okulunuz istanbulun neresinde..?
Okulunuza yakın yerde oturan ortaokul öğrencisi bulabilirseniz 2 adeti geçmemek üzere sınıfınıza davet edin ve onlardan yardım isteyin..Tahtayı 2 ye bölün(tebeşirle ha,testereyle değil..)
iki misafiri dikin tahtaya sıra ile dediğiniz harf ve kelimeleri yazdırsınlar..
Ve asla sinir-stress yapmayın..
Sonuçta birleştirilmiş sınıf..Veli desteği olmadan asla olmaz.. Müfettişler birşey derse --davet et sınıfa bir günü birlikte geçirin..
Okulunuza yakın yerde oturan ortaokul öğrencisi bulabilirseniz 2 adeti geçmemek üzere sınıfınıza davet edin ve onlardan yardım isteyin..Tahtayı 2 ye bölün(tebeşirle ha,testereyle değil..)
iki misafiri dikin tahtaya sıra ile dediğiniz harf ve kelimeleri yazdırsınlar..
Ve asla sinir-stress yapmayın..
Sonuçta birleştirilmiş sınıf..Veli desteği olmadan asla olmaz.. Müfettişler birşey derse --davet et sınıfa bir günü birlikte geçirin..
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!
hocam ben doğudayım ve köyde calışıyorum...sadece 2 öğretmeniz...öyle bir imkan yok maalesef:=(((
Arkadaşlar sınıfınızın boydan boya duvarına en baştan öğrettiğiniz bütün hece ve kelimeleri el,ele,le,elle,al...gibi elmalar yapıp içine yazıp asın.hergün buradan sınıfa hepsini tekrar amaçlı okutabilirsiniz.ayrıca Her sınıfta muhakkak bir öğrenci bu kelimelerin hecelerin hepsini okuyabiliyodur.siz geri çocuklarla ilgilenirken bu çocuğu görevlendirip diğer arkadaşlarına yardımcı olabilir..yani ben böyle yapıyorum.hergün yazmaktansa orda gözlerinin önünde olsun daha iyi..
Ayrıca özellikle açık heceler için ben trencilik oyunu(kendi kafamdan uydurdum:) oynatıyorum.Şöyleki marangozdan vagon şeklinde ttahta kestirdim ve öğrendiğimiz ssesleri yazdım..İki çocuk biri elinde lllll diyerek geliyo diğeride diyelimki aaaaa diyerek..vagonlar yanyana geldiğinde kim daha çabuk la diyecek bakalım şeklinde...Oyunu kazanmak için çocuk kafasını daha çok yoruyo:)sonra bi bakmışım herkes le la te ta kolayca söyleyebiliyor..
Günaydınnnn.. Sabah erkenden kalkıp,eşimi yolcu ettim..(sabahçı kendileri) Çocuğumu yanıma alıp(3 yaşında) yatakta 1-2 saat uyuyup , 1 saat te boğuştuk..
Sonra kalkıp üzerini değiştirdim.. Çay suyu koydum.Eşim 10.00 gibi geldi.(branş olduğundan çabuk geliyor.. Ve 2009 model bir arabada alım ki,tez gidip tez gelsin )
Şimdi kahvaltı yapacağız.. HEPİNİZ DAVETLİSİNİZ..
NOT;Ailenizi okulun stresine kurban etmeyin.!!
Demek için yazdım.
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER GENÇ EVLENİR..!!
Düzenleyen metinogretmen - 02-Kasim-2009 Saat 10:58
allaha çok şükür korktuğum olmadı öğrenilenler unutulmamış bugün hep tekrar yaptık yarın i sesini vericem.
ilk defa 1. sınıf okuttuğum için inanılmaz panik hanik halindeydim bu site sayesinde çok çok rahatladım bir çok arkadaşın fikirlerinden, çalışmalarından yararlanıyorum herkese sonsuz teşekkürü borç bilirim.zümre arkadaşım bir çizgi çalışması örneğini vermezken burada saatlerce uğraşılıp yapılan çalışmalar cömertce sergileniyor.ama veren el alan elden her zaman üstündür.sevgiler
Arkadaşlar geç kaldım, ilerimiyim, geridemiiyim hep endişe içerisindeyiz ama ben herzaman şunu düşünüyorum; benim için herzaman sınıfımın seviyesi önemli.%75 başarı olunca ilerliyorum.Ben hale ela lale deyim.bugün 24 öğrencimden 6 sı geldi çok yağmur var ve dere seviyesi yükselmiş çocuklar gecemiyor köprüde yok.6 öğrenciden 2 sinde unutma olmuş 4 iyiydi genel tekrrar yaptık sadece.
yazılanları okuyorum dünden beri.. ve sitede de yeniyim.. zaman zaman bunalıma giriyorum diyebilirim.. çocuklarımın çoğu ezbere gidiyor.. dikte çalışmalarında yanlıişlar beklediğimden daha çok oluyor.. açık heceleri vermekte zorlanıyorum.. hepimizin sorunu benzermiş bunu gördüm.. işimi iyi yapamadığımı düşündüğüm zamanlar bile oldu.. nerde eksik nerde hata diye defalarca sordum.. şimdilerde durum yine çok iyi sayılmaz.. bugün i sesini verdim..hissettik,içinde i olan kelimeleri belirledik,i yazdık.. il,li,ile denedik ama mantığını alamadık hep ezber yapıyoruz yine.. ben 3. sesli harfi verince belki biraz daha kolay olur açık heceyi kavramaları diye düşünmüştüm ama yok olmuyo... biri bana moral versin ne olur!!!!!!!!!!!
meak ettiğim bi başka konu hayat bilgisi derslerini işleyebiliyor musunuz? ben sürekli okuma yazma etkinlikleriyle dolduruyorum o dersi de ve ihmal ettiğimi düşünerek zaman zaman telafi etmeye çalışıyorum? tam olarak uygulayabiliyor musunuz arkadaşlar?
meak ettiğim bi başka konu hayat bilgisi derslerini işleyebiliyor musunuz? ben sürekli okuma yazma etkinlikleriyle dolduruyorum o dersi de ve ihmal ettiğimi düşünerek zaman zaman telafi etmeye çalışıyorum? tam olarak uygulayabiliyor musunuz arkadaşlar?
ben hergün ilk saat işlemeye calışıyorum.bnm birleştirilmiş sınıf olduğu için ortak 2. sınıfın kitabını işliyoruz.tabi bnmkiler okumada geri olduğu için ben okuyorum soruları soruyorum onlar cevaplandırıyor..
slm arkadaşlar.benim 11 öğrencim var.bir tanesi sınıf tekrarı yapıyor.hiperaktif.ilaç almazsa dövmediği sataşmadığı çocuk yok.ilaç aldığındada sınıfta uyuyo.bir tanesi ilk gün geldi.ayağı sakatlandı.iki hafta gelemedi.şimdi sadece kurdela çizio.başka bi şey yaptığı yok.bir tanesi yanındakine bakarak bi şeyler yazabilio.sesleri az çok tanıdı.diğerleri iyi gidio şimdilik.tanıdıkları olduğu gibi tanımadıkları hecelerde çıkıo.şimdi ben yeni ses verirken neye göre değerlendireceğim.bu arada benim bu ilk birinci sınıfı okutuşum.t sesini verdim.bitirdik.i sesine geçsem mi???
benimde sorunlu bir öğrencim var.seslerin bazılarını tanıyor ama hiç yazamıyor.karalayıp duruyor.aslında özel olarak ilgilenilse biraz ilerler ama o kadar vaktim yok tabii.rama göndersem mi diye düşünüyorum?
bugün ilk 2 saat sinirden ağlayacaktım.. çünkü çoğu ödev yapmamış ve öğrendiklerini de unutmuş olarak geldiler..ders anlata anlata yatıştım kendi kendime ..kim ne derse desin birleştiriilmiş sınıf çok ama çok zor .. bide sınıf 40 kişi olunca kaplumbağa hızında ilerliyor insan..
gerçekten zor hocam.benimki müstakil sınıf olduğu halde akşama kadar yırtınıp duruyorum.sizi tahmin bile edemiyorum.ALLAH sabır versin,yardımcı olsun..
Arkadaşlar şöyle bi okudum da hepimizin derdi benzer hatta aynı diyebilirim o yüzden hiç canımızı sıkmaya gerek yok. Eminim ikinci dönem bahsedecek bi derdimiz bile olmayacak ohh rahat gececek 2. dönem... GÜLÜMSEEEEE
selamlar.ben ela ve laleyi neredeyse 2 haftadan beri tekrar edip duruyordum.al la le el gibi hecelerden gına gelmişti artık.inanın normal yaşamda bile dilim dolanıyordu.hafta sonu şöyle oturup bi düşündüm ben ne kadar çırpınsam da çocuklar şuan işin mantığını alamadıkları için ezbere gidiyorlar.çocuklara akıl yürütmeleri için tavsiyelerde bulunuyorum ama unutmamalıyım ki onlar çok KÜÇÜK.
şuan akıl yürütemeyebilirler.bugün kısa bir tekrar yaptıktan sonra t sesini verdim.at ve ata kelimelerini verdim.günün son 20 dk sında ise çocukları grup grup tahtaya çıkarıp seviyelerine göre okuma yaptırdım.
çocuklarımdan 9 tanesi iyiler hatta bunların içinde 5-6 tanesi işin mantığını kavramışlar.ilerki sesleri söylüyorum okuyorlar.
bunun dışında tabi her sınıfta olduğu gibi orta dereceli ve vasat öğrencilerimde var yok değil.:)
onlar için elimden geleni yapıyorum ama maalesef vasat öğrencinin ailesi de vasat.
neyse...
arkadaşlar ben biraz önce hece tablosu yaptım.öğrendiğimiz heceleri aynen kılavuz kitabımızda olduğu gibi oklarla birleştirdim.birleşince oluşan kelime kısmını boş bıraktım.oluşan kelimeleri ayrıca kartlar şeklinde hazırladım.yarın öğrencilerimi kaldırıp hangi hecenin birleşince hangi kelimeyi oluşturduğunu bulmasını isteyeceğim.oluşan kelimenin kartını bulup kendine ait kısma yapıştırmasını isteyeceğim.
hatice hocamın hece tablosuda çok güzel olmuş.
kalabalık sınıflarda materyal uygulamalı olarak zor kullanılıyor.tenefüste çalışkan öğrencilerimden yardım isteyeceğim.vasat öğrencilerime yardımda bulunsunlar..:)
Ben düzenli olarak birinci ders Hayat Bilgisi dersi iyapıyorum. Birlikte resimleri inceliyor, anlatıyoruz.Soruları cevaplıyoruz.Projeksiyonda konu ile ilgili slaytlar izletiyorum.
Öğrencilerin resimleri anlama ve sorulara cevap verme gibi becerileri arttı.Ayrıca istediğim kitabı çıkarma, hatta istediğim sayfaları açmayı da çoğunlukla beceriyorlar.
Ben resim,müzik,matematik derslerini de yapıyorum.Ayrıca bu derslerde yaptıklarımızı panoda sergilediğimizde de çok hoşlarına gidiyor.
Eğer özel bir durumları yok ise düzgün bir çalışma ile öğrencilerimizin okuduklarını biliyoruz. Çok acele ederek onları okuldan soğutmayalım diye düşünüyorum.
Ben de bu gün ata kelimesini verdim. .Sınıfta her verdiğimi kolayca okuyan da var, sadece a ve e yi okuyanda. Ortalamaya göre gidiyorum.Geç kaldığımıda düşünmüyorum
Resim dersinde öğrencilerim çok hoşlandıkları bir kaç çalışma vermek isterim.
Bir ayı resmini fotokopi ile çoğalttım.Yünleri keserek üzerine yapıştırdılar.Düğme ile göz ve burun yaptılar.Elişi kağıdı ile ağız kesip yapıştırdılar.
Cumhuriyet Bayramı için benim fotokopi ile çoğalttığım bayrağı krapon kağıdını buruşturarak yapıştırma metodu ile kapladılar.
Kızılay Haftası için Cuma günü Kızılay çadırı yapacağız.Katlama metodu ile.
Sadece okuma-yazma çalışmalarımı yapıyorsunuz? Hayat Bilgisi,Matematik vb. dersleri yapmıyor musunuz?
Ben düzenli olarak bu dersleri planımıza göre yapıyorum.
VAN-ÇATAK Yukarı Narlıca köyünde ADALET isminde çok akıllı bir öğrencim vardı.. Doğuda Özellikle*Adalet*Hürriyet* İsimleri çokca...
Arkadaşlar hemen moralinizi bozmayın..
SİZ ASIL 5 GÜNLÜK BAYRAM SONRASI BAKIN BAKALIM DANANIN KUYRUĞU NASIL KOPUYOR.. PAZARTESİ BOL SABIRLI GİDİN OKULA..
Nasıl geçti Pazartesiniz?
Arkadaşlar Türkçe dersi dışındaki derslerede ağırlık verin.Bugün 4.saatte elektrik kesildi.Bina 50 yıllık taş bina,bir anda karanlık,ardından bir yağmur.. Bizde şarkı söyledik karanlıkta..Yarın LÖKÜS adı verilen tüp getirttireceğim..
5 günlük tatil vardı bol bol ödev verdim ve allahım çok mutluyum sınıfımın %80 i ela ve lale yi tanıyor ala ile eleyi ayırt ediyor :))) bugün t sesini verdim çıkarmak zor oldu ama olacak artık inanıyorum sanki.
55 kişilik sınıfımda 10 tane fire veriyorum galiba.ne yaptıysam olmuyo o 10 kadar öğrencide :(
hayat bilgisini ben son dersler işliyorum.çünkü sıkılınca başlıyorum hayat bilgisine.ilk ders enerjilerini okuma yazmya versinler
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma