Perşembe günü çok kötü idim dedim olmuyor yapamıyorum...sabah ezanına kadar kıvrandım ne yapmalı diye..Onlar küçük dedim daha zorlama sakin ol..sabah bu düşüncelerle gittim okula..daha okul kapısında minicik kollar yapıştı ayağıma canım öğretmenim diye..sakin sakin girdim derse ve bugün elat grubunu 2 kişi hariç nerdeyse hatasız okudu hepsi..sakin olmalıyız..aslında biliyoruz ama yapamıyoruz...allah yardımcımız olsun..
merhaba,
arkadaşlar size katılıyorum. öğrenciler bizim gerginliğimizi aynen hissediyor. derin nefes alın olumlu düşünün . onların çoook küçük olduğunu untmayın. bilemediklerinde sakııın sesinizi yükseltmeyin diyorum. İnanın faydasını göreceksiniz.
"dünyayı güzellik kurtaracak bir insanı sevmekle başlayacak her şey" diyorum. sevildiklerini hissetsinler. daha başarılı olacaklardır ::))
selamlar.çevrede bazı arkadaşlar a sesini yazdırmakta zorlandığını söyledi .onlarla da paylaştım hoşlarına gitti.umarım sizler de beğenirsiniz.a sesini hissetirdikten sonra a nın ineğe benzediğini söyledim.merak ettiler.a yazmak için inek yapalım mı diye söyleyince çok sevindiler.kuyruğundan başlayalım boynuna varınca dönüp önce karnını yapalım.sonra boynuzunu, aşağıya inip ayağını yapıp tamamlayalım dedim.ben tahtada yaptığıma bir göz kuyruğa yakın da meme çizdim hem eğlendik hem de zorlanmadan a sesini yazdılar.hem çizgiyi uzatanlar olursa boynuzu kısa olsun diyorum daha kolay anlıyorlar.
Musa : Sayın okul müdürümüz, sayın veliler ve sevgili öğrenci arkadaşlarım
Melek: Cumhuriyetimizin 86. yılı kutlama etkinliklerine hoş geldiniz
Musa: Sizi,Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizi kuranlar için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.Ardından İstiklal Marşı.
Melek: Şimdi günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere okulumuz müdürü METİN ÇİMEN’İ kürsüye davet ediyorum.
Musa: Okulumuz 5-A sınıfı öğrencilerinden Edanur ALTINKAYNAK’ ın Bayrak ve Cumhuriyet adlı şiiri okuması için kürsüye davet ediyorum.
Melek: Sırada okulumuz 5-A sınıfı öğrencisi Musa AKKURT ve şiiri 29 Ekim.
Melek: Şimdi de okulumuz 3-A sınıfı öğrencisi Zeliha Yılmaz ve Cumhuriyet isimli şiiri.
Musa: Okulumuz 5-A sınıfıöğrencilerinden Nadir AKKURT’ u Cumhuriyetin ilanı adlı konuşmasıyla sizi baş başa bırakıyorum.
Melek: Şimdi okulumuz 4-A sınıfı öğrencilerinden Hülya Çetin’i Cumhuriyet adlı şiiri okuması için kürsüye davet ediyorum.
Musa: Şimdi Okulumuz 5-A sınıfı öğrencilerinden Melek Mamaş ve Cumhuriyet isimli şiiri.
Musa: okulumuz 3-A sınıfı öğrencilerinden İsmail Aydoğan’ı Cumhuriyet isimli şiiriyle birlikte kürsüye davet ediyorum.
Melek: Ve Okulumuz tiyatro kolunun hazırlamış olduğu ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ adlı tiyatro gösterisiyle sizleri baş başa bırakıyorum.
Musa: Son olarak okulumuz korosundan Atatürk’ün en sevdiği Türkülerden biri olan ‘Yemen Türküsü’yle’ törenimizi bitiriyoruz..Bu mutlu günde bizlerle birlikte olduğunuz için katılan herkese okulumuz adına teşekkür ederim..
Düzenleyen metinogretmen - 24-Ekim-2009 Saat 19:43
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
Cuma günü öğrencilerle tombala oynadık..Hepsi istekle oynadı ve evde de oynamak istediklerini söylediler..Basit ama etkili..Sizlere de tavsiye ederim..
ARKADAŞLAR.GEÇTİĞİMİZ HAFTA A SESİNİ VERDİM.AMA ESKİ ÖĞRENDİKLERİNİ DE UNUTTULAR.VE DE AL,ALA,LA VE ELA'YI DA UNUTTULAR.YANİ HER ŞEY BİRBİRİNE GİRDİ.BEN NE YAPACAĞIM
Denizim48 arkadaşım hiç panik yapma derim sen panik yaptıkça işler daha çok karışıyor.Bol Bol görsellerle ses ve hece tekrarı yap ve asla geri kaldığını düşünme,yavaş ve emin adımlarla ilerle derim.mesela ben el ele,le,elle deyim daha:D Cuma gün müfettiş amcalrıda ağırladık yavaş git yazısı güzel olsun acele etme dediler.Tabi bu benim içim ölçü değil, ölçü her zaman sınıfım.
ARKADAŞLAR.GEÇTİĞİMİZ HAFTA A SESİNİ VERDİM.AMA ESKİ ÖĞRENDİKLERİNİ DE UNUTTULAR.VE DE AL,ALA,LA VE ELA'YI DA UNUTTULAR.YANİ HER ŞEY BİRBİRİNE GİRDİ.BEN NE YAPACAĞIM
Hocam geçmiş sayfalara bir göz atın.. Aynı soruya çok cevap verildi.. Ve moralinizi bozmayın..
benimklerde çok ezber yapıyorlar be unutuyrlar.ala yı işledim bugün.son ders sordum bu neydi diye 60 kişilik sınıfta 4-5 kişi dışında tık yok :(((
birde otistik var sınıfmda diğer öğrencilere zarar veriyor kalem falan batırıyor.müdüre söledim ilgilenmedi.ilerde sınıfta bi öğrenciye birşey yaparsa mesuliyet almamak için tutuanak tutsam nasıl yazabilrim?
hocam mutlaka tutanak tutup ailesine imza ettirin. sonra ailesinin o öğrenciyi ilgili sağlık kuruluşuna götürmesine ikna edin ve oradan mutlaka rapor alsınlar. o öğrenci de kaynaştırmaya tabii olur. sizn başınız ağırmaz...
benimklerde çok ezber yapıyorlar be unutuyrlar.ala yı işledim bugün.son ders sordum bu neydi diye 60 kişilik sınıfta 4-5 kişi dışında tık yok :(((
birde otistik var sınıfmda diğer öğrencilere zarar veriyor kalem falan batırıyor.müdüre söledim ilgilenmedi.ilerde sınıfta bi öğrenciye birşey yaparsa mesuliyet almamak için tutuanak tutsam nasıl yazabilrim?
hocam mutlaka tutanak tutup ailesine imza ettirin. sonra ailesinin o öğrenciyi ilgili sağlık kuruluşuna götürmesine ikna edin ve oradan mutlaka rapor alsınlar. o öğrenci de kaynaştırmaya tabii olur. sizn başınız ağırmaz...
Hocam Tutanağa gerek yok..
Bu sayfanın çıktısını alıp DELİL diye dosyasına koysa yeter..
İşlediğin sesleri,heceleri,kelimleri küçük küçük kağıtlara yaz hocam ve küçük bir kutu veya torbada olur,içine koyuyoruz.gelip içinden çekiyorlar okuyorlar ve okuduklarınıda tahataya yazdırıyoruz...
Değerli meslektaşım mavisumor,
Benimde sınıfımda otistik bir öğrenci var. Özel eğitime gidiyor.Fakat bize hiç ders yaptırmıyor.Sizde yaşıyorsunuzdur.
Biz okulumuzun rehber öğretmeni , öğrenci velisi ve ben beraberce bireysel eğitim proğramı hazırladık.Okula 2 gün gelmesini kararlaştırdık.
Ayrıca Ram' a yönlendirdik. Kaynaştırma raporu alabilmek için.
yine sizin sınıflarınızda sadece bir tane kaynaştırma öğrencisi varmış.Ben 1-2-3 birleştirilmiş sınıf okutuyorum, 21 öğrencim var ve bunların 5 tanesinin geçen yıldan kaynaştırma belgeleri var. Bu seneki birinci sınıflardan da 4 tanesinin kaynaştırma olma ihtimali %90 onların da belgesi gelirse toplamda 9 kaynaştırma öğrencim olacak. Her gün çıldıracak dereceye geliyorum allah sonumuzu hayır etsin.
Sizin veya RAM ın Otistik dedikleri çocukların %90'ı Otistik yada zeka özürlü değil aslında..
İşin maddi boyutu olduğundan maalesef RAM veya bazı kuruluşlar hemen belgeyi veriyorlar..
Ayrıca kaç tane rehber öğretmen **eğitilebilir zeka özürlüler,eğitilebilir özürlüler,hiperaktivite** konusunu gerçekten tam biliyor,yada testleri uyguluyor..!! Veriyorlar formları**yap hocam** Peki ya değerlendirmeleri?Göz testini kaç öğretmen UYGUN IŞIK VE ŞARTLARDA yapabiliyor..
Gelelim konumuza;
Bu çocukların sizin de çocuklarınız olabileceğini ve ileride olma ihtimali olduğunu asla unutmayın.. Sabır,ŞEFKAT,tutarlı bir müdür ve VELİ ile,gidiyorsa RAM danda yardım alarak(ki siz bastırmadan birşey yapmazlar ve mutlaka orada ne yaptığını kontrol ediniz) bu işi sürdüreceğiz..
Asıl konu,sınıfınızsa EPİLEPSİ(Sara) hastası var mı?
Ve siz bir kriz sırasında ne yapacağınızı ,nasıl ilk müdahele edileceğini,boğaza kaçan dilin nasıl çıkarılacağını(yada dişler kenetlenirken dili nasıl koparttırmadan koruyacağınızı)..... biliyor musunuz?
Bunları mutlaka sorun ve öğrenin.. Çoğu aile saklar.. Bazılarının başına 30 yaşında bile ilk defa gelebilir..
Umarım sizi sıkmıyorum..
SAĞLICAKLA,SELAM VE DUA İLE KALIN..
Düzenleyen metinogretmen - 25-Ekim-2009 Saat 00:32
ben rehber öğretmen sıkıntımızı dile getireyim.okulumuzda var ve sadece fotokopi çekmekle gününü tamamlıyor ve hiç sanmıyorum o konularda bilgisi olduğunu
inanın bizler daha deneyimliyiz bu konuda emin olun.
ben şunu anladımki 1.sınıf okutmak çok farklı.ilk kez okutan biri olarak.
sizlerden gerçekten destek alıyorum ve öğretmen olan eşimden o şimdi 5.sınıf fakat 4 kez 1 okuttu.
neyse bende t sesini vereceğim yarın umarım karışmaz birbirine:))
Cumhuriyet Bayramı için aşağıdaki rontu hazırlıyoruz.
Bazı çocuklara kırmızı grapon kağıdından elbise ,bazılarına beyaz grapon kağıdından elbise ,bazılarının üzerine ise bayrak koyacağım.
Her bir cümleyi bir çocuğa ezberlettim.Son dörtlüğü ise hepsine ezberletiyorum.
Sonundada "Bayrağım" şarkısını CD ile birlikte söyleyeceğiz. Komite çok beğendi. Proğrama aldı.Belki sizlerde hazırlamak istersiniz.
Selamlar.
KIRMIZI BEYAZ
BEYAZ: BENİM RENGİM DAHA GÜZEL KIRMIZI: HAYIR BENİM RENGİM DAHA GÜZEL. BEYAZ: HAYIR BEYAZ GÜZEL KIRMIZI: HAYIR KIRMIZI DAHA GÜZEL.GELİNCİKLER RENGİNİ BENİM RENGİMDEN ALMIŞ.KANIMIZDA BU RENK VAR.BAYRAĞIMIZDA BU RENK.YEŞİL BEYAZ SARI OLUR MU BUNA DENK? BEYAZ: PAPATYALAR KIRLARIN EN GÜZEL SÜSÜ,KIŞIN BEMBEYAZ KARLAR TABİATIN ÖRTÜSÜ, GELİNLER BEYAZ GİYER.BENZERLER BİR ÇİÇEĞE KIRMIZI: KIRMIZI ATEŞ DEMEK BAYRAK DEMEK BEYAZ: BEYAZ EŞ OLMAZSA ANLAMSIZ OLUR BU RENK KIRMIZI: NEDEN ANLAMSIZ OLSUN.BAK NE GÜZEL KIRMIZI KANIMIZDA BU RENK.BAYRAĞIMIZDA BU RENK BEYAZ: AMA BEYAZDANDIR AY YILDIZI KIRMIZI: HAKLISIN BU SÖZÜNDE.BEN BUNU BİLMİYORDUM.RENKLERİN EN GÜZELİ KIRMIZI DİYORDUM.YANIMA GEL KARDEŞ BARIŞALIM SENİNLE.
ben yarın a yı tekrar ettirip al ve ala- la vermeyi düşünüyorum .Tabi kolay kavrarlarsa .çoğu ödev yapmıyor ,ne yapacağımı şaşırdım.cuma veli toplantısına sadece 6 kişi geldi,çok üzüldüm bu işi nasıl yürütecez bilmem herkese kolay gelsin.
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
ben yarın a yı tekrar ettirip al ve ala- la vermeyi düşünüyorum .Tabi kolay kavrarlarsa .çoğu ödev yapmıyor ,ne yapacağımı şaşırdım.cuma veli toplantısına sadece 6 kişi geldi,çok üzüldüm bu işi nasıl yürütecez bilmem herkese kolay gelsin.
Değerli hocam;
Velilerin gelmemesi özellikle öğretmene saygısızlık.. Fakat neden gelmediklerini bir araştırın..
Ben araştırdım(okul müdürlüğü yıllarımda);
1-Her toplantıda para istenmesi
2-Öğretmenin veliyi sınıfın önünde azarlaması
3-Öğretmenin veliye çocuğunun hep kötü yanlarını söylemesi(özellikle çok pis,ödev yapmıyor,kavgacı,ders araç gereçleri eksik,tırnak uzun...)
4-Toplantı saatinin uygun seçilmemesi
5-Toplantıya müdürün de dahil olması
6-Evde küçük çocuk olması
7-Toplantıda öğretmenin ne diyeceğini bazı velilerin tahmin etmesi...
(bu veli gurubu toplantıya gitmez.. Arkadaş yada komşudan sorar havadisleri.. --Ne oldu komşu? --Heeeççç gene aynı,konuştu durdu..!!) Tipleri..
ARKADAŞLAR BEN BUGÜN Bİ TEKRAR YAPIP ELA VE LALEYİ VERECEKTİM.TEKRARA B, BAŞLADIM HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM VALLAHİ.
E,L A SESİ İLE İLGİLİ ÖĞRENDİĞİMİZ KELİMELERİ UNUTMUŞLAR HEPSİ BİRBİRİNE KARIŞIYORDU.O YÜZDEN ELA VE LALEYE GEÇEMEDİM ÖĞLEDEN ÖNCE HEPSİNİ YAZDIRIP OKUTTURDUM.DİKTE YAPTIM.
ÖĞLEDEN SONRA ELA VE LALEYİ VERDİM.ÖDEV VERDİM.LA-LE HECELERİ LALE KELİMESİ VE ELA LALE EL ELE CÜMLESİNİ...
VELİLERİM ÇOK İLGİSİZ OLDUĞUNDAN YA DA ÇOĞU OKUMA YAZMA BİLMEDİKLERİNDEN EVDE İLGİLENME DİYE BİR ŞEY YOK..ÖĞRENME SÜREÇLERİ SADECE OKULLA SINIRLI.OLACAK İNŞAALLAH UMUTSUZ DEĞİLİM AMA BUGÜN GERÇEKTEN ÇOK YORULDUM.HENÜZ MANTIĞI ÖĞRENEMEDİKLERİ İÇİN OLAYI ÇÖZEMEDİKLERİ İÇİN HERPSİ BİRBİRİNE GİRİYOR AMA KISA ZAMAN SONRA DÜZELECEK İNŞAALLAH...
ÖĞRENCİLERİMDEN BİRİ KABAKULAK ÇIKARDI BİRİ HASTAYMIŞ 1 HAFTA GELEMEYECEKMİŞ.ZATEN DURUMU PARLAK DEĞİLDİ İYİCE GERİ KALACAK NASIL OLACAK BİLEMİYORUM...SELAMLAR HERKESE...
aynı sorun bende de var.bir haftadır a sesi,ala,la,ela verdim.ama yine yok yine yok.tombala oynattım.hepsini karıştırıyolar.a ile l çarpıştırdım.al yaptırdım.ama yine aynı.zamanla düzelir herhalde.evdeki çalışma ve ailelerin çalıştırma sistemlerini merak ediyorum.keşke evlerinde kamera olsa da seyretsem
merhaba arkadaşlar bugün biraz okutayım dedim el ele ela dan baska birsey yok coğu sesleri söyleyip geciyor sesleri tanıması sevindirici ama kelime ya da hece yapamadıktan sonra... ya ne yapabilirim bi öneriniz var mı ?
Bugün hemen hemen hepsi 1. grupla ilgili her kelime ve cümleyi okudu..Yazmada problem var.Yarın da dikte çalışmasına eğilip çarşamba i sesine geçecem..Hiç üzülmeyin ilk zamanlar benimkilerde aynıydı..Mantığını kavradıktan sonra çocuklarda okuma çorap söküğü gibi..Yazılarına dikkat edin anında müdahale edin..Yoksa yanlış oturup kalıyor..1 öğrencim a sesini o kadar tuhaf yapıyor ki bugün fark ettim..Düzeltmek öğretmekten daha zor:(
arkadaşlar ben e-l-a-t-i seslerini bitirdim çarşamba da n sesine geçeceğim.Sınıfımda ödev problemi ve disiplin sorunu yok çok şükür.Veliler de gayet iyi.15 öğrencimden 2 si hariç güzel ilerliyoruz.Ancak yazma çalışmalarında(bakmadan yazarken)çok yavaşız.
Bu arada size okuma ile ilgili yaptığım bir çalışmayı anlatmak istiyorum:Okuma yaparken öğrencilerin birbirlerini dinlemelerini sağlamak için okuma oyunu başlattık.Okuyan öğrenci kuzu oluyor,diğer öğrenciler de kurt oluyor.kuzu şaşırınca şaşırdığı kelime kurtlara soruluyor.kurtlar bilirse kuzuyu ısırmış oluyor.Bu oyun sınıfta inanılmaz bir okuma-takip etme isteği oluşturdu.bakalım bitirseydik hayırlısıyla şu harfleri...
Sizin veya RAM ın Otistik dedikleri çocukların %90'ı Otistik yada zeka özürlü değil aslında..
İşin maddi boyutu olduğundan maalesef RAM veya bazı kuruluşlar hemen belgeyi veriyorlar..
Ayrıca kaç tane rehber öğretmen **eğitilebilir zeka özürlüler,eğitilebilir özürlüler,hiperaktivite** konusunu gerçekten tam biliyor,yada testleri uyguluyor..!! Veriyorlar formları**yap hocam** Peki ya değerlendirmeleri?Göz testini kaç öğretmen UYGUN IŞIK VE ŞARTLARDA yapabiliyor..
Gelelim konumuza;
Bu çocukların sizin de çocuklarınız olabileceğini ve ileride olma ihtimali olduğunu asla unutmayın.. Sabır,ŞEFKAT,tutarlı bir müdür ve VELİ ile,gidiyorsa RAM danda yardım alarak(ki siz bastırmadan birşey yapmazlar ve mutlaka orada ne yaptığını kontrol ediniz) bu işi sürdüreceğiz..
Asıl konu,sınıfınızsa EPİLEPSİ(Sara) hastası var mı?
Ve siz bir kriz sırasında ne yapacağınızı ,nasıl ilk müdahele edileceğini,boğaza kaçan dilin nasıl çıkarılacağını(yada dişler kenetlenirken dili nasıl koparttırmadan koruyacağınızı)..... biliyor musunuz?
Bunları mutlaka sorun ve öğrenin.. Çoğu aile saklar.. Bazılarının başına 30 yaşında bile ilk defa gelebilir..
Umarım sizi sıkmıyorum..
SAĞLICAKLA,SELAM VE DUA İLE KALIN..
5 günlük bayram tatili için EV ÖDEVİ.... E L A T İ (Bir iki de *o* var.. o harfini 5 dakkada verirsiniz.. oooo dedirttirin ve ağızlarının şeklini çizdirin..
metin hocam öğrencileriniz çok şanslı siz gerçekten çoğu şeyi sindirmişsiniz.Benim meslekte 11. yılım ama sanki dün başlamış gibiyim.Selamlar(bu arada hatay ın neresinde görev yapıyorsunuz?)
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
BEN DEMISTIMKI SALI GUNU T VERECEM AMA NERDEEEEEE ELA LALE YOOOK OLMUS UNUTULMUS GITMIS BU HAFTA T YOK ANCA PAZARTESI YE VEREBILIRM.
BU ARADA HALA ELA LALEDE OLAN VAR MI YOKSA SITEDE EN GERI BEN MIYIM ???PAZARTESI YE T VEREBILIRIM YARIN OKUMA VE DIKTE YAPTIRICAM OFFF BUGUN YINE AGLADIM.ODEW YAPMAMIS 3 OGRENCI DISINDA VELILERI CAGIRDIM 4 KISI GELDI BASARILAR TABI BANA DA
ONCE ET MI YOKSA AT MI VERILIYO DAHA GECMEDIM AMA GELECEGI DUSUNUP MERAK EDIYORUM HANI BU HAFTA T VERECEKTIM YAA HAZIRLIGINI BILE YAPMISTIM AMA GEL GOR KI AHHHH.. HANGISI KOLAY OLUR KI YANI ET MI AT MI ONCE VERIMELI__-
hatice hocam ben hala ela ve laledeyim.geçen hafta la ve le hecesini vermiştim hafta sonu inanın sanki beyinleri resetlenmiş.herşey silinip gitmiş.bu gün baya üstünde durdum.sanki gaha iyi kavradılar gibi hissettim.ben öğrencilerimin alıp alamadıklarını hissediyorum.1 gün boyunca la ve le hecelerine uğraştım.dün tabi bugün de laleyi falan verdim yeniden ama bilemiyorum işte...
bugün toplantı yaptım 11 velim geldi.35 tane öğrencim var.bunlardan 9 tanesi hiç okula gelmedi.haftaya gelmeye başlarlar herhalde...
insanın deli olası geliyor ama sabır sabır sabır işte..
ben yarın t sesini hissettireceğim ve çizgi vereceğim t sesi ile ilgili.çünkü 4 gün tatil var.ödevlerinin üzerine hangi gün yaptıracaklarını da yazacağım.inşallah etkli olur. velilerim okuma bilmiyor ama kaç kişiye ulaşırsam benim için kar kardır...
işimiz çokkkkkk zor .merak etmeyin ben de sizin gibi gerideyim hem de oldukça...canımı sıkmamaya çalışıyorum çünkü alamıyor çocuklar ne yapabilirim...
Öncelikle daha önce sitede yazdığım "tombala oyununu" sık sık oynatın. ( elde edilen hece ,kelime ve harfleri küçük kağıtlara yazarak bir torbaya koyun, öğrenci torbadan bir tane çeksin, okusun o tahtaya yazarken diğrlei de defterlerine yazsınlar.
Hece ve kelimeleri pano için yazarak, panoya asın ara sıra okutun, bilemediklerinde diğer öğrenciler panodan göstersinler. Tüm bunları oyunlaştırarak verin. Umarım faydasını görürsünüz.
Ben dün t verdim. Bugün at, ata yaptık. Ata Atatürk' ü çağrıştırdığından bayram öncesi vermek istedim.
metin hocam öğrencileriniz çok şanslı siz gerçekten çoğu şeyi sindirmişsiniz.Benim meslekte 11. yılım ama sanki dün başlamış gibiyim.Selamlar(bu arada hatay ın neresinde görev yapıyorsunuz?)
Çok teşekkürler iltifatlarınız için..
Bende bazen panik yapmıyor değilim.
(ama bunu kimseye belli etmiyorum )
Hatay'ın Dörtyol ilçesi,Çağlalık Köyü İlköğretim okulu..
ONCE ET MI YOKSA AT MI VERILIYO DAHA GECMEDIM AMA GELECEGI DUSUNUP MERAK EDIYORUM HANI BU HAFTA T VERECEKTIM YAA HAZIRLIGINI BILE YAPMISTIM AMA GEL GOR KI AHHHH.. HANGISI KOLAY OLUR KI YANI ET MI AT MI ONCE VERIMELI__-
ben elat ı bitirdim..ama sorduğunuz şu sorunun cevabını düşündüm :))hangisini önce verdim hatırlamıyorum bile..aynı anda vermiş bile olabilirim..bu kadar ince düşünmeyin hiç fark etmez..sezdirerek vereceğiniz için biraz rahatlayın...öyle veya böyle okuyacaklar..iyi çalışmalar.
teacher86 hocam inanın benim durumum sizden daha zor.ve siz başta olmak üzere foruma yazan her arkadaşla şunu paylaşmak isterim:daha ilk yılım ve sınıfımda 56 öğrenci var.ilk zamanlar e ve l sesini verdiğim zamanlar o kadar ağır işliyordumki dersi zümrem benden çok öndeydi ama bi baktım bikaç zaman sonra neredeyse tüm öğrencilerim diğer sesleri daha kolay algıladılar.işin mantığı kawradılar gibi yani.ve zümrem tekrar ederken her şeyi benim sınıfım 5 öğrencim hariç çok iyi düzeye geldi.ama tabi ezbere söyleyen hiç yazı yazmayan bu 5 öğrencim hala aynı..velilere hergün çalışma kağıtları ile not yolluoyrum,bol bol okutun ve siz okuyupp öğrencimiz yazsın diye,ama bu 5 öğrencim yapmıo.vedeğim zaman da ben de okuma yazma bilmiomki diyor.Eminimki sizlerde elinizden geleni yapıyorsunuzdur.bu kadar canınızı sıkmaya değmio inanın..zamanla düzelio herşey..tabi hatalarımız olucaktır.benimde çok hatam oluyordur ama önemli olan bunlardan ders çıkarabilmek..bunlar benim naçizane düşüncelerim..bi de bence ne bu forumdaki arkadaşlarla ne de zümrenizdeki arkadaşlarla kendinizi ve sınıfınızı kıyalamayın(LÜTFEN KİMSE BENİ YANLIŞ ANLAMASIN DA)..hepimizin öğrencisi çok farklı.örneğin benim sınıfım toplama gibi..türkçe konuşamayan,annesinden hala ayrılamayan,sürekli kawga eden ve kendina ve arkadaşına zarar veren(geçen gün 2 öğrencim kaşını yardı),otistik var..yani var da var...RAHAT OLUN...Metin hocamızın dediği gibi her öğreci zamanı geldiğinde okur..
değerli arkadaşlar çoğunuzun şikayeti var sınıfındaki yapmayan, yazmanayn öğrencilerden. 2 gündür TEKİRDAĞ/SARAY da rehberlik semineri alıyorum. ve üstüne basa basa söylenen şu. her öğrenci okuma yazma öğrenecek diye bişiy yok. önemli olan onların sınıfta kalmaları. düzene uymaları. yani öğrenmeleri önemli değil.
ben de buradan yola çıkarık diyorum ki çocukları sıkmayın. velileri konudan haberdar edin, siz çalışmalarınıza devam edin. yapmayan yapamayan okuyamayan yazamayan öğrenciler üzerinde hiçbir baskı kurmayın. sistem bunu gerektiriyor.
baskı yaptığınızda suçlu siz olacaksınız. bunu zamanla anlayacaksınız...
Mesleğinin her dinde kutsal,özellikle yüce dinimizde
PEYGAMBER MESLEĞİ olarak bilinir..
MORALİNİZİ bozmayın.. Üst mesajda VELİLER OKULA neden gelmez ..!! diye yazdım,pek ilgi olamadı,ilgi olsaydı,*VELİLER OKULA NASIL GETİRİLİR* konusuna girecektim..
Neyse dediğim gibi.. Bu arada okuma yazma çağı ilk 3 yıldır.1.sınıfta okuma olacak diye bir kuralda yok.. Ve bu yazdıklarınızı unutmayın.. 3 ay sonra**Bunlar neden yavaş okuyor,okuduklarını anlamıyor** diye yazışacağız..
Selam ve dua ile kalın..
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!
Düzenleyen metinogretmen - 27-Ekim-2009 Saat 21:14
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma