hocam dizüstü bilgisayarım var.sultanbeyliye yeni atandım ben.almayı düşünüyorum hocam artık ilk maaşımla:) yoksa ben çok zor öğretirim.çocukların dikkati çok çabuk dağalıyor beni dinlemiyorlar
hocam dizüstü bilgisayarım var.sultanbeyliye yeni atandım ben.almayı düşünüyorum hocam artık ilk maaşımla:) yoksa ben çok zor öğretirim.çocukların dikkati çok çabuk dağalıyor beni dinlemiyorlar
Hocam bayan öğretmenlerimiz kızmasın(çok değerliler bizim için)
derslerde çok bağırıyorlar..
Onlar bağırdıkça sınıf daha da ses yapıyor.. Çocukları bağırarak değil,bakışarak susturmayı denemeliler..
bazen oluyo metin hocam ama ben kendimden pay biçerek söylüyorum ki bizim işimiz gerçekten çok zor hele bide çocuk oldumu..... saat 11 ben anca okulla ilgili işlerime başlıcam sabahta 6 da kalkcam ki hem çocuğumu hem eşimi hem de kendimi yetiştireyim işime. bende arada bi bağırıyorum ama çoğunlukla küsme tekniğini kullanıyorum. çocuklada çocuk olduğumu düşünüyorum onlara ayak uydurmakta zorlanmıyorum. birde sınıfımızda oyuncak köşemiz var ki şiddetle tavsiye ederim....
metin hocam bagırmak diyince aklıma geldi paylaşmak istedim..geçmişte bir zümrem vardı bayan...sınıfı kaarşımda...dersteyiz bir düdük sesi geliyo düttttt düttttt alalala dedim noluyo ses kesilmedi dersin sonuna kadar...öğrendimki arkadas bagırmaktan sesim kısılmasın diye cocukalrı düdük çalarak susturmaya calışıyormuş:)))beterin beteri var yani
Adı bende saklı gencecik bir bayan hocamız eşi ile mahkemelik,boşanıyorlar, ladıncağız önce bağırmaya,sonra küfretmeye başladı.. Sınıfıda sorunlu.. Hakkında soruşturma açıldı.. Tedavi görüyor şu anda.. Aman ha,aman diyeyim.. Önce kendinizi,sonra çocukları,daha sonra eşlerinizi düşünün..
Eşinizi ve çocuklarınızı asla ihmal etmeyin.Bizimde eşimle tartışmalarımız genelde okul ve öğrenciler yüzünden..
Bir zümremin dediği gibi;(adam ne zümreydi bir ara yazarım)
Myıldırım hocam linki göndermede biraz sorun yaşıyorum ancak kopyalayabildim http://rapidshare.com/files/289051900/davranae____taplosu.jpg.html kes yapıştır yapıp bakabilirsiniz anca öğreniyoruz
hocam o alttakın desenlerı nasıl yaptınız ben pek cıkaramadım ıznınız olursa bende yapmayı dusunuyorum anlatabılır mısaınız sımdıdenntesekkurlerr
Adı bende saklı gencecik bir bayan hocamız eşi ile mahkemelik,boşanıyorlar, ladıncağız önce bağırmaya,sonra küfretmeye başladı.. Sınıfıda sorunlu.. Hakkında soruşturma açıldı.. Tedavi görüyor şu anda.. Aman ha,aman diyeyim.. Önce kendinizi,sonra çocukları,daha sonra eşlerinizi düşünün..
Eşinizi ve çocuklarınızı asla ihmal etmeyin.Bizimde eşimle tartışmalarımız genelde okul ve öğrenciler yüzünden..
Bir zümremin dediği gibi;(adam ne zümreydi bir ara yazarım)
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR...
o konuda size katılıyorum. vakti gelince okurlar ama aynı zamanda da canımızı okuyorlar. evet kızıyorum bağırıyorum ama sonra gönüllerini alıyorum. o bayan hocada çocukları ve işini sevmiyo galiba. bazılarımız da çocuk da okutur ailesine de bakar :)
eşim bana bir daha 1.sınıf aldırmayacagını söylemeye basladı şimdiden:)
Ben tam 11 yıl sonra ilk defa öğlenci oldum...
Ve 5 yıdır 4-5 okuturken,bu sene hiiiçç istemeden 1.sınıf aldım.. Sırf 1.sınıf almayayım diye ilçenin en zorlu8sorunlu demiyeyim) okuluna tain istedim..1.sıradaydım, ancak o okul TARİHİNDE İLK KEZ ÖĞRETMEN almadı.. Ve 1.sınıf aldım..
e sesine ait 3 etkinlik hazırladım.. nete baktım bunlar gibisini bulamadım.. e sesini iki farklı punto ile hazırladım. bir tanesi 30, diğeri 48 punto.. ben bugün e sesini verdim. dün akşam hazırladığım çalışma 30 punto idi biraz küçük geldi öğrencilere.. yarın 48 punto olanı verecem.. diğer etkinlik kelimenin içindeki e sesini buldurmaya yönelik.. umarım işinize yarar..
e sesine ait 3 etkinlik hazırladım.. nete baktım bunlar gibisini bulamadım.. e sesini iki farklı punto ile hazırladım. bir tanesi 30, diğeri 48 punto.. ben bugün e sesini verdim. dün akşam hazırladığım çalışma 30 punto idi biraz küçük geldi öğrencilere.. yarın 48 punto olanı verecem.. diğer etkinlik kelimenin içindeki e sesini buldurmaya yönelik.. umarım işinize yarar..
arkadaşlar teşekkür ederim,yarın idare ile görüşücem.30 yıllık öğretmen boşuna devretmemiş bana bu sınıfı. bugün sinirlerim gerçekten çok bozuldu.arkadaşlar zümrelerimde habire gelip soruyor ne yaptın biz haftaya ses vericez diye ama ne zaman yanlarına gitsem tahtada sesli harfler var.sanırım zümre dayanışması yerine rekabeti gözetiyorlar.hemde bu sınıfa karşı...
Hocam idare ile görüşmen bu saatten sonra fayda vermez..Sen tutanağını tut,az ve yavaş ilerle.. Başaracağına inanıyorum..Sadece 3 şeye ihtiyacınız var.. SABIR,SABIR,SABIR...
Ayrıca 25 yılı geçene 1.sınıf verilmemeli..
öğretmenim bu okula görevlendirme ile yeni geldiğimden dönem başından beri yoktum.sözüm pek geçmez.idare ile konuşma nedenim sınıf durumu ve beklentileri konusunda olacak.yoksa vermem çocuklarımı.
cuma günü velinin biri geldi bu çocuğun babası yok ben kızımı onun yanına oturtmam dedi.mazallah buralı birinin sınıfında olsa en arkada tek başına oturuyor olurdu.(genelde yapılan bu)
ben sınıfın oturma düzeni ve ders işleme şekli bana aittir.lütfen müdahale etmeyin dedim. düşünsenizze annesi babası kim olursa olsun biz o çocukların elinden tutup çalıştırmazsak,okumaktan soğutursak hayatınıda alt üst etmiş oluruz.ileride sadece "ön teker nereye arka teker oraya " der insanlar.biz dışladık çaresiz o yolu seçti demezler.
ayrıca zaten 30 yıllık olan öğretmenim kendi istemiş sınıfı başedemeyince idareye söylemiş.bana "1 mi 5 mi dediler 1 isterim dedim"öyle aldım sınıfı .18 kişi özel okul gibi diye de sevinmiştim:((((
Onlar bağırdıkça sınıf daha da ses yapıyor.. Çocukları bağırarak değil,bakışarak susturmayı denemeliler..
(bağırarak değil,bakışarak.. Aklıma birden geldi)
selamlar..
hocam durum belli ben çocuklara az bağırsam hatta üflesem (psikolojik olarak)yıkılacak gibiler.
dün zümremin sesi kısılmıştı benim de dokunarak ve şefkatle yaptırmaya çalışmaktan tabanlarım ve başım ağrımıştı.
siz kaç numaralı bakışınızla susturuyorsunuz??belki işime yarayabilir.
arkadaslar ben de sınıfı susturamayıp bağıranlardanım..ve hala 3 öğrencim ağlıyor annesi dışarda olmasına ragmrn.dün bi öğrencim kendini yerlere attı hatta kendini dövmeye başladı.çok şaşırdım.meğer çocuğu annesi de dövüyormuş evde.
diğer çocuklarım da hiç susmuyor,1(bir) sayısını vericm arkadakiler sürekli lak lak ediyor.nese bunlar birer örnek demek istediğim okulumun en haylaz sınıfı benim.nasıl yapsam da konuşmalarını(dersle ilgili olmayan bu konuşmalarını) en aza indirsem ne dersiniz,nasıl bir tavsiye werebilirsiniz bana acaba?
hocam ben sınıfı susturma tekniği olarak sürekli etkinlik diye bir çözüm buldum.. dersten önce mutlaka o derste kaç etkinlik yapacağımı ve ortalma kaç dakika süreceğini planlıyorum.. derse girerken etkinlikle başlıyor.. ders biterken etkinlikle bitiriyorum..
şöyle açıklayayım.. e sesi ile etkinlik veriyorum. onlar bunu yaparken ben diğer etkinliği hazır bekletiyorum.. ve sınıfta sıkılma, konuşma, başladığı anda hemen diğer etkinliğe geçiyorum.. (genellikle şarkı etkinliği yada kısa bir hikaye okuma..) bitince bir önceki etkinliğe kaldığımız yerden devam.. aslında çok yorucu oluyor benim için.. ama sınıf genellikle sessiz oluyor..
diğer bir etkili teknik küsme tekniği, parmak kaldırınca söz hakkı vermeme..
ben de sıkılmalarına imkan vermeden etkinlik geçişleri yapıyorum.her gün mutlaka slayt izletiyorum ve bunu ders ortasında yapıyorum(çok seviyolar slaytı.)
ayrıca ben derste konuşan öğrenciyi beden eğitimi dersine çıkarmıyorum.(bu durum sınıfın dsiplinini sağlamada çok etkili oldu)tenefüsten sınıfa girer girmez kalemlerini çıkarıp sessizce gelmemi bekliyolar.Hatta bugün müdür yardımcımız nasıl bu çocuklar böyle düzenli bekliyor diyerek şaşkınlığını belirtti:)))tabi ben de çooook mutlu oldum:)
hatice hocam tabiki sizde yapabilirsiniz herşey çocuklarımız için vereceğim adreste süslerin yapımı gösteriliyor yapıp kartona yapıştırdığınızda alt süslemeleri elde edersiniz vereceğim siteden başka süslemelerede ulaşabilirsiniz http://deniz-yasemen.blogspot.com/search/label/Ka%C4%9F%C4%B1t%20i%C5%9Fleri hatta bu adres daha kestirme http://1.bp.blogspot.com/_eUk-4litSCk/SeiMKcc1jTI/AAAAAAAAGac/VMrPm6DqksA/s1600-h/DSC09162.JPG
hatice hocam tabiki sizde yapabilirsiniz herşey çocuklarımız için vereceğim adreste süslerin yapımı gösteriliyor yapıp kartona yapıştırdığınızda alt süslemeleri elde edersiniz vereceğim siteden başka süslemelerede ulaşabilirsinizhttp://deniz-yasemen.blogspot.com/search/label/Ka%C4%9F%C4%B1t%20i%C5%9Fleri hatta bu adres daha kestirmehttp://1.bp.blogspot.com/_eUk-4litSCk/SeiMKcc1jTI/AAAAAAAAGac/VMrPm6DqksA/s1600-h/DSC09162.JPG
lider hocam gönderdiginiz linkteki çalışmalar gercekten cok güzel...ama fotograflara bakarak onları yapmak için bile el becerizi gerekiyor:) galiba o kadar becerikli degilim :S
hocalarım merhaba. ben yeni atanan 1. sınıf ogretmeniyim. sizlere sormak istediğim bir şey var. daha planlarımı cıkarmadım ne yıllık ne gunluk ne de zümre. okulumda tek ogretmen benim 1 lere giren. neler yapmalıyım dosyamda neler bulunmalı ve nasıl bir planla gitmelıyım. yardımlarınız benim için cok onemlı
gülçin hocam bu sitede zümre ttutanakları birleştirilmiş sınıf zümrelerine bu yıl hazırladığım ayrıntılı bir tutanagı attım oradan bakabilirsiniz umarım yardımcı olur
arkadaslar ben de sınıfı susturamayıp bağıranlardanım..ve hala 3 öğrencim ağlıyor annesi dışarda olmasına ragmrn.dün bi öğrencim kendini yerlere attı hatta kendini dövmeye başladı.çok şaşırdım.meğer çocuğu annesi de dövüyormuş evde.
diğer çocuklarım da hiç susmuyor,1(bir) sayısını vericm arkadakiler sürekli lak lak ediyor.nese bunlar birer örnek demek istediğim okulumun en haylaz sınıfı benim.nasıl yapsam da konuşmalarını(dersle ilgili olmayan bu konuşmalarını) en aza indirsem ne dersiniz,nasıl bir tavsiye werebilirsiniz bana acaba?
ebru hocam bende aynı durumdayım seninle.derdimiz aynı yani.hiç ilerleyemiyorum sınıfta.bi tane otistik var aşırı saldırgan ısırıyor tükürüyor ne yapacağımı şaşırdım.onunla ilgilenmekten zaten dersin yarısı boşa geçiyor.veliler bana geliyor şikayet ediyor sürekli.
http://www.meleklermekani.com/okul-oncesi-egitim/104470-cocuklar-icin-elisi-etkinlikleri.html
bu linktede güzel etkinlikler var arkadaslar...işinize yarar belki:)
hocalarım merhaba. ben yeni atanan 1. sınıf ogretmeniyim. sizlere sormak istediğim bir şey var. daha planlarımı cıkarmadım ne yıllık ne gunluk ne de zümre. okulumda tek ogretmen benim 1 lere giren. neler yapmalıyım dosyamda neler bulunmalı ve nasıl bir planla gitmelıyım. yardımlarınız benim için cok onemlı
Gülçin kardeş(ben metin abin)
Tüm klavuz kitaplarının başında yıllık planlar mevcut..Ayrıca günlük planlarda var..Mesela bugün Hayat Bilgisinden **Bir gününü planlar ve yaptığı plana uyar**davranışını yazdık defterlere.2 ders saati idi ,bugün bitti.Kitabın o bölümüne bugünün tarihini attık.. Yarın diğer davranışa geçeceğiz..Bu şekilde devam edersiniz..
Ayrıca kafanıza takılan bir bölüm olursa yine sorun..
**ÇOK SIKIŞIRSANIZ İDAREDEN GEÇEN YILKİ 1.SINIF OKUTAN BİR ÖĞRETMENİN SINIF DEFTERİNİ ALABİLİRSİNİZ..10-15 SAYFA FOTOKOPİ ÇEKİN..O ZAMANA KADAR ZATEN İŞİ ÖĞRENİRSİNİZ..**
(bağırarak değil,bakışarak.. Aklıma birden geldi)
selamlar..
hocam durum belli ben çocuklara az bağırsam hatta üflesem (psikolojik olarak)yıkılacak gibiler.
dün zümremin sesi kısılmıştı benim de dokunarak ve şefkatle yaptırmaya çalışmaktan tabanlarım ve başım ağrımıştı.
siz kaç numaralı bakışınızla susturuyorsunuz??belki işime yarayabilir.
Değerli hocam;
Bazen diyorum hastanelerden **SUS İŞARETİ** yapan bir hemşire resmi mi alıp assak sınıfımıza
Düzenleyen metinogretmen - 06-Ekim-2009 Saat 22:22
Herkese selamlar iyi akşamlar...Bugün çizgi çalışmalrına devam ettim arkadaşlar,defterde düzenli çalışmalar yaptık ama arkadaşlar çalışma kağıdındaki başarıları defterde göremedim çıkçası ve moral bozukluğu oldu...Sese haftaya geçicem.Talha bilader hızlısın ve son eklediğin dosyayı açamadım...
Herkese selamlar iyi akşamlar...Bugün çizgi çalışmalrına devam ettim arkadaşlar,defterde düzenli çalışmalar yaptık ama arkadaşlar çalışma kağıdındaki başarıları defterde göremedim çıkçası ve moral bozukluğu oldu...Sese haftaya geçicem.Talha bilader hızlısın ve son eklediğin dosyayı açamadım...
Hocam defter çok farklı.. İlk günden moralini bozma..
aynı sıkıntı bugun bende de yasandı..çizgileri kendileri devam ettirdiklerinde tam bir facia yasandı...moralim bozuldu tabi ama bakıcaz artık herşey bir anda olmuyor:)
Hocam defter çok farklı.. İlk günden moralini bozma..
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ,HER ÇOCUK OKUR..
biraz hızlı oldu.. biliyorsun benim öğrenciler geçen seneden anasınıfındalardı..o sayede biraz işim kolay.. 102 adet çizgi birleştirmeyi mi açamadın..
Biz el yazısı öğretiyoruz bitişik ama eğiklik açısını biz belirleyemeyiz her çocuk kendine özgü bir stil geliştirecek ama yazılış yönleri kurala göre olmalı
Biz el yazısı öğretiyoruz bitişik ama eğiklik açısını biz belirleyemeyiz her çocuk kendine özgü bir stil geliştirecek ama yazılış yönleri kurala göre olmalı
Geçen hafta bir öğretmenle ( AVUSTRALYA DA ÖĞRETMEN) Eğitim üzerine konuştuk.Orada da pek çok ülkede olduğu gibi ilk 3 yıl okuma yazma beklenmiyor çocuktan..Yani bizim sistemde olduğu gibi çocuklar 2.sınıftann itibaren TEST çözmeye başlamıyor.. Koşuyor oynuyor.. çocukluğunu yaşıyor.. Ve elyazısı YOK...
Bizde çocuk çocukluğunu yaşayamayınca sorunlar devam ediyor,hemde hayat boyu..
Bizim siteyi tavsiye ettim.Benimde uzaktan yardimim ile çocuğuna okuma yazma öğretecek..
Velilermi ancak ben evlerine gidersem görüyoz hocam yüzlerini...Burdaki ilginin nasıl olduğunu bilirsiniz siz...Ama camiden yardım ilenı var deyip velileri çağıracam okula
Velilermi ancak ben evlerine gidersem görüyoz hocam yüzlerini...Burdaki ilginin nasıl olduğunu bilirsiniz siz...Ama camiden yardım ilenı var deyip velileri çağıracam okula
Bilirim hocam... Çok iyi bilirim.. Bize gelipte **bizim çocuğun öğretmeni kim ??** diye çok soranlar oluyor..
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma