Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: I. Sınıflar Bu gün Okulda Neler Yaptım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   68 Sonraki >>
Yazar Mesaj
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 466

Aldigi Alkis: 1257
%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2009 Saat 22:43
tavsıyeler ıcın tesekkurler harun ongel hocam.kaıleye alıyorum merak etmeyın.
ama benım matemetık de ılk konum sayılar.ve cocuklar saymayı bılıyor.yazmayı bılmıyorlar.haftaya sayılrı yazmaya baslarız artık.hayat bılgısını dehaftaya ıslemeye baslıcam artık.sızce nasıl planım.ama gercekten cızgı de kotuler.cok sıkılıyorlar.arada sarkı soyluyoruz ama yetınmıyorlar.deftere gectınız mı.yada gecmelımıyım.ama dewam ettırmeyı yapamıyorlar daha.ne yapmalıyım kıCry
IP  Tesekkur Et
elifsu06
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

Aldigi Alkis: 1
%10
Alıntı elifsu06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2009 Saat 22:45
ben hayat bilgisi ve matematik işliyorum yönergeleri iyi dinledikleri zaman yapıyorlar ..önce devamlı e yi verdim yapamadılar sonra tek verdim yapıyorlar  şimdilik.
IP  Tesekkur Et
zero43
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı zero43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 01:20
slm Hatice 21 hocam hangi ilçede ve köydesiniz ben gercüş ilçesindeyim batmanın

Düzenleyen zero43 - 30-Eylül-2009 Saat 01:45
serdar
IP  Tesekkur Et
dilsel
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 25

Aldigi Alkis: 9
%36
Alıntı dilsel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 10:32
cugkul hocam öncelikle kolay gelsin. sakın velilere taviz vermeyin ve isteklerinizde düşüncelerinizde kararlı olun. daha 1.sınıftan böyle başlarlarsa 5.sınıfta nolur bilmiyorum. defterinize plana göre doldurun daha sonra telafi edersiniz. geometrik şekilleri başa alan bi plan tercih edebilirsiniz. sonuçta sadece adlarını öğrenecekler şekillerin.
IP  Tesekkur Et
cugkul
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 31

Aldigi Alkis: 13
%41
Alıntı cugkul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 17:07
tesekkur ederım dilsel hocam ....
IP  Tesekkur Et
cugkul
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%41
Alıntı cugkul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 17:11
ama söyle bı sorunum var hala geometrik seiklleri basa alan bı plan bulamadım ...
IP  Tesekkur Et
sbizimbeycur
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 237

Aldigi Alkis: 842
%100
Alıntı sbizimbeycur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 17:17
ben halen çizgi çalışmasındayım mat. ve hayat bil. ne hf. ya başlıycam.Zaten aslolan öğrenci seviyeleri fazla panik olmayalım hepimizin başaracağına inanıyorum.Kolay gelsin.
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
IP  Tesekkur Et
lider38
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 15

Aldigi Alkis: 16
%100
Alıntı lider38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 17:59
slm arkadaşlar ben hafta başından beri çizgi çalışması yapıyorum mat ve hayata başlayamadım zaten birleştirilmiş sınıf benim ki çocuklara çalışmaları verip yapmalarını istiyorum o arada diğerleriyle ilgilenmek zorunda kalıyorum ama sıkılıp bırakan oluyor sizce çalışmları 2 haftaya mı uzatmalayım bilmiyorum?
IP  Tesekkur Et
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 179

Aldigi Alkis: 296
%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 19:10
ben bugun hayat bilgisine başladım arkadaslar kitaptaki fotograflara bakıp konuştuk umdugumdan daha iyi cevaplar aldım...yavas yavas matematigede gecmeyi planlıyorum çünkü bugun cocuklardan bazıları çizgi çalışması yapmaktan sıkıldıklarını söylediler bu da beni biraz atraksiyona itti galiba:) sayı saymayı biliyolar ztaen yazmayı da öğrenebilirler artık diye düşünüyorum...bu arada siz günde kaç sayfa çizgi çalışması yaptırıyosunuz????ben 2-3 sayfa yaptırıyorum...
IP  Tesekkur Et
ebruhoca
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 19

%47
Alıntı ebruhoca Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 19:33
Arkadaslar benim bir sorum olucaktı sizlere.1. sınıf okutuyorum ve ilk yılım bu sene.Sınıf defterlerine,daha doğrusu 6 ders için ayrılmış olan kutulara ne yazacağız?kazanım mı yoksa yaptığımız herşey mi?bu arada ben daha seslere geçmedim ,bu yuzden işlemediğim konunun kazanımını yazmak doğru?bi de yıllık planlara baktım bir derste işleyeceğimiz konunun bir sürü kazanımı war?eger kazanım yazacaksam nasıl ayarlıcam..simdiden teşekür ediyorum..ii aksamlar herkese
IP  Tesekkur Et
gazi3a
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

Aldigi Alkis: 4
%100
Alıntı gazi3a Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 19:36
 Öğrencilerimin hemen hemen hepsi ana sınıfı veya ana okulundan gelme. Çizgi çalışmasından çok çabuk bıkıyorlar. Pek çoğu çizgi çalışmasında kalemi bilekten çeviriyor. Zümrelerimle yaptığım görüşmelerde onlar da aynı şeylerden şikayetçi. Hayat Bilgisini işliyorum. Matematiğe programdaki sıraya göre başlamadım. 5 Ekimde harf vermeyi planlıyordum ama galiba zor. Çünkü bitişik yazı çizgi alıştırmaları umduğumdan fazla zaman alacak.
IP  Tesekkur Et
lider38
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 15

Aldigi Alkis: 16
%100
Alıntı lider38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 19:43
Arkadaslar benim bir sorum olucaktı sizlere.1. sınıf okutuyorum ve ilk yılım bu sene.Sınıf defterlerine,daha doğrusu 6 ders için ayrılmış olan kutulara ne yazacağız?kazanım mı yoksa yaptığımız herşey mi?bu arada ben daha seslere geçmedim ,bu yuzden işlemediğim konunun kazanımını yazmak doğru?bi de yıllık planlara baktım bir derste işleyeceğimiz konunun bir sürü kazanımı war?eger kazanım yazacaksam nasıl ayarlıcam..simdiden teşekür ediyorum..ii aksamlar herkese

ebru hocam dersler için ayrılan bölümlere ya kazanımlar yazılır yada yaptığınız etkinliğin adı.ayrıca hangi kazanımları yazacağınızı sormuşsunuz dersinizde işlediğiniz konuyla ilgili bir kazanım seçip yazmalısınız ama yazma kazanımı olarak harf vermediğiniz için sadece (harfe geçene kadar) 'yazmaya hazırlık çalışmaları yapıldı 'gibi bir kazanım yazabilirsiniz kolay gelsin
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: ebruhoca,
ebruhoca
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%47
Alıntı ebruhoca Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 19:49
çok teşekür ederim lider38 hocam.şimdi daha iyi anladım.iyi akşamlar..
IP  Tesekkur Et
sunaeda
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

Aldigi Alkis: 48
%100
Alıntı sunaeda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 19:50
arkadaşlar  sınıfımda çok iyi çocuklar olmasına rağmen kalem tutmayan öğrenciler de var.31 kişilik sınıfım oldukça yoruyor beni.hepsinin defterine tek tek çizgi çalışması yazıyırum.sınıfta 5 satır yazdırıyorum evde de 5 satır yazmalarını istiyorum.mat 1 ve 2 yi yazdırdım .5 çocuk haricinde diğerleri çok güzel yazabiliyorlar.5 ekimde harfe geçmeyi  düşünüyorum.siz ne dersiniz?
IP  Tesekkur Et
fvelmas
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

Aldigi Alkis: 37
%100
Alıntı fvelmas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 19:53
selam arkadaşlar, hepinize kolay gelsin...bugün keşfettiğim yeni bir siteyi paylaşmak istedim. çokk hoşuma gitti.. sizin de beğeneceğinizi düşünüyorum..mutlaka ziyaret edin .çok eğlenceli harfler şarkılı slaytlarla verilmiş, arkadaşın emeğine sağlık..
             Nurhanuz.com   

Düzenleyen fvelmas - 02-Ekim-2009 Saat 15:04
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: kessss, zelisssh,
fidan87
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

%12
Alıntı fidan87 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 20:01

Ben de boyama ve çizgi çalışmaları yaptırıyorum Cuma günü deftere ancak geçebilirim sanırım.5 Ekimde harf demiş arkadaşlar ama ben bu hafta başladım çocuklarla ondan haftaya da çizgiye devam etmeyi düşünüyorumMatematiğe de daha başlamadımHaftaya geçmeyi düşünüyorumİki öğrencim de ruhsal olarak problemli öğrenciler onlar için ne yapmam gerek acaba...

IP  Tesekkur Et
umitmersin2
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 22

%4
Alıntı umitmersin2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 20:21
bir insanı sevmekle başlar herşey sevdiğinizi hisettirin onlara
umut
IP  Tesekkur Et
harunongel
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 117

Aldigi Alkis: 384
%100
Alıntı harunongel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 20:39
Evet arkadaşlar bende bugün çizgi çalışmalarına devam ettim...3, 4 bebem dışında diğelerinde gayet güzel gelimşmeler gördüm ama zamanla alakalı problem yaşıyorum açıkçası...Duruma göre bende önümüzdeki hafata içinde ses vermeye başlaycağım...

Düzenleyen harunongel - 30-Eylül-2009 Saat 20:42
www.habermeb.net
IP  Tesekkur Et
ustaca81
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı ustaca81 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 20:59
Orjinalini yazan: gazi3a

Öğrencilerimin hemen hemen hepsi ana sınıfı veya ana okulundan gelme. Çizgi çalışmasından çok çabuk bıkıyorlar. Pek çoğu çizgi çalışmasında kalemi bilekten çeviriyor. Zümrelerimle yaptığım görüşmelerde onlar da aynı şeylerden şikayetçi. Hayat Bilgisini işliyorum. Matematiğe programdaki sıraya göre başlamadım. 5 Ekimde harf vermeyi planlıyordum ama galiba zor. Çünkü bitişik yazı çizgi alıştırmaları umduğumdan fazla zaman alacak.
bende seninle aynı durumdayım hocam.çok çabuk sıkılan bir hiç bir şey yapmak istemeyen 2 öğrencim var.mevcut 11...bakalım be olacak
yaşam Kaybetmeyi Öğrenme Sanatıdır...
IP  Tesekkur Et
gokderya
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 30

Aldigi Alkis: 77
%100
Alıntı gokderya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 21:10
ben bugun hayat bilgisi işledim gayet de ıyı oldu. Resımlerı yorumlatıp resımlerde neler oldugunu kısa sorularla buldurmaya çalıştım.Ders zevklı ve farklı oldu,çocukların hoşuna gitti. bu haftayı çizgi çalışmasıyla kapayıp haftaya seslerle devam eetmeyi düşünüyorum. herkese kolaylklar...
dergök
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 144

Aldigi Alkis: 441
%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 21:20

arkadaşlar sınıfta sıkılma olayını yenmek için, ben sık sık etkinlik değiştirmekte buldum çareyi.. 1 sayfa çizgi çalışması 2 ders falan sürüyo ama.. ara sıra hadi şarkı söyleyelim, hadi oyun oynayalım.. şimdi çalışmalarınızı yapın biraz gibi..

sınıf defteri yazarkende, yaptığım etkinliklerin adını yazıyorum.. yada okuma yazmaya hazırlık çalışması yazılabilir..

bende 5 ekimde ses vermeyi düşünüyorum.. bakalım ne olacak.. herkese başarılar..
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: cevahir08,
ebruhoca
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%47
Alıntı ebruhoca Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 21:26
arkadaşlar anladaığım kadarıyla çoğunuzla aynı sorunları yaşıyorum.hemen sıkılan da var,daha kalem tutmayı da bilmeyen war.ve malesef ki benim sınıfım 52 kişi..ben çooooook zorlanıyorum, e bide 3 öğrencim hep ağlıyor,annem de annem diyolar hep:(
IP  Tesekkur Et
dilsel
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 25

%36
Alıntı dilsel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 22:01
merhaba erken hocam matematikte uzamsal ilişkileri başa alan bi yıllık planınız varza bizimle paylaşır mısınız? teşekkürler
IP  Tesekkur Et
teacher86
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 61

Aldigi Alkis: 56
%91
Alıntı teacher86 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 22:14
ARADAŞLAR BEN 2 GÜN NOKTA BİRLEŞTİRME ETKİNLİĞİ YAPTIRDIM.BUGÜN İSE DÜZENLİ ÇİZGİ ÇALIŞMASINA GEÇTİM..BÜYÜK ORANDA YAPILDI.
YAPAMAYANLARA YARDIM ETTİM.ELLERİNDEN FALAN TUTTUM...ÇOK GÜZEL OLANLARINKİNE İSE YILDIZ YAPIŞTIRDIM.GÜZEL YAZI KÖŞESİNE ASTIM ÇALIŞMALARINI...BU ÇOK ETKİLİ OLDU SANIRIM DÜZENLİ YAPMAYA ÇALIŞTILAR...HAYAT BİLGİSİ VE MATEMATİĞE DE BUGÜN BAŞLADIM...3'Ü PARALEL GİTSİN İSTİYORUM...TABİ HAYAT BİLGİSİNDE SADECE GÖRDÜKLERİNİ ANLATMAK-YORUMLAMAK-İLİŞKİ KURMAK ÜZERİNDE DURDUM..MATEMATİKTE DE YIL İÇİNDE NELER ÖĞRENECEĞİMİZDEN BAHSETTİM.1 RAKAMINI ADET OLARAK ÖĞRETTİM...BUNDAN SONRA HAYDİ BANA 1 TANE TEBEŞİR VERİN GİBİ ETKİNLİK YAPTIRDIM VE 1'İN KAÇ ADET OLDUĞUNU ÖĞRETTİM AMA HENÜZ YAZDIRMADIM YARIN YAZDIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA DEFTERE DEĞİL FOTOKOPİYE...BEN DE DEFTERE HAFTAYA ÇARŞAMBA YA DA PERŞEMBE GEÇMEYİ DÜŞÜNÜYORUM...TEŞEKKÜRLER...
IP  Tesekkur Et
nurmus86
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%33
Alıntı nurmus86 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 22:20
merhaba benim sınıfımda da sıkılmalar çok oluyordu farklılık olarak bi hikaye okudum bu hikaye hakkında sorular sordum ve karakterlerin canlandırmasını yaptım hoş oldu
IP  Tesekkur Et
mavimelek
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 45

Aldigi Alkis: 138
%100
Alıntı mavimelek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 22:21
matematik programı geometrik şekiller ile başlamıyor mu ? rakamlara başlamışsınız ama merak ettim
IP  Tesekkur Et
fidan87
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

%12
Alıntı fidan87 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2009 Saat 22:23

Farklılık var hocam kitaplarda benim kitabım mesela rakamlarla başlıo

IP  Tesekkur Et
birey444
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
Alıntı birey444 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 00:47
saydam jelatin kitap kaplaması yapmalarını istedim o zaman kidabın kapağını gösterip bunu açın diyebiliyorum. Sayfa sayılarını söyleyerek de aşinalık kazandırıyorum .
selam dostlar
IP  Tesekkur Et
mehtap4173
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 69
%100
Alıntı mehtap4173 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 02:00
Sağ elimde beş parmak,
(10 a kadar saymayı öğretiyor)
baş parmağım(parmak kaslarını geliştiryor)
duvarda asılı 10 şişe (10 dan geri saymayı öğretiyor)
şarkılarını öğrencilere öğrettim şu ana kadar.
Bir uzmanla görüşmüştüm parmak kaslarının gelişimi için düdük makarnayı uçurtma ipine geçirin demişti. Beraber kolyeler yaptık evde sulu boyayla boyadılar.
Okuma etkinlikleri kitabında ilk sayfaları ve hayat bilgisi çalışma derse başladım
kılavuz çizgili eğik yazı defterlerinde çizgi çalışmalarına başaldım.(naçizane  önerim:güzel yazı defteri alırken kılavuz çizgili olmasına, çizgi ara puntolarının büyük olmasına özen gösterin)
Ders kitaplarını hayat bilgisi sarı,
matematik mavi
Türkçe kırmızı kaplıkla kaplandı.
Renk söyleyince kolay açıyorlar.
Bir de benim çok sevdiğim bir etkinlik var.Kendi uydurduğum bir masalı  öğrencilere anlatırken onlarında katılımını sağlıyorum.
Mesela bir orman varmış.Bu ormanda bir aslan varmış derken aslan sesi çıkartıyorlar.Şiddetli bir rüzgar esmiş derken rüzgar sesi çıkartıyorlar vs. Bununla ilgili bir video görüntüsü var eğer sorun olmazsa linkini ekleyebilirim size örnek teşkil etmesi bakımından...
Herkese kolay gelsin ve iyi çalışmalar...

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: kessss, cevahir08,
cyasemin
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%0
Alıntı cyasemin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 07:39
arkadaşlar ya benim bi sorunum var ben çocuklara ulaşmakta zorlanıyorum ya ilkten çok yüz verdim galiba çok sessizlerdi şimdi şımardılar dizginleri nası ele alıcam masal okurken bile konuşuyolar mesela masalın içinde karga geçti hemen ben karga gördüm de bilmem ne de gibi kargayla ilgili bütün bildiklerini anlatıyolar. sanırım ilkten yanlış yaptım çok üzgünümm :(( hayat bilgisiine başlayım dedim :((( olmadı inanır mısınız fotoğraflara bakıp da yorum yapan 5 öğrenci çıktı gerisi dinlemedi bile bağırmaktan sesim kısıldı:(( artık ben de beni çok üzdünüz ufak ufak cezalar vermeye başladım bu işi güzellikle nası yapabilirim.
IP  Tesekkur Et
sanemd
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 48

Aldigi Alkis: 110
%100
Alıntı sanemd Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 15:13
Benim öğrencilerimde beni dinlemiyordu..Şimdi 1 2 3 don oyunu oynayacağız diyorum ..Aniden beklemedikleri bir anda olacak herkes ne yapıyorsa öyle kalacak diyorum..dondukları anda istediklerimi anlatıyorum:))işe yaradı beni dinlemeye başladılar.
IP  Tesekkur Et
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 15:29
bugün 1 rakamını verdim ben..önce 1 kavramını öğrettim 1 kalem 1 fasulye 1 silgi gibi..yarın da yazılışını vericem.çizgi çalışmalarından sonra bu degişik geldi onlara   cok eglendiler ve cok hevesliydiler..çizgi çalışmalrından sıkıldıklarını söylemiştim bunun için de şöyle bir yol geliştirdim...noktaları birleştirirken 'nokta canavarı' lafını kullandım.biz nokta canavarlarıyız noktaları birleştiririz gibi..şimdi hepsi öğretmenim nokta canvarı olalım mı yine demeye başladılar.böylece nokta birleştirme çalışmalarını keyifli bir şeklide yapıyorlar...
IP  Tesekkur Et
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 15:30
Orjinalini yazan: mehtap4173

Sağ elimde beş parmak,
(10 a kadar saymayı öğretiyor)

baş parmağım(parmak kaslarını geliştiryor)

duvarda asılı 10 şişe (10 dan geri saymayı öğretiyor)

şarkılarını öğrencilere öğrettim şu ana kadar.

Bir uzmanla görüşmüştüm parmak kaslarının gelişimi için düdük makarnayı uçurtma ipine geçirin demişti. Beraber kolyeler yaptık evde sulu boyayla boyadılar.

Okuma etkinlikleri kitabında ilk sayfaları ve hayat bilgisi çalışma derse başladım

kılavuz çizgili eğik yazı defterlerinde çizgi çalışmalarına başaldım.(naçizane  önerim:güzel yazı defteri alırken kılavuz çizgili olmasına, çizgi ara puntolarının büyük olmasına özen gösterin)

Ders kitaplarını hayat bilgisi sarı,

matematik mavi

Türkçe kırmızı kaplıkla kaplandı.

Renk söyleyince kolay açıyorlar.

Bir de benim çok sevdiğim bir etkinlik var.Kendi uydurduğum bir masalı  öğrencilere anlatırken onlarında katılımını sağlıyorum.

Mesela bir orman varmış.Bu ormanda bir aslan varmış derken aslan sesi çıkartıyorlar.Şiddetli bir rüzgar esmiş derken rüzgar sesi çıkartıyorlar vs. Bununla ilgili bir video görüntüsü var eğer sorun olmazsa linkini ekleyebilirim size örnek teşkil etmesi bakımından...

Herkese kolay gelsin ve iyi çalışmalar...

IP  Tesekkur Et
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 15:30
mehtap hocam duvardaki 10 şişe şarkısının sözlerini de yazar mısınız:))
IP  Tesekkur Et
Myildirim38
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 99

Aldigi Alkis: 198
%100
Alıntı Myildirim38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 17:35
ben e sesini verdim arkadaşlar
3-4 öğrencide problem var zamana ihtiyaç var.çokta geç kalmak istemedim.harika yapan öğrencilerim var.güzel yapana yıldız atıyorum şeker veriyorum etkili oluyor.söz dinletme konusunda bende 1-2-3 tıp oyunu oynatarak susturmayı deniyorum sıkılıyorlar.matematiğe küre şeklinden başladık ilk konu.
plan olarakta mutlu yayıncılığın planı uyuyor arkadaşlar.
kitap olmayınca hayat bilgisi malesef sıfır
kolaylıklar dliyorum herkese
IP  Tesekkur Et
teacher86
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı teacher86 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 17:52
10 şişe duvarda sallnıyor biri düştü 9 kaldı...
9 şişe tahtada sallanıyor biri düştü 8 kaldı...
diye devam ediyor hocam geriye saymada etkili oluyor ben daha bunu öğretmedim geriye ritmik saymalarda vermeyi düşünüyorum...
haftaya salı ya da çarşamba e sesini vereceğim..deftere henüz yazdırmadım çünkü defterleri hala yok...haftaya tamamlanacak inşaallah...
:(((
doğuda çalışmanın zorlukları...
IP  Tesekkur Et
otpb
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 118

Aldigi Alkis: 220
%100
Alıntı otpb Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 18:02
Arkadaşlar   ÇİZGİ  çalışması  çok  önemli..Okuma  nasılsa  olur.Merak  etmeyin.Ama   EL  YAZISI  PROBLEM  ÇIKARABİLİR..O  nedenle  ÇİZGİ  ÇALIŞMASINA  DEVAM  DERİM.....
IP  Tesekkur Et
teacher86
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı teacher86 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 18:18
arkadaşlar benm öğrencilerimden çok büyük bir kısmı hala yok..
yani okula hala gelmiyorlar.
ben gelen 20 tanesiyle başladım ama yaklaşık 15 öğrencim hala ortada yok.
okula gelenler fena değilller ama yinede endişe ediyorum.
haftaya e sesini versem kötü mü etmiş olurum sizce?

IP  Tesekkur Et
cugkul
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%41
Alıntı cugkul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 18:21
ben de merak ettim... duvardaki on şişeyi
IP  Tesekkur Et
ebruhoca
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%47
Alıntı ebruhoca Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 19:22
Orjinalini yazan: otpb

Arkadaşlar   ÇİZGİ  çalışması  çok  önemli..Okuma  nasılsa  olur.Merak  etmeyin.Ama   EL  YAZISI  PROBLEM  ÇIKARABİLİR..O  nedenle  ÇİZGİ  ÇALIŞMASINA  DEVAM  DERİM.....

size kesinlikle katılıyorum.ben de çizgi çalışmalarına dewam etmeyi düşünüyorum.tabi sınıfımın kalabalıklığı ve hala kalemleri ile cebellesen öğrencilerim dolayısıyla..
IP  Tesekkur Et
umitmersin2
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 22

%4
Alıntı umitmersin2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 19:48
ÇİZGİ ÇALIŞMASINA DEVAM EDİYRUM YARIN DA DEVAM EDECEĞİM. YARIN KÜÇÜK E VE L HARFLERİNİ ÇİZGİ OLARAK YAPTIRMAYA ÇALIŞACAĞIM. HERKESE KOLAY GELSİN.
umut
IP  Tesekkur Et
mavimelek
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 45

Aldigi Alkis: 138
%100
Alıntı mavimelek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 20:01
bende e ve l harfini çizgi olarak verdim bugün e harfini iyi kötü yaptılar arkasından l harfini verdim çizgi olarak aynı gün vermek galiba yanlış oldu l e ye ,e de l ye benzedi...ayrı günlerde verin isterseniz çizgileri
IP  Tesekkur Et
emelcelik
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı emelcelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 20:03
teacher86 hocam teşekkür ederim şarkı sözleri için...harfler için benim tavsiyem de acele etmemek çizgi çalışmalarına biraz daha devam diyorum...bu arada yarından itibaren sagır ve dilsiz bir öğrencimin sınıfa katılacagını öğrendim...nasıl davranacagımı neler yapacagımı hiç bilmiyorum:S tavsiyesi olan varsa dinlemekten byük keyif alacagım..
IP  Tesekkur Et
elifsu06
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%10
Alıntı elifsu06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 20:09
Orjinalini yazan: mavimelek

bende e ve l harfini çizgi olarak verdim bugün e harfini iyi kötü yaptılar arkasından l harfini verdim çizgi olarak aynı gün vermek galiba yanlış oldu l e ye ,e de l ye benzedi...ayrı günlerde verin isterseniz çizgileri

hocam evet erken vermişsiniz.1 haftdan beri biz e yi çalışıyoruz pazartesi l sesini vercem e sesini tam almadan öğrencileriniz l sesine geçmeyin bence
IP  Tesekkur Et
ebruhoca
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%47
Alıntı ebruhoca Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2009 Saat 20:13

elifsu ve mavimelek arkadaslarım sizin tavsiyelerinize uymayı düşünüyorum.peki bir ses için ne kadar zaman ayırmak gerkiyor?3 sders saati,5,7....gibi?

IP  Tesekkur Et
<< Önceki Sayfa   68 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma