BENİM DE BU SİSTEM İLE BİRİNCİ SINIFI ÜÇÜNCÜ DEFA OKUTUŞUM. İLK İKİSİ KÖYDE İDİ VE MEVCYDUM DA AZ İDİ. BU SEFERKİ DE MERKEZDE ANCAK GECEKONDU BÖLGESİNDE, VELİLERİM NORMALDEN FAZLA İLGİLİLER VE BEİ ŞİMDİDEN BUNALTTILAR SEKİZİNCİ YILIM MESLEKTE AMA BU KADAR BİLGİÇ VELİLERİN BİR ARAYA GELDİĞİ SINIF HİÇ GÖRMEDİM. UMARIM BU SENEYİ ALNIMIN AKI İLE ÇIKARIM. BU ARADA SET ALDIRACAK ARKADALAR; BİRİNCİ SINIF OLARAK ÜÇ ÖĞRETMENİZ VE ZÜMRE OLARAK AFG YAYIN İLE GÖRÜŞTÜK, TOĞLAMDA ÖĞRENCİ SAYIMIZ 110 KİŞİ VE KİŞİ BAŞI 20 TL DEDİLER. TABİİİ ŞÖYLE BİR SORUNUMUZ VAR Kİ SINIFLARIMIZDA TEKNOLOJİK KAYNAK (PROJEKTÖR, PC VS) BULUNMUYOR.....
paata hocam bi sorum olcaktı biz de kaynak kitap kullanmayıdüşünüyoruz fakat yasak işini ne yaptınız kalktı mı bu sene kaynak kitap kullanma yasağı bi şikayet durumunda sizi zan altında bırakmayacak şekilde bir çözüm mü buldunuz??
CYASEMİN HOCAM KAYNAK KİTAPLAR HAKKINDA BİLGİYİ ZÜMRE ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMLA BİRLİKTE GENEL VELİ TOPLANTISI YAPTIK VE DERS KİTAPLARININ YETERSİZLİĞİNDEN BAHSETTİK ARDINDAN DA VELİMİZİN BİRİ ÖNERECEĞİNİZ KİTAP VAR MI DİYE SORDU Kİ YÜZ KÜSÜR VELİDEN BİRİ ELBET DER DİYE BEKLİYORDUK SONRA DA BİZ İNCELEDİĞİMİZ KİTAPLAR ARASINDA AFG YAYINLARINI BEĞENDİĞİMİZİ SÖYLEDİK İSTERLERSE TOPTAN ALABİLECEĞİMİZİ BELİRTTİK DIŞARIDAKİ FİYATI VE BİZİM ANLAŞTIĞIMIZ FİYATI DİYİNCE ONLAR DA TOPLU ALALIM DEDİLER
mrb.arkadaşlar siteniz güzel gerçekten.bu sayfada dertlerimizi düşüncelerimizi paylaşabilmekte hoş.ben 6 yıllık öğretmenim.ilk kez 1.sınıf okutuyorum.22 öğrencim var.biz zümremle okyanusyıncılık setini aldık.topsese benziyor fiyatı uygun 20 tl.oryantasyon haftası iyiydi.dün dibe vurdum bir ara yapamayacağım fikri geldi.çizgi çalışmalarına başladım.defterede yaptırayım diyorum.çizgisinden gidemiyorlar resmen dağa tırmanış var:))
defterede çizgi yaptıralım değilmi talha hocam
pazartesi geçeyim diyorum erken mi?
birde 6 sasat gerçekten sınıfta tutmak ve oyalamak zor oldu.wc olayını ve konuşma olayını zaten rayına koyamadım.
ben kitapları dağıttım türkçe hariç.birde hayat bilgisi kitapları okulumuza hiç gelmedi.kaplattım.sınıfta tutmak mantıklı öyle yapayım bende.
birde matemetiği geometriden mi başlasak daha iyi olur.
dilsel hocama sonuna kadar katılıyorum.ülkede sanki tek öğretmen kalburüstü
iyi bir yıl olur umarım hepimize
kolay gelsin
hocam deftere çizdirmeden evvel kalın uçlu kalemlerle kağıtlara çizdirin ardından tahtaya veya öğrencilere ait olabilecek silinebilen minik tahtalara çizdirin elleri alıştıktan sonra setin defterine geçin böylece öğrenciler kılavuz çizgili defterlere daha rahat çizim yapabiliyorlar.
ayrıca ben ogrencılere sadece okuyorum yazıyorum kıtabıno verdım hayat bıl turkce mat muzık kıtaplarını vermedım.sız neler yaptınız acaba?bıraz ılerleyıp daha sonra vermek ıstedım.cunku kıtapları verırsem gerı gelmez dıye dusundum.
HOCAM BEN DE BİRİNCİ SINIF OKUTTUĞUMDA SİZİN YAPTIĞINIZI APTIM BU SENE DE PAZARTESİ DAĞITACAZ KİTAPLARI VE AYNISINI YAPACAĞIM ANCAK DURUMU VELİLERE BİLDİRİN ELLERİNDE OLURSA TAŞIRLAR VE KAYBEDEBİLİRLER DİYE
önümüzdeki hafta planım su:ılk 2 gun serbest cızgı,2 gun duzenlı cızgı calısması ve cuma gunu de e ye yakın cızgı calısması yaptıracam.ama bunlar fotokopı uzerından olacak.ve setın cızgı calısmaları olacak.
talhabora hocam tahta olayını anlayamadım ve de kucuk yazı tahtasını.gercı zaten kucuk tahtası yok ogrencılerın.onu zaten yaptıramam da .tahtaya nasıl yapabılırlerkı anlayamadım.acaba once fotokopı sonra setın cıgı calısmasını yaypıp sonra deftere mı gecsem.sız ne dersınınz.kusura bakmayın hep sıze soruyorum.fıkırlerınınzı onemsıyorun ve takıp edıyorum.saygılar
merhabalar arkadaşlar.ben ilk defa 1.sınıf okutuyorum.boyama çalışmaları ve nokta birleştirme yaptırdım.ama daha elleri kaba.örneğin bulut yapmada bulutun kıvrımlarını yapamayanlar var.bunlar normal mi.bazen tedirgin ve panik oluyorum.kimi arkadaşlar hemen harf vermeye başla diyolar.sanki hazır değiller.karalamaları keskin kıvrımları pek yapamıyolar.ne yapmalıyım sizce?
hatice 21 hocam beyaz tahtaların kılavuz çizgilileri var küçük boyda. benim afg seti tercih etmemin bi nedeni de bu. her çocuğa küçük tahta ve tahta kalemi veriyor. tabi büyüğüde sınıfa. mıknatıs uçlu kalemi olan küçük yazı tahtaları var çocuklara oyuncak niyetine alınan milyoncularda ucuza vardır. ondanda kullanabilirsiniz. zaten beyaz küçük tahtalar kırtasiyelerdede var anlaşşıp uygun fiyata temin edebilirsiniz.siz talha hocaya sormuşsunuz ama bende fikrimi söylemek istiyorum. çalışmaları deftere en son geçin. bende önce fotokopi set defter şeklinde gidecem.harflere geçmek içinde acele etmeyin.ilk senemde bitliste 1.sınıf okuttum aynı sistemle.inanın son gurup harfleri vermedim çocuklar kendiliğinden öğrenmişlerdi. sakin sakin sindire sindire gidelim.
denizim48 hocam yine panik gördüm sizi.çocuklar yapamıyorsa acele edip harfe geçmenin bi anlamı yok bence. siz yine aynı çalışmalara devam edin bence.defterlerinede çizgi çalışmaları yaptırın.sürekli noktalardan gitmesinler yoksa hazıra alışırlar.siz çocuklarınızı ne zaman hazır hissederseniz o zaman harflere geçin.
ELBETTE SEVGİLİ HATİCE 21 HOCAM. ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDERİM. BENİM BU SENEKEİ DÜŞÜNCEM ÇİZGİ ÇALIŞMALARINDA ÖNCELİKLE FOTOKOPİLERLE SERBEST ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPTIRMAK OLACAK BUNUN SÜREDE EN GEÇ CUMAYA KADAR OLABİLİR DİYE PLANLYORUM. SERBEST ÇİZGİ ÇALIŞMALARINDA ÖNCE FOTOKOPİ DAĞITIP KEÇELİ KALEMLERLE ELLERİNİ KALDIRMADAN ÇİZMELERİNİ SAĞLIYACAĞIM KEÇELİ KALEM TERCİH ETME NEDENİM İSE YANLIŞ YAPMAMALARI GEREKTİĞİNİN VE ELLERİNİN KALDIRMAMALARI GEREKTİĞİNİ FARKINA VARDIRMAK. ARDINDAN ÖĞRENCİLERİN TAHTALARINDA VE SETLERLE SON OLARAK DA DERS KİTABI İLE SERBEST ÇİZGİ ÇALIŞTIKTAN SONRA PLANIMA GÖRE CUMA YADA PAZARTESİ DEFTERE GEÇECEĞİM. ARDINDAN DÜZENLİ ÇİZGİ ÇALIŞMALARINI DA AYNI MANTIKLA YAPMAYI PLANLIYORUM. DEFTERE GEÇMEK İÇİN DE ACELE ETMEYE GEREK YOK ÇÜNKÜ DEFTERDE ÖĞRENCİ DAHAT RAHAT YAPACAĞINA İNANDIĞINDAN ELLERİNİ KALDIRIYOR VE SÜREKLİ SİLGİ KULLANIYOR. DÜZENLİ ÇİZGİ ÇALIŞMALARINDA DA SON AŞAMA OLARAK E VE L SESLERİNE YÖNELİK ETKİNLİKLER OLACAK.
bütün yazıları okudum ve bir defa daha inandımkı paylaştıkça biz bu işin üstesinden gelecez. Yazılanları okuyunca inanın dha da umutlandım.Ben 11 yıllık öğretmenim ve okutmaktan en çok zevk aldığım sınıf birler.Pozitif düşünürsek ,düzenli hazırlık yaparsak işler çok güzel yürür.Ben 4. defa dır 1 okutucam ve mutluyum. Bu duygularımı siz meslektaşlarımla paylaşmak istedim.Selamlar ve kolay gelsin.
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
merhabalar arkadaşlar.ben ilk defa 1.sınıf okutuyorum.boyama çalışmaları ve nokta birleştirme yaptırdım.ama daha elleri kaba.örneğin bulut yapmada bulutun kıvrımlarını yapamayanlar var.bunlar normal mi.bazen tedirgin ve panik oluyorum.kimi arkadaşlar hemen harf vermeye başla diyolar.sanki hazır değiller.karalamaları keskin kıvrımları pek yapamıyolar.ne yapmalıyım sizce?
hocam gayet normal bazılarının yapamaması.. biliyorsunuz ki eğitimde bireysel farklılıklar vardır..hiç panik yapmayın.. ellerinin kaba olduğunu düşünüyorsanız.. biraz daha devam edin çalışmalara.. parmak kası geliştirme çalışmaları yapabilirsiniz.. ayrıca oyun hamuru kullanabilirsiniz...
Sema Hocam sınıfınızın durumu nasıldır bilmiyorum ama, çocukların çizgi çizebilme kalem tutabilme seviyelerini birbirlerine ne kadar yaklaştırırsanız işi kendiniz için o kadar kolaylaştırırsınız. Bunun için de bence el kas gelişimi için çalışmalar ve çizgi çalışmalarına çok önem verilmeli.Aksi takdirde kimi kendi kendine yazarken kimi siz başında olmadanbaşaramıycaktır.Bu da sizin işinizi zorlaştırır.Öncelikle kendi kendilerine düzgün biçimde çizgi çizebilir hale getirmek gerekli. Bence acele etmeyin. Kolay gelsin.
Bu arada hocam hayat bilgisi ve matematiğe de başlıyor muyuz yarın. yoksa tüm gün çizgi ve oyunlarla mı geçiricez.geçen hafta gelen öğrencim çok azdı o yüzden ben pek birşey yapmadım. bu hafata başlamalı mıyım bilmiyorum.
hocam ben bugün hayat bilgisi ve matematik yapmadım.. çizgi çalışmaları ve boyama etkinliklerine yer verdim. daha bugün gelen öğrencilerim olduğu için onlara herşeyi baştan almak zorunda kaldım... ben matematik ve hayatbilgisine haftaya başlamayı düşünüyorum...
selam arkadaslar gecmıs olsun ılk gun.ben sahsen cok yoruldum.hatta bı ogrencıme cok yoruldum dedım o da bana bende yoruldum dedı.cok guldum.bı ogrencım de cızgı calısmalarını tek basına yapamadı bırkac kere sılıp gerı yolladım. son geldıgınde ogretmenım bunu da sılme artık lutfeeennn dedı.cok tatlıydı.sız neler yaptınız.
ben mat ve hayat bılgısı yapmıyoru..belkı 2 hafta sonra baslarım.bu arada cıgıler hep nokta uzerındenn yaptılar.ama kendılerı yaparken cok zorlanıyorlar yapamıyorlar.ne yapmalıyım.bıde cok yoruluyorlar.bazıları ısteksız.ögretmenım ewde yapacam dıyorlar.tawsıyelerınız nelerdır
hocam çizgi çalışmalarını bir çok öğrenciye deftere yaptırdım.. gayet iyiydiler.. aslında nasıl yapacaklar aceba bir göreyim diye vermiştim.. güzel yapınca devam edin dedim..
çocukların sıkıntısının geçmesi için bir çizgi çalışmasını bitirince boyama yada oyun yapıyorum.. yada şarkı söyletiyorum. sonra teneffüs. sonra tekrar çalışma.. ben böyle yapıyorum.. şu ana kadar çok sıkıntı çekmedim..
etkinlikleri kısa kısa yaptırıp araya şarkı oyun koyun sonra kaldıkları yerden devam etsinler.. bir de bunu deneyin.. bende tuttu bu yöntem.
Ben Ordu da gölköyde köy okulunda çalışıyorumOkulumuzda anaokulu yok Bundan öğrencilerim daha yeni yeni kalmem tutmayı öğreniyorBu gün yarısı geldi dahaUmuyorum ki yarın çoğu gelir de tam olarak başlayabilirimÇünkü çokkk yol kat etmem gerekiyo ve daha öğretmenlikte ikinci yılımmBana tavsiyelerinizi söylerseniz sevinirimHepimize başarılı bi eğitim yılı geçirmeyi diliyorumm...
bende bu haftayı fotokopi olarak hazırladıgım serbest çizgi çalışmalrı ve kesme işlemleriyle gecirmeyi planlıyorum..defter kullanmaya haftaya gececegim.hayat bilgisine bu hafta baslayabilirim çünkü sadece resimlere bakıp konuşacağız..matematik içinse daha erken oldugunu düşünüyorum sanırım 1-2 hafta sonra gececeğim...
bende çizgi çalışması ve boyama ile günü tamamladım
diğer zümre arkadaşım yarın "e" sesine geçecek.ben erken olduğunu düşünüyorum.belki cuma ve ya pazartesiye.yarın deftere serbest ve düzenli çizgiye geçeceğim.geçen haftaya göre bugün daha iyiler.ama 4-5 öğrencim başında durmazsan yapmıyor.sıkılanda var. konuşma olayını halen çözmüş değilim.matematik ve hayat bilgisine başlamadım zaten hayat bilgisi kitaplarıda yok
Arlkadaşlar bencede ses konusnda acele etmeyin...çocuklar çizgi çalışmasını kavrayıp o kıvrımları yaptıkları ölçüde başarılı olurlar diye düşünüyorum...
Ayrıca çizgi çalışmasına başlamadan önce mutlaka ısındırma çalışması yapıyorum mesela:havada elma toplama, makara sarma yada ampül sıkma gibi hareketler işte....siz neler yapıyosunuz???*
bende birlştirme ile işe başladım... Daha sonra serbest çalışmalara yer verdim...birleştirmeleri gayet güsel yapıolar...sonra ''L'' harfine benzeyen şekilleri verdim...çoğu birleştirme yöntemi ile onları yaptı...kimisi l leri birleştirmede zorlandı...onlar üzerinde durdum...nasıl yapıldığğını gösterdim...harflere benzeyen çizgi çalışmalarına devam edeceğim bu hafta. haftaya duruma göre ii olduklarından emin olursam harfe geçmeyi planlıyorum ama çokta acele etmek istemiyorum. bu arada a1 yayın setini aldıracağım...sınıfın çoğu alacak...benim işimi kolaylaştıracağını düşünüuorum,incelerdim gayet güzel bir set...öğrendiklerini bol bol tekrar edebilirler. zümremle birlikte a1 i alacağız...burda yalnız olmadığımı bilmek güzel.Çünkü bende ilk defa birinci sınıfı outacağım.Korku,heyecan, endişe....hepsi var ama çocukların ilerlediklerini görünce mutlu oluyorum, yine çok üzüleceğim zamanlara da hazırlıklıyım ama pes etmek yok:D herkese kolay gelsin...
ben de bu sene ilk defa 1.sınıfları okutuyorum biraz zevkli biraz yorucu ama yine de güzell..ben geçen hafta perşembe ve cuma noktaları birleştirme boyama çalışması yaptırdım eve de verdim ..fena olmadıkları için bugün e sesini verdim.. sesi kavradılar..yazmada ilk önce benim hatam oldu bitişik e ler var ya onu verdim tabi hepsi gümmm yapamadılar sonra sadece tek e yi verdim yaptılar tek tek gösterdim yapamayanla için kılavuz çizgili tahtam var oraya kaldırdım orda gösterdim..hala yapamayanlar var ama çok doğal daha yeni sizce e sesini ne kadar sürede vermeliyiz...bir de büyük e kılavuz kitapta ayrı şekilde verilmemiş onu ne zaman vereceğiz..
Ben de bugün çizgi çalışması yaptırdım, ancak fotokopimiz olmadığı için üstünden geçebilecekleri kağıtlar yok. Önce tahtaya çiziyorum sonra herbirinin defterine tek tek çiziyorum, ve her birinin nasıl yaptığını kontrol etmeye çalışıyorum. Yani çok zorlandım sınıf mevcudu da 40 kişi olunca sadece bir çizgi çalışması yaptırabildim.
Parmak kasları için say bak şarkısını sık sık söylüyor ve ellerimizi şarkıya katıyoruz,bu şarkıyı çok sevdiler hem sayı saymış oluyoruz hem toplama yapmış oluyoruz hem de ellerini büyük bi hevesle kullanıyorlar. Ayrıca yağmur kar fırtına oyunu oynattım, fırtınayı sıralara parmak uçlarını vurarak yaptırdım. Onda da ellerini büyük bi istekle kullanıyorlar. Boyaları bile olmadığı için genelde malzemesiz işler yapmaya çalışıyorum. Yorucu ama güzel bi gün oldu, çocukların şirinlikleri insanın bütün yorgunluğunu alıyor zaten. Hepimize kolay gelsin.
merhaba arkadaşlar benımde bugun ilk gunumdu....öğrencilerimle tanıştım..o saflıklarını temızlıklerını gorunce butun heyacanım ve tedırgınlıgım gıttı..bugun onları alıstırmak için tum gunu oyun oynayarak ve sarkı soyleyerek gecırdık ama yarın nokta bırlestırme ve boyama çalışmalarına gecmeyı dusunuyorum..bu çalışmaların ne kadar surecegnı bılmyorum ama seslerı vermekte acele etmemeyı dusunyrum...temel saglam olursa sanırım daha cabuk ılerlerız.tum paylaşımlarınız için teşekkurler.....
Bence ses vermede pek gecikmemeli.Çünkü sesleri verdiğimiz süreçte çizgi çalışmalarını kapsıyor.e çizgi çalışmasını yapıyorsak bunun sesinide hissettirebiliriz.
Ben yarın e sesini vereceğim. bunun yanısıra L ve geri dönmeli dalga çizgi çalışmasını yaptırmayı düşünüyorum.
ben de bugünü çizgi çalışmasıyla geçirdim,bir de gazete götürdüm sınıfa,her çocuğa birer parça verip buruşturup top yapmalarını,sıkmalarını,bırakmalarını,sonra kağıtları açmalarını istedim.Topu taşıyormuş gibi kollarını öne uzatmalarını sağladım.Kağıtları küçük parçalara ayırmalarını istedim.Onlar bu etkinlikten bile zevk aldılar,ben de el kaslarının gelişmesi açısından faydalı olduğunu düşündüm.Veli toplantısında velilerden sünger top almalarını,çocukların topu sıkıp bırakmalarını istedim.Yarın da oyun hamuruyla çalışmayı düşünüyorum.Matematik de işleyeceğim,küre konusunu anlattıktan sonra hamurla şekli oluşturmalarını sağlayacağım.Sınıflara göre değişir tabi ki sese geçme zamanı,ben henüz erken olduğunu düşünüyorum,pzt günü başlamak niyetindeyim.Hepimize kolay gelsin.
selam ne e si arkadaslar.cok erken deıl mı?benım ogrencıler noktalar olmadan cızgı cızemıyorlar buyuk cogunlugu.yapan 12 ogrencıden sadece 3 ü.bence herkes kendı sınıf sevıyesıne gore hareket etsın.baskaları e yı l yı vermıs deyıp telesa kapılıp moral bozuklugu yasamayalım arkadaslar bende pazartesı ye e ye gec erım dıyuodum ama baktımkı sınıf kotı cızgı calısmalarını 2 hafta yapacagım.ben koyde calısıyorum. ana sısnfına gıtmeyenler de var.ogrencı sewıyelerıne gore hareket etmeyı bıleleım.
buyuk e yı ıse kucugu butıp ozel ısıme gecınce boyle b uyuk yazıyoruz bunun bıded annesı var saklınde gosterebılırız benım fıkrımce.herkese saygılar.elestırılerım yanlıs anlamasın.sadece bıreysel farklılıklar ve ımkan esıtsızlıgı sartlarımızı ılerleyısımızı degıstırebılır.kolay gelsın.
Arkadaşlar yazılanları çok iyi takip ediyorum...Gerçekten güzel bir paylaşım ortamı olmuş, hazırlayan arkadaşa gönülden teşekkür eederim...
BU sene 4 yılım ve ilk defa 1 sınıfları aldım,adanada köydeyim...Şartlar gerçekten zor özellikle kköy öğretmeni olmak zor...
24 tane bebem var ve dünde itibaren karışık çizgi çalışmalrına başladık...Açıkçası ne matematik nede hayat bilgisi işliyorum önümüzdeki haftada işlemeyi düşünmüyorum...
Açıkçası sese erkenden geçmeyi uygun bulmuyorum yani çocuklar halen alışma aşamasında ve çizzgilerde çok yavaş ilerliyorlar...
Bu arada hatice 21 hocam yanlış anlamayın ama çocuğun yaptığı yanlı veya eğri çizgileri silmeyin derim çünkü çocuk ilerlediğini ve çizgileri düzeldiğini kendiside farketmelidir...
Bütün arkadaşlara sabırlı günler ve iyi çalışmalar diliyorum...
Çizgi çalışmalarını çok uzatmanıza gerek yok arkadaşlar. 2. haftadan sonra e sesini ve L sesini verin. Zaten bu sesleri yazıp çizerkende çizgi çalışmaları yapıyorlar.. Göreceksiniz çizgi çalışmalarını çok iyi yapmaya başlarlar L sesini verince sesi herkes kavrar iş yazmaya gelince yine hayal kırıklığına uğrarsınız. Bu durum gayet doğaldır. Düzenli yazı ile daha ilk defa karşılaşmışlar çabuk sıkılacak yan çizecekler. Bu durumlarda polyannacı olmanızı öneririm. Lugatınızda olmadı diye bir kelime olmamalı. Güzel olmuş. Hadi daha güzelini yapmaya çalışalım. İnanmıyorum bunu sen mi çizdin diyin ben çizdim diyecek inanmam diyin o ısrar eder siz hadi çiz göreyim dersiniz yani işi ne kadar rahat yapıp oyun tarzında yaparsanız sınıfta bir o kadar rahat ve esnek olursunuz. Çocuklar yazıp çizecekler sonuçta içinizi rahat tutun. Şu an bu öğrenci ile çok çekecez çizgiden bile geçmiyor dediğiniz öğrenci, sınıfınızda en güzel ve seri yazan öğrenci olabilir. Onu küstürmeyin yeter.. Sürekli onure ediyoruz kısacası. !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen Öğretmenim hayat bilgisi vazgeçilmez dersimizdir. Çocukların rahatladıklarını kendini ifade ettikleri en iyi derstir. Çizgi çalışmalarından sıkıldıkça H.B kitabının resimlerine bakıp konuşturun işe yarayacaktır. Matematiğe gelince çizgi çalışmalarından sonra okuma yazma süresince rakamları tanıyıp yazar duruma gelmeleri gerekli. Zaten ilk konularda uzamsal ilişkiler işleyeceksiniz ki matematik kabus olmaktan çıkıyor:)
Düzenleyen erkanerbas - 29-Eylül-2009 Saat 19:21
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
ben çizgi çalışması yaptırıyorum sürekli üstlerinde geçtiler.ama tamamllama olunca yapamıyorlar.kendileri çizemiyor.60a yakın öğrenci var hepsine yetişemiyorum.çizenler var onlar erken bitirince sıkılıyorlar.ne yapmalıyım bunun için?sürekli evde yapalım mı sıkıldık diyorlar :( deftere geçmedim hiç.fotokopi üstünde yapıyorlar.deftere çizdirmeli miyim artık?
bende düzensiz çizgi çalışması yaptırdım.Çocuklar yapıyor ama sıkılma ortak konumuz olsa gerek.Yarından itibaren düzenli çizgi çalışması yaptırıp haftaya e sesiyle yolculuk baslayacak.Şu an için projeksiyonumuz olsa yada tv sıkılma işi ortadan kalkar .İmkanı olan bence bır yerden projeksıyon bulup sınıfına kursun .Slaytlar,çizgi filmler derken derse katılım dınlenme surecı oyun gıbı olur. Bütün zümrelerime kolay gelsin.
Ben de sınıfta bilgisayardan çizgi film izletmek istemiştim ama sınıfımda priz bile yokmuş, bugün farkettim. o yüzden çaresiz kaldım,ama şarkılarla toparladık.molalarda şarkı söyledik, arada parmak oyunları da yapabileceğimiz hikayeler anlattım,zaman akıp gitti.En son ders son beş dakika beş parmak hikayesini (hikayenin ismini de kendileri koydular) tekrar anlatmam için tezaurat yapıyorlardı.Onların bu şekilde heyecanla bir şeyi istemeleri ve bunun için hepbirlikte hareket etmiş olmaları beni çok mutlu etti. Güzel bir gündü,ama bunu paylaşabilmek daha da güzel. İnsan sınıfta hissettiği mutluluğu paylaşınca daha da mutlu oluyor.Herkese bol bol mutlu anlar diliyorum.
Selamlar..öncelikle hepinize verimli bir yıl diliyorum..bu yöntemle ilk kez 1 i okutacağım..yazılanları okudukça rahatladım..çocuklar çok farklı sustukları pek söylenemez..ben hala çizgi çalışmaları yaptırıyorum..yarın yazı defterine bir deneme yaptıracağım..matematik işlemiyorum ama hayat bilgisi mutlaka işlenmeli davranış kazanımları açısından..herkese allah kolaylık ve sabır versin..
Yeniden merhaba!Herkese kolaylıklar diliyorum.Yine zaman zaman stresli,zaman zaman mutlu,zaman zaman da umutsuz olacağınız günler olacak.Ama aralık ayı sonu gibi çok rahatlayacaksınız.Size sadece vereceğim öğüt şu: Siz istesenizde istemesenizde öğrencileriniz o-ku-ya-cak....
Nerden mi biliyorum? 9 . kez 1. sınıf okutuyorum da ondan..Ama çok yoruldum artık.Başka sınıflarda okutmak istiyorum.Son 3 yılım hep 1.sınıf oldu.1den sonra kaç geliyordu yahu? Unuttum....
cok telaslıyım ... matematıkte hangı konuyla baslamam gerektıgını dusunup kafayı yeme noktasına gelmısken ( cunku farklı planlar var )... bu sıtedeki zumrelerımın matematık ıcın daha erken haftaya baslamayı dusunuyorum demelerı benı cok rahatlattı ...peki bu hafta sınıf defterını ozellıkle matematık dersını nasıl doldurmayı dusunuyorsunuz ??? hepimize kolay gelsın ... ayrıca velilerde amir gibi davranmaya basladılar :)
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma