Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2009 -2010 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: I. Sınıflar Bu gün Okulda Neler Yaptım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   68 Sonraki >>
Yazar Mesaj
teacher86
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 61

Aldigi Alkis: 56
%91
Alıntı teacher86 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2009 Saat 00:07
merhaba siteyi yeni keşfettim..ben de bu yıl yeni sistemde 2. kez 1. sınıf okutacağım...heyecanlıyım...çoğu arkadaşımız panik yapmış...hiç endişelenmeye gerek yok.oldukça keyifli geçecek bu yıl..isteyerek yaapalım yeterki...
endişe etmeyin herşeyin çorap söküğü gibi ilerlediğini göreceksiniz.bu arada ben bu yıl 4 . senemi çalışacağım...başarılar..
IP  Tesekkur Et
cugkul
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 31

Aldigi Alkis: 13
%41
Alıntı cugkul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Eylül-2009 Saat 18:48
ben de siteye yeni kaydoldum 1. sınıf okutacagım .. ilk günler ilr ilgili oyun ve müzikler lazım arastırıyorum baska seylere odaklanıp bulamıyorum ... yardımcı olur musunuz ?
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 144

Aldigi Alkis: 441
%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2009 Saat 17:13
hocam aşağıdaki linkte etkinlikler var bir bakın derim...

!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hatice21,
ebruhoca
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 19

Aldigi Alkis: 9
%47
Alıntı ebruhoca Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2009 Saat 20:03

arkadaşlar herkese ii akşamlar öncelikle..ben sizler gibi pek şanslı değilim,ben kadro bekliyorum 2. atamalara inş.ama o atamalara kadar ücretli öğretmrnlik yapacağım ve daha okula başlamadım sizler gibi.ve ilk yılımda 1. sınıf verdi müdür bey.ben ne yapmalaıyım ne yapmamalıyım bilmiyorum ..ne düşünüyorsunuz bu konuda ? şimdiden teşekür ederim.

IP  Tesekkur Et
kaya7
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 38

Aldigi Alkis: 29
%76
Alıntı kaya7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2009 Saat 21:00

hangi müdür bilmiyorum ama ilk yılınızda ve ücretli size neden 1.sınıf verdi anlamış değilim,yanlış bir uygulama sizin atamanız başka bir okula olduğunda o müdür 1.sınıfları öğretim yılının yarısında bırakacak ve çok kötü sonuçları olacaktır,bulunduğunuz okulda 2-3-4-5.sınıflarda kadrolu/sözleşmeli yok mu?en azından bir yıl o okulda görev yapacak bir sınıf öğretmeni...bence müdürünüz birkez daha düşünsün...

IP  Tesekkur Et
kunefe
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

Aldigi Alkis: 1
%50
Alıntı kunefe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2009 Saat 21:38
ebruhocam
şuan benim de en büyük korkum bu. önümüzdeki atamalarda gideceğim inşallah. ücretli için bekliyorum ve umarım 1.sınıf vermezler. korkum yapamayacağımdan değil kasımda ya da şubatta gidrsem çocuklara çok yazık olacak sadece bunu düşünüyorum. müdürünüzle bu tarzda bir konuşma yaparsınız elinden geleni yapar umarım.
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2009 Saat 23:09
ebru hocam siz hiç kendinize sorun yapmayın.. sitemizi takip edin.. etkinlikleri inceleyin.. gerekli açıklamaları ve yardımı sitemizde fazlasıyla bulacaksınız... Eminim ki size verilen bu görevi en güzel şekilde yerine getireceksiniz..

kunefe hocam sizde hiç kaygılanmayın.. eminim sizde en güzel şekilde yapacaksınız..

köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: cevahir08,
ebruhoca
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%47
Alıntı ebruhoca Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2009 Saat 23:41
arkadaşlar  çook teşekür ederim , neden 1. snf verdiği ben de anlamsız buluyorum,yeni atanan öğretmen arkadasa da aynı şekilde davrandı ve başından açıkcası savurdu bizi.bu da beni gerçekten çok ama çok gerdi.yarın sınıfa girdiğimde ne yaparım bilmiyorum,sşırı derecede tedirginim.
 kaya hocam haklsınız ama işte dediğim gibi başından savdı resmen beni:(

kunefe sizin gibi düşünüyorum öğrencileri ve aynen ben de çok üzülüyorum nabıcaz:(
talhabora sizin bazı yolladığınız linklere de baktım gerçekten işime yarıyacaktır emeinim:)

tekrar teşekür ederim...
IP  Tesekkur Et
cannas
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

Aldigi Alkis: 4
%66
Alıntı cannas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 00:29
Haydi öğretmenler , okula! :)
 aksiliklerden uzak, başarı ve mutluluklarla dolu bir yıl bizlerin olsun tüm zümrelerime başarılar dilerim!
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 12:39

arkadaşlar akşam oturdum etkinlik hazırladım. sabah olmasını bekliyorum.. okula gidince şok oldum. geçen hafta tümü gelen sınıftan, 2 kişi geldi.. o kadar yaptığım hazırlık güme gitti. şimdi yarın geleceklermi diye bakıyorum.. gelmezlerse pazartesiye kaldık iyi mi :)))

köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
ebruhoca
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%47
Alıntı ebruhoca Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 18:51
arkadaslar ilk gününüz naıl geçti?benim çok tedirgin olmama ragmen her şey iyi geçti..sadece iki öğrencim çok ağladı tüm gün boyunca..şükürler olsun ilk günü güzel atllattım:)
IP  Tesekkur Et
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 466

Aldigi Alkis: 1257
%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 19:10
hadi gecmiş olsun.ılk gun gectı.benım de cok hareketlı 2 ogrencım var.bırısı cok az turkce bılıyor.talhabora hocam ne gıbı etkınlık hazırlıyosunuz.etkınlıkten kastınız cızgı calısmaları sanırım.ben bugun parmak calıstırdım aıle resımı yaptırdım.cunku ogrencılerım tam gelmıyor.tam olmadan baslamak ıstemıyorum ama acaba yanlıs mı yapıyorum?gelmeyende bır ıkı kısı sanırım.tam mewcudum da bellı degıl.ne dusunuyorsunuz?
IP  Tesekkur Et
eliş
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı eliş Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 20:00
arkadaşlar benim de 40 kişilik sınıfta sadece 10 kişi geldi.çeşitli parmak oyunları oynayıp, şarkılar söyledik.yarın da resimler,ufak birkaç alıştırma yapmayı düşünüyorum.
IP  Tesekkur Et
gokderya
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 30

Aldigi Alkis: 77
%100
Alıntı gokderya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 20:15
benimde 5 öğrencim geldi veliler ilgisiz mevlam herkese kolaylık versin....
dergök
IP  Tesekkur Et
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 20:40
artık pazartesıye baslarız nasıpse

IP  Tesekkur Et
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 21:25
nasıl dosya gonderebılırım.yardımcı olur musunuz
IP  Tesekkur Et
bersu
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%50
Alıntı bersu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 21:30

1. sınıf etkinlik paylaşımında emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkürler....

Ben de artık 1. sınıf öğretmeniyim 5 seneden sonra küçücük çocuklar garip geliyor ama çok şirinler ....
IP  Tesekkur Et
bersu
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%50
Alıntı bersu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 21:34
bu arada Talha Bora Öğretmenim eğitsel oyunlar için çok teşekkürler ...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: talhabora,
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 21:42

hatice hocam

evet çizgi çalışmalarına başlamak istedim..ayrıca  oyunlar ve boyama hazırladım..

çeşitli çocuk şarkıları dinletmeyi sonrada beraber söylemek için hazırlık yaptım.. neredeyse her dersi  planladım... ama gelmediler:((

hatice hocam bence tam olmasını beklemek işi kolaylaştırabilir..ama sınıf mevcudunun ortalama %70 i geliyorsa başalanabilir diye düşünüyorum..  sınıf daha az ise sonra siz tek tek ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz..

bersu hocam ben teşekkür ederim...
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: sinanuzun,
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 21:56
dosya paylaşmak için

!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen  adresine girin.. orada gözat diye bir buton var. ona tıklayın oradan yüklemek istediğin dosyayı bilgisayardan bul ve ekle..

daha sonra yan taraftaki upload it! butonuna tıklayın..

bir süre sonra ekrada uzayan ve üzerinde yüzde gösteren bir çizgi gelecek..

o yüzde bittiğinde size bir adres verecek. üsteki linki (aslında size iki link verecek biri kısa üstte olan diğeri uzun altta olan siz kısa olanı kopyalayın) foruma göndereceğiniz mesajınıza yapıştırın...

işte dosya gönderme işlemi bitmiştir.....

not:(aslında bir çok yolu var ama bana göre en kolayı bu diye yazıyorum)
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 21:59
dosya göndermek için ayrıca

!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen  

adresine bakabilirsiniz...
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
paata
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 11

Aldigi Alkis: 2
%18
Alıntı paata Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 22:02
BENİM DE BU SİSTEM İLE BİRİNCİ SINIFI ÜÇÜNCÜ DEFA OKUTUŞUM. İLK İKİSİ KÖYDE İDİ VE MEVCYDUM DA AZ İDİ. BU SEFERKİ DE MERKEZDE ANCAK GECEKONDU BÖLGESİNDE, VELİLERİM NORMALDEN FAZLA İLGİLİLER VE BEİ ŞİMDİDEN BUNALTTILAR SEKİZİNCİ YILIM MESLEKTE AMA BU KADAR BİLGİÇ VELİLERİN BİR ARAYA GELDİĞİ SINIF HİÇ GÖRMEDİM. UMARIM BU SENEYİ ALNIMIN AKI İLE ÇIKARIM. BU ARADA SET ALDIRACAK ARKADALAR; BİRİNCİ SINIF OLARAK ÜÇ ÖĞRETMENİZ VE ZÜMRE OLARAK AFG YAYIN İLE GÖRÜŞTÜK, TOĞLAMDA ÖĞRENCİ SAYIMIZ 110 KİŞİ VE KİŞİ BAŞI 20 TL DEDİLER. TABİİİ ŞÖYLE BİR SORUNUMUZ VAR Kİ SINIFLARIMIZDA TEKNOLOJİK KAYNAK (PROJEKTÖR, PC VS) BULUNMUYOR.....
IP  Tesekkur Et
cannas
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 4
%66
Alıntı cannas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2009 Saat 22:31
benimde bugun hiçbirşey beklediğim gibi gitmedi. geçen haftaki oryantasyon programında köyden gelen öğrencilerim yer almadılar servis olmadığı için. bu yüzden çizgi çalışmalarına tam anlamıyla başlayamadım. ayrıca çocuklar çok küçük olduğu için bazı şeyleri anlayamıyorlar. örneğin sabah törende bir türlü sıraya sokamadım gülüşüp durdular :) sınıfta da disipline edemiyorum. dinleyin diyorum vik vik vik konuşuyolar oturun diyorum koşuşturuyorlar. bir de herşeyden çabuk sıkılıyorlar oyundan bile sıkılıyorlar. bu konuda endişeliyim. acaba endişe etmem yersiz mi? bu şekilde olursa seslere geçişimiz planlanan süreyi aşacak gibi :(
Eğitimde tasarruf israftır.
IP  Tesekkur Et
sevay
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 5
%83
Alıntı sevay Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 01:09
mrb arkadaşlar bugün okuldaki ilk günümüzde önceden gelmeyen öğrencilerimle tanıştım velilerle konuştum bayramla ilgili konuştuk biraz küçük kaslarını geliştirici oyunlar oynadık 1 hafta önceden okula geldikleri için artık çizgi çalışması için hazırlardı serbest çizgi çalışması yaptırdım yarında devam edecem şimdilik sınıfın  üçte biri başarılı bir hafta daha çizgi yapıp harf vermeye baslayacam .kitaplarınıda bugün verdim ve dısarda oyun oynadık daha sonra boyama yaptık umarım bu yıl güzel geçer bu arada beden eğitimi dersinde oynatacak oyun bulmakta zorlanıyorum kaynağı olanlar yardımcı olabilir mi simdiden tesekkürler
ayse
IP  Tesekkur Et
cyasemin
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%0
Alıntı cyasemin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 08:19
Orjinalini yazan: paata

BENİM DE BU SİSTEM İLE BİRİNCİ SINIFI ÜÇÜNCÜ DEFA OKUTUŞUM. İLK İKİSİ KÖYDE İDİ VE MEVCYDUM DA AZ İDİ. BU SEFERKİ DE MERKEZDE ANCAK GECEKONDU BÖLGESİNDE, VELİLERİM NORMALDEN FAZLA İLGİLİLER VE BEİ ŞİMDİDEN BUNALTTILAR SEKİZİNCİ YILIM MESLEKTE AMA BU KADAR BİLGİÇ VELİLERİN BİR ARAYA GELDİĞİ SINIF HİÇ GÖRMEDİM. UMARIM BU SENEYİ ALNIMIN AKI İLE ÇIKARIM. BU ARADA SET ALDIRACAK ARKADALAR; BİRİNCİ SINIF OLARAK ÜÇ ÖĞRETMENİZ VE ZÜMRE OLARAK AFG YAYIN İLE GÖRÜŞTÜK, TOĞLAMDA ÖĞRENCİ SAYIMIZ 110 KİŞİ VE KİŞİ BAŞI 20 TL DEDİLER. TABİİİ ŞÖYLE BİR SORUNUMUZ VAR Kİ SINIFLARIMIZDA TEKNOLOJİK KAYNAK (PROJEKTÖR, PC VS) BULUNMUYOR.....
paata hocam bi sorum olcaktı biz de kaynak kitap kullanmayıdüşünüyoruz fakat yasak işini ne yaptınız kalktı mı bu sene kaynak kitap kullanma yasağı bi şikayet durumunda sizi zan altında bırakmayacak şekilde bir çözüm mü buldunuz??    Smile
IP  Tesekkur Et
mavimelek
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 45

Aldigi Alkis: 138
%100
Alıntı mavimelek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 16:19

merhabalar....matematik dersi için evde fimo(pişen oyun hamurlarından) küreler yaptım ,her çocuğa bir tane verdim .Onlara da oyun hamurlarını getirin demiştim ,oyun hamurundan yaptırdım birde,Türkçe dersinde çizgi çalışmalarına Hayat bilgisi dersi için de benzer ve farklılıklar konusuna başladım 27 öğrencim var ve hepsi geliyor okula ,yalnız geçen hafta eğlence ,drama ,resim  pürneşe başladık ya okula dün ve bugün  sıkıldı çocuklar ne zaman zil çalıcak,çıkmıycaz mı dışarı diye diye ki derste oyunlar buldum ,resimler çıkarttım her çocuğa söz hakkı verdim. 6 saat bu çocuklara çook fazla geldi .Geçen haftadan 2 saate alışmışlar.

IP  Tesekkur Et
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 16:22
yeni bir fikir alıs verısınde bulunmak ıstıyorum arkadaslar.set almayı dusunuyorum.hangı setı tasıye edersınız.12 ogrencım var ve koy okulundayım.tavsıyelerınızı beklıyorum.bıldıgım setler afg kok farklı murat topses okumus cocuk falan aklıma gelenler bunlar

Düzenleyen hatice21 - 25-Eylül-2009 Saat 16:28
IP  Tesekkur Et
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 16:27
ayrıca ben ogrencılere sadece okuyorum yazıyorum kıtabıno verdım hayat bıl turkce mat muzık kıtaplarını vermedım.sız neler yaptınız acaba?bıraz ılerleyıp daha sonra vermek ıstedım.cunku kıtapları verırsem gerı gelmez dıye dusundum.
IP  Tesekkur Et
mavimelek
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 45

Aldigi Alkis: 138
%100
Alıntı mavimelek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 16:32
hatice hocam dün dağıttım kitapları bugünde getirin dedim çalışma kitaplarını 2 kişi dışında hepsi getirmiş bence başlanmalı kitaplara ki başladım ben neyi bekliyoruz ki öğrenciler tam geliyorsa bence başlayın kolay gelsin
IP  Tesekkur Et
celikkudret
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 9

Aldigi Alkis: 3
%33
Alıntı celikkudret Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 17:38
mrb arkadaşlar bende bu yıl bırıncı sınıflarla başlycam ama daha ogrencılerle bıle tanısamadık ılk haftamız bıle bomboştu gewlen ogrencı olmadı ben tedırgınlıgı daha atlatamadım...bırde bugun kendı ders programınızı yapın dedıler ama ben nasıl yapacagmı bulamadım bu konuda bana yardımcı olursanız cok mutlu olurum
IP  Tesekkur Et
faruk_09
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

Aldigi Alkis: 3
%42
Alıntı faruk_09 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 17:43
ben bügun kitapları dağıttım ve p.tesi herkes kaplayıp getirsin dedim,masanın altıonda saklıycam ders zamanı çıkartın dicem en azından getirmeme derdi olmaz...bu arada çocuklar 2 günün ardından tatile girince şaşırdılar hep böylemi olcak öğretmenim diyolar!!!!! :)
sınıf öğretmenii
IP  Tesekkur Et
mavisumor
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 59

Aldigi Alkis: 59
%100
Alıntı mavisumor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 19:35
dün başladım bende.ilk gün çabuk geçti64 tane öğrencim var hepsi aşırı yaramaz.anlamıyorm sorun bende mi?diğer 1 .sınıflara bakıyorum  uslu ama benim sınıfı sıraya bile sokamıyorum...ilk defa öğretmenlik yapıyorum yeni atandım birde :(
2 gündür oyun hamuru çizgi çalışması vs yapıyoruz.ama bazı öğrenciler çizgi çalışmasını güzel yapıyor bazıları da çok kötü..sürekli çizgi çalışmaısndan da sıkılıyolar ama ben güzel yapana kadar yapın diyorum.bağırmaktan sesim kısıldı....
birde "öğretmenim" demelerini istemiyrum.çok uyardım parmak kaldırın yoksa dğerlerine cevap vermeyeceğim diyorum.ama 1 seferlik oluyor sonra hepsi birden öğretmeniimmmm diye başlyor.bir tane iperaktif bir tanede otistik çocuk var sınıfta.ne yaacağımı şaşırdım....bir türlü durmuyorlar
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 23:21
hatice hocam ben size topses tavsiye ederim..(ben inceledim hoşuma gitti. ama diğer setleride inceleyin.)Aslında setlerin hepsinde bir birinin neredeyse aynı etkinlikler mevcut. bu etkinlikleri sitemizde (hatta daha güzelini) fazlasıyla bulmanız mümkün.

ben kitapları dağıtmadım. şimdilik dağıtmayı düşünmüyorum.. arkadaşlarda tavsiye etmediler. bir ay sonra kitaplar gelmeyebiliyor dediler..

mavisumor hocam.. sınıf kalabalık olduğu için başlarda bu tür sorunlarla karşılaşabilirsiniz.. ama sınıfta net bir tavır koyarsanız çocuklar bir süre sonra size tam alışırlar ve istediğinizi yapmaya başlarlar..(tabi arada yaramazları çıkacaktır.) size tavsiyem sadece sabır.. ve sınıfta onları meşgul etmek.. bunun için bol bol etkinlik hazırlamalısınız.. işiniz zor gibi görünebilir ancak işleri rayına oturtunca herşey kolaylaşacak..

çizgi çalışmalarında bireysel arası farklılıklar normal.. onu farkı düzeyler için farklı çalışmalar şeklinde yapabilirsiniz.. (seviye grupları gibi..)

şimdiden başarılar dilerim..
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
kessss
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

Aldigi Alkis: 8
%100
Alıntı kessss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 23:22
merhaba arkadaşlar ,benim de bu sistemde ikinci kez 1. sınıf okutuşum olacak. 12 kişilik köy okulundan sonra 50 kişilik bir sınıfla karşı karşıyayım biraz korkuyorum tabiki.ayrıca türkçe bilmeyen öğrencilerim ve de velilerim var. velilerin okulla uzaktan yakından ilgisi de yokmuş zaten. onlar kaynak almadıkları gibi okuldaki fotokopi makinası da sorunlu.yani iş biraz daha zorlaşıyor. Ama inancımızı kaybetmediğimiz ve çocuklara sevgiyle bakabildiğimiz sürece( ne kadar bazen çıldırtsalar da) bu işten keyif alacağımıza inanıyorum.1. sınıf ,bence zor olduğu kadar  da ,en keyifli sınıf. ilk bir ayda dur , otur ,sıraya geç , defter kitap çıkart bölümlerini atlattıktan sonra herşey çok daha kolay olacak.  
Hepinize kolay gelsin.

Gülümseyin sahneye çıkıyorsunuz...
IP  Tesekkur Et
hatice21
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı hatice21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 23:41
BENDE KITAP VERMEDIM ZATEN .murat yayıncılık nasıl ?onu almayı dusunuyıorum aslında.tabı velıler para verırlerse.yoksa bıraz kendım bıraz bagıs toplayacam.bakalım hayırlısı artık herkese kolay gelsın
talhabora hocam tesekkurler fıkır ve cewaplarınınz ıcın...

Düzenleyen hatice21 - 25-Eylül-2009 Saat 23:42
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 23:46
hıocam murat yayıncılığı incelemedim.. ben kendim için topses aldım.. malum köyde çocuklara aldırmak neredeyse imkansız.. şimdiden kolay gelsin..
köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
kaannazzz
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%33
Alıntı kaannazzz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2009 Saat 23:50
 arkadaşlar talhabora arkadaşın dediği gibi setlerin içerik olarak birbirinden çok da farkı yok.bence karar verirken velilerin ekonomik durumlarını,okulunuza veya sınıfınıza yapacağı yardımı da göz önünde bulundurun.bir de bazı setlerin matematik bölümü müfredatla tam örtüşmüyor..yani bazıları doğal sayılardan başlamış bazıları geometrik cisimlerden.müfredatımız geometrik cisimleri ilk konu olarak almış.biz açı aldık.topses te matematik bölümünü beğenmedik. ben kitapları dağıttım,kaplattım,adlarını yazdırdım ve topladım.eve sadece ödev vereceğim günler göndereceğim.
IP  Tesekkur Et
dilsel
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 25

%36
Alıntı dilsel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2009 Saat 00:20

slm arkadaşlar. ben kitapları dağıttım kaplayıp getirmelerini istedim ve bugün elimdeydiler.onları sınıfta muhafaza edicem ve okuma yazma işimiz biraz ilerleyince belkide harflerin bitimine yakın dağıtıcam. setlerden de afg aldım. topses ve zambak da hoşuma gitti ama fasikül şeklinde oldukları için tercih etmedim çünkü setleride sınıfta tutacam ve kaybolup tekrar temin edememe riski var. fasiküllerde harf harf ayırmışlar. fiyat olarak da afg daha ucuz a1 de güzel. ben çizgi çalışmalarına başladım.

ben köy okulu öğretmeniyim.bulunduğum şehirde merkez okullardan birinde o fasiküllerden çizgi çalışması olanı öğretmen öğrencilere bayram tatili ödevi olarak vermiş.bu iki gündede e ve l harflerini vermiştir herhalde:) öğretmenden çok veli çalışıyor aralıkta okumalar başlıyor bitiyor bile başarı öğretmenin oluyor. biz veliyi özel davetle zor görüyoruz. işimiz gerçekten çok zor. bide insanların en güzel kolay rahat meslek öğretmenlik demelerinden sıkıldım artık. iyiki bi 2 ay tatilimiz var o kadar göze batıyorki....bence en zor mesleğe biz sahibiz. neyse aynı okulda 1.sınıf öğrencilerinden kişi başı 200tl istemişler.sınıf mevcudu en az 25. 1 sınıftan 5000tl çıkıyo.nereye gidiyo bu paralar.biz bi seti zor aldırırken...
herkese kolay gelsin.
IP  Tesekkur Et
Myildirim38
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 99

Aldigi Alkis: 198
%100
Alıntı Myildirim38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2009 Saat 12:28
mrb.arkadaşlar siteniz güzel gerçekten.bu sayfada dertlerimizi düşüncelerimizi paylaşabilmekte hoş.ben 6 yıllık öğretmenim.ilk kez 1.sınıf okutuyorum.22 öğrencim var.biz zümremle okyanusyıncılık setini aldık.topsese benziyor fiyatı uygun 20 tl.oryantasyon haftası iyiydi.dün dibe vurdum bir ara yapamayacağım fikri geldi.çizgi çalışmalarına başladım.defterede yaptırayım diyorum.çizgisinden gidemiyorlar resmen dağa tırmanış var:))
defterede çizgi yaptıralım değilmi talha hocam
pazartesi geçeyim diyorum erken mi?
birde 6 sasat gerçekten sınıfta tutmak ve oyalamak zor oldu.wc olayını ve konuşma olayını zaten rayına koyamadım.
ben kitapları dağıttım türkçe hariç.birde hayat bilgisi kitapları okulumuza hiç gelmedi.kaplattım.sınıfta tutmak mantıklı öyle yapayım bende.
birde matemetiği geometriden mi başlasak daha iyi olur.
dilsel hocama sonuna kadar katılıyorum.ülkede sanki tek öğretmen kalburüstü
iyi bir yıl olur umarım hepimize
kolay gelsin
IP  Tesekkur Et
talhabora
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı talhabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2009 Saat 13:42
hocam ben fotokopi olayına karşıyım biraz.. her zaman fotokopi verince çocuklar kolaya alışıyor.. sadece noktaların üzerinden gitmekle.. bu hafta ben defter çalışması yaptıracağım.. kendi defterleri olunca daha da özenerek yapıyorlar.. gerektiğinde fotokopi olmalı ama ben ağırlığı deftere vereceğim...

köy öğretmeni
IP  Tesekkur Et
FadimeYıldırım
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı FadimeYıldırım Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2009 Saat 15:42

İlk gün öğrencilerime seker ikram ettim.Velilerin dısarda beklemelerini daha uygun buldum.Okul hakkında düsüncelerini sordum.Her ögrencının adının bas harfıne  uygun bır sıfat buldum ve oyle hıtap ettım.Bu Cok Hoslarına gıttı.Hem bende daha cabuk ögrendim isimlerini.Okulumuzu tanıttım,Mudur odasına gıderek mudurle de tanıstık Tuvaletlerı koridorları tanıttım ve buralarda nasıl davranılması gerektıgı hususunda goruslerini aldım.Sınıfa donduk ve sınıf kuralları hakkında konustuk.Kuralları kendılerinin bulmasını sagladım(Kendi belirledikleri kurallara uymada daha hassas davranıyorlar.)
IP  Tesekkur Et
paata
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%18
Alıntı paata Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2009 Saat 15:56
CYASEMİN HOCAM KAYNAK KİTAPLAR HAKKINDA BİLGİYİ ZÜMRE ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMLA BİRLİKTE GENEL VELİ TOPLANTISI YAPTIK VE DERS KİTAPLARININ YETERSİZLİĞİNDEN BAHSETTİK ARDINDAN DA VELİMİZİN BİRİ ÖNERECEĞİNİZ KİTAP VAR MI DİYE SORDU Kİ YÜZ KÜSÜR VELİDEN BİRİ ELBET DER DİYE BEKLİYORDUK SONRA DA BİZ İNCELEDİĞİMİZ KİTAPLAR ARASINDA AFG YAYINLARINI BEĞENDİĞİMİZİ SÖYLEDİK İSTERLERSE TOPTAN ALABİLECEĞİMİZİ BELİRTTİK DIŞARIDAKİ FİYATI VE BİZİM ANLAŞTIĞIMIZ FİYATI DİYİNCE ONLAR DA TOPLU ALALIM DEDİLER
IP  Tesekkur Et
paata
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%18
Alıntı paata Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2009 Saat 15:58
Orjinalini yazan: Myildirim38

mrb.arkadaşlar siteniz güzel gerçekten.bu sayfada dertlerimizi düşüncelerimizi paylaşabilmekte hoş.ben 6 yıllık öğretmenim.ilk kez 1.sınıf okutuyorum.22 öğrencim var.biz zümremle okyanusyıncılık setini aldık.topsese benziyor fiyatı uygun 20 tl.oryantasyon haftası iyiydi.dün dibe vurdum bir ara yapamayacağım fikri geldi.çizgi çalışmalarına başladım.defterede yaptırayım diyorum.çizgisinden gidemiyorlar resmen dağa tırmanış var:))
defterede çizgi yaptıralım değilmi talha hocam
pazartesi geçeyim diyorum erken mi?
birde 6 sasat gerçekten sınıfta tutmak ve oyalamak zor oldu.wc olayını ve konuşma olayını zaten rayına koyamadım.
ben kitapları dağıttım türkçe hariç.birde hayat bilgisi kitapları okulumuza hiç gelmedi.kaplattım.sınıfta tutmak mantıklı öyle yapayım bende.
birde matemetiği geometriden mi başlasak daha iyi olur.
dilsel hocama sonuna kadar katılıyorum.ülkede sanki tek öğretmen kalburüstü
iyi bir yıl olur umarım hepimize
kolay gelsin
IP  Tesekkur Et
paata
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%18
Alıntı paata Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2009 Saat 16:00
hocam deftere çizdirmeden evvel kalın uçlu kalemlerle kağıtlara çizdirin ardından tahtaya veya öğrencilere ait olabilecek silinebilen minik tahtalara çizdirin elleri alıştıktan sonra setin defterine geçin böylece öğrenciler kılavuz çizgili defterlere daha rahat çizim yapabiliyorlar.
IP  Tesekkur Et
paata
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%18
Alıntı paata Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2009 Saat 16:03
hocam deftere çizdirmeden evvel kalın uçlu kalemlerle kağıtlara çizdirin ardından tahtaya veya öğrencilere ait olabilecek silinebilen minik tahtalara çizdirin elleri alıştıktan sonra setin defterine geçin böylece öğrenciler kılavuz çizgili defterlere daha rahat çizim yapabiliyorlar.
IP  Tesekkur Et
<< Önceki Sayfa   68 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma