hocam bencede en iyisi.. benim bu öğretmenlikte en nefret ettiği iş para toplamak.. yanlış anlaşılmalara sebep oluyor. bir de köy yerindeyiz zaten aileler çocukları çok umursamıyor.. her şey yine bize kalıyor.
bende sizin gibi elimdeki etkinlikleri kullanmayı düşünüyrum.
Ben de düşünmüyorum set aldırmayı kendime kaynaklar topladım.Bu kaynaklardan ve bu siteden yararlanarak işi yürütmeyi planlıyorum.Ben de bu yıl ilk defa birinci sınıf okutacam ve öğretmenlikte de ikinci yılımİnşallah başarılı bir yıl olur.Tüm arkadaşlara kolay gelsin diorumm.
Bugün okulda öğrencilerimle tanıştım. Onlara okulu tanıttım, şarkılar söyledik, onlara balonlar ve şeker dağıttım. Evde boyamaları için 1 çalışma kağıdınızı verdim. Son olarak ta onlara iki masal okudum. Hem birbirimize ısındık hem de hepsi neşe ile yarını bekliyor.
gelen öğrencilere çikolata verdim. çok hoşlarına gitti. hatta biri ağladı,anne sende gel sınıfa diye ama çikolatayı görünce hemen sustu. benim öğrenciler geçen yıl ana sınıfına geldikleri için hepsi bir birini tanıyor zaten. onlara yazın ne yaptıklarını anlattırdım. masal okuldum. oyunlar oynadık. ilk güne göre çok zekli geçti...
oulumuz taşımalı eitimli olduğu için sanırım 5 öğrencim geldi zaten mevcudum 13. onları çikolata ile karşıladım kendimi tanıttım onlardan ad ve soyadlarını söylemelerini istedim. muğlada öğretmenlik yapıyorum ege şivesi ço yoğun olan bi çocuğum var çoğu dediğini anlamadım ama gülerek ya öylemi evet gibilerden onun mimilerine göre cevap verdim boyama yaptık ders esnasında ellerim çocuklarımın kafasında omzunda gezdi çııkışta bunun olumlu sonuçlarını gördüm. ben bu seneden çok umutluyum birlikte başaracaz.
birşey sormak istiyorum hocalarım.ben yeni atandm istanbula.set aldıralım diyoruz ama bunun yasak olduğunu söylediler bana.öğrencilere belli bi yayın aldırmak yasak dediler.doğru mu acaba
öğretmenlikte 3.yılım ve ilk defa 1.sınıf okutacağım, ilk gün bir öğrencim devamlı ağladı çok üzüldüm, ama bugün oyun hamurlarıyla ve şekerle susturmayı başardım:) umarım bu yıl çok güzel geçer.. kitap ve defterler için yapıskanlı renklı kağıtlardan yıldız, kalp, çiçek gibi şekiller kesip kitaplarına yapıştırmayı düşünüyorum. aklınızda olsun sizinde..şekilli etiketler pahalıya gelir yoksa..
hocalarım ben yeni atandım malum daha okulum yeni belli oldu.ama bana 1. sınıf verdiklerini öğrendim.ne yapacağımı bilmiyorumm.daha acemiyim okullar zaten açıld biz göreve bile başlamadık.napacağım ben :(
mavisumor hocam sen hiç kaygılanma yeni atanan öğretmene genellikle birinci sınıf vermezler. çünkü birinci sınıflar dün itibariyle göreve başladı. yani birinci sınıfları okutacak öğretmenler çoktan belli oldu.. sen rahat ol.. mesleğe bir merhaba de bunları sonra düşün....
hocam set aldırmak yasak değil ama senin okula set getirtip bunu veliye satman suç.
sen velilere dersin ki şu yayın evinin setinden alacaksınız. onlarda istedikleri yerden gider alırlar.. o zaman hiç bir şey olmaz. hele bir de veli toplantısı yapıp velilerle konuşup onlarda tamam alırız derlerse hiç bir şey olmaz..
çok teşekkürler talha hocam tavsiyeliriniz için.müdürle konuştum ben 1. sınıfmış.bende vermezler diyordum.istanbulda yapacağım birde 50 kişilik bir sınıf bekliyorum artık karşımda
Sevgili !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen neden tedirginsin ki kendini üzme inan Bende şuan tekrar 1.sınıf okutsam bende tedirgin olurum bu heyecan hep olmalı olmazsa kendimizi yenileyemeyiz inan. Zevki çıkmaz işin. Senin şöyle bir avantajın olacak çocuklarla öğreneceksin bu işi. Sitemizi takip et arkadaşlarla ve benimle problemlerini paylaş. Ben eminim ki bu yıl çok güzel işler başaracaksın.
Bu araya bu linkleri bir incele sana yardımcı olacaktır.
ben de geçen 1,5 yıllık öğretmenim.Dördüncü sınıflarla başladım,5'ten mezun ettim,çok bağlanmıştım çocuklara,dün de 1lerle başladım ve hepsi o kadar küçük,o kadar güzel göründüler ki bana.Okula gitmeden önce ciddi kaygılarım vardı ilk günle ilgili;ama onların ışıltısı beni rahatlatmaya yetti.Öğrencilerimin çoğu ana sınıfına gitmiş,boyama yapmaktan sıkıldıklarını fark ettim,paylaşımlarınızı takip ediyorum ve bu da beni rahatlatıyor,hepinize teşekkürler.Hepimiz alnımızın akıyla bu yılı bitiririz umarım.
bugün ilk çalışmalara başladık. hepsi anasınıfından gelme oldukları için baya bir rahattım ilk güne göre. tek etkinlik yaptırdım. zorlanmasınlar diye.. benim öğrencilerde anasınıfında boyama çok yaptıları için tek etkinlikte bile biraz sıkıldılar. oyunlar oynadık şarkılar söyledik.. ilk çalışmaya göre çocuklar gayet iyiydiler...
arkadaşlar mrb.1.sınıflar okula başladı ama benim sınıfım yeni belli oldu.1.sınıf okutacağım ve ne yapcağımı bilemiyorum.ne yapmalıyım.şimdiden teşekkür ederim
bende bugun tanıstım ogrencılerle.100 e kadar sayanlar bıle var.bız de tanıstık sonra oyun oynadık bende balon ve seker dagıttım..1 ogrencım okumayı da yazmayı da bılıyor.ama cok tatlılarrr ve saf...umarım ıyı olur.yarın makarnayı ıpe dızme ve boyama yapacaz.herkese kolay gelsın
merhaba dilsel hocam.2 yıllık öğretmenim.ilk defa 1.sınıf okutacağım.ilk dersi bugun yaptım.bana da geldi afg'nin seti.sınıf mevcudum 12 kişi.afg setini bütün öğrenciler mi almalı yoksa sadece bende mi kalmalı?
öğrencilere hangi defterleri aldırmalıyım?difte defterleri ayrı mı olmalı?okul açılana kadar ne öğrencilerle ne yapmalıyım?ne yapacağımı bilmiyorum.öğrenciler okula gelirken bişey getirmemişti.yardım eder misiniz.
NOT:DİĞER ARKADAŞLARA DA SESLENİYORUM.1. SINIF İLK DEFA OKUTACAĞIM.SİZLERDE YARDIM EDER MİSİNİZ.
çok teşekkürler sinan hocam ve talha hocam yardımlarınız için.ben yeni mezun oldum öğretmenlik tecrübem stajlardan ve okuldaki bilgilerimden sadece.bu yüzden biraz stres yaptım galiba.1. sınıflar çoktan okula başladı ama ben daha göreve başlayamadım :) sitenizi takip edeceğim sık sık.
ben set aldırmadım ama setler öğrencide kalsa daha iyi olur diye düşünüyorum.. ben öğrencilere 2 güzel yazı defteri, bir çizgili defter, bir de kareli defter aldırdım.
1.sınıf konusunda tecrübeli olan sayın meslektaşarım bana da yardımcı olursanız sevinirim....hangi harfi hangi hafta ne kadar sürede vermemiz gerekitgine dair bir plan var mı? varsa elinizde paylasırsanız sevinirim...bide matematik dersine nerden başlamak daha mantıklı?? gaeometrik cisimler mi doğal sayılar mı?farklı planlar elime geciyor kararsız kaldım...şimdiden teşekkurler
arkadaşlar ne yaparsanız yapın sakın panik yapmayın.göreceksiniz. öğretmenliğin en kolay ve zevkli sınıfı birinci sınıftır. kendi programınıza uyun panik yapmadan gidin
bugun cızgı calısması yaptırdımçgayet ıyıdı.yapabılıyorlar.ama bır ogrencım hem buresella hastası.hemde anasınıfına gıtmemıs.kalemı tutarken elı acayıp derecede tıtrıyor.ona once boyama verdım.bakalım surec nasıl ılerleyecek.ama dıger kardeslerı cok zekı.o da aynı sekılde bır cevher.neler onerırsınız acaba.ama ogrencelıer cızgılerı yapabıldıkce ben daha cok mutlu oldum.asına oldukca kendıme olan guvenım daha da arttı.ınsallah meyvelerımı alırım.guvenım bosa cıkmaz.hadı hayırlısı.herkese basarılar.ınanınkı eger kendımıze guvenırsek yapılamıyacak bısey yokk.
bugün sınıfım belli oldu ve 1saat derslerine girdim.sınıfım 61 kşi ve hiçbiri anasınıfına gitmemiş :( veliler ilgisiz.olan velilerle toplantı yapayım dedim 20 kişi anca katıldı.sınıfımda perde masa örtüsü en önemlisi tv veya projeksiyon yok.harf sunuları izletmeyi düşünüyordum nasıl izleteceğim bilmiyorum.müdür onlar velilere aldırabiliyorsan aldır dedi.ama zaten düşük bi semt,olan velilerin çoğu yanaşmıyor para vermeye.ne yapacağım bilmiyorum.
ilk haftasadece boyama kalem tutma çalıştırmalarıyla geçip,çizgi çalışmalarına bi sonraki hafta geçmyi düşünyüorum.doğru mu sizce?
merhaba arkadaşlar ben de bu yıl yeni sstemde 2.kez 1.sınıf okutacağım ilk kez okuttuğum yıl ben de çok telaşlanmıştım ama görecksiniz yeni sistemde 1. sınıf okutmak hem çok kolay hem de çok eğlenceli zaten kılavuz kitaplarımız gayet açıklayıcı sizlere yardımcı bir kaynak (herhangi bir set) tavsiye ederim çok faydasını göreceksiniz hepinize yeni dersyılında başarılar dilerim sadece biraz sabırrrrrr.
arkadaslar bu sene bende ilk kez 1. sınıf okutacağım 1 yıllık oğretmenım doğubeyazıtta çalısıyorum sınıf mevcudum belli değil am yaklasık 50-60 kısı olacak ne yapacağımı bılemıyorum velıler cok ılgısız ve maddı durumları kotu:(
slm arkadaşlar adobe readerdan çıktı alamıyorum yardım ederseniz sevinirim.
teşekkürler
Sayfa açıkken klavyeden crtl P basın. Gelen sayda yazdır sekmesine basın. Hata alıyorsanız ne tür bir hata aldığını belirseniz daha detaylı yardımcı olabiliriz.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma