Tatil dönüşü okuma zorluğu çeken 2 öğrencim daha iyi okur halde geldiler ve bu da beni oldukça sevindirdi.
Bu arada Sinan kardeşimize burdan bir öneri sunmak istiyorum. Üyelerimiz avatar da kullanabilse güzel olacak veya resim ekleme imkanı sağlasanız fena olmaz. Sonuçta burası bir öğretmen platformu oldu. Bence hoş olur yine de siz bilirsiniz tabi.
Hikaye kitabı okuttum.Heceleyerek okuyanlara artık hecelemeden okumaları gerektiğini söyledim.Ancak geri durumda olan öğrencimle biraz daha yakından ilgilendim.İnşallah o da okuyacak.Tabii oldukça zorlayacak.
heceleyerek okumayı nasıl engelleyebiliriz.Bu geçici bir durum mu yoksa tedbir almalımıyız.tecrübeli öğretmenlerimiz sanırım bu konuda bilgi sahibidir.tşkkürler.
Dün korkudan özel bakamadığım çocuğumla bu gün ilgilendim. Biri tamamlamış eksiklerini.Sanırım haftaya belgesini alır. Ama biri var ki sonumuzu zor görüyorum. Ayrıca bu gün gelen nakil öğrencim hiç bir şey bilmez durumda. Bu üçüncü okuluymuş. Bu konuda bana yardımcı olursanız müthiş mutlu olurum.
Ben 1. dönem sadece okuma ve yazma çalışması yapmıştım.Matematik ise sıkıldığımız anlarda eğlence idi.Ama 2. dönem her gün 1 ders dikte,1 ders türkçe,1 ders matematik ve 1 derste hayat bilgisi yapıp eksiklerimi tamamlıcam.Ayrıca 2. dönem havalar ısınacak resim, müzik, beden derslerine de tam yapıcam.Çocuklar eğlenceyi hak etti.
Okumayı hızlandırmanın en iyi yolu tekerlemeler.Hem de eğlenceli oluyor.Ben her öğrenciye ayrı bir tekerleme veriyorum Daha sonra bunları ezbere söylüyorlar.Birde parmak koymadan okutuyorum.Kelimeyi bütün olarak algılıyorlar.Hecelemeden okuma sağlanıyor.Birde tahtaya yazdığım hehangi bir şiiri öğrencilerle birlikte şarkılaştırıyoruz.Bu oyunu seviyorlar, daha istekli oluyorlar.
Arkadaşlar acizane, tavsiye olarak heceleri çok az bilen öğrencilerle ilk başta bildikleri sesleri belirlememiz lazım daha sonra bu bildikleri ile ilgili mani ,şarkı veya ninni gibi bir metin oluşturulup bu metni iyice kavramasını sağlayalım ve öğrencimizin kendine güvenini gelmesi için yüreklendirelim çünkü böyle okumaya geçemeyen çoçuklarda bir eziklik oluyor ben yapamam havasına girip herşeyi boşluyorlar.daha sonra bu parçalarda geçen heceleri kullanarak daha başka kelime ve cümleler yapalım böyle böyle bu paröçaları çoğaltalı ben çok faydasını gördüm .Hiç bir şey bilmeyen öğrenciler için tek çare tekrar sesleri istediğimizden başlayarak vermek kolay gelsin Allah yardımcınız olsun
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma