Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Çizgi Filmlerle Okuma Yazma Öğretimi
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Harf Çizgi Filmleri | Çizgi Filmlerle Okuma Yazma Öğretimi
Mesaj icon Konu: kaynaştırma eğitimi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sayce
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

Aldigi Alkis: 4
%100
Alıntı sayce Cevaplabullet Konu: kaynaştırma eğitimi
    Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2008 Saat 13:06
Kaynaştırma eğitimi alan öğrenciler için ne gibi çalışmalar yapılmalı?
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: serial, yildiz, saliha38, ozgur2255,
tikvetak
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı tikvetak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2008 Saat 22:13
hocam ben ilk defa birinci sınıf okutuyorum sınfımda konusamayan zihinsel ve hafif fiziksel engelli bir öğrenci var buna ne yapmalıyım. ram a göndermek istiyorum ama rehberlikci yok okulda bir kaç kişiye sordum 1. sınıfta ikinci döneme kadar ram a gönderemzsin dediler. katıldıgım bi seminerde de 1. sınıfın sonuna kadar ram a gönderilemez ancak yıl sonu gönderilebilir dediler bu konuda bilgisi olablar yardımcı olursa sevinirim şimdiden tesekkürler. herkese kolay gelsin
ddddddddddddddddddddddddd
IP  Tesekkur Et
OPEL
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 5

%0
Alıntı OPEL Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2008 Saat 23:44
bende de aynı durum var.kız öğrenci epilepsi hastası ve zaman zaman sara nöbetleri oluyormuş. henüz başıma gelmedi. çocuk hayal dünyasında ne varsa onu yapıyor. yatıyor, geziyor. defter veya kitabını karalıyor. çizdiğim bir çizginin üstünden geç diyorum kalemle. kendi bildiğine bir yerleri karalıyor. ne yapacağımı şaşırdım. internetten ram a başvuruyapılması gerekiyor diye duydum. yardımlarınızı bekliyorum. e mail adresime yazarsanız sevinirim. engin_alaca45@hotmail.com
IP  Tesekkur Et
derozer
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 1
%100
Alıntı derozer Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2008 Saat 15:34
mümkünse bu çocukların ailelerini ram a yönlendirin. onlar kişisel olarak başvurabiliyorlar. ram gerekli tetkikleri yapıp öğrenciye kaynaştırma raporu veriyor.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: ABDULKADİR,
ayhan0369
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%33
Alıntı ayhan0369 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2008 Saat 22:41
okul md ünle bir konuş rama gidecek öğrencilerle ilgili bir forum var ya da bulunduğun yerdeki ramla konuş ya da dilekçe vererek okula gelmelerin sağla velisini de bilgilendir
eğitim şart
IP  Tesekkur Et
happy42
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

Aldigi Alkis: 3
%37
Alıntı happy42 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2008 Saat 16:39
ram dan gelen rapor sonucu bep(bireyselleştirilmiş eğitim planı) uygulanıyor.fakat 1.sınıf öğr. mayısa kadar bep yapılamıyor. yani ram dan zaten 6 ay sonra sonuç geliyor.
IP  Tesekkur Et
OPEL
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı OPEL Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2008 Saat 22:14
müdürüme sözlü olarak defalarca durumu ilettim. Sanırım işi okula dilekçe vererek çözmeliyim. Çünkü 1. sınıfın halini pek anlayan yok.
IP  Tesekkur Et
zekiyeözçelik
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

Aldigi Alkis: 2
%66
Alıntı zekiyeözçelik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2008 Saat 01:23
ahhh ah aynısından bir tanede bende var. Aile razı değil götürmüyor ram'a kabüllenmiyor çocuğunun durumunu Çocuk kendi aleminde daha hiç kalem tutmadı, çok faklı anlatılamaz .Tabi ben durumunun ne olduğunun kararını veremem  ama çok büyük bir problem olduğu kesin amaaa gelde aileye anlat.Ne diyim Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar
IP  Tesekkur Et
antalya074
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı antalya074 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2008 Saat 23:23
hocam öncelikle bep planı yani biretsel eğitim planı hazırlamanız gerekiyor bunu da okulunuzdaki rehberlik öğretmeninden veya çocuğun gittiği özel eğitim kurumundan sağlayabilirsiniz.bir  tanede bende var allah kolaylık versin
türkiyem
IP  Tesekkur Et
ligarba
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı ligarba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2008 Saat 15:06
 Hocam benim sınıfımdada sağır ve dilsiz öğrencim var. Kulağına cihaz takılmış ama duyma eşiği düşük olduğunda iletişim kurmada zorlanıyorum. İşaret dili değil ağız okuması gerekiyormuş ailesinin söylemine göre. Sınıfım 39 kişi birebir zaman ayırmak olmuyor. Bu konu ile ilgili  bep planı veya yapmam gerekli olanlar konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Aile işitme engelli okuluna göndermek istemiyor.
IP  Tesekkur Et
metink38
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

%28
Alıntı metink38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2008 Saat 23:47
arkadaşlar bende de bir tane zihinsel engel öğrencim var. yalnız ben köy okulundayım ve sınıfım birleştirilmiş sınıf. 1,2,3. sınıflar bir arada. bu yüzden bu öğenciye zaman ayıramıyorum ne önerirsiniz önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşeekkürler hayırlı çalışmalar
asla asla demeyin...
IP  Tesekkur Et
metink38
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

%28
Alıntı metink38 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2008 Saat 23:50

birde kaymaştırma eğitimi için uygulanacak planları nerden bulabilirim köyde durumlar kısıtlı köy öğretmeni arkadaşlar bilirler

asla asla demeyin...
IP  Tesekkur Et
sanem
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı sanem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Aralik-2008 Saat 19:22

Aynı durumda benimde sınıfmda bir öğrencim var.  Mevcut az olsada öğrenci davranış kazanımında zorlanıyor. Bende ki bazı sesleri tanıyor ve tanıdığı heceleri okuyabiliyor yazabiliyor. !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen   Ben bu adresten aradığım BEP i buldum ve sonra bundan yararlanarak BEP Bireysel izleme çizelgesi yaptım. Aylara bölerek davranışları paylaştırdım. kolay gelsin .

IP  Tesekkur Et
ibo_61
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 3
%60
Alıntı ibo_61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ocak-2009 Saat 23:08
Arkadaşlar güzel yorumlar yazmışsınız da doğuda öğrenciyi okula getiremiyoruz biz ram'a nasıl gönderelim.
İnsanlar inandıkları gibi yaşamazlarsa yaşadıkları gibi inanmaya başlarlar.
IP  Tesekkur Et
arzuacar
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

%0
Alıntı arzuacar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Subat-2009 Saat 18:23
ARKADAŞLAR 1.SINIFTA RAMA GİTMEZ DİYE BİRŞEY YOK,ÖĞRENCİLERİNİZİN ÇOK BELİRGİN, İŞİTME KONUŞMA GÖRME HİPERAKTİVİTE BEDENSEL ÖZÜR ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ  V.S. BUNLARIN HEPSİ RAMA  GÖNDERİLİR BEN 1.SINIF OKUTUYORUM 2 ÖĞRENCİM RAMA GİTTİ VE RAPORLARI GELDİ MAALESEF BU GİBİ DURUMLARDA İDARELER TÜM YÜKÜ ÖĞRETMENE ATMAKTA VE YARDIMCI OLMAMAKTADIR. VELİLERİMİZDE SAĞOLSUNLAR ÇOCUKLARININ ÖZÜRLERİNİ BİR TÜRLÜ KABULLENMEYİP ÇOCUKLARINI VE ÖĞRETMENLERİ BİR KARMAŞAYA SÜRÜKLEMEKTEDİRLER.ÖĞRETMEN DIŞINDA KİMSE ELİNİ TAŞIN ALTINA ATMAMAKTADIR.TÜM ÖĞRETMENLERİME BU KONUDA ÇOK KOLAY GELSİN.KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİYLE İLGİLİ YENİ YAYINLANAN 2008*60 SAYILI KANUNU OKUMANIZI TAVSİYE EDİYORUM .ORADAN BİLGİLENEBİLİRSİNİZ.SAYGILAR
123
IP  Tesekkur Et
Engelsizkariyer
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı Engelsizkariyer Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2009 Saat 14:49

!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

Düzenleyen Engelsizkariyer - 21-Temmuz-2009 Saat 14:52
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: herdemin,
Engelsizkariyer
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı Engelsizkariyer Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2009 Saat 15:08
Engelli öğrencilerin toplumla neredeyse ilk iletişimi aileden sonra öğretmenleriyle birlikte gerçekleşmektedir.
Bu nedenle öğretmenlerin bilinçli olmaları direkt olarak aynu sınıfı paylaştıkları öğrencileri hakkında bilgi edinerek onlarla öncelikle kendilerinin kaynaşmaları gerekmektedir.

Özel eğitim alamamış öğrencilerin kaynaştırma eğitiminde sıkıntı yaşamaları söz konusu olabilir bu öğrencilerle ilgili aile bilinçlendirilmesi yapılması yine sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenler aracılığıyla yapılması ailenin eğitimde öğretmene nasıl destek verebilecekleri gibi aydınlatılmasında faydalı olacaktır.

Ülkemizin bazı kesimlerinde öğretmenlerimizin de belirttiği gibi öğrencilerin okula gönderilmemesi gibi korkunç düşüncülerin olduğu yörelerimiz mevcut ancak her ilin MEB'lıklarıyla özellikle özürlü öğrencilerin eğitimi için el ele vermek gerekiyor.

Özürlüler toplumda üreten ülke ekonomisine katkı sağlayan bireyler olması için tüm topluma görevler düşüyor. Eğer bu çocuklar eğitilmezse yarın onların geleceğinin yanı sıra bizlerin geleceği de karara bilir.

Nazi zamanında engellilerine sahip çıkmayan Almanya'yı örnek gösterirsek, eğitim rehabilitasyon, sosylaleşme ve bir çok konuda engellierin daima öncelikli olduğu bir toplum haline gelmiş olmaları bizlerin yeniden keşiflere çıkmasına gerek bırakmıyor.

Eğitimcisi, hakimi, doktoru, subayı ziraatçisiyle ülkemizde gelişmişlik düzeyinin engellisine sahip çıkmakla olacağı anlaşılmışken NE YAPABİLİRİZi daima konuşmalı ve ayrımcılığa izin vermemeliyiz.

Engelli öğrenciler genellikle daha saygılı, azimli, çalışkan ve bağlılıklarıyla içlerinde taşıdıkları şevkle bir çok şey başarabilirler.
Engelli öğrencilerinin ileride bir çok başarıya imza atmasından duygulanan bir çok öğretmen ve eğitimciye şahit oluyoruz.

Bugün ünlü engelliler vaktiyle okulda başarısız ve geri zekalı diye adlandırılan bilim insanları sanat insanları olmuşlardır. Tabii ki geç anlayacak isteksiz olacaklardır. Ailelerinde dahi gereken ilgili görmeyen bu çocuklarımıza siz değerli öğretmenlerimizin sahip çıkacağına yürekten inanıyorum.

Sevgiler

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: enverslk,
elvancrsocak
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı elvancrsocak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Aralik-2009 Saat 12:11
merhaba arkadaşım öncelikle ben rehber öğretmenim
böyle bir sıkıntınız olunca cevap vermek istedim.Öğrencilerin RAM yönlendirilmesi için 1. sınıfta gönderilmez diye bir sınırlama yok.Eğer çocuğun durumu gerçekten belirgin ise biran önce gönderilmesinde fayda vardır.Tanılama yapılırsa çocuk özel eğitimden faydalanabilir.
 Yapmanız gereken şey Öğrenci gözlem formunu doldurup okuldan üst yazı ile RAM yollamaktır.Bunu rehber öğretmen olmadan da yapabilirsiniz.

Rehberlik ve özel eğitim genel müdürlüğünün sitesinde basılı standart formlar bölümünde yer alan (REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TARAFINDAN BİREYSEL İNCELENMESİ İSTENEN ÖĞRENCİLERE AİT GÖNDERME ÖNCESİ BİLGİ FORMU )

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: herdemin,
ayseylul
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 33

Aldigi Alkis: 85
%100
Alıntı ayseylul Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2010 Saat 18:13
bende sıkıntılarınızı görerek ortak olmak istedim konuşmalarınıza. allah herkesn yardımcısı olsun ilgisiz idare ve veliyle uğrasmak cok zor... son yayımlanan 3n kaynaştırma kitabını okumanızı tavsiye derim ilaç gibi geleceltir herkese... taslak şeklinde bep dosyası hazırlanmıs cok begendm önceden böyle birşey yoktu...umarım sorunlarınız biran önce çözülür öğretmenlerim...kolay gelsin...
söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma