Konu: acil yol gösterin Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2008 Saat 05:49
Lütfen yardımcı olun .9 yıllık öğretmenim.Te ta ni ne gibi açık hecelerde sesleri söylüyorlar ama çarpamıyorlar.Yazamıyorlar. Ne yapmalıyım bilmiyorum.28 yıllık öğretmen arkadaş sınıfıma gelerek okuma ve yazma yaptırdı ve çok kötü olduklarını kendi sınınfının yazıp okuduğunu, ben böyle gidersem biraz zor başaracağımı söyledi. .......Birde benim öğrenciler kelimeleri daha iyi okuyup yazıyorlar.Bu sistemle hiç okuma yazma öğretmedim ki!!!! Lütfen acilen yardım edin.... Moralim çok bozuk...
hocam sakın kendinizi sıkmayın ben hala i sesindeyim ve bu kadar üzerinde durmama rağmen hala ne dikte çalışmaları tam istediğim gibi ne de yazma o şekilde hayırlısıyla hallocak hocam bu konuda yanlız değilsiniz...
Arkadaşım ilk gruptta öğrenciler sesleri birleştirme mantığını tam olarak kavrayamadıklarından ezberlerler atla kelimesini gösterdiğinizde okumalarına rağmen la hecesini gösterdiğinizde tepkisiz kalırlar. İlk zamanlarda heceleri ezberletebilirsiniz. Göreceksiniz ki zamanla sesleri birleştirecekler.bugün k sesini verdim. Ama öğrenciler k ile 2 ses daha öğrendi.Çok meraklılar var kitapta tanımadıkları sesleri görünce illede öğrenecekler isimlerini söylüyorum okuyorlar.Şuanda öğrencilerimin yarısı göstermediğim halde 3. grubu okuyor. Her şeyi zamana bırakmak lazım.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
bence de bu kadar üzülmeye gerek yok 2hafta önce bende aynı panik içindeydim ama ne kadar sıkarsanız sıkın kendinizi herşey olacağına varıyor,bol bol dikte yapmak,sürekli her fırsatta harfleri birleştirmeyi tekrarlamak gerekiyor,çocukları ödüllendirmek de oldukça faydalı oluyor,bir şeker bir çikolata ya da bir etiket bile işe yarıyor.O çikolatayı almak için adeta yarış yapıyorlar,içlerinde harfleri hiç tanımayanlar da var asıl problem onlar,velilerin de evde bizlere yardımcı olmaları gerekiyor,veliler de panik halinde şu anda...
Arkadaşlar desteklerinizden dolayı çooooo...k teşekkürler.Şunu anladım ki zaman herşeyin ilacı olacak...Ama diğer öğretmenler sürekli benim sınıfımı takipteler...Kimseyi kırmak gibi niyetim yok.Şaka yapar gibi laf söyleyip benim moralimi bozuyorlar.
neden moralinizi bozacaksınız ki sonuçta herkes kendi sınıfından sorumu,kimsenin moralinizi bozmasına izin vermeyin arkadaşım,bu iş sabır işi,dersi eğlenceli hale getirerek hem öğretin hem eğlenin..kolay gelsin.... bugün "r" sesini verdim akşamdan beri sıkıntıdaydım acaba yazabilecekler mi diye harfi oldukça güzel yazdılar,diğer harflerle birleştirdiğimde okumak için uğraşmaları çok mutlu etti beni....her şeyin zamanı var demek ki....
Sayın öğretmenim.Sakın paniğe kapılmayın.Sizin zümreniz değil 28 yıllık 58 yıllık da olsa eğitimciliği öğrenememiş.Ama size garanti veriyorum.Mutlaka o- ku -tur- su-nuz.Arkadaşların da dediği gibi zaman ilacı bu işin.Her öğrenci farklı bir çiçek.Dolayısıyla açma zamanları da farklı.Sabır edin ve sistemli olarak ne yapıyorsanız devam edin.Şimdiden tebrikler...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma